Streven naar een lucratieve carrière als blockchain-ingenieur? Hier zullen we ontleden wat voor soort vaardigheden je daarvoor nodig hebt en hoe je ze onder de knie kunt krijgen.

Wie wil er geen betere carrière? Nu blockchain langzaam de markt overneemt, is er veel vraag naar het juiste personeel dat het systeem kan voeden. Blockchain is in feite een nieuw soort technologie die het een beetje moeilijker maakt om de juiste persoon te vinden die bekwaam genoeg is om het voor elkaar te krijgen. Als gevolg hiervan neemt de behoefte aan blockchain-ingenieurs in hoog tempo toe.

Als je een carrière op dit gebied wilt beveiligen, heb je geluk, want we zullen je uitleggen hoe je een blockchain-ingenieur kunt worden. Kortom, we bespreken welke vaardigheden of onderwijskwalificaties u nodig hebt om een ​​baan als blockchain-ingenieur te krijgen.

Laten we dus beginnen met deze gids over hoe u een blockchain-ingenieur kunt worden!


Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Wat is Blockchain Engineer?

Laten we beginnen met de basis. Blockchain-ingenieurs betekenen in feite hetzelfde als het implementeren en creëren van digitale blockchain voor bedrijfsoplossingen. Doorgaans werken blockchain-ingenieurs voor technologie-adviesbureaus of gegevensservicebedrijven. In werkelijkheid is het een fulltime baan.

Maar u moet in gedachten houden dat een ingenieur niet alleen de oplossingen bouwt, maar ook analyseert wat het bedrijf nodig heeft. Meer nog, deze blockchain engineer-banen vereisen het implementeren en ontwikkelen van items zoals activa, accelerators of assistentie bij het opzetten van de infrastructuur van de onderneming..

Daarvoor moet je dus bestaande platforms zoals Hyperledger en Ethereum gebruiken.

Mogelijk moet u ook de codes analyseren en vervolgens training geven aan junior personeel. Blockchain-ingenieurstaken maken u echter verantwoordelijk voor de releasedatums van applicaties of het bewaken van het hele project om ervoor te zorgen dat ze binnen de tijd zijn voltooid.

Mogelijk moet u zorgen voor back-endfunctionaliteiten en ook documenten voor de infrastructuur maken. Maar de verantwoordelijkheden zouden voornamelijk variëren, afhankelijk van waar u werkt. Hoe dan ook, de volgende keer dat iemand je vraagt ​​”wat is een blockchain-engineer”, weet ik vrij zeker dat je er nu het antwoord op hebt. We zijn er zeker van dat u nu weet wat de betekenis van blockchain-ingenieurs is.

Laten we hoe dan ook verder gaan met het volgende deel van hoe u een blockchain-ingenieursgids kunt worden.

Lees verder: Hoe u een gecertificeerde Enterprise Blockchain Architect (CEBA) wordt?

Wat je nodig hebt om blockchain-ingenieur te worden

HOE WORDT EEN BLOCKCHAIN ​​ENGINEER infographics

Krijg kennis over Blockchain Basics

Voordat u aan uw reis als blockchain-ingenieur begint, moet u de basisprincipes van blockchain leren kennen. Begin dus met het leren van verschillende blockchain-termen en lexicons. Kortom, blockchain-definitie, werkproces, decentralisatie, consensusprotocollen, slimme contracten, enz. Zijn enkele van de dingen om mee te beginnen.

Als u deze basistermen niet leert, zult u het moeilijk vinden om het concept verder te begrijpen. Probeer ook te lezen over de technische aspecten van de technologie. Daarvoor kunt u deelnemen aan onze cursus blockchain-ingenieurs en whitepapers van populaire platforms lezen.

Laten we naar het volgende punt gaan om een ​​blockchain-ingenieursgids te worden.

Leer hoe de Blockchain-architectuur werkt

Een blockchain-engineer moet een uitstekend begrip hebben van hoe de architectuur van blockchain werkt. In werkelijkheid zouden concepten als een consensus en hash-functies iets moeten zijn dat u op elk moment kunt begrijpen. De beste manier om ermee vertrouwd te raken, is door whitepapers van blockchain-platforms voor bedrijven te doorlopen.

Het kan echter een lastige taak voor u zijn. Daarom kunt u terecht voor een blockchain-ingenieurstraining om de kennis beter te benutten.

Heb een diepgaand inzicht in en een toepasselijk gevoel van de datastructuren

Ten tweede moet u een diepgaand begrip en toepassingsgericht gevoel hebben voor de datastructuren. Blockchain-ingenieurs moeten veel aanpassingen maken en spelen met bestaande datastructuren om te krijgen wat ze nodig hebben.

Daarom moet je begrijpen hoe Merkle-bomen, Patricia Trees, enz. Werken. Doorgaans gebruikt blockchain veel datastructuren samen met cryptografie om een ​​veilig platform te garanderen. Zonder kennis van datastructuren kun je nooit helemaal begrijpen hoe het systeem werkt. Meer nog, bekijk altijd de functiebeschrijving van de blockchain-ingenieur voordat je voor dat interview gaat.

Wil je een Blockchain-professional worden? Bekijk de beste tips om een ​​Blockchain-carrière te starten door de experts.

Wees een geavanceerde cryptografiemaster

Cryptografie is nodig om de veiligheid en onveranderlijkheid van het systeem te behouden. In werkelijkheid moet je behoorlijk efficiënt zijn in cryptografie om gegevens te versleutelen zonder mazen in de wet. Zelfs de kleinste hoeveelheid fouten kan ertoe leiden dat het totale project mislukt.

Zorg er dus voor dat u leert hoe de verschillende cryptografische methoden werken. Je moet zelfs krachtig oefenen om je vak te perfectioneren. Zonder het te begrijpen, is het onmogelijk om een ​​blockchain-engineer te worden.

Laten we naar het volgende punt gaan om een ​​blockchain-ingenieursgids te worden.

Ken de basisprincipes van front-end en back-end webontwikkeling

Blockchain-ingenieurs hebben mogelijk vaardigheden nodig in front-end en back-end webontwikkeling. Hoewel het voornamelijk voor blockchain-ontwikkelaars is, eisen veel bedrijven deze vaardigheid bij het aannemen van personeel. Dus als je de basis kent, zal het op de lange termijn geen kwaad.

Door dit te gebruiken, ontwikkelt u in feite gebruikersinterfaces, afhandeling van verzoeken, afhandeling van API’s, enz.

Laten we eens kijken naar het volgende deel van hoe u een blockchain-ingenieursgids kunt worden.

Wees een expert in verschillende programmeertalen

Om blockchain-oplossingen te ontwikkelen, moet u goed thuis zijn in verschillende programmeertalen. In werkelijkheid zult u deze talen moeten gebruiken om het kernkader van technologie te coderen. Je moet in ieder geval deze vier programmeertalen leren: C ++, Java, Python en Solidity.

Vaardigheid in andere talen wordt altijd op prijs gesteld. Deze zullen je zeker helpen om een ​​blockchain-ingenieur te worden.

Begin nu met de gratis Blockchain-basiscursus!

Heb een diepgaand begrip van verschillende Blockchain-platforms

Nog een van de blockchain-ingenieursvaardigheden die je moet hebben, is een diepe onderschatting van verschillende blockchain-platforms. Hiermee bedoelen we hoe verschillende soorten blockchain-technologie werken, zoals openbaar, privé, federatief, geautoriseerd en zonder toestemming. Maar waarom?

Voordat u aan uw oplossing gaat werken, moet u weten welk platform daarvoor geschikt is.

Zonder een goed platform kunt u geen effectieve oplossing voor de ondernemingen ontwikkelen. Het is duidelijk dat een openbaar platform in een privégerichte oplossing niet de beste keuze zou zijn.

Laten we naar het volgende punt gaan om een ​​blockchain-ingenieursgids te worden.

Kennis hebben van hoe verschillende ecosystemen of standaarden werken

Om blockchain-ingenieur te worden, moet u kennis hebben van hoe verschillende standaarden of ecosystemen werken. Het is een van de blockchain-ingenieursvaardigheden waar bedrijven naar op zoek zijn bij het aannemen van personeel.

Er zijn veel ecosystemen zoals Hyperledger, Ethereum, Corda, Quorum en nog veel meer. In werkelijkheid moet je bestuderen hoe deze werken en welke normen ze erin gebruiken. Bovendien lijken ze ook open-sourcecodes te hebben waarmee je kunt experimenteren.

Hoe meer u hierover bestudeert, hoe meer u in staat zult zijn om een ​​betere blockchain-oplossing te creëren. Bovendien kunt u hiervoor ook een blockchain-ingenieurstraining volgen.

Als je een beginner bent, moet je je carrière beginnen met deze Blockchain voor beginners-gids.

Lees hoe interoperabiliteit werkt

Interoperabiliteit is een lucratieve functie die elk bedrijf in zijn oplossing wil. En het wordt zeker de volgende grote feature van de toekomst. Aangezien de technologie nog steeds lijkt te groeien, ontbreekt het nog aan veel oplossingen aan interoperabiliteit.

Het basisidee is om gemeenschappelijke standaarden tussen oplossingen te hebben, zodat ze gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Leer dus hoe de interoperabiliteit werkt en implementeer ze in oplossingen. Dit zal je zeker helpen de vaardigheden van blockchain-ingenieurs te benutten.

Wees een meester in de Blockchain-ontwikkelingstools

Als blockchain-engineer moet je veel blockchain-oplossingen ontwikkelen. Meer nog, je moet daarbij tijdbesparend en effectief zijn. Daarom is het gebruik van blockchain-ontwikkeltools hier de beste keuze.

Alle professionals gebruiken ontwikkeltools om hun oplossingen te volgen. En dus moet je deze ontwikkeltools onder de knie hebben en leren hoe je ze effectief kunt gebruiken.

Beschikken over strategische vaardigheden om een ​​blockchain-gerelateerd probleem snel op te lossen

Het is een van de blockchain-ingenieursvaardigheden die je moet oppoetsen voordat je voor de baan gaat. Meer nog, bekijk altijd de functiebeschrijving van de blockchain-ingenieur voordat je voor dat interview gaat. Bovendien zijn strategische vaardigheden nodig om eventuele problemen op te lossen waarmee uw bedrijf te maken kan krijgen. In de meeste gevallen hebben bedrijven geen goed idee van hoe ze blockchain in hun respectievelijke vakgebieden kunnen gebruiken.

Hier. Blockchain-ingenieurs kunnen hun creativiteit en kritisch denkvermogen gebruiken om de perfecte oplossing voor de onderneming te vinden. Hoe dan ook, een opleiding tot blockchain engineer kan je hierbij zeker helpen.

Laten we naar het volgende punt gaan om een ​​blockchain-ingenieursgids te worden.

Haal een diploma of diploma in computerwetenschappen

Het is waarschijnlijk de beste kwalificatie voor de banen van blockchain-ingenieurs. Je moet een diploma of diploma behalen in Computer Science Engineering. Bovendien vergroot het zeker ook uw kansen om in een onderneming te worden aangenomen.

Ook zou een diploma in het veld u helpen de technische termen van de technologie veel beter te begrijpen. U kunt echter ook kiezen voor ervaring in softwareontwikkeling, omdat dit helpt om de bijbehorende uitdagingen van de blockchain-oplossing aan te pakken.

Meld u aan voor een Blockchain-certificeringsprogramma

U kunt zich aanmelden voor een blockchain-certificeringsprogramma om meer te weten te komen over hoe de blockchain ondernemingen over de hele wereld beïnvloedt. Deze blockchain-ingenieurscursussen helpen je de kennis te verwerven van verschillende platforms zoals Hyperledger, Ethereum en Corda.

Meer nog, het zal je ook helpen de basisprincipes van blockchain-technologie te leren. Kortom, deze programma’s zijn voornamelijk bedoeld voor senior leiderschap, besluitvormers, blockchain-ingenieurs, ontwikkelaars, innovatiemanagers, adviseurs, bedrijfsanalisten, enz..

Het wordt aanbevolen om onze gecertificeerde zakelijke blockchain-professionele cursus te bekijken, omdat deze alle waarden biedt die u nodig hebt om een ​​baan als blockchain-ingenieur veilig te stellen.

Certificering biedt validatie van uw vaardigheden en tilt uw Blockchain-carrière naar een hoger niveau. Dus, behaal uw Blockchain-expertcertificering en neem uw Blockchain-carrière vooruit.

Waarom zou je een blockchain-ingenieur worden??

Nu weet je hoe je een blockchain-ingenieur kunt worden, maar waarom zou je het in de eerste plaats overwegen? Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen die dit carrièrepad u op dit moment kan bieden.

Betere beloning en veiligheid op de lange termijn

Nou, ik ga niet liegen, maar een blockchain-engineer krijgt vanaf het begin een flink bedrag aan salaris. In werkelijkheid is het veld relatief jonger en is het juiste talent nog beperkt. Dat is de reden waarom bedrijven bereid zijn meer salaris te betalen om de juiste blockchain-engineer in te huren.

Het beste is dat ze zelfs bereid zijn om blockchain-ingenieurstraining aan te bieden om je te helpen je aan te passen aan hun omgeving. Zelfs als dat niet het geval is, kunt u een cursus blockchain-ingenieur volgen om het ecosysteem van de onderneming beter te begrijpen.

Een ander groot voordeel is dat veel bedrijven incentives en beloningsbeleid bieden. Dit zijn in feite op tokens gebaseerde bedrijven. Op de lange termijn zul je dus een volledig beveiligde carrière hebben.

Grote vraag naar blockchain-ingenieurs

Het vinden van een baan in deze ruimte is gemakkelijker dan traditionele. Er is al een beperkt aantal mensen die bekwaam zijn om een ​​blockchain-oplossing te ontwikkelen. Als gevolg hiervan is de vraag enorm, en het aanbod vrij laag.

Als u over de juiste vaardigheden beschikt om bedrijven aan te bieden, zijn ze bereid om u ter plekke te benaderen.

Biedt meer flexibiliteit op de werkplek

Een ander groot voordeel van deze carrière is dat deze ondernemingen je de beste werkomgeving willen bieden. U krijgt dus een vriendelijke, innovatieve werkplek met coöperatieve collega’s. Meer nog, als u meer een persoon bent die vanuit huis werkt, dan krijgt u daar wellicht ook een optie voor..

In feite bieden nu meer bedrijven deze optie aan, en dat verhoogt de productiviteit!

Werk aan een geheel nieuwe technologie

Ten slotte kun je in dit carrièrepad genieten van het werken aan een geheel nieuwe technologie waar op dit moment niemand anders aan werkt. Er is momenteel maar een handjevol personeel in het personeelsbestand, en jij wordt een van hen.

Blockchain wordt trouwens de brandstof van de toekomst. Je bent dus in zekere zin direct verantwoordelijk voor tenminste een deel van die revolutionaire verandering. Denk maar aan de mogelijkheden! Is dat niet waar iedereen van droomt??

Schrijf nu in:Hoe u uw carrière kunt opbouwen in de cursus Enterprise Blockchains

Gevolgtrekking

We hebben het eindpunt bereikt van hoe we een blockchain-ingenieursgids kunnen worden. Hopelijk heeft deze gids je geholpen met alle kennis die je ervoor nodig hebt. Kortom, blockchain is er om te blijven, en het vinden van een baan in deze ruimte kan op dit moment het beste zijn voor je carrière.

U kunt onze Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -cursus proberen om ook meer inzicht te krijgen in het rijk van blockchain-ondernemingen. Een opleiding kan je zeker helpen om jezelf te vormen tot een betere blockchain engineer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me