Deze uitgebreide gids behandelt alle fundamentele concepten van web 3.0 blockchain-technologiestack – hoe het tot stand is gekomen, algemene infrastructuur, Web 3.0-architectuur en mogelijke gevolgen voor ons leven.

Onze wereld verandert. Nu is het sneller dan ooit aan het veranderen. Slechts 20 jaar geleden maakte de wereld kennis met mobiele telefoons. Binnen slechts tien jaar raakte de wereld eraan verslaafd. Je kunt je tegenwoordig niet eens een wereld voorstellen met internet en slimme apparaten. Misschien heb je de laatste tijd veel last van deze term Web 3.0 blockchain-stack. Vandaag zullen we je alles vertellen over Web 3.0 blockchain-stack en waarom het ertoe doet!

De wereld maakte een grote sprong toen de e-mails werden vervangen door chats en emoji. Maar dat was ook tien jaar geleden. De wereld heeft honger naar nieuwe dingen. Terwijl alles om je heen begon te veranderen, groeide het internet op. Het begon met ruwe skeletten van websites gemaakt met eenvoudige HTML. Vroeger werden websites slimmer en interactief. Alleen de tijd kan uitwijzen hoe slim internet zal zijn in het tijdperk van Web 3 blockchain-stack.

Schrijf u nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus


Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Web 3.0 IT-stack: het internet van de toekomst

Hoofdstuk-2: Web 3.0 versus web 2.0 versus web 1.0

Hoofdstuk-3: De structuur van het web opnieuw formuleren

Hoofdstuk-4: Algemene infrastructuurverandering in Web3 Blockchain Stack

Hoofdstuk-5: De lagen van de architectuur

5.1: Applicatielaag

5.2: Services en optionele componenten

5.3: De protocollaag

5.4: Netwerk- en transportlaag

5.5: Infrastructuurlaag

Hoofdstuk-6: Hoe Web 3.0 ons leven zal veranderen?

Hoofdstuk-7: Slotopmerkingen

Contents

Hoofdstuk-1: Web 3.0 IT-stack: het internet van de toekomst

Web 3.0 IT-stack is nog niet volledig ontwikkeld. Maar het staat op het punt om volledige acties uit te brengen. Dus, wat is Web 3? Terwijl Web 1.0 en 2.0 gecentraliseerde servers hadden, heeft Web 3.0 blockchain-stack een gedecentraliseerd netwerk dat meer gebruikersgericht is. Een transparant en beveiligd internet dat zich richt op het menselijker maken van dingen.

Er zijn vijf belangrijke kenmerken van de blockchain-stack van Web 3.0. We denken dat deze u zullen helpen om het hele concept beter te begrijpen.

web 3.0 blockchain-stapel

Een internet van alles

We gebruiken tegenwoordig veel een term om een ​​apparaat te definiëren dat verbinding kan maken en internet kan gebruiken – slim. We zijn nu omringd door deze slimme apparaten. Vraag je je af – hoe zo? Nou, neem even de tijd en kijk om je heen. Er zijn slimme koelkasten, mensen gebruiken thuisassistenten zoals Alexa en Google Assistant, je smartphones en tabbladen. Al deze dingen kunnen verbinding maken met internet. Ze vormen een netwerk van apparaten. Ze worden gecombineerd het Internet-of-Things (IoT) genoemd. Het IoT is er een als de meest onderscheidende kenmerken van Web 3 en blockchain en IoT ook nauw met elkaar verbonden zijn. Soms noemen mensen dit fenomeen ‘alomtegenwoordigheid’.

Het doel is om van alles en nog wat met internet te verbinden. Niet alle apparaten kunnen nu verbinding maken. We hebben nu niet zo’n infrastructuur. Maar snel genoeg zal het bij ons zijn.

Gebruikersgericht

Web 3.0 blockchain-applicatiestack is ontworpen om meer gebruikersgericht te zijn. Het is erop gericht het ultieme P2P-netwerk te zijn waar je vrijer zou kunnen zijn, en kennis zal door geen enkele entiteit worden gecontroleerd. Omdat er geen gecentraliseerde servers zullen zijn, worden alle gegevens over de apparaten verspreid en hebben mensen er zonder toezicht toegang toe.

De semantische metadata helpen de gebruikers om gemakkelijk verbinding te maken. Bij Web 3 IT-stack draait alles om de gebruikers. Mensen creëren nu meer inhoud dan ooit. Persoonlijke blogs en vlogs zijn enorm populair. Mensen hoeven niet te vertrouwen op makers van media en zakelijke inhoud. Ze volgen nu gewoon anderen. Het creëert dus een wereld waarin mensen menselijker zullen zijn en het internet meer gebruikersgericht zal zijn.

Kunstmatige intelligentie

Nee, we hebben het niet over een superrobot die van plan is de mensheid te vernietigen en een oordeelsdag te creëren. De AI zal vooral werken om betere analyse en resultaten voor mensen te bieden. Het klinkt des te beter als je denkt dat een intelligente entiteit het internet zal uitzoeken om het resultaat voor je te vinden waarnaar je op zoek bent.

In feite werken de technische giganten al aan hun AI-project. Denk aan het gebruik van YouTube, als je een tijdje naar countryrockmuziek luistert, zul je suggesties van andere countryrock- of melodieuze rocknummers opmerken. De AI probeert gewoon uw smaak te identificeren en de beste optie voor te stellen die u misschien leuk vindt. Ze analyseren uw gedrag.

Bovendien zou u merken dat Facebook-advertenties worden gewijzigd kort nadat u op Google naar een bepaald product zoekt. Alles is met elkaar verbonden. Dus in plaats van massamarketingtechnieken te gebruiken, zal de toekomstige marketingstrategie persoonsgericht zijn.

Semantisch web

Blockchain-technologiestack brengt het onderwerp naar voren dat het semantische web wordt genoemd. Het semantische web betekent simpelweg de methode om webinhoud te begrijpen als menselijk gedrag. Het is verbonden met machine learning en kunstmatige intelligentie. Het semantische web probeert in feite de computer te leren gegevens te begrijpen en hoe ze zich gedragen.

Hoewel Web 2.0 afhankelijk is van trefwoorden, pagina-autoriteit en domeinautoriteit om de inhoud te rangschikken, probeert de Web3-browser een webinhoud als een mens te begrijpen.

3D-graphics en toekomst van inhoud

Ongetwijfeld is de webinhoud tegenwoordig grafischer geworden. Mensen houden meer van het zien en delen van video’s en afbeeldingen dan van platte tekst. Het is levendiger en rustgevend voor het oog. In de nabije toekomst zullen Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) veel voorkomen. Verschillende apps en games hebben meer levensechte graphics en gevoel.

Ook is 3D-printen niet beperkt tot laboratoriumgebruik. Mensen zullen meer gebruik maken van 3D-printen en het zal meer beschikbaar en goedkoper worden.

Hoe zal Web 3.0 IT-stack functioneren?

Hoe groter de verandering is, hoe meer tijd het duurt voordat de samenleving zich eraan heeft aangepast. De IT-stack van Web 3 is ongetwijfeld complex en gewone mensen zullen zowel tijd als moeite van de ontwikkelaars nodig hebben. Web 2.0 is erg gebruiksvriendelijk en mensen gebruiken het prettig.

Deskundigen zeggen echter dat mensen deze technologie graag zullen accepteren, aangezien de mensheid de afgelopen twee decennia steeds meer bevriend is geraakt met de technologie. We zullen dApp-browsers moeten gebruiken om de nieuwe apps te gebruiken. Deze apps zullen vroeg of laat de oudere techneuten vervangen. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande tabel.

Use Cases Oudere technologie (Web 2.0) Nieuwere technologie (3.0)
Cloud opslag Google Drive, Dropbox, OneDrive Filecoin, Siacon, Storj
Platform voor videobellen Skype, Zoom Experty.io
Online messenger WhatsApp, WeChat Toestand
Social media platform Facebook Akasha, Steem.it
Uitbestedingsplatform Upwork Ethlance
webbrowser Google Chrome Dapper

Dit zijn slechts een paar web3-voorbeelden. Er zullen meer apps komen die alle grote namen van vandaag zullen vervangen. Deze apps moeten de strijd aangaan met de marktleiders die de markt op een monopolistische manier beheersen. Uiteraard hebben deze apps betere en geavanceerde functies in vergelijking met de vorige. Alleen de tijd kan uitwijzen of ze goed genoeg zijn en de strijd om zuiverheid winnen.

Toch zal Web 2.0 niet helemaal verdwijnen. E-mailing verdween bijvoorbeeld niet na de opkomst van slimmere communicatieplatforms. Ze konden de strijd tegen betere technologie gewoon niet winnen.

Lees voor meer onderzoek het artikel over 35+ Web 3.0-voorbeelden

Fundamentele verschillen tussen de webplatforms

Web 1.0 had een moeilijke start. Mensen accepteerden internet niet omdat het duur was en apparaten zeldzaam waren. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een gsm met een internetverbinding. Destijds waren de apparaten met internetverbinding zeldzaam. De experts noemen het vaak het Read-Only-tijdperk. De meeste inhoud was samengesteld door professionals en mensen lazen de gegevens gewoon.

Er waren eenvoudiger technieken beschikbaar. Google was nog een ongeboren kind. Mensen zouden Yahoo! of AltaVista. Deze zoekmachines concentreerden zich op domeinnamen om de relevantie van de zoekresultaten te beoordelen. Om bestanden van persoon tot persoon te delen waren Napster en BitTorrent populair. Het web was noch sociaal, noch semantisch. We zouden het het “Simply Web” kunnen noemen. Websites hadden alleen hyperlinks en bladwijzers en ze waren allemaal statisch. U kon alleen door de inhoud bladeren zonder feedback of commentaar te geven. Er was geen communicatie tussen een gebruiker en de servers.

Web 2.0 kan zowel webinhoud lezen als schrijven. Statische websites waren vervangen door interactieve dynamische websites. Blogs zijn populairder dan ooit. Wikipedia is de open bibliotheek waar u alle kennis kunt vinden. Instant messaging werd een normaal en natuurlijk iets voor de gebruikers.

In plaats van het simpele web te zijn, worden ze vaak het “sociale web” genoemd. Het heeft een betere interactie. Het kan video’s streamen; verschillende apps zijn er al. Elke traditionele winkel is omgebouwd tot online winkels voor betere marketingfaciliteiten en meer omzet.

Hoofdstuk-2: Web 3.0 versus Web 2.0 versus Web 1.0 – De vergelijking

web 3.0 blockchain-stapel

Web 1.0: het begin van alles

Jullie hebben allemaal de grappen gehoord over een inbelverbinding en hoe het 200 jaar duurde om een ​​bestand van 5 MB te downloaden, toch? Mensen gebruikten toen vooral internet om de basiscommunicatie te onderhouden. Over het algemeen zag u het gebruik van internet alleen in de grote hoofdkantoren. Het aantal websites was niks vergeleken met nu. Ik weet dat alle kinderen uit de jaren 90 dingen kunnen vertellen.

Ja, het ging toen niet zo goed. Maar het was een begin. Het was het begin van een nieuw tijdperk van beschaving. We zouden dit internet – Web 1.0 noemen.

Web 1.0 was unidirectioneel. De bedrijven en grote bedrijven creëerden inhoud die mensen konden lezen. Er was weinig tot geen interactie met de datastroom. Maar de dingen waren te saai. De inhoud sprak niet over de mensen. De websites hadden lange monologen die alleen met lineaire informatie waren gevuld.

Niemand dacht dat het gebruikersnummer ooit miljoenen zou kunnen overschrijden. Het basisplan was om de informatie te verbinden en een database te maken die alles bevat.

De gebruikers konden alleen de gegevens lezen. Alleen inhoudscuratoren konden de inhoud bewerken en schrijven. Dus het was alsof je boeken las in een bibliotheek. De gebruikers hadden niet veel gelijk, het waren gewoon consumenten.

Toen begon het plagiaat. Mensen begonnen de inhoud van anderen te kopiëren en plakten deze gewoon op hun website. Unieke inhoud werd zeldzaam. Het werd tijd dat het internet evolueerde. Zelfs de universiteiten – het hoogste onderwijsniveau – geloofden niet in internet. U zou voor eenvoudige informatie naar bibliotheken moeten haasten.

Er waren geen sociale media. Het internet kende in het begin ongetwijfeld een wankele start. Maar de zaken gingen om. Het internet begon te groeien.

Web 2.0: de sociale revolutie

De eindgebruikers kregen voordelen nadat Web 2.0 op de markt kwam. De gebruikers konden de gegevens nu zowel schrijven als lezen. Mensen realiseerden zich dat een raamwerk dat slechts een miljoen gebruikers aankan, een serieuze beperking had. Web 2.0 kan miljarden gebruikers aan. Web 2.0 heeft op Ajax en JavaScript gebaseerde frameworks. Blogs vervingen de saaie statische webinhoud.

Web 2.0 introduceerde ook videostreaming en online gaming, alles begon online te worden. Websites begonnen interactief en levendiger te worden. Online winkels begonnen de wereldeconomie te beheersen. Je zou het een echte revolutie kunnen noemen. De introductie van webapplicaties opende een horizon voor de toekomst.

Maar hoe zit het met de toekomst? Hoe zal het internet in de toekomst zijn? Er is maar één antwoord op die vraag – Web 3.0 blockchain-technologiestack.

Web 3.0: het internet van de toekomst

De functies van Web 3 zullen klinken als sciencefictionfilms. Afgezien van lezen en schrijven en de apps konden verschillende gegevens uitvoeren. Gedecentraliseerd web introduceert mensen met semantische zoekmogelijkheden. Bij een semantische zoekopdracht wordt het zoekresultaat nog nauwkeuriger en relevanter.

Web 3.0 IT-stack richt zich op peer-to-peer-technologie. Dus het sluit de tussenpersoon uit. We zullen niet afhankelijk hoeven te zijn van de gigantische dataservers die worden beheerd door een particulier bedrijf. Onze persoonlijke gegevens zullen nog veiliger en privé zijn. We zullen de noodzaak van het woord “tussenpersoon” uit de wereld van internet halen. Terwijl Web 1.0 en Web 2.0 “Simply Web” en “Social Web” worden genoemd, noemen experts de Web3 IT-stack vaak het “Semantic Web”.

Het probeert kennis in ware zin met elkaar te verbinden. Je zou het een mooie verbinding tussen kennis en technologie kunnen noemen. Laten we eens kijken naar de vergelijkingstabel van Web 3.0 versus Web 2.0 versus Web 1.0 hieronder om een ​​beter inzicht te krijgen.

Als het debat over Web 3.0 versus Web 2.0 gaat, is Web 3 onvoorstelbaar beter dan zijn voorouder.

Behalve lezen en schrijven kan de Web 3 IT-stack ook bestanden uitvoeren volgens Burners-Lee. Het heeft kenmerken zoals semantische zoekopdrachten, gepersonaliseerde digitale assistenten. Het is ook het slimme applicatie-gebaseerde web met betere functionaliteiten. Het is de perfecte combinatie van technologie en kennis. De Web 3 IT-stack richt zich op een peer-to-peer gedecentraliseerd netwerk dat de gecentraliseerde bedrijven verplettert.

CategorieënWeb 1.0Web 2.0Web 3.0
Bestandsinteractie Alleen lezen Lezen en schrijven Lees, schrijf en voer uit
Voorrangsvolgorde 1e 2e 3e
Webtype Gemakkelijk Sociaal Semantisch
Gebruikerscapaciteit Miljoenen Miljarden Triljoenen
Doel Verbindende informatie Het verbinden van mensen Kennis verbinden
Tijdsspanne 1990-2000 2000-2015 2015-onbekend
Websites Statisch Dynamisch Semantisch
Kunstmatige intelligentie Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar
Inhoud Alleen samengesteld door experts Bloggen en sociale media Meer gepersonaliseerde streams
Zoekmachines Speculatie van domeinnamen SEO AI-gebaseerde zoekmachines
Netwerktype Gecentraliseerd Gecentraliseerd Gedecentraliseerd

Hoofdstuk-3: De structuur van het web opnieuw formuleren

Wat hebben we vroeger gedaan? Nadat we onze eigen computer hadden, maakten we verbinding met andere computers via internetprotocollen.

Onthoud de tijd dat we de data op een floppydisk opsloeg. Die dagen zijn nu allang voorbij, Floppy disks staan ​​nu waarschijnlijk in een museum. Met de uitvinding van internet zijn we echter begonnen de datatransactie sneller uit te voeren dan voorheen.

Na een revolutie van 30 jaar in de internetdatastructuur, draaien we nog steeds op het client-server protocol. De architectuur is niet zo veel veranderd, met een upgrade naar de originele.

Met de revolutie van de blockchain-applicatiestack in ons midden, kunnen we er echter zeker van uitgaan dat we veel veranderingen in de webarchitectuur zullen zien.

Van gecentraliseerd naar gedecentraliseerd

Een van de grootste tekortkomingen van Web 2.0 en Web 1.0 is de client-servergebaseerde architectuur. Dus, u denkt er duidelijk over na, al onze persoonlijke gegevens op internet worden in feite opgeslagen op een computer met een enorme opslagruimte. Er is geen fugazy of fugazi! Alle gegevens zijn eigendom van een particulier bedrijf. Deze scène vormt dus een ernstige bedreiging voor onze privacy.

Dit gecentraliseerde systeem zorgde de afgelopen jaren voor veel ophef. Denk bijvoorbeeld aan het datalek van Facebook en de i-Cloud hack van Apple. Er zijn te veel gevoelige gegevens naar het publiek gelekt. De bedrijfsreuzen beheersen ons leven op veel manieren.

Aan de andere kant is een gedecentraliseerd netwerk vrij van de dreiging van datalekken. Niemand heeft de autoriteit over uw persoonlijke gegevens. Er zal geen gecentraliseerde server zijn. Alle gegevens worden over het hele netwerk verspreid. Uw gegevens kunnen worden opgeslagen in een koelkast of broodrooster als ze toegang hebben tot internet. Dit is de ware schoonheid van Web 3.0 blockchain-technologiestack – een gedecentraliseerd, beveiligd en privénetwerk dat zich richt op menselijkheid.

web 3.0 blockchain-stapel

Overstappen op gegevensdemocratie

De peer-to-peer-verbinding was precies vanaf 1990, maar de bekendheid nam toe toen we deelprogramma’s zoals Tor Browser of BitTorrent begonnen te gebruiken.

Met de revolutie van de cryptocurrency tilt blockchain deze infrastructuur naar een heel nieuw niveau. Nu kunnen we verder gaan met het decentraliseren van de datastructuur vanuit ons typische gecentraliseerde systeem.

In de nieuwste versie van web3 herontwerpen we de data-infrastructuur van internet. Het is echter belangrijk om te weten dat Blockchain niet de enige technologie hierachter is, er zijn veel andere gedecentraliseerde webstacks.

De belangrijkste reden is dat de blockchain-applicatiestack niet zo ideaal is voor het opslaan van een grote hoeveelheid gegevens, omdat het nog steeds een schaalbaarheidsprobleem heeft en niet echt de privacy heeft..

Hoofdstuk-4: Algemene infrastructuurverandering in Web 3 IT-stack

De infrastructuur van de nieuwe Web 3.0 blockchain-technologiestack is anders dan de vorige. De overgang is enorm en gedetailleerd. Maar het proces van het veranderen van client-server-attribuut naar gedecentraliseerd web zal niet radicaal zijn.

Het is nog steeds in de rijpingsfase. De overgang zou dus eerst zijn om een ​​gedeeltelijk gedecentraliseerd web te creëren en vervolgens volledig over te schakelen naar decentralisatie. U moet echter ook rekening houden met het feit dat zelfs als ze veiliger zijn, ze veel langzamer zijn dan voorheen.

Hoewel de toekomst meer gedecentraliseerd zal zijn, betekent dit nog steeds niet dat we het gecentraliseerde systeem volledig zouden vergeten. Ze hebben ook voordelen en we kunnen ze zeker in ons voordeel gebruiken.

Hoofdstuk-5: De lagen van de Web 3.0-architectuur

Blockchain-technologie Stack Infographic

web 3.0 blockchain-technologiestack

Hoofdstuk-5.1: Applicatielaag

Ik heb de eerste verschillende lagen op deze gedefinieerd. De applicatielaag heeft de dApp-browser, applicatiehosting, dApp en gebruikersinterfaces.

 • De dApp-browser

Allereerst is de eerste laag in de infrastructuur van een Web 3.0 blockchain-applicatiearchitectuur de dApp-browser. Dus, wat is een dApp-browser??

Met een dApp-browser krijgt u toegang tot de gedecentraliseerde applicatie. Een gewone browser zoals Firefox of Chrome heeft niet de infrastructuur om u door de nieuwe gedecentraliseerde applicaties te laten bladeren die de wereld overnemen.

Sommige dApp-browsers bieden u een volwaardige desktopbrowser zoals een gebruikersinterface. Het enige verschil is dat u samen met de nieuwe web3-apps toegang hebt tot het gewone internet.

De MetaMask is een van de populaire. Het is eigenlijk een plug-in die u kunt toevoegen aan Mozilla, Chrome en Brave. U hoeft geen volledig knooppunt uit te voeren om het te gebruiken, daarom is het zo efficiënt.

Andere browsers zijn Trust-browser en Cipher. Deze hebben ook een geweldige output als het gaat om web3-browsers. Cipher is voor mobiele apparaten en stelt u in staat door alle gedecentraliseerde applicaties te bladeren en er een keuze uit te maken.

Het lijkt een beetje op de Google App Store, maar hier vind je alle gedecentraliseerde apps op één plek. Hetzelfde geldt voor de Trust-browser, maar het biedt portefeuillediensten om al uw cryptocurrencies bij te houden om de apps te kopen.

Lees hier meer over wat dApp is.

 • Applicatiehosting

Deze laag is absoluut noodzakelijk om de volgende laag (dApp) te hosten. Ooit afgevraagd over al deze apps die u downloadt, hoe werken ze eigenlijk? Welnu, wat de hosting doet, is dat het de applicatie beschikbaar maakt via de cloudopslag.

Op deze manier wordt de app gehost op het gedecentraliseerde netwerk dat Software as a Service (SaaS) gebruikt.

De decentrale applicatie heeft deze laag nodig omdat deze laag veel ondersteuning biedt aan de gebruikers. De laag maakt alle dApp gemakkelijk toegankelijk en te integreren met alle apparaten.

Ze hebben ook een heel klein risico en hebben een lage onderhoudsstatus. Dus de ontwikkelaar op alle mogelijke manieren helpen.

 • Gedecentraliseerde applicaties

dApps zijn hoogstwaarschijnlijk een van de belangrijkste lagen van de web3 blockchain-stack. Met de evolutie van de blockchain-technologie nemen deze dApps nu ons typische gecentraliseerde applicatiesysteem over.

Nu kunnen mensen verbinding maken via een peer-to-peer-servernetwerk op het blockchain-netwerk. De gemeenschap van dApps heeft de afgelopen jaren een aantal serieuze veranderingen ondergaan. Om een ​​solide dApp te maken, heb je externe gegevens, berekeningen, inkomsten genereren, bestandsopslag en een betalingssysteem nodig.

Het was de afgelopen jaren erg moeilijk om een ​​dApp te bouwen, maar nu, in 2018, is het geen probleem meer. De technologiestack op de web3 blockchain-stack is verantwoordelijk voor het helpen bij de ontwikkeling van deze laag.

Hoofdstuk-5.2: Services en optionele componenten

De tweede fase van lagen gaat in feite in de technologielaag. Deze laag omvat alle belangrijke tools om de dApps-laag te maken en uit te voeren. Het omvat meestal datafeeds, off-chain computing, governance (DAO’s), staatskanalen en zijketens.

Laten we de kwestie nu eens nader bekijken.

 • Datafeeds

De datafeed wordt ook wel webfeed genoemd en is een van de belangrijke aspecten van een web3 blockchain-stack. Het is een mechanisme dat wordt gebruikt om bijgewerkte gegevensinformatie uit betrouwbare bronnen te ontvangen. In de nieuwe diepgaande technologie zullen de datafeeds uiteraard gedecentraliseerd zijn.

En vooral gebruikt voor knooppunten om hun informatie dienovereenkomstig bij te werken.

 • Off-chain computing

Off-chain berekening spreekt voor zich. Het computerproces vindt plaats buiten de blockchain-applicatiestapel. Het is relatief minder duur en tijdbesparend dan on-chain berekeningen. Berekening buiten de keten zorgt niet alleen voor de geloofwaardigheid van de waarden, maar zorgt er ook voor dat deze niet ongedaan kan worden gemaakt.

Off-chain compilatie biedt een extra privacylaag en de perfecte back-up voor de ontwikkeling van een gedecentraliseerde applicatie. Virtuele geheugensystemen zijn het perfecte voorbeeld voor dit onderdeel.

 • Bestuur

U moet zich afvragen hoe een gedecentraliseerd systeem een ​​bestuurscomponent zou hebben. Het is echter eigenlijk heel noodzakelijk voor de bepaalde infrastructuur van de web3 IT-stack.

In dit geval is er geen behoefte aan enig menselijk leidinggevend karakter. Een gedecentraliseerde autonome organisatie is perfect voor ontwikkelaars om te gebruiken voor hun projecten. Deze organisaties hebben te maken met slimme contracten.

Een DAO draait in eerste instantie op het protocol van decentralisatie voor blockchain-technologiestack.

 • Staatskanalen

Staatskanalen zijn slechts een tweerichtingsverkeer tussen twee peers die met elkaar willen communiceren door middel van transacties. Elke gebruiker op het kanaal zal zijn transacties moeten ondertekenen met zijn privésleutel om er zeker van te zijn dat ze volledig geautoriseerd zijn en afkomstig zijn van de echte gebruiker.

Deze kanalen zijn ook privé alleen beschikbaar voor deelnemers. Deze kanalen hebben echter een beperkt tijdsbestek, wat betekent dat ze na een vooraf bepaald tijdsbestek zullen verdwijnen.

Optionele componenten

 • Meerdere handtekeningen

Multi-Signature is een belangrijk onderdeel van de webarchitectuur met 3 lagen. Deze handtekening zorgt voor beveiliging van de transactie door een uniek teken te geven. Voor deze adressen moet elke gebruiker een transactie op internet ondertekenen voordat hij / zij het pakket verzendt.

U kunt beslissen hoeveel handtekeningen u wilt of moet opgeven voordat u het adres aanmaakt.

BitGo heeft deze nieuwe technologie voor het eerst gelanceerd en wordt nu op grote schaal gebruikt in web 3.0 blockchain-stack. Daarom zijn ze een van de benodigdheden in de web 3.0 blockchain-applicatiearchitectuur.

 • Orakel

Orakels zijn een vorm van datafeeds die in het blockchain-netwerk worden gebruikt om slimme contracten te ondersteunen. Ze treden op als een agent, die informatie over de werkelijke situatie te weten komt en die informatie naar de slimme contracten brengt.

Waarom? Nou, dat komt omdat het blockchain-netwerk geen toegang heeft tot de buitenwereld. Dus als het netwerk slimme contracten wil uitvoeren of enige vorm van informatie buiten het netwerk nodig heeft, moet het op andere manieren toegang krijgen tot de informatie.

Om bepaalde voorwaarden in het slimme contract te ontgrendelen, is een bepaalde waarde vereist. Zodra het alle waarde uit de orakels heeft gehaald, kan het verder gaan zoals aangegeven.

Orakels werken dus eigenlijk als de leverancier van die waarden. Het kan van alles zijn, een soort marktevaluatie, of betalingen, of zoiets.

Een orakel is een van de essentiële onderdelen van de blockchain web 3.0-technologiestack. Zonder dit kan het netwerk niet correct functioneren.

 • Portemonnee

Met wallet in blockchain-applicatiearchitectuur bedoel ik digitale wallets of cryptocurrency wallets. Het zijn programma’s die openbare en privésleutels van een gebruiker opslaan en communiceren met andere blockchain-netwerken. Hiermee kunt u uw digitale activa volgen, zoals bitcoin, Ethereum, Lite-munten en nog veel meer.

 • Digitale activa

Digitale activa kunnen veel dingen zijn. Maar in deze blockchain-wereld gaat het nu naar cryptocurrencies. De nieuwe blockchain-stack web 3.0 biedt het gebruik van deze valuta’s. U kunt ook afbeeldingen, multimedia, tekstuele contracten als digitale activa zien.

Dit zijn een van de services die de web 3.0 blockchain-technologiestack zal bieden. De web 3.0 IT-stack is de nieuwe revolutie van de digitale 3-laags webarchitectuur.

 • Slimme contracten

Het slimme contract schrapt de tussenpersoon gewoon helemaal. U krijgt geen vertrouwenskwesties en kunt uw kostbaarheden zoals geld, aandelen of eigendommen en zelfs tokens op een conflictvrije manier inwisselen.

Het slimme contract is gebaseerd op de instemming van de partijen. De regels zijn vastgesteld van voor en na de uitvoering van die regels, iedereen krijgt een eerlijk deel van het geld. Het is allemaal geautomatiseerd, dus er is geen enkele invloed van hogere autoriteit.

Gewoonlijk hebben typische contacten veel tekortkomingen, maar hier wordt het in bewaring gegeven geld direct na het voltooien van die taken op de rekening van het teamlid gestort. Het proces is buitengewoon transparant.

 • Digitale identiteit

Digitale identiteit is uiterst cruciaal voor de web 3.0 blockchain-applicatiearchitectuur, aangezien iedereen online zal worden verbonden. Het is dus noodzakelijk om een ​​digitale id te hebben die u definieert of autoriseert waar deze nodig is.

U kunt meerdere digitale id’s hebben op verschillende platforms waar dit nodig is. Desalniettemin zorgt een digitale identiteit voor uw veiligheid en privacy.

Een digitale identiteit heeft een aantal bepaalde kenmerken, zoals:

 1. Uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Geboortedatum.
 3. Uw online activiteit.
 4. Burgerservicenummer.
 5. Transactie Geschiedenis
 6. Medische gegevens.

Een digitale id kan worden gebruikt om te linken naar andere activa, zoals domeinen, e-mails, URL’s, enz. In een wereld waar cybercriminaliteit toeneemt, is dit absoluut een noodzaak.

Lees hier meer over blockchain en digitale identiteit.

 • Gedistribueerde bestandsopslag

Een gedistribueerde bestandsopslag of systeem is een serverlocatie waar gegevens worden opgeslagen. U heeft toegang tot de gegevens zoals u wilt, net als met uw computer. Het proces is echter handiger.

De server heeft authenticatie nodig om toegang te krijgen en geeft daarna alleen de volledige controle aan die geautoriseerde client.

Hoofdstuk-5.3: De protocollaag

De netwerklaag omvat de verschillende consensusalgoritmen, deelnamevereisten, virtuele machines en nog veel meer. Laten we ze eens nader bekijken.

 • Consensus-algoritmen

Blockchains gebruiken consensusalgoritmen om ervoor te zorgen dat de knooppunten tot overeenstemming komen. Het is een geweldig proces om het netwerk efficiënter te maken. Waarom? Welnu, ze voegen een nieuw niveau van betrouwbaarheid toe, zelfs met onbetrouwbare knooppunten.

Het probleem hier is om het bekende consensusprobleem op te lossen. Vooral als het netwerk multi-agentsystemen en gedistribueerde computerprotocollen heeft.

Om dit echt te maken, moet het algoritme denken dat sommige knooppunten zeker niet beschikbaar zullen zijn en dat het netwerk gegevensverlies zal lijden. Dit maakt het algoritme een machine die fouten tolereert. Door het vanaf het begin fouttolerant te maken, zal de efficiëntie van het netwerk toenemen, aangezien het erop voorbereid zal zijn, zelfs als het niet gebeurt.

Er zijn momenteel veel ontwikkelaars die non-stop met het algoritme experimenteren. Het doel is om er een te maken die het meest effectief is voor de gebruikers. Laten we eens kijken wat weinigen van de blockchain-technologie tegenwoordig te bieden hebben.

 1. ASIC-geoptimaliseerd proof of work (POW) – Bitcoin en Bitcoin Cash
 2. ASIC-resistente POW – Ethereum 1.0, Zcash, Monero, anderen
 3. POW en POS met fallback – Thunder
 4. Bewijs van verstreken tijd (POET) en bewijs van ruimte en tijd (POST) – Chia
 5. POST met nuttige gegevens – Filecoin
 6. Gevlochten POW – Kadena
 7. Casper TFG proof of stake (POS) – Ethereum 2.0
 8. Hybride POS / POW – Decred
 9. Byzantijnse overeenkomst met leidersverkiezing (BA⋆) – Algorand
 10. Honeybadger POS – Polkadot
 11. Gedelegeerd bewijs van inzet (DPOS) – EOS
 12. DPOS-variant – Tezos
 13. DPOS-variant – Tendermint
 14. Bewijs van geschiedenis (POH) – Solana
 15. Stellar consensusprotocol
 16. Ripple-consensusprotocol
 17. Op de leider gerichte consensus over blockchain

Lees verder:Consensus-algoritmen: de basis van blockchain-technologie

 • Zijketens

Sommige mensen verwarren zijketens met staatskanalen. Het verschil is echter enorm. Sidechain is een uniek soort opkomend mechanisme dat is geïntroduceerd om tokens of andere activa van de moeder-blockchain naar een aparte blockchain en vervolgens weer terug te laten gaan.

Sidechain biedt een enorm potentieel voor ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen gemakkelijk gedecentraliseerde applicaties binnen de sidechain ontwikkelen zonder de hoofdketen op enigerlei wijze te beïnvloeden. Iedereen op het netwerk kan echter de effectiviteit van de apps gebruiken.

Het zijn onafhankelijke cellen van verschillende blockchain-netwerken, die zelf voor de beveiliging moeten zorgen. Ze kunnen dus worden gehackt. Als een zijketen echter gecompromitteerd raakt, zou dit alleen die ene beïnvloeden en de andere onaangetast laten.

 • Deelnamevereisten

Dit verwijst voornamelijk naar de verschillende soorten blockchain-netwerken, die ook zullen reflecteren op de web3 IT-stack. Het nieuwe gedecentraliseerde platform van de web3 blockchain kent voornamelijk drie soorten infrastructuur.

Een daarvan is een openbare of toestemmingsloze blockchain waar elke gebruiker lid kan worden van het netwerk zonder dat aan enige voorwaarden moet worden voldaan. Ze kunnen dus zonder gedoe de protocollen downloaden die door het netwerk worden aangeboden.

Lees verder:Wat is een openbare blockchain?

Aan de andere kant moeten privé- of geautoriseerde netwerken aan bepaalde voorwaarden voldoen om als lid lid te worden en de protocollen of andere voordelen te gebruiken die door het netwerk zelf worden aangeboden.

Lees verder:Wat is een private blockchain?

 • Virtuele machine

Het is een andere belangrijke factor van de blockchain-applicatiearchitectuur. Virtuele machines of voornamelijk de virtuele machine van Ethereum zijn nu behoorlijk populair onder alle nieuwe blockchain-technologiesystemen.

De belangrijkste focus van virtuele machines is het handhaven van de beveiliging en het uitvoeren van onbetrouwbare codebronnen van alle computers op het netwerk. In eenvoudige bewoordingen is EVM nu hier om de meest voorkomende dreiging van de cryptowereld te voorkomen, namelijk een Denial-of-service-aanval..

Dit soort cyberaanvallen is behoorlijk dodelijk omdat het ervoor kan zorgen dat de bronnen van een netwerk niet beschikbaar zijn voor de gebruiker. Het kan er ook voor zorgen dat geen enkel programma elkaars taken kan verstoren en dat alles soepel blijft draaien.

Deze omgeving is gebouwd om een ​​runtime-omgeving voor slimme contracten mogelijk te maken, zodat gebruikers kunnen profiteren van de service. U moet zich terdege bewust zijn van het feit dat slimme contracten tegenwoordig waanzinnig populair zijn.

Om het veiliger te maken en een transactie zonder enige tussenkomst uit te voeren, zijn virtuele machines erg nuttig.

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten virtuele machines of toestandsoverdrachtmachines die door verschillende blockchains worden gebruikt.

 1. Ethereum 1.0, WANchain, Hashgraph, Ethermint en anderen – Ethereum Virtual Machine (EVM)
 2. Solana, Cardano – Directe LLVM-blootstelling
 3. Ethereum 2.0, EOS, Dfinity, Polkadot – Web Assembly Virtual Machine (WASM)
 4. Kadena, Corda, Tezos en Rchain gebruiken hun eigen op maat gemaakte toestandsovergangsmachines.

Waarom gebruiken deze platforms hun aangepaste virtuele machines??

Het probleem is dat iedereen een andere kijk heeft als het gaat om blockchains en beveiliging. Kadena ziet de slimme contracten als een door mensen leesbare technologie en daarom kiezen ze ervoor om die weg te bewandelen.

Aan de andere kant staat Rchain toe dat slimme contracten op verschillende dApps worden uitgevoerd, maar deze moeten eerst worden geverifieerd.

Tezos volgt deze verificatieregel ook voordat iemand een contract kan maken of er deel van kan uitmaken.

Corda wil zorgen voor een zo hoog mogelijke decentralisatie. Dat is de reden waarom ze elke keer SNARKs doorlopen om de volledige knooppuntverificatie te garanderen en de kans op integriteit daarna vergroten.

Hoofdstuk-5.4: Netwerk- en transportlaag

De netwerklaag bestaat voornamelijk uit RLPx, Roll your Own en Trusted Execution Environment (TEE). Laten we eens kijken wat ze zijn.

 • RLPx

RLPx is een netwerk- en protocolsuite die is gemaakt om te helpen bij algemeen transport tussen twee peers. Het maakt ook een interface voor applicaties mogelijk, zodat gebruikers binnen het netwerk kunnen communiceren.

Het is ontworpen voor gedecentraliseerde applicaties en momenteel gebruikt Ethereum het.

De nieuwere versie van RLPx biedt een netwerklaag voor Ethereum.

De belangrijkste kenmerken van deze geweldige technologie zijn om knooppunten te ontdekken en het algehele netwerk te vormen. Behalve dat versleutelt het ook handdrukken en transporten tussen twee gebruikers.

Het wordt ook gebruikt om verschillende protocollen te framen en de algehele gegevensstroom op het netwerk te regelen. RLPx wordt gebruikt om de voorkeur te geven aan bepaalde peers voor besluitvorming en andere doeleinden.

Het maakt ook authentieke connectiviteit binnen het p2p-netwerk mogelijk. We weten allemaal hoe de architectuur van de blockchain-applicatie een enorme hoeveelheid beveiliging nodig heeft om te draaien en dit kan de beste manier zijn om dit te doen. Aangezien de webarchitectuur met 3 lagen gedecentraliseerd is, zal het toevoegen van een authenticatie-detectieprotocol en het versleutelen van het transportkanaal zeker veel voordelen.

Met de integratie van RLPx kunnen peers nu probleemloos naadloos aansluiten op de nieuwe 3-laags webarchitectuur.

 • Rol je eigen

Roll Your Own is een proces dat alleen wordt gebruikt als standaardprotocollen niet passen bij uw infrastructuur. Met deze methode kan een gebruiker zijn eigen protocol maken om beter aan zijn behoeften aan te passen.

De beste praktijk voor gewone gebruikers is om standaardprotocollen te gebruiken. Niet elk protocol werkt echter met elke fysieke laag en met alle nieuwe blockchain-technologie in opkomst is het behouden van deze optie op het netwerk een pluspunt.

Elk blockchain-netwerk brengt iets nieuws op tafel. Een optie om aangepaste protocollen te maken, zorgt dus voor creativiteit en potentiële groei van de algehele 3-laags webarchitectuur.

 • Vertrouwde uitvoeringsomgeving

Trusted Execution Environment is een van de belangrijke componenten van deze webarchitectuur met 3 lagen. Waarom? Omdat de blockchains een schaalbaarheidsprobleem hebben en om deze kwestie op te lossen, moet een systeem worden toegevoegd dat dit probleem grotendeels elimineert of vermindert.

Praktisch gezien is TEE eigenlijk een geïsoleerd gebied of server verwijderd van het hoofdnetwerk of systeem. TEE zorgt ervoor dat gegevens op het netwerk worden opgeslagen en zorgt ook voor de veiligheid van die informatie.

Omdat de web 3.0, IT-stack een gedecentraliseerde infrastructuur heeft, is het niet meer dan logisch om TEE in het systeem te integreren en end-to-end-beveiliging en vertrouwelijkheid te bieden aan het hele systeem..

 • Blokkeer bezorgnetwerk

Block Delivery Network is een gedistribueerd netwerksysteem dat pagina’s of andere webinhoud levert aan elke gebruiker die daarom vraagt.

Het systeem levert deze inhoud op basis van de locatie, server en oorsprong van de webpagina. Deze service is echt handig voor websites die echt veel verkeer hebben en wereldwijd worden herkend.

Deze servers bevinden zich over de hele wereld en bieden back-upondersteuning aan de gebruikers. Als u zich in de buurt van deze servers bevindt, zult u de gevraagde gegevens waarschijnlijk sneller doorgeven dan degenen die zich op een afstand bevinden.

Het block delivery-netwerk slaat de inhoud van een site op in de cache en bezorgt deze vervolgens aan de gebruiker op een van hun servers.

Enkele van de functies zijn:

 1. Beveiliging in perifere toegang – Biedt directe toegang tot en beveiligt de gebruikersinterface en biedt extra ondersteuning voor camera’s, vingerafdrukken enzovoort.
 2. Beveiliging in communicatie – Cryptografische bewerkingen, coderingssleutels.
 3. Apparaatidentiteit en verificatieprocedure – De TEE verwijdert alle beveiligingslussen en geeft een uniek ID aan uw apparaat. Elke login vanaf andere apparaten zou het systeem onmiddellijk waarschuwen.

Hoofdstuk-5.5: Infrastructuurlaag

 • Mijnbouw als een dienst

Mijnbouw is nu een groot woord in de cryptowereld. Het kwam voor het eerst van bitcoin en is nu verspreid over het web3 blockchain-stack-systeem. Het gedecentraliseerde web vereist nu deze mogelijkheid als een service.

Er zijn nu veel bedrijven die Mining as a service aanbieden. Een van de voorbeelden is DMG. Ze bieden een MaaS-oplossing aan investeerders of particulieren die zich hierop op industriële schaal willen richten.

Ze zullen een gestage inkomstenstroom krijgen en de mijnwerkers zouden een eerlijk deel van de winst krijgen. Het gedecentraliseerde web zorgt nu voor dit nieuwe type bedrijfsstrategie.

 • Netwerk

Het netwerk van de hoofdweb 3.0 IT-stack is gedecentraliseerd. Het netwerk heeft geen centrale autoriteit nodig om het systeem te onderhouden. Elke gebruiker krijgt dus de privacy die hij wenst.

Het proces verloopt precies als een blockchain-netwerk, maar met extra schaalbaarheid. Omdat de web3 IT Stack nu op dit type netwerk draait, krijgt het zijn eigen web3-browser. Al deze web3-browsers worden ook gedecentraliseerd.

Blockchain-applicaties die op het netwerk worden uitgevoerd, zullen ook gedecentraliseerd zijn, maar wat betreft de beginfase zouden zowel gevestigde gecentraliseerde apps als gedecentraliseerde apps moeten draaien.

Blockchain-applicatiestacks zouden dus dezelfde structuur hebben als de dApps.

 • Virtualisatie

Virtualisatie betekent het creëren van een virtuele bron zoals desktop, server, besturingssysteem, netwerk, opslag, enz. Het zal traditionele computers transformeren en workloads beter schaalbaar beheren dan voorheen.

Het bestaat nu al decennia en laat eindelijk zijn volledige potentieel zien met de nieuwe web 3.0 blockchain-structuur. Nu kunt u het toepassen op bijna alle lagen van de IT-structuur.

Het werkt als hardwareniveau, systeemniveau en serverniveau en kan de manier waarop we nu naar dingen kijken echt veranderen.

Elke laag heeft zijn eigen complexiteit en autorisatie, maar ze zijn onderling toegankelijk. Deze technologie verlaagt de kosten van implementatie, middelen, operationele kosten en nog veel meer.

 • Computergebruik

Met computers bedoel ik gedistribueerd computergebruik. Het is een concept waarbij meerdere computers aan één probleem werken om het op te lossen. Het bespaart veel tijd en maakt het gemakkelijker dan voorheen. Een enkel probleem kan in vele delen worden opgedeeld en vervolgens over het netwerk worden verspreid.

Daarna lost een groep deelnemende computers het probleem op en worden via het netwerk met elkaar verbonden. Dus om de problemen op te lossen, zullen alle computers als één geheel fungeren.

Hoe doen ze dat? Ze zijn allemaal verbonden door een lichtgewicht softwareagent. De agenten sturen gegevens naar de server wanneer deze een niet-actieve computer vindt voor berekening, en wijst die vervolgens een taak toe.

Dit is hetzelfde proces als het delven van cryptocurrencies of bitcoin. Alle mijnwerkers kunnen als een eenheid werken en het probleem oplossen en daarna worden beloond.

 • Knooppunten

Wat is een knooppunt? Een gedecentraliseerd web bestaat uit duizenden en duizenden knooppunten, dus dat roept waarschijnlijk de vraag op. Het is het interactiepunt van een netwerk. In elke virtuele omgeving wordt elk toegankelijk apparaat een knooppunt genoemd.

Dit zijn de belangrijkste centra waar het internetverkeer voornamelijk naar hun bestemming wordt geleid. Op een gedecentraliseerd huwelijk houden ze de transactie bij en werken ze naadloos bij of nemen ze een beslissing.

Knooppunten zijn de reden dat het gedecentraliseerde web mogelijk was. Het idee kwam voort uit de pakketwisseltheorie en is nu gevestigd als de wortel van een blockchain-webplatform of web 3.0 blockchain-technologiestack.

Sommige netwerken kunnen echter knooppunten met een hogere autoriteit hebben die worden gekozen om een ​​grote beslissing te nemen of taken over andere knooppunten te verdelen.

Omdat elk knooppunt dezelfde informatie heeft, heeft het verlies van een knooppunt niet zoveel invloed op het netwerk. De hele web 3.0 blockchain-technologiestack is op die manier ontworpen.

 • Munten

Tokens maken ook deel uit van de web 3.0 IT-stackinfrastructuur. Met het gedecentraliseerde websysteem is het een feit dat deze ook worden opgenomen. Tokens, voornamelijk crypto-tokes, zijn digitale valuta’s die werken op hun individuele blockchain-netwerk.

Het is een asset en men kan de asset op het netwerk gebruiken om de functies te krijgen die het netwerk biedt. Deze worden ook gebruikt om een ​​nieuw project te financieren en de ontwikkeling van het project te initiëren.

In de nieuwe versie van het gedecentraliseerde web is het heel normaal om een ​​token-systeem op te nemen als geldinzamelingsoptie. Tokens kunnen een nieuwe cryptocurrency vertegenwoordigen of een heel ander gebruik op het systeem hebben.

U kunt enkele van de tokens ook gebruiken om andere cryptocurrencies af te kopen. Desalniettemin is het een verhandelbare en overdraagbare asset op de web 3.0 blockchain-applicatiearchitectuurinfrastructuur.

 • Opslag

Alle opslagplaatsen zijn tegenwoordig grotendeels gecentraliseerd en hebben een hoger risico op kwetsbaarheden. Het is niet ongebruikelijk dat hackers deze gecentraliseerde opslageenheden hacken en al uw privégegevens stelen.

Daarom heeft de nieuwe infrastructuur een gedecentraliseerde opslageenheid die zorgt voor een betere en veiligere omgeving.

Het is de mogelijke oplossing voor alle problemen. Het systeem zou u helpen uw persoonlijke gegevens op te slaan zonder afhankelijk te zijn van een derde partij die de privacy van uw gegevens niet op prijs stelt.

De gedachte aan gedecentraliseerde cloudopslag is ontstaan ​​door blockchain-technologieën. Ze zijn relatief goedkoper, resistent en gedistribueerd dan bestaande cloudoplossingen.

Hoofdstuk-6: Hoe Web 3.0 ons leven zal veranderen?

Grote namen in de IT-industrie spelen nu het monopolie op informatie. Nu we het informatietijdperk zijn ingegaan, zal de waarde van informatie zeker omhoogschieten. Web 3 IT-stack zal een grote hit worden in het aangezicht van deze grote bedrijven. Het zal gedecentraliseerd en democratischer zijn. We zullen binnenkort veranderingen in ons dagelijks leven zien.

Cryptocurrencies zijn al in gevecht met de federale banken en regeringen. De eerste mobiele telefoon met blockchain is er. Met dank aan Foxconn. Platforms zullen vertrouwenloos worden. De persoonlijke informatie van mensen wordt niet langer een product dat te koop is.

We zijn al getuige van veranderingen om ons heen. Zug, een stad in Zwitserland, heeft al zijn burger-ID’s geregistreerd op een Ethereum-blockchain.

Lees hier meer in de ultieme Ethereum-gids.

Websites zoals The Pirate Bay hebben talloze stakingen gekregen van verschillende regeringen vanwege auteursrechtkwesties. Maar de website is enorm populair bij de gewone gebruikers. Overheden hebben veel domeinen afgebroken. Websites zoals de piratenbaai zullen dus veilig zijn voor dergelijke krachtige acties van de regeringen.

De gebruikers kunnen nu een diepe slaap nemen omdat hun privégegevens beter beveiligd zijn dankzij verbeterde codering van de structuur. Decentralisatie zal de opstandige hackers gelukkiger maken.

Verschillende apps zullen de belangrijkste websites zoals Facebook, Instagram, Twitter, Google Drive en populaire browsers overnemen. Gedecentraliseerde apps worden het ding van morgen.

Kortom, de wereld van internet zoals we die kennen, zal van aard veranderen.

Web 3.0 IT-stack: hoe zal het zijn en is het er nog??

Toen de wereld begon met het rippen van de goederen van Web 2.0, was het al 5-6 jaar ouder. Het duurde ongeveer tien jaar om Web 2.0 volledig te ontwikkelen. Het kan zelfs nog langer duren voordat de Web3-browser volledig is ontwikkeld, omdat het de hele infrastructuur verandert. Het grootste probleem zal de alomtegenwoordigheid zijn, aangezien onze infrastructuur niet volwassen genoeg is.

Bovendien zouden we een epische strijd kunnen zien tussen de gecentraliseerde grote namen en nu gedecentraliseerde apps. Het traditionele systeem zal uiteraard proberen weerstand te bieden. Sommigen zeggen echter dat de Web3-browser al leeft. Ze zijn noch correct, noch fout. Het is waar dat er veel functies van Web 3 beschikbaar zijn. Maar het is pas het begin. Het zal veel meer tijd kosten om hier volledig te zijn. Toch zeggen sommige experts dat we in 2015 het tijdperk van het gedecentraliseerde web zijn binnengegaan.

Maar de verandering is onvermijdelijk. Het is alleen de menselijke natuur om bang te zijn voor onbekende en nieuwe dingen. Maar zodra we het voordeel en het uiteindelijke resultaat begrijpen, zullen we de verandering vroeg of laat accepteren.

U kunt geen fatsoenlijke onderscheidende definitie van gedecentraliseerd wij vinden, aangezien we niet weten hoe het zal blijken te zijn. Op dit moment kunnen we alleen de toekomst voorspellen.

De wereld heeft zich al gebogen voor Web 2.0 vanwege de onvoorstelbare positieve feedback. De kantoren, de woningen en het bedrijf zijn sinds het begin van Web 2.0 drastisch veranderd.

Het behoeft geen betoog dat Web 3.0 blockchain-stack het volgende grote ding zal worden en het zal ons leven vanuit elk aspect beïnvloeden.

Web 3.0: hoe het is ontstaan?

Het verleden van Web 3.0 IT Stack

De beroemde Amerikaanse wetenschapper Tim Burners-Lee vertelde de wereld voor het eerst over het semantische web in 2001. Hij wordt soms beschouwd als de uitvinder op WWW. Nogmaals, hij ziet het als een nieuwe vorm van webcontent die computers kunnen begrijpen. Hij noemde het semantische web vaak een uitbreiding van het huidige systeem in plaats van het een andere computeromgeving te noemen.

Hoewel bestanden in 2001 voornamelijk alleen-lezen waren, omdat Web 2.0 nog niet geboren was, zei Burners-Lee dat de Web 3.0 IT-stack of het semantische web de bestanden zal lezen, schrijven en uitvoeren..

Hoe complex Web 3.0 IT-stack is?

De complexiteit van het gedecentraliseerde web kent geen grenzen. De blockchain-technologiestack van Web 3.0 is buitengewoon gecompliceerd. De frameworks worden opnieuw gedefinieerd en er wordt een nieuwe taal ingesteld. Zulke dingen waren voor ogen toen de wereld alleen Web 1.0 had.

Aangezien de inhoud van Web 3 IT-stack volledig door gebruikers wordt gemaakt, kan er een kans op een kaal internet zijn. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt, aangezien we getuige zijn van gewone mensen om elk moment nieuwe inhoud te creëren. Als er geen natuurlijke praktijken zijn onder de gebruikers om nieuwe inhoud te creëren, zal de Web3 IT-stack een grote klap krijgen.

Schaalbaarheid is een heel groot probleem voor het gedecentraliseerde web. Bovendien heeft de wereld niet voldoende infrastructuur om de perfecte omgeving voor Web 3.0 te creëren. Toch hangt de toekomst ervan af van hoe de gedecentraliseerde webgemeenschap werkt om de tekortkomingen die het systeem momenteel heeft te verminderen.

Web 3.0 IT-stack: huidig ​​scenario

De Web 3.0 blockchain-structuur is redelijk bekend bij de laagjescake. Momenteel creëren verschillende start-ups die meedogenloos werken de perfecte gedecentraliseerde apps die het leven van de gebruikers gemakkelijker zullen maken. Alle grote namen werken aan projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Brave is er al met hun hypermoderne browsers. Alleen de tijd kan uitwijzen hoe snel de wereld deze prachtige technologie zal accepteren.

Dergelijke activiteiten van de jonge geesten van de wereld geven aan dat de toekomst heel rooskleurig zal zijn. Het wordt veiliger, gemakkelijker en meer gebruikersgericht.

Alle gegevens zijn nu met elkaar verbonden en met elkaar verbonden, waardoor een gegevensnetwerk ontstaat.

Google Freebase

Veel ontwikkelaars proberen het proces van het koppelen van gegevens over het netwerk te perfectioneren. Google Freebase is een van de beste voorbeelden van projecten die ervoor werken. Ze gebruiken een op grafieken gebaseerde database. Helaas heeft Google de Freebase-service medio 2016 stopgezet.

Freebase had tonnen gegevens over verschillende onderwerpen. Gegevens van mensen, geografische locatie en entertainment worden hier in principe opgeslagen op Freebase. De Freebase leek op een fundamentele manier bijna op Wikipedia.

Wikidata en Wikimedia zijn enkele projecten die hebben geprobeerd de gratis kennisdatabase op te zetten. Zowel mensen als computers konden de informatie in de database lezen, schrijven en uitvoeren.

Na het afsluiten van het Freebase-project, begon Google te werken aan het Knowledge Graph-project. Knowledge Graph werkt meestal om de zoekresultaten opnieuw te definiëren, zodat mensen zonder gedoe de juiste informatie kunnen krijgen.

Assistenten worden intelligent: Siri en Google Now

Siri heeft mensen doen verwonderen met haar indrukwekkende spraakherkenning en haar inspanningen om als een gewone gebruiker op te treden. Het is voornamelijk bedoeld om de gebruikers te helpen taken gemakkelijk uit te voeren.

Siri kan de hotel- of restaurantreservering voor haar rekening nemen en vluchtcondities analyseren.Hoewel Siri haar reis begon op iPhone en MacBook, is ze nu actief op verschillende apparaten.

Niet alleen Siri maar ook Google Now heeft veel fans. Het enige dat u hoeft te doen, is Google Now om dingen vragen. Het kan zoeken naar internet, reserveringen maken en communiceren met een ander mens zonder de noodzaak van menselijke begeleiding.

Dergelijke slimme assistenten zullen in de toekomst een veelvoorkomend scenario zijn, evenals voor Web 3.0-blockchain. Alexa en enkele andere assistenten lopen nu zover achter.

Samenwerkend en gedeeld ecosysteem

De snel volwassen wordende web 3.0 blockchain-stack komt naar voren als de nieuwe opvolger. Veel diensten bieden openbare toegang tot API’s, waardoor ontwikkelaars zich onafhankelijk kunnen ontwikkelen en het systeem nog robuuster wordt.

Het milieu is in dit geval een groot probleem. Het zal niet toestaan ​​dat semantische technologieën samenwerken, maar het zal ook het probleem vanaf de wortel oplossen. Het ontwikkelen van die semantische representaties is echter volkomen complex.

De enige manier om dit ecosysteem te bereiken, is door de taal of het systeem natuurlijker en machinaal leesbaar te maken.

Om een ​​semantisch web weer te geven met de toekomstige semantische toepassing, kunnen organisaties samenkomen en een ecosysteem van samenwerking opbouwen. Ze kunnen allemaal een deel van de oplossing bijdragen en het hele netwerk structureren met een machinevriendelijke taal.

Eén service kan echter zeker de betekenis van de complexe tekst opvangen, maar als het samenkomt, zou het proces efficiënter en tijdbesparend zijn.

Deze krachtige semantische technologie, semi-gestructureerde gegevens en een rijk ecosysteem zorgen voor de creatie van de web 3.0 blockchain-stack. Het is een gemeenschap waar iedereen kan winnen.

Hoe ziet de toekomst van semantisch web eruit??

De toekomst van semantisch web kent tot nu toe veel veelbelovende bezienswaardigheden. De verbeeldingskracht of ontwikkeling erachter was niet onrealistisch. Veel van de belangrijkste factoren van het World Wide Web ontbreken echter in de context en het is inderdaad een twijfelachtig feit.

De technologie is veel complexer dan eerdere versies en het onderwerp wordt te abstract. Met meer verbeteringen kan het echter zeker degene worden die we zo wilden.

Er zijn nu veel succesvolle modellen op internet op de blockchain-technologiestack, maar geen van hen dekt echt de ware pit van de hele architectuur.

De primaire aanwezigheid van dit nieuwe web zou echter op kleinere schaal moeten komen en vervolgens groter moeten worden. De verandering zal niet van de ene op de andere dag plaatsvinden, het zal tijd kosten.

Hoofdstuk-7: Slotopmerkingen

In de wereld van blockchain en gedecentraliseerd internet is het normaal dat we een nieuwere versie van het websysteem krijgen. In dit geval hebben we web 3.0 IT-stack, hoewel het proces nog steeds gaande is en veel verbeteringen heeft, kunnen we nu nog steeds hopen op een betere digitale ervaring.

Als je meer van de inleidende onderwerpen over blockchain-technologie geïnteresseerd bent, bekijk dan zeker deze gratis fundamentele blockchain-cursus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me