Blockchain bracht ons een prachtig geschenk samen met al zijn betoverende aspecten: cryptocurrencies. Cryptocurrencies streven al lang naar de toppositie in de investeringswereld. Ondanks al zijn functies en pogingen worstelt het echter nog steeds om het hoofd te bieden aan het echte wereldscenario.

Ten eerste zijn cryptocurrencies extreem volatiel en stabiliseren de prijzen zich nooit. Om deze reden stappen veel gebruikers weg van deze nieuwe cryptomarkt. Experts zijn van mening dat cryptocurrencies nog een lange weg te gaan hebben als ze een wereldwijd geaccepteerde valuta willen worden.

Welnu, we kunnen al zien hoe het afloopt, in dit jaar, 2018, bereikten ze hun beste $ 800 miljard aller tijden. Maar naarmate de dagen verstreken, verandert de situatie drastisch. De prijs begon erg snel te dalen, en na enige tijd bevindt hij zich in de zone van $ 200 miljard.

Contents

Voer Stablecoin in.


De stabiele munt is de nieuwe hotshot-stad en ze zien er echt goed uit. Velen van jullie hebben er vast van gehoord, maar blijven in de war over wat het eigenlijk is. Daarom behandelt deze gids alles wat met stablecoins te maken heeft. Dus laten we beginnen!

Hoofdstuk-1: Wat is een stabiele munt?
Hoofdstuk-2: Verschillende soorten stabiele munten
Hoofdstuk-3: Stablecoin: meest populaire projecten
Hoofdstuk-4: Wat zijn de toepassingen in de echte wereld??
Hoofdstuk-5: Waarom neemt de populariteit van Stablecoin toe??
Hoofdstuk-6: Zijn er beperkingen?
Hoofdstuk 7: Vooruit kijken

Hoofdstuk-1: Wat is een stabiele munt?

Stablecoin is een soort cryptocurrency die altijd een stabiele prijs heeft. Dit soort cryptocurrencies is gemaakt om het onstabiele cryptomarktscenario aan te pakken en een stabiele basis voor iedereen te garanderen.

Daarom is Stable Coin-cryptocurrency cruciaal voor crypto-investeerders, cryptocurrency-uitwisselingen en de algehele cryptomarkt. Neem bijvoorbeeld Tether stablecoin. Tether wordt ondersteund door fiatgeld en je kunt Tether voor slechts $ 1 ruilen. U ziet dus hoe Tether stablecoin de onstabiele aard van de cryptocurrencies in evenwicht kan brengen.

wat zijn stablecoin en stablecoin-typen

Je vindt tegenwoordig veel stablecoins op de beurs. Deze munten winnen langzaam aan populariteit en herstellen het vertrouwen van mensen in digitale valuta. Hoewel er andere projecten zijn geweest die niet het vereiste succesniveau konden bereiken als populaire, gaan ze toch sterk.

Ook al zou je kunnen denken waarom er zoveel projecten van de stabiele munt zijn terwijl ze allemaal dezelfde output hebben. Welnu, het punt is, elk stabiel token heeft zijn eigen set mechanismen. Sommigen van hen hebben verschillende protocollen of gebruiken verschillende methoden om de waarde te stabiliseren.

Bijna alle stablecoins houden een of andere vorm van onderpand in en beheren vervolgens hun voorraad om de markt te beïnvloeden en stabiel te maken. Door geld gesteunde stabiele token houdt werkelijk geld in reserve en zorgt vervolgens voor een inwisselbare valuta in ruil voor tokens.

De oorspronkelijke algoritmen achter elke munt lijken misschien een beetje ingewikkeld, maar de simpele term zou zijn “In ieder geval een stabiele waarde behouden”.

Waarom Stablecoin bestaat?

Nou, het is eigenlijk best simpel. Omgaan met of circuleren met fiatgeld is niet altijd een gemakkelijke taak in de cryptocurrency-wereld. Vooral vanwege de zogenaamde beperkingen en voorschriften op fiatgeld.

Dit is de reden waarom veel cryptocurrency-uitwisselingen niet met dollars te maken hebben. Het wordt dus vrij moeilijk voor beleggers die met harde contanten in cryptocurrencies willen investeren. De stabiele munt kan een solide vervanging zijn voor dollars, en het zal u helpen om in andere cryptocurrencies te investeren.

De theorie is om de aard van dollars na te bootsen en dat te gebruiken om bitcoins te verkopen en contant geld te krijgen. Dit is hoe stablecoins werken.

Crypto-marktplaats mist ook liquiditeit. Een stabiele muntenlijst kan daarentegen de liquiditeit bieden die de cryptomarkt nodig heeft. Daarom zijn ze essentieel voor de algehele groei van digitale valuta en wereldwijde betrokkenheid.

Hoofdstuk-2: Verschillende soorten stabiele munten

Je zou kunnen denken dat alle stablecoin-cryptocurrency hetzelfde type algoritmen heeft. Dat is hier echter niet het echte geval. U zult een ander type lijst met stabiele munten op de markt vinden met verschillende mechanismen. Deze zijn doorgaans onderverdeeld in vier verschillende munten.

Laten we eens kijken wat ze zijn:

1. Door Fiat gesteunde stabiele munt

Deze worden ondersteund door fiatgeld en een van de meest voorkomende vormen van stabiele cryptomunten. Simpel gezegd, het is een beetje een digitale vorm van fiatgeld.

Fiatgeld is de bestaande valuta die we van elk land hebben. In eenvoudige bewoordingen is het het papiergeld dat u elke dag gebruikt om dingen te kopen en bij uw banken te sparen. USD, CHF, EUR, JPY en GBP zijn slechts een paar voorbeelden, maar u begrijpt het wel, juist?

Wat er gebeurt in deze vorm van stablecoin-cryptocurrency, is dat deze munten dezelfde waarde hebben als de reguliere valuta. Dit betekent dat als uw valuta $ 1 is, elke stabiele cryptomunt dezelfde waarde $ 1 heeft. Beide valutakoersen blijven dus altijd 1: 1. Dit is het basiselement van stablecoin.

In dit geval krijgen al deze soorten stablecoins echter echt geld van de banken. Deze infrastructuur maakt het algemene concept van decentralisatie enigszins ongeldig. Waarom? Omdat uiteindelijk de cryptocurrencies worden gecontroleerd door de banken, wat een gecentraliseerd systeem is.

Toch is dit type stabiele muntstructuur ook vrij eenvoudig; toch zou u te maken krijgen met vertrouwenskwesties.

Het proces

Het verwerken van dit type stabiele token is vrij eenvoudig. Een derde partij beheert de stroom van het fiatgeld en de tokens. Het accepteert nieuw fiatgeld en geeft vervolgens het exacte bedrag aan stablecoin op het netwerk uit. Dit bedrijf zal al het fiatgeld dat het token vertegenwoordigt in bewaring nemen.

Maar u zou het externe bedrijf moeten vertrouwen en geloven dat banken hetzelfde bedrag aan fiatgeld hebben. Je hebt echter echt geen manier om dat zeker te weten. Het is een kwestie van vertrouwen, waardoor het veel voorkomende probleem opnieuw naar voren komt.

Nadat ze de tokens hebben uitgegeven en je stablecoin koopt met fiatgeld dat je op verschillende platforms kunt gebruiken. Aan de andere kant, als u uw tokens wilt verkopen en het geld terug wilt krijgen, zal het bedrijf u het geld overmaken. Daarna zullen ze de tokens vernietigen die je hebt ingewisseld. Op deze manier behouden ze dezelfde verhouding van 1: 1, zelfs als mensen enkele tokens kopen of ze vernietigen. Dit is een andere manier waarop stablecoins werken.

Dus je ziet dat je een stabiele waarde krijgt in dit type stabiele muntcrypto.

Heeft het voordelen?

 • Redelijk stabiel: De valuta’s van Fiat zijn vrij stabiel, aangezien de overheid ze ondersteunt. U kunt ook wettelijke rechten hebben, aangezien deze stablecoin te maken heeft met juridische voorwaarden.
 • Redelijk makkelijk: U zult de mechanismen vrij gemakkelijk kunnen begrijpen. Het is ook een eenvoudig algoritme, geen complexe situaties of wat dan ook.

Grote nadelen

 • Gecentraliseerd systeem: De structuur van deze stabiele munt is gecentraliseerd en u weet hoe kwetsbaar deze kan zijn. De basisvereiste van blockchain om centralisatieproblemen op te lossen, werkt hier niet. Je kunt deze netwerken dus niet gedecentraliseerd of gedistribueerd noemen.
 • Vertrouwensproblemen: Je zou ze blindelings moeten vertrouwen. Maar dit element druist strikt in tegen de aard van cryptocurrencies. Externe audits kunnen nodig zijn om alle rekeningen te valideren.
 • Reglement: Als u passief met fiatgeld omgaat, bent u verplicht zich te houden aan regels en voorschriften. Dit is iets wat velen van ons niet echt willen.

2. Door grondstoffen gesteunde stabiele munt

Dit soort munten is een back-up van grondstoffen zoals gas, goud, waardevolle metalen, enz. Hier zullen al deze grondstoffen altijd een stabiele waarde hebben op het netwerk. U kunt producten in vervangbare activa plaatsen, omdat u ze op dezelfde markt kunt verhandelen voor harde contanten.

Velen van jullie hebben misschien goederen opgeslagen voor regenachtige dagen. Een meest voorkomende daarvan is goud, een edelmetaal met een grote waarde op de markt. Goud is een zeldzaam metaal en wordt al generaties lang als accessoire gebruikt.

Daarom vindt u op de markt altijd vraag naar dit metaal en andere edelmetalen. Het zal dus altijd verhandelbaar zijn.

Andere edelmetalen stellen ook eisen, maar niet zo hoog als goud zelf. Beleggers hebben dit metaal in voorraad en beschouwen dit als een veilige optie ten opzichte van andere metalen.

Stablecoin die wordt ondersteund door goud, krijgt altijd een specifieke waarde toegewezen aan elk van de munten. Een gouden stablecoin kan bijvoorbeeld één gram goud vertegenwoordigen. U kunt zich echter afvragen waar het fysieke goud zelf is. Deze goudstukken worden bewaard in een sterk beveiligde vertrouwde kluis, maar in de meeste gevallen zijn ze de derde partij.

Uw stabiele cryptobedrijf voor munten zou dus diensten van derden gebruiken om u dit soort luxeartikelen te geven. Misschien wilt u erover nadenken voordat u met deze munten aan boord springt.

Door grondstoffen gesteunde stabiele cryptovaluta is niet zo populair als door fiat gesteunde cryptovaluta. Maar u krijgt wel een alternatieve optie als u niet in fiat-valuta’s wilt investeren. Het is een soort tastbare optie voor jou.

Het proces

Dit is niet zo eenvoudig als een lijst met stabiele munten met fiat-ondersteuning. Een gebruiker zou via het platform goud of een andere vorm van de grondstof kopen. Daarna zal de verkoper het goud verstrekken dat de gebruiker zojuist heeft gekocht en bewaart de bewaarder dit in een veilige kluis.

Zodra de verkoper het goud opslaat, wordt alles wat ze deden op een willekeurige digitale kaart geplaatst. Deze kaart is nodig omdat in geval van wanbeheer de gebruiker of verkoper zijn processies kan claimen op basis van de informatie.

Deze digitale kaart wordt naar een smart contract op het netwerk gestuurd en dat contract geeft vervolgens nieuwe gouden stablecoin of token op het net. De gebruikers krijgen vervolgens de tokens waarvoor ze in het begin hebben geclaimd. Dit is een meer gecompliceerde manier waarop stablecoins werken.

Er is niet zoveel stabiele muntenlijst, tegenwoordig ondersteund door grondstoffen. De weinige projecten bieden gebruikers echter een beetje meer andere opties dan fiat-ondersteunde projecten, dus dat is een pluspunt.

Aan de andere kant zijn er rapporten over oplichting gesteunde stabiele muntenlijstprojecten, dus zorg ervoor dat ze authentiek zijn voordat u investeert.

Heeft het voordelen?

 • Echte activa: Elke belegger hier kan echte activa in een digitale vorm aanhouden. Zoals u kunt zien, zijn de activa tastbaar. U kunt ze dus op elk moment verzilveren met behulp van de omrekeningskoers en het activum zelf bezitten.
 • Hogere stabiliteit: De waarde van grondstoffen fluctueert niet zo veel. U kunt ze dus beschouwen als een stabiele bron van investeringen. Op de lange termijn zullen dit soort stablecoins zeker van pas komen
 • Biedt liquiditeit: Een unieke benadering om grondstoffen te tokeniseren, maakt het blockchain-platform meer liquide dan voorheen. Het zal ook een groter bereik van prijsontdekking vergemakkelijken.

Hoe zit het met de nadelen?

 • Te veel autoriteiten: Dit type stabiele munt vereist veel extra autoriteiten, zoals verkopers, bewaarders en andere autoriteiten. Dat is de reden waarom het uiteindelijk een soort gecentraliseerd systeem wordt in plaats van een gedecentraliseerd systeem, waardoor het risico op mislukking toeneemt.
 • Vereist audit: Om ervoor te zorgen dat alles klopt, zijn auditsessies vereist. Dit kost veel tijd en ondermijnt de algehele blockchain-ervaring.

3. Stablecoin met cryptocurrency

Cryptocurrencies maken een back-up van dit type stabiele token. Populaire cryptocurrencies zoals Ethereum of Bitcoin, die toevallig veel marktwaarde hebben, worden hier gebruikt. Meestal worden deze munten niet ondersteund door enkele cryptovaluta, maar door een mix van verschillende cryptocurrencies. Deze structuur voorkomt eventuele volatiliteitsrisico’s.

Als u slechts één crypto gebruikt om deze stablecoin-prijs te ondersteunen, vervalt het primaire doel van stablecoin. Het zou gewoon een munt zijn die door een andere munt wordt ondersteund, waardoor dit om te beginnen overbodig is.

Als deze stablecoin-prijs echter wordt ondersteund door een combinatie van cryptocurrencies, kunnen andere valuta’s die daling ondersteunen, zelfs als een van de cryptocurrencies een enorme prijsdaling heeft. Dit systeem werkt wel en zorgt voor een stabiele waarde voor de tokens.

Cryptocurrencies zijn enorm vluchtige activa, dus investeren in slechts één is zeer riskant.

Een andere grote factor van door cryptocurrency gesteunde stablecoins is dat het overdreven onderpand is. Dit type structuur is nodig om de waardeschommelingen van de cryptomarkt in stand te houden. Door meer te doen dan de situatie vereist, wordt de schade van een plotselinge prijsverlaging voorkomen.

Een meest voorkomende scène voor dit soort stablecoins is wanneer gebruikers hun munten in een smart contract inzetten en later een vaste verhouding van stablecoins creëren..

Het proces

In deze vergrendelt de gebruiker zijn basiscryptocurrencies en op basis daarvan wordt de stablecoin gemaakt. Nadat ze zijn gemaakt, worden ze allemaal naar de portemonnee van de gebruiker gestuurd. Zelfs in veel gevallen zou je zien dat gebruikers van deze categorie van stablecoin-prijs een lening kunnen krijgen van het slimme contract.

Ze zullen het onderpand opsluiten en dat gebruiken om elke vorm van schuld af te betalen als de waarde van de stablecoin-prijs op de een of andere manier daalt. De gebruiker zou een terugtrekkerniveau instellen en als er een plotselinge crash plaatsvindt en deze in de buurt komt van dat niveau, wordt het onderpand automatisch geliquideerd.

Andere methoden, zoals aanvullende of incentives, zorgen verder voor de prijsstabiliteit van de stablecoin. Alles hangt dus niet alleen af ​​van de groep cryptocurrencies, maar eerder een combinatie van alles. Dit is een andere manier waarop stablecoins werken.

Zijn er voordelen?

 • Gedecentraliseerd systeem: In tegenstelling tot andere stablecoins, heeft deze een meer gedecentraliseerd schema van allemaal. Dus als je dol bent op de gedecentraliseerde architectuur, dan zou je het kunnen overwegen.
 • Hogere efficiëntie: U kunt elke soort crypto snel omzetten naar een andere crypto op het netwerk. Het is relatief eenvoudig te doen en het verhoogt het liquidatieproces.
 • Transparantie: Alle transacties worden geregistreerd in het grootboeksysteem, zodat u alles kunt zien wat er gebeurt.
 • Creëert een hefboomwerking: Omdat de munten te veel onderpand hebben, kan elke gebruiker het gebruiken als handelsmiddel, wat een efficiënt proces garandeert.

Hoe zit het met de nadelen?

 • Instabiel: Omdat dit soort stablecoins zelf wordt ondersteund door cryptocurrencies, is het gezonde verstand dat het vluchtiger zou zijn dan andere soorten stabiele munten.
 • Te ingewikkeld: Het muntproces is een beetje ingewikkeld en hangt van zoveel factoren af. Als er zelfs maar één ontbreekt, zou het hele proces instorten.
 • Direct vloeibaar maken: Het kan zowel een zegen als een vloek zijn. Zoals u weet, kunt u uw vermogen liquideren als het onder de drempelwaarde komt. Maar daarbij kan de prijsklasse drastisch verschuiven, waardoor het hele systeem vluchtig wordt.

4. Seignorage-stijl / niet-collateralized Stablecoin

Deze categorie munten is een beetje anders. Ze hebben geen middelen om een ​​back-up van te maken; ze gebruiken eerder een algoritme om crypto te branden of toe te voegen om de waarde te stabiliseren. Deze munt maakt gebruik van een gecontroleerde aanpak die zorgt voor het uitbreiden of beperken van munten op het netwerk. Het systeem zorgt ervoor dat de tokens altijd een stabiele waarde hebben.

Als de vraag toeneemt, worden er nieuwe munten geslagen en wordt de prijsstijging gestabiliseerd. Het primaire doel blijft echter altijd hetzelfde, zorg ervoor dat de waarde zo dicht mogelijk bij $ 1 ligt. Helaas is dit type stablecoin niet zo populair geworden als de andere.

Maar de situatie verandert, aangezien dit type de vooruitzichten van de stablecoin-prijs kan veranderen.

Het proces

Het is zo simpel als ik eerder zei. De gebruiker op het netwerk vraagt ​​om stabiele munten en het systeem zal munten genereren om aan de eisen te voldoen en de prijsstijging te stoppen. Maar wat gebeurt er als de prijzen dalen door te veel munten??

In dat geval zal het netwerk aandelen aanbieden en om aandelen te kopen heb je de stablecoin nodig. Dus op deze manier verwijderen ze overtollige stablecoins en onderhouden ze het systeem. Dit is een soort van vergelijkbare strategie die de banken tegenwoordig gebruiken.

Wat zijn de voordelen?

 • Volledig gedecentraliseerd: Omdat alles wordt gecontroleerd door de algoritmen, is het netwerk volledig gedecentraliseerd zonder enige invloed van derden.
 • Geen back-upactiva: Dit stabiele token heeft geen enkele vorm van onderpand als back-up. U hoeft zich dus nooit zorgen te maken over prijsschommelingen van het onderpand die het systeem beïnvloeden.
 • Echt stabiel: Het is relatief stabieler dan andere soorten stablecoins. De algoritmen zorgen er altijd voor dat er nooit te veel of te weinig munten op het netwerk zijn.

Zijn er nadelen??

Complex proces: Hoewel de algoritmen voor alles zorgen, is het proces uiterst geavanceerd. Ervoor zorgen dat de verhouding tussen het slaan en vernietigen van munten elkaar altijd in evenwicht houdt, is buitengewoon moeilijk.

Hoofdstuk-3: Stablecoin: meest populaire projecten

Er zijn tot nu toe veel stablecoin-projecten geweest. Niet dat ze allemaal aan populariteit hebben gewonnen, maar sommige projecten zijn echt het vermelden waard. Laten we eens kijken wat deze projecten zijn.

Door Fiat gesteunde Stablecoin-projecten:

 • Ketting (USDT)

Laten we beginnen met een van de gerenommeerde stablecoins op de markt. Tether is een stabiele munt die wordt ondersteund door USD. Bovendien is het enorm populair onder de blockchain-enthousiastelingen. Tether Limited is het bedrijf dat Tether bezit, maar het is niet het enige dat ze bezitten. Een van de grootste Bitfinex-beurzen heeft een nauwere link met Tether stablecoin; ze lijken allebei dezelfde CEO te hebben.

Deze stablecoin-prijs wordt voornamelijk gebruikt door crypto-investeerders, wanneer ze een mogelijke neergang van de markt moeten voorkomen. Dus je zou dit kunnen beschouwen als een soort redder. De meeste handelaren kochten Tether als een waardevolle en stabiele investering.

Wat Tether hier doet, is dat het een betere oplossing biedt voor directe USD-conversie. Hier kunnen handelaren al hun investeringen omzetten in een stablecoin die een equivalent bedrag van USD vertegenwoordigt. U hoeft dus geen geld meer te verdienen in een crisis.

Meningsverschillen over Tether

Hoewel Tether misschien de perfecte vangst lijkt, zijn er enkele controverses op de markt. Allereerst zetten velen vraagtekens bij het gebrek aan transparantie in het netwerk. Aangezien door fiat gesteunde stablecoin een gecentraliseerde architectuur heeft, is deze vraag onvermijdelijk.

Velen zijn bang dat Tether stablecoin mogelijk niet alle tokens ondersteunt met het exacte bedrag aan fiatgeld. Aan de andere kant beweert Tether altijd dat ze genoeg USD hebben om alle tokens om te zetten. Veel critici betwistten deze bewering, maar konden geen solide basis voor hun theorie vinden.

Uiteindelijk is Tether nog steeds populair met een marktkapitaal van meer dan $ 2 miljard.

 • TrueUSD (TUSD)

TrueUSD is een andere stabiele munt met fiat-ondersteuning, maar het is een alternatief voor Tether. U krijgt meer transparantie in deze munt, in tegenstelling tot Tether. Hun kernkader stelt hen in staat om deze transparantie te behouden.

Hun systeem heeft een vloeiende betekenis met het escrow-systeem. Elke gebruiker op zijn platform kan TUSD met USD uitwisselen met behulp van die geblokkeerde rekening. Dit account is onaantastbaar voor het team en niemand kan dat manipuleren. Dit scenario zorgt uiteraard voor een betere gebruikerservaring, aangezien u altijd een 1: 1-rantsoen voor uw token kunt krijgen.

Bittrex introduceerde voor het eerst TrueUSD en later verwelkomden andere grote cryptomarkten zoals CoinTiger, Binance en Upbit het. Wat de populariteit betreft, het staat op de tweede positie, krap na Tether. Het team probeert deze nieuwe stablecoin echter aan te passen aan andere sectoren, zoals internationale betalingen of e-commerce-oplossingen.

 • Tweelingen (GUSD)

Gemini-dollar of GUSD kwam met hoge verwachtingen op de markt. De Winklevoss-tweeling – Cameron en Tyler zitten achter dit nieuwe type door fiat gesteunde stablecoin.

Gemini-dollar volgt alle voorschriften van typisch fiatgeld, aangezien het wordt ondersteund door USD. Het bedrijf beweert momenteel de eerste gereguleerde munt op de markt te zijn met veel functies. Een van de meest opvallende is misschien wel de mogelijkheid om op hun platform USD te verzenden en te ontvangen.

Het zorgt dus voor een snel en veilig betalingssysteem dat het tegen elkaar opneemt met USD.

Hoe werkt het?

In eerste instantie zal iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van Gemini, USD naar GUSD converteren van de Gemini-beurs. Deze tokens gaan rechtstreeks naar zijn / haar Ethereum-account. Aan de andere kant, als hij / zij dit bedrag op hun Gemini-dollarrekening stort, kunnen ze het terug converteren naar USD.

De USD die voor deze tokens worden uitgegeven, wordt opgeslagen in een Amerikaanse bank, waar ze in aanmerking komen voor overdracht en andere toepassingen. Om ervoor te zorgen dat ze volledige transparantie hebben, werkt het bedrijf samen met een onafhankelijk accountantskantoor dat elke maand de 1: 1-verhouding inspecteert.

Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over uw Gemini-dollar wanneer u erin investeert.

Door grondstoffen gesteunde Stablecoin-projecten:

 • Digix gouden tokens (DGX)

Een van de beste stablecoins-projecten voor een door grondstoffen gedekte munt zou Digix Gold zijn. Dit ERC-20-token wordt ondersteund door een veeleisend product: goud. Er zijn veel gebruikers die in goud willen investeren en Digix brengt die mogelijkheid direct aan hun deuren.

Elk goud wordt gecontroleerd en vervolgens opgeslagen in een extreem bewaakte kluis die bekend staat als ‘The Safe House’. U kunt DGX op elk gewenst moment verzilveren; er zijn geen enkele beperkingen. De waarde van elk token is afhankelijk van de marktprijs van goud. Goud werd altijd beschouwd als een stabiel bezit met betrekking tot beleggen samen met fiatgeld.

Dus in dit opzicht is DGX slechts een perfect voorbeeld van de door grondstoffen gesteunde stabiele munt. Als u op het netwerk in goud wilt investeren, krijgt u 1 gram goud voor elk DGX-token.

Als u zich zorgen maakt over transparantie, kan DGX uw zorgen zeker wegnemen. Elke 3 maanden geven ze een volledig gecontroleerde verklaring af die de veiligheid van uw activa garandeert.

 • Tiberius-munt

Met de lancering van Tiberius Coin heeft Tiberius Group AG. Begonnen hun reis met blockchain. Tiberius Group AG is een vermogensbeheerder en handelsonderneming in grondstoffen die investeerders een andere mogelijkheid wil geven om stablecoin te kopen.

Ze zijn echter relatief nieuw, net gelanceerd op 1 oktober 2018. Tiberius-munt is een enigszins unieke nieuwe stablecoin-cryptocurrency die wordt ondersteund door zeldzame metalen.

Een van deze munten vertegenwoordigt zeven soorten metalen. Deze stablecoin-cryptocurrency wordt dus niet ondersteund door slechts één zeldzaam metaal, maar een combinatie daarvan. Ze hebben een precieze metaalverhouding voor elke munt. Meestal heeft het token 6,569% platina, 11,057% kobalt, 19,595% goud, 13,269% nikkel, 15,838% tin, 24,959% koper en 8,713% aluminium.

Wat het gewicht betreft, krijgt u 0,0015 g platina, 1 g kobalt, 0,003 g goud, 6 g nikkel, 5 g tin, 25 g koper en 25 g aluminium.

Volgens hen willen ze dat mensen investeren in industriële metalen waar veel vraag naar is en nog lang zal aanhouden.

In tegenstelling tot andere, wordt de Tiberius-munt legaal verkocht onder de jurisdictie van de Zwitserse wet. Deze stablecoin kost u slechts $ 0,70 en heeft ervoor gezorgd dat deze in die prijsklasse blijft.

Door cryptocurrency gesteunde Stablecoin-projecten:

 • MakerDAO (DAI)

MakerDAO valt onder de door cryptocurrency gesteunde beste stablecoins, maar met een klein verschil. Zoals ik al eerder zei, cryptocurrencies zijn zeer vluchtig en dit type zou altijd een mix van crypto moeten hebben om elkaar stabiel te houden.

Dat is echter niet het geval in MakerDAO. Ze hebben twee soorten token, de ene is MKR en de andere is DAI stablecoin. De DAI stablecoin wordt ondersteund door Ethereum. Ja, alleen Ethereum. Maar hoe behouden ze dan de stabiliteit??

Zoals u weet, levert dit soort munten soms te veel onderpand op. Dus als je een stabiele munt van $ 20 in het netwerk wilt, zou je $ 40 aan Ethereum voor hen moeten koppelen. Zodra u het Ethereum hebt gekoppeld, gebruikt het netwerk een slim contract en begint het de DAI gouden stablecoin te slaan en naar uw portemonnee te sturen.

Het essentiële deel van deze munt is dat u een volledig gedecentraliseerd systeem krijgt, aangezien DAI stablecoin niet werkt met enige vorm van centralisatie-eenheid of derde partij..

 • Synthetix (Havven)

Synthetix, voorheen bekend als Havven, is een gedecentraliseerd betalingssysteem. Havven, begon zijn reis gekoppeld om dezelfde waarde te bieden als de USD en lanceerde een stabiele munt genaamd nUSD (nu sUSD).

Het primaire doel is om een ​​betere oplossing te bieden voor prijsschommelingen in cryptocurrencies en een gedecentraliseerd pad te bieden. Maar hoe sla je de munt? Welnu, hiervoor moet je hun token kopen dat bekend staat als SNX (voorheen HAV). Hun eigen token maakt een back-up van dit andere token en ze zorgen ervoor dat de voorraad altijd stabiel blijft.

Na de rebranding introduceerde Synthetix echter veel meer stablecoins zoals sEUR, sJPY, sAUD, sKRW en sXAU. Deze munten worden ook ondersteund door SNX. Om ze te hebben, moet u SNX-munten gebruiken en vervolgens wordt uw keuze voor de stabiele munt geslagen.

Het is eigenlijk best fascinerend omdat je met Synthetix veel keuzes en veel valuta krijgt. Omdat meestal stablecoins aan USD zijn gekoppeld, krijg je hier ook andere valuta, waaronder gouden stablecoin.

Seignorage-stijl / niet-collateralized Stablecoin-projecten:

 • Koolstof

Het is een ander best stablecoins-voorbeeld van niet-collateralized stablecoin. Carbon stablecoin streeft naar de toekomst van gedistribueerde grootboektechnologie en zij denken dat stablecoins de volgende troef zullen zijn voor de wereldeconomie..

Carbon stablecoin volgt de stabiele waarde van USD en gebruikt algoritmen om het totale tokenaanbod te stabiliseren. Ze hebben twee soorten tokens op het netwerk: Carbon Stablecoin en Carbon Credits. Het koolstofkrediet is een vluchtig token en wordt gebruikt om de prijs van koolstof stablecoin of CUSD op peil te houden.

Zodra de prijzen beginnen te dalen, worden de algoritmenveilingen van hun koolstofkrediet afgetrokken voor gebruikers die willen deelnemen aan het verbranden van hun CUSD. Nadat ze genoeg CUSD hebben, verbrandt het algoritme ze, wat een opwaartse prijsdruk creëert.

Als de prijs op de een of andere manier begint te stijgen, verdeelt het netwerk CUSD onder de houders van koolstofkredieten en stabiliseert het aanbod. Het systeem werkt en je krijgt een gedecentraliseerd karakter zonder dat er iets achter staat.

Dus in zekere zin gebruikt Carbon een vluchtig actief om een ​​ander actief te stabiliseren. Hun algoritme is vrij eenvoudig en ze denken dat het heel lang kan duren zonder het netwerk op enigerlei wijze te verstoren.

 • Kowala

De niet-collateralized stablecoin Kowala is een van de beste stablecoins om in te investeren als je van dit soort cryptocurrencies houdt. kUSD is de officiële munt van Kowala en volgt de prijsstelling van USD. kUSD beweert de eerste automatisch geback-upte stabiele munt te zijn en het Kowala-protocol uit te voeren.

Dit protocol heeft dezelfde uitkomst als Basis. Het Kowala-protocol creëert en vernietigt kUSD op basis van de eisen. Als de vraag hoog wordt, creëren ze meer kUSD, en als het daalt, vernietigt het de tokens.

Als ze het kunnen volhouden, wordt Kowala misschien wel een alledaags bruikbare stablecoin. Hiermee kunt u tal van activiteiten uitvoeren, zoals online winkelen, rekeningen betalen, ziekenhuiskosten en nog veel meer.

Hoofdstuk-4: Wat zijn de toepassingen in de echte wereld??

Stablecoin wordt geleverd met een behoorlijk aantal applicaties en in real-life scenario’s werken die perfect.

stablecoins-toepassingen en -projecten

Laten we eens kijken wat ze zijn:

 • Dagelijkse valuta

U kunt stablecoins gebruiken als een gewone valuta, net als fiatgeld met legale back-ups. Ze zullen net als digitaal geld zijn en u kunt ze gebruiken om online betalingen te doen. Nu kunt u eindelijk alleen uw mobiel gebruiken en voor die ochtendkoffie betalen met een cryptocurrency.

U kunt het ook gebruiken als betaalmethode voor buitenlandse betalingen, en u hoeft het conversieproces nu helemaal niet meer te doorlopen.

 • P2P-betalingen en het stroomlijnen van terugkerende betalingen

Het maken van peer-to-peer-betalingen is gemakkelijker met stablecoins. U kunt ze gebruiken op slimme contracten om geautomatiseerde betalingen uit te voeren. Koppelen met slimme contracten kan van alles worden gedaan. Als u een bedrijf runt, kunt u uw agenten met crypto betalen door alleen slimme contracten te gebruiken.

Alles wordt geautomatiseerd en transparant. Met deze munt kun je hetzelfde bedrag storten als ze verdienen. Met banken buiten de vergelijking, kan dit slechts enkele minuten duren. Het werkt dus het beste voor beide partijen.

 • Betaalbare en extreem snelle overmakingen

Veel mensen in ontwikkelingslanden gaan op zoek naar werk naar een ander land. Dit is een relatief groeiende niche in het werkveld. Ze hebben gezinnen om thuis te onderhouden, en daarvoor moeten ze geld naar het buitenland sturen. Overmakingen naar het buitenland verzenden is veel eenvoudiger met deze munten. Ze zijn extreem snel en hebben dezelfde waarde als fiatgeld. Regelmatige bedrijven die gebruikmaken van andere bureaus zijn dus niet nodig.

Het is niet alleen binnen enkele minuten klaar, maar de transactiekosten in stablecoins zijn veel lager. Zo kunnen ze extra geld besparen.

 • Extra beveiligingsniveau tegen valutacrashes

Omdat ze stabiel zijn, hoeft u zich tijdens het beleggen geen zorgen te maken over valutacrashes. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, vertonen de waarden bijna geen fluctuatie. Met betrekking tot eventuele crashes kunnen mensen hun geld snel inwisselen voor een stabiele munt om het bedrag te behouden.

En als alles kalmeert, kunnen ze gemakkelijk en zonder gedoe hun geld terugkrijgen. Dit zorgt voor een betere bescherming tegen elke vorm van valutacrash. Het gebruik van deze munt kan ook zorgen voor de stabilisatie van regulier fiatgeld.

 • Meer stabiele cryptocurrency-uitwisselingen

Cryptocurrency-uitwisselingen hebben te maken met veel instabiliteit. Omdat reguliere crypto’s een beperkt aanbod hebben, neemt de vraag ernaar langzaam toe, waardoor ze zeer volatiel zijn. Dit heeft een negatieve invloed op de hoofden van beleggers.

Crypto-marktplaats heeft ook te maken met fiatgeldconversieregels en nog veel meer. Maar met stablecoin kunnen de rollen worden omgedraaid. Door de markt te stabiliseren, kunnen deze munten de algehele cryptocurrency-uitwisselingen verbeteren: geen extra risico, geen onnodige regelgeving.

Hoofdstuk 5: Waarom neemt de populariteit van stabiele munten toe??

Het is vrij duidelijk waarom stablecoins een populaire keuze worden. Stablecoin is niet zoals andere cryptocurrencies. Gebruikelijke cryptocurrencies hebben een vast of beperkt aanbod met schema’s om nieuwe munten vrij te geven. Aan de andere kant werkt deze munt nogal anders. In plaats van een beperkt aanbod te hebben, regelen ze het aanbod op basis van de marktsituatie. Ze hebben dus een distributie-architectuur voor de cryptocurrency-economie en ze stabiliseren de markt.

Hoewel je misschien denkt hoe de vraag toeneemt, omdat investeerders niet veel kunnen profiteren van hun stabiele prijzen, ja, dat is waar, maar deze openen een ander soort kans voor startups en investeerders in de regenachtige dagen..

Als u een back-up wilt hebben voor regenachtige dagen of in termen van behoefte, wat kan dan de beste manier zijn om stablecoin te kopen? Stablecoins geven u altijd hetzelfde bedrag terug dat u in eerste instantie heeft geïnvesteerd, en u hoeft zich geen zorgen te maken dat de prijzen dalen.

Een ander belangrijk feit is dat, naarmate we een digitale wereld voortbewegen, alle valuta uiteindelijk zullen worden gedigitaliseerd. In dat geval zou het hebben van een stabiele munt als de belangrijkste betalingsbron op dezelfde manier werken als bij het gebruik van fiatgeld.

En daarom zijn stablecoins de nieuwste populaire buzz op de markt.

Hoofdstuk-6: Zijn er beperkingen?

Stablecoins zien er geweldig uit als een systeem, maar elk systeem heeft een groot aantal gebreken. Laten we eens kijken wat de belangrijkste beperkingen zijn van deze munten.

 • Gecentraliseerd

Stablecoins hebben een gecentraliseerd karakter, wat indruist tegen de primaire aard van blockchain. Dit gaat perfect samen met de modellen met fiat-ondersteuning. Door Fiat gesteunde munten moeten altijd samenwerken met een enkele entiteit of een derde partij. Daarom wordt de architectuur op grote schaal gecentraliseerd.

Tether is een stabiele munt met fiat-ondersteuning en kan niet zorgen voor de daadwerkelijke decentralisatie van blockchain. Dus hoewel het blockchain gebruikt, krijg je niet hetzelfde ervaringsniveau.

 • Vertrouwensproblemen

Omdat ze een gecentraliseerd karakter hebben, kunnen mensen het systeem niet volledig vertrouwen. Ze moeten hun aanvraag nog bewijzen. Door Fiat of door grondstoffen gedekte munten hebben dit soort beperkingen. Ze beweren allebei dat ze genoeg geld of goederen hebben om een ​​back-up van de tokens te maken, maar hoe zullen de gebruikers dat echt weten?.

In de meeste gevallen weten gebruikers niet zeker of ze worden misleid of niet. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door middel van regelmatige audits. Maar niet elke stabiele munt is daar klaar voor.

Een ander feit is dat als u op een dag de echte goederen wilt bemachtigen, dit een dure reis naar de kluis of ander papierwerk kan betekenen dat u niet wilt doen.

 • Regelgeving

Een andere beperking van typische door fiat gedekte valuta’s. Deze stabiele munt gebruikt echt geld om er een back-up van te maken, dus de meeste munten hebben dezelfde regels als fiatgeld. Dit botst dus uiteindelijk met het doel van cryptocurrencies.

Cryptocurrencies hebben geen voorschriften of vallen niet onder de radar. Daarom is het gemakkelijker om ze te liquideren. Met de wet in de mix, zult u uiteraard hetzelfde niveau van regels krijgen als met fiatgeld. Dit ontmoedigt veel investeerders om stablecoin te kopen.

 • Instabiel

Crypto-backed of commodity-backed stablecoins kunnen onstabiel worden als gevolg van prijscrashes. Het is nog steeds onduidelijk hoe ze een back-up zullen maken als de waarde van activa in de echte wereld daalt. Ja, ze bieden veel voordelen, maar ze onderschatten de real-life scenario’s.

Wat gebeurt er als de grondstofprijs sterk daalt of als de cryptocurrencies te onstabiel worden? Er is geen manier om te weten hoe ze de munten zullen beheren om onder ongunstige omstandigheden “Stabiel” te zijn.

Hoofdstuk 7: Vooruit kijken

Ook al ken je cryptocurrencies al heel lang, maar ze bevinden zich nog in de kinderschoenen. Dit geldt ook voor stabiele munten. Deze munten zijn vrij nieuw in het spel en hebben nog veel gebreken die moeten worden verholpen.

Op het eerste gezicht zien ze er echter veelbelovend uit en kunnen ze het gebruikelijke scenario van de cryptowereld veranderen. Elke vorm van de stabiele munt heeft verschillende zettingen en ontwerpen; geen enkele is perfect. Misschien als ze dit nieuwe type architectuur op de lange termijn kunnen realiseren, zullen mensen de blockchain en cryptocurrencies positief gaan accepteren.

Stablecoins kunnen wereldwijd groeien en het is nog vroeg om commentaar te geven op hun succes.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me