We staan ​​aan de vooravond van innovatie voor het bedrijfsleven. Blockchain-technologie kan de vereiste verandering brengen en de manier waarop bedrijven werken volledig veranderen. Tot nu toe hebben we de gemengde reactie van media op de blockchain gezien, vooral als het gaat om digitale valuta. Er is echter zoveel meer dan alleen digitale valuta.

Blockchain-technologieën kunnen de manier waarop we zaken doen gemakkelijk veranderen. Het kan worden gebruikt om bedrijven te personaliseren, te beveiligen en op te schalen. Verificatie zal ook gemakkelijker worden, en het zal pas de tijd zijn dat de meeste bedrijven het gebruiken om online transacties uit te voeren.

Hoewel Bitcoin de afgelopen zes maanden fluctuaties heeft gezien, is dit de enige keer; we moeten ons concentreren op het technologische voordeel ervan, nogal economisch.

Blockchain-technologie uitgelegd


Dus, wat is blockchain precies? Het is vergelijkbaar met een traditionele database, maar met extra functies zoals transparantie en integriteit. Het kan ook worden gedefinieerd als een elektronisch gedistribueerd grootboek. Het is ook overal op een veilige manier toegankelijk. Dit eenvoudige concept opent nieuwe wegen voor bedrijven om te evolueren en te innoveren.

4 manieren waarop Blockchain-technologie de bedrijfslogica zal veranderen.

Dus, hoe zal het bedrijf veranderen? Laten we het hieronder bekijken.

1. Intellectuele eigendom

Huidige bedrijven vinden het moeilijk om hun intellectuele eigendom te beschermen. Met een ongekende concurrentie is het noodzakelijk om uw investering te beschermen als het gaat om creaties en innovaties. Blockchain kan uw bedrijf hierbij helpen. Het kan het eigendom van een creatie of enig intellectueel eigendom helpen beschermen. Omdat blockchains onveranderlijk zijn en verificatie vereisen voordat nieuwe gegevens worden opgeslagen, kan het fungeren als een perfecte plek om intellectueel eigendom te controleren en te verifiëren.

Kortom, uw bedrijf heeft een betere controle over de materialen die ze maken en beschermt ze tegen concurrenten.

2. Boekhouding

Blockchain kan ook de manier waarop een bedrijf omgaat met zijn boekhoudoplossing, veranderen. Voorlopig kost de boekhouding veel moeite en middelen om te verwerken en uit te voeren. Bovendien moet u de belastingcode behouden en ervoor zorgen dat alles nauwkeurig is met minimale of geen fouten. Als uw bedrijf geografisch verspreid is, kan dit tot meer complexiteit leiden. Met blockchain-technologie kunt u deze echter effectiever en efficiënter beheren.

Ken Tysiac, in zijn artikel over hoe blockchain de accountancy kan beïnvloeden, heeft herhaaldelijk gezegd hoe gemakkelijk het is om een ​​accountantskantoor er voordeel uit te halen. Pawlicki, de vice-president van een gereputeerd accountantskantoor, voegde eraan toe: “Onze auditors controleren al transacties in de blockchain.” Hij voegde ook toe: “We hebben veel werk te doen … het is een geweldige kans op een gebied waar CPA’s veel waarde kunnen toevoegen.”

Bovendien kan het ook gevolgen hebben voor andere markten die sterk afhankelijk zijn van boekhouding. Een voorbeeld hiervan is de loterijmarkt. Momenteel wordt het geschat op $ 260 miljard en blockchain kan het volledig transformeren door vertrouwelijkheid en anonimiteit te bieden.

3. Marketing

Klikfraude is een van de belangrijkste problemen bij marketing en reclame. Volgens Juniper-onderzoek is de behoefte aan blockchain een must. Ze schatten dat bijna $ 51 miljoen per dag verloren gaat door frauduleuze activiteiten zoals klikfraude.

Door alles op de blockchain te zetten, wordt het voor marketeers gemakkelijker om hun investering te monitoren en te verifiëren. Het zal ook fraude verminderen. De hele overstap naar blockchain betekent grote waarde voor het bedrijfsleven, omdat ze de risico’s met betrekking tot investeringen verminderen.

4. Cybersecurity en IT

Cybersecurity is een van de meest populaire onderwerpen op de markt. Bedrijven verliezen miljoenen dollars door gegevensdiefstal en andere ernstige beveiligingsproblemen. Dit heeft ertoe geleid dat bedrijven enorm hebben geïnvesteerd om hun gegevens, programma’s, netwerken en nog veel meer te beschermen.

Net als andere bedrijfsprocessen kan blockchain ook een revolutie teweegbrengen in de cyberbeveiliging als geheel. Omdat blockchain gegevens op een transparante, veilige en resistente manier vastlegt, wordt het voor hackers vrijwel onmogelijk om het systeem te hacken zonder een spoor achter te laten. Zoals we al hebben besproken, zal het resulteren in bescherming van intellectueel eigendom.

Gevolgtrekking

Bedrijven zijn net begonnen met het verkennen van het blockchain-potentieel. Het is vergelijkbaar met het internettijdperk waarin bedrijven manieren zochten om het in hun werk te gebruiken. Nu is het tijd voor blockchain. Dus, wat vind je van het hele idee van de blockchain? Zal het de markt veranderen? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me