Lanceert u een Initial Coin Offering (ICO) voor uw blockchain-cryptocurrency-project? Bedenk dat in 2017 slechts 435 of 48% van de 902 ICO’s succesvol waren. Nu populaire internetplatforms zoals Google en Facebook ICO-advertenties verbieden, zal 2018 waarschijnlijk moeilijker worden voor ICO’s. Hoe u uw ICO op de markt brengt, zal een cruciaal verschil maken, daarom dacht ik erover om deze ICO-marketingchecklist met u te delen.

Bereid uw ICO-marketingstrategie vroeg voor:

U moet uw ICO op de markt brengen op het moment dat u het projectidee bedenkt, door uw ICO-marketingstrategie te creëren. Uw strategie moet de volgende lijst met marketingtaken bevatten:

 1. Plan voor een echt professionele en elegante ICO-website;
 2. Het budget en de middelen voor een originele, goed onderzochte en professionele ICO-whitepaper;
 3. Een goed plan voor PR en media-outreach;
 4. Voldoende plannen voor het beheer van de gemeenschap en sociale media;
 5. Een strategie voor gerichte reclame;
 6. Een plan voor premieprogramma’s;
 7. Het benodigde budget voor het hosten en bijwonen van blockchaintechnologie-evenementen.

Lees meer over het maken van uw ICO-marketingstrategie in “Beginnershandleiding: hoe u een geweldige ICO-marketingstrategie maakt”.


Bouw uw ICO-marketinginhoud:

Checklist voor ICO-marketinginhoud

ICO-marketing is volledig digitaal, waarbij een geweldige inhoud van grote waarde is. Bereid uw ICO-marketinginhoud voor zodra u een ICO-marketingstrategie heeft en neem professionele hulp. De volgende zijn cruciaal:

 1. ICO-website: een professionele, elegante, schone en informatieve website is het eerste venster voor uw investeerders in uw project. Vergeet niet om de social media-profielen van uw projectteamleden prominent weer te geven. Zorg voor een goede video waarin uw project wordt uitgelegd en plaats uw ‘call-to-action’ (CTA) -knoppen prominent. Investeerders zijn op hun hoede voor ICO-zwendel en zullen zeker op uw website naar de profielen van uw teamleden zoeken. Lees hoe belangrijk het is voor uw investeerders in “Beginnershandleiding: hoe u ICO-zwendel herkent”.
 2. ICO-whitepaper: neem professionele hulp en maak een geweldige whitepaper. Het moet het projectidee duidelijk uitleggen zonder technisch en marketingjargon. De whitepaper moet uitleggen waarom blockchain en token nodig zijn. Het document moet de modaliteiten van tokendistributie en tokenverkoop duidelijk maken voor uw investeerders. Het moet vooral 100% origineel zijn. Lees hoe nauwkeurig uw investeerders uw whitepaper controleren in “Beginnershandleiding: hoe ICO-whitepaper te controleren”.
 3. Sociale mediaprofielen en infographics: ik raad u aan om professionele hulp te zoeken om deze op te bouwen.
 4. Verkooppraatjes en soortgelijke presentaties: je hebt ze nodig bij het bijwonen van blockchain-evenementen en bij privébijeenkomsten met investeerders. Doe geen concessies aan kwaliteit!
 5. Blogposts: u moet ze afstemmen op uw publiek.
 6. Video’s en podcasts: deze hebben een hoog engagementpotentieel, dus neem professionele hulp om deze te maken.
 7. Persberichten: Het is misschien verleidelijk om het zelf te doen, maar geloof me, je hebt je handen vol aan de projectontwikkeling. Krijg professionele hulp.

ICO-gemeenschapsbeheer:

Het is een belangrijk onderdeel van uw ICO-marketingchecklist en kan uw ICO maken of breken. Beleggers vertrouwen op de mening van cryptogemeenschappen voordat ze deelnemen aan ICO’s. Crypto-gemeenschappen zijn ongelooflijk goed geïnformeerd en als u ze goed betrekt, kunt u vertrouwen in uw project opbouwen.

Ik raad u aan een ICO-bureau voor gemeenschapsbeheer in te huren om het volgende aan te pakken:

 • Plaats boeiende inhoud in chat-apps zoals Telegram en Slack;
 • Betrek cryptogemeenschappen van Reddit;
 • Beheer de betrokkenheid voor uw project op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, LinkedIn;
 • Publiceer uw project op platforms zoals Quora, Steemit en Medium;
 • Plaats regelmatig updates over uw project in populaire blockchain-crypto-forums zoals BitcoinTalk.

Dit is een fulltime baan, 24 × 7, met een hoge werkdruk tijdens pre-ICO- en post-ICO-perioden. Bereid u goed voor op deze marketingtaak door “ICO-communitymanager: het belang van de rol in uw ICO” te lezen..

Het belang van ICO-infrastructuur in uw ICO-marketingchecklist:

Er waren gevallen van hackers die de ICO-campagne aanvielen, bijvoorbeeld de CoinDash ICO. U moet een solide infrastructuur hebben klaar en getest voordat u uw ICO kunt lanceren.

U moet echt zorgen voor een veilige website-hosting met gegarandeerde uptime en ondersteuning. Uw investeerders hechten veel belang aan uw website wanneer ze deelnemen aan uw ICO. Lees er meer over in “Beginnershandleiding: hoe deel te nemen aan een ICO”.

U hebt ook een veilige en betrouwbare e-mailmarketinginfrastructuur nodig. Uw infrastructuur voor beheer van sociale media en bloggen zijn ook belangrijk.

Communiceer proactief uw ICO-regelgevingsnaleving:

Nu toezichthouders over de hele wereld zich bewust worden van de ongereguleerde aard van ICO’s, neemt de controle toe. Slimme investeerders zullen steeds vaker willen weten of u aan de goede kant van de regelgeving staat.

Beleggers weten dat in de VS de Securities and Exchange Commission (SEC) meer dan 80 blockchain-cryptoprojecten heeft gedagvaard. Ze hebben ook mededelingen gedaan aan ICO’s. Lees er meer over in “Beveiligingstoken versus hulpprogramma-token: een vergelijking”.

Ervan uitgaande dat u de juridische basis hebt gedaan en wettelijke goedkeuringen hebt bereikt, communiceert u proactief uw ICO-naleving van de regelgeving. Laat niets aan speculatie over.

ICO PR-campagne: een sleutelstuk in de puzzel

Nadat u uw ICO-marketinginhoud gereed heeft, werkt u aan de ICO PR-campagne. Dit is een complexe taak en ik raad u aan om professionele PR-bureaus in te schakelen. Ze zullen het volgende moeten aanpakken:

 • Plan berichtgeving in de media;
 • Mediarelaties tot stand brengen;
 • Schrijf een zeer goede kopie van het persbericht;
 • Publiceer de inhoud in populaire mediakanalen;
 • Bewaak de campagne en corrigeer indien nodig.

U moet op dit punt een zeer belangrijke stap zetten. Vermeld uw ICO op populaire websites die ICO’s volgen, bijvoorbeeld ICO Rating, ICO Bench en ICO Alert.

ICO-advertenties en premiecampagnes:

Scams hebben negatieve media-aandacht gegeven aan ICO’s, vandaar dat populaire internetplatforms zoals Google, Facebook, Twitter en LinkedIn ICO-advertenties volledig hebben verboden. Dit maakt uw marketing moeilijker.

U kunt nog steeds ‘pay-per-click’ (PPC) -advertenties gebruiken met behulp van netwerken zoals Cointraffic en Coinad. Banneradvertenties op populaire cryptoblogs en mediakanalen zijn uw andere opties.

Beperking van advertenties maakt premiecampagnes belangrijker voor u. Hier beloon je enthousiastelingen die investeerders naar je ICO trekken.

Airdropping, dat wil zeggen het gratis weggeven van tokens, is een populaire vorm van bounty-campagne. U moet echter oordeelsvermogen gebruiken, want als u te weinig tokens weggeeft, verslaat dit uw doel. Aan de andere kant, als u er te veel weggeeft, kunnen investeerders uw project als oplichterij beschouwen.

ICO-e-mailmarketing is een langetermijnonderdeel van uw ICO-marketingchecklist:

E-mailmarketing blijft een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie en uw ICO is daarop geen uitzondering. In het geval van ICO’s is het effect van e-mailmarketing echter op langere termijn voelbaar.

ICO-e-mailmarketing is nu moeilijker omdat MailChimp, een van de meest populaire leveranciers, het heeft verboden. U kunt nog steeds uw eigen e-maillijst samenstellen en e-mailmarketing uitvoeren, maar u moet oppassen dat u geen ongevraagde e-mails verstuurt. Neem de tijd om uw e-maillijst samen te stellen en uw project zal op lange termijn de vruchten plukken.

Woon blockchain-evenementen bij om uw ICO op de markt te brengen:

Marketing Blockchain-evenementen

Elke start-up moet aanwezig zijn waar hun klanten en potentiële investeerders zijn, en uw ICO-project is daarop geen uitzondering. Een belangrijk onderdeel van uw ICO-marketingchecklist is het bijwonen van blockchain-evenementen.

Probeer uw project tijdens deze evenementen te presenteren, maar overweeg ook om dergelijke evenementen te sponsoren of te hosten. De waarde van face-to-face netwerken met uw prospects is enorm, dus bereid u goed voor met een goed verkoopgesprek! Lees meer over blockchain-evenementen hier.

Opmerking: als u nieuw bent bij ICO’s, raad ik u aan het concept te begrijpen door te lezen “Wat is een ICO: een inleiding tot eerste munten aanbieden”. U moet ook andere wegen verkennen om geld in te zamelen voor uw project, bijvoorbeeld Venture Capital (VC) fondsen. Lees hoe VC’s zich verhouden tot ICO’s in “ICO vs VC: The Experience Matters”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me