In de moderne wereld gaat alles snel terwijl de technologie om ons heen in hoog tempo vooruitgaat. Een perfect voorbeeld van de moderne technologie en de impact ervan is Bitcoin. Het zorgde voor een revolutie in het concept van valuta voor de hele wereld. Maar weet u wie de mensen achter dit revolutionaire concept zijn? Weet jij wie Hal Finney is? Hij is een van de mannen die de wereld voor ons allemaal heeft veranderd.

Laten we in dit gedetailleerde artikel een blik werpen op zijn leven en bijdrage aan de cryptocurrency-industrie.

Wie is Hal Finney?

Zijn volledige naam is Harold Thomas Finney II. Dus wie is hij? Hij wordt beschouwd als de pionier en ontwikkelaar van Bitcoin-valuta.


In feite zou het verhaal van Bitcoins onvolledig zijn zonder Hal Finney en zijn enorme bijdrage aan de ontwikkeling en wereldwijde erkenning en acceptatie te noemen..

Er wordt zelfs algemeen aangenomen dat hij zelf Satoshi Nakamoto is die Bitcoin-transacties introduceert die alleen tussen twee personen konden plaatsvinden. Mensen geloofden dat hij zich achter de verzonnen naam verstopte. Hij maakt zich misschien zorgen over de weerslag van het establishment. Dit komt doordat het concept een uitdaging was voor de Amerikaanse dollar.

Voor meer details kun je dit artikel over Satoshi Nakamoto hier lezen.

Finneys strijd

Er is echter veel meer in het leven van Hal Finney behalve zijn onmiddellijke erkenning als een pionier op het gebied van Bitcoin. Vooral zijn heroïsche strijd met zijn ziekte. Zijn moed in het licht van de ziekte en zijn focus op het werk dat hij moet doen, is een inspiratie voor velen van ons.

Alleen al deze bijzondere prestatie, gefocust blijven en strijden tegen een sluipende handicap en een zekere dood, is niet wat we in het dagelijks leven tegenkomen. Om een ​​glimp op te vangen van hoe zijn gedachten letterlijk in woorden veranderen, moet je zijn laatste ‘post​De post zelf is voor velen een inspiratiebron.

Om eerlijk te zijn, als iemand mij vraagt ​​wie Hal Finney is? Bovenal zijn bijdragen aan cryptocurrencies, hij is de man die met moed vocht tegen een dodelijke ziekte en tot de laatste dag aan zijn passie bleef werken.

Vroege leven & Carrière

Geboren in Coalinga, Ca. in 1956 behaalde Hal Finney zijn professionele opleiding aan het ‘California Institute of Technology. Hij voltooide zijn B.S. in Engineering in 1979 van de universiteit. Voor meer details over zijn vroege opleiding, alstublieft kijk hier.

Een jaar voor zijn afstuderen werd Hal ingehuurd door ‘APh Technology Consultants’ (ingehuurd door ‘Mattel’). Hij kreeg aanvankelijk de opdracht om aan hun kassasoftware te werken.

wie is hal finney

Afbeeldingscredits: Wikipedia

Hal Finney werkte vervolgens aan de geluidseffecten van de videogames die door het bedrijf waren ontwikkeld. Dat deed hij met succes en was zelfs in staat om met nieuwe effecten op de proppen te komen. Al snel ontwikkelde hij zelfstandig videogames. Behalve games ontwikkelde hij ook een aantal andere software.

In het bijzonder ontwierp hij & ontwikkelde een spectrometer voor Bausch & Lomb. Hij ontwikkelde ook een aantal innovatieve camerabesturingssoftware voor een Hollywood-huis met speciale effecten. Hal bleef tot 1986 bij APh werken.

Vanwege zijn intuïtie voor encryptie, begon Hal samen te werken met Phil Zimmermann bij de ontwikkeling van PGP (Pretty Good Privacy). Toen Phil in 1996 de PGP Corporation oprichtte, sloot hij zich onmiddellijk bij hem aan. Hij bleef in die organisatie tot aan zijn pensionering in 2011.

Professionele ontwikkeling

Als je rondkijkt, vind je maar een paar professionals die een passie ontwikkelen voor hun vakmanschap. Dus terugkomend op de vraag wie Hal Finney is, hij was een van zulke individuen. Terwijl hij bij PGP Corporation werkte, bleef hij zijn vaardigheden op het gebied van softwarecodering verbeteren en experimenteren met innovatieve ideeën, ongeacht wie ze had geïnitieerd.

Zo raakte hij vertrouwd met Cypherpunks en ontwikkelde hij zelfs de eerste zogenaamde ‘anonieme remailer’ (een cryptografisch gebaseerde remailer) die hij enige tijd runde. Hij creëerde ook herbruikbare proof of work RPOW in 2004.

Hij raakte ook meteen geïnteresseerd toen Satoshi in 2008 het concept van cryptocurrency naar voren bracht. Lees meer over wat cryptocurrency is en hoe het kan worden gebruikt in onze vorige blogpost.

Hal Finney werd de eerste persoon die de allereerste release van cryptocurrency-software verwierf. Hij werd ook de eerste ontvanger van Bitcoins. Vanaf dat moment raakte hij zo verdiept in de ontwikkeling en verspreiding van Bitcoins dat veel mensen nog steeds geloven dat hij het zelf was, en niet Satoshi Nakamoto die er eigenlijk de hele tijd achter zat..

Dit geldt des te meer sinds Satoshi’s ware identiteit in de vergetelheid is geraakt, waardoor de vraag rijst wie Hal Finney is.?

In de loop van de volgende jaren, toen hij ervoor zorgde dat de ontwikkeling, evenals de verspreiding, van Bitcoins steeg & terwijl hij liep, concentreerde hij zich meer op zijn software-upgrade die, naar het schijnt, zijn onverzadigbare behoeften om tot ver in de toekomst door te werken soms niet kon bijhouden. Hij verbeterde de Bitcoin-software aanzienlijk en opereerde ook als een van de eerste miners van het Bitcoins-netwerk.

In het jaar 2010, toen Bitcoins al een modewoord was geworden in de pers en media, ontwikkelde hij een ‘offline’ portefeuillesysteem om de Bitcoins op te slaan. Ook dat concept kreeg meteen bijval.

Persoonlijke gezondheidsproblemen

Hal Finney bleef tot zijn vroege vijftiger jaren fysiek superfit. Hij liep zelfs marathons en was van plan om progressief langere runs te ondernemen.

Maar toen kreeg hij plotseling de diagnose ALS-syndroom (Amyotrofische Laterale Sclerose). Zijn kracht ging geleidelijk weg, zijn spierbewegingen werden beverig en zelfs zijn stem klonk onduidelijk. Op dat beslissende moment besloot Hal het allemaal moedig onder ogen te zien en zich aan te passen aan zijn verslechterende fysieke beperkingen.

Hij bleef onophoudelijk werken, paste zich aan zijn steeds verslechterende fysieke toestand aan en bleef toch opgewekt. Zijn mentale vermogens functioneerden nog steeds, net als zijn altijd nieuwsgierige brein dat bleef verkennen en experimenteren met nieuwe ideeën..

Ondanks dat hij in een elektrische rolstoel zat en door buizen werd gevoed en ademde, ging Hal door met zijn werk. Hij ontwikkelde zelfs een middel om zijn rolstoel aan te passen door zijn oogbewegingen te gebruiken door hiervoor een Arduino aan te sluiten. Hij gebruikte op dezelfde manier een commercieel eye-tracker-systeem om zijn computer te bedienen.

Niets kon zijn opmerkelijke veerkracht en verlangen om te blijven werken aan wat zijn levenspassie was, in de weg staan. Tot zijn laatste toe ging hij door met het programmeren en schrijven van codes en het bereiken van zijn zichzelf toegewezen doelen.

Doodsbrief

Hal Finney blies zijn laatste adem uit op 28 augustus 2014. In overeenstemming met zijn wens & plannen, is zijn lichaam cryonisch ingevroren en bewaard in een speciale faciliteit die wordt beheerd door de Alcor Life Extension Foundation. Klik hier voor meer details.

Dit is in overeenstemming met zijn eigen futuristische trend en vooruitzichten die het kenmerk zijn geweest van zijn levenslange inspanningen.

Een jaar voor zijn dood schreef hij zijn autobiografie met de toepasselijke onderschrift “Bitcoin en ik”. Deze simpele one-pager lijkt meer gefocust op zijn werk en opwinding om meer te doen, dan op zijn eigen ernstige gezondheidsproblemen die zijn fysieke vermogens hadden overschaduwd, maar niet op zijn sterke vastberadenheid en wilskracht..

Als hij het al had, noemde hij alleen zijn gezondheid, alsof hij terloops was, en nooit wilde afdwalen van zijn gepassioneerde verhaal van werk-in-hand. Die autobiografie die ‘recht uit zijn hart leek te zijn gestroomd’ is honderden en duizenden keren gelezen met een ongelooflijk groot aantal commentaren en welverdiende lofbetuigingen van zijn ontelbare fans van over de hele wereld..

Sinds zijn dood wordt Hal Kenney naar behoren herinnerd door de steeds groeiende ‘Bitcoin-gemeenschap’ die hem elk jaar op de jaarlijkse verjaardag van Bitcoins.

LOFREDE

Hal Finney had een unieke persoonlijkheid. En hiervoor bleef hij tot aan zijn dood tevreden, dankbaar en optimistisch. Zelfs in zijn toestand van ziekte, waar hij zijn snel naderende einde kon onderscheiden, bleef hij opgewekt en paste hij zich altijd aan zijn verslechterende fysieke toestand aan.

Weinigen in zijn plaats zouden zo dapper en realistisch zijn geweest en konden gefocust blijven op hun ‘werk in de hand’ als Hal. De enige andere persoon die in me opkomt als iemand met een even sterke wil en opmerkelijk vergelijkbare status, is Stephan Hawkins. Zijn leven en prestaties zullen een bron van inspiratie blijven voor de komende generaties.

Hal Finney & Bitcoins

Het concept en het woord ‘Bitcoin’ zullen altijd synoniem blijven met de naam van Hal. Als je over Bitcoins leest, wil je misschien ook weten wie Hal Finney is? Om eerlijk te zijn, hij is de meest mysterieuze persoonlijkheid in de cryptocurrency-wereld.

Zelfs als hij niet de echte bedenker en auteur was van deze futuristische valuta (hij heeft het nooit echt beweerd), toch zouden Bitcoins nooit zijn omgezet in praktische realiteit als Hal Finney’s snelle en proactieve benadering niet was geweest.

Zijn revolutionaire ideeën zorgden er letterlijk voor dat Bitcoins van de grond kwam en dat ze als zodanig algemeen aanvaard werden. Zijn citaten over de werkzaamheid van cryptocurrency hebben een belangrijke rol gespeeld bij het versterken van de geloofwaardigheid van Bitcoins. U zult vooral zijn relevante opmerkingen hier willen lezen.

Hal deed de allereerste Bitcoin-transactie en gaf daarmee sterk zijn eigen overtuiging over het praktische gebruik en de reële waarde van deze unieke cryptovaluta. Hij zorgde er dus voor om het in realiteit om te zetten. De aanvankelijke scepsis nam snel af toen hij zelf de eerste koper van Bitcoins werd. Hij werkte ook aan de software om de authenticiteit en aanvaardbaarheid ervan te garanderen.

Bitcoin uitvoeren

– halfin (@halfin) 11 januari 2009

Zelfs al in 2009 geloofde Hal in het idee dat elke Bitcoin uiteindelijk 10 miljoen dollar waard zal zijn.

Dat was minstens vijf jaar voordat de genoemde cybervaluta tot onvoorstelbare niveaus piekte. Voor details hierover, klik op hier. De rest is geschiedenis en we leven er doorheen.

Leven & Prestaties

Ik vind het leven van Hal Finney als een leven van consistentie, extreme passie en een unieke focus op innovatie en een futuristische benadering. Het lijkt erop dat sinds hij zijn universiteit verliet, er in zijn leven geen weg meer was geweest.

Vanaf het begin van zijn professionele carrière werkte Hal aan programmeerprojecten en het ontwikkelen van programma’s voor verschillende videogames. Misschien had hij geluk (of misschien was het andersom!) Dat hij al snel in contact kwam met Phil Zimmermann. Gelukkig deelden ze allebei dezelfde interesses, waardoor ze een geweldig team vormden.

Zijn toetreding tot Phil’s PGP Corporation was een logische ontwikkeling en het hoogtepunt van identieke ideeën die ook zorgden voor het daverende succes van PGP Corporation zelf. Alleen al het feit dat hij volledige professionele voldoening genoot door voor PGP te werken, komt duidelijk tot uiting in zijn beslissing om bij deze organisatie door te gaan tot aan zijn pensionering, die hij nam vanwege zijn (toen) verslechterende lichamelijke gezondheid..

Als we echter door Hal’s relatief korte, maar opmerkelijke carrière kijken, zien we dat zijn hart was waar zijn passie lag. Dus zelfs toen hij bij PGP Corporation werkte, ging hij door met zijn streven naar innovatie voor de toekomst.

Het was vanwege dit verlangen dat Hal betrokken raakte bij ‘cypherpunks’ – ietwat freelance ontwikkelaars. Ze hebben vrijelijk zijn onwankelbare steun en aanmoediging erkend die ze op dat bepalende moment van hun vroege leven kregen; velen van hen veranderden later in experts ‘bij uitstek’ in hun respectievelijke gebieden van softwareontwikkeling.

Eenvoud & Focus

Verschillende van Hal’s interviews – gegeven voor en tijdens de periode van zijn ziekte, onthullen zijn eenvoudige aard, een openhartige erkenning van mislukkingen en successen, zijn vaste toewijding aan de toekomst en zijn verlangen om verder te kijken en te praten dan zijn eigen fysieke. verlammende toestand en problemen.

U kunt zijn zoiets doornemen interview voor meer kennis over het onderwerp. Hier is zijn laatste bericht nogmaals om u te laten zien wat een opmerkelijke inspiratie hij was.

Gezinsleven

Als laatste, maar niet de minste, wie is Hal Finney voor zijn gezin? Ondanks zijn praktisch workaholic passie voor zijn niet aflatende honger naar ontwikkeling, maatwerk, innovatie, aanpassingsvermogen en resultaatgerichte aanpak, was Hal Finney een eenvoudige familieman.

Hij voedde zijn kinderen, een zoon en een dochter om ook technisch onderlegd te worden, niet door dwang maar door keuze. Zijn liefhebbende vrouw bleef bij hem totdat hij zijn laatste adem uitblies. Hij stierf een vreedzame dood, volledig tevreden en comfortabel met zijn nalatenschap.

Wie is Hal Finney? De laatste woorden

Hal Finney stond bekend om zijn hartelijkheid en vrijgevigheid bij zijn collega’s. Hij wordt beschouwd als een genie die heeft bijgedragen aan cryptocurrency terwijl hij vocht tegen een dodelijke ziekte.

Toen Satoshi nog steeds een mysterieuze figuur is, geloven velen dat Hal Finney eigenlijk Satoshi was.

Als het waar is, dan is het antwoord op de vraag Wie is Hal Finney – hij is de oprichter van Bitcoin.

Maar om eerlijk te zijn, veel dingen over hem zijn nog steeds een mysterie. Is het echt Satoshi? Is hij de man achter Bitcoin? Het lijkt erop dat het een mysterie zal blijven tenzij Satoshi naar voren komt of de vrouw van Hal haar stilte verbreekt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me