De wereld van blockchain is de afgelopen vijf jaar geëvolueerd. Het begon allemaal met bitcoin, maar nu gaat het meer om het verbeteren van het blockchain-ecosysteem als geheel.

Als u het blockchain-nieuws volgt, weet u dat de blockchain van bitcoin niet perfect is. Het brengt wel nieuwe ideeën met zich mee, zoals decentralisatie, peer-to-peer-netwerk, schaalbaarheid, interoperabiliteit, transparantie enzovoort, maar het is nog steeds de eerste generatie blockchain. Daarom werken blockchain-onderzoekers over de hele wereld hard om de staat van de blockchain te verbeteren en het blockchain-ecosysteem als geheel te verbeteren..

Maak kennis met Quorum, een enterprise-gerichte Ethereum-versie die blockchain-technologie probeert te verbeteren met een eigen oplossing. Een van de belangrijkste sectoren die blockchain wil revolutioneren, is onder meer Finance.

Dus, wat is Quorum? Laten we eens kijken en begrijpen wat het te bieden heeft.

Quorum Blockchain Ultieme gids en Quorum Blockchain-zelfstudie


Wat is Quorum Blockchain?

“Enterprise-gerichte” Ethereum-blockchain is een van de eenvoudigste manieren waarop we Quorum kunnen beschrijven. Quorum is het geesteskind van JP Morgan die blockchain-technologie wil bevorderen in de financiële sector.

Zoals je misschien al weet, heeft de financiële sector een specifiek soort blockchain nodig. Het moet snel zijn, een hoge doorvoer hebben en moeten werken terwijl de privacy van de deelnemers onder controle blijft. JP Morgan wist dat en ontwikkelde daarom Quorum dat snelle verwerking en prestaties biedt, terwijl transactiedetails verborgen blijven. Het werkt ook feilloos in een toestemmingsgroep waar deelnemers elkaar kennen. Kortom, Quorum probeert een blockchain-oplossing te bouwen die kan voorzien in de behoeften van de financiële sector. Het gebruik ervan is echter niet beperkt tot alleen de financiële sector. In een later deel van de gids zullen we meer gevallen van gebruik bespreken.

Omdat het is gebaseerd op Ethereum, gebruikt het slimme contracten om transacties binnen de blockchain te vergemakkelijken. Het doel van JP Morgan is om een ​​Global Network Payments-initiatief te implementeren en banken te helpen bij het gebruik van gedistribueerde netwerken. Dit verhoogt de efficiëntie, stroomlijnt wereldwijde betalingen, maakt 24/7 statustracking en betalingsafwikkeling mogelijk, enzovoort.

Wat is de behoefte aan een dergelijk systeem?

Voordat we op meer informatie ingaan, moeten we ook de noodzaak van een dergelijk systeem vaststellen. Hebben we een Quorum blockchain-platform nodig? Zo ja, waarom? Laten we onderzoeken.

De financiële sector wordt gecontroleerd door veel organisaties die hun manier van omgaan met alle informatie die er is, inzetten. Het functioneert grotendeels naar behoren. Het is echter niet perfect. Veel problemen plagen de financiële sector, waaronder een gebrek aan informatiecontrole, openbare transparantie enzovoort. Zelfs de traditionele blockchain-oplossing voldoet niet aan de behoeften van de financiële sector, zelfs niet als ze functies bieden zoals onveranderlijkheid en traceerbaarheid.

De oplossing is een blockchainsysteem dat via automatisering privécontrole biedt. Quorum biedt precies dat en helpt elke financiële organisatie om hun blockchain aan te passen aan hun behoeften. De kern van Quorum probeert de problemen van financiële instellingen op te lossen. Quorum verbetert de bestaande blockchain-oplossing en biedt de volgende functies die nodig zijn om deze correct te laten werken.

 • Verbeterde contractprivacy en transactie
 • Betere prestatie
 • Correct peer- en netwerkbeheer
 • Op stemmen gebaseerde consensusmechanismen

Quorum Blockchain-functies uitgelegd

Om beter te begrijpen wat het Quorum blockchain-platform te bieden heeft, gaan we de Quorum blockchain-functies een voor een bekijken.

Privacy en transparantie: Privacy is altijd een belangrijk aspect van elke blockchain-oplossing. Quorum begrijpt het en biedt daarom zowel privacy op transactieniveau als netwerkbrede transparantie. Deze parameters zijn ook niet vergrendeld en kunnen door het bedrijf zelf worden aangepast. Slimme contracten spelen een cruciale rol bij het maatwerk. Ook worden alle transacties, inclusief slimme contracten (zowel privé als openbaar), gevalideerd door elk knooppunt binnen de blockchain.

Private slimme contracten spelen anders binnen het netwerk, waar de staat of werking alleen bekend is bij de partijen of goedgekeurde externe toezichthouders. Om de veiligheid te garanderen met behoud van de privacy, maakt het gebruik van de Zero-Knowledge Security Layer die ervoor zorgt dat privé-afwikkeling zonder enig compromis verloopt. Dit is een van de belangrijkste functies van Quorum blockchain.

Prestaties en doorvoer: Prestaties zijn altijd een sterk punt geweest voor Quorumnetwerken. Ze kunnen honderden transacties per seconde aan. Ook kan de transactiesnelheid worden geconfigureerd volgens slimme contracten en de netwerkconfiguratie. Met optimalisatie kan het aantal transacties aanzienlijk worden verbeterd. Om betere prestaties te garanderen, maakt het ook gebruik van een op stemmen gebaseerd QuorumChain RAFT-consensusalgoritme. Het maakt ook gebruik van het Istanbul BFT-consensusalgoritme dat wordt bijgedragen door AMIS.

Toestemming & Bestuur: Omdat financiële instellingen privé zijn, was het nodig om toestemming te verlenen. Quorum doet dat en zorgt voor correcte transacties tussen een groep bekende gemachtigde deelnemers. Momenteel mag het echter alleen handmatig worden beheerd. Governance kan ook worden beheerd via een slimme contractgebaseerde tool. Deze tools zijn gebouwd met behulp van best practices op het gebied van cyberbeveiliging.

Quorum is open source

Een van de meest kritische aspecten die Quorum aantrekkelijker maken voor financiële instellingen, is het open source karakter ervan. Dit betekent ook dat het gratis te gebruiken is en dat er geen Quorum blockchain-prijs is. Bedrijven kunnen optimaal profiteren van het feit dat het open source is en het beste uit het Quorum blockchain-platform halen. Dus, wat zijn de belangrijkste kenmerken die ervoor zorgen dat Quorum een ​​must is voor de financiële organisaties die er zijn? Laten we onderzoeken.

Vertrouwen: Vertrouwen is vereist voor elke technologie die er is. Blockchain bracht digitaal vertrouwen en zorgde ervoor dat beide partijen veilig speelden via zijn systeem. Ook het feit dat geen enkele gecentraliseerde autoriteit aan het proces kan deelnemen, wordt als betrouwbaar beschouwd. Open source daarentegen geeft meer vertrouwen aan al indrukwekkende blockchain-projecten. Dit betekent dat de code wordt geverifieerd en geauthenticeerd door ontwikkelaars met verschillende interesses, demografische gegevens en leercurve. Quorum maakt ook gebruik van handtekeningvalidatie die vertrouwen geeft in een netwerk met toestemming, aangezien het anonieme netwerk ze in de eerste plaats niet gebruikt. Quorum biedt het beste van twee werelden.

Looptijd: Omdat Quorum gebaseerd is op de top van Ethereum, erft het al alle belangrijke eigenschappen van Ethereum-blockchain. Omdat Ethereum veel iteratie heeft doorgemaakt, profiteert het automatisch van en brengt het een meer volwassen blockchain tevoorschijn die naast Ethereum kan worden ontwikkeld en geëvolueerd. Quorum is ook van plan om nieuwe functies toe te voegen en ook een publieke bijdrage te verwelkomen.

Gemeenschap: Open source-projecten hebben altijd een enorme community. Hetzelfde geldt voor Quorum, aangezien het ontwikkelaars over de hele wereld uitnodigt om bij te dragen aan de ontwikkeling van blockchain. De licentie die door Quorum wordt gebruikt, is GPL / LGPL, vergelijkbaar met Ethereum.

Quorum Blockchain-projecten

Quorum versus Corda versus HyperLedger Fabric

Quorum is niet de enige blockchain die probeert de toestand van de industrieën om ons heen te verbeteren. Andere populaire blockchain-oplossingen die veelbelovend zijn, zijn Hyperledger Fabric en Corda. Omdat we Quorum volledig willen begrijpen, moeten we er ook voor zorgen dat we het vergelijken met andere vergelijkbare blockchain-oplossingen. Ook het feit dat ze allemaal op Ethereum zijn gebaseerd, maakt de vergelijking aantrekkelijk. Dus laten we beginnen.

Opmerking: bekijk Ethereum vs Hyperledger voor meer informatie over een heel ander perspectief.

Enterprise Ready en hun aanpak

Alle drie de blockchain-oplossingen, Quorum, Corda en HyperLedger Fabric, zijn enterprise blockchain. Ze zijn bedrijfsklaar en kunnen op grote schaal werken. Elke blockchain heeft een andere benadering: HyperLedger Fabric is modulair en kan worden uitgebreid naar andere systemen of over sectoren heen, zoals de gezondheidszorg, de toeleveringsketen, enzovoort. Corda daarentegen is gericht op het automatiseren en vastleggen van juridische afspraken tussen twee partijen. We weten ook al dat Quorum van JP Morgan zich richt op het leveren van een geautoriseerde blockchain voor ondernemingen aan de financiële sector.

Consensus-algoritme

Een ander belangrijk verschil tussen de drie blockchain-oplossingen is het consensusalgoritme dat u gebruikt. Laten we ze hieronder eens doornemen om een ​​duidelijk idee te krijgen.

Hyperledger-stof: Het consensusalgoritme in Hyperledger Fabric is dynamischer dan andere. Het maakt gebruik van een breed scala aan consensusalgoritmen en dekt de hele transactie. De transacties worden vooraf uitgevoerd en uiteindelijk vastgelegd op de blockchain. Deze aanpak is efficiënt omdat het meerdere knooppunten tegelijkertijd aandrijft, waardoor de schaalbaarheid en algehele prestaties worden verbeterd.

Corda: Corda is meer gericht op privacy- en veiligheidskwesties voor banken. Daarom neigen ze naar transacties en statuswijzigingen. Deze benadering verbetert ook de schaalbaarheid. Het cruciale verschil tussen Corda en andere blockchain-oplossingen is de introductie van notarissen. Ze gedragen zich vergelijkbaar met mijnwerkers en krijgen de verantwoordelijkheid om transacties te valideren. Na verificatie wordt de transactie toegevoegd aan de onveranderlijke keten. De keuze van een notaris om gecentraliseerd of gedecentraliseerd te worden, hangt volledig af van de banken.

Quorum: Quorum gebruikt ook een andere benadering als het gaat om het consensusalgoritme. Het maakt gebruik van “QuorumChain”, dat tot consensus leidt op basis van stemming bij meerderheid. Niet alle knooppunten kunnen echter stemmen. Slechts een paar speciale knooppunten krijgen de mogelijkheid om te stemmen, wat op hun beurt de transactie verifieert. Om een ​​betere fouttolerantie te hebben, gebruikt Quorum Istanbul BFT- en Raft-gebaseerde modellen.

Deelname van collega’s

Alle drie de blockchain-oplossing, Corda, HyperLedger Fabric en Quorum zijn geautoriseerde enterprise blockchain, wat betekent dat alleen geselecteerde deelnemers die deelnemen aan het netwerk.

Slimme contracten

Omdat alle drie de blockchain-oplossingen op Ethereum zijn gebaseerd, maken ze gebruik van slimme contracten. Hun benadering van slimme contracten is echter uniek op hun manier.

HyperLedger-stof, Gebruik bijvoorbeeld “Chaincode” als het gaat om slimme contracten. Het maakt gebruik van de onderliggende consensus en het vertrouwen van de blockchain-technologie. Als het gaat om de taal van uw keuze om slimme contracten te schrijven, kunt u een standaard programmeertaal gebruiken, zoals Go of Node.js. Hun kernteam streeft ernaar om in de toekomst ondersteuning voor andere programmeertalen mogelijk te maken.

Corda: De aanpak van Corda is uniek. De slimme contracten die worden geschreven, lijken op proza ​​en bieden daarom gebruiksgemak. Het juridische proza ​​staat bekend als Ricardiaans contract en vereist dat deelnemers het contract ondertekenen voor geldigheidsdoeleinden. Het ondersteunt twee programmeertalen, namelijk de programmeertalen Java en Kotin.

Quorum: Quorum slimme contracten kunnen zowel privé als openbaar worden ingesteld. Het gebruikt ook Solidity als de tool om het te programmeren. Er is echter een beperking. Als een smart contract eenmaal privé is ingesteld, kan het niet in het openbaar worden omgezet. Dit privacy-ontwerp van het Quorum wordt opgelegd om de belangen te beschermen van organisaties die niet willen dat hun slimme contracten op wat voor manier dan ook uitlekken. Evenzo kunnen openbare slimme contracten niet worden gewijzigd in particuliere contracten.

Er zijn tal van andere verschillen tussen deze drie blockchain-oplossingen. Laten we de onderstaande tabel bekijken om een ​​duidelijk beeld te krijgen.

Tabel 1: Hyperledger Fabric Vs. Corda Vs. Quorum

Functie / statistieken Hyperledger-stof Corda Quorum
Consensus-algoritme Kafka

RBFT

Sumeragi

Dichter

Insteekbaar

RBFT

Insteekbaar

Vlot

Insteekbaar

Istanbul BFT

Consensus over het vlot

Doorvoer >2000 tps 170 tps Een paar 100s
Munten FabToken (nog niet uitgebracht) Ether
Zero Knowledge Proof Ja Nee Ja
Slimme contracttaal Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Stevigheid

Quorumontwikkeling

Quorum is een zeer actief project. Er zijn momenteel 318 donateurs van over de hele wereld. Niet alleen dat de Quorum GitHub build heeft al meer dan 10.000 commits gezien! Quorum gebruikt momenteel LGPL-3.0, vergelijkbaar met Ethereum. Dit betekent ook dat het zonder enige beperking kan worden gedownload, gewijzigd en gedistribueerd.

U kunt meer over Quorum te weten komen door hun Quorum blockchain-whitepaper.

U kunt ook uitchecken Quorum blockchain wiki dat alle informatie bevat over het Quorum blockchain-platform.

Verder kunt u uitchecken Quorum blockchain-API om te leren hoe het kan worden gebruikt en geïntegreerd met andere systemen.

Tools / bibliotheken van derden die u moet bekijken

Tools en bibliotheken zijn essentieel om het blockchain-ecosysteem van Quorum gezond te maken. Derden zoals Quorum en hebben veel tools en bibliotheken ontwikkeld. We zullen er een paar opsommen, zodat u een glimp kunt opvangen van hoe rijk het Quorum blockchain-ecosysteem is.

 • Quorum Blockchain Explorer: Een open-sourceproject waarmee u Quorum kunt verkennen, inclusief het bekijken van privétransacties.
 • Quorum Maker:  Een hulpprogramma waarmee u Quorum-knooppunten kunt maken.
 • Quorum-Genesis: Een opdrachtregelprogramma dat helpt bij het vullen van het genesisbestand met makers en kiezers
 • QuorumNetwerkbeheer: Een geweldig hulpmiddel waarmee u Quorum-netwerken gemakkelijk kunt beheren.

Projecten / netwerken gebaseerd op quorum

 • Alastria: Een multisectoraal Spaans consortium. Het is een nationaal blockchain-ecosysteem dat de oprichting van semi-openbare DLT-infrastructuur bevordert. Het is bedoeld om de dienstverlening in Spanje te verbeteren en zal werken volgens de Europese regelgeving.
 • Ethhotels – Onderdeel van PoC multi-blockchain-netwerk
 • Blockoneiq-quorum – Gegevensprovider voor Quorum-blockchain. Het is een Oracle-framework dat de DLT zou helpen om ondertekende inhoud te gebruiken die wordt gegenereerd en vastgelegd met behulp van slimme contracten van Thomson Reuters.
 • FogChain – Een Quorum-netwerk dat op IoT gebaseerde locatieservice en recordbeheer biedt.
 • IIN – Het is een Interbank Information Network (IIN) betalingsplatform. Ethereum en Quorum blockchain zorgen ervoor. Een groot aantal banken streeft ernaar om zich bij het netwerk aan te sluiten en de schaalbare en peer-to-peer-oplossing te gebruiken.
 • Kimlic – KYC op de blockchain. Het is een gedecentraliseerd identiteitsvalidatieplatform. Het helpt startups om gebruikers onmiddellijk aan hun Dapps-, ICO-, STO- en crypto-uitwisselingen toe te voegen. Dit betekent dat de gebruiker KYC maar één keer hoeft in te vullen en het vervolgens op verschillende platforms kan worden gebruikt.
 • Komgo – Een interessant project dat de financiële netwerkintegratie met andere gebruikers en netwerk helpt.
 • VAKT – VAKT biedt een digitaal ecosysteem waarmee gebruikers fysieke posttransactieverwerking kunnen uitvoeren. Het kan worden aangeduid als ‘Post Trade Management Platform’. Door dit te doen, kan het fungeren als een enkele bron voor de handelslevenscyclus die indien nodig kan worden geverifieerd. Het is bedoeld om de end-to-end handelslevenscyclus te bestrijken, in tegenstelling tot andere oplossingen die alleen een bepaald deel proberen op te lossen en niet het hele probleem.
 • IHS Markit – Leninghandel (gesyndiceerd) op de blockchain.

Quorum Blockchain consensus-algoritme gebruikt door Quorum

Quorum-consensusalgoritmen zijn het gesprek van de stad, omdat ze een alternatief bieden voor het traditionele POW / POS-consensusalgoritme. Het is ook een netwerk met toestemming, dus POW / POS werkt gewoon niet. Dus, welke consensusalgoritmen gebruikt het? Het gebruikt twee consensusalgoritmen om het hele idee te laten werken, namelijk op vlot gebaseerde consensus en Istanbul BFT.

Quorum Blockchain consensus-algoritme: op vlot gebaseerde consensus

Raft is een op CFT gebaseerd consensusalgoritme. Het maakt snellere transacties mogelijk dankzij het blokslagproces van 50 ms. Bespaart ook opslagruimte door alleen de juiste blokken te delven en geen lege blokken. Andere belangrijke kenmerken zijn het creëren van blokken op aanvraag en het definitief maken van transacties.

Quorum Blockchain consensus-algoritme: Istanbul BFT

Istanbul BFT is een consensusalgoritme voor Byzantijnse fouttolerantie. Het is zijn taak om de blockchain te beschermen. De limiet totdat het de blockchain beschermt, inclusief 30% knooppunten, gaat kapot. Het beschermt ook de blokken die in de blockchain worden gegenereerd.

Prestatie-evaluatie

Quorum beweert dat het snel is en een hogere transactiesnelheid heeft. Is dat waar? Een team van Arati Baliga, Pandurang Kamat, Siddhartha Chatterjee en Subodh I van Persistent Systems Ltd. voerde een grondig experiment uit over hoe Quorum presteert.

In de onderzoekspaper, ze gebruikten een Quorum blockchain-platform. Ze hebben ook een reeks microbenchmarks opgezet die zijn gemaakt om met Quorum te werken. Ze wilden onderzoeken hoe de slimme contracten en transactieparameters de prestaties van de Quorum-blockchain beïnvloeden, zoals transactielatentie.

Hieronder volgt een samenvatting van het hele experiment.

 • Statistieken: transactiedoorvoer (aantal transacties per seconde)
 • Vier machines die het Quorum blockchain-netwerk draaien met een specificatie van 8 vCPU’s, 16 GB RAM.
 • Gebruikt besturingssysteem: Ubuntu 14.04 LTS
 • Belasting genereren: Caliper wordt gebruikt om het Quorum blockchain-netwerk te benadrukken.
 • Workloads: vooraf geladen met sleutel / waarde-paar
 • Typen werkbelasting die worden gebruikt: alleen-schrijven, null, lezen, mix.

Afbeelding 1: Een eenvoudige vergelijking van RAFT versus IBFT-consensus, Bron: https://www.persistent.com/wp-content/uploads/2018/07/research-paper-performance-evaluation-of-the-quorum-blockchain- platform.pdf

Concluderend, Quorum kan redelijk goed opschalen en heeft een verhoogde latentie wanneer er te veel transacties parallel plaatsvinden. RAFT presteert beter dan IBFT wanneer de transacties per seconde hoger zijn dan 1650 tx / sec. Ook werken privécontracten beter dan openbare, omdat er minder overhead is als het gaat om het afhandelen van privécontracten. Dit betekent dat Quorum private blockchain effectief is.

Als je meer wilt weten over het systeem, bekijk dan hier de research paper: https://www.persistent.com/blockchain-research-paper-on-performance-evaluation-of-quorum-blockchain-platform/

Quorum Blockchain Architectuur Discussie

Dus, hoe werkt Quorum? We zullen er meer over leren door de architectuur te doorlopen en de belangrijkste componenten ervan te leren.

De drie belangrijkste componenten die we moeten leren, zijn onder meer de volgende.

 1. Quorumknooppunt
 2. Transactiebeheerder
 3. Enclave

Bron: Hackernoon.com

Quorumknooppunt

Quorum Node is een opdrachtregelprogramma dat een lichtgewicht vork van Geth is. Het is gevorkt om ervoor te zorgen dat het met Geth blijft groeien. Het kwam echter met veel verschillende aanpassingen om het te laten werken met Quorum-blockchain. Het consensusalgoritme QuorumChain is bijvoorbeeld geïntroduceerd in plaats van Proof of Work. Het is ook alleen geconfigureerd om verbinding toe te staan ​​van gemachtigde knooppunten die de P2P-connectiviteit verlaten. Afgezien daarvan ondersteunt de staat Patricia trie zowel de publieke als de private staat. Een andere belangrijke wijziging is de verwijdering van Gas, aangezien dit niet vereist is in Quorum-blockchain.

Sterrenbeeld

Het volgende grote onderdeel van Quorum blockchain-architectuur is een constellatie. Het herbergt de transactiemanager en enclave. Het is een systeem voor algemene doeleinden dat ervoor zorgt dat informatie die aan de blockchain wordt toegevoegd, op alle mogelijke manieren veilig blijft. De constellatie is ook niet blockchain-specifiek en kan in andere vormen van applicaties worden gebruikt.

Transactie Manager: De Transaction Manager zorgt voor de Transactieprivacy en zorgt ervoor dat de transactiegegevens tijdens het proces versleuteld worden. Om het hele proces te vergemakkelijken, kan het opslaan, toegang verlenen en andere belangrijke gegevens om de transacties te vergemakkelijken. Het heeft echter geen toegang tot gevoelige informatie, zoals privésleutels. De sleutel hier is cryptografie die ervoor zorgt dat de gegevens tijdens het hele proces veilig worden bewaard. Transaction Manager kan ook worden geschaald dankzij de staatloze / rustgevende staat.

Enclave: Enclave maakt verschillende cryptografische technieken mogelijk, zoals deelnemersauthenticatie, transactiegeschiedenis en andere sleutelfuncties. Het zorgt ervoor dat alle bewerkingen optimaal worden uitgevoerd met focus op schaalbaarheid. Transaction Manager delegeert de codering / decoderingstaak aan Enclave.

Bijschrift: een gedetailleerd overzicht van de Quorum blockchain-architectuur, bron: https://github.com/jpmorganchase/quorum

Gebruik gevallen van Quorum Blockchain

Zoals we al zeiden, wordt Quorum-blockchain gemaakt voor de financiële sector. Dit gezegd zijnde, het heeft een uitgebreid toepassingsgebied, zelfs binnen de financiële sector. Er zijn veel manieren waarop Quorum blockchain kan worden gebruikt binnen de industrie. Om te zien hoe het kan worden gebruikt, gaan we enkele van de gebruiksscenario’s doornemen.

Tokenizing goudstaven: Quorum wordt gebruikt om goudstaven te symboliseren. Dit zal de miners een stimulans geven en ook helpen om de uitbreiding van Quorum blockchain zelf te verbeteren. Het zal ook nieuwe handelsmogelijkheden openen en ervoor zorgen dat blockchain sneller wordt geadopteerd.

Aangepaste Quorum Private Blockchains: Banken of andere particuliere financiële instellingen kunnen ten volle profiteren van Quorum-blockchains. Door de toegestane aard kan Quorum in alle soorten instellingen worden gebruikt. De mogelijkheid om vanaf het begin aan te passen, maakt het tot een ideale kandidaat.

Gevolgtrekking

Quorum blockchain is een veelbelovende blockchain-technologie. Het feit dat het een “soft-fork” van Ethereum is, maakt het meer ideaal voor implementatie in de echte wereld. Het is toegestaan ​​en kan daarom door de particuliere organisatie worden gebruikt als hun go-to blockchain-technologie. Een ander geweldig aspect van Quorum-blockchain zijn de prestaties, het vermogen om aan te passen via smart contract en algehele transparantie. Dus, ga je Quorum gebruiken voor je bedrijf? Zo ja, reageer hieronder en laat ons weten waarom je een keuze hebt gemaakt. Wij luisteren.

Overzicht

Wat is Quorum?  Quorum is een ondernemingsgerichte Ethereum-blockchain gericht op de financiële sector. Het is het geesteskind van JP Morgan.

Wat is de behoefte aan een dergelijk systeem? Ja! Quorum biedt de financiële sector de mogelijkheid om effectieve blockchain-technologie te gebruiken. Quorum biedt een geautoriseerd netwerk waarmee organisaties kunnen aanpassen aan hun eigen behoeften.

Kenmerken van Quorum

 • Verbeterde contractprivacy en transactie
 • Betere prestatie
 • Correct peer- en netwerkbeheer
 • Op stemmen gebaseerde consensusmechanismen
 • Open source
 • Gedreven door de gemeenschap
 • Volwassen
 • Betrouwbaar en bedrijfsklaar

Quorum is Open Source!

 • 318 actieve bijdragers
 • 10.000+ commits
 • LGPL-3.0-licentie

Hyperledger Fabric Vs. Corda Vs. Quorum

Functie / statistieken Hyperledger-stof Corda Quorum
Consensus-algoritme Kafka

RBFT

Sumeragi

Dichter

Insteekbaar

RBFT

Insteekbaar

Vlot

Insteekbaar

Istanbul BFT

Consensus over het vlot

Doorvoer >2000 tps 170 tps Een paar 100s
Munten FabToken (nog niet uitgebracht) Ether
Zero Knowledge Proof Ja Nee Ja
Slimme contracttaal Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Stevigheid

 

Consensus-algoritmen

 • Op vlot gebaseerde consensus – Maakt snellere transacties mogelijk, verbetert blokopslag
 • Istanbul BFT – biedt fouttolerantie, beschermt blockchain tegen slechte knooppunten

Quorum-architectuur

Drie belangrijke componenten

 • Quorum Node – een opdrachtregelprogramma gebaseerd op Geth
 • Constellation Transaction Manager – Het zorgt voor de transactiegegevens totdat deze zijn voltooid
 • Enclave – Enclave behandelt de gevoelige informatie waar de transactiebeheerder sleutelfuncties zoals codering / decodering delegeert

Projecten / netwerken gebaseerd op quorum

 • Alastria: een multisectoraal Spaans consortium
 • Ethhotels – Onderdeel van PoC multi-blockchain-netwerk
 • Blockoneiq-quorum – Gegevensprovider voor Quorum-blockchain
 • FogChain – Een Quorum-netwerk dat op IoT gebaseerde locatieservice en recordbeheer biedt
 • IIN – Het is een Interbank Information Network (IIN) betalingsplatform. Ethereum en Quorum blockchain zorgen ervoor.
 • Kimlic – KYC op de blockchain
 • Komgo – Een interessant project dat de financiële netwerkintegratie met andere gebruikers en netwerken helpt
 • VAKT – VAKT biedt een digitaal ecosysteem waarmee gebruikers fysieke posttransactieverwerking kunnen uitvoeren
 • IHS Markit – Leninghandel (gesyndiceerd) op de blockchain

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me