Blockchain-technologie maakt furore als een van de meest ontwrichtende en veelbelovende technologieën van deze generatie. De meeste mensen hebben het vergeleken met het begin van het internet-tijdperk, dat een revolutie teweegbracht in de manier waarop bedrijven werken en leidde tot de oprichting van industrieën ter waarde van miljarden dollars.

Experts uit de industrie zijn ervan overtuigd dat de impact van blockchain even groot kan zijn als die van het internettijdperk. Als dat het geval is, dan is het misschien tijd voor de mondiale autoriteiten om de introductie van blockchain-onderwijs in schoolcurricula te overwegen..

Waarom is blockchain-educatie belangrijk??

Om het belang van blockchain-educatie te begrijpen, moet men eerst de technologie zelf begrijpen en waartoe deze in staat is. De meest elementaire verklaring van Blockchain is dat het een gedecentraliseerd grootboek is dat de capaciteit heeft om gegevens progressief op te slaan, maar opgeslagen gegevens kunnen niet worden gewijzigd of gewijzigd. Bovendien wordt het netwerk ondersteund door computers die over de hele wereld zijn verspreid in plaats van de traditionele benadering te volgen waarbij netwerken worden ondersteund door servers.


Blockchain-technologie maakte zijn debuut als de technologie waarop Bitcoin (BTC), de eerste cryptocurrency, werd gebouwd. Tot dusver zijn er meer dan 1.000 verschillende soorten cryptocurrencies op de markt. Van cryptocurrencies wordt verwacht dat ze de toekomst van geld zijn, wat betekent dat blockchain centraal zal staan ​​wanneer dat gebeurt.

De impact van blockchain-technologie breidt zich ook uit buiten het financiële systeem. Gedecentraliseerde legertechnologieën kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om veilige geautomatiseerde systemen te creëren die kunnen worden gebruikt om bedrijven te runnen. De technologie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om hotelsystemen te creëren die klantinformatie verwerken vanaf het moment dat ze inchecken tot het moment dat ze uitchecken..

Een van de nieuwste voorbeelden van blockchain-gebruik is het opladen van elektrische voertuigen via P2P, dat wordt mogelijk gemaakt door slimme contracten die bedoeld zijn om particuliere EV-laders openbaar te maken. Het idee is om de eigenaren van genoemde laders wat extra geld te laten verdienen wanneer ze de laders niet gebruiken door andere EV-eigenaren toe te staan ​​via hun stopcontact op te laden. Dit is slechts een van de vele toepassingen van blockchain-technologie.

Een personeelsbestand dat blockchain begrijpt

In de afgelopen 30 jaar hebben mensen voorlichting gekregen over computertechnologieën en internet. Dit heeft de creatie van een personeelsbestand mogelijk gemaakt dat computergebruik en internet tot een indrukwekkend niveau heeft gebracht. Als blockchain de technologie van de toekomst is, dan moet dezelfde strategie worden gebruikt wanneer mensen worden voorgelicht over de technologie.

Blockchain-educatie kan ook op meerdere manieren worden aangeboden. Het onderwijscurriculum is geschikt voor vakken die studenten leren over blockchain op scholen en instellingen voor hoger onderwijs. Ook bedrijven die blockchain-technologie ontwikkelen en zelfs degenen die blockchain-technologie toepassen, kunnen initiatieven lanceren waarmee ze het publiek kunnen sensibiliseren en informeren over blockchain, het gebruik ervan en ook het potentieel ervan..

Net als programmeren kunnen er ook speciale cursussen worden ontwikkeld om mensen te leren blockchain te maken en te implementeren. Tot nu toe zijn blockchain-ontwikkelaars zeer gewild omdat startups en traditionele bedrijven zich wagen aan gedecentraliseerde grootboektechnologie en er is zelfs een tekort aan blockchain-ontwikkelaars. Er zijn geen blockchain-ontwikkelingscursussen in traditionele leerinstellingen en de weinige blockchain-ontwikkelaars en experts die er zijn, zijn meestal autodidactisch. Er is dus een niche voor cursussen die betrekking hebben op de ontwikkeling van de technologie.

Opvallend is dat een aantal instellingen al begonnen zijn met het aanbieden van cursussen over blockchaintechnologie. Enkele van die instellingen zijn onder meer de Universiteit van Nicosia op Cyprus en een paar andere grote universiteiten in de VS. Over het algemeen zijn er maar heel weinig instellingen die dergelijke programma’s hebben gelanceerd, wat betekent dat er nog een lange weg te gaan is..

Hoe instellingen en bedrijven blockchain-onderwijs benaderen

Zoals eerder opgemerkt, is blockchain-educatie iets dat bedrijven die met de technologie te maken hebben, hebben geprobeerd te bereiken om niet alleen mensen in hun kracht te zetten, maar hen ook een basiskennis te geven van hoe het werkt en de voordelen ervan. Instellingen en organisaties zoals de Linux Foundation en IBM die certificaatcursussen aanbieden over blockchain-technologie.

MIT en Princeton bieden ook cursussen aan over blockchain-onderwijs, samen met andere universiteiten zoals Stanford, Duke, NYU, John Hopkins, Cornell en Vanderbilt. Stanford heeft met name een interessante benadering gekozen die de introductie van blockchain en cryptocurrency als een eenheid in zijn Computer Science-cursus inhoudt. Het doel van de unit is om computerwetenschappers te leren hoe blockchains werken en hoe ze gedecentraliseerde apps kunnen maken die kunnen communiceren met gedecentraliseerde grootboektechnologie. De eenheid leert de student ook hoe hij slimme contracten kan maken als onthuld door Professor Dan Boneh.

De aanpak van Stanford zou een van de alternatieve methoden kunnen zijn die instellingen kunnen gebruiken om blockchain-onderwijs te verspreiden. Het is een bijzonder interessante benadering omdat het de potentiële trend benadrukt die de meeste andere universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs waarschijnlijk zullen volgen in plaats van een geheel nieuwe cursus te creëren die over blockchain gaat. Het helpt ook dat een dergelijke aanpak al in gebruik is, omdat sectoren zoals IT voortdurend veranderen en er af en toe nieuwe inhoud aan de curricula wordt toegevoegd. Het zou daarom voor blockchain niet anders moeten zijn, vooral omdat het ook een onderwerp is dat zich richt op computertechnologie.

Het succes van Duke University in een blockchain-onderwijsprogramma

Blockchain-educatie moet ook niet beperkt blijven tot IT-gerelateerde cursussen, vooral omdat de technologie ook op andere gebieden kan worden toegepast. De strategie om eenheden te introduceren die studenten informeren over blockchain, kan ook worden gebruikt in cursussen die te maken hebben met business en engineering. Andere instituten bieden volledige cursussen over dit onderwerp aan. Duke University introduceerde bijvoorbeeld in 2014 een cursus Innovation and Cryptoventures, die wordt gegeven door professor Campbell Harvey van de Fuqua School of Business.

Duke’s Innovation and Cryptoventures-cursus leert meerdere facetten van blockchain, waaronder de ontwikkeling van slimme contracten en cryptofinanciering. De cursus begon met ongeveer 13 studenten toen deze werd gelanceerd en heeft sindsdien een lange weg afgelegd. Meer dan 50 procent van alle studenten aan de Fuqua School of Business die dit jaar afstuderen, hebben de cursus gevolgd. Het heeft met name studenten techniek, bedrijfskunde, rechten en informatica aangetrokken.

Professor Harvey onthulde ook dat het aantal studenten dat voor het programma is ingeschreven drastisch is gestegen van ongeveer 75 studenten in 2017 naar meer dan 230 studenten dit jaar. Dit suggereert dat de plotselinge toename van het aantal studenten dat geïnteresseerd is in het onderwerp direct werd beïnvloed door de stijgende markt voor cryptocurrency in 2017. Het is ook een bewijs dat mensen geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over de technologie achter cryptocurrencies en hoe cryptocurrencies werken. Volgens professor Boneh is goedkeuring van dergelijke cursussen niet moeilijk, vooral niet met de stijgende populariteit van blockchain en digitale valuta.

Wat zal de impact zijn van blockchain-educatie?

Het grootste voordeel van blockchain-educatie is de verfijning van de technologie. Net als veel andere technologiesegmenten leidt een toename van het aantal experts in een bepaald technologiesegment er vaak toe dat die technologie beter wordt. Deze direct evenredige toename is omdat sommige experts unieke manieren kunnen bedenken waarmee verschillende aspecten van hun gekozen vakgebied kunnen worden aangepast voor betere resultaten..

Hetzelfde zou ook moeten gelden voor blockchain-ontwikkeling, wat betekent dat blockchain-educatie zal resulteren in meer bekwame blockchain-experts en dus een recht evenredige verfijning van de technologie. Decentrale grootboektechnologieën bevinden zich nog in de beginjaren van ontwikkeling en dit betekent dat er nog veel te doen en te verbeteren is.

Er zijn ook de secundaire voordelen van blockchain-onderwijs, zoals het creëren van banen. Zoals eerder vermeld, is er een tekort aan blockchain-ontwikkelaars en als zodanig zullen blockchain-ontwikkeling en cryptografiecursussen helpen om aan de vraag te voldoen en tegelijkertijd banen te creëren en zo het levensonderhoud te verbeteren van degenen die dergelijke banen veiligstellen..

De vooruitgang in gedecentraliseerde grootboektechnologieën als gevolg van blockchain-educatie kan astronomisch zijn in die zin dat meer technologische mogelijkheden kunnen worden ontsloten. Een van de grootste verkoopargumenten van gedecentraliseerde grootboektechnologie is superieure beveiligingsniveaus, aangezien wordt beweerd dat blockchain vrijwel onkraakbaar is. Dit betekent dat toekomstige technologiesystemen waarschijnlijk robuuster zullen zijn en dat kwaadwillende hacks tot het verleden kunnen behoren.

Is blockchain-educatie het antwoord op de wereldwijde acceptatie van cryptocurrencies?

Zoals eerder vermeld, worden cryptocurrencies ondersteund door blockchain. Het is bijna een decennium geleden dat Bitcoin werd gemaakt en op de markt werd geïntroduceerd en sindsdien is er veel groei geweest. Vorig jaar was er een hausse op de markt voor cryptocurrency, wat leidde tot een enorme stijging van de waarde van Bitcoin en andere digitale valuta, omdat meer mensen investeerden in cryptocurrencies voor speculatieve doeleinden. Dit betekent dat de meeste mensen die digitale valuta omarmden, deze alleen omarmden zodat ze hun rijkdom konden vergroten.

Digitale valuta’s zijn gemaakt met het idee om eenvoudige online en digitale betalingen mogelijk te maken door fiat-valuta’s te vervangen of aan te vullen. Helaas is de acceptatie van cryptocurrencies nog steeds erg laag, wat betekent dat ze nog lang niet het doel bereiken waarvoor ze zijn gemaakt vanwege de langzame acceptatie als een vorm van betaling of uitwisseling van waarde.

Er zijn tal van factoren die de massale acceptatie van cryptocurrencies als formulieren beperken. Enkele van die factoren zijn onder meer de hoge mate van volatiliteit op de cryptocurrency-markt, het gebrek aan goede richtlijnen voor het gebruik van digitale valuta en de diefstal van cryptovaluta door kwaadwillende hackers op digitale valuta-uitwisselingen. Een van de grootste redenen achter de lage acceptatie is misschien wel het feit dat mensen niet begrijpen hoe cryptocurrencies werken.

Blockchain-educatie zou daarom het antwoord kunnen zijn waar de cryptocurrency-markt op heeft gewacht. Misschien zullen mensen zich meer op hun gemak voelen bij het gebruik van cryptocurrencies als ze eenmaal de technologie begrijpen die ze ondersteunt. Bovendien zou blockchain-educatie ook moeten helpen bij het verspreiden van kennis over digitale valuta, aangezien er zoveel mensen zijn die er niets van weten. Dit zou de kans kunnen vergroten dat meer mensen het idee van gedecentraliseerde systemen en digitale valuta omarmen.

Blockchain als verstorende kracht

Blockchain-technologie en cryptocurrencies hebben tot dusver voor nogal wat opschudding in de wereld gezorgd als een van de meest ontwrichtende technologieën die het potentieel hebben om de manier waarop industrieën werken te veranderen. De afgelopen jaren is er gesproken over de mogelijke impact van blockchain, vooral in de banksector. Tot dusver zijn een paar banken al begonnen te experimenteren met blockchain-technologie in een poging om de efficiëntie van hun diensten te vergroten en kosten te besparen..

Een van de meest besproken toepassingen van Blockchain bij de verbetering van de banksector is de ontwikkeling van efficiëntere systemen die digitale valuta gebruiken om snellere overmakingen mogelijk te maken door het gebruik van digitale valuta. Hoewel blockchain zijn eigen uitdagingen heeft gekend, zoals schaalbaarheid, zijn ontwikkelaars druk bezig geweest met het bedenken van oplossingen die de realisatie van die efficiëntiedoelstellingen kunnen vergemakkelijken..

De adoptie van blockchain door banken is nog een andere reden waarom blockchain-educatie belangrijk is, zodat klanten verzekerd zijn van de integriteit van het banksysteem. Dit is nodig omdat mensen de neiging hebben zich te onthouden van wat ze niet begrijpen. Regelgevers hebben ook belangstelling getoond voor de technologie en hebben nauw samengewerkt met banken om regelgevingskaders te creëren.

Sommige van de banken die al begonnen zijn met het verkennen van blockchain-technologie, zijn onder meer Banco Santander, Credit Suisse en UBS. Naar verwachting zullen meer banken zich bij de beweging aansluiten, aangezien blockchain steeds populairder wordt.

Blockchain en integriteit

De structuur van blockchain-technologie vergemakkelijkt gegevensopslag in processen en de gegevens kunnen niet worden gemanipuleerd nadat ze zijn vastgelegd. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van gedecentraliseerde grootboektechnologie en dit is een van de redenen waarom het ideaal is voor systemen die transparantie vereisen.

Blockchain-technologie kan bijvoorbeeld in overheidssystemen worden geïmplementeerd om verantwoording te vergemakkelijken en corruptie te helpen bestrijden. Hetzelfde concept kan worden toegepast in inkoopsystemen om de monitoring van producten vanaf de productiefase tot het moment dat ze de eindverbruiker bereiken, te vergemakkelijken. Een dergelijk systeem is ideaal voor verschillende industrieën, zoals geneesmiddelen, die van oudsher grote verliezen hebben geleden door wanbeheer en onregelmatigheden in het aanbestedingsproces. Blockchain-technologie kan ook worden geïmplementeerd in andere belangrijke gebieden, zoals landbouw om de productie te bewaken en vele andere gebieden om een ​​juiste verwerking van gegevens te garanderen. Lees hier meer over 45+ Blockchain-use cases uit de echte wereld.

Slimme contracten

Stel je een wereld voor waar geen tussenpersonen zijn en transacties via blockchain op een betrouwbare manier zonder risico’s kunnen worden gefaciliteerd. Blockchain kan zo’n wereld werkelijkheid maken door middel van slimme contracten. Dit laatste verwijst naar een systeem van protocollen die in een blockchain zijn ingebouwd om digitale contracten tussen twee partijen mogelijk te maken zonder tussenkomst van derden. Slimme contracten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om handel op een blockchain te vergemakkelijken zonder dat een e-commercewebsite als derde partij nodig is..

Een goed voorbeeld van een markt die veel kan profiteren van slimme contracttechnologie is de vastgoedmarkt. Blockchain-gebaseerde platforms kunnen het voor iedereen gemakkelijk maken om onroerend goed te kopen, ongeacht waar ter wereld ze zich bevinden en ook zonder hoge makelaarskosten. Slimme contracten maken het mogelijk om dergelijke transacties te realiseren omdat de protocollen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat elke betrokken partij aan hun verplichtingen heeft voldaan. Sancties en regels zijn in de overeenkomsten gestructureerd op een manier die vergelijkbaar is met die van traditionele contracten, maar in dit geval worden de verplichtingen automatisch afgedwongen.

Vitalik Buterin, een van de oprichters van de Ethereum-blockchain, legde uit dat slimme contracten een activum of valuta behandelen als een programma dat een code uitvoert en voorwaarden valideert in een overeenkomst. Het bepaalt of een actief moet worden overgedragen aan de kopende partij of dat het bij de bestaande eigenaar moet blijven.

Slimme contracten kunnen een kijkje geven in de toekomst van de handelssector. Het enige dat dergelijke technologie echter in de weg staat, is massale acceptatie en dit kan niet gebeuren tenzij mensen zich bewust zijn van het bestaan ​​van dergelijke technologie en als ze vertrouwen hoe het werkt. Blockchain-educatie is de beste manier om het bewustzijn over dergelijke technologie te verspreiden om meer mensen aan te moedigen aan boord te springen. Het is bijna vergelijkbaar met wat er is gebeurd met Bitcoin, waar de meeste mensen die erin investeren dit pas doen nadat ze zich bewust zijn geworden van het bestaan ​​en het potentieel ervan..

Het bewijs van blockchain-educatie

De bank- en financiële sector is een perfect voorbeeld van waarom blockchain-educatie belangrijk is. Sommige van de grote bedrijven en financiële instellingen op Wall Street waren aanvankelijk tegen blockchain en cryptocurrencies, maar ze zijn ze in de loop van de tijd gaan omarmen. Het is duidelijk dat ze er aanvankelijk tegen waren omdat ze dachten dat cryptocurrencies en hun onderliggende technologie de traditionele methoden zouden verstoren waarmee ze al decennia lang veel geld konden verdienen. Wanneer er iets nieuws langskomt en een comfortabel bestaan ​​bedreigt, wordt dit vaak met veel vijandigheid onthaald en hetzelfde geval is van toepassing op Wall Street.

De veranderende meningen over blockchain en cryptocurrencies worden toegeschreven aan twee hoofdfactoren. Wall Street-bedrijven realiseerden zich dat Blockchain-technologie veelbelovend is als een technologie die zou kunnen leiden tot de volgende grote stap in de digitale ruimte en dat ze waarschijnlijk enorme kansen zullen mislopen als ze in de oppositie blijven..

Wall Street’s acceptatie van blockchain is dus gevoed door het begrip van de technologie en alles wat het te bieden heeft, evenals de mogelijke prestaties in de toekomst. Het onderstreept daarom het belang van blockchain-educatie om een ​​beter begrip te krijgen van het ware potentieel van de technologie.

Een dergelijk begrip heeft zelfs geleid tot de oprichting van de Wall Street Blockchain Alliance (WSBA), een non-profitorganisatie waarvan de leden professionals op de financiële markt zijn. Het doel is om de acceptatie van gedecentraliseerde grootboektechnologie op financiële markten te bevorderen. ze willen dit bereiken door middel van studies en openbare lezingen over populaire onderwerpen zoals smart contract, gedecentraliseerde grootboeken en blockchain.

Blockchain zou het onderwijssysteem kunnen veranderen

Nu we het toch over blockchain-educatie hebben, is het ook vermeldenswaard dat the sky the limit is voor zover het de toepassing van de technologie betreft. Noem een ​​bedrijfstak of sector in de sociale en economische setting en blockchain kan daar hoogstwaarschijnlijk worden toegepast om aanzienlijke verbeteringen te realiseren. Dit geldt ook voor de onderwijssector.

Blockchain-onderwijs kan niet alleen worden opgenomen in de onderwijssector door middel van cursussen en programma’s om mensen les te geven, maar het kan ook worden geïmplementeerd als een technologie die onderwijssystemen kan verbeteren. Gedecentraliseerde grootboektechnologie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​database te maken die informatie kan bevatten over iemands training, vaardigheden en cursussen die docenten hebben gevolgd en gevolgd..

Zo’n database kan door werkgevers worden toegepast om snel gegevens over de kennis van een werknemer te filteren en dit kan enorm helpen bij het versnellen van wervingsprocessen. Een dergelijke database zou studenten ook aanmoedigen om hun aanwezigheidsregistratie ernstiger te maken, omdat onregelmatigheden hun toekomstige kansen op de arbeidsmarkt in gevaar kunnen brengen. Ook zou het voor werkgevers handig zijn om zo’n database te gebruiken in plaats van certificaten en papieren van sollicitanten op te stapelen.

Over het algemeen heeft blockchain tot dusver bewezen een nuttig hulpmiddel te zijn in deze tijd door middel van cryptocurrencies en dat is slechts het topje van de ijsberg. De toepassing van blockchain in verschillende industrieën zal de technologie in staat stellen om aanzienlijke verbeteringen in operaties en output te bieden. Dit betekent dat de technologie kan worden gebruikt om economische groei te bevorderen door meer efficiëntie te bevorderen. De technologie is dus een goede keuze voor de toekomst van veel industrieën en zou de manier waarop dingen in de huidige markt werken drastisch kunnen veranderen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me