Hyperledger is een van de meest populaire blockchain-platforms op ondernemingsniveau die momenteel op de markt zijn. In werkelijkheid zijn er enorm veel voorbeelden waarbij bedrijven Hyperledger gebruiken als de ruggengraat van hun netwerk.

Hyperledger is echter een overkoepelend project waar zich meerdere andere projecten onder ontwikkelen. Meer nog, op dit moment heeft Hyperledger 14 projecten onder hun vleugels. Onder hen is Hyperledger Fabric tot nu toe de meest populaire.

En vandaag zal ik alles bespreken wat er te weten valt over het blockchain-platform om u te helpen. Dus laten we beginnen!


Contents

Hoofdstuk-1: Wat is Hyperledger Fabric?

Het was de Linux-stichting die in 2015 voor het eerst met het idee van Hyperledger op de proppen kwam. In werkelijkheid was dit het perfecte moment om de blockchain-gemeenschap te helpen groeien en het volledige potentieel te bereiken dat het heeft..

Hyperledger promoot echter niet alleen een enkele standaard, maar biedt ook een eerder op samenwerking gerichte omgeving. Er zijn dus meerdere samenwerkingsinspanningen onder zijn vleugels.

Hyperledger Fabric is een open-source blockchain-project voor ondernemingen onder Hyperledger. Bovendien wordt het, net als alle andere blockchain-netwerken die er zijn, geleverd met slimme contracten, grootboeken en protocollen die de deelnemers helpen bij het beheren van al hun transacties.

In werkelijkheid, Hyperledger Fabric heeft enkele verschillen met de typische blockchain-platforms. Een daarvan is het feit dat het is toegestaan ​​en een privénetwerk. Dus in plaats van onbekende deelnemers toe te staan ​​een systeem binnen te gaan, creëert het een lidmaatschapsfunctie en laat het degenen toe die zijn toegestaan.

Om eerlijk te zijn, het is een uitstekende aanpak voor bedrijven. In werkelijkheid hebben grote ondernemingen veel privacyproblemen. Ze moeten dus hun integriteit behouden en alle concurrenten uit hun netwerksysteem houden.

Dus als u Hyperledger Fabric heeft, opent u echt nieuwe kansen voor de bedrijven.

Het platform is ook vrij flexibel als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt. Bovendien biedt het pluggable functie-opties, gebruik van meerdere consensus, verschillende grootboekformaten en MSP’s. Het biedt je dus in zekere zin veel mogelijkheden om het gebruiksvriendelijker te maken op basis van je behoeften.

Aan de andere kant heeft het wel de mogelijkheid om kanalen te gebruiken waarmee deelnemers privétransacties kunnen maken. Het is van vitaal belang voor veel bedrijven omdat ze mogelijk te maken hebben met gevoelige kwesties. En daarvoor zijn niet alle deelnemers aan een netwerk volledig te vertrouwen.

Hoofdstuk-2: Basisvoordelen van Hyperledger Fabric

Er zijn enkele basisvoordelen van de Hyperledger Fabric-blockchain die u moet bekijken voordat ik naar het volgende segment spring. Volgens de Hyperledger fabric-documenten kan de technologie veel nuttige functies bieden: open-source, kwaliteitscode, hogere efficiëntie, modulair ontwerp en brede toepassingen.

Laten we dus eens kijken wat de Hyperledger-stofstalen in dit geval echt te bieden hebben.

 • Open source

Hyperledger Fabric blockchain is een open-sourceplatform, dus iedereen is vrij om het te gebruiken. Het betekent dus dat u het niet bij hen hoeft te kopen als u het voor uw projecten wilt gebruiken. Meer nog, er zijn ook geen vendor lock-ins.

In veel gevallen willen de industrieën echter meer functies toevoegen of geen geld verspillen aan ontwikkelaarskosten. Het is omdat, hoewel de broncode gratis is, je vaardigheden moet hebben ontwikkeld om te begrijpen waar je mee te maken hebt.

En dus heb je een team van programmeurs nodig die het kunnen begrijpen. Bovendien kunt u ook enkele functies toevoegen of verwijderen om de Hyperledger-fabric blockchain meer geschikt te maken voor uw branche.

 • Geschikt voor een brede industrie

Het platform kan momenteel in elke branche worden gebruikt. Dus het maakt niet uit wat voor soort bedrijf je hebt, het zou er perfect bij passen. In werkelijkheid streven industrieën zoals de toeleveringsketen, het bankwezen, het internet der dingen, de gezondheidszorg, de overheid, de media, cyberbeveiliging en vele anderen ernaar.

Bovendien kunnen veel Hyperledger-stofmonsters op de markt u laten zien hoe de technologie populair wordt. Omdat het netwerk toestemming heeft, wordt het ook vrij eenvoudig om het in elke omgeving te gebruiken.

 • Kwaliteitscode

Het biedt zorgvuldige observaties om ervoor te zorgen dat de kwaliteit bij elke nieuwe toevoeging prevaleert. Dit is een van de beste onderdelen van de Hyperledger Fabric-blockchain. Volgens de fabric-documenten van Hyperledger zul je zien dat al hun codes een cruciale inspectie ondergaan.

In werkelijkheid willen ze meer focussen op kwaliteit dan op kwantiteit. Dus als ze nieuwe functies toevoegen, doorloopt het zware testfasen om verborgen fouten te ontdekken. Bovendien, aangezien de Hyperledger-stofmonsters open source zijn, heeft de gemeenschap ook enorm bijgedragen aan het perfectioneren van de codebase.

Zo krijgt u altijd een eersteklas kwaliteitsniveau als het gaat om Hyperledger-stofstalen.

 • Hogere efficiëntie

Volgens de Hyperledger fabric-documenten biedt het meer efficiëntie in vergelijking met andere blockchain-platforms.

In werkelijkheid bevordert de interne structuur van de Hyperledger-fabric-blockchain de efficiëntie. Elk knooppunt binnen de Hyperledger-fabric-samples heeft een andere werktoewijzing. Het kan de transacties dus scheiden van andere toezeggings- en bestelprocessen.

De knooppunten kunnen dus meerdere transacties tegelijkertijd verwerken zonder het systeem traag te maken. Bovendien zorgt deze nieuwe structuur ervoor dat het tijdverbruik relatief laag is en versnelt de algehele functionaliteit.

Parallel daaraan hebben veel knooppunten niet de last van het verwerken van de transacties. Deze knooppunten kunnen zich echter richten op grootboekonderhoud of authenticatie.

 • Modulair ontwerp

Een ander groot voordeel dat ik ken van de Hyperledger-fabricdocumenten is de modulaire structuur. Het modulaire ontwerp zorgt voor meer functionaliteit van het netwerk. En waarom zou het niet? In werkelijkheid kunt u verschillende algoritmen gebruiken om voor verschillende doeleinden op de Hyperledger-fabric-samples uit te voeren.

U kunt bijvoorbeeld een algoritme kiezen voor versleuteling, een ander voor identiteit en een ander voor consensus. Hiervoor hoeft u het alleen maar in de Hyperledger Fabric-blockchain te pluggen. U zit dus niet vast aan slechts één type algoritme dat op de Hyperledger Fabric-blockchain moet worden uitgevoerd.

Dat is een groot pluspunt, nietwaar?

Hoofdstuk-3: Hyperledger Fabric Architectural Model

Middelen

Laten we beginnen met items. In het Hyperledger Fabric-architectuurdiagram kunnen activa alles zijn dat een geldwaarde op het systeem heeft. Bovendien kan het bereik ook variëren van materiële tot immateriële activa. In werkelijkheid zou u de kans krijgen om elk item te wijzigen met behulp van de kettingcodefunctie op het netwerk.

Alle instemmingen in het Hyperledger-fabricarchitectuurdiagram worden weergegeven als het sleutel / waarde-paar. Aan de andere kant zijn transactie de andere statusveranderingen in het grootboek. Bovendien kunt u de activa in JSON of in binaire vorm weergeven.

Kettingcode

Vervolgens komt de kettingcode voor het Hyperledger-fabricarchitectuurdiagram. Nou, chaincode is eigenlijk een bedrijfslogica die een activum en andere transactionele wijziging van dat activum kan definiëren. In werkelijkheid loopt de kettingcode los van transactieorders, waardoor het netwerk wordt geoptimaliseerd voor meer veiligheid.

Bovendien dwingt het regels af voor het wijzigen van de sleutel / waarde-paren of enige andere staat in de database. U kunt een kettingcode uitvoeren met behulp van een overgangsvoorstel. Later zal de uitvoering de toestand van het activum wijzigen.

Je zou het kunnen zien als een slim contract. In de Hyperledger-fabricdocumenten gebruikten ze beide termen door elkaar. Ze zijn echter niet helemaal hetzelfde.

Grootboek

In het Hyperledger-fabricarchitectuurdiagram is een ander deel het grootboek. Het codeert de hele transactiegeschiedenis in een onveranderlijk grootboek. Wordt ook geleverd met SQL-query-achtige capaciteit. In werkelijkheid wordt het grootboek op volgorde gezet en kunt u de status van een transactie niet meer wijzigen als deze eenmaal in het grootboek is opgenomen.

Dit maakt het grootboek behoorlijk robuust.

Andere functies zijn onder meer alleen-lezen query’s, alleen-lezen geschiedenissen, handtekeningen van de transacterende peer en nog veel meer. Maar ik zal er een beetje over praten over het Hyperledger-fabricarchitectuurdiagram.

Een ander groot voordeel van het grootboek is dat het wordt geleverd met toegangscontrolelijsten, zodat alleen de persoon die er toegang toe heeft, het kan zien. Als een persoon in werkelijkheid niet het recht heeft om de informatie in te zien, kan hij / zij de beveiligingsprotocollen niet binnendringen.

Behalve deze behandelt het ook de configuratie van de blokken om ervoor te zorgen dat elk afzonderlijk blok dezelfde structuur volgt.

Identiteit

Welnu, het Hyperledger-fabricarchitectuurdiagram geeft aan dat het systeem toestemming heeft. Dus als ze geen identiteitsbeheer hebben, hoe werkt dat dan, toch? In werkelijkheid biedt Hyperledger Fabric smart contract een lidmaatschapsidentiteitsservice die helpt bij het beheren van alle identiteiten in het geautoriseerde netwerk.

Met behulp van dit element kunt u kiezen wie het netwerk kan betreden en wie niet. En zo beperk je uiteindelijk je interne netwerk van buitenaf.

Het is eigenlijk een geweldige oplossing voor Enterprise Company, omdat er veel informatie is die niet in openbare handen mag vallen. In werkelijkheid moet iedereen zijn concurrentievoordeel op de markt behouden, en daarom heb je de lidmaatschapsservice nodig.

Vertrouwelijkheid en privacy

Met toegang met toestemming krijgt u vertrouwelijkheid en privacy in het Hyperledger-fabricarchitectuurdiagram.

Bovendien wordt het geleverd met gegevensbeperkingen en privétransactiefaciliteiten. U kunt het grootboek sowieso delen met het hele netwerk van knooppunten, maar u kunt ook privileges instellen voor andere partijen.

Deze omvatten in principe bij privétransacties. Dus wanneer u een privétransactie start, kunt u ervoor kiezen om dat record voor uzelf, de deelnemende partij, te bewaren. Maar onthoud altijd dat het ook in het grootboek zal staan. Ook al zien andere mensen het misschien niet, maar het zou er nog steeds zijn.

Beveiligingsprotocollen

U krijgt een hoger niveau van beveiligingsprotocollen om het netwerk tegen aanvallen te beschermen. In het Hyperledger-fabricarchitectuurdiagram krijgt u een versleutelingsmechanisme om alle informatie in het grootboek te beschermen.

Dus iedereen zou gecodeerde informatie zien in plaats van de echte.

Meer nog, ze hebben ook andere veiligheidsvoorzieningen die het netwerk volledig in staat stellen om eventuele aanvallen af ​​te weren.

Dat maakt dit platform een ​​uitstekende keuze als het om enterprise-bedrijven gaat. In werkelijkheid worden high-end bedrijven altijd geconfronteerd met een onmiddellijke dreiging van cyberaanvallen. Maar met behulp van blockchain-technologie kunnen ze gemakkelijk veilig zijn.

Consensus

Nu voor het belangrijkste deel van de architectuur. In werkelijkheid biedt het een unieke benadering voor het bereiken van consensus, waardoor het perfect is voor de enterprise-grade oplossing. In werkelijkheid werken de consensusalgoritmen van Hyperledger Fabric op het Kafka-model.

Maar het is alleen ter referentie. In werkelijkheid kunt u ook andere consensusmechanismen gebruiken om te bestellen. Dit is eigenlijk een van de beste eigenschappen van het Hyperledger-fabric-consensus-algoritme.

Het laat de gebruiker eigenlijk het consensusprotocol voor de omgeving instellen zonder hun creativiteit te beperken. U kunt ook meerdere consensusprotocollen gebruiken voor meerdere processen.

Hoe dan ook, op dit moment wordt er gewerkt aan meerdere pluggable Hyperledger fabric-consensusalgoritmen. Ook maken de bestelservices op BFT gebaseerde algoritmen mogelijk.

Bovendien brengt de nieuwe versie van de technologie een nieuwe toevoeging aan de consensus, namelijk Raft. Het is echter niet Byzantijns fouttolerant maar alleen crashfouttolerant. En dus kun je het ook niet vorkten.

Hoe dan ook, het Kafka-model is ook CFT en geen BFT. Maar aangezien het systeem toestemming heeft en alleen vertrouwde mensen kunnen binnenkomen, werkt het Kafka-model prima.

Om de integriteit van het systeem te behouden, is het Hyperledger-fabric-consensusalgoritme een must. Laten we nu eens kijken wat de eigenschappen van de consensus zijn.

 • Levendigheid: Hier krijgen alle niet-defecte knooppunten de ingediende transactie.
 • Veiligheid: Alle knooppunten in het systeem krijgen dezelfde volgorde van uitvoer voor dezelfde volgorde van invoer. Het betekent dus dat wanneer de knooppunten identieke transactieseries krijgen, alle statuswijzigingen ook hetzelfde zullen zijn.

Hyperledger Fabric consensus-algoritme op dit moment –

 • Solo

In werkelijkheid is het Hyperledger-fabric-consensusalgoritme Solo meestal het favoriete algoritme van een ontwikkelaar om te experimenteren. Bovendien bevat het slechts één knooppunt en zeker niet geschikt voor productiescenario’s.

 • Kafka

Kafka is geen Byzantijnse fouttolerant, maar een consensusalgoritme voor crashfouttolerantie. Hier doet het leiderknooppunt alle bestellingen. Aan de andere kant zijn synchrone replica’s degenen die leiders zijn. Maar na bepaalde stemmen kun je een leider op het netwerk kiezen.

 • Vlot

In stof volgt het consensusalgoritme van Raft Hyperledger een model van het type leider en volger. In werkelijkheid worden alle leiders dynamisch geselecteerd uit een reeks bestelknooppunten binnen het netwerk. Meer nog, de leider repliceert voornamelijk alle berichten naar alle volgende knooppunten.

Het systeem is echter bestand tegen het verlies van knooppunten en zelfs de leidende knooppunten. Maar er moeten bestelknooppunten beschikbaar zijn op het netwerk. Het is dus een CFT en geen BFT.

Als er bijvoorbeeld zeven knooppunten in het netwerk zijn, kan het bestand zijn tegen het verlies van drie knooppunten en de andere vier knooppunten verlaten.

Wat is het proces?

Meestal is het hele proces opgesplitst in drie delen –

 • Goedkeuring
 • Bestellen
 • Validatie

In principe volgt het deze stappen –

 • Een klant zal om een ​​transactie vragen.
 • De SDK-applicatie genereert vervolgens een transactievoorstel en stuurt dit naar de goedkeurende peer-knooppunten.
 • Daarna zouden de peers controleren of de voorgestelde transactie het standaardformulier volgt, de handtekening van de klant bevat en of deze geldig is of niet, en of de klant daarvoor toestemming heeft.
 • Vervolgens voeren de transactievoorstellen het argument in en vervolgens doorgegeven aan het slimme contract of de kettingcode of aan andere SDK-applicaties.
 • Vervolgens verifieert de applicatie de handtekeningen en vergelijkt de antwoorden op de voorstellen.
 • Later zal het de transactie met schrijf- / leessets en handtekeningen naar de bestelknooppunten verzenden.
 • De ordenende knooppunten bereiden vervolgens het blok voor en daarna verzenden ze het naar alle peers.
 • Alle peers krijgen het bijgewerkte blok toegevoegd aan de ketting, en het blok wordt ook aan de database toegevoegd.

Hoofdstuk-4: Identiteit, lidmaatschap en peer management

Identiteit

In het blockchain-netwerk zijn er veel actoren, zoals beheerders, bestellers, peers, clienttoepassingen en nog veel meer. Alle actoren moeten een certificering behalen om toegang te krijgen tot het Hyperledger-netwerk.

In werkelijkheid krijgen deze actoren gecertificeerde identiteiten om ervoor te zorgen dat ze toestemming hebben om toegang te krijgen tot informatie in het netwerk.

Meer nog, de identiteit kan de naam van de individuele organisatie omvatten, welke rol hij speelt of andere attributen. In feite is het een digitale vorm van werknemerscertificering.

Lidmaatschap

De Hyperledger-fabric-samples bieden een functie voor lidmaatschapsserviceproviders waarmee kan worden vastgesteld welke identiteit wordt vertrouwd en welke niet.

In werkelijkheid vermeldt het programma ofwel de identiteiten binnen een te vertrouwen organisatie. Of het geeft ook aan welke CA’s geldig zijn om de identiteit van de nieuwe leden te autoriseren.

Op deze manier, wanneer deze CA’s andere leden toegang geven tot het platform, worden ze automatisch vertrouwd.

Soms kon het systeem de combinatie van beide modellen gebruiken. Behalve dit wijst het ook specifieke authenticatierollen toe aan veel identiteiten. Sommigen hebben dus mogelijk toegang tot bepaalde informatie, anderen niet.

Peer Management

Wat zijn peers?

Er is geen blockchain-netwerk zonder peers. In werkelijkheid hosten peers slimme contracten en grootboeken. Meer nog, ze vormen eigenlijk het hele blockchain-netwerk. Zonder peer-nodes is er eigenlijk geen actief systeem.

In Hyperledger fabric-documenten zien we dat er veel elementen zijn die interageren met peers. Niet alleen grootboeken, maar ook het slimme contract van Hyperledger-stof is sterk afhankelijk van deze elementen.

Hoe dan ook, er zijn enkele specifieke peer-node-rollen binnen de Hyperledger-fabricvoorbeelden. In werkelijkheid spelen alle knooppunten binnen het systeem niet dezelfde positie. Bovendien worden alle taken, functies verdeeld tussen de peers. En samen kunnen ze een middenweg van eerlijkheid creëren.

Laten we dus eens kijken wat ze nu zijn!

Peerrollen in het netwerk

 • Anchor Peers

Alle anker-peers worden toevallig buiten het organisatienetwerk in het systeem beschouwd. In eerste instantie, wanneer iemand het netwerk voor het eerst instelt, wordt de anker-peer opgenomen.

Het primaire doel van de Anchor-peer is echter om roddels te gebruiken om te communiceren en andere anker-peers van verschillende organisaties te ontdekken.

Omdat meerdere organisaties naast elkaar kunnen bestaan ​​in een netwerk, moeten andere partijen weten welke organisaties in het systeem zitten. De anker-peers komen dus binnen. Ze kunnen echter alleen communiceren met andere anker-peers, maar niet met niet-anker-peers.

 • Niet-anker-peers

Veel organisaties zetten om vele redenen andere peers op naast anker-peers. Kortom, deze peers kunnen helpen om het netwerk te laten omgaan met elke rampsituatie. Hoe dan ook, niet-anker-peers maken in feite deel uit van het kanaal en ze kunnen communiceren met andere niet-anker-peers in het kanaal.

 • Bootnode-peers

Volgens Hyperledger fabric-documenten zijn bootnode-peers een integraal onderdeel van het systeem. Ze helpen andere peers binnen de organisatie om meer peers te ontdekken en een roddelprotocol op te zetten. Bovendien stelt het roddelprotocol hen in staat verschillende informatie over het systeem uit te wisselen.

 • Leider Peers

Binnen een organisatie kunnen er meerdere peers zijn. Slechts één van hen kan echter een nieuwe blokvolgorde aannemen en deze onder andere peers verdelen. In werkelijkheid wordt dit type peer Leader-peer genoemd.

Meer nog, de rol van leider-peer neemt eigenlijk de last weg van de besteller.

 • Onderschrijven van peers

In werkelijkheid kunnen alle peers met een Hyperledger fabric smart contract geïnstalleerd deelnemen aan de goedkeuringsprocessen. Vooral hier ondertekent de deelnemer de transactie op basis van of deze geldig is of niet. Zie het als een consensusproces, en hier kunnen de ondersteunende collega’s alleen deelnemen.

Hoofdstuk-5: Elementen van het ecosysteem

hyperledger fabric use cases en bedrijven

Nu zullen we het hebben over de verschillende andere elementen van het Fabric-ecosysteem. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Grootboek

Het grootboek in het systeem bevat alle elementen of staat van de organisatie. Beschouw het in werkelijkheid als een soort database waarin alle transacties op een ordelijke manier worden opgeslagen. Hoe dan ook, de kenmerken van een grootboek in het systeem maken deze nieuwe technologie zo lucratief.

In werkelijkheid kan niemand het grootboek wijzigen zodra transactiegegevens erin zijn opgenomen. Bovendien, zelfs als iemand probeert de waarden te veranderen, werkt het niet. Bovendien kan iedereen, aangezien alles ordelijk verloopt, zoekopdrachten uitvoeren om informatie over de transacties te achterhalen.

 • Woordstaat

Hier verwijst de woordstatus naar de database die toevallig alle cachegegevens verzamelt om de huidige waarden van het grootboek te achterhalen. Het maakt het dus relatief eenvoudig om rechtstreeks toegang te krijgen tot de waarden in plaats van deze uit het logboek te berekenen.

Welnu, u kunt de woordstatus in het systeem maken, wijzigen of bijwerken. De waarde zal dus regelmatig veranderen.

Bovendien, omdat het een databasestructuur heeft, krijgt u ook veel andere attributen om met de staten te communiceren. In werkelijkheid zullen meerdere applicaties die overgangen aan het grootboek toevoegen, de waarde van de staat veranderen.

Slimme contracttoepassingen van Hyperledger-fabric veranderen het ook.

 • Blokstructuur

Volgens Hyperledger fabric-documenten is de blokstructuur van het netwerk onderverdeeld in drie categorieën:

Blokheader: De blokheader bevat een bloknummer dat begint vanaf het nummer nul of genesisblok. Zodra er nieuwe blokken binnenkomen, wordt het met één verhoogd. Aan de andere kant bevat het ook een huidig ​​blok-hash-adres en ook het hash-adres van het vorige blok.

Gegevens blokkeren: In deze sectie zijn alle transacties op volgorde gerangschikt. In werkelijkheid creëert de bestelservice deze sectie. Ook al zijn de transacties rijk, maar ze bevatten wel een rechttoe rechtaan structuur.

Metagegevens blokkeren: Welnu, in deze krijgt u de tijd, certificering, handtekening van de bloksleutel, pubsleutel en nog veel meer. Hoe dan ook, er zal een indicator zijn die zou zeggen of deze geldig is of niet. Ook al zou je het niet zien in de hash-informatie.

 • Transactiestructuur

Het bevat vijf elementen. Laten we eens kijken wat ze zijn –

Koptekst: Hier worden de essentie van de transactie opgenomen, zoals metadata van de relevante kettingcodeversie.

Handtekening: Hier wordt de handtekening van de klant opgeslagen. In werkelijkheid is het erg belangrijk om het op te nemen om te zien of de transactie geldig is of niet.

Voorstel: Het voorstel bevat alle invoerparameters voor de transactie. In combinatie met de wereldstaat creëert het een nieuwe wereldstaat.

Reactie: In deze wordt de toestand voor en na de toestand van de wereld genoteerd. Als de transactie geldig is, zou het systeem deze gebruiken.

Goedkeuring: Hier zijn alle tekens van de goedkeurende peer opgenomen. Het hangt voornamelijk af van het goedkeuringsbeleid.

 • De bestelservice

In Hyperledger-fabric is er een knooppunt genaamd ordererknooppunt dat de volgorde van transacties beheert. Bovendien vormt het, samen met andere knooppunten in de protocollen, de bestelservice.

In werkelijkheid hebben openbare blockchains geen goed bestelsysteem, en daarom hebben veel peers een andere kijk op de transactieorder.

Om dat probleem op te lossen, introduceerde Hyperledger dit nieuwe mechanisme. Hier splitsen grootboeken zich niet op zoals andere typische platforms. Dus wat de collega’s geldig achten, is definitief. Maar het moet eerst via de bestelservice gaan.

 • Privégegevens

In het geval dat een deel van de informatie privé wordt gehouden van andere partijen, krijgt een organisatie de mogelijkheid om een ​​privékanaal te creëren. Hier kunnen ze alleen de leden opnemen die de informatie kunnen zien en andere leden buiten kunnen houden.

In alle privékanalen moet er echter een administratief hoofd zijn om alle slimme contractversies van de Hyperledger-fabric en ander beleid te onderhouden. Bovendien staat het ook geen use-cases toe waarbij andere deelnemers buiten het kanaal betrokken kunnen zijn.

Dit kan in elk geval een heel goede manier zijn om gevoelige informatie in elk bedrijf te beveiligen.

Hoofdstuk-6: Wat zijn de use cases?

 • Bankieren

Bankieren kan een van de meest relevante gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric op de lijst zijn. In werkelijkheid is het netwerk waarop de banken niet zijn toegerust om alle soorten cyberaanvallen adequaat te weerstaan.

Bovendien worden deze netwerken regelmatig het doelwit van cybercriminelen. De banken hebben dus een hoger beveiligingssysteem nodig dat alle aanvallen kan afweren.

In veel gevallen hebben banken ook last van slechte werknemers die deze criminelen helpen om in de netwerken te komen. Met de hulp van Hyperledger-stof is het echter een makkie om deze boosdoeners te vinden.

Meer nog, de technologie biedt lidmaatschapstoegang en alles wat op het netwerk gebeurt, staat in het grootboek. Bovendien, met de eersteklas beveiliging, kan niemand van buiten of van binnen het systeem laten crashen.

 • Financiële diensten

Er zijn andere financiële diensten dan banken, zoals verzekeringen kunnen sterk profiteren van Fabric. Gewoonlijk zijn de primaire behoeften van deze sectie verantwoording, vertrouwelijkheid en privacy. Onnodig te zeggen dat deze technologie meer dan in staat is om al deze scenario’s aan te kunnen.

Dit zijn in feite de reden waarom toegestane blockchains zo populair zijn. Hier is het netwerk in staat knooppunten te scheiden en ze hun eigen privacy te geven. Bovendien is replicatie van dezelfde gegevens niet mogelijk vanwege de robuuste consensusalgoritmen.

Hoe dan ook, financiële diensten kunnen ook gebruik maken van Hyperledger-fabric-use-cases voor slimme contracten. Hier kunnen ze zonder poespas een smart contract starten, en dat zou alle complicaties van papierwerk wegnemen.

 • Handel

De handelssector is momenteel een van de leidende in de niche van de zakelijke markt. Bovendien kan het het beste platform voor Hyperledger-fabricagecases op de lijst zijn. Handelen gaat met veel ups en downs.

In werkelijkheid is het internationale handelssysteem niet aan de markt, aangezien er geen vertrouwen is tussen de twee handelspartners. Als u bijvoorbeeld wilt handelen met een bedrijf dat halverwege de wereld is, weet u niet echt of de partij betrouwbaar is of niet.

Als gevolg hiervan lijden velen van hen aan fraude, zoals het niet leveren van de goederen of het niet betalen, zelfs niet nadat ze de producten hebben ontvangen..

Met Hyperledger kunt u echter het hele ding van het platform volgen en smart contract gebruiken om de betaling te automatiseren wanneer het goed arriveert. Het is dus een win-winsituatie voor beide partijen.

 • Gezondheidszorg

Gezondheidszorg is nog een van de gebruiksscenario’s van Hyperledger-stoffen op de markt. In werkelijkheid lijdt het veld aan enorme problemen met namaak, valse inloggegevens en privacyschendingen. Omdat het systeem niet goed up-to-date is, slaagt het er niet in om de referenties van een arts te verifiëren voordat deze wordt aangenomen.

Bovendien komen er veel namaakmedicijnen in het systeem terecht, omdat er geen goede monitoringtools zijn. Als gevolg hiervan lijden veel patiënten zwaar. Aan de andere kant willen patiënten niet dat hun persoonlijke medische dossiers openbaar eigendom zijn.

Maar het systeem kan geen volledige privacy garanderen, en daar hebben de gewone mensen last van. Met de nieuwe technologie kunt u echter alle functies in één netwerk gebruiken. Het verifiëren van inloggegevens, het volgen van de medicijnen en het handhaven van privacy zou veel eenvoudiger dan ooit zijn.

 • Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is een andere geweldige kans voor gebruiksscenario’s van Hyperledger-stoffen. Door de laatste massaproductie van voedingsmiddelen lijkt de kwaliteit in rap tempo af te nemen. Aan de andere kant volgen veel bedrijven de veiligheidscodes niet goed.

Als gevolg hiervan lijden de gewone mensen aan door voedsel overgedragen ziekten. Om de volledige veiligheid van het in massa geproduceerde voedsel te garanderen, kunnen de bedrijven dit netwerk gebruiken om alle processen te volgen.

In elke fase kunnen ze ervoor zorgen dat al het voedsel aan de standaardvereisten voldoet. Bovendien verifiëren ze ook de kwaliteitscontroles in realtime.

 • internet van dingen

Internet of Things is een prachtig gebruik van Hyperledger-stoffen. Omdat alles met elkaar is verbonden, moet het interne systeem een ​​zeer robuust beveiligingsprotocol hebben. Als een cybercrimineel toegang krijgt tot een van de apparaten, kan hij / zij ook alle andere apparaten in gevaar brengen.

In werkelijkheid is het een ernstige bedreiging voor de veiligheid. Maar met Hyperledger-fabric kunnen ze de hoogwaardige beveiligingsprotocollen krijgen die ze nodig hebben.

Bovendien kunnen de apparaten op een beveiligd kanaal met elkaar communiceren zonder dat iemand ze kan afluisteren. Bovendien zouden de apparaten informatie delen wanneer dat nodig is en niet altijd.

 • Energie

In werkelijkheid is de energiemarkt nu voor de grote spelers. Het merendeel van de energiesector heeft echter te maken met onevenwichtige distributies. Zonder goed beheer van het systeem zouden alle middelen snel opraken.

Met hulp van Hyperledger fabric wordt het voor deze sector relatief eenvoudig om het goed te beheren en te organiseren. Meer nog, het is in staat om een ​​nieuw soort marktplaats aan te bieden waar de huiseigenaren hun energie kunnen verhuren wanneer dat nodig is.

Op deze manier is een goede tracking van het energieverbruik mogelijk. Bovendien zouden er ook beperkte stopzettingen zijn. En dit is hoe de industrie het landschap van het systeem zou veranderen.

 • Informatie Technologie

Ik denk dat de IT-sector de meest prominente gebruiksscenario’s van Hyperledger-fabric is. In werkelijkheid is deze sector ervoor verantwoordelijk dat het systeem in een zakelijk netwerk blijft draaien en ervoor zorgt dat de gegevens worden beschermd.

Door het gebruik van legacy netwerksystemen loopt deze sector echter relatief achterop. Meer nog, mensen die de gegevens manipuleren voor hun persoonlijk gewin, zijn prominenter dan ooit. Met behulp van deze nieuwe technologie kunnen bedrijven nu echter de volledige beveiliging krijgen die ze nodig hebben.

Bovendien is Hyperledger Fabric volledig uitgerust om elke functie te ondersteunen. Het toevoegen van nieuwe beveiligingslagen zou het netwerk dus helemaal niet in gevaar brengen.

 • Voorraadketenbeheer

Supply chain management is echt een geweldige branche waar gebruiksscenario’s van Hyperledger-stoffen kunnen schitteren. Deze industrie is echter tot nu toe een van de moeilijkste om te beheren. In werkelijkheid is elke stap van dit supply chain management uiterst complex.

Het traceren van alle voorraden en de productielijn en ervoor zorgen dat deze de klanten bereikt zonder te worden gestolen, is moeilijk.

Maar met de nieuwe technologie kunnen deze industrieën alles in realtime stroomlijnen. Het zou gemakkelijk zijn om te zien of de voorraden van goede kwaliteit zijn, of om de productielijn te controleren of zelfs op de juiste manier op te slaan.

De techneut zorgt er ook voor dat niemand de goederen kan stelen en ze kan vervangen door namaakproducten.

 • Regering

Overheidsdiensten hebben een ingrijpende verandering nodig. Met alle corruptie in deze branche verliezen de burgers langzaamaan hun vertrouwen in het systeem. En waarom zouden ze dat niet doen? Alles in de regering wordt slecht beheerd en levert trage resultaten op.

Als gevolg hiervan lijden alle burgers onder een regering enorm. Bovendien heeft de overheid ook een wankele hoeveelheid papieren sporen die vatbaar zijn voor misbruik.

Met de hulp van het geautoriseerde kanaal kunnen ze echter al hun gevoelige gegevens zonder problemen op het platform opslaan. Bovendien kan niemand de bestanden op het netwerk wijzigen. Dus de corruptie zou eindelijk voorbij zijn en mensen zouden de duidelijkheid krijgen die ze nodig hebben.

 • Automobiel

In werkelijkheid verandert de transportsector snel. Bovendien bevat het grootste deel van het systeem nu slimme apparaten. Het betekent dat transporten nu veel slimmer zijn dan traditionele. Maar om de apparaten te onderhouden, heeft de industrie een kogelvrij netwerk nodig.

En Hyperledger-stof biedt het toevallig aan. Met behulp van dit systeem kan het beveiligingsproblemen oplossen. Meer nog, het kan een voertuig volgen en microbetalingsoplossingen bieden voor toepassingen voor het delen van ritten.

Het bijhouden van onderdelen is ook een ander groot pluspunt van deze use case. Bovendien is het relatief buitengewoon om een ​​beveiligd afgiftepunt te hebben voor elke vorm van betalingen ten opzichte van de niche.

 • Media en entertainment

De media- en entertainmentindustrie gebruikt meer technische systemen dan andere industrieën. Dit systeem plaagt echter nog een ander probleem. In veel gevallen krijgen de kunstenaars geen behoorlijke vergoeding voor hun werk.

Bovendien gebruiken veel mensen het werk van anderen als hun eigen werk, waardoor het auteursrechtkwestie toeneemt.

Maar zelfs met patentering is de media- en entertainmentindustrie niet in staat om alle problemen te stoppen. In dit geval kan het gebruik van de Hyperledger-stof dus enorm helpen. Het kan een octrooi verlenen of het werk van een kunstenaar in licentie geven.

Meer nog, het kan ook vrij gemakkelijk elk illegaal gebruik van die kunstvorm opsporen.

Hoofdstuk 7: Bedrijven die Hyperledger Fabric gebruiken

 • Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)

Welnu, u weet inmiddels al dat gezondheidsgegevens een hoog niveau van beveiliging nodig hebben en Hyperledger-fabric kan dat met gemak bieden.

In werkelijkheid gebruikt de FDA deze nieuwe technologie om de gezondheidsgegevens te beveiligen. Bovendien biedt het platform enorme voordelen voor de patiënten. Met behulp van dit platform kunnen de patiënten hun medische gegevens onafhankelijker beheren. Ook kan het platform bij juist gebruik tot grote medische ontdekkingen leiden.

Hoe dan ook, op dit moment slaat het elektronische medische dossiers (EMR), genomische informatie en klinische onderzoeken op.

Bovendien is het platform zeer schaalbaar en biedt het een efficiënte manier om alle zorggerelateerde informatie te beheren.

 • London Stock Exchange Group

London Stock Exchange Group gebruikt Hyperledger-weefsel om een ​​ander soort commercieel zakelijk netwerk van brandstof te voorzien. Maar ze gebruiken deze technologie alleen als medium om interoperabiliteit te krijgen binnen hun reeds bestaande systeem.

En daarmee bevorderen ze efficiëntie. In werkelijkheid streeft het project naar segregatie, samen met vertrouwelijkheid. Deze twee componenten zijn absoluut essentieel voor financiële dienstverlening.

Daarom is Fabric gewoon perfect voor het project. Bovendien is het volledig uitgerust om vertrouwelijkheid te bieden met zijn lidmaatschapsfunctie. En het platform zal cryptografie gebruiken om ook aan de volledige privacyvereisten te voldoen.

Hoe dan ook, veel andere bedrijven werken samen met de London Stock Exchange om de interoperabiliteit te krijgen.

 • Sichuan Hejia Co.Ltd.

Farmaceutica zijn ook andere gezondheidssectoren die met veel problemen te maken hebben. Maar om alle problemen van deze sector op te lossen, komt Sichuan Hejia naar voren met een op Hyperledger-fabric gebaseerd platform.

Het bedrijf is echter niet langs, andere farmaceutische retailers, banken en ziekenhuizen werken ook aan het project. In werkelijkheid gebruiken ze het Yijian Blockchain-applicatiesysteem. Dit systeem draait op de Fabric en werkt efficiënt.

In werkelijkheid is het belangrijkste doel van Heija het bieden van een transparante oplossing voor het beheer van de toeleveringsketen voor farmaceutische bedrijven. Meer nog, het biedt ook een stroomlijning van alle betalingsprocessen alleen vanuit het netwerk.

 • ANZ en Westpac

Digitalisering van bankgarantieprocessen is ook een van de lopende Fabric-projecten op dit moment. Hier werken de bedrijven ANZ, Scentre Group en Westpac samen om het project tot een succes te maken.

Momenteel nemen ze hiervoor technologische ondersteuning van IBM. Bankgaranties hebben meestal veel problemen, zoals knoeien en illegale documentatie. Maar banken hebben te maken met het probleem. Met de groeiende behoefte wordt het moeilijk om elke afzonderlijke documentatie correct te verifiëren.

Om het dus efficiënter te maken, zullen alle documenten die worden gebruikt in het grootboek staan ​​en een strikte digitale verificatiemethode doorlopen.

Op deze manier komt er eindelijk een einde aan de corruptie in deze niche.

 • CLS

Een van de bedrijven die Hyperledger Fabric gebruikt, is CLS. In werkelijkheid gebruikt CLS Hyperledger Fabric voor hun oplossing voor betalingsverrekening. Momenteel noemen ze het “CLSNet.” De reden voor de introductie van dit nieuwe project is om de risico’s te verminderen, de intraday-liquiditeit te optimaliseren en het bewustzijn van elke valuta in realtime te bevorderen..

Hoe dan ook, CLS is toevallig een van de grootste aanbieders van afwikkeling en risicobeperking voor de valutamarkt.

Bovendien zal deze oplossing zeker spelers omvatten zoals hedgefondsen, makelaars, makelaars-dealers, banken en bedrijven. Bovendien kunnen de gebruikers de FX-instructies rechtstreeks indienen via het CLSNet-platform.

 • UBS

UBS werkt samen met andere bedrijven zoals Bank of Montreal (BMO), Commerzbank, CaixaBank en Erste Group voor een wereldwijd handelsplatform. Hyperledger fabric smart contract zal uitsluitend het platform van stroom voorzien.

Hoe dan ook, ze nemen technologische hulp van IBM om dit mogelijk te maken. Bovendien noemen ze het platform ‘Batavia’. Met behulp van dit platform kan elk type organisatie, of het nu groot of klein is, deelnemen aan het handelsspel.

Het maakt ook niet uit welke route u gebruikt om de transactie uit te voeren. Het platform biedt dus een efficiëntere, kostenvriendelijke en schaalbare omgeving om transparant te handelen.

Daarom zou het de manier van wereldwijde handelsindustrieën kunnen veranderen.

 • TenneT Energiegemeenschap

Tegenwoordig neemt de vraag naar elektriciteit geleidelijk toe. En waarom zou het niet? In werkelijkheid wordt de levering van elektriciteit steeds schaarser. Dus als dit zo doorgaat, zou het aanbod in de toekomst helemaal niet voldoende zijn.​

Daarom introduceert de TenneT Energiegemeenschap een nieuwe oplossing. Bovendien maakt deze oplossing gebruik van Hyperledger Fabric smart contract om het systeem van stroom te voorzien. Wat deze technologie zal doen, is opgeslagen elektriciteit uit huizen gebruiken om eventuele stroomstoringen van stroom te voorzien.

Zo zal het platform noteren welk huishouden of welke elektriciteitsbron beschikbaar is om uit te lenen en dat gebruiken voor back-up. Het is duidelijk dat de mensen die hun macht zullen verlenen daarvoor gecompenseerd worden.

 • Verander de gezondheidszorg

Change Healthcare is een van de andere bedrijven die Hyperledger Fabric al enige tijd gebruiken. In werkelijkheid gebruikt het bedrijf het voor een niche in de gezondheidszorg. Bovendien ontwikkelen ze een platform met de naam Intelligent Healthcare Network ™.

Het platform helpt de gebruikers om hun claims perfect te beheren. Bovendien helpt het de zorgorganisaties om het vertrouwen van de claims in te zien en te zien hoe de overmakingen gedurende de cyclus verlopen. Bovendien biedt het veel efficiëntie voor auditing, ontwikkeling en tracering.

Aan de andere kant, omdat het een patiëntgerichte oplossing is, biedt het veel innovatieve benaderingen.

 • Maple Leaf-voedingsmiddelen

Maple Leaf Foods staat ook op de lijst van bedrijven die Fabric gebruiken om hun supply chain management te ondersteunen. Momenteel krijgen ze technologische ondersteuning van SAP bij het aanbieden van BAAS-diensten. Bovendien willen ze hun supply chain-processen stroomlijnen omdat ze de neiging hebben om met veel verliezen om te gaan.

In werkelijkheid zou het gebruik van deze nieuwe technologie niet alleen hun output stroomlijnen, maar het zou hen ook een nieuw niveau van transparantie geven.

Digitalisering zou volgens hen altijd tot meer efficiëntie leiden en willen ook de gedistribueerde grootboektechnologie omarmen.

Bovendien zijn de kwaliteitstests van hun voorraden de beste manier waarop ze hun klanten kunnen verzekeren.

 • Naturipe boerderijen

Het bessenbedrijf Naturipe Farms werkt ook aan een supply chain management platform. Hier gebruiken ze Hyperledger Fabric om hun project te realiseren. Momenteel krijgen ze ondersteuning van SAP.

Hoe dan ook, het project gaat hun blauwe bessen volgen vanaf de oogstperiode. Meer nog, de werknemers daar zullen QR-codes toevoegen om het verhaal te vertellen van hoe de bosbessen van de franje in de handen van hun klanten kwamen.

Bovendien kunnen ze de kwaliteit van de blauwe bessen rechtstreeks vanuit het netwerk zien en volgen, wat voor veel inkomsten zorgt.

 • Nestelen

Samen met Carrefour, de grootste supermarktketen in Frankrijk, werkt Nestlé aan een platform voor de traceerbaarheid van voedsel. Daarvoor gebruiken ze Hyperledger Fabric als basistechnologie voor hun project. Meer nog, ze nemen hiervoor de technologische hulp van IBM.

Hoe dan ook, het project bevindt zich momenteel in de proefperiode en zal ongeveer zes maanden lopen om te zien hoe het werkt. Momenteel volgen ze alleen Mousseline-puree, en het zal hun klanten helpen te weten hoe het is geproduceerd.

Om dat te doen, kunnen de klanten naar de winkel gaan en de QR-code scannen om de reis van de boerderij naar de supermarkt van de aardappelen te zien. Het belangrijkste is om op alle mogelijke manieren meer transparantie te bieden.

 • Walmart

Walmart is een ander enthousiast toonaangevend bedrijf voor de blockchain-niche. In werkelijkheid denken ze dat blockchain gewoon perfect is voor hun voedselvoorzieningsketen. Dus om het uit te testen, gebruiken ze Hyperledger Fabric als basistechnologie.

Bovendien begonnen ze met het traceren van mango’s en varkensvlees in de winkels in de VS en China. Ze hebben het momenteel echter uitgebreid tot 25 items. Het project is veelbelovend omdat het ons in staat stelt om de authenticiteit van de certificering van de producten te verifiëren.

Daarom heeft het slechts 2,2 seconden nodig om hun productbronnen te traceren! Dat is een geweldige upgrade vanaf 7 dagen!

Hoe dan ook, ze zijn van plan de productlijst uit te breiden en in de loop van de tijd meer op te nemen.

 • Unilever

De toeleveringsketen van digitale advertenties bevindt zich relatief op een giftige plek. In werkelijkheid geven de consumenten niets om de complexe algoritmische rekken van hun favoriete advertenties. Maar het kan ze wel schelen als ze dezelfde advertentie meer dan 100 keer per dag zien.

Volgens Unilever is de situatie relatief vervelend. En dus werken ze samen met IBM om ervoor te zorgen dat het scenario van de toeleveringsketen van digitale advertenties verandert. Met behulp van technologie willen ze zorgen voor een evenwichtige hoeveelheid advertentiestromen op internet.

Bovendien willen ze ook het aantal valse advertenties verminderen om een ​​meer vlekkeloze ervaring voor de klanten te creëren.

 • De centrale depositaris van Rusland

Sberbank is een van de Russische staatsbankdiensten die commerciële obligatie-transacties uitgeeft met behulp van blockchain. In werkelijkheid heeft de bank de transactie uitgevoerd met behulp van een blockchain-netwerksysteem. Het netwerksysteem wordt echter beheerd door National Settlement Depository (NSD).

Momenteel draait het netwerk op Hyperledger Fabric versie 1.1. Bovendien biedt het gelijktijdige overdrachten van obligaties zonder problemen. Volgens hen was het een enorm succes en zijn ze van plan hun interesse in de technologie uit te breiden.

Hoe dan ook, het project biedt ook voor hen veel transparantie en veiligheidsprotocollen. Dit helpt hen om grote hoeveelheden af ​​te handelen zonder zich zorgen te hoeven maken over cyberkwesties.

 • Banco Bilbao Vizcaya Argentaria en Bank Danamon Indonesia

Om het betalingsproces transparanter te maken, werkt IBM aan een op Hyperledger gebaseerd project met meerdere financiële instellingen over de hele wereld. In werkelijkheid omvat het –

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Bank Danamon Indonesia, Wizdraw (HK) van WorldCom Finance, TD Bank, Sumitomo Mitsui Financial Group, (RCBC) de Filippijnen, Rizal Commercial Banking Corp. National Australia Bank, Mizuho Financial Group, Kasikornbank Thailand, Bank Permata, en nog veel meer.

Met hulp van deze partijen willen zij de doorstroom van valuta en andere betalingsprocessen verbeteren. In werkelijkheid biedt het systeem meer transparantie en veiligheid in vergelijking met traditionele middelen. Dus tegen het jaar 2020 zou alles soepeler moeten zijn in de financiële wereld.

 • Rwanda Tantalum Project

Rwanda is een Afrikaans land dat het populairst is voor de aanvoer van tantaal. Dit is een zeldzaam mineraal dat bedrijven gebruiken om condensatoren voor elektronische apparaten te maken. Er zijn echter veel problemen met onzuiverheden.

Om er zeker van te zijn dat al het mineraal 100% puur is en afkomstig is van de authentieke bron, gebruiken ze Fabric om hun systeem van stroom te voorzien. Momenteel is het Rwanda Tantalum Project werkt heel gracieus. Bovendien gebruiken ze een heleboel nieuwe benaderingen om de verificatie van benodigdheden te stroomlijnen.

Bovendien verlaagt het ook hun kosten om de stroom te behouden en ook meer inkomsten te genereren.

Hoofdstuk-8: Hyperledger Fabric: training en tutorials

Hyperledger Fabric-training

Nou, voor Hyperledger-stof opleiding, je kunt hun originele website uitproberen. Om ervoor te zorgen dat u volledig in staat bent om met uw eigen netwerkoplossing om te gaan, is het bedrijf bereid om Hyperledger-fabrictrainingen aan te bieden.

Naast de trainingen kunt u ook een professionele certificering krijgen van het bedrijf zelf. Het zou dus ook uw kansen vergroten om blockchain-banen op de markt te krijgen.

Hoe dan ook, het open-source materiaal zou je echt helpen. Momenteel hebben ze twee soorten Hyperledger-fabric-trainingen onder de Linux Foundation.

Een cursus is bedoeld om de waarschijnlijke use-cases en implicaties van die use-cases in het veld te begrijpen. Het behandelt wat de technologie is en hoe deze de echte wereld zal beïnvloeden. Meer nog, u krijgt ook veel voorbeelden van gebruiksscenario’s in bedrijven, instellingen en bedrijfsproducten.

De andere biedt meer een zakelijk perspectief van het netwerk. Hier leert u hoe u de applicatie kunt ontwikkelen met behulp van het platform. Het is respectievelijk een uitstekende optie voor degenen die weten wat blockchain is, maar meer willen weten over de implementatiefasen.

Uiteraard zijn beide Hyperledger-stofopleidingen volledig gratis in te schrijven.

Voor certificering ben je Certified Hyperledger Fabric Administrator (CHFA) ​​na het voltooien van hun cursussen.

Hyperledger fabric-training behandelt deze volgende niches:

 • Installatie en configuratie van het netwerk
 • Probleemoplossing en diagnose van processen
 • Dienstverlener voor lidmaatschap
 • Netwerkbeheer en onderhoud
 • Beheer van de levenscyclus van applicaties
 • Professionele certificeringen

U kunt echter ook hulp krijgen van andere op blockchain gebaseerde websites. We bieden ook een diepgaand begrip van masterclasses en training voor enterprise blockchain om u te helpen.

Hyperledger Fabric-zelfstudie

Naast hun training bieden ze ook Hyperledger-stof aan tutorial om je te helpen. Beginnend met hun eerste Hyperledger-fabric-zelfstudie, leert u over de ontwikkeling van toepassingen. In werkelijkheid leidt het u door het proces van stapsgewijze methode om de eerste applicaties te schrijven. Dus in zekere zin zou je precies weten hoe je dat moet doen met behulp van het platform.

Bovendien weet u hier ook over de Hyperledger Fabric Node SDK. Bovendien zorgt deze Hyperledger-fabric-tutorial ervoor dat u begrijpt wat u doet.

Vervolgens hebben ze ook een Hyperledger-fabric-tutorial voor de operators. Hier leren ze je hoe je je eerste netwerk opbouwt. Hoe dan ook, het zorgt er ook voor dat u elke stap doorloopt en vervolgens een voorbeeldtoepassing kunt uitproberen om deze te testen.

Afgezien van deze, zouden meerdere tutorials u kunnen helpen om Org aan het kanaal toe te voegen, het bij te werken, meer functies toe te voegen, nieuwe componenten te introduceren, enz..

Het is dus een soort compacte oplossing voor jou. Hoe dan ook, er zijn talloze video’s beschikbaar en er is een grote gemeenschap om hulp te krijgen.

Bij presenteert de Hyperledger-fabric-tutorial die vanaf hun einde beschikbaar is –

 • Meerdere video’s
 • De eerste aanvraag schrijven
 • Het bouwen van het eerste netwerksysteem
 • Tutorial voor Commercial Paper
 • Hoe u een organisatie aan een kanaal toevoegt
 • Hoe privégegevens te gebruiken
 • De componenten upgraden
 • Tutorials voor Chaincode
 • Tutorial voor ontwikkelaars voor Chaincode
 • Operators Tutorial voor Chaincode
 • Hoe CouchDB te gebruiken
 • Systeemketencode-plug-ins

Hoofdstuk 9: Op het einde

Nou, uiteindelijk moet ik zeggen dat de Hyperledger Fabric-blockchain er veelbelovend uitziet. Ik heb geprobeerd alles te dekken wat ze te bieden hebben. Meer nog, je moet ook een goed inzicht hebben in hoe het platform echt werkt.

Omdat ze meerdere platforms onder hun bedrijf hebben, is het het beste om van elk ervan op de hoogte te zijn en te beslissen wat het beste voor u werkt. In werkelijkheid is deze specifieke technologie vooral populair vanwege het brede scala aan gebruiksscenario’s.

En er zijn zoveel andere voorbeelden die deze technologie nog lucratiever maken. Probeer het daarom ook eens en ontdek het zelf.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me