Bij het maken van Ripple (XRP) versus Stellar Lumens (XLM) -vergelijkingen lijken de verschillen groter te zijn dan de overeenkomsten. De overeenkomsten in dit geval worden toegeschreven aan het feit dat Jed McCaleb die een belangrijke rol speelde bij de oprichting van Ripple, ook mede-oprichter van Stellar.

Bij het maken van Ripple het idee was om een ​​systeem te bedenken dat SWIFT zou kunnen vervangen bij het uitvoeren van grensoverschrijdende geldovermakingen. Ripple wordt dus gebruikt door multinationals en banken om wereldwijde betalingen te doen en dit wordt bereikt door zijn token over te dragen via het netwerk van Ripple, wat resulteert in liquiditeit op aanvraag. Stellar aan de andere kant was gemaakt om dezelfde doelen te bereiken, maar als non-profitorganisatie en specifiek om mensen te helpen die geen toegang hebben tot financiële diensten in arme landen.

XLM versus XRP: belangrijkste verschillen

De stellaire lumen versus rimpelverschillen houden daar echter niet op. Een ander belangrijk verschil betreft de manier waarop consensus wordt bereikt tussen de verschillende knooppunten van de twee protocollen. In de cryptocurrency-wereld zijn de meest voorkomende consensusmethoden het bewijs van inzet en bewijs van werk. De twee protocollen gebruiken echter geen van beide, maar hebben elk hun eigen verschillende consensusmechanisme. Ripple gebruikt bewijs van juistheid, terwijl Stellar het stellar consensusprotocol gebruikt.


Een ander belangrijk verschil in vergelijking met stellaire lumen tussen de twee digitale valuta’s is dat Ripple deflatoir is, terwijl Stellar inflatoir is. Team Stellar heeft aangegeven dat hun jaarlijkse inflatiepercentage 1% zal zijn, terwijl in het geval van Ripple het team heeft onthuld dat het aantal XRP-tokens in omloop in de loop van de tijd zal afnemen en dus een deflatoir effect zal hebben..

Meer gedecentraliseerd

Stellar wordt tot op zekere hoogte gezien als meer gedecentraliseerd in vergelijking met Ripple. Dit is een van de redenen waarom liefhebbers van gedecentraliseerde virtuele valuta en degenen die vasthouden aan de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto, het cijfer of de cijfers die worden gecrediteerd voor het maken van bitcoin, Ripple mijden omdat het als te gecentraliseerd wordt beschouwd. In het Ripple vs stellaire debat wint de laatste met betrekking tot decentralisatie.

Enkele van de overeenkomsten die bestaan ​​tussen de twee virtuele valuta’s zijn onder meer het feit dat in tegenstelling tot andere virtuele munten zoals bitcoin (BTC), noch Ripple noch Stellar mijnwerkers gebruiken. In het geval van bitcoin kan bijvoorbeeld mijnbouw worden uitgevoerd door iedereen die de client downloadt naar een apparaat waar elk apparaat dat deelneemt aan het systeem bekend wordt als het knooppunt. Hoewel ze nog steeds gedecentraliseerd zijn, laten Stellar en Ripple niet toe dat elke Tom, Dick en Harry hun eigen knooppunten runnen. In plaats daarvan runnen de twee hun eigen knooppunten op een aantal servers. Financiële instellingen die de technologie hebben overgenomen, mogen ook hun eigen knooppunten runnen in een zogenaamde toegestane blockchain.

Bekijk onze andere vergelijkingen:

  • Bitcoin versus Ethereum? Wat is het verschil?

  • Ethereum versus Litecoin: waarom LTC voor transacties is en ETH voor slimme contracten?

  • EOS vs Ethereum: een potentiële Ethereum-moordenaar!

  • Ardor vs Ethereum: wat zijn de voor- en nadelen?

  • NEO versus Ethereum: wat beter is?

  • Ethereum vs Ripple: diepgaande vergelijking

Overeenkomsten tussen de twee protocollen

Een andere overeenkomst in de vergelijking tussen ripple en stellaire is dat de twee virtuele valuta’s een gedistribueerd grootboek gebruiken bij de verificatie van de geldbeweging. Hierdoor worden de transacties binnen enkele seconden afgerond met een minimum aan kosten. Om dit lage tarief te bereiken, rekenen beide protocollen een fractie van een muntstuk. Stellar en Ripple hebben dus een prikkel om ervoor te zorgen dat de waarde van de munt laag wordt gehouden om de acceptatie over de hele wereld als betalingssysteem te vergroten..

Nog een andere Ripple vs Stellar-overeenkomst is met betrekking tot de munttoevoer. In beide protocollen is de levering van de munten in de controle van de ontwikkelaars. Dit is anders dan het geval van bitcoin, aangezien met betrekking tot de vlaggenschip cryptocurrency de vrijgave van nieuwe munten door het netwerk op een geleidelijke manier wordt gedaan totdat een vooraf bepaald cijfer is bereikt. Daarentegen kan het aanbod van XRP- en XLM-munten worden vergroot wanneer de ontwikkelaars daar zin in hebben. Dit is een deel van de reden waarom beide munten worden beschuldigd van te gecentraliseerd zijn.

Genoten van dit artikel? Bekijk NEO vs Ethereum, of waarom NEO de sterkste cryptocurrency van 2018 zou kunnen zijn?

Nieuw in deze wereld? Bekijk de complete beginnershandleiding over hoe u in crypto kunt investeren.

* Disclaimer: dit artikel mag niet worden opgevat als en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek en zorg ervoor dat je onze volledige Disclaimer leest.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me