Op zoek naar enkele van de beste Blockchain-tools om een ​​carrière in blockchain-ontwikkeling op te bouwen? Hier brengen we de lijst met meest gebruikte tools voor Blockchain-ontwikkeling. 

De oorsprong van Blockchain was vooral gericht op het creëren van een gedecentraliseerd betalingssysteem. Dus de wereld zag in 2009 voor het eerst cryptocurrency en sindsdien heeft blockchain-technologie een lange weg afgelegd. Momenteel is het blockchain-landschap niets minder dan een grote, gedecentraliseerde supercomputer die het perfecte platform biedt voor ontwikkelaars over de hele wereld om hun eigen softwareapplicaties te ontwikkelen..

Als gevolg hiervan is de vraag naar de beste Blockchain-tools aanzienlijk toegenomen. De volgende bespreking illustreert enkele van de beste blockchain-tools die verschillende functionaliteiten voor blockchain-ontwikkeling kunnen bieden. Laten we, voorafgaand aan de schets van blockchain-tools, kort nadenken over de vraag naar blockchain-technologie en het belang van blockchain-tools.

Wil je een carrière opbouwen in de ontwikkeling van Blockchain? Begin nu met de gratis Blockchain Fundamentals-cursus!

Blockchain-technologie en Blockchain-tools


In het Skills Index Report van Upwork uit 2018 werd blockchain getoond als een van de snelst groeiende vaardigheden in termen van vraag. Bovendien heeft een recent rapport van LinkedIn blockchain geplaatst als een van de meest gevraagde technische vaardigheden in 2020. Blockchain-technologie is een voortdurend evoluerende ruimte met een enorm potentieel voor innovatie.

Daarom zou de vraag naar blockchain-professionals met expertise in de beste blockchain-tools op de lange termijn aanzienlijk toenemen. Er zijn verschillende loopbaanrollen om te verkennen in het Blockchain-landschap. U moet echter meer te weten komen over verschillende blockchain-ontwikkelaarstools en de vaardigheden om deze voor verschillende gebruiksscenario’s te implementeren.

Met het potentieel van blockchain-technologie en de diversiteit aan carrièremogelijkheden, is het redelijk om je af te vragen of het nodig is om te leren over blockchain-tools. Dus laten we een beetje nadenken over het belang van blockchain-tools. De primaire functie van blockchain-tools is het aanpakken van de verschillende vereisten in verschillende stadia van de ontwikkeling van blockchain-apps. Blockchain-tools zijn verantwoordelijk voor het vereenvoudigen van het proces van het ontwikkelen van blockchain-softwareoplossingen.

De volgende belangrijke reden om het belang van blockchain-tools te benadrukken, verwijst rechtstreeks naar hun bijdrage aan het verbeteren van kennis en praktische ervaring met blockchain. Het belangrijkste van alles is dat expertise in het gebruik van de beste tools voor blockchain-ontwikkeling uw werkgelegenheidspotentieel kan vergroten.

 

Lees ook: Belangrijkste redenen om blockchain-ontwikkelaar te worden

10 beste blockchain-tools

Diepgaande kennis en expertise van blockchain-tools helpen blockchain-professionals relevant te blijven op de blockchain-arbeidsmarkt. Daarom is het belangrijk om meer te weten te komen over de verschillende blockchain-tools die u maximaal kunt gebruiken om uw expertise op het gebied van blockchain-ontwikkeling te versterken. Laten we doorgaan en de lijst met de beste blockchain-tools bekijken.

1. Geth

Een van de eerste vermeldingen van de beste blockchain-tools die momenteel beschikbaar zijn, is Geth. Het is eigenlijk een Ethereum-knooppuntimplementatie op basis van de Go-programmeertaal. U kunt Geth gebruiken in drie verschillende interfaces, zoals de interactieve console, JSON-RPC-server en de opdrachtregel. Geth kan blockchain-ontwikkeling ondersteunen op Linux-, Windows- en Mac-besturingssystemen.

Het dient als een ideaal hulpmiddel voor een breed scala aan Ethereum Blockchain-taken, waaronder het maken van slimme contracten, tokenoverdracht, het verkennen van blokhistorie en het delven van ethertokens. Na de installatie van Geth kunnen gebruikers verbinding maken met bestaande blockchain of hun eigen blockchain ontwikkelen. De voordeelfactor is in dit geval het vermogen van Geth om dingen te vereenvoudigen door een automatische verbinding met het Ethereum-hoofdnetwerk.

2. Solc

De volgende topvermelding van de meest gebruikte blockchain-tools in 2020 is Solidity. Het is de meest gebruikte taal voor blockchain-ontwikkelaars. De primaire basis van Solidity is geïnspireerd op Python, JavaScript en C ++. Het basisdoel van het ontwerpen van Solidity was gericht op de Ethereum Virtual Machine (EVM). De functionaliteiten van Solidity omvatten statisch getypeerd en ondersteuning voor bibliotheken, complexe door de gebruiker gedefinieerde typen en overerving.

Solidity is compatibel met het OOP-paradigma en dient daardoor als het beste alternatief voor slimme scriptcontracten. Solidity stelt blockchain-ontwikkelaars in staat om applicaties te maken met zelfhandhavende bedrijfslogica die is geïntegreerd met slimme contracten. Als gevolg hiervan kunnen blockchain-ontwikkelaars zorgen voor een onveranderlijke en gezaghebbende registratie van transacties in de oplossing. De toepassingen van Solidity zijn grotendeels duidelijk in use cases waarbij blinde veilingen, stemmen, portefeuilles met meerdere handtekeningen en crowdfunding betrokken zijn..

solc is een geweldige tool waarmee je Solidity-tools kunt compileren en Solidity-gebaseerde applicaties kunt implementeren. In werkelijkheid kunnen Ethereum-knooppunten worden geleverd met solc. Maar het solc-pakket is slechts een op zichzelf staande module, dus u kunt deze tool zelfs offline gebruiken.

Lees ook: 18 Blockchain-tools waar ontwikkelaars dol op zijn

3. Remix IDE

Remix IDE is een van de meest voorkomende namen die tot de beste blockchain-tools voor 2020 behoren. Het is een browsergerichte blockchain-tool die de processen ondersteunt voor het ontwikkelen en implementeren van slimme contracten. Remix IDE is gebaseerd op JavaScript en biedt daardoor toegang via elke moderne browser.

Bovendien kan Remix ook helpen bij het aanpakken van de functies van het schrijven van slimme contracten in Solidity en het testen, debuggen en implementeren ervan. Gebruikers kunnen er ook de voorkeur aan geven om Remix lokaal of via de browser te gebruiken, afhankelijk van hun voorkeur. Het belangrijkste van alles is dat Remix uitgebreide en eenvoudige documentatie biedt om een ​​naadloze verbinding met Ethereum-blockchain mogelijk te maken door gebruik te maken van Metamask.

4. Nevel

Als u op de bestaande markt naar Ethereum-portefeuilles zoekt, zult u de Mist waarschijnlijk tegenkomen als een van de beste alternatieven. De opvallende factor aan Mist die het tot de beste blockchain-tools maakt, is de tag van Ethereum ermee. Voordat gebruikers Mist kunnen gebruiken, moeten gebruikers een aangewezen plaats hebben voor opslag van Ether-tokens en uitvoering van slimme contracten.

Mist ondersteunt zowel de 32- als 64-bit-versies van Windows, de 32- en 64-bit-versies van Linux- en Mac-besturingssystemen. Mist dient momenteel als de ideale keuze voor de inzet van slimme contracten en is ook een portemonnee voor volledige knooppunten. Gebruikers zouden dus de complete Ethereum-blockchain moeten downloaden die meer dan 1 TB groot is. Bovendien moeten gebruikers hun Mist-wachtwoord altijd onthouden, omdat ze het nooit kunnen wijzigen.

5. Truffel

Een van de opmerkelijke concurrenten van de beste blockchain-tools verwijst naar Truffle. Het is een Ethereum blockchain-framework dat is afgestemd op het opzetten van een ontwikkelomgeving om de ontwikkeling van op Ethereum gebaseerde oplossingen te vergemakkelijken. Truffle bevat ook een enorme bibliotheek met aangepaste implementaties die het schrijven van nieuwe slimme contracten ondersteunen en uitdagingen bij de ontwikkeling van blockchain oplossen.

Daarnaast is Truffle ook ideaal voor de ontwikkeling van complexe Ethereum gedecentraliseerde apps. Een andere prominente functionaliteit van Truffle als blockchain-tool is het geautomatiseerd testen van contracten. Truffel kan Mocha en Chai gebruiken voor geautomatiseerde contracttesten. Bovendien kan Truffle ook helpen bij het mogelijk maken van de ontwikkeling van slimme contracten, gevolgd door ze te koppelen en hun compilatie en implementatie. Het belangrijkste van alles is dat Truffle ook een configureerbare build-pijplijn faciliteert om de uitvoering van op maat gemaakte build-procedures te garanderen.

Vraagt ​​u zich af hoe Blockchain in minder tijd zo populair is geworden? Doorloop de belangrijkste Blockchain-functies en krijg het antwoord.

6. Metamask

Momenteel draait de adoptie van blockchain-technologie grotendeels om cryptocurrencies. Portemonnees worden dus ook beschouwd als de beste blockchain-tools, en Metamask heeft daarnaast een aantal unieke functionaliteit. Het dient als een verbinding tussen een browser en een Ethereum-blockchain.

Metamask biedt ook een softwareplatform voor het bedienen van Ether of andere ERC-20-middelen. Tegelijkertijd helpt het u ook om te communiceren met gedecentraliseerde Ethereum-apps. De browsergebaseerde functionaliteit levert een potentiële boost aan het gebruiksgemak van Metamask. Het is belangrijk om te weten dat gebruikers Coinbase en Shapeshift kunnen koppelen aan Metamask voor het verkopen en kopen van ERC20-token en ETH.

Gebruikers kunnen Metamask ook gebruiken om sleutels voor ETH op te slaan & ERC20-tokens. Metamask heeft de mogelijkheid om te communiceren met verschillende Ethereum-testnetwerken, waardoor het een geschikte portemonnee is voor blockchain-ontwikkelaars. Na installatie van de app in de browser kunnen gebruikers beschikken over een ingebouwde Ethereum wallet.

7. Pariteit

Parity is eigenlijk een klant voor Ethereum. Dit is een andere populaire tool onder blockchain-ontwikkelaars omdat het een beheertool is die bedrijfskritisch gebruik biedt. Gebruik ook de Rust-programmeertaal voor pariteit. Een andere geweldige functie van deze tool is dat het een infrastructuur biedt met een snelle en betrouwbare service.  

Hoe dan ook, het bouwen van uw eigen blockchain-netwerk voor privégebruik of bedrijven of zelfs alleen voor onderzoeksdoeleinden is super eenvoudig. Meer nog, deze zijn allemaal aanpasbaar.

Pariteitsaanbiedingen –

  • Snellere transacties
  • Zeer geavanceerde CLI-gebaseerde client
  • Diverse inplugbare consensusalgoritmen
  • Lage opslag en verminderde geheugenvoetafdruk
  • Warp Sync helpt om sneller te synchroniseren
  • Betere privacy- en toegangscontroles
  • Modulair ontwerp en aanpassingen

Nu lezen: ultieme gids voor Ethereum

8. Blockchain-testnet

De laatste toevoeging aan de lijst met beste blockchain-tools die momenteel beschikbaar zijn, is Blockchain Testnet. Het is een van de basistools voor blockchain-ontwikkelaars en is handig voor het testen van gedecentraliseerde apps voordat ze live worden geïmplementeerd. Alle blockchain-oplossingen hebben hun eigen Blockchain Testnet en zijn afgestemd op het leveren van optimale prestaties met de betreffende blockchain-oplossing.

Gebruikers kunnen gebruikmaken van drie verschillende soorten Blockchain-testnet, zoals openbare test, privétest & Ganache CLI. Testnet dient als een ideale bron voor het testen van gedecentraliseerde apps op fouten en bugs zonder dat er buitensporige financiële investeringen nodig zijn. Gorli Testnet is momenteel een van de meest populaire onder ontwikkelaars.

9. Ganache

Als een Blockchain-tool van de Truffle Suite, stelt Ganache Blockchain-ontwikkelaars in staat om hun eigen privé Ethereum-blockchain te maken voor het testen van dapps, het inspecteren van de status en het uitvoeren van opdrachten met volledige controle over de werking van de keten..

Het belangrijkste kenmerk van Ganache is dat het gebruikers in staat stelt om alle acties uit te voeren die op de hoofdketen kunnen worden uitgevoerd, zonder dat daarvoor iets hoeft te worden betaald. Ganache is een zeer populaire Blockchain-tool onder ontwikkelaars, omdat het een aantal opties biedt, zoals een ingebouwde blokverkenner en geavanceerde mijnbesturingselementen. Blockchain-ontwikkelaars gebruiken Ganache voor het testen van hun slimme contracten tijdens het ontwikkelingsproces.

10. Inschepen

Embark, een ontwikkelaarsraamwerk voor Ethereum-dapps, stelt ontwikkelaars in staat om eenvoudig de ontwikkeling en implementatie van de dapps uit te voeren. Het stelt gebruikers ook in staat om een ​​serverloze html5-applicatie te ontwikkelen en te implementeren die gebruikmaakt van gedecentraliseerde technologieën. Men kan ook slimme contracten maken met Embark en deze beschikbaar maken in de JS-code. Als het contract wordt gewijzigd, zal Embark het zelf aanpassen, samen met de bijbehorende dapp.

De migratie van slimme contracten, herschikking van contracten en wijzigingen kunnen eenvoudig worden afgehandeld in het geval van meerdere contracten. Men kan een traditionele webontwikkelingstaal en elke build-pijplijn gebruiken om met Embark te communiceren. Embark ondersteunt de ontwikkeling van contacten met Javascript op testgestuurde basis en stelt ontwikkelaars zo in staat hun contracten op verschillende blockchains te beheren.

Ben je een ontwikkelaar die geïnteresseerd is in het bouwen van DApps? Doorloop de gedetailleerde DApp-ontwikkelingsgids die u zal helpen om op een hoger niveau aan de slag te gaan.

Laatste woorden

Als je dieper gaat duiken, kun je meer blockchain-tools vinden met unieke functionaliteiten. Het is vrij eenvoudig dat de blockchain-industrie een hoge vlucht neemt, en dat geldt ook voor de blockchain-tools om het potentieel van blockchain te benutten. De concurrentie om op de lijst met beste blockchain-tools te staan, zou elke dag doorgaan met enkele nieuwe toevoegingen.

Een breed scala aan expertise in blockchain-tools kan echter de basis van uw carrière als blockchain-ontwikkelaar versterken. Het is belangrijk voor alle leerlingen om de juiste tools voor specifieke use-cases te identificeren en efficiëntie te demonstreren in hun professionele blockchain-gebaseerde functies.

Begin met het verkennen van de functionaliteiten van blockchain-tools met praktische ervaring, en u zult geleidelijk hun betekenis begrijpen. Als je een nieuweling bent, raden we je aan om je blockchain-carrière te beginnen met de gratis Blockchain-cursus. Schrijf je nu in en leg de basis voor een mooie carrière!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me