Als je meer wilt weten over Hashgraph-technologie, dan ben je hier aan het juiste adres. We zullen het in detail bespreken en ook kijken naar de publieke implementatie ervan, de Hedera Hashgraph.

Decentralized Ledger Technologies (DLT) – Het is een van de meest gezochte termen in 2018. En waarom niet? Dit is wat de manier verandert waarop we de problemen om ons heen oplossen. Bedrijven en startups hebben het belang ervan al geleerd en blockchain integreren in hun werkplek. Betekent dit dan dat blockchain de ultieme oplossing is voor bedrijven die hun bedrijf willen transformeren? Nou niet echt.

Maak kennis met Hashgraph.

Hashgraph is een DLT (gedistribueerde grootboektechnologie) die een andere benadering biedt bij het oplossen van de gedecentraliseerde oplossing. Het is ontwikkeld door de CTO en de medeoprichter van Swirlds, Leemon Baird. Als u helemaal nieuw bent op het gebied van gedistribueerde grootboektechnologie, vindt u Hashgraph misschien enigszins verwarrend of heeft u gewoon tijd nodig om een ​​duidelijk idee te krijgen. Als je echter van blockchains houdt, kun je opvallende overeenkomsten vinden tussen blockchain en Hashgraph – de twee meest populaire DLT’s die er zijn.


Blockchain-technologie

Voordat we verder gaan met het begrijpen van Hashgraph, moeten we een glimp opvangen van wat blockchain-technologie te bieden heeft. Allereerst is het een van de meest populaire gedistribueerde grootboektechnologieën die er zijn. Veel cryptocurrencies maken gebruik van blockchain-technologie. Ze gebruiken echter niet allemaal het concept van “chains of block”.

Blockchain-netwerken zijn in feite peer-to-peer-netwerken die worden beheerd door peers. Het cruciale verschil hier is hoe het netwerk wordt onderhouden. Ze zijn volledig gedecentraliseerd en geen enkele autoriteit beheert het netwerk. Het vertrouwen wordt gewonnen met behulp van het consensusalgoritme en databasereplicatie.

Het belangrijkste concept hier zijn de “blokken”. De transacties (records) worden opgeslagen in blokken, en ze worden meestal gedaan in ketens, en er is geen enkele manier waarop gegevens op welke manier dan ook kunnen worden gewijzigd. Dit maakt de blockchain-technologie ideaal voor het opslaan van records, vermogensbeheer, stemmen, enzovoort.

Het probleem met blockchain

Blockchain is het afgelopen decennium enorm geëvolueerd. Het begon allemaal met bitcoin, die de allereerste versie van blockchain aanbood. Het is de eerste generatie blockchain die het concept van gedecentraliseerde grootboektechnologie introduceerde. Het was op zijn eigen manier fascinerend en op zijn minst baanbrekend.

Een van de grootste problemen van de moderne blockchain-gebaseerde oplossing is de overdrachtssnelheid die ermee gepaard gaat. Ethereum, een van de nieuwe blockchain-gebaseerde DLT, biedt 15 transacties per seconde. Bitcoin daarentegen is ook niet indrukwekkend. Het biedt slechts 5 transacties per seconde. Dat is een aanzienlijk nadeel als het gaat om bedrijven om de blockchain-technologieën over te nemen.

Wat is Hashgraph? Een voorproefje achter de Hashraph-technologie

HASHGRAFIEK

Hashgraph is nog een andere gedistribueerde grootboektechnologie. Het is een gepatenteerde technologie die is bedacht door Leemon Baird en waarvoor een licentie is verleend onder de Swirlds Corporation. Hashgraph is een verbeterde versie van DLT’s die beveiliging, distributie en decentralisatie biedt met behulp van hashing. Dit betekent dat het geen last heeft van het snelheidsprobleem.

Hashgraph kan duizenden transacties per seconde verwerken, en dit is wat het onderscheidt van blockchain-technologie. Er zijn ook veel gebruiksscenario’s van Hashgraph, inclusief het gebruik ervan in cryptocurrency.

De snelheden worden echter verkregen vanwege het privé-karakter. Er is ook een openbare versie van Hashgraph, de Hedera Hashgraph – een andere Hashgraph-gebruikscasus. Het valt ook in de categorie Hashgraph-toepassingen. We zullen het hebben over de Hedera Hashgraph in het laatste deel van het artikel. Dus blijf op de hoogte!

Het is duidelijk dat als u door het Hashgraph-whitepaper die in mei 2016 werd uitgebracht, zult u merken dat het zichzelf definieert als een “consensusalgoritme” of “systeem”, en niet bepaald een gedistribueerde grootboektechnologie. We zijn het ook eens met de definitie dat het een datastructuur of een consensusalgoritme is in plaats van een compleet systeem. De reden hierachter is dat het kan worden gezien als een laagbouwblok. Later in de gids zullen we echter Hedera Hashgraph behandelen die een complete oplossing lijkt te zijn.

Hashgraph uitgelegd: technologieoverzicht

Dus, wat maakt Hashgraph Technology aan het tikken? Wat maakt het sneller, veiliger en eerlijker in het DLT-landschap? Laten we onderzoeken.

Hashgraph heeft geen “ketting van blokken”. Om de algehele efficiëntie te verbeteren, gebruikt de Hashgraph-technologie twee algoritmen. Ze zijn als volgt:

 • Roddels over Roddels
 • Virtueel stemmen

Deze twee methoden werken op eenvoudige manieren.

Roddels over Roddels

Elk knooppunt binnen een netwerk moet met elkaar praten. Dit is het uitgangspunt van de Gossip over Gossip-methode. Om een ​​duidelijk beeld te krijgen, houden we rekening met vijf knooppunten: Alpha, Beta, Gamma, Charlie en Bravo. Elk van deze knooppunten start nu een transactie – die leidt tot een “gebeurtenis” binnen het netwerk.

Tijdens de gebeurtenis roept elk knooppunt de andere twee willekeurig aangewezen knooppunten op. Deze knooppunten worden willekeurig gekozen – waarmee de transactiegegevens worden gedeeld. Beta noemt bijvoorbeeld Gamma en Brave, terwijl de Alpha-node Charlie en Bravo noemt. Het is volledig willekeurig, dus we weten niet welk knooppunt de andere zal aanroepen. Zodra de gebeurtenis voorbij is, hebben alle knooppunten elkaar gebeld, waardoor een netwerk is ontstaan ​​waarin elk knooppunt de hash van het vorige blok heeft. Het is een boomachtig systeem waarbij je kunt visualiseren dat de bladeren verbonden zijn met andere bladeren. De manier waarop elk knooppunt met elkaar verbonden is, maakt Hashgraph-technologie zo uniek en tegelijkertijd verbazingwekkend.

Virtueel stemmen

Virtueel stemmen werkt anders in vergelijking met ‘Roddels over roddels’. Virtueel stemmen wordt gebruikt om een ​​consensus te bereiken voor het bepalen van de volgorde van de transacties. Virtueel stemmen begint pas wanneer een bepaald aantal transacties door knooppunten wordt verwerkt. Laten we voor ons voorbeeld zeggen dat er 15 evenementen plaatsvinden voordat de virtuele stemming begint.

Wanneer het virtuele stemmen begint, zoekt elke deelnemer nu naar dat specifieke evenement dat in het netwerk past. Het staat bekend als een ‘beroemde getuige’. In eenvoudige bewoordingen bevatten de gekozen gebeurtenissen informatie over de oude gebeurtenissen die door de knooppunten worden geregistreerd. Als het nieuwe evenement bij het oude past, wordt er met ja gestemd, anders wordt er tegen gestemd. Op deze manier krijgt een evenement de meeste stemmen en is het nu de “beroemde” getuige voor die “specifieke” ronde. De gebeurtenis levert vervolgens de transactieopdrachten.

Hashgraph Whitepaper – Laten we wat technischer worden

Nu we een arendsoog hebben over hoe een Hashgraph-technologie werkt, wordt het tijd dat we verder gaan met de meer technische aspecten ervan. We zullen het witboek doornemen en de belangrijkste aspecten hieronder begrijpen. U kunt de whitepaper rechtstreeks vanuit hier.

Het doel van het doornemen van de whitepaper is om een ​​beter begrip te krijgen van wat Hashgraph te bieden heeft.

In de whitepaper is het eerste dat opvalt hoe Hashgraph zichzelf definieert. Het noemt zichzelf geen volwaardig systeem, en dat is waar. Het is in feite een consensusalgoritme of een datastructuur die een low-level bouwsteen biedt in plaats van zichzelf te gedragen als een compleet systeem. Het vermeldt echter wel “Hashgraph SDK” in de implementatie van een cryptocurrency-systeem.

Hashgraph opent nieuwe manieren om complexe problemen op te lossen. Het is echter het eigendom van Swirls, Inc. en zal daarom nooit voor het publiek toegankelijk zijn. Dus, hoe het zal worden geïmplementeerd in andere projecten – door middel van partnerschap. Ze zijn al begonnen met hun uitbreiding, en een van die uitbreidingen omvat een samenwerking met CULedger. CULedger zal de Hyperledger-technologie gebruiken om Credit Union’s oplossing voor gedistribueerde transactieverwerking te bouwen. Het is duidelijk dat we kunnen zien hoe de snelheidsfactor van Hyperledger het helpt om financiële systemen te verbeteren.

Maar het is niet helemaal een gesloten ecosysteem. Hashgraph biedt een SDK-bibliotheek dat maakt het voor iedereen gemakkelijk om te experimenteren met zijn consensusbibliotheek.

Programmeertaal

De programmeertaal die door de Hashgraph wordt gebruikt, omvat LISP en Java. De kern is geschreven in deze twee programmeertalen. Het neigt echter naar JVM-taal zoals Scala, Java, enz. Met het gebruik van de SDK die de Hashgraph biedt.

De open source-gemeenschap is op weg geweest om het Hashgraph-aanbod te verbeteren en heeft daarom hun eigen implementatie in een andere programmeertaal. Als u geïnteresseerd bent, kunt u de betreffende implementatie hieronder vinden.

 • Ga naar https://github.com/mosaicnetworks/babble
 • Python https://github.com/Lapin0t/py-swirld
 • JavaScript https://github.com/buhrmi/hashgraph-js

Hashgraph-technologie is een geweldig concept, en daarom zul je zien dat het ook wordt toegepast in de open source-gemeenschap. Het is snel, veilig en eerlijk volgens het witboek – of toch? Laten we Hashgraph eens technisch bekijken.

Hoe werkt het? – Een technisch overzicht

Hashgraph-consensus is een unieke manier om het consensusprobleem aan te pakken. Het maakt gebruik van Byzantijnse fouttolerantie om toestandsmachines te repliceren. We kunnen het ook zien als een algoritme voor “atomaire uitzendingen”. Dit betekent dat het een verband legt tussen de ongeordende transacties en ze dienovereenkomstig rangschikt. Het proces is aan de gang en de knooppunten kunnen de transacties indienen. Zodra dit is voltooid, ontvangt elk knooppunt een geordende transactie-uitvoer – met daarin alle ingediende transacties. Op deze manier zijn alle knooppunten met elkaar verbonden, en elk heeft een kopie van de “totale volgorde”, aangezien elk knooppunt is geordend ten opzichte van de andere knooppunten in de keten. Het is een effectieve manier om transacties te bestellen en met elkaar te verbinden. Dit maakt het ideaal voor de implementatie van verschillende cryptocurrencies, systemen en oplossingen.

Laten we de twee functies eens bekijken.

submit_transaction (transactie)

get_transaction (index) -> transactie of null

Deze twee functies vormen de kern van hoe Hashgraph werkt. De transactietoewijzing in de functie submit_transaction is een object dat informatie bevat zoals vergoeding, afzender, ontvanger, bedrag, id, enzovoort. De informatie in het transactieobject wordt gebruikt om zijn positie binnen het netwerk te identificeren. De functie submit_transaction wordt aangeroepen door het knooppunt zelf wanneer dat nodig is.

Dus, hoe zorgt Hashgraph ervoor dat de transactie werkt zoals bedoeld? Het garandeert het door het atomaire uitzendalgoritme te volgen.

 • Als een T1-transactie submit_transaction (T1) met succes aanroept, dan zou de index in de aanroepen van de get_transaction (index) uiteindelijk T1 moeten teruggeven.
 • Als get_transaction (index) call (any) T2 Transaction retourneert (niet null), dan zou het T2 of null moeten retourneren voor elke aanroep van get_transaction (index). Het zal uiteindelijk ook T2 retourneren voor alle oproepen.

De garantie is belangrijk om ervoor te zorgen dat elke klant in de Hashgraph de geordende outputlijst ziet met dezelfde index (zodra de transactie is geaccepteerd door de Hashgraph). De tweede garantie lost daarentegen het probleem van dubbele uitgaven op, wat cruciaal is. om ervoor te zorgen dat geen kwaadwillende derde partij de normale werking van het netwerk kan schaden.

Een cryptocurrency bouwen met behulp van de hashraph

Nu we hebben begrepen hoe de twee functies werken en garant staan ​​voor een Hashgraph, kunnen we de kennis gebruiken om een ​​’basiscryptocurrency’ te bouwen. Voorlopig delen we alleen de pseudocode die de logica erachter beslaat.

Hedera Hashgraph-technologie Cryptocurrency

Pseudocode-verklaring

We moeten een globale array declareren waarin het adres en de trackingnummers worden opgeslagen. Nu wordt de methode send_money gedefinieerd die wordt aangeroepen wanneer een knooppunt besluit om Hashgraph te gebruiken. Het bevat drie attributen, waaronder het adres van de ontvanger, de afzender en ook het aantal. Het bedrag wordt vervolgens opgeslagen in de transactiematrix.

In de functie sync_forever () zorgen we ervoor dat de transacties in een lus zitten. Het zorgt ook voor de knooppunten die hun evenwicht uitputten en wordt overgeslagen als het saldo een negatieve waarde retourneert. Elk knooppunt kan dezelfde reeks transacties in een bepaalde volgorde zien. Dit betekent dat zodra een transactie is bijgewerkt, deze wordt overgeslagen door andere knooppunten.

De bovenstaande code is een voorbeeld van hoe gemakkelijk het is om een ​​cryptocurrency te maken met Hashgraph. Het is een basismodel voor cryptocurrency en u kunt het altijd aanpassen aan uw vereisten. U kunt bijvoorbeeld vergoedingen toevoegen, slimme contractfunctionaliteit toevoegen, enzovoort. Kortom, Hashgraph kan elke cryptocurrency gemakkelijk de vereiste consensus bieden om te overleven. Afgezien daarvan moet de ontwikkelaar andere vereiste functionaliteit creëren. Dit betekent ook dat de Hashgraph meer flexibiliteit biedt in vergelijking met andere vergelijkbare oplossingen.

De rol van klanten

In een netwerk moeten de klanten veel dingen afhandelen. Elke klant is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het Hashgraph-algoritme. Dit is vergelijkbaar met een volledig gedecentraliseerde blockchain waar ze een kopie van het grootboek hebben. Klanten in Hashgraph downloaden ook de volledige Hashgraph-datastructuur en verifiëren deze met behulp van een verificatieprocedure. De verificatieprocedure wordt uitgevoerd om te controleren of de transactie is vastgelegd of niet.

Dus, hoe verschilt het van de knooppunten in een bitcoin-netwerk? Het belangrijkste verschil is de hoeveelheid gegevens die de klanten nodig hebben om de transacties te verifiëren. In een bitcoin-netwerk moet elk knooppunt de block headers en het bewijs voor validatie van een enkele transactie downloaden. Hashgraph daarentegen vereist alleen een grafische datastructuur. Het is een unieke benadering om ervoor te zorgen dat het niet alle gegevens of een grote hoeveelheid gegevens nodig heeft om de transactie te verifiëren. In totaal zou een client handtekening en gebeurtenissen nodig hebben – die 128 bytes aan gegevens zouden moeten bedragen.

Het Hashgraph-algoritme grondig begrijpen

Hashgraph biedt een ideale oplossing voor een systeem dat een praktische benadering wil bieden voor het oplossen van consensus. Het algoritme bevat de sleutel, en daarom zullen we nu het algoritme doornemen en begrijpen hoe het werkt.

Laten we een netwerk nemen met N aantal knooppunten. Om de consensus te laten slagen, moet het ervoor zorgen dat het werkt, zelfs als er kwaadaardige knooppunten in het netwerk zijn. Knooppunten kunnen samenwerken om te liegen voor een transactie of bewust pakketten te vertragen. Dit alles betekent dat er een goede bescherming moet zijn tegen dit soort aanvallen of samenwerking tussen knooppunten.

De Byzantijnse instelling zorgt ervoor dat als aan een van de vereisten wordt voldaan, twee knooppunten effectief kunnen communiceren en ervoor zorgen dat het algoritme niet uit elkaar valt.

Laten we, voordat we verder gaan, wat terminologie begrijpen die nodig is om het algoritme te begrijpen.

 • Gerichte acyclische grafiek (DAG): DAG is een datastructuur die wordt gebruikt in Hashgraph waarbij elk knooppunt op een gerichte manier, zonder cycli, met andere knooppunten is verbonden.
 • Evenementen: De gebeurtenissen bevatten een reeks transacties die worden weergegeven door de hoekpunten in een hashgraaf. Elke transactie bestaat uit informatie, waaronder de ouders van het evenement, de handtekening van het knooppunt van waaruit deze is gemaakt en een tijdstempel.
 • Tijdstempel: Het tijdstempel is de tijd in de echte wereld waarop de gebeurtenis plaatsvond. Tijdstempels houden er rekening mee dat ze van invloed zijn op de uiteindelijke volgorde van de knooppunten.
 • Botsingsbestendige hash-functie: Een botsingsbestendige hash-functie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat alle informatie van een gebeurtenis correct wordt gecodeerd. Het zorgt er ook voor dat de roddelgeschiedenis tot aan het evenement is gecertificeerd en op geen enkele manier wordt gewijzigd.

Dus als er een gebeurtenis plaatsvindt, wordt deze naar de andere knooppunten gestuurd. Het knooppunt dat getuige is van de nieuwe gebeurtenis, weet ook van de oude gebeurtenis, aangezien deze wordt geverifieerd met behulp van het consensusalgoritme. Het draait allemaal om lokale analyse en het correct gebruiken van roddelgebeurtenissen.

Hashgraph

Bron: Hashgraph-whitepaper

In de bovenstaande afbeelding zijn er vijf knooppunten of clients, d.w.z. Alice, Bob, Carol, Dave en Ed. Elk van deze knooppunten maakt regelmatig verbinding (roddelen) met, wat aanleiding geeft tot de gebeurtenissen. Wanneer een knooppunt roddelt, wordt een nieuwe gebeurtenis met een geldige handtekening en hash-overeenkomst aan de grafiek toegevoegd. Alleen de gebeurtenissen die niet eerder zijn gezien, worden aan de grafiek toegevoegd, waardoor er geen overtollige informatie in de grafiek blijft.

Zodra de synchronisatie is voltooid, ontvangt elk knooppunt dat de gebeurtenis ontvangt, alle transacties van het verzendende knooppunt en tekent het af om een ​​nieuwe gebeurtenis te maken. Het proces zorgt ervoor dat elke nieuwe gebeurtenis iets nieuws heeft voor het ontvangende knooppunt als het unieke aan de grafiek.

Op deze manier breidt de hashgraaf zich consistent uit met behulp van de botsbestendige eigenschap. Elk knooppunt dat de gebeurtenis toevoegt, gaat akkoord met de informatie uit het verleden, waardoor Hashgraph het belang ervan is.

Twee sleuteleigenschappen: rond getal en binaire waarde

In het hele proces zijn twee belangrijke informatie wat Hashgraph mogelijk maakt. De eerste is het ronde getal, dat in oplopende volgorde wordt gebruikt. De andere sleutelinformatie is de binaire waarde die bepaalt of een klant getuige is geweest van een gebeurtenis of niet. De waarde geldt alleen voor een bepaalde ronde.

De waarden worden onmiddellijk gegenereerd wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt. Het is echter niet zo eenvoudig als het misschien klinkt. De binaire waarde kan bijvoorbeeld een van de drie zijn: ‘onbeslist’, ‘beslist ja’ en ‘beslist nee’. Deze drie waarden zijn aanwezig, aangezien het even duurt om te beslissen of de waarde “beslist ja” of “beslist nee” is. Bij besluiteloosheid wordt de waarde ingesteld op ‘onbeslist’.

Drie belangrijke kenmerken van Hashraph

Hashgraph heeft drie belangrijke kenmerken waardoor het een uitstekende keuze is voor verschillende projecten. In de whitepaper beschrijft het zichzelf als veilig, eerlijk en snel. Laten we ze hieronder bespreken om elk van deze functies te begrijpen.

Veilig: Het consensusalgoritme biedt wel een veilige manier om transacties af te handelen en ervoor te zorgen dat een gebeurtenis correct wordt afgedekt. De volgorde is waar het om gaat in Hashgraph, en de Hashgraph zorgt ervoor dat geen enkele kwaadwillende actor kan spelen met de nauwkeurigheid van de gegevens of de volgorde waarin de gebeurtenissen met elkaar zijn verbonden. Op deze manier wordt het netwerk beschermd tegen zowel problemen met dubbele uitgaven als tegen een aanval van 51%. Het maakt ook effectief gebruik van de resistente hash-functie en digitale handtekeningen. Als een transactie eenmaal is vastgelegd, kan deze niet meer worden teruggedraaid of gewijzigd. Het gebruikt tenslotte ABFT (Asynchronous Byzantine Fault Tolerant).

Eerlijk: Het fairness-concept omgeeft het idee om eerlijk te zijn tegenover alle knooppunten in het netwerk. Het definieert eerlijkheid door te stellen dat een aanvaller niet zal kunnen leren welke twee nieuwe transacties de consensusorde zullen halen. Het is echter niet duidelijk hoe het de hashgraaf eerlijker kan maken. Afgezien van de whitepaper-definitie, verduidelijkte het Hashgraph-team ook via sociale mediaplatforms dat eerlijkheid goed werkt als de meerderheid van de knooppunten op de hoogte is van de transactie. Dit kan tot een probleem leiden als een aanvaller de 2/3 van de deelnemers te pakken krijgt. Hij kan de evenementen gemakkelijk opnieuw ordenen zonder de eerlijkheid van het netwerk te beïnvloeden. Er is ook geen vereiste van Hashgraph-mijnbouw voor de knooppunten.

Snel: Roddelmethoden worden als redelijk snel beschouwd. Dit is waar in het geval van het roddelprotocol van Hashgraph. De gebeurtenissen verspreidden zich snel over het netwerk, aangezien het allemaal om ‘roddelen-over-roddelen’ gaat. Dit betekent ook dat er in de loop van de tijd minder informatie hoeft te worden verspreid. Hashgraph maakt ook gebruik van virtueel stemmen, wat het efficiënter maakt. Maar als we er rekening mee houden dat elk knooppunt een volledige Hashgraph nodig heeft, zou de omvang van de inkomende tijd in de loop van de tijd moeten toenemen. Voorlopig weten we niet hoe dit de prestaties van het netwerk zal beïnvloeden. Theoretisch kan Hashgraph TPS 5,00.000 bereiken.

Wilt u meer weten over Blockchain VS Hashgraph? Bekijk nu Hashgraph VS Blockchain-analyse!

Hedera Hashgraph

Tot nu toe hebben we het gesloten ecosysteem van Hashgraph besproken, de technische werking ervan en hoe het claimt snel, veilig en eerlijk te zijn. De grootste wegversperring voor de Hashgraph is echter zijn privé-karakter. Het is bedrijfsklaar.

Maak kennis met Hedera Hashgraph, een Hashgraph-netwerk dat openbaar is en profiteert van het Hashgraph-consensusalgoritme. Het vereist volledig gebruik van asynchroon Byzantijns fouttolerant algoritme (aBFT). Het biedt gegarandeerde Byzantijnse fouttolerantie voor gerepliceerde toestandsmachines.

Hedera Hashgraph vestigt zijn idee op de top van Byzantine-Fault Tolerant (BFT) consensus (aBFT). Het verbeterde model zorgt ervoor dat bedrijven meer waarde kunnen toevoegen door Hedera Hashgraph te gebruiken. Het wordt ook beheerd door de Hedera Hashgraph Council. Het uiteindelijke doel is om openbare toegang te bieden tot Hashgraph-mogelijkheden en het publiek een veilig en snel systeem te laten gebruiken voor gedistribueerde grootboekdoeleinden.

Onder de motorkap zijn zowel Hashgraph als de Hedera Hashgraph vergelijkbaar. Ze maken allebei gebruik van het “roddel over roddel” -protocol, dat gebruik maakt van een BFT-overeenkomst om consensus te bereiken. Het maakt ook gebruik van virtueel stemmen, wat betekent dat er geen centrale autoriteit nodig is. Het is volledig gedecentraliseerd en biedt een vertrouwde omgeving voor het gebruik ervan.

Het gebruik van aBFT zorgt voor eerlijkheid onder alle omstandigheden – zelfs als het netwerk kwaadwillende actoren bevat. Alle eigenschappen van Hashgraph worden gebruikt in Hedera Hashgraph. Om er echter voor te zorgen dat de Hedera Hashgraph wordt beschermd tegen DDoS-aanvallen, gebruikt het consensusalgoritme niet het leader-formaat.

Met Hedera Hashgraph kunt u bouwen op vertrouwen. Enkele van de belangrijkste toepassingen van Hedera Hashgraph zijn cryptocurrency, slimme contracten en bestandsservices.

Diensten aangeboden door Hedera Platform

Met het Hedera-platform kunt u enkele belangrijke services inschakelen, waaronder de volgende:

 • Cryptocurrency: stelt tussenpersonen in staat om het netwerk te gebruiken voor cryptocurrency-betalingen en hen te laten profiteren van lagere kosten en een eenvoudig ontwerp.
 • Slimme contracten: u kunt ook slimme contracten bouwen bovenop het Hedera-platform. Om slimme contracten te ontwikkelen, moet u Solidity gebruiken. Als ontwikkelaar kunt u atomaire swaps doen, activa maken en volledig nieuwe applicaties implementeren.
 • Bestandsservices: u kunt ook het Hedera-platform gebruiken om bestandsservices uit te voeren, d.w.z. bestanden verifiëren. Het is ook een GDPR-klacht.

Bestuur

Het bestuur in de Hedera Hashgraph werkt anders. Het kan worden onderverdeeld in twee niveaus: de raad van bestuur en de open consensus.

De directie is een gecentraliseerd controlesysteem dat geen ideale oplossing is voor elk netwerk dat zijn diensten wil aanbieden voor het gedistribueerde grootboek. De gemeenschap is ook niet blij met zijn aanpak, en het is nog steeds een van de belangrijkste punten van kritiek op de Hedera Hashgraph.

De Open Consensus daarentegen is het consensusmechanisme dat we hierboven al bespraken. Het bepaalt hoe knooppunten zich kunnen aansluiten en onderdeel kunnen worden van het netwerk, en het ook meer gedecentraliseerd kunnen maken. Om ervoor te zorgen dat er een correct gewogen stemmodel is, maakt het gebruik van Proof-of-Stake. Het zorgt ervoor dat botsingen adequaat worden beperkt, en er is ook een passende prikkel voor gebruikers om knooppunten uit te voeren.

Hedra Hashgraph-architectuur

Hedra Hashgraph-architectuur is een drielaagse architectuur. Het bestaat uit de internetlaag (onder), de Hashgraph-consensuslaag (midden) en de servicelaag (boven). Laten we elke laag kort bespreken.

 • Internetlaag: de laag zorgt voor de communicatie tussen computers op internet. Het implementeert TCP / IP-verbindingen met TLS-codering.
 • Hashgraph Consensus Layer (Middle): De middelste laag bevat de knooppunten die deelnemen aan het netwerk. Deze knooppunten nemen deel aan de consensusmethode met behulp van het Hashgraph-consensusalgoritme en het roddelprotocol.
 • Services-laag: de bovenste laag heeft zijn eigen subgroepen: bestandsopslag, cryptocurrency en Hashgraph Smart Contracts.

De knooppunten verdienen de cryptocurrency voor deelname aan het netwerk. Het is een eigen valuta en zorgt ervoor dat de gebruikers hun prikkel krijgen om deel te nemen.

De bestandsopslag daarentegen is op Merkle gebaseerd. Bovendien, als u een ontwikkelaar bent, kunt u ook Solidity gebruiken, omdat het wordt ondersteund door de Hedra. Ten slotte biedt het slimme contractondersteuning bovenop het netwerk, waardoor u schaalbare dApps kunt maken.

Hedera Hashgraph dApps

Er zijn maar weinig top Hedera Hashgraph dApps. Ze omvatten Sagewise, Hearo.fm, Carbon, Cryptotask en Arbit.

Hedera Hashgraph-gereedschappen

Er zijn veel geweldige Hashgraph-tools die er zijn. Enkele van de opmerkelijke Hashgraph-tools zijn als volgt:

 • Hedera Java SDK – SDK in Java voor Hedera Hashgraph. Het wordt onderhouden door Hedera LLC.
 • Hedera Rust SDK – SDK in Rust, onderhouden door de gemeenschap
 • Hedera Go SDK – SDK in Go, door de gemeenschap onderhouden
 • Hedera-test – Test Hedera in actie
 • Hedera Java Keygen-tool – Een keygen-tool die wordt gebruikt in Hedera Hashgraph voor het beheren van ED25519-sleutelparen. Het is een opdrachtregelprogramma.

Hashgraph-gemeenschappen

Je kunt ook contact maken met de Hashgraph-gemeenschappen en deel uitmaken van hun aanbod. Om te beginnen, bekijk Hedera-gemeenschappen op Telegram, Medium en Twitter. Als je graag met de Hedera Developer Chat wilt praten, kun je de link bekijken hier.

Gevolgtrekking

Hashgraph is een spannend concept dat het speelveld volledig verandert. Het is relatief sneller dan die van traditionele gedistribueerde grootboektechnologie, inclusief blockchain. Het is duidelijk een geweldige implementatie, maar het staat dicht bij de natuur en kan de groei ervan belemmeren. Hedra Hashgraph, aan de andere kant, is een openbaar Hashgraph-netwerk dat correct gebruik maakt van Hashgraph. Er is ook geen Hashgraph-mijnbouw waardoor het netwerk eerlijker wordt voor iedereen die eraan deelneemt.

Maar het is niet vrij van kritiek – omdat het een gecentraliseerd bestuursmodel gebruikt. Dus, wat vind je van Hashgraph in het algemeen? Zullen de Hashgraph-toepassingen in de toekomst toenemen? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me