Als je op mij lijkt, en daarmee bedoel ik een cryptoliefhebber. Dan heb ik gelijk als ik beweer dat je crypto leeft en ademt. Als dat het geval is, moet je contact hebben gehad met Nick Szabo. Als je dat niet hebt gedaan, maak je dan geen zorgen, vandaag is je geluksdag. Je zult weten wie Nick Szabo is.

Hij is misschien geen begrip zoals Vitalik Buterin of Satoshi Nakamoto. Maar wat Crypto City betreft, hij is zo dicht bij de burgemeester van de stad. Geloof je me niet? Welnu, hier is een feit dat u versteld zal doen staan. Kent u slimme contracten? Ja, de beroemde slimme contracten die een begrip zijn. Hij bedacht ze. Dat is hoeveel invloed hij heeft in de cryptostad.

Om die reden wil je meer weten van deze man Nick Szabo. Alles wat je van bovenaf weet, is een topje van de ijsberg. Wacht even, en je zult versteld staan.

Wie is Nick Szabo?


Van deze man is niet veel bekend. De man geniet zeker van zijn privacy. Afgezien van het traceren van zijn wortels in Hongarije, is de rest blanco. Hij houdt een blog bij op wiens biografiegedeelte een verzameling recensies over zijn werken is.

Onderwijs en interesses

Nick Szabo is een Amerikaan. Hij heeft een graad in Computerwetenschappen aan de Universiteit van Washington. Hij heeft ook een doctoraat in de jurisprudentie van de George Washington University of Law. Voor zijn voortdurende werk in de academische wereld kende Universidad Francisco Marroquín een ereprofessoraat toe.

Nick heeft interesses in geschiedenis, recht en onderzoek.

Nick Szabo Research.

Door zijn passie voor onderzoek heeft hij veel literatuur gepubliceerd. Zijn papers, essay en tutorials over verschillende onderwerpen zijn geniaal, het meest opvallende van zijn onderzoek zijn papers over BitGold en smart contract. We zullen de twee later verkennen.

Hij pakt al zijn onderwerpen met autoriteit aan. Maar zijn werk over cryptografie, blockchain en Bitcoin is opwindend. Hij gaat dieper in op de functionaliteit van de cryptowereld.

Nick Szabo gaat de hele wereld over om lezingen te geven over cryptocurrency.

Wat geeft hem zoveel relevantie in Crypto City?

Vraagt ​​u zich af wat de man zoveel invloed geeft? Hoe zit het met, ik vertel je dat hij de basis heeft gelegd waarop Bitcoin is gebouwd. Bitcoin werd bedacht in 2007 en vrijgegeven voor het publiek in 2009. Bitcoin maakte gebruik van het idee van slimme contracten. Nick Szabo visualiseerde het idee meer dan een decennium vóór Bitcoin.

Bovendien geven Nick’s geschriften in zijn paper uit 2003 over Bit Gold hem een ​​voordeel. Sommige mensen geloven dat hij de mysterieuze maker van Bitcoin is: Satoshi Nakamoto.

Nick Szabo Satoshi Nakamoto ook?

Het mysterie over wie Satoshi Nakamoto is, is eindeloos. Het eindeloze debat lijkt nog een tijdje bij ons te zijn. Nick Szabo wordt in verband gebracht met de echte Satoshi Nakamoto. Beweert dat hij naar buiten is gekomen om te weerleggen.

Waarom is het vermoeden dat Nick Szabo Satoshi Nakamoto is? Onderzoek door een team van onderzoekers van de Aston University in Birmingham, Engeland, heeft een stem. Het centrum voor forensische taalkunde van de universiteit analyseerde de literatuur van Nick. Ze ontdekten dat zijn schrijfstijl zo was in de Bitcoin White paper.

Dus, maakt dat hem Nakamoto? We weten het niet zeker. Wat we echter weten, is dat hij geniaal is. Bovendien weten we dat hij misschien de echte Nakamoto is. Of misschien heeft hij deel uitgemaakt van een Bitcoin-creatieteam. Het mysterie is echter een verhaal voor een andere dag.

Nick Szabo op Trusted Parties

In zijn paper ‘Trusted Third Parties Are Security Holes’ geeft hij zijn mening. Voor hem verraden vertrouwde partijen wat ze moeten oplossen. Vertrouwde partijen zijn ontworpen om de commerciële beveiliging te verbeteren. Commerciële beveiliging omvat bescherming tegen; inbreuk op gegevens, privacy, integriteit en eigendommen. In Nicks argument is hij tegen vertrouwde partijen. Bovendien vindt hij dat vertrouwde partijen te duur en te riskant zijn.

Hier zijn enkele van zijn redenen. Ze beperken de verbeelding. Het ontwerpen van een derde partij die vertrouwt op protocollen is eenvoudig. Het beperkt dus de verbeeldingskracht om met degenen te komen die dat niet doen. Vertrouwde partijen hebben een verborgen agenda en belangen. Bovendien zijn de transactiekosten te hoog.

“Een vertrouwde derde partij is er een die niet bestaat” – Nick Szabo.

Hij is dus een geweldige anti-vertrouwde derde partij kruisvaarder.

De crypto-reis van Nick Szabo

Voordat de eerste cryptocurrency werd uitgevonden, hield Nick zich bezig met cryptografie. Hij heeft veel werk om dit te bewijzen. Bovendien creëerde hij in 1996 slimme contracten. Dus toen Bitcoin in 2009 werd uitgebracht, was hij er klaar voor. Samen met enkele opmerkelijke namen; Hal Finney en Craig Wright. Hij was een van de eersten die zich achter de Bitcoin-blockchain stortte. Ze namen het idee vrijwel onmiddellijk op.

Andere cryptocurrencies zoals Ethereum, EOS en vele anderen volgden Bitcoin. Met deze inzendingen wordt zijn invloed alleen maar groter. Zijn idee voor slimme contracten blijft groeien. Zijn betrokkenheid bij crypto is zo groot dat hij een eenheid is. 1 miljoenste van een Ether is 1 Szabo. Ether is het Ethereum-token.

Tot nu toe hebben we vastgesteld dat Nick een kracht is in crypto. Bovendien is het duidelijk dat de man een genie is. Er is echter veel aan deze man. Je wilt niet weggaan voordat je de rest van het verhaal hebt begrepen. Blijf daar hangen en leer meer over wie Nick Szabo is.

Waarom is Nick Szabo zo privé??

Het onderwerp dat Nick zo’n privéman is, is niet in kaart gebracht. Er is geen eenduidig ​​bewijs waarom hij zoveel voor zichzelf houdt. We kunnen echter alleen maar speculeren. Kunnen we?

Nou, de meest redelijke verklaring is: Nick houdt van zijn werken om voor hem te spreken. Zoals eerder vermeld, bevat zijn biografiegedeelte in zijn blog recensies van zijn werk. Trouwens, de blog gaat helemaal over literatuur die hij heeft onderzocht, dit is een man die meer trots is op zijn werk dan op zichzelf.

Er kunnen echter nog andere redenen zijn. Ik heb je de mijne gegeven, wil je mij die van jou geven? Nou, ik wacht.

Wie is Nick Szabo: projecten en ideeën

Nick is een stille cryptografische meester. Hoewel hij achter de schermen aan de touwtjes trekt, heeft Nick zijn bijdragen in blockchain.

Je zou gemakkelijk kunnen zeggen dat het beste wat hem kan overkomen, het ontwerpen van een mechanisme voor een digitale valuta is. Het mechanisme was de inspiratie voor de Bitcoin-blockchain.

Door de verbinding van het Bit Gold-mechanisme en Bitcoin is Nick ‘Satoshi Nakamoto’. Ook zijn mensen verder gegaan om hem ‘Nickimoto’ te noemen. Voor inspanningen en eerste relaties met de eerste blockchain.

Nick is een van de ontwikkelaars en promotor van blockchain. Nick heeft ook ideeën bedacht die tegenwoordig deel uitmaken van de blockchain-industrie.

De belangrijkste van zijn bijdragen is slimme contract-idealisatie en Bit Gold-ontwerp. Inclusief hen zijn gedachten die hij heeft gedeeld om blockchain vooruit te helpen. Dus, ontdek wat en hoe hij zijn naam heeft laten tikken.

Slimme contractconceptie

Een contract is een juridische overeenkomst tussen partijen waarin hun verantwoordelijkheden jegens elkaar worden uiteengezet. Nick’s idee was om dit digitaal te maken.

Als je toevallig over crypto en blockchain leest, kom je op slimme contracten. Hun potentieel is onvoorstelbaar. Met slimme contracten verandert de manier waarop een branche werkt.

Gehoord van ICO’s en hun tokens? Ze vormen de basis van de slimme contractuitvinding.

Nick Szabo bedacht slimme contracten in 1995. De beste huidige implementaties van het slimme contract zijn Ethereum en EOS. Het nakomen van beloften met betrekking tot andere beloften is de basis van slimme contracten. Deze digitale contracten worden uitgevoerd binnen computernetwerken.

De voorstanders van dit concept bewonderen de eigenschap dat het derden afschaft.

Nick smart contract coinage verwijst naar traditionele papieren contracten als wet code. De munten gaan verder om de voordelen van smart contract als een droge code te verklaren. Ook nauwkeurig en veilig binnen een blockchain. De verschillende interpretatie van Wet-code brengt het in diskrediet. Bovendien is het moeilijk om een ​​papieren contract af te dwingen.

In 1996 legde Nick de voordelen uit in een paper. In de krant schetst hij andere eerdere vormen die we slimme contracten noemen. Ze omvatten kassasystemen en elektronische gegevensuitwisseling. Gebruikt door grote bedrijven en SWIFT gebruikt door banken.

In de paper uit 1996 moet het slimme contractontwerp de contractuele clausules bevatten. De clausules zijn ingebed in de hardware en software. Contractbreuk duur maken voor de breker.

De fundamentele doelstellingen van het slimme contractconcept zijn verifieerbaarheid, observeerbaarheid, priviteit en afdwingbaarheid. Met het slimme contract kunt u dus een efficiënt systeem verwachten.

Voorloper van Bitcoin: Bit Gold

Bit Gold staat voor twee belangrijke eigenschappen van online transacties. Terwijl Bit staat voor het verzenden en ontvangen van informatie. Goud staat voor het systeem dat geen gebruik maakt van derden.

Nick ontwikkelde het Beetje goud mechanisme in 1998. Als cryptograaf stelde Nick een digitaal geldsysteem voor. In pogingen om het goudmarktsysteem te veranderen. Al te overdreven wilde hij derde partijen afschaffen die het gouden systeem inefficiënt maakten. Dus stelde hij een veilig cryptografisch proces voor.

Nick`s paper dat de Bit Gold schetste, werd niet geïmplementeerd. Zelfs daarmee is het papier een directe voorloper van de Bitcoin-blockchain. Als gevolg hiervan kun je genieten van de voordelen van blockchain met het idee van Nick.

Betrouwbare derde partijen zijn veiligheidslekken – Nick Szabo

Het citaat van Nick brengt derden in diskrediet. Hoewel hij ze als vertrouwd noemt, wenst Nick een protocol waarin de invloed van derden minimaal is. Aan hem moet het systeem worden overgedragen, opgeslagen en geprobeerd.

Betrouwbare derde partijen zijn kwetsbaar voor aanvallen. Met name het enkele feit van centralisatie leidt tot beveiligingslekken bij derden die zeer kostbaar zijn. Erger nog, u zult als derde partij rekening moeten houden met de extra kosten. Weet u wie de kosten zal dragen? De eindgebruikers van het systeem.

Bit Gold stappen

Hier zijn de stappen voor het voorstel van Nick’s Bit Gold:

  1. Creëren van een openbare string die bekend staat als challenge string
  2. Genereren van een proof-of-work-string uit de challenge-string door een van de computers in het netwerk
  3. Tijdstempel van de proof-of-work-string op een gedistribueerde manier
  4. Toevoeging van de challenge-tekenreeks en tijdgestempelde proof-of-work-tekenreeks aan een gedistribueerd titelregister
  5. De volgende challenge-reeks wordt gemaakt op basis van de voorgaande laatste challenge-bits
  6. De onvervormbare ketting van de titel wordt gecontroleerd op eigendomsverificatie
  7. Verificatie van challenge-bits, proof-of-work-string en het tijdstempel om de waarde van een string vast te stellen.

De stappen werken in een gedistribueerd systeem met verschillende servers die dezelfde services bieden, zoals tijdstempels en titelregistratiebewerkingen. U kunt vertrouwen op het systeem wanneer de veiligheid van tijdstempels en titelregistratie is gegarandeerd.

De blockchains die je vandaag ziet, zijn allemaal begonnen als resultaat van dit concept en andere technologieën.

Dankzij het Bit Gold-concept. Nu weet je wie Nick Szabo is in de start blockchain.

Nick`s gedachten over valuta

Nick heeft een goed begrip van geschiedenis, geld en cryptocurrency. Dit alles maakt zijn geschriften beter geïnformeerd, met een juridische achtergrond. U kunt de onschatbare bron van zijn geschriften niet missen.

Hij heeft verschillende soorten geschreven literatuur over wat hij het leukst vindt – blockchain en cryptografie. Ze strekken zich uit van 1993 tot nu. Sommige literatuur lijkt misschien niet relevant. Maar ze zullen nog steeds waardevol zijn in het denkproces over hoe de blockchain werkt.

Naast het schrijven van waardevolle literatuur over cryptografie, geld en eigendom, geeft Nick zich over aan zijn mening over cryptocurrency en blockchain.

Nick Sbazo Twitter

Afbeeldingscredits: @ NickSzabo4

In een recent tweet, Nick deelt de belangrijke verbeterpunten in cryptocurrency. Hij zegt dat in de komende jaren veilige opslag dan voorheen en gedecentraliseerde uitwisselingen belangrijk zijn. Met meer focus op de consument benadrukt hij het belang van gebruiksvriendelijke systemen.

Met betrekking tot beveiliging, Nick bekritiseerd EOS voor zijn centralisatiekwesties. Hij stelde dat het aspect van EOS-centralisatie het project kwetsbaar maakt voor inbreuken en aanvallen. Nog erger voor accounthouders, EOS kan accounts in beslag nemen en opschorten.

Een andere goede analyse door Nick is die van de geschiedenis van geld en zijn evolutie. Het inzicht uit deze analyse heeft nuttige informatie opgeleverd in cryptocurrency. In de analyse zegt hij dat we bestaan ​​in een status met meerdere valuta’s afkomstig van het ruilsysteem. Maar zelfs met technologie zul je nog steeds talloze valuta’s zien.

Gevolgtrekking

Er kan minder worden gezegd over het profiel van Nick. Maar zijn oeuvre spreekt boekdelen dat hij in blockchain, recht, technologie, geschiedenis, cryptografie en commercie zit.

Ondanks de verwarring in zijn rol als Satoshi Nakamoto, levert hij waardevolle bijdragen. En wat dat betreft respectabele en invloedrijke mensen in de wereld van cryptografie.

Als je een cryptoliefhebber bent zoals ik, neem dan de tijd om te weten wie Nick Szabo is.

Meer bronnen

https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2018/05/07/blockchain-as-an-application-platform/2/#788264649eb0

https://blogs.wsj.com/moneybeat/2014/04/16/bitcoin-creator-satoshi-nakamoto-unmasked-again/

http://uk.businessinsider.com/nick-szabo-ethereum-bitcoin-blockchain-history-satoshi-nakamoto-2015-11?IR=T

https://en.bitcoinwiki.org/wiki/Nick_Szabo

https://coincentral.com/who-is-nick-szabo/

http://unenumerated.blogspot.com/

https://archive.is/H8UGk

https://www.entrepreneur.com/article/233143

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me