Het artikel behandelt de basisprincipes van de ERC-standaarden en biedt een diepgaande analyse van elk type ERC-tokenstandaard.

Bent u een Ethereum-blockchain-ontwikkelaar of een ondernemer die van plan is om op Ethereum gebaseerde tokens uit te geven? Misschien bent u aan het rondkijken om erachter te komen wat ERC-standaarden betekenen en hoe ze voor u van belang zijn.

Hier is de ultieme lijst met ERC-standaarden!

Inschrijven nu: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Wat zijn ERC-standaarden?


Een ‘Ethereum Request for Comments’ (ERC) is een document dat slimme contractprogrammeurs die het Ethereum blockchain-platform gebruiken, schrijven. Ze beschrijven regels in deze documenten waaraan op Ethereum gebaseerde tokens moeten voldoen.

Als u niet bekend bent met de basisprincipes van Ethereum, moet u eerst de ultieme Ethereum-gids bekijken.

De Ethereum-gemeenschap gebruikt een proces genaamd het ‘Ethereum Improvement Proposal’ om deze documenten te beoordelen. Ze geven er commentaar op en als gevolg daarvan kan de ontwikkelaar die het document heeft gemaakt het herzien.

De Ethereum-gemeenschap accepteert een aantal van deze documenten nadat ze het EIP-proces hebben doorlopen, het afrondt en vervolgens de ontwikkelaars het implementeren. Dit is hoe het document een ERC wordt. Met andere woorden, ERC’s ontstaan ​​als EIP’s en kunnen verschillende gebieden behandelen, bijvoorbeeld tokens, registratienaam, enz..

ERC-STANDAARDEN – EENVOUDIG UITGELEGD INFOGRAPHIC

Hoewel er verschillende Ethereum-standaarden zijn. Deze ERC Ethereum-standaarden zijn de meest bekende en populaire –

 1. ERC- 20
 2. ERC-165
 3. ERC-721
 4. ERC-223
 5. ERC-621
 6. ERC-777
 7. ERC-827
 8. ERC-884
 9. ERC-865
 10. ERC-1155

ERC 20-standaard – De meest populaire tokenstandaard

ERC-20 is de meest populaire tokenstandaard en de meeste ICO’s die hun tokens op het Ethereum-platform hebben uitgegeven, hebben deze gebruikt. Lees hier meer over wat een ICO is!

Als u een Ethereum-ontwikkelaar bent, kunt u uw slimme contracten coderen met de wetenschap dat deze gemakkelijk kunnen communiceren met ERC-20-tokens.

Net zoals de Ethereum-ontwikkelaars niets meer over dat token hoeven te weten, kunnen wallet-ontwikkelaars ook gemakkelijk ademen! Ze hoeven geen aangepaste ontwikkelings- of integratiestappen uit te voeren om ervoor te zorgen dat het token werkt met hun portemonnee-app.

Het is een vervangbare tokenstandaard. Dit betekent dat twee munten van elk token dat erop is gebouwd op een bepaald moment dezelfde waarde hebben. Neem het voorbeeld van LockChain, de gedecentraliseerde reismarkt met 0% commissie. Hun LOC-token volgt ERC 20 en 1 LOC-token heeft op een bepaald moment exact dezelfde waarde als een ander LOC-token.

Er moet een standaardprotocol worden gevolgd, waardoor het uitgeven van nieuwe tokens met de ERC 20-standaard eenvoudig is. Bekijk deze beginnershandleiding voor meer informatie over – wat is ERC20?

ERC 165 – De ondersteunende pijler van ERC 721

Dit is eigenlijk een standaard voor een methode, in plaats van tokens. Het is echter belangrijk voor een andere tokenstandaard, ERC721, die zonder deze niet kan worden geïmplementeerd.

Meer over ERC721 later!

Een slim contract moet communiceren met crypto-tokens. Hoewel alle contracten kunnen communiceren met ERC 20-tokens, verschilt het van andere ERC-standaarden voor tokens, zoals ERC 721. Slimme contracten moeten specifieke interfaces implementeren om met tokens te communiceren volgens andere standaarden.

Nu moet de ontwikkelgemeenschap van Ethereum weten welke interfaces een slim contract implementeert, en het is nodig om deze informatie te publiceren. Dit komt omdat ze moeten weten op welke manieren ze met dat contract kunnen omgaan.

Er was geen standaardmethode om interfaces die een slim contract gebruikt, te detecteren en te publiceren. ERC 165 standaardiseert hiervoor een methode, naast het standaardiseren van de identificatie van interfaces.

Lees er meer over in de EIP 165-voorsteldocument.

ERC 721 – De standaard voor niet-fungibele tokens

Wil je een Ethereum DApp-game zoals CryptoKitties ontwikkelen? Axiom Zen, een in Vancouver, British Columbia, Canada gevestigd bedrijf lanceerde het in de laatste week van november 2017 en tegen de eerste week van december ging het viraal! Spelers gaven er binnen een week miljoenen dollars aan Ether aan uit.

In dit spel kunnen spelers schattige digitale kittens kopen, verkopen en fokken. Met de transparantie die het Ethereum blockchain-platform biedt, kan iedereen de spelregels zien, waardoor de concurrentie eerlijk is. Als je een zeldzaam soort digitale kittens kunt fokken, kun je er een hogere prijs voor krijgen.

Elk vraagt ​​een andere prijs; daarom kun je de ERC 20-standaard niet gebruiken voor de kittens. U hebt een niet-vervangbare tokenstandaard nodig, en dat is wat ERC 721 is.

Er zijn ook andere use-cases voor niet-vervangbare tokens, bijvoorbeeld de energiedistributiesector kan ze gebruiken.

Een slim contract dat zal communiceren met ERC 721-tokens, moet een afzonderlijke interface implementeren en daarom moet het de ERC 165-standaard volgen. Lees meer over ERC 721 in het EIP 721 voorstel document.

ERC 223 – Lost de ‘Token Loss’-problemen van de ERC20 op

Als u ERC 20-tokens naar slimme contracten stuurt die geen tokens kunnen verwerken, verbrandt deze actie de tokens en kunt u ze niet herstellen. ERC 223 stelt voor om dit te voorkomen.

Ontwikkelaars kunnen tokens accepteren of weigeren die op hun smart contract-adressen aankomen. Het specificeert functies die een contract kan coderen, zodat de overdracht mislukt als het geen tokens kan accepteren.

Dit verbrandt geen enkel token!

Hoewel ERC 223 bedoeld is om per ongeluk verloren gegaan vermogen te redden, is het nog niet geïmplementeerd. Er worden geen tokens gebruikt en crypto-uitwisselingen zijn mogelijk niet voorbereid op deze standaard.

Bekijk de gedetailleerde vergelijking tussen ERC20 versus ERC 223 versus ERC777.

Bovendien zal de stap van Ethereum om ‘Ethereum Name Service’ (ENS) te implementeren, dergelijke transacties zeer zeldzaam maken. Daarom moeten we zien of de Ethereum-gemeenschap dit voorstel zal implementeren. Lees meer over deze standaard in de ERC 223 GitHub-documentatie.

ERC 621 – Kan de totale tokenvoorraad wijzigen

Deze standaard is een uitbreiding op ERC 20 en is bedoeld om het totale tokenaanbod te vergroten of te verkleinen met behulp van twee functies, namelijk ‘verhoging van het aanbod’ en ‘afname van het aanbod’. In het voorstel wordt aanbevolen dat alleen contracteigenaren of vertrouwde gebruikers deze mogen gebruiken.

Cryptocurrencies zijn wiskundig geld, in tegenstelling tot fiatvaluta’s waar centrale banken het aanbod kunnen vergroten of verkleinen. Het totale tokenaanbod is een van de vele factoren die de waardering van tokens bepalen en heeft invloed op de economie van een token.

Dit voorstel is een concept en we moeten zien of de Ethereum-gemeenschap het zal implementeren, gezien de brede impact. Lees meer over het voorstel in het EIP 621 GitHub-documentatie.

ERC 777 – Vermindert wrijving bij cryptotransacties

Bij het aanroepen van een smart contract vereist de ERC 20-standaard na de eerste transactie een andere transactie om te verifiëren of aan de criteria is voldaan. Pas daarna wordt het slimme contract ingeroepen. Dit verhoogt het aantal transacties, wat effectief wrijving veroorzaakt.

ERC 777 is een voorgestelde standaard die een functie bevat om de ontvangst van tokens te identificeren en een slim contract onmiddellijk na de eerste transactie te starten. Hoewel de transactieoverhead wordt verlaagd, kan een gebruiker ook inkomende tokens van een adres op de zwarte lijst weigeren. Het op de zwarte lijst zetten van een adres kan verschillende redenen hebben, zoals hacking of illegale activiteiten. De mogelijkheid om betaling vanaf een dergelijk adres te weigeren, verbetert de beveiligingspositie van een Ethereum DApp.

ERC 777 ondersteunt alle sterke punten van ERC 20. OpenZeppelin heeft ERC777 al geïmplementeerd om gedecentraliseerde applicaties te bouwen, automatiseren en exploiteren.

U kunt het voorstel lezen in de EIP 777 GitHub-document.

Vergeet niet de vergelijking tussen ERC 20 en ERC 223 ERC 777 te bekijken!

ERC 827 – Maakt overdracht van tokens mogelijk voor een derde partij om het uit te geven

Het is een andere uitbreiding van ERC 20, maar het is bedoeld om het probleem dat ERC 223 probeert op te lossen, op een verbeterde manier op te lossen. Als deze standaard wordt geïmplementeerd, kan een tokenhouder tokens overdragen en tegelijkertijd toestemming geven aan een derde partij om deze uit te geven.

Met deze ERC-standaard kunnen wallets en exchanges tokens hergebruiken, omdat beide partijen het eens zijn over specifieke criteria voor een derde partij om een ​​dynamisch bedrag uit te geven. De Ethereum-gemeenschap heeft het nog niet geïmplementeerd, maar u kunt meer over dit voorstel lezen in het EIP 827 GitHub-documentatie.

ERC 884 – Tokenizes voorraad

Recente wetgeving in de Amerikaanse staat Delaware staat bedrijven nu toe blockchain te gebruiken om aandelenregisters bij te houden. Van de voorgestelde ERC-normen wil ERC 884 hiervan profiteren. Het zal elk token aanwijzen als een aandeel van een bedrijf dat is opgericht in de staat Delaware.

Om aan de regelgeving te voldoen, omvat ERC 884 ook het volgende:

 • Identiteitsverificatie en verplichte witte lijst van tokenhouders;
 • Het bedrijf kan een lijst van aandeelhouders opstellen in overeenstemming met de wettelijke vereisten;
 • Registratie van mandaat van informatieverstrekkers;
 • Overdracht van aandelen registreren in overeenstemming met de wettelijke vereisten;
 • Alleen de hele waarde van tokens, d.w.z. geen gedeeltelijke waarde;
 • Aandeelhouders die hun privésleutels of tokens zijn kwijtgeraakt, moeten deze terugbrengen naar een nieuw adres.

Het implementeren van ERC 884 vereist een off-chain database voor verschillende ‘Know Your Customer’ (KYC) -vereisten. Het is nog steeds een conceptvoorstel en u kunt het lezen in het EIP 884 GitHub-document.

ERC 865 – Helpt de beginners in de cryptowereld

Als een gebruiker die nieuw is bij crypto, wanneer u op Ethereum gebaseerde tokens probeert over te dragen, merkt u plotseling dat u mijnwerkersvergoedingen in Ether moet betalen. Het verhoogt de wrijving voor jou.

Onder de ERC-standaarden die ontwikkelaars in de Ethereum-gemeenschap hebben voorgesteld, is ERC 865 van plan het gemakkelijk te maken voor nieuwe crypto-gebruikers. Het stelt voor om het token ook te gebruiken om de mijnwerkerskosten te betalen. Het is een conceptvoorstel en u kunt het lezen in het EIP 865 GitHub-document.

ERC 1155 – Het meest geavanceerde niet-fungibele token

ERC 1155 lost alle belangrijke problemen op van ERC 20 en ERC 721 – de voormalige beste tokenstandaarden voor niet-vervangbare tokens. Voor ERC 1155 kunnen gebruikers meerdere tokens in één contract maken. U kunt ERC-1155 ook gebruiken voor de fungibele en niet-fungibele use-cases. Al deze eigenschappen maken ERC1155 beter in opslagbeheer, efficiënt en budgetvriendelijk.

Leer hier meer over EIP-1155 documentatie.

Laatste gedachten

Er zijn verschillende andere tokenstandaarden – afgezien van de ERC-standaarden. Het NEP5-token van NEO lijkt bijvoorbeeld sterk op ERC20 en ERC223. Elk van deze tokenstandaarden dient ook verschillende doeleinden en heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Om een ​​beter begrip van de basisprincipes te krijgen, zou u deze GRATIS cursus over Enterprise Blockchains Fundamentals moeten overwegen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me