Blockchain heeft een revolutie teweeggebracht in verschillende industrieën en hen naar een gedecentraliseerde wereld gedreven voor veelbelovende onveranderlijkheid, transparantie en snelheid bij het uitvoeren van allerlei soorten transacties. Hoewel er onmiskenbare voordelen zijn aan het gebruik van deze technologie, zijn er ook enkele nadelen. Enkele van de meest interessante uitdagingen zijn de KYC en ook AML, omdat ze allebei geavanceerde Blockchain Analytics-oplossingen vereisen.

Waarom zijn gegevens zo belangrijk??

Gegevens worden beschouwd als de olie van de digitale wereld, met miljoenen organisaties die hun bedrijf runnen om gegevens te verzamelen en te optimaliseren voor geschikte doeleinden. Zelfs gewone mobiele gebruikers kunnen de ‘druk’ voelen van bedrijven die hen vragen toegang te geven tot persoonlijke gegevens nadat ze een app hebben geïnstalleerd of functies van andere online platforms hebben gebruikt. Om het belang van informatie te onderstrepen, moeten we het geval van Yahoo overwegen toen zijn gegevens eerder waren gecompromitteerd, wat resulteerde in een aanzienlijk verlies voor het nettovermogen van deze gigantische technologieorganisatie..

Blockchain belooft de ultieme beveiliging van gebruikersgegevens te bieden in een mate waarin gebruikers anoniem worden gehouden en niet kunnen worden geïdentificeerd. Dit blijkt in sommige scenario’s een negatief punt te zijn met een tegengesteld standpunt. Het probleem met anonimiteit is dat witwassers cryptocurrencies gebruiken om hun onrechtmatig verkregen geld over te maken naar andere landen.


Belang van Blockchain Analytics

Bij Blockchain Analytics draait het allemaal om het kennen van de gegevens die in deze digitale grootboeken zijn opgeslagen. In een omgeving van financiële transparantie is het moeilijk om weg te komen met een ecosysteem dat alle soorten gegevens en informatie verbergt die in de blockchain worden gebruikt. Digitale valuta staan ​​in de schijnwerpers van de media en het bedrijfsleven, regelgevende instanties en overheden nemen deze ontwikkelingen serieus. Ze maken wetten die ervoor zorgen dat er geen witwasactiviteiten mogen plaatsvinden met behulp van cryptocurrencies. Om die reden hebben veel landen digitale valuta helemaal verboden, terwijl weinigen hun handel gedeeltelijk hebben beperkt. Blockchain Analytics analyseert de gegevens scherp, zodat het ecosysteem weet wat de gegevens zijn en hoe en waar deze zijn gebruikt door een specifieke gebruiker op het netwerk.

Om Blockchain Analytics mainstream te maken, was het nodig dat de ontwikkelaars met enkele maatregelen kwamen, zoals Know Your Customer (KYC) en anti-witwaswetten. Er is een brede consensus over het gebruik van KYC- en AML-maatregelen om de technologie acceptabel te maken voor de landen waar de witwaswetten strenger zijn.

Naarmate het domein van deze technologie zich uitbreidt naar meer industrieën, zal ook het belang van Blockchain Analytics toenemen. Gegevenscontrole wordt belangrijker voor het uitvoeren van transacties zoals geldoverdrachten en het valideren van de transacties, om er maar een paar te noemen.

blockchain-analyse

Afbeeldingscredits: Kristal

Blockchain-technologie en verhoogde regelgevingsdruk

Regelgevende autoriteiten zijn waakzaam en actief geworden om de digitale valuta in de gaten te houden en druk uit te oefenen om AML- en KYC-problemen over de hele wereld aan te pakken. Het doel van het benadrukken van de noodzaak van deze belangrijke maatregelen is om de fraude in de crypto-sfeer aan te pakken en een capaciteit te creëren voor het detecteren van frauduleuze activiteiten met behulp van Blockchain Analytics. Het zou ook helpen om verdachte activiteiten in het ecosysteem te identificeren. Om deze ernstige problemen op te lossen, helpt Blockchain Analytics ons hier een groot deel aan te pakken.

China was de eerste die om dezelfde reden cryptohandel verbood en dit zorgde voor veel ophef onder cryptoliefhebbers, organisaties en regelgevende autoriteiten. Chinese handelaren moesten verhuizen naar andere landen waar cryptohandel illegaal was. Volgens het patroon had de Indiase apex-rechtbank ook een bevel gegeven om lokale cryptohandelaren te waarschuwen om te stoppen met transacties met banken. Dit verbod werd echter aangevochten na het ontvangen van miljoenen digitale handtekeningen op een aanvraag die vervolgens aan de rechtbank werd voorgelegd en tot nu toe is de zaak sub judice in de rechtbank. In dezelfde week verbood de belangrijkste bank van Pakistan ook cryptohandel en arresteerden veiligheidsagentschappen ook weinig mensen voor het doen van dit bedrijf. De ruimte voor ICO’s werd kleiner en de regelgevende autoriteiten van verschillende landen toonden bedenkingen voor de inherente anonimiteitsfunctie die de weg vrijmaakte voor illegale activiteiten. Het dark web werd ook actief en ze begonnen met het promoten van kinderseks, vrouwenhandel, het witwassen van geld en andere illegale activiteiten achter de schermen. Al deze redenen zetten regelgevende instanties van verschillende landen onder hoge druk om wetten te bedenken om het gebruik van cryptocurrency bij criminele activiteiten te voorkomen. Hoewel het voor hen niet mogelijk was om deze misstanden in de gaten te houden, aangezien er geen dergelijke technologieën waren die de identiteit konden onthullen van deze mensen die onder het tapijt opereren, bleef de druk op deze autoriteiten toenemen.

Als gevolg hiervan heeft The Monetary Authority of Singapore een procedure en richtlijnen opgesteld die de ICO’s moeten volgen. Deze ontwikkeling stelt hen in staat om digitale valuta als een product te accepteren en ze onder een regelgevende wet te brengen die de bedrijven verplicht om KYC-controles te houden en alle criminele en verdachte activiteiten te melden. In navolging van het geklets heeft de Hongkong Securities and Futures Commission ook documenten vrijgegeven waarin mensen worden gewaarschuwd voor de risico’s van ICO’s en waarin wordt benadrukt dat KYC-vereisten nodig zijn. Maleisië heeft ook het patroon gevolgd en AML-beleid opgesteld voor het gebruik van cryptocurrencies.

Om het debat kort te houden: regelgevende autoriteiten zijn actief bezig met het opstellen van wetten om het gebruik van digitale valuta bij criminele activiteiten, beveiligingsinbreuken en oplichting te voorkomen.

In een poging om de KYC- en AML-controles te verbeteren, zijn blockchain-analyse een noodzaak geworden voor datamonitoring op het netwerk.

Het monitoren van de data op blockchain dient om de kwaliteit en bruikbaarheid van de informatie te controleren. Om het duidelijker te maken, worden de gegevens geanalyseerd of ze geschikt zijn voor het doel en wordt de kwaliteit van de informatie gecontroleerd.

Blockchain Analytics voor het verbeteren van datamanagement

Het verbeteren van de managementkwaliteit in de publieke sector is het belangrijkste doel van Blockchain Analytics voor het onderhouden van vertrouwde informatie over activa, activiteiten, individuen en organisaties. De gegevens met betrekking tot persoonlijke informatie zoals geboortedatum en overlijden, burgerlijke staat en andere belangrijke informatie met betrekking tot organisaties zoals eigendomsoverdrachten, zakelijke licenties en hun branche zijn allemaal belangrijk om veilig te worden beheerd en gedeeld volgens de wetten op het recht op informatie. . Het beheren van dergelijke gegevens zonder gebruik te maken van blockchain-technologie is een gecompliceerde taak, maar er moeten maatregelen worden genomen bij het aanbrengen van wijzigingen in de gegevens. Om de kwaliteit van de informatie en de transparantie ervan te waarborgen, moet een persoon persoonlijk komen verschijnen in geval van wijziging of actualisering van zijn persoonlijke gegevens. Evenzo moet het gebruik van blockchain-technologie voor het verder delen van de gegevens ook worden geautomatiseerd door slimme contracttechnologie te gebruiken. Als een derde partij de informatie bijvoorbeeld nodig heeft, moet deze automatisch worden gedeeld als aan de vooraf gedefinieerde voorwaarden wordt voldaan. Dit verbetert de transparantie en het beheer van gegevens tot tevredenheid van alle belanghebbenden.

Blockchain Analytics is een belangrijke maatregel en een onmiskenbare functie om de transparantie van deze technologie te verbeteren. Er zijn zorgen dat criminelen toegang kunnen krijgen tot de database van een grootboek en ze voor verschillende verkeerde activiteiten kunnen gebruiken. Als alle maatregelen worden genomen op de gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen, geeft dit iedereen een gerust gevoel over de beveiliging van hun informatie. Blockchain-technologie is voor verschillende doeleinden gebruikt, maar de belangrijkste is het omgaan met en beheren van informatie.

Gegevensbeveiliging op de blockchain

De waarde van de gegevens is verhoogd en we kunnen dit tegengaan door het aantal gevallen te observeren waarin hackers databases hebben gecompromitteerd voor persoonlijke gegevens, vingerafdrukken, financiële informatie, burgerservicenummers en arbeidsverleden.

Wanneer gegevensbeveiliging wordt vergeleken met conventioneel systeem en blockchain, is het algemeen bekend dat conventionele gegevensbeveiliging wordt gegarandeerd door versleutelingsmethoden die geen ultieme veiligheid beloven, aan de andere kant staat blockchain hackers niet toe om informatie die in het grootboek is opgeslagen te stelen of te manipuleren..

Blockchain-analyse en gegevensanalyse

Blockchain heeft de enorme capaciteit om de wereld in de datasector te veranderen. Men heeft gezien dat technologie de afgelopen jaren is gebruikt om verschillende industrieën en bedrijfsmodellen te transformeren, maar de noodzaak om gegevensanalyse te transformeren is onvermijdelijk. De mensen die nieuw zijn in de blockchain-wereld, vinden het moeilijk om te begrijpen hoe deze technologie van invloed kan zijn op gegevensanalyse en er zijn zoveel uitdagingen als het erop aankomt. Geld is waarschijnlijk de moeilijkste barrière vanwege de onderliggende analytische infrastructuur. Deze hindernis kan echter worden weggenomen nadat business intelligence-services een eenvoudig te gebruiken abonnementstool bieden voor het analyseren van gegevens. In de volgende fase verwachten mensen een nieuw mechanisme van blockchaintechnologie voor het bedenken van tools die helpen bij het monitoren en analyseren van data. Blockchain bood een meer democratische manier om dit hulpprogramma aan te bieden door de grote organisaties toe te staan ​​hun analyses te maken en de kleinere bedrijven toe te staan ​​deze tools te gebruiken. Iedereen kan deze functies op een economische manier gebruiken.

Uitwisseling van gegevens

Zoals hierboven besproken, worden gegevens terecht de olie van de moderne economie genoemd en zijn er miljoenen organisaties die aan uw gegevens werken, deze verzamelen en verkopen aan de hoogste bieders. Blockchain zorgt ervoor dat het delen van gegevens haalbaarder en efficiënter wordt door redundantie en onnauwkeurigheid van gegevens te elimineren. Dit geeft kopers een voordeel wanneer ze alleen de informatie kopen die relevant en absoluut nuttig is voor hun doel.

Blockchain maakt het voor iedereen gemakkelijker om de gegevens te delen die accuraat, valide en relevant zijn. De technologie is een beter alternatief voor het ophalen en verzamelen van de informatie in vergelijking met conventionele praktijken, waarbij meerdere bestanden moeten worden gescand en overtollige dingen moeten worden verwijderd voordat de bruikbare gegevens eindelijk gedeeld kunnen worden..

Het oude mechanisme voor het delen van gegevens is kostbaar en inefficiënt, terwijl de blockchain-technologie hiervoor een transparante en economische oplossing biedt. Het is nutteloos om te zeggen dat bedrijven die de gegevens krijgen die ze precies nodig hebben, hun bedrijf verbeteren door meer leads te genereren en ook de algehele prestaties van hun organisatie te verbeteren..

Explorer-tools voor Blockchain Analytics

Laten we eens kijken naar enkele van de meest gereputeerde tools voor het verkennen van blockchain-analyse op internet.

Kristal

Het is ontwikkeld door het team van Bitfury en de oplossing die het biedt, is vrij uitgebreid. Crystal stelt de gebruikers niet alleen in staat om een ​​bepaald ecosysteem in meerdere dimensies te bekijken, maar het is ook perfect geschikt om verbindingen tussen verschillende criminelen tot stand te brengen om te helpen bij het volgen en onderzoeken..

Het is dus een goed hulpmiddel voor blockchain-analyse in termen van KYC, aangezien onderzoekers en andere instanties het kunnen gebruiken om de beveiliging van hun systemen en hun algehele netwerk te verbeteren..

OXT

Deze tool is met name bedoeld voor bitcoin ledger. Dat betekent dat alle transacties die op zijn blockchain plaatsvinden, kunnen worden geanalyseerd met behulp van OXT. Een van de grootste voordelen is dat de gebruikers verschillende zoekstatistieken kunnen selecteren, zodat u altijd vrij bent om uw analyseresultaten te personaliseren..

Opgemerkt moet worden dat aangezien deze grootboeken standaard openbaar zijn, er enkele zorgen zijn geuit door een gemeenschap van gebruikers en tools zoals OXT stellen hen in staat om de bepaling van privacy te verbeteren..

Als een bepaalde metriek niet beschikbaar is op het systeem, onderhoudt OXT alle gepersonaliseerde verzoeken van de gebruikers.

Eindoordeel

Het is natuurlijk weer onnodig te zeggen dat de waarde van data in de loop der jaren is gestegen en dat bedrijven hun bedrijfsplannen en marketingstrategieën baseren op data en informatie. Om het eenvoudiger te maken, vraagt ​​zelfs een kleine e-commerce-website om gebruikersinformatie en gebruikt deze gegevens vervolgens voor het bedenken van de marketingstrategie voor het plaatsen van relevante advertenties. Blockchain-analyse speelt een sleutelrol bij belangrijke zakelijke activiteiten. Er zijn inkomsten gegenereerd met gegevens waar consumenten beter geïnformeerd zijn over de waarde van hun informatie. Maar het probleem met het weggeven van de gegevens aan consumenten is dat ze het verkeerde gebruik van hun gegevens niet kunnen controleren.

Blockchain-technologie zorgt echter voor transparantie en stelt de gebruikers in staat om de informatie in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat deze niet wordt gebruikt voor irrelevante en criminele activiteiten. Dit bevordert het vertrouwen waar gegevens alleen kunnen worden gedeeld als u er toestemming voor geeft.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me