De blockchain is de technologie van de volgende generatie die elk aspect van ons leven volledig revolutioneert. Ondanks veel online controverse en debat, kan de rol van blockchain in onze groei niet worden ontkend. Het is hier om te blijven, en veel experts uit de industrie denken hetzelfde.

Als je een newbie bent en op zoek bent naar een blockchain-spiekbriefje, dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag behandelen we 13 blockchain-vragen die iedereen zou moeten kennen.

De blockchain transformeert langzaamaan de sociale systemen om ons heen. Het biedt een sleutelfunctie die andere technologie tot nu toe niet kon bieden, namelijk decentralisatie. De decentralisatiefunctie verandert ook onze financiële sector en stelt deze in staat om bijna elke branche daarbuiten te beïnvloeden.

Kortom, blockchain heeft meer positieve dan negatieve punten. Laten we dus zonder enige vertraging aan de slag gaan met de blockchain-dingen die iedereen zou moeten weten. Je kunt ook de blockchain-spiekbrief pdf downloaden om deze bij jezelf te houden en onderweg te leren.


De ultieme Blockchain Cheat Sheet Infographic

Blockchian Cheat Sheet

20+ Blockchain-vragen die iedereen zou moeten weten

Wat is blockchain?

We kunnen blockchain zien als een gedecentraliseerde database. Maar het is meer dan dat. De blockchain is een gedecentraliseerd grootboek. In een blockchain kunnen gegevens worden opgeslagen, geregistreerd, getraceerd en bewerkt zonder de noodzaak van een gecentraliseerde autoriteit. Blockchain bestaat uit blokken die op hun beurt weer bestaan ​​uit transacties die eraan zijn toegewezen. Elk van de transacties is gecodeerd van aard, wat op zijn beurt de identiteit van de deelnemers beschermt. Dit eenvoudige idee heeft talloze gebruiksscenario’s en kan in bijna elke branche worden geïmplementeerd, inclusief financiën, overheid, transport enzovoort.

Wil meer weten? Bekijk een gedetailleerde gids over blockchain.

Is blockchain de moeite waard?

Nu we hebben geleerd over blockchain, moeten we onze volgende vraag beantwoorden: “Is blockchain belangrijk?” Zo ja, waarom maakt het uit??

De blockchain is nu alle aandacht waard. Het is een revolutionaire technologie die een alternatief biedt voor het traditionele geld dat wordt gecontroleerd en uitgegeven door de overheid. De digitale valuta die blockchain biedt, zoals bitcoin, is enorm populair en kan worden gebruikt om transacties sneller, veiliger en privé te maken. Er zijn ook veel startups die eraan werken om blockchain geavanceerder te maken wat betreft functies en functionaliteit. U kunt ook digitale valuta gebruiken om dagelijkse items te kopen.

Het heeft al invloed gehad op de industrie, omdat het bedrijven in staat stelt om klaar te zijn voor de toekomst en ervoor te zorgen dat ze in de goede richting groeien. Bovendien is blockchain een ideale technologie om te worden gebruikt voor een identiteitssysteem waar individuele rijbewijzen, nationale ID’s en andere identiteitsstatistieken kunnen worden opgeslagen en anoniem kunnen worden geopend..

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is vooral bekend als de digitale valuta die kan worden opgeslagen, gekocht en gebruikt via de blockchain of het gedistribueerde netwerk. Het werkt vergelijkbaar met digitaal contant geld zonder echt bestaan. De waarde van de cryptocurrency is afhankelijk van de marktomstandigheden. Een van de meest populaire cryptocurrency is bitcoin. Het is ook de eerste digitale munt die in 2009 is ontstaan. Cryptocurrency kan worden gebruikt om te handelen zonder enige gecentraliseerde autoriteit. Het maakt transacties ook goedkoper en sneller. Andere belangrijke voorbeelden van cryptocurrency zijn Ethereum, NEO, EOS, enzovoort.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de eerste digitale valuta die gebruikmaakt van blockchain-technologie. Het is ontstaan ​​met de release van de bitcoin-whitepaper in 2009 door Satoshi Nakamoto. Van daaruit heeft het veel populariteit verworven. Experts werken er ook aan om een ​​nieuwe functie toe te voegen, waaronder het nieuwste bliksemnetwerk, waardoor transacties op het bitcoin-netwerk sneller verlopen. In termen van prijs zag het einde van 2018 een recordhoogte van $ 19.000. Op het moment van schrijven schommelt het momenteel rond de $ 6K per bitcoin.

Bitcoin gebruikt Proof-of-Work (PoW) consensusalgoritme om consensus in het netwerk te bereiken. Het is een manier om transacties goed te keuren en ervoor te zorgen dat ze geldig zijn. Hoewel bitcoin zo populair is, zijn ze niet geliefd bij banken omdat het decentralisatie geeft aan de normale mensen. Banken zijn echter dol op blockchain.

Wat zijn slimme contracten?

Slimme contracten zijn gelijk aan een wettelijk contract in de digitale wereld. Het is geschreven in code en wordt vooraf ondertekend door twee partijen die het gebruiken om een ​​taak uit te voeren, zoals een transactie. Slimme contracten kunnen worden gebruikt om activa, waaronder eigendommen, uit te wisselen, eigendom en auteursrechten te automatiseren en ook een organisatie (DAO) te automatiseren. Slimme contracten werken zonder enige gecentraliseerde autoriteit en maken er daarom gebruik van om veel taken te automatiseren. Het contract wordt vastgehouden tussen twee anonieme partijen waar gebeurtenissen worden geactiveerd en de code wordt uitgevoerd.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een blockchain-technologie die open source is en waarmee ontwikkelaars technologie kunnen gebruiken om gedecentraliseerde applicaties te maken die ook bekend staan ​​als dApps. Het technische verschil tussen bitcoin en Ethereum is aanzienlijk. Met Ethereum kunnen ontwikkelaars nieuwe apps hosten op de blockchain met behulp van slimme contracten en dApps. Automatisering is ook een groot onderdeel van het Ethereum-netwerk. Ethereum lost veel problemen op die Bitcoin had. Vitalik Buterin heeft het ontwikkeld terwijl hij het probleem vanuit een ander perspectief probeert op te lossen. Ethereum maakt gebruik van het Proof-of-Work (PoW) consensusalgoritme, maar het is van plan om in de toekomst over te stappen naar Proof-of-Stake (PoS). Wanneer we Ethereum vergelijken met Bitcoin, valt het onder de tweede generatie blockchains. Dit betekent dat het slimme contracten gebruikt om veel taken te automatiseren. Ontwikkelaars kunnen ook gedecentraliseerde dApps ontwikkelen die gericht zijn op het oplossen van grotere problemen of het faciliteren van een service via het Ethereum-platform.

Wat is EOS?

EOS is een blockchain-platform dat kan worden gebruikt om applicaties op industriële schaal te bouwen en in te zetten. Het werkt in veel opzichten vergelijkbaar met Ethereum en is ontwikkeld door Dan Larimer. EOS belangrijkste motief om transactiekosten te verwijderen en tegelijkertijd schaalbaarheid te bieden. EOS kan door ontwikkelaars worden gebruikt om dApps te ontwikkelen en te schalen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het knelpunt in het netwerk. EOS gebruikt een gedecentraliseerd besturingssysteem om ervoor te zorgen dat de blockchain schaalbaar is en om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen apps top is. Momenteel is Block.One verantwoordelijk voor het beheer van EOS-ontwikkeling.

We hebben EOS in detail behandeld. Bekijk de post hier.

Wat is Hyperledger?

Hyperledger is een open source blockchain-samenwerking om blockchain-technologieën vooruit te helpen en de ontwikkeling van een gedistribueerd grootboek blockchain-framework op ondernemingsniveau te vergemakkelijken. Het wordt in de hele branche gevormd, waar iedereen zal werken om blockchain toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Zowel tech-giganten als startups nemen deel aan het ecosysteem om ervoor te zorgen dat blockchain een enterprise-grade framework heeft om mee te werken. Om ervoor te zorgen dat ze de focus niet verliezen, zullen ze geen cryptocurrency vrijgeven die aan het project is gekoppeld. Momenteel lopen er vier projecten onder HyperLedger, waaronder Burrow, Indy, Sawtooth en Fabric.

U kunt meer te weten komen over Hyperledger, aangezien we het hier uitvoerig hebben behandeld.

Wat is dApp?

dApp staat voor de gedecentraliseerde app en wordt gehost op een blockchain. Ze profiteren van het gedecentraliseerde grootboek en draaien bovenop het blockchain-netwerk. Ontwikkelaars kunnen slimme contracten gebruiken om dApps te coderen. Dit geeft dApps de mogelijkheid om te worden geautomatiseerd zonder menselijke tussenkomst. Het eerste blockchain-netwerk dat dApps bracht, is Ethereum. Het stelde ontwikkelaars in staat om dApps te ontwikkelen met behulp van slimme contracten. Gedecentraliseerde apps kunnen niet worden beheerd door een gecentraliseerde autoriteit. De app heeft mogelijk zijn eigen cryptocurrency om verschillende activiteiten die door hem worden aangeboden mogelijk te maken.

Meer weten? Bekijk de dApp-beginnershandleiding op 101blockchains.com

Wat is DAO?

DAO staat voor gedecentraliseerde autonome organisaties. DAO is een gedecentraliseerde organisatie en maakt gebruik van slimme contracten en andere blockchain-technologiefuncties. Het kan op zichzelf worden uitgevoerd en er is geen hiërarchisch beheer aan gekoppeld. De code is vooraf geschreven en verwerkt verschillende features en functionaliteiten die DAO te bieden heeft. Het wordt bediend met behulp van gedistribueerde consensusprotocollen. Ethereum en EOS ondersteunen DAO en iedereen kan een regel definiëren en een DAO bouwen die onafhankelijk werkt.

Wat is blockchain digitale transformatie?

We bevinden ons in het tijdperk van digitale transformatie van blockchain. Het huidige digitale landschap wordt gerevolutioneerd door blockchain. Bijna alle branches die er zijn, worden beïnvloed door blockchain. Het kan entertainment, recht en misdaad, technologie, media, bestandsbeheer enzovoort zijn. Elke verticaal profiteert nu van de blockchain, omdat de voordelen meer zijn dan de nadelen. Als je wilt weten welke branches het meest worden beïnvloed en voorbeelden van elke branche, lees dan onze uitgebreide Blockchain digitale transformatie – 30+ voorbeelden van blockchain-transformatie.

Wat is een ICO?

ICO staat voor Initial Coin Offering. Het is een geldinzamelingsmechanisme waarmee startups geld inzamelen voor hun nieuwe project door een crypto-token aan de investeerders aan te bieden. Het klinkt vergelijkbaar met IPO, maar er zijn veel verschillen tussen. ICO’s zijn eenvoudig uit te voeren omdat ze minder voorbereidingen vergen in vergelijking met andere investeringsmethoden. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is verantwoordelijk voor het bepalen van de status van tokens.

Meer weten? Bekijk een gedetailleerde gids over het starten van een ICO.

Wat is STO?

STO staat voor security token offerings. Ze werken anders dan ICO waar je tokens koopt via de methode van crowdfunding. Bij ICO koopt u geen aandelen van het bedrijf. STO lost dit probleem op door u daadwerkelijke financiële zekerheid te bieden, waardoor u kunt deelnemen aan de activiteiten van het bedrijf, inclusief stemrecht. Werkelijke activa geven STO terug en vereisen daarom een ​​zorgvuldige planning, in tegenstelling tot ICO. Polymath is een populair platform waarmee startups of bedrijven een STO kunnen uitvoeren. Het heeft een ST-20-standaard voor het maken, distribueren en opslaan van tokens.

Misschien wilt u hier meer lezen over beveiligingstokens.

Wat is de toekomst van blockchain?

Onze laatste vraag in de blockchain-spiekbrief gaat over de toekomst van blockchain. Dus, waar staan ​​we voor en wat is de toekomst van blockchain? Momenteel bevindt blockchain zich nog in de kinderschoenen en is er veel innovatie nodig om in de verschillende branches te worden toegepast. Veel startups werken actief op het gebied van blockchain om een ​​geavanceerde oplossing te bieden voor problemen met blockchain.

In de toekomst zullen we een grote acceptatie van digitale valuta en blockchain zien. Zelfs de overheid is geïnteresseerd in het transformeren van hun diensten met blockchain. Je kunt hier meer lezen over wat wij denken over de toekomst van blockchain.

Wat is het verschil tussen een blockchain en een database?

Dit is een van de fundamentele vragen die worden gesteld door nieuwkomers. Op het eerste gezicht lijken zowel de database als de blockchain op elkaar. Maar intern is blockchain veel gecompliceerder in vergelijking met een database. De blockchain is een gedistribueerd grootboek waarin informatie wordt opgeslagen die wanneer nodig kan worden getraceerd. Blockchain biedt ook integriteit in vergelijking met een traditionele database. De database biedt CRUD-bewerkingen terwijl Blockchain dat niet doet.

Wat is het verschil tussen token en cryptocurrency?

Cryptocurrency is een digitale asset waaraan een eigen blockchain is gekoppeld. Bitcoin is een goed voorbeeld van cryptocurrency. Token heeft er daarentegen geen exclusief blockchain-netwerk voor. Een token wordt bovenop een bestaande blockchain gebouwd. Een voorbeeld van een token is een Binance (BNB) -munt.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van de blockchain-spiekbrief waar we 14 bekende blockchain-vragen en hun antwoorden bespraken. We raden je ook aan om het pdf-formaat van de blockchain-spiekbrief te downloaden, zodat je er later gemakkelijk naar kunt verwijzen.

Dus, wat vind je ervan? Reageer hieronder en laat het ons weten. Wij luisteren.

Bekijk de tabel voor een snelle referentie

Vraag Verklaring van één zin
Wat is blockchain? De blockchain is een gedistribueerd grootboek dat transparantie, decentralisatie en data-integriteit biedt.
Is blockchain het overwegen waard?? Ja, het is de moeite waard, aangezien het momenteel de industrieën en het sociale leven om ons heen vormgeeft.
Wat is cryptocurrency? Cryptocurrency is een digitale valuta die via het netwerk kan worden opgeslagen, gekocht en uitgegeven.
Wat is bitcoin? Bitcoin is de eerste cryptocurrency die in 2009 door Satoshi Nakamoto werd vrijgegeven via bitcoin whitepaper.
Wat zijn slimme contracten? Slimme contracten zijn gelijk aan juridische contracten tussen twee partijen in de digitale wereld.
Wat is Ethereum? Ethereum is een blockchain-platform van de tweede generatie waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde apps kunnen maken met behulp van slimme contracten.
Wat is EOS? EOS is een blockchain-platform van de tweede generatie voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dapps), vergelijkbaar met Ethereum.
Wat is Hyperledger? Hyperledger is een open source blockchain-samenwerking om de ontwikkeling van een gedistribueerd grootboek blockchain-framework op ondernemingsniveau te bevorderen
Wat is dApp? dApp staat voor de gedecentraliseerde applicatie en wordt gehost op een blockchain die taken en services automatiseert door P2P-interacties mogelijk te maken.
Wat is DAO? DAO (Decentralized Autonomous Organisations) is een gedecentraliseerde organisatie en maakt gebruik van slimme contracten en andere blockchain-technologiefuncties.
Wat is een ICO? Initial Coin Offering is een geldinzamelingsmechanisme waarmee startups geld inzamelen voor hun nieuwe project door een crypto-token aan de investeerders aan te bieden.
Wat is een STO? Beveiligingstokenaanbod is een geldinzamelingsmechanisme waarbij beleggers op activa gebaseerde tokens verwerven door in een project te investeren.
Wat is de toekomst van blockchain? De toekomst van blockchain ziet er rooskleurig uit met zowel de industrie als de overheid die in hun systemen implementeert.
Wat is het verschil tussen een blockchain en een database? Databases zijn een gecentraliseerd grootboeksysteem dat afhankelijk is van de client-server-netwerkarchitectuur. Aan de andere kant is Blockchain een gedistribueerd P2P-grootboeksysteem met toegevoegde beveiligingslagen, transparantie en integriteit.
Wat is het verschil tussen token en cryptocurrency? Zowel cryptocurrency als token zijn digitale activa. Cryptocurrency heeft echter hun blockchain, terwijl tokens al bestaande blockchain-oplossingen gebruiken.

Notitie: Wilt u deze allemaal bij uzelf houden? Download het pdf-formaat van het blockchain-spiekbriefje en leer meer over blockchain. U kunt de pdf ook delen met uw leeftijdsgenoten en ervoor zorgen dat zij ook op hetzelfde leertraject zitten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me