Als je erover nadenkt, Bitcoin is al oud geworden en de pasgeborenen heersen op het slagveld. Destijds werd de blockchain-technologie alleen gebruikt voor het valideren van transacties en meer voor een digitaal geldsysteem. Nou, dat is slechts een eenmalig gebruik van de technologie die is ontwikkeld door Satoshi Nakamoto. Ethereum is het eerste blockchain-netwerk dat de wereld heeft laten zien dat een blockchain veel meer kan zijn dan een valuta-onderhoudssysteem. De voordelen van het gedecentraliseerde platform van Ethereum zijn legio en het kan het internet zoals we dat kennen opnieuw definiëren.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde software platform waar u uw applicaties kunt bouwen en starten. Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Ethereum zit in hun applicaties. Bitcoin gebruikte de blockchain-technologie om een ​​nieuw transactiesysteem te creëren dat de behoefte aan een externe validator zoals banken oplost.


Ethereum heeft ook een eigen valuta- en transactiesysteem, maar is eigenlijk veel meer dan dat. Het is het eerste systeem dat Smart Contracts voor ons heeft geïntroduceerd.

Het slimme contract: eenvoudig uitgelegd

Slim contract is een mooie naam voor een code waarmee een gebruiker alles kan afhandelen dat waarde heeft. Het kan geld, eigendom, bedrijfsaandelen en goud zijn, eigenlijk alles!

Maar hoe? Laten we een scenario aannemen. John wil Lisa betalen als ze klaar is met het schrijven van een boek voor hem. Maar John wil een geweldig boek! Hij besluit dat hij alleen betaalt als Lisa 20 hoofdstukken van elk 3.000 woorden schrijft en deze binnen 30 dagen afrondt. Maar John was een oplichter die in de lucht verdween, hoewel Lisa aan alle voorwaarden voldeed.

Een slim contract kan Lisa redden van dergelijke scenario’s. Het is een contract tussen twee individuen. Er zijn codes in elk blok Ethereum. Wanneer twee partijen akkoord gaan met de voorwaarden die ze eerder hebben besloten, valideert het systeem deze automatisch. Dus Lisa kon zichzelf redden als ze een slim contract met John sloot.

Beide partijen blijven anoniem, maar het contract zal ter validatie in het grootboek worden opgenomen.

De Ethereum Virtual Machine (EVM)

De EVM is een wat ingewikkeld idee. Luister dus heel goed! EVM is in feite een geschikt hardware- en softwarecorrelatiesysteem dat de slimme contracten mogelijk maakt. Deze virtuele machine kan de niet-vertrouwde codes binnen het Smart Contract uitvoeren door alle machines (computers) die op het netwerk van Ethereum zijn aangesloten.

Een slim contract valideert de transactie wanneer aan de vereiste is voldaan. De EVM is de complete Turing-software die deze slimme contracten gebruiken om problemen op te lossen.

DApps: Het ultieme gebruik en de voordelen van het gedecentraliseerde Ethereum-platform

Oké, dus waar kun je de technologie van het gedecentraliseerde platform van Ethereum gebruiken? Het antwoord is DApps. DApps zijn gedecentraliseerde apps.

Bijna alle grote websites hebben een gecentraliseerde server. Het grootste probleem met deze gecentraliseerde server is dat als één persoon het hackt, ze alle gevoelige gegevens van alle websites op de server kunnen krijgen. De server kan ook te maken krijgen met crashes. Er is gewoon te veel afhankelijkheid van de gecentraliseerde server.

Stel je nu voor dat je een gedecentraliseerde server hebt die slechts een fractie van alle gegevens bevat. Dus als een server crasht of wordt gehackt, zullen de website-eigenaren niet alle gegevens verliezen.

Bovendien kunnen de overheid of internetregulerende organisaties geen enkele website verwijderen, aangezien de gegevens over het hele netwerk verspreid zijn. Niemand kan dus het internet zo besturen. Zoals u weet, was het idee van internet om informatie voor iedereen gratis te maken. Met het gedecentraliseerde platform is het nu mogelijk.

U ziet dus dat de voordelen van het gedecentraliseerde Ethereum-platform legio zijn.

Gedecentraliseerde Autonome Organisatie (DAO)

Een van de briljante voordelen van het gedecentraliseerde Ethereum-platform is dat een groep gelijkgestemde mensen kan samenwerken om een ​​project af te ronden. Het beste is dat er geen enkele leider van de groep is, wat betekent dat de groep gedecentraliseerd is. Lees hier meer over “DAO”.

Dit kan gebeuren als nog een entiteit die is gebonden door een slim contract, werkt om één enkel verenigd doel te bereiken. Het systeem lost de DOA op na het bereiken van het doel. Noem het de toekomst van banen en kantoren.

Bekijk onze vergelijkingen:

  • Bitcoin versus Ethereum? Wat is het verschil?

  • Ethereum versus Litecoin: waarom LTC voor transacties is en ETH voor slimme contracten?

  • EOS VS Ethereum: een potentiële Ethereum-moordenaar!

  • Ardor vs Ethereum: wat zijn de voor- en nadelen?

  • NEO versus Ethereum: wat beter is?

  • Ethereum versus Ripple: diepgaande vergelijking

Laatste woorden

Met nieuwe uitvindingen komen nieuwe mogelijkheden aan het licht. Het gedecentraliseerde platform van Ethereum creëert al nieuwe horizonten. Het kan de aard van internet gewoon opschudden. Het platform zou de contracten onveranderlijk en fraudebestendig maken.

Bovendien zal er geen downtime van de apps zijn, aangezien de server nooit down zou gaan. Alleen de tijd kan uitwijzen waar deze technologie in de toekomst naartoe zou gaan.

Lees meer, de ultieme lijst met blockchain-protocollen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me