Als u nieuw bent bij slimme contracten, bent u misschien niet zeker van de mogelijkheden ervan. Dit artikel zal proberen al uw verwarring op te lossen door de beste slimme contractgebruikscasussen die er zijn te delen.

Slimme contracten zijn het resultaat van blockchain-evolutie. Met de uitvinding van blockchain via bitcoin was het duidelijk dat het een primitief type blockchain-technologie is. Het introduceerde echter het krachtige concept van decentralisatie en hoe het kan worden gebruikt om een ​​groot aantal problemen in verschillende industrieën op te lossen.

Na verloop van tijd werd Ethereum in 2015 uitgebracht door Gavin Wood en Vitalik Buterin. Het begon met de tweede generatie blockchain-technologie, die nieuwe concepten en technieken introduceerde om gedistribueerde grootboeken te verwerken. Een van die technieken omvatte slimme contracten die automatisering naar het hele blockchain-netwerk brachten.

Om het schrijven van slimme contracten te vergemakkelijken, introduceerde het ook scripting. Een dergelijke taal die kan worden gebruikt om slimme contracten in Solidity te schrijven. Andere slimme contracttalen laten een ontwikkelaar ook een slim contract schrijven en implementeren. Laten we slimme contracten definiëren om een ​​beter begrip te krijgen.

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus

Gebruiksscenario’s voor slimme contracten: wat zijn slimme contracten? Hoe werken ze?

Slimme contracten kunnen worden gedefinieerd als een papierloze digitale code die een reeks beloftes biedt op vooraf gedefinieerde voorwaarden waarmee de partijen zijn overeengekomen.

In eenvoudige bewoordingen kunnen de partijen een voorwaarde stellen die een actie of een reeks acties kan starten wanneer eraan wordt voldaan.

Slimme contracten kunnen worden gebruikt in een onroerendgoeddeal. Beide partijen (koper en verkoper) kunnen een slim contract maken dat de deal kan automatiseren zodra de koper de waarde van het onroerend goed aan de verkoper heeft betaald. Om dit allemaal mogelijk te maken, moet het onroerend goed eerst worden gedigitaliseerd op blockchain-technologie. Eenmaal gedaan, kunnen beide partijen hun deal uitvoeren met behulp van slimme contracten.

Dit eenvoudige idee is meer dan voldoende om taken of het hele netwerk te automatiseren, zoals gedecentraliseerde autonome organisaties die een reeks slimme contracten gebruiken. Dit idee loopt echter altijd niet goed af. Het DAO-evenement liep niet goed af, want een hacker stal $ 50 miljoen. Om het probleem op te lossen, werd de ketting gespleten met een harde vork.

Lees verder: Wat is een slim contract? Een complete gids

Wat zijn de voordelen van slimme contracten?

Onze volgende sectie behandelt de voordelen van slimme contracten. Door meer te weten te komen over de voordelen, kunt u het meeste halen uit wat slimme contracten te bieden hebben en zo een beter begrip krijgen van slimme contractgebruiksvoorbeelden.

De belangrijkste voordelen van slimme contracten zijn onder meer:


Autonoom

Het grootste voordeel van slimme contracten is de automatisering die het biedt. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat het onderbrekingsvrij is en dat geen enkele derde partij wijzigingen kan aanbrengen in de overeenkomst en het besluit. Deze automatisering kan een lange weg gaan, omdat het organisaties helpt om bepaalde aspecten van hun bedrijf te automatiseren. Niet alleen dat, het lost ook problemen op in sommige processen waarbij vertrouwen een probleem is.

Beveiligd

Een ander aspect van slimme contracten dat ze geweldig maakt, is hun veiligheid. Het stelt processen in staat om op een veilige manier te werken. De codering zorgt er ook voor dat slimme contracten werken zoals bedoeld. Omdat slimme contracten worden uitgevoerd op netwerken met onveranderlijke gegevens, kunnen de door hen gegenereerde gegevens op geen enkele manier worden gewijzigd of gewijzigd. Op deze manier wordt alle informatie veilig bewaard.

Onderbreking gratis

Slimme contracten zijn ononderbroken. Dit betekent dat als ze eenmaal zijn gestart met de uitvoering, ze niet kunnen worden gestopt of onderbroken.

Onbetrouwbaar

Het hele systeem is onbetrouwbaar. Dit betekent dat het niet nodig is om andere partijen te vertrouwen. Klinkt contra-intuïtief? In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat u de partijen niet hoeft te vertrouwen om een ​​transactie uit te voeren. Een transactie of transactie vereist geen vertrouwen als integraal onderdeel. Omdat slimme contracten op een gedecentraliseerd netwerk worden uitgevoerd, betekent dit dat het hele netwerk betrouwbaar is.

Lees hier meer over de basisprincipes van blockchain: Blockchain voor beginners: handleiding Aan de slag.

Kostenefficiënt

Slimme contracten maken transacties kosteneffectiever. Dit gebeurt door het verwijderen van tussenpersonen uit het proces. Door dit te doen, worden de transacties sneller en worden ook de bijbehorende kosten verwijderd.

Snelle prestaties

De autonome slimme contracten werden veel sneller uitgevoerd in vergelijking met de ouderwetse traditionele aanpak. Omdat alle parameters al zijn gedefinieerd in de slimme contracten, hoeft het alleen maar overeen te komen voordat het wordt uitgevoerd.

Nauwkeurig en foutloos

Ten slotte zijn slimme contracten foutloos en nauwkeurig. Het enige probleem is dat ze correct moeten worden gecodeerd, zodat ze foutloos werken. Als u bijvoorbeeld uw belastingaangifte doet, kunt u daarbij fouten maken. Als u echter een smart contract gebruikt om het voor u te doen, dan is het een foutloze aanpak.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Wat is de beste use-case voor slimme contracten??

In werkelijkheid kan het gebruik van slimme contracten van sector tot sector verschillen, afhankelijk van waar bedrijven ze gebruiken. Dus laten we eens kijken wat dit zijn –

Digitale identiteit

Een van de meest voor de hand liggende gevallen van smart contractgebruik is digitale identiteit. Individuele identiteit is een van de grootste troeven voor dat individu. Het bevat reputatie, gegevens en digitale activa. De digitale identiteit kan, indien correct gebruikt, nieuwe kansen voor de persoon brengen. Digitale identiteit kan ook helpen de identiteit te beschermen tegen tegenpartijen en hem in staat stellen deze te delen met bedrijven die hij van plan is.

Voorlopig stelt internet u in staat verbinding te maken met meerdere services, maar tegelijkertijd onbewust uw identiteit te delen met de bedrijven en die worden geassocieerd met het in kaart brengen van uw identiteit.

In dit geval kunnen slimme contracten tegenpartijen helpen meer te weten te komen over het individu zonder hun ware identiteit te kennen of transacties te verifiëren. Deze wrijvingsloze KYC kan de interoperabiliteit, veerkracht en compliance helpen verbeteren – allemaal met behulp van slimme contracten.

Benieuwd naar digitale identiteiten? Bekijk onze gids over digitale identiteit om te zien hoe blockchain en een revolutie in deze sector.

Hoge zekerheden

Een andere nuttige case voor smart contract-gebruik is onder meer zekerheden. Met slimme contracten kan het beheer van de kapitalisatietabel worden vereenvoudigd en verbeterd. Dit betekent dat er geen tussenpersonen zijn tussen de partijen, inclusief bewakingsketens. Het kan ook worden gebruikt voor dividenden, automatische betalingen, aansprakelijkheidsbeheer en aandelensplitsingen.

Slimme contracten kunnen ook helpen het operationele risico te verminderen en workflows te digitaliseren.

Grensoverschrijdende betalingen

Trade Finance kan ook een revolutie teweegbrengen met behulp van slimme contracten. Het lijdt geen twijfel dat het kan helpen bij internationale goederenoverdracht en handelsbetalingsinitiatieven met behulp van een kredietbrief.

Het is duidelijk dat het gebruik van slimme contracten de liquiditeit van de financiële activa zal verbeteren, en in ruil daarvoor de financiële efficiëntie van leveranciers, kopers en instellingen zal verbeteren..

Om slimme contracten te laten werken in handelsfinanciering, vooral bij grensoverschrijdende betalingen en internationale handel, is het noodzakelijk om een ​​industriestandaard te vinden en deze dienovereenkomstig te implementeren.

Met de juiste integratie kan het zeker juridische complicaties oplossen en biedt het een betere manier om geschillen tussen partijen op te lossen.

Leningen en hypotheken

Slimme contracten kunnen ook helpen bij het verbeteren van financiële diensten, waaronder hypotheken en leningen. Om dit te doen, kan het de partijen verbinden en ervoor zorgen dat het hele proces op een wrijvingsloze manier kan worden voltooid. Bovendien zorgt het ook voor een foutloos proces. Het slimme contract dat is opgezet om een ​​hypotheek af te handelen, kan het bijvoorbeeld beheren door de betalingen te volgen en het onroerend goed vrij te geven wanneer de hele lening is afbetaald.

Nog een voordeel van het gebruik van slimme contracten in financiële diensten is zichtbaarheid voor alle betrokken partijen.

Deze use case valt ook onder de Ethereum smart contract use cases.

Financiële gegevensregistratie

Financiële gegevens zijn erg belangrijk voor elke organisatie. En dit is waar de slimme contracten binnenkomen. Ze bieden de noodzakelijke manier om gegevensrecords te registreren voor een nauwkeurigere en transparantere verzameling van financiële gegevens. Met slimme contracten is het eenvoudig om de uniforme registratie van gegevens binnen een organisatie te beheren, wat resulteert in lagere controlekosten en rapportage.

Ten slotte resulteert het ook in lagere boekhoudkosten en een betere interoperabiliteit tussen legacy-netwerken en gedistribueerde grootboeknetwerken.

Regering

Slimme contracten helpen automatiseren. Dat is waar het de overheid kan helpen bij het beheren van operaties. Een van die operaties omvat het vastleggen van landtitels waar de overheid gebruik van kan maken om eigendomsoverdrachten te doen.

Landtitelregistratie vereist dat partijen eigendommen efficiënt en transparant overdragen. Slimme contracten kunnen daarbij helpen. Door het te gebruiken, worden ook de controlekosten verlaagd en wordt de transparantie binnen het hele systeem verbeterd.

Een andere use-case voor de overheid, waaronder elektronische verkiezingen, de digitale identiteit die we eerder bespraken en elektronische archivering.

Overheden kunnen meer slimme contractgebruikscases verkennen op basis van hun vereisten.

Benieuwd naar de impact van blockchain op overheden? Bekijk nu onze gids over blockchain voor de overheid!

Voorraadketenbeheer

Supply chain management is een geweldige use case voor blockchain smart contract. Door slimme contracten te gebruiken, kan de supply chain veelvoudig worden verbeterd. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om artikelen binnen de toeleveringsketen te volgen met volledige zichtbaarheid en transparantie. Een bedrijf kan gebruikmaken van supply chains op basis van smart-contracten en zijn voorraadbeheer tot op detailniveau verbeteren.

Het verbetert ook andere aspecten van het bedrijf, die rechtstreeks verband houden met de toeleveringsketen. Bovendien betekent het gebruik van slimme contracten ook een vermindering van de verificatie, en verbeterde tracering resulteert in minder fraude en diefstallen. Om het te laten werken, moeten de instellingen echter extra apparatuur, waaronder sensoren, aan hun toeleveringsketen toevoegen. Meer nog, het is een voorbeeld van een slimme contracttoepassing.

Verzekering

Verzekering is altijd een van de meest gebruikte gevallen van slimme contracten geweest. Het is bekend dat de meeste geschillen zich voordoen in de verzekeringssector. Laten we bijvoorbeeld een autoverzekering als voorbeeld nemen. Hier kunnen slimme contracten worden gebruikt om de verzekering zo snel mogelijk af te wikkelen.

Om dit te doen, moeten slimme contracten veel technologie gebruiken, waaronder Internet-of-Things, om zichzelf te vergemakkelijken. Het slimme contract zal het beleid vergemakkelijken en ervoor zorgen dat het alle juiste documentatie heeft, inclusief chauffeursrapporten en rijrecords, met behulp van de technologie. Als het slimme contract is opgesteld met het juiste beleid, documenten en manieren om gegevens vast te leggen, kan het zichzelf kort na het ongeval uitvoeren. Bovendien wordt slimme contractuitvoering alleen gedaan op basis van de verzamelde gegevens, wat ervoor zorgt dat er tijdens het proces geen fraude wordt gepleegd.

De verzekeringssector kan echt profiteren van slimme contracten en is daarom een ​​van de beste use-cases voor slimme contracten. Meer nog, het is een voorbeeld van een slimme contracttoepassing.

Benieuwd naar de impact van blockchain op verzekeringen? Bekijk nu onze gids over blockchain in verzekeringen!

Klinische onderzoeken

Klinische onderzoeken kunnen ook verbeteren met slimme contracten, omdat ze de interinstitutionele zichtbaarheid kunnen verbeteren. Het kan ook het delen van gegevens tussen instellingen automatiseren, dankzij de automatisering en privacybewarende berekeningen die het kan uitvoeren. Dit is een van de echte voorbeelden van slimme contracten.

Bovendien kunnen slimme contracten ook worden gebruikt om de proeven te automatiseren en de informatie binnen de industrie te delen. Om precies te zijn, het kan helpen bij identiteit, autorisatie en authenticatie van de gegevens.

Escrow

De laatste use-case die we gaan bespreken is escrow. Escrows zijn het proces waarbij waarde tussen de partijen wordt opgeslagen wanneer het contract nog actief is. Hiervoor wordt de actie ondernomen door de betaler om het geld vrij te maken. In het geval van slim contractgebruik is het echter mogelijk om het hele ding te automatiseren zodra de serviceprovider zijn werk indient en verifieert.

De slimme contracten kunnen erg handig zijn voor platforms zoals Upwork of andere freelanceringsplatforms waar het escrow-bedrag van het platform wordt vastgehouden. Er zijn veel bedrijven die hiervoor slimme contracten gebruiken.

Recordopslag

Slimme contractdatabase kan worden gebruikt om informatie vast te leggen en ook om real-world assets te digitaliseren. U kunt een slimme contractdatabase gebruiken om de records op te slaan en ze te vernieuwen en vrij te geven volgens de ingestelde parameters. Deze kunnen allemaal automatisch worden gedaan. Dit is een van de echte voorbeelden van slimme contracten.

Handelsactiviteiten

Een ander gebruik van slimme contracten in handelsfinanciering zijn handelsactiviteiten. In dit geval wordt de tussenpersoon of makelaar verwijderd en wordt zijn werk geautomatiseerd met het slimme contract. Dit verwijdert de extra kosten die eraan verbonden zijn. Er zijn veel bedrijven die hiervoor slimme contracten gebruiken.

Lees over hoe Blockchain de handelsfinanciering nu kan transformeren!

Hypotheek systeem

Slimme contracten kunnen effectief worden gebruikt in het hypotheekstelsel. Het maakt het mogelijk hypotheken te automatiseren en zowel de eigenaar als de koper te verlichten. Om dit allemaal mogelijk te maken, moeten slimme contracten worden gecodeerd volgens de hypotheekovereenkomst. Eenmaal gedaan, kunnen de slimme contracten in gang worden gezet en kan elke stap in het proces automatisch worden uitgevoerd. Het hele proces is snel, goedkoop en gemakkelijk. Dit is een van de echte voorbeelden van slimme contracten.

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van ons smart contract use case-artikel. Slimme contracten zijn essentieel voor onze economie omdat ze de nodige automatisering kunnen bieden voor gedecentraliseerde platforms. Slimme contracten bieden een unieke manier om problemen op te lossen, waaronder escrow, klinische proeven, verzekeringen, overheidsprocessen, enzovoort!

Al deze use-cases vallen ook onder de Ethereum smart contract use cases en blockchain smart contract use cases. Dus als je die zoekt, dan is het artikel

We hebben ook de kenmerken van slimme contracten doorgenomen, zodat u de use-cases van slimme contracten beter kunt begrijpen. Als je meer wilt weten over slimme contracten, raden we je aan onze gratis blockchain-cursus te bekijken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me