De evolutie van blockchaintechnologie heeft geresulteerd in de opkomst van opwindende projecten die allemaal op de aandacht van mensen gericht zijn. EOS vs NEO is de nieuwste strijd die vorm krijgt, omdat ontwikkelaars platforms blijven verkennen voor het hosten van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties.

NEO en EOS zijn de afgelopen maanden in een stroomversnelling gekomen, gezien als waardige concurrenten van Ethereum (ETH), dat naar voren is gekomen als het gewenste platform voor de ontwikkeling van slimme contracten en gedecentraliseerde aanvragers.

Dus wat maakt EOS versus NEO opvallen als waardige Ethereum-killers?

NEO VS EOS: doel


NEO versus EOS

NEO is een blockchain-platform en cryptocurrency dat een schaalbaar netwerk van gedecentraliseerde applicaties wil bouwen. Het team achter de in China gevestigde cryptocurrency is van plan de manier waarop activa worden gedigitaliseerd te verbeteren met behulp van digitale identiteitstechnologie.

Dat gezegd hebbende, NEO is in wezen een slim contractplatform, net als Ethereum, dat het voor ontwikkelaars mogelijk maakt om te coderen en gedecentraliseerde applicaties te bedenken..

EOS is net als NEO ook een blockchain-project dat een hoge schaalbaarheid wil bieden voor de inzet van DApps en blockchains. Het noemt zichzelf het krachtigste op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde systeem dat de ontwikkeling, hosting en uitvoering van DApps mogelijk maakt.

EOS vs NEO: eigen valuta

EOS versus NEO

NEO is het native token dat het NEO-platform aandrijft dat wordt gebruikt voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties. Bij de aanvang werden 100 miljoen munten gemaakt in het Genesis-blok. Vijftig miljoen munten werden verkocht aan vroege investeerders en de resterende vijftig miljoen zitten vast in een slim contract. Elk jaar worden er 15 miljoen munten uitgegeven om de ontwikkeling van langetermijndoelen te financieren.

EOS is het teken dat kracht geeft EOS.IO, dat fungeert als een besturingssysteem op een computer die de EOS-blockchain beheert en bestuurt. Een ontwikkelaar moet EOS-munten bezitten in plaats van ze uit te geven, om de netwerkbronnen te gebruiken om gedecentraliseerde applicaties te bouwen en uit te voeren.

Tussen 26 juni 2016 en 1 juli 2017 zijn in totaal 200 miljoen of 20% van de totale EOS-tokens gedistribueerd. Momenteel worden er doorlopend 700 miljoen tokens gedistribueerd. 100 miljoen munten worden in een escrow bewaard voor block.one.

EOS vs NEO: transactiesnelheid en kosten

NEO vertrouwt op het consensusalgoritme Byzantine Fault Tolerance waarmee het tot 10.000 transacties per seconde kan ondersteunen. Voor consensusboekhouding worden knooppunten willekeurig geselecteerd om transacties op een netwerk te verwerken op basis van overlappende vertrouwensnetwerken. Momenteel rekent het NEO-project mensen geen kosten aan voor het gebruik van het netwerk.

EOS daarentegen is in populariteit gegroeid, deels vanwege het enorme aantal transacties dat het per seconde kan verwerken. Hoge schaalbaarheid betekent dat de blockchain van het project meer dan een miljoen transacties per seconde kan verwerken, door middel van horizontale schaalvergroting

EOS vereist niet dat mensen microbetalingen doen om taken op de blockchain uit te voeren of berichten te verzenden. In plaats daarvan mogen individuele ontwikkelaars hun transactiekosten bepalen, die doorgaans laag zijn. Bedrijven kunnen komen met hun strategieën voor het genereren van inkomsten.

NEO versus EOS: Blockchain-protocol

EOS.IO vertrouwt op gedelegeerd bewijs van inzet en een op rollen gebaseerd toestemmingsconcept voor operaties. Het blockchain-protocol zorgt voor flexibiliteit als het gaat om het nemen van directe beslissingen, zoals terugdraaien, bevriezen en repareren van apps die zijn geïnfecteerd door bugs.

NEO, aan de andere kant, gebruikt Byzantijnse fouttolerantie, waarvan wordt gezegd dat het een verbetering is van proof-of-work en proof-of-stake. Met dit algoritme kan iedereen die een NEO heeft, stemmen over wie hun consensusknooppunten zullen zijn die verantwoordelijk zijn voor het beslissen over een blok..

Vonnis

Zowel EOS als NEO hebben het potentieel om mee te groeien met de evolutie van cryptocurrency en blockchain-technologie. EOS lijkt echter een beter jaar te hebben gehad en lijkt een grotere kans te hebben om Ethereum te gebruiken als een voorkeursplatform voor slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties.

Lees verder

  • NEO dApps Ecosysteem: de volledige lijst

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me