Een recent rapport van het populairste professionele netwerkplatform, LinkedIn stelt dat blockchain een topvaardigheid is waar veel vraag naar is. De bevindingen van het rapport laten duidelijk de snelle fluctuaties zien in vaardigheidsvereisten op de IT-arbeidsmarkt Blockchain bovenaan in 2020. Aanwervingsmanagers zijn constant op de hoogte van regelmatig veranderende trends in de vereisten van hard skills en soft skills.

Het meest opvallende hoogtepunt van het rapport is dat het stelt: “blockchain is de meest gevraagde beroepskwalificatie in 2020”. Aan de andere kant was er geen sprake van blockchain onder de vereisten van hard skills in 2019.Dit artikel presenteert een diepgaand perspectief op de bevindingen van het rapport van LinkedIn met een idee van carrièremogelijkheden in de blockchain..

De vereisten van soft skills voor ondernemingen hebben de neiging om in de loop van de tijd geleidelijk te hervormen. Aan de andere kant blijven de meest gevraagde harde vaardigheden drastisch veranderen, vooral met voortdurende technologische vooruitgang. LinkedIn had analytisch redeneren, kunstmatige intelligentie en cloud computing opgenomen als de belangrijkste harde vaardigheden in 2019.

Al deze vaardigheden staan ​​dit jaar nog steeds op de LinkedIn-lijst met meest gevraagde harde vaardigheden. Blockchain heeft echter zijn eigen aanwezigheid kunnen markeren bij de topvaardigheden van 2020. Dit is een veelbelovende boost geweest voor het vergroten van het bewustzijn rond carrièremogelijkheden met blockchain-technologie. Blockchain is een topvaardigheid in 2020 en deze verklaring van LinkedIn zou een enorme impact hebben op de carrièremogelijkheden.


Waarom Blockchain een topvaardigheid is in 2020?

Volgens het rapport van LinkedIn is Blockchain de belangrijkste vaardigheid vanwege zijn potentieel om transformatie teweeg te brengen. De blockchain-technologie heeft eindelijk een duidelijke erkenning gekregen dan cryptocurrency, waarbij verschillende industrieën de verschillende functionaliteiten overnemen. De verschillende relevante use-cases voor blockchain laten ook het potentieel van blockchain zien om verschillende banenmarkten te penetreren.

Voorheen was blockchain-expertise beperkt tot cryptocurrency-markten, en geleidelijk begonnen financiële instellingen blockchain-technologie te gebruiken, en langzaamaan heeft het een substantiële marktbasis verworven. Recruiters moeten de kracht van blockchain gebruiken als een van de meest gevraagde vaardigheden voor de toekomst om bedrijfswaarde te stimuleren. Recruiters moeten vertrouwd raken met de werking van blockchain, de mogelijke voordelen ervan en de professionals die geschikt zijn om bedrijven te helpen het maximale potentieel van blockchain-technologie te benutten..

Lezers moeten ook opmerken dat blockchain, afgezien van het rapport van LinkedIn, een topvaardigheid is in de VS, het VK, Duitsland, Australië en Frankrijk. Veel grote ondernemingen blijven op zoek naar blockchain-professionals met een aantal topnamen, waaronder Oracle en IBM. Daarnaast zijn startups ook constant op zoek naar blockchain-experts. Een ander cruciaal aspect van blockchain is dat professionals een breed scala aan functies kunnen verkennen met blockchain-expertise. De diversiteit aan op blockchain gebaseerde functies omvat kansen voor ontwikkelaars, bedrijfsmanagers, codeerders, analisten, ingenieurs en vele andere rollen.

Industrieën die blockchain-expertise vereisen

Momenteel zou de vraag naar blockchain-banen in specifieke sectoren toenemen. De impact van het rapport zou de uitbreiding van werkgelegenheid aanmoedigen in de belangrijke sectoren die blockchain-expertise vereisen. Bijna elke branche, van financiële instellingen, banken, verzekeringen, detailhandel, accountancy en zelfs advocatenkantoren, wil de voordelen van blockchain benutten.

Blockchain is een topvaardigheid in het geval van deze industrieën vanwege de voordelen van decentralisatie en veilige transacties. Blockchain-startups, die operationeel zijn sinds het begin van de technologie, zouden personen met blockchain-expertise kunnen gebruiken om innovatie in hun producten en oplossingen te stimuleren.

Het decentralisatieaspect van blockchain stimuleert ook de acceptatie ervan door technologiebedrijven en overheidsbedrijven. Terwijl decentralisatie helpt bij het vereenvoudigen van interne en externe transacties voor technologiebedrijven en het stroomlijnen van activiteiten, maken overheidsinstanties gebruik van blockchain voor de symbiotische balans tussen cryptografie en transparantie.

Harde vaardigheden en zachte vaardigheden

LinkedIn heeft in haar rapport specifieke criteria gebruikt voor het kwalificeren van hard skills en soft skills. Harde vaardigheden zijn in feite het vermogen van de werknemer om een ​​bepaalde taak uit te voeren, terwijl zachte vaardigheden gaan over de benaderingen voor het uitvoeren van de betreffende taak. Soft skills worden vooral geassocieerd met het vermogen tot samenwerking, probleemoplossing, besluitvorming en aanpassingsvermogen. Aan de andere kant vereisen harde vaardigheden, waaronder blockchain de belangrijkste vaardigheid in 2020, technische vaardigheden en specialisatie op gebieden zoals octrooirecht, softwareontwikkeling of financiële boekhouding..

Harde vaardigheden hebben eenvoudiger criteria voor definitie en meting in vergelijking met zachte vaardigheden. Werkgevers zouden soft skills zoeken in combinatie met blockchain-skills om cruciale blockchain-gebaseerde functies in te vullen. Soft skills hebben echter voornamelijk betrekking op cognitieve vaardigheden, gedrag, persoonlijke eigenschappen en denken. Deze aspecten zijn bijzonder moeilijk te meten en leveren aanzienlijke problemen op voor recruiters.

Dus, wat is de ideale zachte vaardigheid die blockchain tot een van de goedbetaalde vaardigheden in 2020 maakt? Het antwoord op deze vraag is volgens het rapport van LinkedIn emotionele intelligentie. Emotionele intelligentie toont het vermogen van blockchain-professionals om hun emoties en die van anderen te herkennen. Het helpt een professional ook om emotionele informatie te gebruiken om proactief en efficiënt te denken. Recruiters kunnen vragen zoals de reacties van kandidaten op eerdere fouten of prestaties in kortetermijnprojecten gebruiken om de emotionele intelligentie van kandidaten te evalueren.

Andere harde vaardigheden waar de vraag naar is

Naast het feit dat Blockchain een topvaardigheid is in 2020, zijn er nog veel andere vaardigheden waar wereldwijd vraag naar is. UX-ontwerp, affiliate marketing, videoproductie, bedrijfsanalyse en verkoop zijn ook cruciale gevraagde vaardigheden voor 2020. Hoewel cloud computing, analytisch redeneren en kunstmatige intelligentie een formidabele positie innemen op de lijst met harde vaardigheden voor 2020, kan blockchain bewijzen om een ​​game-wisselaar te zijn. Vooruitzichten van integratie van blockchain-technologie met IoT en cloudgebaseerde oplossingen vormen het eerste bewijs voor hetzelfde.

Is Blockchain hier om te blijven?

Blockchain is een topvaardigheid, en LinkedIn heeft het voor het eerst genoemd. Het lijkt niets minder dan een wonder, want het rapport van LinkedIn komt op een moment net voor een plotselinge piek in digitale transformatie. Ondernemingen verschuiven naar digitale platforms om duurzaamheid te waarborgen, kosten te verlagen, middelen te optimaliseren en vele andere redenen.

De recente wereldwijde pandemie is een enorme motor geweest voor digitale transformatie, en blockchain-technologie is een bewezen hulpmiddel voor het creëren van zeer veilige, transparante en effectieve end-to-end-oplossingen. De grotere vraag naar expertise op het gebied van blockchaintechnologie zou in de toekomst dus blijven verbeteren.

Dus als u uw carrière wilt opbouwen met de meest gevraagde technologie, moet u uw Blockchain-reis nu beginnen met de gratis Blockchain-cursus. Zet nu de eerste stap om de basis te leggen voor een mooie toekomst!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me