Blockchain heeft zoveel faciliteiten en het beste is dat het de tussenpersonen helemaal wegdoet. U hoeft dus geen tussenproduct meer te betalen, hoe dan ook niet terwijl u zich op het blockchain-netwerk bevindt. Wat als deze blockchain-technologie slimme contracten introduceert die de aard van onze manier van zakendoen veranderen??

Dit systeem bespaart echt veel tijd. Ze hebben een behoorlijk deel van de problemen. Ze zijn echter een van de goedkopere, snellere en veiligere methoden dan alle traditionele middelen. Het is de enige reden waarom banken of regeringen niet zo dol zijn op deze geweldige technologie.

In 1994 ging een rechtsgeleerde Nick Szabo voor het eerst in op het idee van slimme contracten. Later in 1998 vond hij een andere digitale valuta uit met de naam ‘Bit Gold’. Dit is lang voordat Bitcoin ooit bestond. Dit contract werd in eigen beheer uitgevoerd en omgezet in codes om taken uit te voeren.

In het formaat van Nick stond het systeem onder toezicht van andere computers op het netwerk en bovendien zouden ze een feedbacksysteem kunnen creëren, zoals een transactie van geld of product.


Het idee lijkt zo veel op de huidige slimme contract- en blockchain-technologie dat veel mensen dachten dat Nick de lang verloren gewaande Satoshi Nakamoto (oprichter van Bitcoin) is! Gekke theorie, toch? Maar helaas niet waar.

De toekomst van slimme contracten

Als u nadenkt over slimme contracten of hoe deze zich nu in de moderne wereld hebben ontwikkeld, dan bent u hier op de juiste plek. Omdat ik vandaag de ultieme gids voor slimme contracten behandel. Dus blijf op de hoogte!

Contents

Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Wat zijn slimme contracten?
Hoofdstuk 2: Hoe zullen slimme contracten uw leven beïnvloeden?
Hoofdstuk-3: Wat maakt slimme contracten zo wenselijk?
Hoofdstuk-4: Slimme contracten openen een nieuwe horizon van mogelijkheden
Hoofdstuk-5: Smart Contracts-applicaties
Hoofdstuk-6: Hoe werken slimme contracten??
Hoofdstuk-7: Wat zijn de voordelen van slimme contracten?
Hoofdstuk 8: Nadelen van slimme contracten
Hoofdstuk 9: Zes voorbeelden van op slimme contracten gebaseerde bedrijven die ver vooruit zijn in het spel
Hoofdstuk 10: Waarom zijn mensen zo gehyped over Smart Contracts Blockchain?
Hoofdstuk 11: Waarom zijn slimme contracten nog niet mainstream??
Hoofdstuk 12: De toekomst van slimme contracten
Hoofdstuk 13: 6 slimme contractplatforms die u zeker zouden verbazen!
Hoofdstuk 14: Vergelijking van de populaire slimme contractplatforms
Hoofdstuk 15: Cyberaanvallen en hackers: hoe slim zijn slimme contracten echt?
Laatste gedachten

Hoofdstuk 1: Wat zijn slimme contracten?

Laten we beginnen met wat slimme contracten precies zijn. Slimme contracten zijn net als gewone contracten waarmee u eigendommen, geld, aandelen of iets waardevols veilig en transparant kunt ruilen met een kleine twist.

Met slimme contracten heeft u geen tussenpersoon nodig om uw daad te doen.

Dat is het belangrijkste verschil tussen reguliere contracten en slimme contracten. Laat me het uitleggen met een voorbeeld. Zie het als een automaat. Meestal moet u voor elke extra betaling, zoals advocaten of ziekenhuizen, ze betalen en wachten op de dienst of documenten.

Maar niet voor deze. Met deze nieuwe technologie stop je gewoon je Bitcoin in een automaat en krijg je het snoep dat eruit komt. Het beste is dat het niet alleen de regels definieert, maar het ook afdwingt!

Volgens een programmeur van Ethereum wordt de asset of valuta omgezet in een programma. Het programma voert de code uit en evalueert op basis van de taken of deze asset naar de andere persoon moet gaan of terug naar de eigenaar.

Dit scheelt veel tijd in het proces en alles aan het project blijft voor beide partijen eerlijk.

SLIM CONTRACT UITGELEGD

Een slim contractvoorbeeld

Laat me het verduidelijken met een voorbeeld,

Stel dat Todd een auto van Jamie wil kopen. Hij kan Jamie gemakkelijk betalen via blockchain-netwerk en via cryptocurrency. Todd krijgt een virtuele bon en deze wordt opgenomen in het slimme contract.

Nadat Jamie je binnen de aangegeven datum de sleutel van je auto heeft gegeven, geeft Todd de betaling vrij. Als Jamie je de sleutel niet heeft gegeven, belt het netwerk een terugbetaling. Als Jamie je de sleutel echter binnen de opgegeven tijd heeft gegeven, worden de sleutel en het tarief beide vastgehouden tot de opgegeven datum.

Zodra het alle componenten heeft die moeten worden vrijgegeven, wordt de sleutel aan Todd en de vergoeding aan Jamie overgedragen.

Het systeem werkt volgens de if-then-clausule en niemand kan het systeem hacken zonder de andere partij te waarschuwen. Als iemand probeert toegang te krijgen tot de code, wordt elke partij die aan het contract is gekoppeld onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Het systeem wordt door honderden gezien en u kunt er gemakkelijk op vertrouwen dat het tot in de kern foutloos is. Als Jaime de sleutel geeft, krijgt hij de betaling, ongetwijfeld daar en Todd krijgt ook de sleutel.

Dus beide partijen winnen en het contract wordt automatisch geannuleerd nadat aan bepaalde regels is voldaan. Het proces is heel eenvoudig.

U kunt deze geweldige technologie voor alles gebruiken, zoals contractbreuk, kredietuitoefening, financiële diensten, verzekeringspremie, eigendomsrecht en nog veel meer.

Hoofdstuk 2: Hoe zullen slimme contracten uw leven beïnvloeden?

Ik zal u eerst een situatie geven om op te lossen. Stel je voor dat je een huis wilt verkopen. Het proces is niet zo eenvoudig; je hebt met veel mensen te maken, om nog maar te zwijgen van al dat papierwerk.

Dit alles maakt het verkoopproces nog ingewikkelder. Daarom gaan mensen voor een makelaar die al die problemen oplost, en u kunt ontspannen en zonder gedoe verkopen.

De makelaars nemen echter 7% van uw totale verkooppercentage voor hun rekening, wat voor veel mensen een groot probleem kan zijn. Het makelaarskantoor zal een vorm van escrow-service inschakelen om ervoor te zorgen dat u uw huis krijgt zonder opgelicht te worden of zoiets.

Slimme contracten kunnen in deze situaties gemakkelijk van pas komen. De techneut zou de behoefte aan de tussenpersoon (de makelaar in onroerend goed) en het probleem met de trust wegnemen. Op deze manier hoeft u niet bang te zijn voor uw geld of het onroerend goed zelf.

Nadat het eigendom is overgegaan, geeft de koper het geld vrij en kunt u uw huis verkopen zonder extra kosten te betalen.

Dit is slechts één geval; er zijn er nog veel meer. Ze faciliteren elke vorm van activa en geld en zorgen ervoor dat u het gewenste product krijgt.

Is dit systeem niet vrij eenvoudig? Deze nieuwe technologie heeft het potentieel om de wereld te veranderen en doet dit momenteel.

Hoofdstuk 3: Wat maakt slimme contracten zo wenselijk?

U heeft misschien enkele vragen, zoals waarom u slimme contracten zou gebruiken of hoe ze u gaan helpen. Welnu, hier vindt u al uw antwoorden, en u zult genieten van het slimme contract. Voorbeelden van slimme contracten zullen u verbazen met hun moderne en digitale toepassingen.

Voordelen van slimme contracten

 • Zonder onderbreking

Het meest vervelende is wanneer een derde persoon of een derde partij uw beslissing of overeenkomst onderbreekt. Met de slimme contracten is er geen onderbreking van een derde persoon. Alleen jij neemt al je keuzes en sluit zelf een deal.

U hoeft niet te wachten op de bevestiging van een advocaat of makelaar. Het totale proces zal dus volledig vrij zijn van manipulatie.

 • Veiligheid

Tegenwoordig is hacken een enorm probleem geworden. Iedereen wil zijn documenten beschermen tegen piraterij. Het slimme contract geeft u hackvrije volledig veilige websites voor uw documenten.

Ze versleutelen de websites met codering van het hoogste niveau die bijna onmogelijk te kraken en hacken is. Ze worden dus een van de veiligste plaatsen voor uw documenten.

 • Snelle prestaties

Voor het handmatig verwerken van alle documenten en papierwerk duurt het meestal enige tijd. Dat is wat de handmatige verwerking doet. Maar de blockchain voor slimme contracten doet alles digitaal.

Ze verwerken elke taak automatisch met softwarecodes en internet. Het gaat veel tijd besparen. Ze zullen de hele verwerking in een oogwenk voltooien. Er vindt geen handmatige verwerking plaats.

 • Winsten

Als er een makelaar of tussenpersoon of een andere derde partij is, moet u deze iets meer betalen. Maar met een slim contract is er geen derde persoon of tussenpersoon. Ze elimineren de enorme keten van tussenpersonen. U kunt dat geld dus efficiënt besparen.

Blockchain helpt u dus geld te besparen. U moet betalen om uw transacties te observeren.

 • Foutloos

U weet heel goed dat wanneer u formulieren handmatig invult, er fouten kunnen optreden. Maar een geautomatiseerd slim contract zal het hele proces automatisch voltooien en er zal geen enkele fout zijn.

Er zal een volledig verslag zijn met elk detail van alle algemene voorwaarden. U krijgt dus al uw bewerkingen foutloos, sneller en goedkoper.

Hoofdstuk 4: Slimme contracten openen een nieuwe horizon van mogelijkheden

Slimme contracten passen het beste bij die industrieën waar een automatisch uitvoeringsproces nuttig zal zijn.

Dergelijke industrieën zijn de gezondheidszorg, het bankwezen, onroerend goed en verzekeringen. In deze industrieën past blockchain voor slimme contracten het beste, en door deze technologie toe te passen, zullen ze veel profiteren. Ze voeren het hele proces automatisch uit met behulp van algoritmen, regels en intelligente codering.

Industrieën waar ze diensten verlenen zoals eten, drinken en horeca, het slimme contract is daar misschien niet zo nuttig.

Vooruit gaan

De ontwikkelaars kijken ernaar uit met de blockchain voor slimme contracten om op weg te gaan naar een geavanceerde toekomst. Ze gaan de commodity-futures-contracten samenvoegen met de blockchain-technologie.

Commodity-futurescontracten zijn een ander type financiële derivaten. Klanten en leveranciers kunnen ze gebruiken om de schommelingen van de toekomstige prijs op te vangen. Mensen verhandelen ze meestal op een paar gecentraliseerde beurzen zoals Eurex of CME.

De activiteiten van deze beurzen zijn als de makelaar of de tussenpersonen en daarvoor moeten de gebruikers hoge kosten betalen voor het gebruik ervan.

Ontwikkelaars zijn erg enthousiast over het samenvoegen van Commodity-futures-contracten met het blockchain-platform en het slimme contract. Zo zullen ze de prijsschommelingen eenvoudiger kunnen controleren en reguleren. Binnenkort komt er een enorme revolutie in de zakenwereld.

Hoofdstuk 5: Slimme contracten Toepassingen

U moet willen weten waar u de blockchain voor slimme contracten kunt gebruiken. Er zijn tal van plaatsen waar slimme contracten-applicaties geweldig zijn om te gebruiken. Het slimme contract beschikt over het traditionele systeem van records en overeenkomsten.

Gebruiksscenario's voor slimme contracten

Laten we eens kijken naar de use-cases van smart contract.

 • Records opslaan

Het slimme contract wordt geleverd met de digitalisering van het invullen van de Uniform Commercial Code. Zo kunnen ze records opslaan, deze automatisch vrijgeven en vernieuwen wanneer ze maar willen. Bovendien, als er enige noodzaak of vereiste is om een ​​record permanent te verwijderen volgens de wet, kunnen ze dat ook automatisch doen.

 • Handelsactiviteiten

De traditionele financiële handelsactiviteiten vereisten altijd een makelaar of een tussenpersoon. Dit maakte het hele proces langdurig en een beetje duur. Het slimme contract elimineert dit tussenpersonengedeelte van de handelsfinanciering. Ze gebruiken ofwel de Letter of Credit-methoden of de overdracht van de handelsbetalingen. Zo maken ze het hele proces van handelsfinanciering eenvoudiger, efficiënter en goedkoper voor de kopers en ook leveranciers.

Ze maken de liquiditeit voor de financiële middelen beter. Een slim contract vereist een onberispelijke achtergrond in de branche en ook de juiste juridische beschuldigingen.

 • Voorraadketenbeheer

Een van de mogelijke toepassingen van het slimme contract is supply chain management. Slimme contracten blockchain houdt de hele administratie bij voor het hele proces, vanaf het verzamelen van het materiaal tot de levering van het product. Ze leggen elk detail van het hele proces vast, samen met de betrokken personen.

Smart contract maakt gebruik van de Internet of Things (IoT) -sensoren. Het kan alle bewegingen van de producten elke keer van hun reis volgen, beginnend bij de fabrikant tot de leverancier. Ze houden ook bij of de kant-en-klare producten al dan niet aan hun respectievelijke klanten worden geleverd. Ze bevatten zelfs de geschiedenis van verloren of te late levering en ook hun exacte bestemmingen.

Bovendien zal elke betrokken persoon kunnen nagaan of een belanghebbende de voorwaarden van de contracten niet nakomt. Het slimme contract maakt de hele toeleveringsketen transparant voor de relevante partijen. Zo maken ze de supply chain-industrie geavanceerd en verbeterd.

 • Hypotheek systeem

Blockchain voor slimme contracten kan gunstig zijn voor een ander economisch gebied, zoals de hypotheek. Het proces van een hypotheek is niet zo eenvoudig. Er is veel informatie van beide kanten van de eigenaar en de hypotheekhouder.

Op het moment dat een hypotheekovereenkomst wordt gesloten, moet er een schatting zijn van de informatie over het krediet, de inkomsten, uitgaven en andere belangrijke informatie. Al deze dingen maken de procedure ingewikkeld, kostbaar en langdurig.

Met de slimme contracttechnologie zullen alle procedures om een ​​hypotheek te krijgen zo gemakkelijk, goedkoop en snel zijn. Deze technologie zal alle spullen automatisch met grote zorg behandelen. Er is geen verwarring, geen probleem, geen extra kosten en geen complicaties met veel papieren.

Nog belangrijker is dat al deze procedures transparant zullen zijn voor alle leden van de betrokken partijen. Deze technologie zal de geïnteresseerde partijen verbinden om de deal te voltooien door de overeenkomst te ondertekenen die volledig digitaal en foutloos is. Beide geïnteresseerde partijen weten waarvoor ze tekenen.

 • Vastgoedmarkt

Een andere slimme contracttoepassing is de vastgoedmarkt. Door de slimme technologie is onroerend goed een stuk eenvoudiger en eenvoudiger geworden. Het is niet nodig om een ​​persoonlijke ontmoeting te hebben om een ​​deal af te ronden. Dat komt omdat deze slimme blockchain-technologie volledig is gedigitaliseerd. Het zal het hele handelsproces digitaal voltooien zonder enige onderbreking of fout.

Het vereist alleen de juiste informatie over het onroerend goed, de eigenaar en ook de koper. En ook de digitale handtekening van de betrokken personen. Het slimme contract controleert of de informatie echt is. Het zal de informatie bekijken met behulp van de identiteitstraceringprotocollen.

Ten slotte ontvangt het de betaling en geeft het onroerend goed door aan zijn nieuwe eigenaar.

 • Arbeidsovereenkomsten

Zowel de werknemer als de werkgevers verwachten iets van elkaar. Sommige kunnen aan de verwachtingen voldoen en andere falen. Maar de maximale tijd weet geen van hen niet wat hun verwachtingen zijn. Verschillende bedrijven hebben hun verschillende regels, voorwaarden en condities. Als de werknemer geen idee heeft van die voorwaarden, hoe hij eraan zou kunnen voldoen.

U krijgt de oplossing met de voorbeelden van slimme contracten. Deze technologie zal alle algemene voorwaarden van het bedrijf bijhouden waaraan de werknemers moeten voldoen. Bovendien zullen er gegevens zijn van alle informatie en lonen van de werknemers.

Alles zal transparant zijn voor de betreffende persoon. Zo kunnen medewerkers hun positie en prestaties kennen. En ze zullen in staat zijn om hun doel te bereiken en een goede relatie te onderhouden met hun werkgevers en ook met elkaar. Mochten er wijzigingen optreden in de algemene voorwaarden, dan kan iedereen deze zien.

 • Bescherming van het auteursrecht

Slimme contracten blockchain kan de inhoud van het auteursrecht behouden. Wanneer een groep samenwerkt, kan er verwarring ontstaan ​​over de verantwoordelijkheden en de rechten op dat werk. Als er een volledig overzicht is van alle verantwoordelijkheden en rechten samen met de respectieve personen, is het voor de teamleden eenvoudig om met elkaar samen te werken.

Slimme contracttechnologie kan het teamwerk gemakkelijk voor u maken. Het houdt alle sporen van de samenwerking bij met behulp van een gedecentraliseerd blockchain-systeem. Er zal geen twijfel meer bestaan ​​over het recht en de verantwoordelijkheid.

 • Verzekeringsclaim

U weet allemaal heel goed dat het proces voor een verzekeringsclaim een ​​zeer langdurig proces is. Dit is zo ingewikkeld en irritant voor zowel de klanten als de verzekeringsmaatschappijen. Het is niet hun schuld. De verzekeringsclaim vereist zoveel formaliteiten en papierwerk om te voltooien. Het is een geweldig voorbeeld van slimme contracttoepassingen.

Blockchain met slimme contracten kan het hele claimproces stroomlijnen en wijzigen met geautomatiseerde technologie. Het herkent elke voorwaarde en vermeldt de claim automatisch zelf. Het zal dus de rest van het proces zonder fouten beheren.

 • Overheidsstemming

Het grootste deel van de overheid is gebaseerd op het stemsysteem. We twijfelen er niet aan dat de handmatige stemsystemen niet 100% nauwkeurig zijn. De meeste stemprocedures zijn langdurig en ongepast.

Een slim contract wordt geleverd met het door het grootboek beschermde stemsysteem. Dit systeem biedt sterk beschermde codering en een hogere rekenkracht. Het is bijna onmogelijk om het hele systeem te decoderen en te hacken. Bovendien vereist het ook een enorme rekenkracht.

Dit proces zal volledig accuraat en sneller zijn dan het handmatige stemsysteem.

 • Gezondheidszorg

Ook zorginstellingen kunnen de slimme contracttechnologie gebruiken als opnamesysteem. Op dergelijke plaatsen heeft het enorme informatie nodig voor hun service- en beveiligingsdoeleinden. De blockchain-technologie zal een groot aantal records kunnen bijhouden.

Alle records worden gecodeerd. Alleen een privésleutel kan toegang geven tot de records, en alleen de relevante personen krijgen die privésleutel. Het grootboek kan ook al het onderzoekswerk veilig houden, testrapporten, geneesmiddelen en ander beheer van medische benodigdheden afhandelen.

 • Internet of Things-netwerk

Wanneer blockchain voor slimme contracten samenwerkt met het IoT, wordt het sterker, efficiënter en significanter. Samen gaan ze op weg naar de beste en meest geavanceerde applicatie voor de industrieën. IoT, Internet of Things, maakt van het slimme contract absoluut een krachtigere technologie.

Ze maken een krachtig netwerk met zowel hardware als software en maken het mogelijk om in het echte leven toepasbaar te zijn. Ze vormen de perfecte technologie omdat ze een perfecte combinatie zijn.

Hoofdstuk 6: Hoe werken slimme contracten??

Het is heel simpel. Net als een automaat heeft het slechts een hoeveelheid cryptocurrency nodig. Het enige dat u hoeft te doen, is ze in het contract opnemen, samen met de informatie die u wilt bewaren. U moet ook de regels, voorwaarden en voorwaarden definiëren voordat een contract gereed is.

Hoe werken slimme contracten?

Onderlinge afhankelijkheid

Een slim contract kan zowel als single werken als samen met een groep slimme contracten. De enige zal zelfstandig werken. De gebruikers kunnen een groep slimme contractvoorbeelden met elkaar instellen, omdat ze van elkaar afhankelijk zijn om elke taak te voltooien.

Sommige bedrijven hebben al een aantal slimme contracten blockchain bij elkaar gezet. Ze werken automatisch afhankelijk van elkaar.

Objecten van slimme contracten

Dit omvat drie afzonderlijke delen, of je kunt ze ook objecten noemen.

De eerste zijn de digitale handtekeningen van de betrokken partijen, of ze al dan niet geïnteresseerd zijn in de deal.

De overeenkomst vereist een onderwerp. Het is het tweede object. Alle betrokken personen moeten toegang hebben tot de deal en alle informatie erover. Er zou geen verborgen voorwaarde of informatie over het contract zijn.

Ten slotte moeten er enkele wiskundig beschreven significante voorwaarden zijn. Geschikte programmeertalen zullen die voorwaarden vastleggen in het slimme contract. Zodra een deal klaar is, moet elke betrokken persoon de regels en voorschriften accepteren en volgen.

Milieu

Een slim contract vereist een perfecte instelling om correct te werken. In eerste instantie moeten de gebruikers hun unieke cryptografische code hebben om alle transactieprocedures die geschikt moeten zijn voor de omgeving mogelijk te maken en toe te staan.

Daarna moet er een betrouwbare, geautomatiseerde en gedecentraliseerde, open database zijn. De voorbeelden van slimme contracten zijn zo’n geweldige omgeving voor de technologie.

En het allerbelangrijkste: alle geavanceerde gegevens van de contracten moeten afkomstig zijn van 100% betrouwbare bron. Om ervoor te zorgen dat ze verschillende geavanceerde software en protocollen kunnen gebruiken, zoals HTTPS en root SSL-beveiligingscertificaten.

Hoofdstuk 7: Wat zijn de voordelen van slimme contracten?

De slimme contracten vervangen het traditionele proces met hun voordelen. Ze hebben al heel wat voordelen. Ik ben er zeker van dat ze in de toekomst meer zullen verbeteren en toenemen. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het slimme contract.

 • Totale transparantie

Slimme contracten zijn volledig transparant voor al hun betrokken leden. Iedereen van de relevante personen heeft toegang tot alle voorwaarden van de overeenkomsten. Als iemand wijzigingen wil, moet hij dat beslissen voordat de contracten klaar zijn. Als het contract eenmaal is opgesteld, is daar geen discussie over mogelijk.

 • Geen miscommunicatie

Nu weet u dat de voorbeelden van slimme contracten volledig automatisch zijn en dat ze alle informatie met elk detail hebben. Het betekent dus dat er geen kans is op miscommunicatie of misverstanden. Elke communicatie tussen het netwerk zal 100% duidelijk en automatisch zijn. Er zal geen communicatiekloof zijn.

 • Efficiënte prestaties

Het slimme contract kan u verzekeren van hun efficiënte werking. De combinatie van nauwkeurigheid, snelheid en de geautomatiseerde functie zal het hele contractproces efficiënt voltooien zonder enige fout of enige onderbreking van een tussenpersoon. Ze zullen een groot aantal transacties met een hogere efficiëntie verwerken.

 • Geen papierwerk

Slimme contracten dragen bij aan de natuur door het papierwerk te vermijden. Ze gebruiken de virtuele wereld voor al hun bewerkingen, en dus schrappen ze het gebruik van papier volledig. Het levert een belangrijke bijdrage aan het milieu en ook aan de wereld. Ze verbeteren zowel de echte wereld als de zakenwereld.

 • Back-up

De kans is groot dat de bank uw documenten of rekeningen kan verliezen. Het slimme contract wordt altijd geleverd met een back-up. Er zullen veel duplicaten van uw papieren op de blockchain staan. Er is dus geen kans om ze te verliezen.

Slimme contracten leggen al uw essentiële documenten permanent vast met expliciete details. Wanneer u informatie nodig heeft, kunt u ze gemakkelijk terugvinden in hun opslag. Het belangrijkste is dat u alle informatie kunt ophalen als er gegevens verloren gaan.

 • Betrouwbaar

U kunt niemand blindelings vertrouwen dat ze uw documenten nooit zullen verliezen, toch? Maar u kunt erop vertrouwen dat een slim contract uw records nooit kwijtraakt, omdat ze deze in een gedeeld grootboek zullen versleutelen.

Slimme contracten zijn volkomen betrouwbaar. Ze voeren al hun werk automatisch uit via hun netwerk. U hoeft dus niet bang te zijn om uw documentatie te verliezen, te manipuleren of er fouten in te maken. Elk proces zal volledig betrouwbaar worden uitgevoerd.

 • Gegarandeerde resultaten

Slimme contracten stellen het lid in staat om zelf afspraken te maken. Maar ze moeten dit doen door enkele regels te volgen die de deals belangrijker maken. Er zal geen onderbreking zijn van externe rechtbanken. Je hoeft alleen maar alle regels te volgen waaraan ze je binden.

Hoofdstuk 8: Nadelen van slimme contracten

Er is niets ter wereld met enige moeilijkheid of zwakte. Het slimme contract heeft ook een zwak punt. Laten we eens kijken wat ze zouden kunnen zijn.

 • Vertrouwelijkheid

Transparant zijn is goed. Maar niet altijd. Soms zijn er enkele cruciale dingen die privacy vereisen. Enkele voorbeelden van slimme contracten, zoals Hyperledger, bieden zijn gebruikers het privé-slimme contract. Maar voorbeelden van slimme contracten zoals Ethereum bieden die privacy niet aan zijn gebruikers.

 • Fout

U weet dat codering slimme contracttechnologie versleutelt. En het is nogal een moeilijke taak om ze te decoderen. Maar wat als de codeerders fouten maken in de code en de gebruikers onbedoeld in mazen komen te zitten? Er zal een kwestie van nauwkeurigheid zijn.

 • Onbetrouwbare informatie

Het is waar dat er een foutloze verwerking zal plaatsvinden met de geregistreerde gegevens. Maar in het allereerste begin is er een kleine mogelijkheid om verkeerde informatie op te slaan. In dat geval zal het hele proces een fout zijn met die valse informatie.

 • Rogue-contracten

Blockchain voor slimme contracten voert zichzelf uit. Het is verbazingwekkend en nuttig. Maar als een hacker het systeem per ongeluk zou hacken, zou hij in staat zijn om illegale activiteiten uit te voeren die ook zichzelf zullen uitvoeren.

Hoofdstuk 9: Zes voorbeelden van op slimme contracten gebaseerde bedrijven die ver vooruit zijn in het spel

Slimme contracten veranderen de wereld op dit moment. Na de introductie zijn ze eindelijk begonnen hun wortels te verspreiden door de hele wereld van de industrie. Omdat Ethereum de eerste in het veld was, gebruiken de meeste bedrijven nu het Ethereum-platform om een ​​contract te creëren.

Bekijk deze voorbeelden van slimme contracten, die de nieuwe technologie al gebruiken om toonaangevend te zijn in de competitieve wereld.

Laten we eens kijken wat ze zijn.

Slock.It en deel&In rekening brengen

Slock.It verandert de typische manieren van de wereld en economie. Allemaal dankzij slimme contracten. Veel bedrijven gebruiken Slock nu om ervoor te zorgen dat hun betalingen, aandelen en verhuur allemaal geautomatiseerd zijn.

Slock.It liet de wereld zien met hun recente Share&Geef samenwerking door hoe nuttig de slimme contracten kunnen zijn. Met behulp van deze nieuwe technologie is het proces van het betalen van de huur van de oplaadpunten voor elektrische voertuigen nu geautomatiseerd.

Slock is ook bezig met de ontwikkeling van een ander netwerk genaamd Universal Sharing Network. Het is een open source platform waarop ontwikkelaars blockchain-applicaties kunnen inzetten. Na voltooiing kan het extra objecten van derden toevoegen, zoals producten, diensten, enz.

Etherparty

Dit startende bedrijf staat bekend als de ‘The smart contract creator.’ Waarom?

Welnu, ze bieden een platform om u te helpen uw slimme contracten op te bouwen. Ze lanceerden al een contractwizard met meer dan 500 mensen die zich op het project hadden geregistreerd.

De gebruikers krijgen een vooraf gemaakte bètasjabloon op hun platform om hen te helpen hun eigen contracten op te bouwen.

Maar wat als u niet weet hoe u moet coderen? Maakt u zich geen zorgen, met Etherparty hoeft dat niet. Ze hebben vooraf gemaakte sjablonen van verschillende slimme contracten, zoals onroerendgoedovereenkomsten, beheer van de toeleveringsketen, escrow-contracten, het maken van tokens, aannemersovereenkomsten en nog veel meer.

Het proces is snel en gemakkelijk, en mensen zouden zich er vrij snel aan aanpassen.

Koolzuurhoudende AXA

AXA is een Franse luchtvaartmaatschappij, die het slimme contract toevallig volledig in hun systeem gebruikt. Het idee is eigenlijk heel simpel. We weten hoe een late vlucht een vakantie of een officiële reis kan bederven. Maar het omgaan met de compensatie is veel erger.

Compensatie krijgen voor late vluchten is moeilijk, en het allerbelangrijkste is dat onze verzekering dit soms niet dekt. De reden hangt af van de oorzaak van de vertraging en het kan hoofdpijn zijn om het geld terug te krijgen.

Met de hulp van Fizzy kun je zonder gedoe een vergoeding krijgen. Als uw vlucht meer dan twee uur te laat komt, heeft u uw luchtvaartmaatschappijinformatie in de app geladen; je krijgt een melding.

De melding zal u uw compensatiemogelijkheden vertellen en nadat u uit deze opties hebt gekozen, komt het geld rechtstreeks op uw rekening.

Door hier voorbeelden van slimme contracten te gebruiken, worden eventuele verliezen met betrekking tot luchtvaartmaatschappijen weggenomen en worden verliezen gecompenseerd, zelfs buiten de verzekeringsdekking. De verzekering werkt alleen met een trigger, en voor Frizzy AXA is de trigger meer dan twee uur te laat vliegen.

Dit product is echter voorlopig alleen verkrijgbaar in de VS en Parijs. Ze zijn van plan om het eind 2018 uit te breiden. Je moet dan nog een abonnement betalen.

Propy

Zoals ik eerder al zei, is een van de meest voorkomende use-cases van slimme contracten de vastgoedsector. Om dit waar te maken, begint het bedrijf ‘Propy’ slimme contracten in hun systeem te integreren.

De eerste transactie vond plaats in september 2017, toen een koper een appartement kocht voor $ 60.000 in Oekraïne.

Dit soort grensoverschrijdende deals kan het ware potentieel van de vastgoedsector ontgrendelen, samen met slimme contracten.

Dit is een van de beste voorbeelden van slimme contracten. Een gebruiker kan naar eigendommen zoeken en bieden. Na het doorlopen van specifieke processen, worden andere beveiligingsopties genomen om een ​​eerlijk spel te garanderen.

Een potentiële koper kan met wat geld onroerend goed reserveren en vervolgens betalen zodra het papierwerk is gedaan. Als de verkoper om wat voor reden dan ook het onroerend goed niet wil verkopen, krijgt de koper het geld terug.

Elke handtekening of ander document wordt gedeeld via de app, en het maakt niet uit waar je woont.

PolySwarm

PolySwarm is een uniek bedrijf dat werkt met de markt voor informatie over bedreigingen. Dankzij smart contract blockchain lopen ze nu soepeler dan ooit. Elke onderneming of ambassadeur kan hun premie op het netwerk plaatsen, samen met een bepaalde beloning.

De persoon die het correct krijgt, wordt beloond met zijn eigen token Nectar. Na evaluatie van hun acties worden de fondsen automatisch vrijgegeven aan de experts.

Dit proces stelt een expert in staat om de mazen in cyberveiligheid weg te werken en zorgt voor een betere bescherming voor iedereen.

Dichtbevolkt

Factuurfinanciering is een andere geweldige manier voor bedrijfseigenaren om het geld uit onbetaalde facturen te halen. De Factuurkopers betalen vooraf geld en nemen de factuur over. Nadat de schuldenaar genoeg geld heeft om de factuur af te betalen, krijgt hij het resterende geld.

Populous tilt dit proces naar een heel ander niveau. Ze zijn momenteel alleen gelokaliseerd, maar ze veroveren ook langzaam de wereldmarkten. Het wegwerken van de tussenpersoon versnelt het proces hier.

Er is geen menselijke fout bij het dupliceren van de factuur of een andere vorm van rekenfouten. Met de hulp van Populous nadat u uw factuur op het netwerk hebt geüpload en specifieke voorwaarden hebt gedefinieerd, worden de transacties automatisch uitgevoerd met behulp van blockchain voor slimme contracten.

Hoofdstuk 10: Waarom zijn mensen zo gehyped over Smart Contracts Blockchain?

Slimme contracten zijn unieke, zelfuitvoerende contacten die worden aangedreven door cryptocurrencies. Elke voorwaarde van het contract is opgebouwd met behulp van codes en de code draait op het blockchain-gebaseerde platform. Elke transactie op dit netwerk is transparant, traceerbaar en onomkeerbaar.

Aan de andere kant worden in een normaal contract alleen die voorwaarden beschreven, maar wordt de relatie niet echt afgedwongen.

Een regelmatig contact is misschien wel of niet trouw aan zijn woord, maar een slim contract zal altijd trouw zijn aan de voorwaarden. Als er iets achter de regels valt, zal het contract daar automatisch naar handelen.

Er is dus geen kans op wantrouwen of andere ongezonde situaties. Dit maakt het onmogelijk om door te breken en een speciaal voordeel te krijgen.

Dus, vertel me eens, zou er geen hype moeten zijn rond deze nieuwe technologie.

De slimme contracten van Ethereum waren de eersten die de markt opbouwden, en het is nog maar een begin. Meer blockchains nemen deze optie nu op, omdat slimme contracten een essentieel onderdeel zijn geworden van de hele blockchain-technologie.

Hoofdstuk 11: Waarom zijn slimme contracten nog niet mainstream??

Ondanks alle voordelen hebben slimme contracten enkele grote nadelen. Het idee is vrij nieuw en er worden af ​​en toe nieuwe beperkingen geïntroduceerd.

De grootste teleurstelling is de toegang. Elke gebruiker zonder kennis van programmeren heeft er geen toegang toe omdat u de voorwaarden moet coderen. Dus voor niet-programmeurs blijft deze technologie gewoon een concept, en niets anders en het aandeel van die mensen is groot.

Het heeft nog meer kennis nodig om alle bewerkingen van het systeem uit te voeren en de code bij te werken wanneer er iets verandert.

Slimme contracten kunnen u veel geld besparen door de advocaat of tussenpersoon te schrappen. Maar ze nemen niet weg dat je een programmeur moet zijn.

Sommige bedrijven hebben geprobeerd dit probleem op te lossen. Dit probleem blokkeert echter echt de groei van slimme contracten. Dit is waarom ze nog niet mainstream zijn.

Het probleem is enorm en veel ontwikkelaars hebben geprobeerd om van deze technologie af te komen van de codeertaal. Een van de projecten is Vertrouwelijk. Het is een virtuele editor die speciaal is ontwikkeld zodat elke niet-programmeur-gebruiker het zonder problemen kan gebruiken.

Hoofdstuk 12: De toekomst van contracten

Onlangs is er een verbazingwekkend geweldige technologie op de markt gekomen, die het oude traditionele proces van het afhandelen van contracten en overeenkomsten heeft vervangen. Dit is de nieuwe blockchain-technologie samen met de nieuwe blockchain voor slimme contracten. Welkom in de wereld van blockchain-technologie en zijn slimme contracten.

In eerste instantie was het voornamelijk gemaakt om de cryptocurrency van Bitcoin te behouden. Maar kort daarna beseffen de ontwikkelaars hoe potentieel de technologie kan zijn om het traditionele opslagsysteem voor records te vervangen. Er is ook een cryptocurrency genaamd Ethereum. Ze beschouwden Ethereum ook als de toekomst voor de contracttechnologie met zijn exclusieve blockchain-platform.

De blockchain is een enorm digitaal grootboek van transacties. Dit grootboek kan al het belangrijke bijhouden met de expliciete details. Bovendien kunt u dit gebruiken om een ​​administratie bij te houden van financiële rekeningen, eigendomsactiviteiten, claims, geboorte- en overlijdensakten, medische procedures en andere belangrijke zaken die computercode kan registreren.

Hoofdstuk 13: 6 slimme contractplatforms die u zeker zouden verbazen!

 1. Ethereum

Oké, dus laten we beginnen met het allereerste begin van het verhaal van slimme contracten. Ethereum zou de lof krijgen voor het ontwikkelen van zo’n geweldige uitvinding. Nou, om de waarheid te zeggen, Ethereum mag zich met hun token ERC-20 en Smart Contract de beste start-ups van de twintigste eeuw noemen.

Als pionier bekleedt Ethereum de positie van marktleider als we het hebben over slimme contracten. Het Ethereum-platform begon hun reis in 2015. Sinds het begin van hun reis zijn ze enorm geëvolueerd en hebben ze in bijna elke fase moeilijkheden ondervonden. Nu zijn er slimme contracten voor ongeveer alles, van e-sports tot ICO’s.

Een van de belangrijkste redenen waarom ze aan de top zouden staan, zou ongetwijfeld hun verbazingwekkend sterke steun en geweldige gemeenschap zijn. Ze hebben een reeks regels en voorschriften gedefinieerd om de contracten en integriteit van de blockchain-technologie te behouden. Waarom vertrouwen mensen op Ethereum? Welnu, hun beleid is eenvoudig en helemaal niet riskant.

Een andere belangrijke reden om hen de koning te noemen, zou hun betrouwbaarheid zijn. Met de hoogste hoeveelheid marktkapitalisatie, zijn er zonder enige twijfel bovenop hun vorm.

Bovendien heeft Ethereum hun eigen programmeertaal ontwikkeld: Solidity. Hoewel Solidity eenvoudig is en heel gemakkelijk op te pikken, weet niet iedereen veel over Solidity. Je zou kunnen zeggen dat het een van de grootste risico’s voor Ethereum is.

Zoals we al zeiden, had Ethereum nogal wat hobbels langs de weg. Allereerst had hun beveiligingssysteem enkele ernstige tekortkomingen. Een rapport zegt dat meer dan 34.000 slimme contracten ernstige bugs bevatten. Met de toenemende populariteit van Ethereum zijn de cyberaanvallen automatisch toegenomen. We weten niet zeker wanneer Ethereum een ​​grote klap zal krijgen van deze aanvallen.

Voordelen

 • Geen installatiekosten vereist. Iedereen kan lid worden van het platform.
 • Het algemeen aanvaarde ERC-20-token is beschikbaar.
 • Heeft hun programmeertaal voor Smart Contracts met de naam Solidity.
 • Er zijn eenvoudige richtlijnen beschikbaar voor de ontwikkelaars en codeerders.
 • Sterke minnelijke ondersteuningsgemeenschap.
 • Gebruikers kunnen genieten van de brede bruikbaarheid van Ethereum.

Nadelen

 • Aan netwerkoverbelasting gerelateerde bedreiging.
 • Iets duurder dan de concurrerende platforms.
 • Beveiligingsproblemen en bugs.

 1. Hyperledger-stof

Hyperledger Fabric kan de grootste tegenstander van Ethereum, de marktleider, worden genoemd. Het Hyperledger-project begon ook in 2015. Technisch gezien later dan Ethereum. Ze begonnen hun reis aan het eind van dat jaar, in december.

Er zijn al talloze frameworks ontwikkeld onder de naamgeving van het Hyperledger-project: Burrow, Fabric, Sawtooth en Indy.

IBM is de mede-ontwikkelaar van Hyperledger. Dus we hadden verwacht dat ze een zware concurrent van Ethereum zouden worden. Ze hebben inderdaad bewezen hun zwaarste concurrent te zijn.

Als we het hebben over het consensus-algoritme, hebben ze de Permissioned blockchain-structuur. Terwijl Ethereum Solidity heeft, heeft Hyperledger JavaScript. Dit is een groot voordeel aangezien JavaScript een algemeen erkende programmeertaal is onder de codeerders.

Behalve JavaScript accepteren ze Go en enkele andere talen. Programmeurs hoeven dus niet afhankelijk te zijn van slechts één taal.

Met betrekking tot het veiligheids- en beveiligingsprobleem zijn ze minder kwetsbaar in vergelijking met Ethereum. Hoe? Welnu, ze hebben het toegestane blockchain-netwerk. Alle identiteiten van de gebruikers zijn dus bekend bij het bedrijf. Hyperledger is van nature minder kwetsbaar voor cyberaanvallen en online misdrijven.

Het heeft een aantal nadelen. Allereerst hebben ze geen eigen token. Dit beperkt het soort slimme contracten dat op het platform beschikbaar is.

Voordelen

 • Gratis te gebruiken omdat het een open-source is
 • Gesteund door IBM.
 • Toegestane netwerken zorgen voor een betere bescherming.
 • Breed scala aan programmeertalen beschikbaar.
 • Plug-in componenten zijn perfect.
 • Betrouwbare prestaties.

Nadelen

 • Heeft geen eigen token.
 • Beperking van het soort slimme contracten dat beschikbaar is.

 1. Nem

Als we de lijst met blockchain-netwerken zouden delen op basis van beveiliging, zou Nem uiteraard bovenaan de lijst komen te staan. Zelfs hun reis begon in maart 2015. Nou, je zou kunnen zien dat 2015 de prime time is van alle slimme contracten.

Nem gebruikt Java. Java is een van de meest populaire en meest gebruikte programmeertalen. Je hoeft Solidity dus niet te leren om ontwikkelaar te worden. Uw kennis van Java is meer dan voldoende.

De release van Catapult en Mijin 2.0-update maakte het platform nog beter beveiligd. In vergelijking met de 15 transacties per seconde van Ethereum, kan Nem tot 100 per seconde aan.

Voordelen

 • Ontwikkeld in Java.
 • Gemakkelijker bruikbaar.
 • Superieure prestatie.

Nadelen

 • De ondersteunende gemeenschap is niet sterk genoeg.
 • Niet echt gedecentraliseerd.
 • Er zijn niet veel tools en bronnen beschikbaar.

 1. Stellair

Stellar is het oudste Smart Contract blockchain-platform dat er is. Hun verhaal begon in 2014. Onlangs maakten veel grote namen in de markt bekend dat ze het Stellar-platform in hun systeem zouden gebruiken.

Nou, het escaleerde na de samenwerking tussen IBM en KlickEx met Stellar. Nu noemen ze zichzelf de betere manier om grensoverschrijdende transacties te doen, vooral in de Stille Zuidzee.

Stellar is een veel eenvoudiger en gebruiksvriendelijker platform in vergelijking met Ethereum. Ze richten zich voornamelijk op ICO’s en slimme contracten. Bovendien zijn er minder meldingen van aanvallen en beveiligingsproblemen in het Stella20Smartr-platform.

Voordelen

 • ICO-georiënteerd.
 • Goedkoper dan Ethereum.
 • Eenvoudiger platform en verbeterde prestaties.
 • Ondersteund door IBM en KlickEx.

Nadelen

 • Kan geen complexere Smart Contract-ontwikkeling aan.

 1. NEO

Eerst een trivia! NEO wordt vaak het “nieuwe Ethereum” of “Ethereum van China” genoemd. Waarom? NEO is eigenlijk Ethereum, maar veel beter en sneller. Ze geloven in het vestigen van een ‘slimme economie’ op de markt met een gedistribueerd netwerksysteem.

Een slimme economie is een slim contract met digitale middelen en digitale identiteit. Het idee is innovatief. Bovendien heeft NEO steun van de Chinese overheid, Microsoft en IBM. Dus NEO is hier om impact te maken, daar kunnen we zeker van zijn.

Maar waarom wordt het de hele tijd vergeleken met Ethereum? Nou, NEO neemt alle geweldige functies van het Ethereum-platform over, inclusief virtuele machines. Oh, je hoeft Solidity niet te leren om je te ontwikkelen. Uw goede oude kennis van JavaScript is voldoende.

Ze hebben zelfs het Smart Contract 2.0 uitgevonden. Dergelijke contracten bestaan ​​uit drie delen,

 • NeoVM,
 • DevPak en
 • InteropService

Voordelen

 • Smart Contract 2.0 beschikbaar.
 • JavaScript is beschikbaar voor ontwikkeling.
 • Kan 10.000 transacties per seconde verwerken.
 • De uitvinding van de Smart
 • Ondersteund door de Chinese overheid, IBM en

Nadelen

 • Gereguleerd door de Chinese overheid. Het is dus niet echt gedecentraliseerd.
 • Diverse wortelkettingen beschikbaar.

6. NXT

NXT verscheen in 2013. Ze zijn eigenlijk ouder dan Steller en Ethereum. Ze hadden een visie om een ​​open platform te creëren dat ontwikkelaars gebruiken om elke applicatie te maken die ze willen ontwikkelen. Naast het bieden van betalingssystemen waarop gebruikers kunnen vertrouwen.

Sommige mensen zeiden dat NXT te oud is om de concurrentie aan te kunnen. Maar ze kwamen weer met knaller tijd! Met hun lancering van Ardor the NXT 2.0 creëren ze opnieuw buzz, niet omdat NXT te oud is, maar omdat het zo’n verfijnde, beproefde blockchain is vol met ingebouwde features. Ze hebben tal van functies en add-ons die ze erg aantrekkelijk maken.

Met NXT kunt u uw activa vrijelijk verplaatsen zonder het gedoe van het traditionele systeem door obligaties en gecompliceerde processen te ondertekenen. De marktplaats helpt gretige aan- en verkooppartijen bij elkaar. Een dergelijke handeling lost volledig de behoefte aan een derde oog op.

Eigenlijk bieden ze een andere manier om de partijen bij elkaar te brengen. De verkopende partij zorgt voor een downloadlink naar het product of de dienst die ze willen aanbieden. De koper kan de link gebruiken om het voordeel te krijgen. Zo simpel is het.

NXT heeft een cloudopslagfaciliteit voor de gebruikers. De cloud is beveiligd tegen hackers en cyberaanvallen in tegenstelling tot de gewone beschikbare cloudopslag.

NXT biedt de gebruikers ook de mogelijkheid om hun eigen cryptocurrency te creëren. Geloof je het? Uw eigen geldsysteem. U kunt zelfs munten door elkaar schudden. Veel grote namen in de blockchain-industrie bieden de gebruikers niet zo’n aanbod.

Voordelen

 • Geavanceerd stemsysteem.
 • Proof-of-Stake consensus-algoritme.
 • Eigen cryptocurrency creëren.
 • Beveiligde datacloudservice.

Nadelen

 • Geen mijnbouwkans.

Hoofdstuk 14: Vergelijking van de populaire slimme contractplatforms

Bekijk deze tabel om duidelijk te zijn over de 6 beste Smart Contract-platforms.

Categorie Ethereum Hyperledger-stof NEM Stellair NEO NXT
Sinds gelanceerd 2015 2015 2015 2014 2016 2013
Munten ERC-20, ERC-223, ERC-777 Kuma-token (ontwikkeling aan de gang) XEM XLM NEP-5-tokens NXT 1.0, NXT 2.0 (Ardor)
Contracttaal Stevigheid Golang, JavaScript Java, C ++ XEM C ++, Go, Java, JavaScript, Python, Ruby, Shell .NET, Java, Kotlin, C, C ++, Go, Python, JavaScript Java
Consensus

Algoritme

PoW, PoS (toekomst) No-op, PBFT, SIEVE POI SCP dBFT PoS
Programmeerbaar Ja Ja Nee Ja Ja Nee
Middelen ERC-tokens Sphre, VIVA Coin Beschikbaar e-IOU GoverningToken, UtilityToken, NEP-5-tokens Beschikbaar
Stemmen 3e partij 3e partij Nee Ja Ja, er zijn 2 nieuwe stemsystemen geïntroduceerd Ja
Anonimiteit Nee Ja Nee Nee Nee Muntenschudden
Transacties per seconde 15 3.500 100 10.000 10.000 100
Voordelen Geen installatiekosten, sterke ondersteuning, bredere bruikbaarheid Open source, betere beveiliging, breed scala aan talen Multi-sig-transacties, Eigentrust ++, versleutelde berichtenuitwisseling ICO-gericht, goedkoper, sneller Slim contract 2.0,

Sneller, verschillende talen beschikbaar

Multi-sig-transacties, opstartvriendelijk, aliasing, transactiesnoei
Nadelen Netwerkoverbelasting, beveiligingsproblemen Nog geen actieve tokens Transactiekosten Kan geen ingewikkelde contractontwikkeling aan Gereguleerd door Chinese gov. Geen mijnbouwkans

Hoofdstuk 15: Cyberaanvallen en hackers: hoe slim zijn contracten echt?

Het DAO-hackincident

Een gedecentraliseerde autonome organisatie is beter bekend als DAO. Je zou ze een geweldige toepassing van Smart Contracts of Ethereum kunnen noemen. Het concept is echt praktisch en lost veel problemen op voor organisaties die we tegenwoordig hebben. Een DAO is een echt gedecentraliseerd bedrijfsmodel. Zonder een bestuursorgaan kan de organisatie op rolletjes lopen.

Maar een inbreuk op de beveiliging op 18 juni 2018 schokte ons. De pasgeboren “Child DAO” werd gehackt. De functionarissen van Ethereum merkten op dat Ether zich verplaatst van DAO. Bovendien begon de balans van Ether te dalen. Ethereum verloor 3,6 ETH vanwege deze inbreuk op de beveiliging. Op dat moment was 3,6 miljoen ETH $ 70 miljoen waard.

Ethereum handelde snel om een ​​dergelijk verlies te beperken. De eerste actie die ze ondernamen, was een standaard zachte vork van 28 dagen. Zo’n soft zou de transacties van DAO identificeren en ze op de zwarte lijst zetten. Maar de situatie liep uit de hand, ze stemden voor een hard fork.

Harde vorken kunnen de gestolen ETH van een hack teruggeven om de slimme contracten terug te betalen. Hun slimme beslissing verminderde de impact zeker, maar kon de beveiligingsproblemen van Ethereum niet ongedaan maken.

De multi-signature Wallet-hack van Parity

Portefeuilles zijn vrij veelvoorkomende dingen voor beheer van cryptocurrency. Parity heeft een portemonnee ontwikkeld die meerdere handtekeningen mogelijk maakt. Deze wallets hebben meerdere digitale handtekeningen nodig voordat Ethereum kan worden overgedragen.

Maar pariteit Multi-sig Wallet v1.5 had een aantal ernstige kwetsbaarheidsproblemen. Sommige hackers maakten er gebruik van. Op 18 juli 2017 was de wereld getuige van de tweede keer dat Ethereum een ​​inbreuk op de beveiliging kreeg. Deze keer beroofden hackers 150.000 ETH. Het bedrag komt overeen met $ 30 miljoen.

Maar hoe? Dat is de grote vraag.

De aanvallers hebben 2 transacties gebruikt om de getroffen contracten te sluiten. De eerste transactie zou het eigendom van Multi-sig overnemen. De tweede zal het geld wegspoelen. Om de constructorlogica naar de bibliotheek te extraheren, gebruikten ze de delegatecall-functie.

Daarna kon iedereen de bibliotheek bellen en wijzigingen aanbrengen. De aanvallers hebben vervolgens de initWallet-functie gebeld om het eigendom van het contract te verkrijgen. Dat is hoe de aanvallers ongeveer $ 30 miljoen hebben gestolen.

Parity Wallet bevriezen

Parity Wallet raakte zelfs twee keer in een schandaal. In dit tweede schandaal werd een gebruiker genoemd devops199 per ongeluk de Parity Wallet bevroren en $ 300 miljoen vernietigd (ongeveer 500.000 ETH). Het gebeurde begin november 2017.

devops199 nadat het incident op een thread had gereageerd dat het zijn schuld was en ‘het per ongeluk heeft gedood’. devops199 blijkbaar een leeg GitHub-account hebben. We zijn nog steeds niet zeker van de aard ervan. Het kan een ongeluk zijn of misschien een opzettelijke aanval, wie weet?

Dus, hoe deed het devops199 gehackt? Hij gebruikte eigenlijk twee functies: initWallet () -functie en de kill () -functie. Hij riep de functie initWallet () aan om eigenaar te zijn van de bibliotheek en gebruikte vervolgens de functie kill () om de bibliotheek te vernietigen.

Hij vroeg om een ​​verontschuldiging, maar dat zou niet helpen om de verloren 500K ETH terug te krijgen. Onderzoekers zijn van mening dat het kernprobleem ligt bij codes die in Solidity zijn geschreven.

Het Bancor-incident

Wat als een blockchain-bedrijf geld verliest door hackers en cyberaanvallen? Nou, er vond zo’n incident plaats. Bancor, cryptobedrijf verloor ongeveer $ 23,5 miljoen aan valuta. Onder hen was 12,5 miljoen ETH, 1 miljoen was Pundi X en 10 miljoen was Bancor-valuta genaamd BNT.

Bancor probeert nog steeds het bedrag terug te vorderen. Ze hebben al maatregelen genomen zodat de hackers het gestolen bedrag niet kunnen liquideren. Maar er is geen teken dat we enig goed nieuws hebben gehoord.

Laatste gedachten

Het wordt tijd dat de wereld een sprong maakt en een beter systeem maakt om de oudere traditionele systemen te slim af te zijn. Slimme contracten kunnen revolutionaire veranderingen brengen in de manier waarop we nu zaken doen. Ja, er zijn nog steeds veel tekortkomingen en veel risico’s, maar het is een geweldige en positieve start van een nieuw tijdperk.

De unieke kenmerken van de slimme contracten maken het systeem zo lucratief en aantrekkelijk. We hebben het over functies zoals onveranderlijkheid en gedistribueerd netwerksysteem. Maar onthoud altijd dat het hele systeem afhankelijk is van vertrouwen tussen de betrokken partijen.

Maar we kunnen nu gemakkelijk iets aannemen – Smart Contract is de toekomst. Wij geloven in de loop van de tijd; het systeem wordt gepolijst en vrij van alle gebreken binnenin.

Toch wil je meer weten over al het spannende nieuws en artikelen over blockchain-technologie? Schrijf u in op onze nieuwsbrief en loop voor op de trendlijn!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me