Benieuwd naar de grootte van de blockchain? We zullen alles bespreken met betrekking tot de grootte van de blockchain, de limieten en of dit in de toekomst problemen kan veroorzaken.

Het is bekend dat blockchain een revolutie teweegbrengt in de wereld om ons heen. Het verandert immers de manier waarop we het proces definiëren, gegevens opslaan en de beveiliging onderzoeken van een netwerk waarop de applicatie draait. Het zorgt voor onveranderlijkheid, transparantie en ongeëvenaarde beveiliging die tot nu toe geen enkele andere technologie heeft kunnen doen.

Maar er is één groot probleem: de blokgrootte van de blockchain. Laten we eerst kijken hoe de blockchain werkt om het probleem te begrijpen.

In elk blockchain-netwerk is er geen gecentraliseerde autoriteit. Peers nemen deel om decentralisatie naar het netwerk te brengen. Elke peer heeft een kopie van het grootboek (waar alle transacties worden opgeslagen). Dit betekent dat als er een nieuwe transactie plaatsvindt, het grootboek op elk knooppunt dienovereenkomstig wordt bijgewerkt. Met de unieke oplossing kunnen bedrijven gedecentraliseerde netwerken creëren die problemen kunnen oplossen die voorheen niet mogelijk waren.

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus


Blockchain Ledger-grootte: een groot probleem

Blockchain is echter niet vrij van problemen. Aanvankelijk was de blockchain-blokgrootte niet zo groot, omdat er maar een klein aantal peers op het netwerk is aangesloten. De grootte van de bitcoin blockchain was bijvoorbeeld 614 MB in 2012. Maar nu is de grootte van de bitcoin blockchain enorm gegroeid tot 250K MB. Dat is ongeveer 250 GB aan gegevens die elke peer / node met zich meedraagt. Dit leidt ons tot een probleem met de grootte van de bitcoin blockchain.

Andere blockchain-netwerken hebben ook last van hetzelfde probleem. De blockchain-grootte van Ethereum is al 1 TB overschreden.

Is er een limiet voor de grootte van Blockchain??

In de afgelopen twee jaar is de grootte van het bitcoin blockchain-grootboek gegroeid van 150 GB naar 250 GB. Dat is bijna 50 GB per jaar. Tegen 2030 kunnen we zien dat de grootte van het blockchain-grootboek gemakkelijk meer dan 1 TB overschrijdt. Niet elk knooppunt hoeft echter de hele blockchain te downloaden om functioneel te worden. Sommige deelnemers nemen deel aan het blockchain-netwerk om transacties te doen en niet om er een te valideren.

Sommige knooppunten worden volledige knooppunten genoemd. De volledige knooppunten zijn vereist voor degenen die willen deelnemen aan de validatie van de lopende transactie. Dit betekent dat ze de volledige 250 GB aan blockchain-gegevens moeten downloaden met daarin de block headers en transacties.

Meer nog, de huidige limiet voor de grootte van bitcoin blockchain is 1 MB. Een deel van de ruimte binnen deze limiet is echter niet bruikbaar. U zult dus moeten werken met de limiet van de bitcoin blockchain-grootte, precies zoals deze is.

Het probleem van de blockchain-grootboekgrootte van Ethereum was intenser dan dat van bitcoin. Alistair Milne, een bitcoin-investeerder, sloeg alarm over hoe de omvang van het Ethereum-grootboek groeit in vergelijking met bitcoin. Volgens de foto die door hem is gepost, groeit Ethereum met 3x die van bitcoins.

Maar dat is misschien niet helemaal waar, aangezien Ethereum ook manieren biedt om met het grootboek te werken. Het biedt een concept genaamd snoeien, waarmee knooppunten kunnen werken zonder dat ze hele blockchain-gegevens hoeven te downloaden.

Lees verder: Blockchain-gebruik: lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases

Is de grootte van Blockchain van belang?

Ja, de grootte van het blockchain-grootboek is belangrijk. Blockchain is een relatief nieuwe technologie en zal de komende jaren alleen maar groeien. Omdat Bitcoin een blockchain-oplossing van de eerste generatie is, is het niet vrij van problemen. Het heeft problemen met zowel schaalbaarheid als grootte.

Met de steeds toenemende omvang van de blockchain wordt schaalbaarheid ook een probleem. Het was een van de belangrijkste problemen voor bitcoin. Om het probleem tijdelijk op te lossen, gebruikten ze een SegWit2x-harde vork, die werkte aan het verbeteren van de blokgrootte (op granulair niveau) – waardoor de schaalbaarheid en prestatieproblemen in verband met bitcoin werden verbeterd..

De omvang van het grootboek zal snel toenemen, met een schatting van elk 6,5 TB in januari 2023. Het zal de noodzaak met zich meebrengen om hardere schijfruimte te kopen om deel te nemen aan het netwerk..

Volgens de wet van Moore zullen de prijzen voor opslag op harde schijven echter in de loop van de tijd dalen en kunt u goedkopere opslag kopen. Het grootste probleem doet zich voor wanneer de groei van de blockchain-omvang de snelheid waarmee de opslag goedkoper wordt, overwint.

Het zal het voor de liefhebber moeilijk maken om hun vaardigheden of bijdragen aan het netwerk in te brengen. Bijdragers moeten $ 1000 dollar uitgeven om hun nodes te laten werken, wat het misschien niet waard is.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Hoe kan een grote blockchain-grootte een probleem worden?

We leven in een wereld die gedijt op transacties. Elke dag zijn er niet-contante betalingen in miljarden. De groei van transacties is kwadratisch. Met cryptocurrencies zoals bitcoin, Ethereum, NEO, etc. zien we echter een verandering in de manier waarop transacties worden uitgevoerd via niet-traditionele kanalen.

Op dit moment hoeft bitcoin niet veel transacties te verwerken in vergelijking met Visa of andere vormen van transacties. Maar als we een hypothese nemen waarbij bitcoin wordt gebruikt voor elke transactie die er is, kan het tot 2,4 terabyte duren voor elk blok.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat blockchain in staat is om elke 10 minuten een blok te genereren. Kortom, elke 10 minuten wordt 2,4 terabyte aan gegevens toegevoegd aan de blockchain-grootte. Op één dag wordt 350 GB toegevoegd op één dag en 127 TB elk jaar. Dit betekent ook dat er geen grootboeklimiet is.

De uitgiftelimiet brengt nieuwe problemen met zich mee. Deze cijfers zijn echte zorgen. Ook het feit dat de blokgrootte exponentieel toeneemt, zal het meer tijd kosten voor miners om een ​​blok op te lossen, wat resulteert in langzamere transacties.

Integendeel, onze enige hoop is goedkope hardware in de nabije toekomst. Terabytes aan opslag zullen geen probleem zijn, en ook de verwerkingskracht kan exponentieel toenemen, waardoor het valideren van transacties veel gemakkelijker wordt.

Meer weten over blockchaintechnologie? Bekijk nu onze ultieme gids met blockchain-definities!

Hoe beïnvloedt het op blockchain gebaseerde projecten?

Dus, heeft het probleem invloed op startups die hun applicatie bovenop Ethereum en bitcoin bouwen? Welnu, het hangt ervan af hoe de twee blockchain-technologieën in de loop van de tijd evolueren. Op dit moment hoeven startups zich geen zorgen te maken over de grootte.

Ethereum-blockchain biedt al snoeien, wat resulteert in minder blockchain-gegevens dan nodig is voor een volledig knooppunt. Bitcoin ondersteunt echter nog geen snoeien. Als iemand de bitcoin snoeit, verliest hij de volledige knooppuntstatus.

Zonder een goed bedrijfsmodel in gedachten, is het moeilijk om blockchain als hefboom te gebruiken. Bekijk onze ultieme blockchain-implementatiestrategie voor meer informatie over het ontwikkelen van blockchain.

Gevolgtrekking

De grootte van de blockchain is niet het belangrijkste probleem dat moet worden opgelost. In feite zijn het de schaalbaarheid en transactiesnelheid die nu de belangrijkste focus zijn.

Dus, wat vind je van de grootte van het blockchain-grootboek, inclusief bitcoin en Ethereum? Er zijn ook veel meer blockchain-projecten in de buurt die zich richten op het besparen van ruimte en het zo efficiënt mogelijk maken. Als je slechts een starter bent en meer wilt weten over blockchain-technologie, raden we je aan je in te schrijven voor onze gratis blockchain-cursus, omdat deze zich grondiger richt op de kernconcepten van blockchain..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me