Dit artikel gaat in op de basisprincipes van private blockchain-technologie, evenals de kenmerken ervan, verschillen tussen private en publieke blockchain-technologieën, populaire platforms en de use cases van private blockchain-technologieën..

Een private blockchain is momenteel een van de populaire soorten blockchain-technologie. In principe zijn er drie soorten blockchain-technologie: openbaar, privé en federatief. Op basis van hoe elk van hun kenmerken is, gebruiken bedrijven ze in hun eigen oplossingen.

Als u private blockchain-applicaties gebruikt in een oplossing waarbij het openbare of federatieve systeem nodig is, zal die oplossing geen succes worden. Het is dus erg belangrijk om te weten wat voor soort private blockchain-platforms u gebruikt.

Daarom zal ik, om u te helpen, alles behandelen wat u moet weten over privé-blockchain. Dus laten we beginnen!

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus


Wat is Private Blockchain?

Voordat we privé blockchains gaan gebruiken in verschillende sectoren, laten we eerst eens kijken wat een private blockchain is. In eenvoudige bewoordingen is een private blockchain een type blockchain-netwerk waarbij slechts één autoriteit of organisatie controle heeft over het netwerk.

Ja, het lijkt erop dat het nu niet direct resoneert met het hoofdconcept van blockchain, toch? Hoewel private blockchain-voorbeelden misschien een gecentraliseerd netwerk lijken, kan het in werkelijkheid gedeeltelijke decentralisatie bieden.

In een netwerk als dit kun je ook niet zomaar een vermelding krijgen. In werkelijkheid is dit type netwerk uitermate geschikt als interne technologie voor een onderneming. Waarom?

Nou, omdat alles tegenwoordig afhankelijk is van technologie, kunnen de vorige de veranderende tijden gewoon niet bijhouden.

Als gevolg hiervan zijn er veel problemen, zoals gegevensdiefstal, identiteitshack, enzovoort.

Daarom is het gebruik van privé-blockchains de perfecte optie om de gevoelige informatie van een bedrijf te beschermen.

Dus zonder de juiste authenticatie kan niemand dit type netwerk betreden.

Om ervoor te zorgen dat elk bedrijf blockchain kan gebruiken, zijn er veel blockchain-bedrijven die werken aan het uitbrengen van een privéversie alleen voor geheimhouding.

Ethereum was bijvoorbeeld een uitsluitend openbaar platform. Maar nu brengt de EER een privé-blockchain van Ethereum met dezelfde functies en extra privacy voor deze high-end bedrijven.

Marktreactie

Welnu, er zijn enkele controverses over private blockchains. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat het gebruik van deze technologie niet betekent dat u de kernwaarden van blockchain gebruikt.

Nou, dat is misschien waar, maar het platform heeft alle functies, behalve dat het alleen privé is. Maar voor grote bedrijven is een openbare blockchain niet zo geschikt, omdat er veel gevoelige informatie kan worden gelekt.

En dus zijn private blockchains of enterprise blockchains enorm populair bij high-end bedrijven.

Laten we hoe dan ook eens kijken naar de kenmerken van privé-blockchains.

Wat zijn de beste kenmerken van Private Blockchain?

Volledige privacy

In werkelijkheid richten private blockchain-platforms zich vooral op privacy in plaats van volledige openbaarmaking. Dus als je geïnteresseerd bent in een technologie waarbij privacy de grootste zorg is, dan zijn private blockchains zeker iets voor jou.

Aan de andere kant heeft een onderneming beveiliging en privacy nodig omdat ze altijd te maken hebben met cyberaanvallen. Omdat ze de hele tijd met gevoelige informatie te maken hebben, is het ook moeilijk om alles op afstand te houden.

Dus als een bedrijf een privé-blockchain kan gebruiken om zijn beveiligingsfaciliteiten aan te scherpen, dan is het voor elke hacker onmogelijk om het systeem te hacken..

Hoge efficiëntie

Dit type blockchain-platform biedt het hoogste niveau van efficiëntie. In werkelijkheid kunnen private blockchain-voorbeelden u laten zien dat ze veel beter werken dan traditionele openbare blockchain-platforms. Maar waarom?

Dat komt omdat privé slechts een handvol vooraf geautoriseerde knooppunten een vermelding krijgt. De knooppunten kunnen dus op geen enkele manier meer bronnen dan normaal in beslag nemen. Maar in een openbare blockchain zijn er geen limieten aan het aantal knooppunten.

Als gevolg hiervan vertraagt ​​het systeem drastisch als er te veel deelnemers zijn. Maar het particuliere netwerk is immuun voor dat probleem.

Schaalbaarheid

Eigenlijk zijn privéplatforms stabieler en haalt u er de beste prestaties uit. Hetzelfde geldt voor schaalbaarheid. Om een ​​bedrijf efficiënt te laten werken, moet het schaalbaar zijn. Dus met de tijd moet het ook groeien. Maar in een openbare blockchain, wanneer het netwerk na een bepaalde tijd begint te groeien, begint het ook te vertragen.

Dit wordt een schaalbaarheidsprobleem genoemd. Maar particuliere netwerken lijken dit probleem voorbij te zijn, omdat het in elk geval kan groeien maar niet vertragen.

Meer nog, dit resulteert in lagere kosten, snellere transacties, enzovoort.

Robuuste architectuur

In werkelijkheid hebben particuliere netwerken momenteel een van de robuuste netwerkstructuren. Ze zijn gemaakt om bestand te zijn tegen alle problemen. Daarom worden ze geleverd met een goed niveau van beveiligingsprotocollen die helpen om kwaadwillende activiteiten op afstand te houden.

Op sommige van de platforms ziet u mogelijk zelfs een firewall-type functie die alle informatie in het grootboek beschermt van buitenaf en insider aanwezigheid.

Ik denk dat technisch gezien een organisatie de transactie kan wijzigen als ze dat willen, maar dat is hoogst onwaarschijnlijk en zal niet onopgemerkt blijven.

Wilt u een gecertificeerde enterprise blockchain-architect worden? Schrijf u nu in: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -cursus!

Waarom dit type blockchain gebruiken??

  • Bespaart middelen

Als je naar private blockchain-voorbeelden kijkt, zul je zien dat deze platforms veel bronnen besparen. In werkelijkheid is het onderhouden van een privésysteem vrij eenvoudig en heeft het niet zoveel aandacht nodig.

Ze nemen dus slechts een handvol middelen in beslag van openbare blockchain-platforms. U bespaart dus veel geld en mankracht die nodig is voor deze oplossingen. Het betekent echter niet dat het helemaal goedkoop zal zijn of zoiets.

Maar in vergelijking met andere efficiënte technologieën zoals deze, is dit de goedkoopste!

  • Lage tarieven

In dit netwerk kunt u transacties uitvoeren tegen minimale kosten. Meestal heb je om te beginnen misschien niet eens een vergoeding nodig. In werkelijkheid is dit absoluut een goede reden om met private blockchains te beginnen. Bovendien hebben deze blockchains in veel gevallen geen native token voor het netwerk.

Dus elke vorm van negatieve impact die cryptocurrencies kunnen hebben, zal hier niet zijn.

  • Regelgeving

Een andere goede reden om van dit netwerk gebruik te maken, zijn de regelgeving. Alle private blockchain-voorbeelden in de echte wereld draaien om regelgeving. Eigenlijk kunnen grote ondernemingen niet werken zonder een regelgevend systeem.

En dus moet er een juiste manier zijn om bepaalde taken uit te voeren, en het niet volgen van de regels zal gevolgen hebben. Het zorgt dus voor meer veiligheid voor de deelnemers.

  • Geen illegale partijen

Dit is een van de voordelen van het gebruik van private blockchain, aangezien het geen ruimte biedt voor onbekende derden om het netwerk te betreden. Zo zorgt het ervoor dat niemand het kanaal kan gebruiken voor hun illegale activiteiten. In tegenstelling tot openbare blockchain, neemt private blockchain deze problemen serieus, omdat het de reputatie van het bedrijf kan belemmeren.

  • Empowerment van Enterprise-organisaties

In tegenstelling tot openbare blockchain zijn private blockchain-platforms meer gericht op bedrijven of organisaties. Deze willen niet de gebruikers empoweren, maar het bedrijf als geheel.

Openbare versus privé-blockchain

Ik zal het belangrijkste verschil tussen publieke en private blockchain kort uitleggen. Velen van jullie zijn vaak in de war over het verschil tussen deze twee typen, dus het is beter om het op te lossen.

In een openbare blockchain kan iedereen en iedereen lid worden van het netwerk, aan de andere kant kunnen alleen geselecteerde knooppunten privé blockchains invoeren.

Ook zijn private blockchains gedeeltelijk gedecentraliseerd en zijn publieke volledig gedecentraliseerd. Maar in termen van transactiesnelheid, kosten of efficiëntie loopt openbare blockchain sterk achter.

Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen publieke en private blockchain.

Nu we het toch over het onderwerp hebben, wil je misschien ook de vergelijking tussen private en consortium blockchain-technologieën bekijken.

Maar private blockchain mist ook onveranderlijkheid, toegang, enzovoort. Hoe dan ook, hopelijk zal de onderstaande tabel meer licht werpen op dit onderwerp. Dus, bekijk het eens!

 Openbare Blockchain Private Blockchain
Toegang Iedereen Eén organisatie
Transactiekosten Hoog Laag
Transactiesnelheid Langzaam Snel
Gezag Gedecentraliseerd Gedeeltelijk gedecentraliseerd
Onveranderlijkheid Vol Gedeeltelijk
Gegevensverwerking Lees- en schrijftoegang voor iedereen Lees- en schrijftoegang voor één organisatie
Consensus Toestemmingloos Toegestaan
Efficiëntie Laag Hoog

Private Blockchain-platforms

Er zijn veel private blockchain-platforms die perfect zijn voor zakelijke gebruikssituaties. Dus ik zal ze een voor een kort voorstellen.

  • Enterprise Ethereum

In werkelijkheid is Enterprise Ethereum vanaf vandaag een van de nieuwe toevoegingen. Ethereum is eigenlijk een openbare blockchain die grip kreeg op basis van de functies die het introduceerde. Maar het was moeilijk voor grote bedrijven om die functies zelfs maar te gebruiken, aangezien het een volledig openbaar netwerk is.

Dat is de reden waarom EEA of Enterprise Ethereum Alliance begon met het uitrollen van een Ethereum private blockchain-versie alleen voor commercieel gebruik. Deze privé-blockchain van Ethereum biedt dus een nieuw type privénetwerk dat ook gebruikmaakt van openbare netwerkvoordelen.

Meer nog, de privé-blockchain van Ethereum wordt ook bijgewerkt op basis van het openbare netwerk. Het zal dus blijven uitgroeien tot een uitgebreider netwerk.

  • Hyperledger-stof

Dit is tot nu toe een van de populaire private blockchain-platforms op de lijst. In werkelijkheid zit Hyperledger Fabric vol met functies die iedereen in elke branche kan gebruiken. Het wordt ook geleverd met geautoriseerde toegang, dus elk lid moet zijn identiteit autoriseren voordat ze erin kunnen komen. Bekijk hier meer informatie over toegestane blockchain.

Meer nog, het wordt geleverd met een modulaire structuur, wat betekent dat u elk type item hierin kunt aansluiten en afspelen. Bovendien kunt u het op een grote lengte aanpassen. De transactiesnelheid is hoog en blinkt in werkelijkheid uit op elk ander platform op de markt.

  • Corda

Corda is een ander geweldig platform waar je naar moet kijken. In werkelijkheid heeft Corda twee soorten versies, de ene is open-source en de andere is voor commercieel gebruik. Maar Corda-blockchain is meer geschikt voor financiële industrieën zoals banksectoren, verzekeringen, onroerend goed, enzovoort.

Maar het evolueert, dus elk bedrijf dat op zoek is naar manieren om hun financieringsnetwerksysteem bij te werken, kan Corda bekijken.

Bovendien biedt Corda de best mogelijke firewall tegen online aanvallen. Het is dus een geweldige optie om als beveiligingssysteem te gebruiken.

  • Rimpeling

Ripple is een ander privé blockchain-platform, dat uitsluitend voor de financiële sector is. In werkelijkheid wordt het geleverd met een eigen token en hiermee kunt u transacties binnen enkele seconden voltooien. Hoe dan ook, voorheen dachten veel mensen dat Ripple alleen geschikt is voor financiële sectoren.

Maar langzaamaan beginnen zelfs regeringen dit platform voor hun eigen voordelen te gebruiken. De transactiekosten voor dit platform zijn relatief laag en het biedt een beveiligd consensusprotocol. Hoe dan ook, om dit platform te gebruiken, moet je RippleNet downloaden.

Laten we hoe dan ook eens kijken naar de volgende!

  • Quorum

Quorum is de laatste op onze lijst. JP. Morgan is degene achter het succes van Quorum. In werkelijkheid is Quorum eigenlijk een privéversie van Ethereum. Maar de ontwikkelaars hebben het Ethereum-platform aangepast om bepaalde moderaties door te voeren en het bedrijfsvriendelijk te maken.

Hoe dan ook, Enterprise Ethereum en Quorum zijn niet hetzelfde. Zorg er dus voor dat u ze niet door elkaar haalt. Ze gebruiken allebei verschillende methoden en verschillende protocollen om consensus te bereiken.

Ook is hun privacybeleid anders. Je kunt meer over dit blockchain-type leren in deze Quorum blockchain-tutorial.

Wat zijn de toepassingen van een privé-blockchain?

Financiële diensten

Welnu, particuliere blockchain-bedrijven zorgen ervoor dat elk netwerk geschikt is voor financiële diensten. En eerlijk gezegd is het blockchain-netwerk daar perfect geschikt voor. Meestal hebben financiële diensten veel problemen, zoals kwetsbare netwerksystemen, lage transactiesnelheid, enzovoort.

Maar met de hulp van private blockchains kunnen de financiële sectoren een enorme boost krijgen. Ook zullen de kosten voor het voltooien van internationale betalingen ook dalen. Meer nog, het zal de efficiëntie verbeteren, transparantie bieden, enzovoort.

Maar u moet ervoor zorgen dat uw blockchain-oplossing hackproblemen kan voorkomen.

Handel

Handelsindustrieën zijn ook een ander belangrijk doelwit voor handelsbedrijven. In werkelijkheid doorlopen elk jaar meer dan $ 18 biljoen goederen handelsprocessen. Maar om alles soepel te laten verlopen, hebben de bedrijven een betere controle over het hele systeem nodig.

Hiermee kan de handelssector hun producten zelfs onderweg volgen. Het bedrijf kan ook weten wanneer ze de producten door het volgproces zullen krijgen. Hoe dan ook, het veiligstellen van de betaling voor een orderpartij is hier ook belangrijk. Zoals je kunt raden, is blockchain voor handelsfinanciering de afgelopen jaren enorm in opkomst.

Voorraadketenbeheer

Supply chain management is een van de populaire use cases voor private blockchain. In werkelijkheid hebben private blockchain-bedrijven de neiging om platforms uitsluitend voor supply chain-industrieën te maken, omdat dit een enorme kans is.

En in het echte leven zijn de resultaten van blockchain voor de supply chain ook zo positief. Veel bedrijven maken al gebruik van private blockchain voor deze sector en zien hogere inkomsten.

Sterker nog, zelfs klanten krijgen een transparant resultaat waarvan ze weten hoe of waar ze hun producten vandaan hebben gehaald. Het is een geweldige manier om productauthenticiteit te bieden en namaakproblemen voor eens en voor altijd te verminderen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van private blockchain-implementatie in het supply chain management van uw organisatie? Schrijf u nu in voor onze Enterprise Blockchains and Supply Chain Management-cursus!

Kleinhandel

Retail is een prachtige sector waar private blockchaintoepassingen optimaal tot bloei kunnen komen. Hoewel deze sector in het begin niet zo gastvrij was voor deze technologie, wordt deze nu langzaamaan ook geïntegreerd.

Hoe dan ook, namaakproducten voor de detailhandel lijken een van de belangrijkste problemen in deze sector te zijn. En met behulp van blockchain in de detailhandel kunnen ze hun producten volgen van de fabrikanten tot de winkels van de detailhandel. Er is dus altijd een manier om u te beschermen tegen eventuele kwaadaardige problemen die zich voordoen bij de levering van de producten.

Walmart en Alibaba lijken twee van de grootste namen in deze sector te zijn.

Overheidsdiensten

Overheidsdiensten lijken misschien een vergezochte optie, maar het is eigenlijk een van de sectoren die snel achterop raken. Vanaf vandaag is de sector gevuld met corruptie en geen enkele andere sector wordt ter wereld met zoveel corruptie geconfronteerd.

Daardoor verliezen mensen al snel hun vertrouwen in dit soort industrie. Ook verloopt het afnemen van overheidsdiensten nogal traag. Maar met behulp van private blockchain-applicaties kan het eindelijk van elke corruptie af.

Meer nog, het kan betere diensten bieden die snel en betrouwbaar zijn voor de mensen.

Er zijn al veel overheidsdiensten die deze technologie gebruiken, vanwege de overvloed aan use-cases van blockchain voor de overheid.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is echt een prachtige sector die zo snel mogelijk moet veranderen. Waarom? Welnu, deze sector biedt geen patiëntvertrouwelijkheid, en als gevolg daarvan worden er veel gegevens naar het systeem gelekt.

Particuliere blockchain-bedrijven kunnen dus helpen om al deze problemen op te lossen. Ze kunnen de patiënt vertrouwelijkheid bieden en toegang bieden tot artsen met toestemming van patiënten. Meer nog, het verwijdert ook namaakmedicijnen en andere beheersproblemen.

Maar het belangrijkste is dat blockchain voor de gezondheidszorg de verandering van valse certificering bij artsen kan elimineren. Het zorgt op zijn beurt voor een beter behandelbeleid.

Onroerend goed

Particuliere blockchain-bedrijven zijn ook gemaakt voor vastgoedsectoren. In werkelijkheid heeft de markt te maken met hoge kosten, slechte liquiditeit en ontoegankelijkheid. Het is toevallig de enige hogere klasse die nu toegang heeft tot onroerend goed.

Maar het lijkt uit de hand te lopen voor mensen uit de lagere of middenklasse. Maar met de hulp van particuliere netwerken kan deze sector bloeien. Het kan mensen eindelijk fractioneel eigendom bieden en dat vervolgens ook voor hen gebruiken.

Blockchain voor onroerend goed stelt ook het betalingsproces veilig en rekent af met onderliggende criminele problemen.

Verzekering

Private blockchain-applicaties kunnen schitteren in de verzekeringssector. In werkelijkheid is deze sector vatbaar voor problemen, zoals verantwoordingsplicht en papieren sporen. Compilaties zoals overtollig papierwerk en verzekeringsclaims vertragen het hele proces echt. Het is dus noodzakelijk dat een particulier netwerk de voordelen voorgoed aan deze sector aanbiedt.

Hoe dan ook, met behulp van de technologie kunt u het hele proces van verzekeringsclaims automatiseren en zo de wachttijden besparen.

Het hele proces is geautomatiseerd en soepel in blockchain voor verzekeringen. Er zijn dus helemaal geen problemen.

MetLife is toevallig een van de belangrijkste bijdragers aan deze niche.

Uiteindelijk

Private blockchains zijn unieke technologie, specifiek geschikt voor ondernemingen. Er zijn al zoveel oplossingen die zijn gebaseerd op private blockchains.

Ook al denken veel mensen misschien dat private blockchains slechts een veredeld gecentraliseerd databasesysteem zijn, de realiteit is heel anders.

Er zijn veel voorbeelden om dat nu te bewijzen. Veel high-end bedrijven gebruiken Fabric bijvoorbeeld als basis voor hun blockchain-oplossingen. Meer nog, deze oplossingen werken met een hoge mate van efficiëntie.

Zorg er dus voor dat je dit type blockchain ook gaat bekijken. Voor meer informatie kunt u beginnen met onze gratis blockchain-cursus om aan de slag te gaan!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me