Tegenwoordig werken veel bedrijven aan een blockchain-project om de manier van onze zakenwereld te verbeteren. Maar in werkelijkheid is het relatief moeilijk om aan een blockchain-project te werken als je er niet de juiste kennis over hebt.

U moet dus weten hoe u aan een blockchain-project moet werken, het zal ook vrij eenvoudig zijn om uw eigen oplossingen te ontwikkelen.

Om je te helpen, zal ik alles bespreken wat je moet weten over blockchain-projecten. Dus laten we ermee aan de slag gaan, zullen we?

Blockchain-projecten


12 beste blockchain-projecten om uit te checken

 • TradeLens

Tradelens is een van de meest recente buzzes in het ecosysteem van blockchain-projecten. In werkelijkheid is het eigenlijk het resultaat van de samenwerking van enkele grote ondernemingen met het oog op het beheer van de toeleveringsketen.

Dit project is uitsluitend bedoeld om een ​​revolutie teweeg te brengen in deze sector en alle problemen in één keer op te lossen. Het maakt duidelijk gebruik van blockchain en staat open voor iedereen.

Op dit moment zijn er meer dan 100 enterprise-bedrijven verbonden in dit blockchain-projectecosysteem. Het omvat ook verschillende terminalexploitanten, verladers, havens, vervoerders, 3PL’s, expediteurs, enzovoort.

U kunt het gebruiken om toegang te krijgen tot het wereldwijde netwerk van logistiek en supply chain. Meer nog, het maken van nieuwe projecten of het beheren van uw supply chain management is nog nooit zo eenvoudig geweest.

In werkelijkheid wordt het project geleverd met veel functies, zoals veilige toestemmingsstructuren, een hoog niveau van privacy en onveranderlijkheid, een vertrouwd netwerk, een nieuw datamodel, open API’s, enzovoort..

Zoals u kunt zien, zijn de ideeën voor blockchain-projecten goed uitgerust om elke situatie van de supply chain management-industrie aan te kunnen.

 • Marco Polo

De Marco Polo is een van de prachtige live blockchain-projectideeën op de markt. Kortom, dit project is specifiek bedoeld voor traditionele financiële industrieën. Het project omvat dus veel bedrijven, financiële instellingen, technologieleveranciers, enzovoort.

Blijkbaar hebben financiële instellingen te maken met veel problemen op het gebied van risicobeheer en moeten ze constant veranderen om de cyberaanvallen bij te houden.

In de digitale wereld nemen de grote bedrijven echter de last van het betalen voor eventuele problemen op zich, maar toch moeten ze de verouderde processen gebruiken.

Daarom hebben TradeIX en R3 het project officieel op de markt gebracht om al deze problemen aan te pakken. Meer nog, om betere real-time toepassingen aan te bieden voor de sector handel en werkkapitaalfinanciering. Het is dus op dit moment een van de beste in het ecosysteem van blockchain-projecten.

 • Contour

Eerder heette dit project Voltron, maar onlangs werd het omgedoopt tot Contour. In werkelijkheid is het eigenlijk een van de populaire ideeën voor blockchain-projecten. Het project is voornamelijk meer gericht op financiële sectoren. Het maakt ook gebruik van de R3-technologie Corda om er een back-up van te maken.

U zult vooral zien dat het doel van het project is om een ​​gedigitaliseerde methode aan te bieden om alle financiële documenten te beveiligen. In werkelijkheid is dit een van de belangrijkste problemen van deze sector, aangezien de handmatige papieren documenten vatbaarder zijn voor corruptie.

Met dit project zal het dus heel gemakkelijk zijn om ze te beveiligen en ervoor te zorgen dat geen derde partij er toegang toe krijgt. Momenteel heeft dit project 10 banken in hun ecosysteem.

Ze bieden ook veel functies van bedrijven, banken en partners. Voor bedrijven krijgt u bijvoorbeeld efficiëntie, ondersteuning voor import- en exporttransacties, elektronische vrachtbrief, enzovoort.

 • Barclays

Barclays is toevallig een van de grootste banken in het VK. Ook dit bedrijf staat te popelen om met blockchain-technologie te werken. Daarom werkt het nu samen met andere grote spelers op de markt aan een project met de naam

Blockchain projecteert ideeën Fnality. Voorheen heette dit project Utility Settlement Coin / USC. Het belangrijkste doel van dit project is om een ​​blockchain-gebaseerde versie van vijf belangrijke valuta te ontwikkelen: de Canadese dollar, de Amerikaanse dollar, de Japanse yen, het Britse pond en de euro..

Bovendien beschikt het project hier over veel budget van hun 14 aandeelhoudersbanken. Hiermee willen ze de geldoverdrachten en KYC-processen ook in het gedecentraliseerde systeem stroomlijnen.

Daarnaast werkt de bank ook aan haar eigen gepersonaliseerde project en heeft ze daar ook al patenten op aangevraagd.

 • HSBC

Nog een van de coole blockchain-projectideeën is het pad dat de HSBC-bank volgt. In hun project werken ze aan het verplaatsen van meer dan $ 20 miljard aan activa naar hun nieuwe interne blockchain-platform.

In werkelijkheid is HSBC eigenlijk een van de grootste financiële en bancaire dienstverleners ter wereld. Meer nog, het is een grote verandering voor het bedrijf, aangezien ze papieren systemen hebben gebruikt en eindelijk zullen overstappen op een meer gedigitaliseerde versie van alle documenten.

Hoe dan ook, het gebruik van blockchain om de investeerders te helpen tijd te besparen bij het maken van cheques of holdings, is ook een enorm pluspunt.

Daarom zal HSBC een blockchain-project genaamd Digital Vault gebruiken om zijn investeerders realtime toegang tot hun gegevens te bieden, veilig voor alle anderen..

 • Walmart

Walmart gebruikt een volledig innovatieve blockchain-projectideeën om hun platform van brandstof te voorzien. In werkelijkheid is het bedrijf meer dan gretig om blockchain te gebruiken voor de traceerbaarheid van voedsel. Maar waarom zou je zo ver gaan om alleen maar te eten??

Nou, eigenlijk, omdat er de afgelopen jaren veel schandalen zijn geweest over het vinden van schadelijke chemicaliën in het voedsel dat we eten. Daardoor worden mensen steeds zieker en worden ze het slachtoffer van overmatig gebruik van chemicaliën in bewerkte voedingsmiddelen.

Daarom gebruikt Walmart Hyperledger Fabric om een ​​back-up te maken van zijn project voor traceerbaarheid van voedsel. Momenteel hebben ze met hun platform al twee grote proof of concept-projecten afgerond.

Volgens hen duurt de herkomstmethode van voedsel dat ze voornamelijk zeven dagen kost nu slechts 2,2 seconden! Kunt u zich voorstellen hoe efficiënt het bedrijf kan worden? Het biedt de consumenten ook de mogelijkheid om hun voedsel te bekijken voordat ze het ook kopen.

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev is momenteel een van de grootste brouwers ter wereld. Maar ze zijn ook erg geïnteresseerd om deel uit te maken van het blockchain-projectecosysteem. Daarvoor werken ze samen met een startup BanQu en via hun platform proberen ze hun supply chain te volgen.

Volgens het bedrijf is hun belangrijkste toeleveringsketen in Afrika waar ze zich momenteel op richten. In werkelijkheid willen ze verbinding maken met de gemeenschap die hun grondstoffen produceert. Maar ze willen geen tussenpersonen.

Dus gebruiken ze nu blockchain om verbinding te maken met meer dan 2000 lokale boeren en hun levensstijl te verbeteren en illegaal alcoholgebruik te beheren.

Ze runnen al een proefproject in Zambia voor cassaveboeren. En het was een enorm succes. Dus zoals u kunt zien, zet het bedrijf zijn project voort.

 • De Beers

De blockchain-projectideeën van De Beers werken momenteel echt. In werkelijkheid is De Beers een van de meest populaire diamantbedrijven ter wereld. Ze weten echter ook dat, hoewel ze een strikt beleid volgen in de toeleveringsketen, de diamanten kunnen worden gestolen of vervangen.

Om ervoor te zorgen dat alle diamanten die hun consumenten kopen volledig authentiek en van hoge kwaliteit zijn, gebruiken ze blockchain om ze te traceren..

Daarvoor hebben ze een nieuw platform genaamd Tracr. Met behulp van dit platform markeert de vlag elke afzonderlijke diamant zodra deze wordt gedolven. Meer nog, ze houden ook elke interactie met de diamanten op het grootboek.

Momenteel zijn ze nog niet in staat om elke diamant te volgen, maar in de toekomst zullen ze het platform zo ontwerpen dat het al hun supply chain-processen ondersteunt.

 • Shell

Shell is een toonaangevend bedrijf in de energiesector. In werkelijkheid sloten ook zij zich aan bij het ecosysteem van het blockchain-project. Momenteel werken ze aan een blockchain-project dat hen zal helpen de blockchain voor de handel in ruwe olie te stroomlijnen.

Ook werkten ze eerder aan manieren om deze branche te verbeteren, omdat er veel fouten in hun algehele proces lijken te zitten. Maar zonder een goed platform konden ze niets doen.

Maar nu, met de hulp van Komgo, werken ze eindelijk aan een voorgoed revolutie in deze sector. In werkelijkheid biedt het platform veel functies, zoals externe toegang, authenticatieproces, onboarding en implementatie.

Snellere en betere snelheid en verhoogde efficiëntie in hun handelsfinancieringssysteem. Ze bieden ook aan om elk afzonderlijk document op het platform te controleren voor een beter vertrouwen.

 • FDA

Nog een van de geweldige ideeën voor blockchain-projecten is om het voor medische doeleinden te gebruiken. En dat is precies wat de FDA (Food and Drug Administration) doet. Momenteel werkt het bedrijf nu aan een blockchain-project genaamd DSCSA, waar ze geneesmiddelen op recept zullen traceren.

In werkelijkheid wordt de kwestie van namaakgeneesmiddelen een enorme last voor de gezondheidszorg. Als gevolg hiervan worden veel patiënten ziek en overlijden zelfs door het gebruik van valse medicijnen.

Met dit project kunnen ze dus eindelijk elk medicijn volgen van hun productiehuizen tot aan de klant. En dus werken ze samen met IBM, Merck, KPMG en Walmart.

Hoe dan ook, ze werken ook aan een ander project waar ze dit platform zullen gebruiken om verschillende medische gegevens te beschermen, zoals patiëntinformatie, EMD-gegevens, enzovoort..

 • MetLife

MetLife werkt ook aan veel ideeën voor blockchain-projecten, en een daarvan wordt toevallig ook gelanceerd als hun pilootproject. Momenteel gebruiken ze de openbare Ethereum-blockchain om meer efficiëntie en transparantie aan hun claimproces voor verzekeringen toe te voegen.

Hoe dan ook, het in Singapore gevestigde incubatorbedrijf LumenLab van MetLife is voornamelijk verantwoordelijk voor dit nieuwe project. Meer nog, ze hebben al een platform genaamd Lifechain voor het snel controleren en verwerken van de claim van levensverzekeringen.

Momenteel werken ze samen met NTUC Income en Singapore Press Holdings (SPH) aan dit blockchain-project.

Als het project succesvol wordt, kan het de hele branche transformeren en ook nieuwe kansen creëren. Meer nog, ze zijn ook van plan om hun klanten lagere prijzen aan te bieden om meer opties te bieden.

 • Coldwell Banker

Coldwell Banker is ook op weg om blockchain-technologie te gebruiken voor de verbetering van de industrie. In werkelijkheid heeft de vastgoedsector te maken met veel problemen. Allereerst heeft de branche helemaal geen liquiditeit.

Als gevolg hiervan stijgen de prijzen van eigendommen in een snel tempo en komt het uit de handen van mensen uit de middenklasse. De industrie wordt dus ook vluchtig. Om dit te stoppen, gebruikt Coldwell Banker een andere methode.

Ze werken momenteel samen met Propy, een platform voor vastgoedsector. In feite gebruikt het blockchain om het hele proces van het kopen van onroerend goed te automatiseren. Sterker nog, dat het 10 uur bespaart bij elke afzonderlijke transactie.

Kun je je dat voorstellen? Ik moet zeggen dat het nu zeker een van de beste blockchain-projectideeën is.

Levenscyclus van Blockchain-projectontwikkeling

Het bouwen van een blockchain-project is niet eenvoudig als u niet weet welke stappen u moet volgen. Dus om je te helpen, ben ik hier met een stap voor stap om je te helpen bij het algemene proces van een blockchain-oplossing. Dus laten we eens kijken wat ze zijn –

Stap 1: Volg een Blockchain-cursus om uw kennisbank te verbeteren

Het probleem is in bijna alle gevallen dat velen van jullie niet eens de juiste kennisbasis hebben om aan blockchain-projecten te werken. Om uw blockchain-reis te beginnen, moet u dus eerst een blockchain-cursus volgen om meer te weten te komen over technologie.

In werkelijkheid is een blockchain-cursus echt nuttig, omdat deze veel verschillende aspecten en use-cases van de technologie omvatten. Hoe zou u echter weten welke blockchain-cursussen de beste op de markt zijn??

Welnu, om u te helpen, hebben we een brede verzameling blockchain-cursussen. Als u zich bijvoorbeeld in een ontwikkelingspositie bevindt, moet u zeker onze Certified Enterprise Blockchain Professional-certificering voor u bekijken.

Het zal u niet alleen helpen tijdens de verschillende fasen van de levenscyclus van de blockchain-oplossing, maar u ook begeleiden bij het selecteren van een juiste use case voor uw bedrijf..

Hoe dan ook, we hebben ook specifieke branchegerichte blockchain-cursussen. Met onze enterprise blockchains en supply chain management en enterprise blockchains en handelsfinancieringscursussen krijgt u bijvoorbeeld inzicht in beide bedrijfstakken..

We hebben ook sjablonen die u kunnen helpen bij het bepalen van uw strategie voor uw blockchain-project.

Dus in de eerste stap moet u uw kennisniveau over het genoemde onderwerp verhogen en vervolgens doorgaan naar de volgende fase.

Stap-2: Selecteer de juiste blockchain-use case voor uw bedrijf

Dit is een belangrijk onderdeel van het bouwen van een blockchain-project. Hier moet u de behoeften van uw bedrijf analyseren en welke weg u in de toekomst wilt inslaan. Meer nog, u moet erachter komen hoe u blockchain kunt gebruiken om uw bedrijf te verbeteren tot zelfs uw consumentenervaring.

In werkelijkheid wordt blockchain geleverd met veel use-cases die u kunt bekijken. Maar zorg ervoor dat u relevant blijft voor uw branche. Als u bijvoorbeeld specifieke gebruiksscenario’s voor de gezondheidszorg probeert op te nemen in de toeleveringsketen, zal het niet werken, toch?

U moet ook uw gebruik tot een minimum beperken. Waarom? Nou, omdat het ontwikkelen van een blockchain-oplossing vrij complex is. Dus hoe meer u eraan toevoegt, hoe gecompliceerder en foutgevoeliger het zal zijn.

Probeer daarom dingen tot een minimum te beperken.

Als u niet zeker weet welke use-cases u moet kiezen, kunt u onze blockchain-cursussen bekijken, aangezien ons team van experts een waarschijnlijke oplossing voor uw problemen zal voorstellen..

En zo ontwikkel je de beste blockchain-projecten op de markt.

Stap-3: Kies het perfecte consensus-algoritme voor uw project

Vervolgens komt het kiezen van het consensusalgoritme. U weet dat u op geen enkele manier een blockchain-oplossing kunt gebruiken zonder een werkbaar consensusproces. In werkelijkheid zijn consensusalgoritmen uiterst noodzakelijk om een ​​blockchain een blockchain te laten zijn.

Ik bedoel, het is de kern van wat de technologie waarmaakt. Zonder een goede consensusmethode is elke overeenkomst van knooppunten ongeldig en kan deze niet worden vertrouwd.

Gewoonlijk stelt de consensus u in staat een manier aan te bieden om op een betrouwbare manier tot overeenstemming tussen de knooppunten te komen. U kunt er dus op vertrouwen dat alle gegevens in het grootboek echt waar zijn en dat niemand deze heeft gewijzigd.

U moet echter weten welke consensusalgoritmen u moet kiezen, omdat het ook moet worden gesynchroniseerd met uw bedrijfsstrategie.

Waarom? Nou, omdat niet elke oplossing geschikt is voor uw branche of de specifieke blockchain-oplossing die u probeert te bouwen. Zorg er dus voor dat u weet wat u doet.

Stap-4: Kies het perfecte Enterprise Blockchain-platform voor de oplossing

Vervolgens komen de enterprise blockchain-platforms bij het bouwen van blockchain-projectstappen. Hier moet u bepalen welk enterprise blockchain-platform u moet kiezen als de basis van uw project. Vanaf nul werken aan het platform kan vele maanden of zelfs jaren duren.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je deskundige blockchain-ontwikkelaars nodig hebt die aan een volledig nieuw platform kunnen werken. Dit kan in veranderende tijden een groot gedoe worden. En dus zijn er al veel bestaande platforms die geschikt zijn voor elk soort zakelijk gebruik.

Bijvoorbeeld Ethereum, Corda, Hyperledger, IOTA, enzovoort.

Stap 5: begin met het ontwerpen van de architectuur

Het bouwen van een blockchain-project kan een moeilijke taak zijn als u de architectuurfase niet goed kunt voltooien. In werkelijkheid is deze stap tot dusver een van de belangrijkste. Als je eenmaal weet welk platform je moet gebruiken of wat voor soort consensus je moet gebruiken, moet je ook aan de kernarchitectuur gaan werken.

Ook al kiest u misschien voor een bestaand bedrijfsplatform, u zult in de meeste gevallen daar wijzigingen in moeten aanbrengen om het aan uw behoeften aan te passen.

Je zult dus zien dat de beste blockchain-projecten Hyperledger kunnen gebruiken, maar het heeft ook daarin veel veranderingen aangebracht.

Vergeet ook niet te werken aan de API’s, het beheerdersdashboard, de gebruikersinterface, enzovoort. Zorg ervoor dat u ook goed nadenkt over het opnemen van slimme contracten. Het lijkt misschien een geweldige functie, maar als u deze niet nodig heeft, neem deze dan niet onnodig op.

Stap-6: Test het Blockchain-project krachtig uit

Weet je, als je je project niet uittest voordat je het lanceert, dan is het bouwen van een blockchain-project gewoon tijdverspilling voor je. Waarom? Nou, je denkt toch niet dat je oplossing vanaf het allereerste begin perfect zal zijn, of wel?

Omdat je je blockchain-project helemaal opnieuw gaat aanpassen of zelfs bouwen, krijg je hier en daar veel fouten. Deze fouten kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid van uw netwerk. Dus om erachter te komen of uw project efficiënt en foutloos werkt, moet u het grondig testen voordat u het start.

Zodra u erachter bent gekomen wat voor soort problemen het heeft, kunt u deze snel oplossen en er een perfecte oplossing voor lancering van maken.

Stap 7: Maak het toekomstbestendig

Je hebt alles gedaan wat je moest doen om de beste blockchain-projecten op de markt te ontwikkelen. Maar het blijft niet hetzelfde als u er niet zeker van kunt zijn dat uw project zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen. U zult dus ook uw project toekomstbestendig moeten maken.

Wat betekent dat? Het betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw project kan groeien. U kunt uw klanten niet jaren na jaren met dezelfde functie aantrekken. Ook zullen er in de toekomst altijd andere revolutionaire technologieën zijn.

U moet ervoor zorgen dat uw oplossing deze ook kan integreren.

Daar ben je nu klaar om je eigen creatieve blockchain-project te lanceren.

Uiteindelijk

Nu weet je hoe je aan een blockchain-project kunt werken. In werkelijkheid zijn er veel wegen die u kunt inslaan om een ​​belangrijker resultaat te bereiken. Zoals u al weet, werken bedrijven momenteel al aan veel projecten.

En ik heb al enkele van de beste blockchain-projecten in deze gids samengesteld om u een beetje inzicht in het onderwerp te geven. Hoe dan ook, zoals je kunt zien, gaat blockchain voorlopig nergens heen. Het is dus een zeer slimme zet om uw blockchain-reis te beginnen wanneer u maar kunt, voordat het te laat is.

Aangezien technologie in de toekomst een belangrijke industrie zou moeten worden, is het de hoogste tijd dat u uw positie daarin veiligstelt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me