Het Initial Coin Offering (ICO) -concept is snel een van de meest populaire vormen van crowdfunding geworden, vooral nu blockchain en cryptocurrency meer mainstream worden. Er kan echter een nieuw crowdfunding-model zijn, DAICO genaamd, dat het ICO-model zou kunnen uitdagen. Het is belangrijk om ICO versus Daico te evalueren om de verschillen tussen de twee te begrijpen.

ICO versus DAICO: het verschil tussen de twee begrijpen

Een ICO vindt plaats wanneer een bedrijf of een organisatie een digitale token of cryptocurrency maakt die het vervolgens aan het publiek aanbiedt om kapitaal op te halen dat vervolgens wordt gebruikt om zijn projecten uit te voeren. Veel bedrijven hebben met succes veel geld opgehaald via ICO’s en dit soort crowdfunding is behoorlijk effectief gebleken.

Helaas heeft het ook behoorlijk wat nadelen gehad, waaronder kritiek van autoriteiten wegens gebrek aan goede regelgeving. Oplichters hebben ook geld gestolen van investeerders, wat heeft geleid tot het verlies van miljoenen. Dit heeft geleid tot de behoefte aan een beter ICO-model en DAICO zou het kunnen zijn.


Ethereum-oprichter Vitalik Buterin publiceerde eerder dit jaar een whitepaper over DAICO, waarin hij het omschreef als een combinatie van het oude ICO-model en de Decentralized Autonomous Organization (DAO). De motivatie achter het DAICO-concept is de behoefte aan een model dat zich richt op het minimaliseren van risico’s die bestaan ​​in het ICO-model, vandaar de ICO versus DAICO-vergelijking

De verschillende kenmerken van DAICO

Met een DAICO kunnen investeerders of tokenhouders het bedrag in de loop van de tijd bijdragen, in tegenstelling tot ICO’s waar het investeringsbedrag aan het begin van het project wordt opgehaald. De DAICO-benadering geeft investeerders meer controle en stelt hen zelfs in staat om de snelheid te bepalen waarmee de fondsen aan het ontwikkelingsteam worden verstrekt. De tokenhouders bepalen het tarief door middel van een stemming en dit omvat het al dan niet doorgaan met het verstrekken van geld of het laten leeglopen van de kraan.

Het idee achter de DAICO-aanpak is een oplossing die ontwikkelaars stimuleert om eerlijk te zijn en gefocust te blijven op het project en de kans op oplichting beperkt. Dit concept zal naar verwachting goed werken, vooral voor ontwikkelaars die serieus zijn met hun project. Het zorgt ervoor dat ontwikkelaars worden beloond op intervallen op basis van de hoeveelheid verricht werk of de geboekte voortgang. Uiteindelijk wil het een win-winsituatie bieden voor de betrokken partijen.

DAICO’s moedigen ook de betrokkenheid van investeerders aan, vooral door te stemmen, en stellen hen ook in staat het project te volgen. Dit is in tegenstelling tot ICO’s waar investeerders geen controle over hebben als ze eenmaal hun geld hebben geïnvesteerd en ze vaak geen kans krijgen om erbij betrokken te zijn.

De uitdagingen van DAICO

Hoewel Vitalik het DAICO-concept heeft ontwikkeld om de hierboven genoemde uitdagingen van ICO’s het hoofd te bieden, is het belangrijk op te merken dat DAICO’s ook hun uitdagingen hebben. Beleggers moeten bijvoorbeeld worden voorgelicht over verschillende aspecten, zoals het nemen van weloverwogen beslissingen in de markt en symbolische prijsschommelingen. Er zijn ook externe factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de uitdagingen die de blockchaintechnologie met zich meebrengt en een goed voorbeeld is schaalbaarheid. Het Ethereum is vooral populair bij ICO’s, maar het is niet duidelijk of het in de toekomst kan worden ingehaald door andere blockchains.

Een andere uitdaging bij de DAICO-benadering is of investeerders kunnen worden vertrouwd om de juiste beslissing te nemen voor zover het de richting van het project betreft, aangezien zij de macht hebben. Het DAICO-concept is vrij nieuw en Abyss zal het eerste project zijn dat wordt getest. bestuur het. Er is nog veel onduidelijk, vooral de criteria die voor dit soort crowdfunding zullen worden gehanteerd. Meer details zullen worden onthuld zodra de eerste run succesvol is. Op basis van een evaluatie van ICO versus DAICO is het echter veilig om te zeggen dat DAICO een aantrekkelijker argument maakt.

Overzicht

Beide crowdfunding-benaderingen lijken hun nadelen te hebben, maar aan de positieve kant maakt DAICO een overtuigender argument ten gunste van investeerders en het is gericht op het beschermen van hun belangen. Om deze reden kan het de toekomst zijn van crowdfunding in de blockchain-gemeenschap.

Vond je dit artikel leuk? Hier is er nog een speciaal voor jou, STO Vs ICO: The Difference Between The Two.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me