Blockchain is naar voren gekomen als een veelbelovend technologisch alternatief voor bedrijven over de hele wereld. Het is een veelbelovende technologie gebleken om complexe problemen aan te pakken. Als gevolg hiervan vertalen de beloften van blockchain-technologie voor bedrijven zich ook direct in de vraag naar blockchain-vaardigheden. Aan de andere kant kun je ook verschillende datapunten vinden om de stijgende vraag naar blockchain-professionals te valideren.

Volgens Glassdoor vertoonde de vraag naar blockchain-gebaseerde banen in 2019 een groei van 300% in vergelijking met het voorgaande jaar.

Op basis van je kennis van het blockchain-landschap, heb je misschien enkele van de veelbelovende carrièremogelijkheden in de blockchain verkend.

Wat blockchain echter precies tot een van de meest gevraagde vaardigheden in 2020 maakt, is een van de belangrijkste zorgen. Als je de redenen wilt onderzoeken waarom blockchain een van de meest gevraagde vaardigheden is in 2020, dan ben je bij ons aan het juiste adres.


De volgende discussie neemt je mee door enkele van de belangrijke statistieken die de dominantie van blockchain in verschillende sectoren aantonen. Bovendien kunt u specifieke thema’s aanwijzen die de vraag naar blockchain stimuleren als een van de beste technische vaardigheden. Bovendien kun je met blockchaintechnologie ook betrouwbare en authentieke informatie vinden over carrièremogelijkheden.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain Fundamentals-cursus

Blockchain en het groeipotentieel

Veel lezers moeten een basisinzicht hebben gekregen in blockchain-technologie. De komst van cryptocurrencies richtte de aandacht van de wereld op blockchain. Sinds 2009 heeft blockchain-technologie een behoorlijk lange weg afgelegd om een ​​van de vaak geuite termen te worden in bestuursvergaderingen van bedrijven. Daarom is de vraag naar blockchain-vaardigheden niet alleen een gevolg van de introductie van nieuwe disruptieve technologie. Ondernemingen hebben blockchain-professionals nodig met de vaardigheden om hen te helpen de meeste blockchain-technologie te gebruiken voor het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen.

Veel onderzoeksbureaus hebben voortdurend gewezen op de mogelijkheden om de investeringen in blockchain-technologie veelvuldig te verhogen. Tegen 2023 zouden de wereldwijde uitgaven aan blockchain-oplossingen worden geschat op bijna 15,9 miljard. Vanaf 2019 bedroegen de wereldwijde uitgaven aan blockchain-technologie $ 2,7 miljard, met veelbelovende verstoringen in de financiële sector.

Bovendien bedraagt ​​de waarde van blockchain voor de voedsel- en landbouwsector $ 41,9 miljoen, waarmee het potentieel van blockchain-technologie buiten de financiële sector wordt getoond. Volgens de 2020 Global Blockchain Survey van Deloitte heeft bijna 39% van de senior executives en beoefenaars blockchain in productie genomen.

Als bedrijven met een omzet van meer dan $ 100 miljoen in aanmerking worden genomen, neemt het aandeel van blockchain-acceptatie toe tot 41%. Daarom dient het groeipotentieel in de blockchain-industrie als een prominente reden voor de toegenomen vraag naar blockchain-vaardigheden.

Als je nog vragen hebt over de groei en toekomst van Blockchain-technologie, lees dan nu wat de toekomst van Blockchain is!

Redenen voor de toenemende vraag naar blockchain-vaardigheden

Dus, wat biedt blockchain precies voor bedrijven die hun vraag vergroten? Blockchain is de technische topvaardigheid in 2020, met een toenemende focus op digitale transformatie. In het geval van de recente pandemiecrisis moesten bedrijven hun toeleveringsketens en conventionele operaties hervormen. Met klanten thuis, willen bedrijven dat oplossingen hen bereiken waar ze zijn. In dit geval kan blockchain de volgende voordelen hebben en daarmee zijn noodzaak als vaardigheid in 2020 bewijzen.

  • Blockchain en beveiliging gaan hand in hand met de opslag van informatie over een netwerk van computers in vergelijking met een enkele server. De gedecentraliseerde opslag van informatie en het ontbreken van één eigenaar lost alle bedreigingen van het hacken van transactiegegevens op.
  • De vraag naar blockchain-vaardigheden in 2020 neemt ook grotendeels toe voor transparantie die mogelijk wordt gemaakt door blockchain-technologie. Het is praktisch onmogelijk om records in de blockchain te wijzigen zonder medeweten van andere netwerkdeelnemers. Een kleine wijziging in een record kan direct doorwerken in de hele keten, waardoor transparantie van alle blockchain-records wordt gegarandeerd.
  • Het volgende belangrijke aspect dat de vraag ‘is blockchain een vaardigheid’ kan beantwoorden, verwijst naar de snelheid van transacties in de blockchain. Blockchain neemt de behoefte aan tussenpersonen weg en zorgt zo voor snellere onderhandelingen, schikkingen en opruimingen. Alle records worden bijgehouden in één digitaal grootboek, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over onderbrekingen.
  • Blockchain maakt geautoriseerde toegang mogelijk voor alle netwerkdeelnemers voor de onveranderlijke gegevens in de blockchain. Er is dus geen inbraak van tussenpersonen, waardoor betrouwbare vooruitzichten worden geboden om de transactiekosten met bijna de helft te verminderen.
  • Het belangrijkste van alles is dat de vraag naar blockchain-vaardigheden toeneemt vanwege de traceerbaarheidsvoordelen van blockchain. Blockchain-technologie beschikt over een audittrail die de oorsprong van een activum en alle mijlpalen die het heeft doorgemaakt, achterhaalt. De audittrail toont de identiteit van gebruikers die betrokken zijn bij de wijziging van een activum in de blockchain, samen met het tijdstempel.

U kunt duidelijk opmerken dat de bovengenoemde voordelen veel ondernemingen kunnen helpen om op de lange termijn kostenefficiëntie en prestatieverbeteringen te realiseren. De voordelen van Blockchain-technologie vormen de basis voor de vraag van organisaties die zich vertalen in de vraag naar bekwame blockchain-professionals.

Lees ook: Belangrijkste kenmerken van Blockchain-technologie

Hoe ziet de Blockchain-arbeidsmarkt er nu uit??

Laten we nu eens kijken naar de status van de arbeidsmarkt in de blockchain-industrie om onze indruk van blockchain als een van de meest gevraagde vaardigheden in 2020 te versterken. Een recent rapport van LinkedIn heeft blockchain geplaatst als een van de toptechnologieën. vaardigheden voor 2020. Het rapport toont een unieke afwijking van het 2019-rapport, waarin niet eens melding werd gemaakt van blockchain-technologie.

Het is alsof blockchain-technologie van de ene op de andere dag naar de top van technische vaardigheden is gestegen! Dat is echter niet het geval, aangezien enterprise blockchain-beoefenaars geleidelijk de focus zijn gaan verleggen van het bewijzen van de bruikbaarheid en compliance van blockchain-technologie naar het creëren van nieuwe blockchain-gebaseerde oplossingen voor verschillende praktische use-cases..

top blockchain-vaardigheden

Een ander cruciaal thema dat de stijgende vraag naar blockchain-vaardigheid heeft bepaald, is de toepassing van blockchain in governance. Landen als de Verenigde Staten, Zwitserland en China hebben het gebruik van blockchain goedgekeurd. Aan de andere kant zien landen die geleidelijk de digitale transformatiegolf inhalen, blockchain ook als een veelbelovend platform om governance-oplossingen te ontwikkelen. Op blockchain gebaseerde nationale identiteitsregistratiesystemen zijn bijvoorbeeld een van de mogelijke perspectieven om blockchain te gebruiken om governance te ondersteunen.

Het is ook essentieel om na te denken over het thema van toenemende kansen voor de integratie van blockchain met andere opkomende technologieën. Het IoT-netwerk neemt bijvoorbeeld toe, en dat geldt ook voor de gegevens die eruit worden gegenereerd. Naarmate het volume van de IoT-gegevens toeneemt, worden de zorgen over opslag en verwerking van IoT-gegevens met beveiliging prominent. Nu kan blockchain een veelbelovende boost geven aan beveiliging, transparantie en snelheid voor het ontwikkelen van IoT-oplossingen. U kunt dus duidelijke kansen identificeren voor veelbelovende loopbaanrollen met blockchain-expertise.

Nu lezen: hoe werkt Blockchain?

Carrièrerollen in Blockchain

De verschillende carrièremogelijkheden in blockchain die momenteel beschikbaar zijn, zijn ook goede indicatoren voor de stijgende vraag naar blockchain-vaardigheden. Blockchain heeft met succes zijn reputatie gevestigd als een reguliere technologie. Veel van de carrièremogelijkheden in blockchain zijn tot nu toe echter onontgonnen gebleven. Nu blockchain in 2020 erkenning krijgt als een van de beste technische vaardigheden, neemt ook de aandacht voor beschikbare jobopties prominent toe.

Aspirant blockchain-professionals moeten moeten afwijken van conventies om een ​​carrière in blockchain na te streven. Het is een continu evoluerende technologie en vereist dat u experimenteert en innoveert. Als je klaar bent voor de toewijding om je beste blockchain-vaardigheden te ontwikkelen, dan kun je profiteren van de carrièrevoordelen van de volgende blockchain-gebaseerde rollen,

  • Blockchain-ontwikkelaar

Een van de belangrijkste rollen die de vraag naar blockchain-vaardigheden hebben verbeterd, is die van een blockchain-ontwikkelaar. Blockchain-ontwikkelaar is een van de bestbetaalde functies en omvat de verantwoordelijkheid voor het ontwerpen en ontwikkelen van op blockchain gebaseerde oplossingen en apps. Je hebt uitstekende server-end programmeer- en analysevaardigheden nodig om dit carrièrepad te verkennen.

  • Blockchain-webontwerper

Startups en grote bedrijven willen begrijpelijke en klantgerichte UI-interfaces ontwikkelen om de bekendheid van blockchain-producten te ontwikkelen. Professionals met expertise in JavaScript, HTML, CSS en ontwerptools kunnen dus een loopbaan nastreven als blockchain-webontwerpers. De primaire verantwoordelijkheid van blockchain-webontwerpers is het creëren van naadloze gebruikersinterfaces naast portals en websites voor verschillende blockchain-oplossingen.

  • Blockchain Quality Engineer

De volgende belangrijke op blockchain gebaseerde rol waar de laatste tijd vraag naar is gegroeid, is die van een blockchain-kwaliteitsingenieur. De primaire verantwoordelijkheid in deze rol zou zijn het aanpakken van de zorgen over het analyseren van de kwaliteit en de planning en levering van blockchain-projecten. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe blockchain-infrastructuur voldoet aan de vooraf gedefinieerde QA-normen.

Blockchain-kwaliteitsingenieurs moeten ook scripts schrijven en testautomatisering implementeren om de belastingprestatietests te verbeteren. Kandidaten moeten ervoor zorgen dat ze de basisprincipes van de blockchain-omgeving en de testnormen vloeiend beheersen.

Een Blockchain-certificering kan uw Blockchain-carrière naar een hoger niveau tillen. Leer nu hoe u een gecertificeerde expert in Blockchain kunt worden.

Laatste woorden

U kunt dus duidelijk de kracht van blockchain-technologie, de diversiteit aan functies en de potentiële groei van investeringen in blockchain opmerken in de bovenstaande discussie. Het legt duidelijk de fundamentele precedenten vast die ten grondslag liggen aan de stijgende vraag naar blockchain-vaardigheden. Als je je carrière als blockchain-professional wilt opbouwen, kies dan de functie die je wilt uitoefenen.

In de volgende stap moet u de ideale platforms vinden die u kunnen helpen bij het verwerven van de vaardigheden en kennis. U kunt platforms kiezen die uitgebreide branchekennis bieden, samen met diepgaande expertise in verschillende aspecten van blockchain-technologie en u helpen de beste blockchain-vaardigheden te verwerven.

Dus als je een beginner bent en op het punt staat je carrière in de technologie te beginnen, kan Blockchain een goede keuze voor je zijn. Leer de basisprincipes van Blockchain met de gratis Blockchain Fundamentals-cursus en bereid je voor op een mooie toekomst!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me