Handleiding voor beginners: hoe te investeren in blockchain

Ik zal uitleggen ‘Hoe te investeren in blockchain’, maar laten we eerst eens kijken waarom we in deze technologie moeten investeren. Hier zijn drie sets met interessante informatie:

 1. De markt voor cryptocurrency is nu meer dan $ 300 miljard waard, met meer dan 1.500 munten en nieuwe Initial Coin Offerings (ICO’s) die elke maand worden gelanceerd.
 2. Zelfs buiten de cryptocurrency-ruimte investeren technische giganten zoals IBM, Cisco en Intel erin. Zelfs reuzen in de bank- en financiële dienstverlening doen dit. American Express, Bank of America en Mastercard dienen er patentaanvragen omheen in.
 3. Bedrijven en overheden gebruiken deze technologie op verschillende gebieden, variërend van genetische sequentiebepaling tot beheer van landrecords.

Vanwege het volgende is het de moeite waard om in blockchain te investeren:

 1. In een zakenwereld die wordt gedomineerd door gigantische gecentraliseerde bedrijven, brengt blockchain de belofte van decentralisatie met zich mee;
 2. In een tijd dat we verontrustend nieuws over datalekken horen, brengt blockchain een ongekende beveiliging;
 3. De belofte van onveranderlijke gegevens kan een einde maken aan oplichting door bedrijven en de overheid.

Lees meer over de technologie voordat u leert hoe u in blockchain kunt investeren:

U moet de technologie voldoende leren voordat u goede kansen ziet om erin te investeren. Voor bijv .:


 • Als een blockchain-cryptocurrency-project gewoon een ander gecentraliseerd platform bouwt in plaats van de gedecentraliseerde blockchain-aanbiedingen te gebruiken, is het misschien niet de moeite waard om in te investeren.
 • Als een project teveel first-of-a-kind (FOAK) -technologieën gebruikt, kan het te riskant zijn.

Ik raad je aan het volgende te leren:

 1. Consensusalgoritmen zoals ‘proof of work’ (POW) en ‘proof of stake’ (PoS) en hoe ze veilige blockchain;
 2. Hoe moderne cryptografie cryptotransacties en de blockchain-netwerken beschermt;
 3. Hoe slimme contracten contractbeheer kunnen automatiseren en de efficiëntie kunnen verbeteren.
 4. Waarom is het Ethereum-platform waardevol?.

Lees regelmatig over de blockchain-technologie, zo blijf je ook op de hoogte van interessante projecten en innovaties.

Verbeter computervaardigheden als voorbereiding op investering in blockchain:

Je hebt een redelijk niveau van computervaardigheden nodig voordat je kunt investeren in de blockchain-technologie. Voor bijv .:

 • U moet weten hoe u een back-up van uw computer moet maken;
 • Het belang van betaalde en gereputeerde antivirussoftware is voor u duidelijk;
 • Je hebt basisvaardigheden nodig in het gebruik van gegevensversleutelingstechnologie, zoals het beveiligen van je privésleutel;
 • Er zijn risico’s als u uw computer gebruikt voor cryptohandel voor andere informele internet-browsingactiviteiten, en u dient deze te weten;
 • Het is belangrijk om uw software regelmatig te patchen en uw besturingssysteem te upgraden, en u moet weten hoe u deze moet doen;
 • Het hebben van te veel cryptocurrency op een web- of mobiele portemonnee is riskant en u moet begrijpen waarom.

Investeren in blockchain vereist dat u cryptocurrencies aanhoudt en zonder redelijke computervaardigheden loopt uw ​​zuurverdiende geld gevaar.

Bereid uw blockchain-investeringsstrategie voor:

Investeren brengt risico’s met zich mee, en om beloningen te oogsten, moet u uw strategie voorbereiden. U moet zich als volgt concentreren op drie belangrijke aspecten:

 1. Hoeveel gaat u investeren: hoewel het grotendeels afhangt van uw financiële situatie, moet u er rekening mee houden dat u alles kunt verliezen. Investeer geen bedrag dat u niet wilt verliezen.
 2. Hoelang gaat u investeren: Blockchain is een nieuwe technologie en er zal de komende dagen veel werk gebeuren voordat het op grote schaal wordt toegepast. Een technologie heeft tijd nodig om te rijpen. U moet minimaal 3 jaar belegd blijven, bij voorkeur veel langer.
 3. Hoe gaat u investeren: u moet bepalen of u handelt in cryptocurrencies, of investeert in ICO’s, of investeert in ‘contracten voor verschillen’ (CFD’s) met gereguleerde cryptocurrency-makelaars.

Handel in crypto-uitwisselingen:

U vindt cryptocurrency-uitwisselingen, dit zijn websites waar u fiat-valuta’s kunt storten en cryptocurrencies kunt kopen. U kunt besluiten om ze aan te houden of te verkopen op de crypto-uitwisselingen.

U moet het volgende doen:

 1. Open een account bij een crypto-uitwisseling;
 2. Stel uw web- en hardwareportefeuilles in;
 3. Specificeer uw handelspaar, zoals Bitcoin (BTC) / USD;
 4. Stort fiat-valuta en koop in ruil cryptocurrencies;
 5. Voer transacties uit zoals verkopen op de beurs met uw webportemonnee;
 6. Bewaar uw cryptocurrencies veilig in de hardware-portemonnee.

Hoewel er veel crypto-uitwisselingen zijn, zoals Coinbase, Bittrex, Binance, enz. U moet naar verschillende factoren kijken voordat u een uitwisseling kiest, bijvoorbeeld reputatie, gebruiksgemak, hun vergoedingen en munten die ze vermelden.

ik raad aan Coinbase, het is heel gemakkelijk voor een nieuwe handelaar, geeft veel munten weer en biedt een goede liquiditeit. MyEtherWallet is een goede webportemonnee, en ik raad het aan Ledger Nano S als uw hardwareportefeuille.

Onthoud dat alle incidenten van cryptocurrency-hacks aanvallen waren op de centrale servers van crypto-uitwisselingen, dus gebruik webportefeuilles alleen voor het uitvoeren van transacties. Mobiele portemonnees zijn riskanter en laten zo min mogelijk munten achter. Als u uw munten niet gebruikt, bewaar ze dan altijd in uw hardwareportefeuille.

Investeer in ICO’s:

ICO’s zijn ongereguleerde crowdsale-evenementen die de blockchain-cryptocurrency-startups steeds vaker gebruiken om geld in te zamelen. Hun populariteit neemt toe, bijvoorbeeld voor in 2017 hebben de blockchain-start-ups 5,6 miljard dollar opgehaald in ICO’s.

 

Jij moet bereid u goed voor op het investeren in ICO’s door de volgende stappen te nemen:

 • Bestudeer de samenstelling van het projectteam. Het projectteam moet zeer geloofwaardig zijn met een sterke staat van dienst in het implementeren van blockchain-cryptocurrency-projecten, met name in die specifieke branche.
 • Lees de ICO-whitepaper goed, het moet het projectidee duidelijk uitleggen en een duidelijke beschrijving van de technologie geven.
 • Controleer de huidige status van het project. Als het team een ​​werkend prototype of open-sourcecode voor werk in uitvoering heeft, hebben ze vooruitgang geboekt. Als ze alleen een whitepaper hebben en geen code, kan het project uitvoeringsproblemen krijgen.
 • Controleer de juridische en regelgevende paraatheid van het project.
 • Ontdek wat de ongelooflijk goed geïnformeerde cryptocommunity en blockchain-experts te zeggen hebben over het project. Volg nieuws en discussies over het project in sociale media en chat-apps zoals Telegram. Lees de discussies over het project op Reddit en bekijk belangrijke forums zoals Bitcointalk.

Ik raad deze gids ook aan om ICO’s in detail te begrijpen.

Investeren in blockchain zonder cryptocurrencies aan te houden:

Als u zelf geen cryptocurrencies bezit, kunt u er toch in beleggen. Hiervoor moet u gereguleerde cryptocurrency-makelaars inschakelen die handelen in ‘contracten voor verschil’ (CFD’s).

CFD’s zijn contracten tussen de handelaar en de gereguleerde makelaars. Het verschil tussen de prijs bij binnenkomst en die bij vertrek vertegenwoordigt de winst of het verlies van de handelaar. Onthoud dat er minder gereguleerde cryptocurrency-makelaars zijn die CFD’s aanbieden.

Samenvattend is investeren in ICO in veel opzichten vergelijkbaar met de traditionele investering. U moet zich concentreren en het volgende doen:

 1. Bestudeer de markt en technologie goed. Ontwikkel vakkennis.
 2. Maak een strategie voor uw investering.
 3. Voer uw investeringsstrategie goed uit, waarbij u optimaal gebruik maakt van de beschikbare tools en kennisbronnen. Blijf lang in het spel, deze technologie is er voor de lange termijn.

 

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me