Blockchain voor ondernemingen is onderweg om de weg vrij te maken voor de toekomst. Veel organisaties proberen nu te investeren in enterprise blockchain-platform en hun bedrijfsmodel voorgoed te verbeteren. Enterprise blockchains richten zich voornamelijk op de kenmerken van enterprise-grade bedrijven en hoe deze de problemen kunnen oplossen waarmee deze branche wordt geconfronteerd.

Gezien de enorme waarde die blockchain voor bedrijfsnetwerken ons oplevert, moet u wat tijd vrijmaken om te investeren in blockchain-training voor ondernemingen. Om er zeker van te zijn dat u weet waar u mee te maken heeft, zullen we elk aspect van blockchain voor ondernemingen behandelen om u te informeren over het onderwerp.

Dus laten we beginnen!


Contents

Hoofdstuk-1: Grondbeginselen van blockchain-technologie
Hoofdstuk-2: Cases kunnen de implementatie-uitdagingen overwinnen?
Hoofdstuk-3: Enterprise-projecten in niet-financiële en federatieve netwerken
Hoofdstuk-4: Enterprise Blockchains: BAAS-leveranciers en populaire platforms
Hoofdstuk-5: Hyperledger-ecosysteem
Hoofdstuk 6: Blockchain in de gezondheidszorg en de overheid
Hoofdstuk-7: Gedecentraliseerd internet en web 3.0
Hoofdstuk 8: Belangrijkste uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie
Hoofdstuk 9: The Transformation Playbook
Hoofdstuk 10: laatste woorden

Hoofdstuk-1: Grondbeginselen van blockchain-technologie

Openbaar versus privé: de strijd om twee populaire blockchain-technologie

Laten we vanaf het begin teruggaan. Blockchain-technologie werd voor het eerst erkend toen Satoshi Nakamoto Bitcoin introduceerde die op deze nieuwe gedecentraliseerde technologie draait. We denken dat je inmiddels al weet dat Bitcoin een openbare blockchain is. Iedereen kan lid worden van het netwerk en kan het vrij en zonder enige beperking gebruiken.

Kort nadat openbare blockchain populair werd, begon nieuwe openbare blockchain zoals Ethereum de markt te gedijen, en de populariteit groeit nog steeds. Maar nu verandert de scène drastisch. Ondernemingen of grote bedrijven werken liever met blockchain-technologie voor particuliere ondernemingen dan met openbare blockchain.

Maar waarom?

Infographic over openbaar versus privé Blockchain-netwerk

Publieke versus private blockchain

Overgang naar Private Enterprise Blockchain-technologie

Openbare blockchains hebben veel functies, maar de open omgeving is niet geschikt voor elk type bedrijf. Veel bedrijven hebben te maken met gevoelige informatie en hebben een beveiligd kanaal nodig waar ze de documentatie kunnen opslaan of afhandelen.

In dit opzicht kwam de blockchain-oplossing voor particuliere ondernemingen om de hoek kijken. Deze blockchain-oplossing voor particuliere ondernemingen kan hen de privacy geven die ze nodig hebben, samen met de functies die ze kunnen gebruiken. Dit type blockchain-oplossing is echter vooral geschikt voor banken of financiële instellingen. Maar nu staan ​​veel bedrijven te popelen om met beide soorten blockchain te werken.

Het ecosysteem van de enterprise blockchain-oplossing verandert dus en zal de komende dagen drastisch blijven veranderen. Maar wat zijn de gemeenschappelijke kenmerken van blockchain-technologie waardoor elke industrie het implementeert? Laten we het nu eens bekijken!

Basisfuncties van Blockchain-technologie

Dus we hebben het al gehad over blockchain voor ondernemingen. Maar als u niet bekend bent met dit nieuwe soort netwerksysteem, laat ons dan het concept verduidelijken voordat we ingaan op de belangrijkste kenmerken van blockchain-technologie.

Dus, wat is Enterprise Blockchain?

Alle enterprise blockchain op de markt is speciaal uitgerust om aan alle organisatorische eisen te voldoen. In eenvoudige bewoordingen zijn deze netwerken gemaakt voor blockchain-oplossingen voor bedrijven. Dus als een onderneming een blockchain-technologie wil integreren die alleen voor hen speciale functies kan bieden, dan worden die netwerken enterprise blockchain genoemd..

Voor meer informatie, probeer onze blockchain voor enterprise pdf en enterprise blockchains ppt.

Nu je weet wat enterprise blockchain is, wordt het tijd dat we gaan kijken welke functies blockchain zo perfect maken voor bedrijven. Laten we beginnen!

Grondbeginselen van Enterprise Blockchain Infographic

Grondbeginselen van Enterprise Blockchain

Belangrijkste kenmerken van Blockchain voor ondernemingen

 • Gedecentraliseerde natuur

De typische client-server heeft een aantal grote problemen. Vaak is de server kwetsbaar en zijn firewallservices niet sterk genoeg om hackers af te houden. Dit is de gebruikelijke netwerkstructuur van veel bedrijven en besteedt zelfs geld aan beveiligingsprotocollen; ze zijn niet in staat om deze slechte spelers te stoppen.

Dit is waar de decentralisatie-aard van de blockchain in het spel komt. Blockchain voor ondernemingen biedt een peer-to-peer-netwerksysteem, dus er is geen centrale autoriteit om het grootboeksysteem te saboteren. Bovendien ligt de bediening nu in handen van de gebruiker!

 • Onveranderlijke structuur

Het is een andere geweldige functie waar de blockchain voor zakelijke projecten fan van is. Onveranderlijkheid maakt van het grootboeksysteem een ​​firewall. Als in dit geval een blok eenmaal aan het grootboek wordt toegevoegd, kan niemand het ooit wijzigen of wijzigen. In sommige gevallen kunnen bedrijven echter andere eisen stellen.

Maar in de meeste gevallen kan geen enkel corrupt persoon het grootboek wijzigen en meer privileges krijgen.

 • Meer transparantie

Blockchain biedt meer transparantie. Het betekent dat alle informatie in het grootboeksysteem openbaar is voor de gebruikers op het netwerk om te zien. Maar blockchain kan ook een authenticatieproces en niveautoegang bieden om bepaalde gevoelige informatie ook voor ondernemingen te beschermen.

Toch is de transparantie enorm, zodat gebruikers kunnen zien wat andere gebruikers doen, ook al blijft hun identiteit verborgen. U kunt dus alleen het openbare adres van een persoon zien.

 • Goedkopere kosten

Het lijkt misschien wat duur om je eigen blockchain te ontwikkelen, maar daar hebben we een oplossing voor. Veel BAAS-providers bieden deze oplossingen aan tegen een veel goedkoper tarief dan u had moeten ontwikkelen.

U kunt dus de kosten van ontwikkelaars of zelfs netwerkbeheerders verlagen, en de blockchain-oplossing voor bedrijven wordt ook geleverd met beheernetwerken. Dit is een functie die veel bedrijven kunnen gebruiken om hun interne netwerk te upgraden.

 • Snelle uitvoer

Elke onderneming heeft een snelle output nodig, nietwaar? Veel bedrijven hebben elke dag te maken met heel veel betalingen. Om deze te stroomlijnen, kunnen ze gebruikmaken van de snelle uitvoerfunctie van blockchaintechnologie. Met deze functie kan een blockchain worden gemaakt voor zakelijke projecten.

Veel platforms kunnen binnen 20 seconden of zelfs minder strijden om een ​​transactie! Dit is een waanzinnig snelle output vergeleken met banken die drie of zelfs zes dagen nodig hebben!

Hier is nog een geweldige infographic voor uw jongens om de belangrijkste blockchain-functies te achterhalen –

Belangrijkste kenmerken van Blockchain-technologie Infographic

Belangrijkste Blockchain-functies

Geschiedenis van Blockchain-technologie: hoeveel de Blockchain is geëvolueerd?

Velen van jullie denken misschien dat mensen blockchain-technologie overhyperen. In sommige gevallen kan dat waar zijn. Maar dat gezegd hebbende, als we naar de geschiedenis van de blockchain-technologie kijken, zouden we weten hoeveel de technologie is geëvolueerd. Laten we dus eens kijken!

De geschiedenis van Blockchain-technologie Infographic

Geschiedenis van Blockchain-technologie

1991-2008: Toen Blockchain nog een spruit was

U moet zich afvragen waarom het jaar 1991? Nou, niet velen van ons weten het, maar de blockchain-technologie is ontstaan ​​in 1991. W. Scott Stornetta en Stuart Haber hadden voor het eerst het concept van de blockchain voor ogen. Dus werkten ze aan een cryptografisch systeem waar er een reeks blokken zou zijn waar niemand aan kan knoeien. In 1992 hebben ze het systeem geüpgraded om het efficiënter te maken.

Maar de technologie kreeg meer aandacht in 2008 toen Satoshi Nakamoto een werkend blockchain-technologieplatform uitbracht dat iedereen kon gebruiken. Na een jaar kwam de whitepaper van bitcoin uit.

2008-2013: Blockchain 1.0 – Waar Bitcoin begint te bloeien

Verwar niet met Bitcoin en Blockchain; ze zijn niet hetzelfde. Bitcoin is een cryptocurrency waarbij Blockchain de technologie van het platform gebruikt.

Daarna begon bitcoin aan populariteit te winnen en namen de mogelijkheden van dit platform toe. Velen begonnen het kernconcept te benutten en nieuwere applicaties te ontwikkelen.

2013-2015: Blockchain 2.0 – Ethereum-platform leefde

Het blockchain-platform van Bitcoins was geweldig, maar het was op een bepaalde manier beperkt. Dus ontwikkelaars begonnen manieren te vinden om het potentieel van dit enterprise blockchain-platform te benutten. Eindelijk in 2013 ontstond het Ethereum-platform en veranderde het functioneel naar een nieuw voordeel.

De nieuwe functies beperkten het platform niet alleen om te worden gebruikt voor een cryptocurrency, maar het hielp ook andere ontwikkelaars om er een applicatie op te bouwen.

Maar het werd officieel uitgebracht in 2015 en het werd tot nu toe een van de grootste toonaangevende industrieën.

Er gebeurde iets anders in dit tijdsbestek dat ons een nieuw perspectief gaf op blockchain-technologie voor bedrijven. R3 is ontstaan ​​uit 2014, waar ze een consortium van 40 organisaties vormden. Daarna begon de technologie van R3 Corda een sterke aanwezigheid te krijgen in de meeste financiële sectoren.

In het laatste jaar van deze tijdlijn begon The Linux Foundation interesse te krijgen in de technologie en wilde ze blockchain-oplossingen voor bedrijven aanbieden voor bedrijven. Dus vormden ze een open source blockchain-paraplu-project Hyperledger.

Hyperledger heeft nu veel projecten onder zijn vleugels. Bovendien begon met Hyperledger de blockchain voor ondernemingen eindelijk de hype te krijgen die ze nodig hadden. Hyperledger heeft een nieuwe structuur van blockchain geïnduceerd en ze introduceren nog steeds veel oplossingen voor industrieoverschrijdende omgevingen.

2017: EOS.IO

In 2017 ontstond een nieuw soort technologie EOS. Het bedrijfsblok. One publiceerde hun whitepaper op dit enterprise blockchain-platform dat de echte computers emuleert, inclusief GPU en CPU.

Hiervoor kan EOS de dubbele snelheid bieden van slimme contractverwerking in elke gedecentraliseerde omgeving.

2018 – Heden: Blockchain 3.0 – Er wacht een nieuwe innovatie

Zoals je kunt zien, is blockchain in de loop der jaren geëvolueerd en groeit het nog steeds. Met de introductie van Corda en Hyperledger kan blockchain voor bedrijven zich nu richten op blockchains van het toegestane type. We weten nog steeds niet hoe het zal aflopen, maar we kunnen zeker zeggen dat dit niet het einde van blockchain voor ondernemingen is, maar slechts het begin.

Het wordt tijd dat we dieper in de wortels van verschillende soorten blockchains-netwerken duiken. Met de evolutie is blockchain niet langer alleen privé of openbaar, maar veel meer doorbroken. Laten we dus eens kijken wat ze zijn in onze volgende secties. Bekijk ook onze blockchain voor enterprise pdf en enterprise blockchains ppt voor meer informatie.

Verschillende soorten blockchain voor ondernemingen

Met de evolutie van blockchain zien we nu meer dan twee soorten blockchain voor zakelijke projecten. Al deze nieuwe enterprise blockchain-technologieën creëren nu meer enterprise blockchain-oplossingen voor de klanten.

Bekijk deze soorten blockchain om er een duidelijk idee van te krijgen.

Verschillende soorten blockchain-technologie voor ondernemingen Infographic

Verschillende soorten blockchain-technologie voor ondernemingen

Algemene classificatie –

1. Privé

In privé-blockchains ziet u een enkele organisatie om toegang te verlenen aan wie zich bij het netwerk kan aansluiten. Het lijkt meer op een gecentraliseerde, gedecentraliseerde blockchain voor bedrijven.

Het lijkt misschien geen echt gedecentraliseerd netwerk, maar de kernwaarden zijn er nog steeds. Als u over de juiste autorisatie beschikt, heeft u toegang tot deze netwerken. Maar er zal een regeringsautoriteit zijn om voor de blockchain-technologie van de onderneming te zorgen.

Bijzondere kenmerken

 • Lees- of schrijftoegang varieert van knooppunt tot knooppunt
 • Snellere output
 • Kan elk type asset op het netwerk gebruiken
 • Biedt geen anonimiteit
 • Goedkoper in vergelijking met de openbare blockchain

Waarom dit gebruiken?

 • Behoudt privacy
 • Energiezuinig in vergelijking met de openbare blockchain
 • Minder vluchtig netwerk
 • Empowerment van de organisatie

2. Openbaar

In een openbare blockchain kan elke gebruiker lid worden van het netwerk en deelnemen aan consensus. Bovendien kunnen alle gebruikers het grootboek zien, zodat u volledige transparantie krijgt.

Dit soort blockchain voor bedrijfsnetwerken is dus meer gedecentraliseerd, omdat er letterlijk geen centrale auteur over je waakt.

Bijzondere kenmerken

 • Iedereen heeft toegang tot het netwerk
 • Kan knooppunten downloaden en toevoegen
 • Volledig gedecentraliseerd van aard
 • Langzamere output
 • Biedt anonimiteit

Waarom dit gebruiken?

 • Meer transparantie
 • Echt gedecentraliseerde structuur
 • Empowerment van de gebruiker
 • Onveranderlijkheid

3. Federaal

Bij federatieve blockchain hebben meerdere organisaties invloed op het blockchain-netwerk. Het is vergelijkbaar met een hub voor een groot aantal organisaties om gelijktijdig te delen en te werken.

Dit type enterprise blockchain-oplossing staat dichter bij private blockchains. Maar de meervoudige organisatie die over de technologie heerst, brengt in feite het decentralisatiegedeelte terug.

Bijzondere kenmerken

 • Extreem snellere output
 • Zeer schaalbaar
 • Energiezuinig
 • Gedistribueerde autoriteit

Waarom dit gebruiken?

 • Bespaart kosten
 • Lagere transactiekosten
 • Netwerkregelgeving
 • Geen criminele toegang

Classificatie op machtigingsniveau –

1. Toegestaan

In dit type blockchain-netwerk kan elk knooppunt op het netwerk niet deelnemen aan het consensusproces. Alleen vooraf bepaalde knooppunten kunnen deelnemen.

Het is dus meer een gesloten omgeving. Hier, als u alleen het juiste niveau van autoriteit heeft, kunt u het grootboek zien. De gecentraliseerde organisatie zou de voorkeur moeten geven aan deze enterprise blockchain-technologie.

Bijzondere kenmerken

 • Decentralisatie varieert van netwerk tot netwerk
 • Sommige knooppunten hebben meer autoriteit
 • Relatief sneller
 • Vertrouwde omgeving

Waarom dit gebruiken?

 • Geschikt voor bedrijven
 • De transactiekosten zijn laag
 • Heeft geen native asset nodig

2. Toestemmingloos

In dit type blockchain-netwerk kan elk knooppunt op het netwerk vrij deelnemen aan het consensusproces. Er zijn geen beperkingen op deelname.

Geen beperking op deze. Permissionless blockchain for enterprise network is in staat om gratis toegang aan het publiek te bieden. Er is echter een privé-blockchain zonder toestemming die alleen knooppunten van een organisatie het framework laat binnenkomen. Daarna zijn ze vrij om te zwerven. Maar het voorkomt dat knooppunten van buitenaf binnenkomen.

Bijzondere kenmerken

 • Meestal gedecentraliseerd
 • Vertrouwensvrije omgeving
 • Relatief langzamer

Waarom dit gebruiken?

 • Meer controle
 • Open privacy voor iedereen
 • Geen beperking in deelname aan stemming of consensus

Je kunt ook onze blockchain voor enterprise pdf en enterprise blockchains ppt bekijken voor meer informatie.

Hoofdstuk-2: Cases kunnen de implementatie-uitdagingen overwinnen?

Nu weet je welke soorten blockchain voor ondernemingen zijn. Maar hoe schat u de waarde in voor ons? Het is normaal om sceptisch te zijn en te denken dat of de uitdagingen voor ons te zwaar kunnen zijn in termen van welk nut we krijgen.

Maar we kunnen u verzekeren dat de mogelijke use-cases en de applicatie altijd zullen zegevieren over de implementatie-uitdagingen. Laten we dus eens kijken naar de use-cases van enterprise blockchain in termen van blockchain voor ondernemingen. En we zullen de implementatie-uitdagingen verder doornemen om te vergelijken of de waarde het waard is.

Laten we erin duiken!

Gebruik cases en implementatie-uitdagingen van Enterprise Blockchain Infographic

Gebruik cases en implementatie-uitdagingen van Enterprise Blockchain

 • Wereldwijde transacties

Laten we beginnen met wereldwijde transacties, aangezien dit een van de meest prominente zakelijke blockchain-use-cases is. Banksectoren of financiële sectoren zijn de eersten die blockchain voor ondernemingen onderzoeken. Deze sectoren hebben te maken met een typische fout: de gecentraliseerde architectuur.

Maar blockchain voor ondernemingen kan directe transacties bieden, zelfs in grensoverschrijdende betalingsomgevingen, samen met het verwijderen van corrupte contactadvertenties. Het is dus een enorme overwinning voor financiële sectoren.

 • Handel

Een andere populaire use-case voor blockchain voor ondernemingen zijn de toepassingen in handelsfinanciering. Elk jaar worden voor meer dan $ 18 biljoen aan goederen verzonden. Maar deze bedrijven hebben meer controle nodig om de namaakgoederen op de markt te bestrijden.

En blockchain voor ondernemingen kan het probleem gemakkelijk oplossen door hogere efficiëntie, tracking, lagere kosten en papierwerk.

 • Voedselveiligheid

Het is duidelijk dat jij en alle anderen zich zorgen maken over het voedsel dat we consumeren. Bovendien denken verwerkte voedingsmiddelenbedrijven niet altijd na over de gezondheidsproblemen van de chemicaliën die ze gebruiken om te conserveren. En dus kan blockchain voor ondernemingen echt schitteren in deze niche.

Hoe?

Welnu, blockchain voor ondernemingen kan de grondstoffen traceren en ervoor zorgen dat elk voedsel aan de gezondheidsvoorschriften voldoet. Dus met behulp van deze zakelijke blockchain-use-cases zou uw voedingsindustrie gemakkelijk kunnen bloeien.

 • Bevoorradingsketen

Een van de meest prominente use-cases voor enterprise blockchain is de supply chain. De toeleveringsketen is een enorm onderdeel van ons industriële ecosysteem en blockchain voor ondernemingen kan hier ook helpen –

 • Het aanbieden van een grootboeksysteem dat de producten kan volgen.
 • Gegevens valideren en veilig betalen via Smart Contracts.
 • Nauwkeurige informatie om slechte spelers te bestrijden.
 • Omzet verhogen.
 • Kosten verlagen.

 • Kleinhandel

Retailers zijn nu vrij vaak op zoek naar blockchain voor ondernemingen. Het is omdat zakelijke blockchain-use-cases op deze afdeling hun systemen echt kunnen upgraden. Retailproducten volgen en beveiligen en namaak bestrijden zijn enkele van de kenmerken van blockchain voor ondernemingen.

Bovendien kunnen kleine retailers schitteren, aangezien het grootboek voor iedereen fair play zal bieden. Dus grote reuzen die alle klanten opnemen, zullen hier geen probleem zijn.

 • Overheidsdiensten

Overheidsdiensten zijn om te beginnen een enorme sector. Deze sectoren raken achterop als de technologie exponentieel bloeit. Om het bij te houden, kunnen ze blockchain gebruiken voor ondernemingen. Gebruiksscenario’s voor zakelijke blockchain zijn redelijk divers en ook geschikt voor overheden.

Een beveiligd grootboek kan alle gevoelige informatie bewaren om papieren sporen te verwijderen, mensenrechten te behouden en digitale ID’s aan te bieden. Dit zijn slechts enkele van de gebruiksscenario’s. We zullen er later meer over praten.

 • Intellectueel eigendom

Intellectueel eigendomsbeheer is een enorme sector omdat ze samen met handelsmerken moeten patenteren. Zonder deze sectoren krijgt geen enkele gemeenschap, zoals muzikanten, ontwerpers, kunstenaars of uitvinders, de eer voor wat ze hebben bereikt.

Blockchain voor ondernemingen kan hen helpen de juiste waarde te krijgen die ze verdienen en ervoor zorgen dat hun gepatenteerde goederen niet lekken. Dat is de reden waarom dit weer een geweldige is in de lijst met zakelijke blockchain-toepassingen.

 • Gezondheidszorg

Gezondheidszorg en zelfs farmaceutische producten kunnen blockchain gebruiken voor ondernemingen om op dit gebied te overtreffen. Veel landen investeren al een hoop geld, maar met weinig resultaat. Het is vanwege het gebrek aan goede beveiliging en transparantie. Een andere grote zorg zijn de namaakgeneesmiddelen, en deze hebben uitgebreide gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Om alle problemen te bestrijden, kunnen ze hier gebruik maken van zakelijke blockchain-use-cases. Met een beveiligd platform en transparantie kunnen ze nu hun medicijnen volgen en patiënten ook het recht geven op hun medische dossiers.

We zullen kort meer over deze sector praten.

 • Olie en gas

De olie- en gasindustrie kan enorm profiteren van blockchain voor enterprise-architectuur. Bovendien kan het de efficiëntie verhogen door alle mogelijke routes voor verzending te berekenen. Dus als u de beste route neemt, worden de kosten verlaagd.

Bovendien is het typische model niet zo nauwkeurig, maar door gebruik te maken van blockchain-use-cases voor bedrijven, kunnen ze 5% meer inkomsten genereren.

 • Onroerend goed

De huidige vastgoedmarkt doet het niet zo goed. Het lijdt aan een enorm probleem, zoals ontoegankelijkheid, hogere kosten en slechte liquiditeit. Het wordt steeds meer een luxeproduct voor alleen rijke mensen. Als de industrie het in evenwicht wil brengen, moeten ze kijken naar blockchain voor ondernemingen.

De technologie kan liquiditeit bieden en fractioneel eigendom bieden dat ook binnen het bereik van de middenklasse ligt.

 • Humanitarisme

Blockchain voor ondernemingen kan moeiteloos alle functies in deze sector gebruiken. Meestal heeft een humanitair project te maken met slechte spelers.

Om de corrupte omgeving te bestrijden, kunnen ze gebruik maken van zakelijke blockchain-use-cases om de donaties bij te houden. Daarom kunnen ze de donateurs 100% efficiëntie bieden om te zien of het geld naar een hulpeloos persoon gaat of niet.

 • Verzekering

Verzekering is een andere populaire sector in het geval van blockchain voor ondernemingen. Door blockchain voor ondernemingen te gebruiken, kan de verzekeringsmaatschappij zowel hun klanten als zichzelf ten goede komen. Een verzekeraar en klant hebben altijd te maken met een hoop papierwerk.

Maar als ze een slim contract gebruiken om de regels onder de aandacht te brengen, wordt het proces veel eenvoudiger. Ze kunnen elke verzekeringsclaim automatisch stroomlijnen.

 • Media en entertainment

Nu zijn media en entertainment niet allemaal te vinden op televisie. De sectoren zijn geëvolueerd en gebruiken nu online platforms om hun werk te promoten. Deze platforms spelen echter niet altijd eerlijke spellen. En dus krijgen veel artiesten niet de compensatie die ze verdienen.

Maar met blockchain voor ondernemingen kunnen ze een decentraliserende structuur bevorderen en een eerlijk deel van de waarde krijgen.

 • Reizen

Veel luchthavens kijken nu naar een blockchain-platform voor bedrijven, omdat dit de beste oplossing kan zijn voor een intern netwerkmodel. De verwerking van passagiers kost veel tijd op de luchthavens, en als ze het kunnen stroomlijnen, zou de algehele efficiëntie omhoogschieten.

Als ze minder documentatie en meer biometrische authenticaties zouden kunnen gebruiken, zouden zelfs voortvluchtigen niet per vliegtuig kunnen reizen.

Implementatie-uitdagingen

Implementatie-uitdagingen zijn de belangrijkste hindernis om alle bovenstaande use-cases te benutten. Alle use-cases lijken behoorlijk lucratief, nietwaar? Maar kunnen de uitdagingen deze use-cases overweldigen? Laten we kijken!

 • Interoperabiliteit

Het eerste probleem is interoperabiliteit. Het is een van de absolute behoeften als het gaat om blockchain voor ondernemingen. Nu is alles wat we gebruiken verbonden, en het stroomlijnt al onze taken behoorlijk efficiënt. Maar als we een volledig nieuw type enterprise blockchain-technologie willen gebruiken, dan hebben we interoperabiliteit nodig.

Als de blockchain-oplossingen van de onderneming met elkaar kunnen communiceren, kunnen we een ander netwerkecosysteem creëren. Maar helaas heeft de blockchain-technologie van bedrijven nog steeds niet voldoende interoperabiliteit.

 • Verouderde netwerken

Een andere uitdaging voor de acceptatie van blockchain voor ondernemingen is het bestaande legacy-netwerk. Al onze bedrijven hebben al een netwerksysteem waarvan we afhankelijk zijn. Ook al zijn deze modellen niet efficiënt genoeg, toch gebruiken veel moerasorganisaties ze, voornamelijk banken.

Daarom zou het implementeren of wijzigen van deze verouderde netwerken tijd en investeringen vergen die velen niet willen doen.

 • Vaardigheden

Het implementeren van blockchain-oplossingen voor bedrijven is geen gemakkelijke taak. Het kost tijd en bovendien heeft het bekwame personen nodig die de blockchain-technologie van de onderneming efficiënt kunnen ontwikkelen. Maar op de markt is dit vaardigheidsniveau zeldzaam.

Niet veel ontwikkelaars kunnen een complex blockchain-model maken. Bovendien, zelfs als ze proberen te perfectioneren, kost het veel tijd. U heeft dus altijd bekwame programmeurs nodig die een back-up van uw projecten kunnen maken.

 • Methodologie

Gebrek aan methodologie is een grote hindernis in termen van blockchain voor ondernemingen. Velen willen nieuwe projecten ontwikkelen die misschien een geweldig idee lijken. Maar zonder een goede methodologie kunnen ze deze niet efficiënt uitvoeren, wat leidt tot mazen in de wet.

Er zijn veel gevallen geweest waarin mazen in de code een beveiligingslek in het netwerk veroorzaken. En deze gevallen maken het voor enterprise blockchain-technologie moeilijker om wereldwijde erkenning te krijgen.

 • Massa-adoptie

Het is verbonden met schaalbaarheid. Als iedereen deze netwerken gaat gebruiken, betekent dit dat het netwerk in staat moet zijn om de massale adoptiefase aan te kunnen. Maar hoewel het theoretisch mogelijk lijkt, kunnen velen geen snelle prestaties bieden wanneer massale acceptatie plaatsvindt.

Nu proberen veel nieuwe projecten dit scenario te overwinnen, en hopelijk zullen we binnenkort enkele mogelijke resultaten zien.

 • Kostenuitdagingen

Zoals we eerder zeiden, vergt het verwijderen of vervangen van alle bestaande netwerken tijd en investeringen. Investeringen in dit verband kunnen veel geld kosten. De kostprijsberekening van de blockchain voor ondernemingen hangt voornamelijk af van uw vereisten.

Er zijn dus weinig functies en gemeenschappelijke functies die de kosten kunnen verlagen. Maar voor het implementeren van nieuwe functies of exotische functies is misschien wat meer geld nodig.

Dit zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen van blockchain voor ondernemingen tot nu toe. We zullen in het kort meer vertellen over de andere soorten uitdagingen.

Wat is het resultaat??

We denken dat je inmiddels al weet dat de use cases de uitdagingen voor een groot deel overweldigen. Ja, de blockchain-technologie van bedrijven brengt enkele problemen met zich mee. Maar de mogelijkheid van use-cases kan grenzeloos zijn. Met innovatie is het slechts een kwestie van tijd dat we alle tekortkomingen volledig kunnen overwinnen.

Bovendien zijn veel grote bedrijven al op zoek naar blockchain-oplossingen voor bedrijven. Laten we ze in de volgende secties eens bekijken.

Hoofdstuk-3: Enterprise-projecten in niet-financiële en federatieve netwerken

Niet-financiële ondernemingen die Blockchain implementeren

Veel niet-financiële ondernemingen implementeren enterprise blockchain-technologie. Bekijk deze top 20 voorbeelden van die ondernemingen.

Bedrijven die Blockchain Technology Infographic implementeren

Bedrijven die Blockchain-technologie implementeren

1. Walmart: product volgen

De retailgigant Walmart werkt samen met IBM om het voortouw te nemen bij de acceptatie van blockchain voor bedrijven. Bovendien gebruikt Walmart de functies van blockchain voor bedrijfsnetwerken om producten bij te houden en deze van dag tot dag te beheren.

2. Metlife: geautomatiseerde verzekeringsoplossing

Geautomatiseerde verzekeringen in combinatie met gezondheidszorg kunnen een perfecte oplossing zijn voor het meest vervelende probleem. Metlife implementeert ook een enterprise blockchain-acceptatie om deze functie te bieden aan vrouwen die worstelen met financiële bescherming tegen zwangerschapsdiabetes.

3. UPS: logistiek systeem

United Parcel Services verlangt naar een door blockchain aangedreven logistiek systeem. Daarom sloten ze zich aan bij de Trucking Alliance, en samen met hen implementeren ze de oplossing.

4. Toyota: verbeterde technologie voor autonoom rijden

In samenwerking met MIT Media Lab implementeert de autogigant Toyota enterprise blockchain-acceptatie om de autonome rijtechnologie te verbeteren. Bovendien kunnen de gebruikers met behulp van het platform informatie over het delen van ritten en autotransacties beheren.

5. AIA Group: Bankverzekeren

Verzekeringsgigant AIA Group implementeert blockchain voor bedrijfsoplossingen waar ze blockchain-aangedreven Bancassurance zullen lanceren. Bovendien verkort het de verwerkingstijd en verhoogt het de transparantie.

6. BHP Billiton: beheer van de toeleveringsketen

Mijnbouwgigant BHP Billiton wil hun supply chain-proces beheren en daarom blockchain implementeren voor bedrijfsoplossingen. Ze zullen het platform gebruiken om de boorvloeistof- en gesteentemonsters op te sporen en vast te leggen.

7. Alibaba: luxe goederen volgen

Alibaba volgt zijn luxegoederen met behulp van de acceptatie van enterprise blockchain. Hier zullen ze enterprise blockchain-technologie gebruiken om 100% klanttevredenheid te bieden.

8. Tencent: juridische facturering en belastingen

Tencent werkt aan de acceptatie van enterprise blockchain om ervoor te zorgen dat de belastingheffing en legale facturering in de Chinese stad Shenzhen. Is efficiënter. Ze kunnen de kosten verlagen en valse facturen bestrijden.

9. Baidu: beheer van intellectuele rechten

Zoekgigant Baidu wil fotografen een geweldige oplossing bieden. Bovendien implementeren ze een blockchain voor ondernemingsproject dat de beeldrechten van de fotografen behoudt.

10. Ford: ondersteuning van mobiliteitstechnologieën

Ford is de recente toevoeging aan autobedrijven die enterprise blockchain-oplossingen gebruiken. Het bedrijf wil dit platform implementeren om hun mobiliteitstechnologie te ondersteunen, omdat ze slimme mobiliteitsoplossingen hebben.

11. British Airways: monitoringsysteem

Met behulp van de verificatieservice van VChain experimenteren British Airways met de acceptatie van blockchain voor ondernemingen om een ​​blockchain-bewakingssysteem te creëren. Ze willen vooral vluchtinformatie in Genève, Miami en Londen volgen.

12. Facebook: gegevensbeheer en -bescherming

Wat is een betere manier om de gegevens van mensen beter te beschermen dan door blockchain te gebruiken? Facebook onderzoekt blockchain-technologie om de interne structuur van het netwerk te veranderen en het voor mensen veiliger te maken om hun platforms te gebruiken in plaats van dat hun gegevens worden gestolen.

13. Walt Disney: Track Inventories

De acceptatie van Enterprise Blockchain binnen Walt Disney ligt ook op schema. Bovendien willen ze het platform gebruiken om hun inventarissen van verzendingen en verkopen in het park te volgen.

14. Maersk: verzendplatform

U moet Maersk kennen, een van ‘s werelds grootste rederijen. Ze werkten samen met IBM om een ​​verzendplatform te creëren dat hun vrachtzendingen kan volgen. TradeLens is de belangrijkste uitvoerder van het implementeren van het platform om de zendingen te volgen.

15. Prudentieel: handelsplatform

Handelsplatforms in blockchain is geen nieuw onderwerp. Maar Prudential werkt samen met Starhub om een ​​handelsplatform te creëren voor middelgrote tot kleine ondernemingen. Door het platform te gebruiken, kunnen ze dus meer bedrijven verbinden en hen de mogelijkheid geven om ook betalingen te doen.

16. Apple: tijdstempelgegevens

Apple was vanaf het begin niet zo enthousiast over blockchain voor ondernemingen, maar ze zeiden er zelfs niets over. Maar naar verluidt onderzoeken ze het nu mogelijk naar mogelijke oplossingen voor tijdstempeldata.

17. Nestle: voorraadbeheer

Nestle probeert meer waarde te bieden met blockchain-acceptatie door bedrijven. Bovendien zullen ze het platform gebruiken om voedselproducten te volgen vanaf de boerderijen, zodat mensen voedsel van de beste kwaliteit krijgen.

18. UnitedHealthcare / Quest Diagnostics / Optum / Humana: verbetering van artsengidsen

UnitedHealthcare, Quest Diagnostics, Optum en Humana implementeren blockchain-technologie om de efficiëntie van dokterslijsten te vergroten. Gewoonlijk hebben de zorgsectoren te maken met onnauwkeurige problemen met de dokterslijst. Maar met hun oplossing kunnen ze het eindelijk rechtzetten.

19. Samsung: beheer van de toeleveringsketen

Samsung implementeerde eindelijk de acceptatie van blockchain voor bedrijven om het beheer van de toeleveringsketen te volgen. Het werd hoog tijd dat ze op zoek gingen naar oplossingen om hun enorme supply chain-proces te beheren.

20. FedEx: geschillenbeslechting

Blockchain-technologie kan het proces van het beslechten van klantgeschillen in FedEx stroomlijnen, dus kijken ze naar blockchain voor ondernemingen om het systeem te integreren.

Federatieve netwerken

In de afgelopen drie jaar begonnen na massale inspanningen eindelijk gefedereerde netwerken te bloeien. Er zijn zoveel projecten die Hyperledger of R3 Corda gebruiken als hun belangrijkste blockchain-platform om federatieve netwerken te creëren.

Laten we deze netwerken eens bekijken en kijken wie zich in deze federatieve netwerken bevinden.

Federatieve blockchains Ecosysteem Infographic

Ecosysteem van federatieve blockchains

 • Voltron

Dit is een prachtige blockchain voor zakelijke projecten, mogelijk gemaakt door – CryptoBLK en R3. Voor technische ondersteuning gebruiken ze het cloudplatform van Microsoft, Azure genaamd. Voltron is een product van twaalf banken die de federatieve blockchain voor ondernemingen vormen.

Dit zijn –

ING, Mizuho, ​​Intesa Sanpaolo, Scotiabank, BNP Paribas, BBVA, Natwest, CTBC bank, Bangkok Bank, U.S Bank, HSBC en SEB.

In dit blockchain for enterprise-project zal Voltron het platform Corda gebruiken om alle documentatie van de banken te digitaliseren. Bancaire sectoren zijn nu meer dan enthousiast om te werken met blockchain-technologie voor bedrijven. Met Voltron kunnen banken nu het handmatige werk van papierwerk verminderen en alle functies volledig benutten.

 • Marco Polo

Een andere geweldige samenwerking van R3 is het federatieve netwerk Marco Polo. In Marco werkt Polo R3 samen met TradeIX, en hier komen tien populaire financiële organisaties samen onder één platform.

Dit zijn –

OP Financial, SMBC, Standard Chartered, Commerzbank, Natixis, DNB, ING, NatWest, Bangkok Bank en BNP Paribas.

Daarnaast zal Marco Polo het Core TIX- en R3’s Corda-platform van TradeIX gebruiken voor dit blockchain-project voor ondernemingen. TIX Core is een ander type DLT zoals Corda. Bovendien is het belangrijkste doel van dit enterprise blockchain-platform om het betalingsproces te volgen en een hogere zekerheid te bieden voor de te ontvangen kortingen..

 • Batavia

Ook al is Batavia een kleine blockchain voor enterprise-projecten, maar het heeft toch veel te bieden. Batavia wil blockchain voor ondernemingen gebruiken om slimme contracten te implementeren bij alle mogelijke financiële instellingen.

De enterprise blockchain-oplossing zal ook grensoverschrijdende handel kunnen aanbieden.

De banken onder deze federatieve blockchain zijn –

CaixaBank, Commerzbank, Bank of Montreal, UBS en Erste Group.

 • Handel

Dit platform wil zich richten op de Europese regio en wil factoring voorzien in facturen. Bovendien gebruiken ze slimme contracten waarmee ze vrij moeiteloos kunnen ontbinden. Ze hebben momenteel acht banken onder hun blockchain voor enterprise-platform; ze willen echter ook Societé Generale toevoegen aan het gefedereerde netwerk.

Dit zijn –

Deutsche Bank, Natixis, Nordea, Santander, KBC, Rabobank, UniCredit en HSBC.

 • Hong Kong Trade Finance Platform (HKTFP)

De monetaire autoriteit van Hong Kong neemt het voortouw in dit gefedereerde blockchain-platform voor ondernemingen. Voor de root van het platform gebruiken ze technologie van Ping An Group. Bovendien hebben ze 21 banken in deze blockchain-oplossing voor bedrijven, maar we hebben tot nu toe maar een paar namen.

Dit zijn –

Bank of China, Standard Chartered, ANZ, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, DBS en HSBC.

Met behulp van het HKTFP-platform wil elk bedrijf het proces van supply chain management digitaliseren en alle informatie op de blockchain opslaan voor enterprise-platform om ze te beschermen.

 • Retail Consortium

Momenteel hebben ze nog geen officiële naam voor dit federatieve netwerkproject, maar we weten wel dat IBM samenwerkt met wereldwijde retailers om dit platform te vormen. Bovendien zullen de retailers IBM’s platform Hyperledger Fabric gebruiken als basis van hun blockchain voor bedrijfsnetwerk.

Het belangrijkste doel van het netwerk is om meer waarde te bieden aan de klanten. Elk jaar lijden veel mensen door besmetting in de detailhandel in voedingsproducten. Om deze te verminderen, komen er dus tien bedrijven bij elkaar.

Dit zijn –

Driscoll’s, Unilever, McLane Company, Nestlé, Kroger, Dole, McCormick and Company, Walmart, Golden State Foods en Tyson Foods.

Als ze het laten gebeuren, zou de nieuwe formatie het voedselecosysteem voorgoed veranderen.

 • B3i

R3 slaat weer een samenwerking op. B3i wordt mogelijk gemaakt door het Corda-platform van R3. Hier wordt alle verzekeringsdocumentatie gedigitaliseerd met behulp van het DLT-platform. De belangrijkste reden is dat alle verzekeringsmaatschappijen hun diensten willen stroomlijnen en een betere output voor de klanten willen bieden.

Dertien banken komen samen om deze blockchain voor enterprise-projecten succesvol te maken.

Zij zijn –

Tokio Marine, SCOR, Zurich Insurance Group, Liberty Mutual, Allianz, Achmea, Generali, Munich Re, XL Catlin, Hanover Re, Ageas, Swiss Re en Aegon.

Hoofdstuk-4: Enterprise Blockchains: BAAS-leveranciers en populaire platforms

U zou al bekend moeten zijn met de grote softwarereuzen op de markt. Enkele van de meest erkende namen nemen deel aan dit nieuwe grote ecosysteem. Laten we eens kijken wat ze zijn –

BAAS-providers

1. Oracle

Een van de meest populaire leveranciers op de markt is Oracle. Oracle biedt een uitgebreide DLT voor alle zakelijke gebruikers. In hun oplossingen kunt u uw blockchain-implementatie starten en deze ook van tijd tot tijd bijwerken.

Bovendien laat Oracle u informatie delen met meerdere personen zoals uw leverancier, zakenpartner of klanten in een betrouwbare omgeving. Dit platform zal een composable architectuurmodel gebruiken. Het model helpt u bij het implementeren van een speciaal soort functie die uitsluitend op uw behoeften is afgestemd.

2. IBM

IBM is een andere populaire BAAS-provider voor bedrijven. Hun IBM Cloud-infrastructuur biedt een volledig geïntegreerde, functionele en bedrijfsklare BAAS-oplossing. Momenteel bieden ze alleen Hyperledger Fabric-oplossingen aan terwijl ze aan dit project hebben meegewerkt.

Met het platform zult u het veel gemakkelijker vinden om het te beheren, te ontwikkelen of zelfs te bedienen. Wat uw eisen ook mogen zijn, IBM verzorgt de services voor u. Integratie met een bestaand netwerksysteem is supersnel, wat de prestaties, privacy en beveiliging bevordert.

Voorbeelden van Baas-leveranciers en Enterprise Blockchain-platforms Infographic

Voorbeeld van baas-leveranciers en blockchain-platforms voor bedrijven

3. Amazon

Dit is een andere populaire blockchain-oplossing voor bedrijven, omdat AWS je de eenvoud zou geven die je wilt. Met Amazon Web Services kunt u uw eigen zakelijke blockchain-oplossingen creëren en uw bedrijf laten groeien.

Het beste van deze blockchain-oplossing voor bedrijven is dat ze volledig beheerde netwerken bieden. Dit betekent dat als u de tijd of het personeel heeft om uw netwerk te voorzien, Amazon het voor u zal doen. Al hun oplossingen zijn eenvoudig in te stellen en bovendien zijn ze ook niet duur.

4. Microsoft

Je kent de technologiegigant Microsoft al, en ze zijn hier met een groot aantal BAAS-oplossingen. Microsoft Azure wordt steeds populairder als enterprise blockchain-oplossing, omdat je hiermee nieuwe platforms kunt maken en deze binnen een dag kunt gebruiken!

Het belangrijkste is dat als u een nieuw project van u wilt ontwikkelen, Azure u alle benodigde tools kan geven die u nodig heeft. Het is meer geschikt als werkbank dan als grootboeksysteem. Dus als u zich zorgen maakt over uw budget, moet u ze eens bekijken, aangezien ze een van de laagste tarieven op de markt bieden.

5. Alibaba

De Alibaba Cloud is misschien wel de op één na beste blockchain-oplossing voor bedrijven op de markt. Wat voor soort blockchain-oplossing u ook wilt, u kunt het bij hen krijgen. Misschien ben je dol op alle flitsende populaire zakelijke platforms op de markt. Maakt u zich geen zorgen; Alibaba staat achter je.

Misschien ben je een drukbezet persoon en moet je je meer concentreren op je bedrijf dan op een blockchain-platform. Maar hoe ga je dat doen? Simpel, laat Alibaba Cloud het platform implementeren, beheren en onderhouden, en u concentreert u op de groei van het bedrijf.

6. Baidu

Misschien wilt u een ander soort oplossing, iets sneller, beter schaalbaar. Nou, Baidu is misschien wel die blockchain-oplossing voor bedrijven. Ze bieden een nieuw soort platform dat een breed scala aan gebieden kan bestrijken, zoals IoT, voedselveiligheid, toeleveringsketen, financiën, gezondheidszorg en nog veel meer.

Bovendien, als u een bedrijf heeft waar u veel transacties moet afhandelen, kan Baidu’s Xuper Chain u meer dan 10.000 transacties per seconde aanbieden..

7. Huawei

Het bedrijf Huawei sloot zich onlangs aan bij de enterprise blockchain-oplossing. Bij de vroege inzet stelden ze hun diensten alleen open voor de Chinese gemeenschap. Maar later openden ze het wereldwijd.

Hun platform Huawei Cloud biedt Hyperledger Fabric, en met dat platform krijg je alle tools die Hyperledger biedt. Het proces is gemakkelijk te starten, u heeft slechts een paar minuten nodig om de oplossing te implementeren. Bovendien kan het 5000 transacties per seconde afhandelen.

8. Accenture

Een van de voortrekkers van de blockchain-economie is Accenture. Accenture toonde altijd veel interesse in blockchain direct nadat mensen de nieuwe technologie begonnen te zien. Nu bieden ze ook BAAS-services aan om blockchain-oplossingen voor bedrijven te bieden.

Bovendien, als u in de war bent met het platform of advies nodig heeft over hoe u blockchain in uw bedrijf kunt gebruiken, zullen zij u advies geven. Ze kunnen hun expertise aanbieden om de beste functies te promoten die u ooit op het platform nodig zult hebben.

Enterprise-platforms

Deze enterprise-platforms zijn behoorlijk populair op de blockchain-markt. Bekijk deze populaire voorbeelden.

 • Hyperledger

Laten we beginnen met Hyperledger, aangezien ze het goed doen als bedrijf. Ze begonnen hun reis pas in 2015 en werden langzaamaan de sectoroverschrijdende open source of heaven voor bedrijven. Al hun oplossingen hebben multifunctionele branche-integraties. Maar u zult blij zijn te horen dat ze opscheppen over hun modulaire enterprise blockchain-platform.

U kunt dus gewoon de gewenste functie aansluiten en het platform gaan gebruiken. Bovendien hebben ze meerdere samenwerkingen en houden ze altijd al hun projecten bij.

 • Ethereum Enterprise Alliance

Als u op zoek bent naar een volwassen blockchain-platform voor bedrijven, dan is het een must om Ethereum Enterprise Alliance te bekijken. Dit blockchain-platform voor ondernemingen biedt enkele van de meest robuuste platforms die er zijn. Het platform wordt geleverd met geavanceerde bruikbaarheid en functionaliteit.

Dus waar uw bedrijf ook mee te maken heeft, EEA kan u altijd helpen. Deze enterprise blockchain kreeg meer dan 250+ leden onder hun hoede met nog eens 500 startups die naar hen linken. Het is ook een toestemmingsloos platform.

 • Corda

R3’s enterprise blockchain-platform Corda is een commerciële versie van dat platform. Het open source platform is expliciet geschikt voor financiële use cases; R3 beweert echter dat het platform multifunctioneel kan worden geïntegreerd.

Misschien ben je op zoek naar een kwaliteit en een goede netwerkinfrastructuur, dan is het tijd voor jou om zeker eens een kijkje te nemen bij Corda. Corda kan fungeren als de allerhoogste firewall van veiligheid en kan daarnaast schaalbare oplossingen bieden.

 • Rimpeling

Veiligheidsproblemen en beveiligingsprotocollen zijn de twee belangrijkste factoren van dit enterprise blockchain-platform: Ripple. Ripple begon hun reis een beetje vroeg met een andere naam, precies in 2012. Maar na een paar jaar in 2015 hernoemden ze het.

Met hun platform RippleNet zou je een bijna gratis wereldwijd betalingsplatform kunnen krijgen. Als u een financiële instelling bent, is Ripple misschien wel de beste keuze, aangezien zij uw transacties binnen 4 seconden kunnen afwikkelen!

 • Quorum

Het platform Quorum is het geesteskind van J.P. Morgan. Hij gebruikte echter Ethereum als het root-model, met wat aanpassingen om het alleen meer geschikt te maken voor gebruik in ondernemingen. Bovendien is het ontworpen om in korte tijd een grotere belasting aan te kunnen.

Dus zelfs als uw bedrijf met veel drukke uren te maken heeft, kan Quorum u misschien helpen. Maar waarom is het zo snel? Nou, Quorum volgt niet de traditionele manieren van blockchain waar ze consensusalgoritmen gebruiken. Maar het maakt gebruik van stemmen of een of andere vorm van lichtere algoritmen om tot afspraken te komen. Daarom is het zo snel.

Hoofdstuk-5: Hyperledger-ecosysteem

BAAS-leveranciers van Hyperledger

Hyperledger is echt een kampioen als het gaat om blockchain voor ondernemingen. Ze hebben al veel oplossingen die specifiek zijn afgestemd op elk soort instelling. Ze hebben de medewerking van veel leveranciers. Bovendien bieden alle leveranciers een Hyperledger-platformoplossing tegen goedkope prijzen, maar ze hebben veel dingen aan de hand. Dit zijn enkele van de populaire –

 • Accenture
 • IBM
 • Alibaba Cloud
 • Orakel
 • Microsoft Azure
 • Samsung SDS
 • AWS

Voor meer informatie over deze leveranciers, bekijk onze blockchain voor enterprise pdf en enterprise blockchains ppt.

Hyperledger ecosysteem Infographic

hyperledger enterprise blockchain

Echte bedrijven die Hyperledger-projecten gebruiken

Veel bedrijven gebruiken nu Hyperledger-projecten om aan hun behoeften te voldoen. Ze maken ook deel uit van het Hyperledger-ecosysteem. Laten we eens kijken wat deze bedrijven zijn –

 • CLS

CLSNet krijgt stroom van Hyperledger Fabric. Het is een oplossing voor het verrekenen van betalingen om risico’s te verminderen.

 • Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)

FDA beveiligt gezondheidszorggegevens door blockchain aan te klagen. Momenteel vertrouwen ze op het Hyperledger Fabric-framework. Deze medische dossiers kunnen betrekking hebben op genomische gegevens, EMR’s, klinische onderzoeken, enz.

 • Sichuan Hejia Co.Ltd.

Het Yijian Blockchain-project van Hejia wordt geleverd met een bank, een farmaceutische detailhandelaar en een ziekenhuis. Ze werken samen om financiële uitdagingen te stoppen met behulp van Hyperledger Fabric.

 • London Stock Exchange Group

London Stock Exchange Group gebruikt Fabric om een ​​financieel zakelijk netwerk te creëren. Interoperabiliteit binnen hun systemen is de topprioriteit van het project.

 • TenneT

TenneT wil Hyperledger Fabric gebruiken om een ​​constante stroomvoorziening te bieden met niet-gebruikte autoaccu’s en generatoren van het gewone volk.

 • SAP

Een andere prachtige use-case van Hyperledger Fabric is het cloudplatform van SAP. Ze willen dit platform aanbieden om blockchaintoepassingen te ontwikkelen.

 • ANZ, Westpac en Scentre Group

ANZ, Westpac en Scentre Group werken samen aan een blockchain-project. Hier gebruiken ze Hyperledger Fabric om de bankgarantieprocessen voor het leasen van onroerend goed te digitaliseren. Het doel is om het papieren banksysteem te elimineren om fraude te verminderen.

 • UBS

UBS gebruikt samen met andere bedrijven Hyperledger Fabric om hun handelsplatformconsortium Batavia van stroom te voorzien.

 • Verander de gezondheidszorg

Change Healthcare gebruikt Fabric om zijn Intelligent Healthcare Network ™ van brandstof te voorzien. Dit netwerk biedt transparantie in het claimbeheer. Hiermee kunnen ze de status van het indienen en overmaken van claims volgen.

 • Nationale Bank van Cambodja

Bakong is een banksysteem dat draait op Hyperledger Iroha. Nationale Bank van Cambodja wil een financieel systeem aanbieden voor het beheer van activa voor alle banken in Cambodja.

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc..

Sompo Japan gebruikt Hyperledger Iroha om weerderivatencontracten te beheren.

 • Soramitsu

Soramitsu gebruikt Hyperledger Iroha om oplossingen te bieden voor bedrijven om hun digitale activa te beheren. Ze zijn echter de oorspronkelijke ontwikkelaar van dit Hyperledger-project.

 • T-Mobile

T-Mobile heeft de Sawtooth Hyper Directory gemaakt met Hyperledger Sawtooth om toegangs- en identiteitsbeheeroplossingen te bieden.

 • Nationale bank van India

State Bank of India gebruikt Hyperledger Sawtooth in een consortium van banken genaamd BankChain om KYC / AML-protocollen te implementeren.

Hoofdstuk 6: Blockchain in de gezondheidszorg en de overheid

Blockchain voor de gezondheidszorg

De huidige blockchain-trend bedient de gezondheidszorg op veel manieren: een betere toeleveringsketen, het oplossen van namaakgeneesmiddelen, verbeterde gegevensopslag en beveiliging. Blockchain voor ondernemingen kan zelfs levens redden. Maar hoe? Laten we eens kijken hoe de gezondheidszorg echt schittert dankzij blockchain voor ondernemingen.

Blockchain voor gezondheidszorg Infographic

Blockchain voor de gezondheidszorg: use cases en toepassingen

Uitdagingen van het huidige gezondheidszorgsysteem

 • Vervalsing van geneesmiddelen

De toeleveringsketen van de gezondheidszorg heeft te maken met een van de ergste uitdagingen. Vervalsing van geneesmiddelen eist de tol van de gezondheidszorg. Zonder het gebrek aan goed toezicht worden jaarlijks veel medicijnen vervalst.

Ongeveer 10% -30% van de medicijnen wordt nagemaakt en veel mensen worden elke dag ziek. Op dit moment is de markt voor namaakgeneesmiddelen meer dan $ 200 miljard per jaar. Het betekent dat bijna 1/3 van de geleverde medicijnen nep is.

 • Gegevenssegmentatie

Een andere uitdaging in deze branche is het probleem van gegevenssegmentatie. Gewoonlijk wordt veel kritische informatie, zoals patiëntgegevens, over het hele netwerk verspreid. En dus kan niemand de juiste informatie op het juiste moment vinden als dat nodig is.

Dus als de artsen meer moeten weten over de geschiedenis van de patiënt, kan hij / zij niet alle informatie tegelijk krijgen. Daardoor slagen artsen er niet in de patiënt de nodige behandelingen te geven.

 • Zwak managment

Het managementsysteem van de zorgsector is niet toereikend. Ze bieden geen efficiënt systeem aan waarin alles gestroomlijnd zou worden.

 • Gezondheidszorgbeveiliging en gegevensopslag

Er is veel tijd dat iemand de waardevolle informatie over zorggegevens misbruikt. Bovendien brengt het verkopen van deze informatie aan externe bedrijven de privacy van patiënten in gevaar. Bovendien misleiden veel klinische onderzoeksrapporten met fouten.

Hoe kan Blockchain helpen

 • Interoperabiliteit tussen systemen aanbieden
 • Biedt een grotere mate van beveiliging
 • Heeft lage onderhoudskosten nodig
 • Biedt gegevensintegriteit
 • Biedt universele toegang

Blockchain voor toepassingen in de gezondheidszorg

Klinische onderzoeken

Blockchain kan de monitoring van klinische proeven verbeteren door fraude en gegevensmanipulatie te verwijderen. Met behulp van het platform kunnen ze alle informatie in het grootboek opslaan en de output nog meer stroomlijnen. Bovendien zal dit de gezondheidszorg op lange termijn verbeteren.

Claim en facturering

Het factureringsproces is vrij ingewikkeld en kost veel kostbare tijd. Door tussenproducten te verwijderen, kan blockchain zowel claim- als factureringsaspecten van de zorgsector verbeteren. Soms hebben slechte tussenproducten de neiging om meer te factureren dan de oorspronkelijke patiënt. Dus blockchain voor de onderneming zal deze slechte spelers van de hand doen.

Traceerbaarheid van geneesmiddelen

Zoals u al weet, is namaak van geneesmiddelen een groot probleem. Maar blockchain voor ondernemingen kan aanbieden om de medicijnen en de transactie van een tijdstempel te voorzien om ermee om te gaan. Het kan vervalsing oplossen door onveranderlijke transacties met tijdstempel in de hele toeleveringsketen aan te bieden.

Beheer van patiëntgegevens

Blockchain kan worden gebruikt om gegevens veilig op te slaan. Dit verbetert de personalisatie en gerichte behandelingen voor het beheer van patiëntgegevens.

Blockchain in overheidsdiensten

Overheden kunnen blockchain gebruiken in veel sectoren. Laten we eens kijken welke sectoren dit zijn –

Blockchain voor overheidsdiensten Infographic

Blockchain voor overheidsdiensten

 • Wettelijke handhaving

Als de regeringen openbare blockchain gebruiken, kunnen ze het witwassen van geld bestrijden. Openbare blockchain zal het proces van juridische transacties volgen en opereren wanneer ze een slechte speler zien.

 • Belastingen

Elk jaar is het belastingproces te ingewikkeld, en velen geven zelfs geen belasting zoals het hoort. Overheden verliezen dus elk jaar waardevol belastinggeld. Om dit tegen te gaan, kan de overheid gedecentraliseerde blockchain gebruiken voor zakelijke projecten die meer transparantie kunnen bieden.

 • Wetgeving Records

Wetgeving is een van de cruciale elementen van de overheid. Als ze het volledig gedigitaliseerd kunnen maken, kunnen ze die op een betere manier bijhouden. Bovendien kan blockchain voor bedrijfsnetwerken hier echt helpen.

 • Welzijnsverdeling

Welzijnsprojecten van de overheid lijden onder systeemverlies en -beheer. Enterprise blockchain-acceptatie hierin kan de systeemverliezen beperken en een beter welzijnsbeheer bieden.

 • Gezondheidszorg

Zoals je al weet, kan de gezondheidszorg schitteren met blockchain en kunnen overheden degene zijn die deze technologie in de industrie introduceert.

 • Gedigitaliseerde ID’s

Wat is een betere manier om blockchain te hebben voor bedrijfsnetwerken binnen regeringen om de openbare rechten te behouden? Als de regeringen digitale identificatie kunnen aanbieden, zullen problemen met identiteitsdiefstal drastisch verminderen.

 • Cyberbeveiliging

Overheidsinfrastructuren hebben een zeer oud netwerksysteem dat het vatbaar maakt voor hacks. Maar ze kunnen enterprise blockchain-acceptatie gebruiken om cyberaanvallen te bestrijden.

 • Beveiliging en veiligheid

Sociale zekerheid is een must, maar nu wordt de meeste socialisatie een online aangelegenheid. De overheid kan dus de adoptie van enterprise blockchain gebruiken om ook beveiliging tegen online fraude te bieden.

 • Rekeningen en betalingen

Bij de traditionele factureringsmethode ontbreken veel dingen, zoals trage timing, frauduleuze activiteiten, gebrek aan transparantie en nog veel meer. Maar blockchain kan eigenlijk al het probleem oplossen.

Voorbeeld van aanpassing van blockchain door de overheid

Er zijn al veel voorbeelden van landen die al zijn begonnen met het toepassen van blockchain-technologie. Weinigen hiervan zijn –

 • Zwitserland: De stad Zug creëerde een nieuw platform genaamd ZugID. Met deze applicatie kunnen alle inwoners van Zug op een beveiligde manier toegang krijgen tot e-governance.
 • Brazilië: De overheid werkte samen met uPort voor digitale ID’s en documentatie.
 • Estland: De Estse regering klaagt al blockchain-technologie aan voor hun kadastersysteem uit 2014.
 • Dubai: Het land wil het tegen 2020 volledig gedigitaliseerd maken met behulp van de blockchain-technologie.
 • India: De regering wil onderzoeken hoe blockchain voor bedrijfsnetwerken hun bedrijf kan helpen groeien. Behalve daar maken al veel banksectoren gebruik van blockchain.
 • VK: Engeland toont grote belangstelling voor blockchain voor ondernemingsprojecten in de publieke sector.
 • S.A: De regering implementeert blockchain-technologie voor bedrijven, zowel op lokaal niveau als op federaal niveau.

Als je meer informatie wilt, bekijk dan onze blockchain voor enterprise pdf en enterprise blockchains ppt om een ​​beter begrip van het overheidssysteem te krijgen.

Hoofdstuk-7: Gedecentraliseerd internet en web 3.0

Gecentraliseerd internet Overgang naar gedecentraliseerd internet

Het is tijd om even de tijd te nemen en terug te gaan naar waarom blockchain voor ondernemingen een fundamentele technologie werd. De belangrijkste reden zou kunnen zijn dat het onbetrouwbaar is. Maar dat is niet de enige reden waarom het zo lucratief is.

De technologie verandert de meeste van onze huidige netwerkstructuur, en het is voor het algemeen belang. Maar hoe verandert het het?

Laten we eens kijken naar het meest voor de hand liggende voorbeeld van gecentraliseerd en gedecentraliseerd internet. Op deze manier weet u wat meer over de veranderingen die de acceptatie van blockchain voor bedrijven doorvoert. Maar u kunt meer te weten komen met onze blockchain voor enterprise pdf.

Gecentraliseerde versus gedecentraliseerde internet-infographic

Gecentraliseerd versus gedecentraliseerd internet

Gecentraliseerd netwerk

Dus welk netwerksysteem noem je een gecentraliseerd netwerk? Typisch in een gecentraliseerd netwerksysteem is er een gecentraliseerd punt. In de meeste gevallen is dit een server waar de gegevens van elk netwerk doorheen moeten.

Nadat het door de server is gegaan, wordt het gedistribueerd naar verschillende soorten apparaten of computers. Verschillende servers op verschillende plaatsen vormden het netwerk dat we als internet gebruiken. U kent deze structuur misschien als een client-server-model omdat het super populair is en de ruggengraat van het internet van vandaag.

Bovendien vind je ook een kleiner netwerk binnen een groot netwerk. Maar deze structuur maakt het kwetsbaar voor aanvallen. Voor gegevens die bijvoorbeeld de VS binnenkomen of uitgaan, moeten servers worden gebruikt. Dus als iemand het probeert, kan hij de server scannen op mogelijke datamining.

Het is een van de belangrijkste problemen van een gecentraliseerd netwerk. Bovendien geeft deze structuur gebruikers geen privacyrechten. Hackers kunnen dus gemakkelijk naar binnen duiken en al uw persoonlijke gegevens achterhalen.

Dit is waar gedecentraliseerd internet of netwerken binnenkomen.

Gedecentraliseerd netwerk

In dit nieuwe type gedecentraliseerd netwerksysteem is de verbinding afhankelijk van peer-to-peer. In een gemeenschap van mensen is er dus geen enkel toegangspunt, maar hebben meerdere entiteiten de controle. Dus in plaats van dat een server als host fungeert, kunnen verschillende andere apparaten ook als host fungeren.

Dat is de reden waarom als u een website lanceert, de gegevens zich over honderden en duizenden apparaten verspreiden in plaats van dat ze in bewaring zijn bij één enkele server.

Zo wordt het spel van monopolie op een enkel toegangspunt gestopt en zou iedereen die het internet gebruikt zijn gegevens efficiënter kunnen beheren..

Het is een nieuw type bedrijfsmodel dat het internet voorgoed kan hervormen met een andere gegevensstroom.

Maar om het beter te begrijpen, laten we eens kijken naar de geschiedenis van internet en hoe het zich tot nu toe ontwikkelt.

Geschiedenis van het web: hoe Web 3.0 tot stand kwam

De geschiedenis van de web-infographic

Geschiedenis van het web 3.0

Web 1.0: waar het allemaal begon

Jullie zouden allemaal bekend moeten zijn met een populaire grap waar voorheen mensen inbelinternetverbindingen gebruikten en hoe het 100 jaar duurde om een ​​5mb-bestand te downloaden of te uploaden, toch?

Ja, web 1.0 ging daar helemaal over. Het was de eerste fase van hoe het internet van vandaag werkte. Mensen zouden internet alleen gebruiken voor essentiële communicatie, zoals het verzenden van e-mails. Daarom zou u internet alleen in bedrijfskantoren zien en het zou uitgesloten zijn om het voor persoonlijk vermaak te gebruiken.

Web 1.0 was helemaal niet interessant. Grote bedrijven zouden alleen inhoud maken die mensen kunnen lezen. Bovendien bracht de inhoud mensen niet met elkaar in contact; er waren geen sociale media. Alle websites hadden een monoloogstructuur.

En na enige tijd kwam de tijd van plagiaat. Iedereen begon elkaars inhoud te kopiëren, en het werd zeldzaam om een ​​unieke inhoud te vinden en geen algoritme om auteursrechten bij te houden of vast te stellen. Toen begon het echter te evolueren, en daar kwam het Web 2.0.

Web 2.0: een tijd van de sociale revolutie

Het nieuwe Web 2.0 bood de gebruikers veel meer voordelen dan de inbelverbinding ooit zou kunnen. Nu kunt u in deze versie de gegevens schrijven en ze lezen. Bovendien kan Web 2.0 miljarden gebruikers tegelijk aan. Het kwam met op JavaScript en Ajax gebaseerde frameworks. Blog begon de saaie inhoud van Web 1.0 te vervangen.

Daarmee kregen we ook online gaming, videostreaming, muziek luisteren en alles begon te verschuiven naar online platforms. Het internet werd een plek voor mensen om kennis en amusement te zoeken en contact te maken met hun dierbaren.

Maar hoe zit het met de toekomst? Hoe zal het web van de toekomst zijn?

Web 3.0: meer waarde toevoegen voor de mensen

Web 3.0 kan voor ons het volgende grote ding zijn. Het is duidelijk dat het gedecentraliseerd zal zijn, in plaats van alleen schrijven en lezen, nu de apps meer kunnen doen. Het biedt een semantische zoekmogelijkheid die meer nauwkeurigheid oplevert wanneer u naar iets op internet zoekt.

Omdat het zich richt op peer-to-peer-verbindingen, kunt u eindelijk uw inhoud vrij gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat een derde partij deze steelt. Onze informatie zal meer privé en veilig zijn. Bovendien zou er geen tussenpersoon of server zijn om op te vertrouwen of om te vertrouwen.

Zo probeert Web 3.0 de kloof tussen kennis en technologie te dichten en het voor ons allemaal toegankelijker te maken in een verbonden netwerk.

Dus ja, tot nu toe klinkt het allemaal goed, nietwaar? Maar we moeten een aantal belangrijke uitdagingen overwinnen. Dus we zullen weer teruggaan naar de uitdagingen en praten over nieuwe die we moeten overwinnen om blockchain voor massale acceptatie door ondernemingen te krijgen.

U krijgt een duidelijker idee als u onze blockchain voor enterprise pdf en enterprise blockchains ppt bekijkt.

Laten we dus verder gaan met onze volgende sectie.

Hoofdstuk 8: Belangrijkste uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie

We hebben eerder al enkele van de uitdagingen voor de acceptatie van blockchain-bedrijven besproken. Nu zullen we er nog een paar belichten. We kunnen de blockchain voor uitdagingen op het gebied van acceptatie door ondernemingen in twee hoofdfactoren verdelen: mens en technologie. Beide hebben veel uitdagingen voor de boeg.

Laten we eens kijken wat ze zijn –

Menselijke factoren:

 • Regelgeving
 • Criminal Connection
 • Publieke perceptie
 • Vaardigheden
 • Technologisch ontwerp

Technologische factoren:

 • Schaalbaarheid
 • Prestatie
 • Energieverbruik
 • Privacy
 • Veiligheid

Top 10 Blockchain-adoptie-uitdagingen Infographic

Top 10 uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie

We zullen degenen overslaan die we eerder in deze handleiding hebben besproken. Laten we dus eens kijken wat de nieuwe adoptie-uitdagingen zijn:

Menselijke factoren –

 • Regelgeving

Blockchain-technologie komt niet echt met specifieke voorschriften. Maar het heeft zijn fouten. Ook al biedt het voordelen, maar er is geen officiële beveiliging voor. Het is dus een van de belangrijkste uitdagingen voor de acceptatie van blockchain voor ondernemingen.

 • Criminal Connection

Vanwege het anonieme karakter van bitcoin werd het vanaf het begin in het dark web gebruikt om te betalen voor producten op de zwarte markt. En dus heeft deze criminele connectie bij veel organisaties een slechte indruk achtergelaten. Om hiermee om te gaan, moet u bovendien uw angst voor criminele connectie overwinnen.

 • Publieke perceptie

Velen zijn nog steeds niet zeker van blockchain voor zakelijke projecten, omdat ze heel weinig weten over de technologie. Bovendien moet de technologie meer publiek bereiken om wereldwijde erkenning te krijgen.

Technologische factoren –

 • Schaalbaarheid

Blockchain voor ondernemingen kampt nog steeds met schaalbaarheidsproblemen. Dus wanneer een groot aantal mensen het netwerk begint te gebruiken, vertraagt ​​het systeem drastisch. Maar met een gesloten omgeving zoals ondernemingen, denken we niet dat u met dit probleem te maken zult krijgen.

 • Energieverbruik

Veel blockchains voor bedrijfsnetwerken gebruiken een energie-hongerig consensusalgoritme op het netwerk. Massale adoptie met behulp van deze systemen zou dus een groter energieverlies betekenen. Er zijn echter veel gevallen waarin goede enterprise blockchains energiezuinige platforms gebruiken.

 • Privacy

Privacy is een geweldige uitdaging voor de acceptatie van blockchain voor bedrijven, omdat veel organisaties privacy willen en openbare blockchains dat niet doen. Maar om dit te verhelpen, moeten ze de toegang van bepaalde gebruikers beperken om kostbare informatie te beschermen.

 • Veiligheid

Beveiliging is een cruciale uitdaging voor de acceptatie van blockchain voor ondernemingen. Ook al is er best veel beveiliging, maar er zijn enkele loops die het vatbaar kunnen maken voor aanvallen. Een aanval van 51% is echter hoogst onwaarschijnlijk.

 • Trage prestaties

Ja, we weten dat blockchain voor bedrijven opschept over snel zijn. Maar soms kunnen ze behoorlijk traag zijn. Het heeft voornamelijk te maken met de uitdaging van de schaalbaarheid van ondernemingen. Bovendien kunnen meer deelnemers de uitvoering drastisch vertragen.

Kom meer te weten over adoptie-uitdagingen van onze blockchain voor enterprise pdf en enterprise blockchains ppt.

Hoofdstuk 9: The Transformation Playbook

Het transformeren van een bedrijf heeft zijn eigen reeks hindernissen. Maar we hebben deze vijf basisstappen bedacht die nodig zijn voor elk bedrijf om blockchain voor ondernemingen te implementeren. Bekijk de stap uit ons transformatie-playbook hieronder:

 • Begin klein
 • Bouw een taskforce op
 • Trein & Onderwijzen
 • Strategie ontwikkelen
 • Communicatie

Laten we dieper ingaan op de details, zodat u precies weet wat u moet doen.

Blockchain-transformatie Playbook Infographic

playbook voor blockchain-transformatie

 • Begin met kleinere projecten

Je gaat een nieuwe onderneming starten, dus beginnen met kleine projecten is in het begin de verstandigste keuze. Waarom? Omdat focussen op kleine projecten minder risico’s met zich meebrengt dan voor een volledige transformatie. Bovendien, als u uw kleine projecten kunt perfectioneren, kunt u gemakkelijk een haalbare routekaart voor uw bedrijf krijgen.

Ook zullen hierdoor stakeholders worden aangetrokken, zullen ze meer betrokkenheid tonen en goede initiatieven nemen.

Maar je moet ervoor zorgen dat het kleine project dat je doet een grote impact kan hebben. Ga mee met uw ondernemersgeest en gebruik technologie op een creatieve manier die de klanten en uw bedrijf ten goede kan komen.

Probeer daarvoor deze basisrichtlijnen te volgen –

 • Maak het doel duidelijk
 • Bestudeer de haalbaarheid van het project om het succes te verzekeren
 • Werk samen tussen het bestaande ontwikkelteam en het externe team om een ​​volledige focus op het project te hebben
 • Boek binnen de eerste zes maanden enige vooruitgang

Maar voordat je erin springt, kijk eens naar enkele van de favoriete niches om je project te starten –

 • Financiële industrie
 • Regering
 • Bevoorradingsketen
 • Productie
 • Onroerend goed
 • Onderwijs
 • Gezondheidszorg
 • Juridische industrie
 • IoT
 • Vervoer

Dit zijn enkele ideeën om u op weg te helpen. U kunt altijd naar andere sectoren gaan; het hangt allemaal af van uw bedrijf en uw vereisten. Maar kies het project verstandig, het zal uw eerste verkoopargument zijn.

 • Bouw een blockchain voor Enterprise Task Force

Het is duidelijk dat als u in blockchain voor ondernemingen gaat investeren, u de juiste mensen nodig heeft om u te steunen. Bovendien moeten ze ook een snellere output hebben. Daarom moet u altijd samenwerken met experts in deze niche.

Maar het inhuren of zoeken van experts op dit gebied kan een beetje lastig zijn. Inhuur van buitenaf is hier dus misschien niet het gebruikelijke geval.

Het team ontwikkelen

Probeer te zien wat andere bedrijven in dit opzicht doen of waar ze hun personeel inhuren. Dit zijn enkele van de meest cruciale factoren in het geval van blockchain voor ondernemingen. Bovendien heeft u voor uw bedrijf een team van mensen nodig met de expertise, leiderschap en inactiviteit. Maar uw taskforce moet ook gecentraliseerd zijn en zich alleen richten op het project van het bedrijf.

Het doel van uw team moet zijn:

 • Creëer nuttige use-cases voor zakelijke blockchain
 • Ontwikkel de blockchain voor zakelijke mogelijkheden vanaf nul
 • Creëer processen voor verschillende fasen van het kleine project
 • Test de processen om perfectie te garanderen
 • Zoek indien nodig meer experts
 • Volg een speciale standaard voor de blockchain voor enterprise-projecten

Checklist voor de vaardigheden die uw taskforce nodig heeft –

 • Diep begrip van het hele concept van blockchain-technologie en het model.
 • In staat zijn om vanuit het niets een slim contract te ontwikkelen.
 • Diep begrip van typische datastructuren en hoe ze deze kunnen koppelen aan applicaties.
 • Expert in cryptografie.
 • Up-to-date codeervaardigheden.
 • Mogelijkheid om blockchain als een service te implementeren.

 • Train uw teams

Nu is het tijd om uw taskforce-team te trainen. Opleiding is altijd verplicht, ook al zijn het experts die nog steeds omgaan met de behoeften van uw bedrijf, misschien een beetje nieuw voor iedereen. Zorg er dus voor dat je de bestaande ontwikkelaars traint, samen met de nieuwste aanwinsten.

Probeer online bronnen uit. Er zijn veel trainingsportalen, zoals YouTube-video’s of podcasts, om meer in de kern van de technologie te duiken. Het zal kosteneffectief zijn omdat de meeste van deze inhoud eigenlijk gratis is.

Ook is het belangrijk om ze op te leiden om samen te werken en in een vriendelijke omgeving te werken. Daarom zou je kunnen proberen om cursussen voor het maken van teams te proberen om een ​​goede band tussen de leden van je taskforce en jou te creëren. Op deze manier kun je ze meer enthousiast maken over het project.

Bekijk wat het trainingsmateriaal zou moeten bevatten –

 • Wat blockchain is en de toepassing en voordelen.
 • Impact van blockchain op economische en financiële instellingen.
 • Case-study’s van populaire blockchain voor bedrijfsimplementaties.
 • Technische briefing over hoe het model werkt en wat de uitdagingen kunnen zijn.
 • Welke tools zijn er op de markt?.

 • Ontwikkel de strategie

Nu is het tijd om de strategie met uw team te ontwikkelen. Zonder een solide strategie kan het moeilijk zijn om het project te implementeren en verstandig op de markt te brengen. Omdat u zoveel blockchains voor bedrijfsimplementatie op de markt vindt, zou u uw eigen set van doelen moeten creëren. Maar het proces kan moeilijk zijn en het overwinnen van de uitdagingen kan behoorlijk overweldigend zijn.

Maar maak je geen zorgen, velen werken er langzaam aan, en jij ook. U moet zich afvragen waarom de strategie de eerste stap in de transformatie is? Maar het feit is dat zonder een taskforce of een goede training er om te beginnen geen goed strategisch resultaat zal zijn.

Het is dus het beste om met de trainingsvuist te gaan, zodat ze goede strategieën kunnen bedenken.

Vind meer mogelijkheden die uw bedrijf kan gebruiken. U kunt klantwensen gebruiken om mogelijke nieuwe functies te ontdekken. Kijk daarom wat de consument wil en hoe hij het wil. Probeer uw uitvoeringsstrategie daar omheen te bouwen.

Noem ook de uitdagingen van het traditionele probleem dat uw project zal oplossen in het geval van marketing van het project. Als u uw blockchain efficiënt op de markt kunt brengen voor een ondernemingsproject, zou het meer impact op de markt krijgen.

 • Ontwikkel interne en externe communicatie

Dit is de op een na laatste van de belangrijkste stappen. U zou uw interne en externe communicatie dienovereenkomstig moeten onderhouden, aangezien dit het waarschijnlijke resultaat van uw project zou bepalen. Probeer een goede relatie te onderhouden met de stakeholders.

Evalueer de impact van uw project opnieuw in het bijzijn van al uw investeerders. Als u het bericht met succes kunt doorgeven, kunt u indruk op hen maken en hopelijk aan het project blijven werken.

Zorg er bovendien voor dat uw project binnen de wet valt. Alles wat buiten de wet valt, kan een slechte reactie bij de consument uitlokken. Dus probeer alle voorschriften te dekken. Bovendien ook communiceren met de klanten. Misschien heeft u de lancering van uw producten aangekondigd en moet uw klant daar bepaalde vragen over hebben.

Probeer ze de juiste feed te geven over uw blockchain voor ondernemingsproject. Op deze manier creëer je een positieve reactie van hen.

Hoofdstuk 10: laatste woorden

Blockchain-technologie evolueert naarmate de tijd verstrijkt. Volgens Gartner Trend Insights, een enkele onderneming die rond blockchain is gebouwd, zal in 2022 meer dan $ 10 miljoen waard zijn. Maar dit is niet wat ons schokt. Volgens hen verwachten ze dat alle bedrijven in deze branche in 2025 $ 176 miljard en in 2030 $ 3,1 biljoen dollar bedragen..

Het wordt dus een enorme industrie. Als u uw plek nu niet aanpast, kunt u achterblijven. We hebben je al een paar trucs verteld om je plek in deze $ 3 biljoen aan waarde veilig te stellen. Dus waar wacht je nog op? Begin nu met het verkennen van blockchain!

Ben jij een DOER? Word nu lid van onze community!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me