blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

2019 was het jaar van deFi (en waarom 2020 dat ook zal zijn)

Hoe Ethereum een ​​open financieel systeem gaat creëren met nieuwe financiële activa en protocollen. door Mason Nystrom 5 december 2019 Geplaatst op 5 december 2019

2019 Jaar van deFi


Tot dusverre in het verhaal van blockchain, kan elk jaar worden gedestilleerd tot één overkoepelende trend. In 2009 was het verhaal Bitcoin. In 2015, Ethereum. 2017 bracht het eerste wereldwijde muntenaanbod. Het antwoord voor 2019 is onmiskenbaar: de gedecentraliseerde financiële beweging was verreweg de meest impactvolle trend binnen het crypto- en blockchain-ecosysteem. 

Google-zoekopdrachten naar ‘gedecentraliseerde financiering’ zijn volgens ons in 2019 met 273% gestegen in vergelijking met 2018 SEO-adviseur: Victoria Olsina.

Om te begrijpen waarom 2019 het jaar van DeFi was, laten we eens kijken naar wat de open financiële beweging zo revolutionair maakt, en kijken naar de vorderingen die het fenomeen heeft gemaakt bij het creëren van een open financieel systeem.. 

DeFi definiëren

Open financiering – of gedecentraliseerde financiering – verwijst naar de paradigmaverschuiving van het gesloten financiële systeem van vandaag naar een open financiële economie op basis van open protocollen die interoperabel, programmeerbaar en samenstelbaar zijn. 

Naarmate het crypto-ecosysteem lijkt uit te breiden, beschrijft de term Open Finance de beoogde bestemming nauwkeuriger, omdat Ethereum een ​​nieuwe on-chain economie creëert die kan worden geïntegreerd met de huidige financiële systemen. Open financiering gaat niet over het creëren van een geheel nieuw systeem, het gaat over het democratiseren van het bestaande systeem en het rechtvaardiger maken met behulp van open protocollen en transparante gegevens. 

De eigenschappen van Open Finance

Interoperabel

Het huidige financiële systeem bestaat uit ommuurde tuinen met beperkte overdraagbaarheid of toegang in twee richtingen. Waar interoperabiliteit mogelijk is, wordt deze gecontroleerd door tussenpersonen en huurzoekers. Open financiering wordt gedefinieerd door platforms die kunnen samenwerken met een zekere mate van transparantie met functies die elkaar aanvullen.

Programmeerbaar

Bitcoin zorgde voor een revolutie in geld. Ethereum heeft nieuwe soorten financiële instrumenten en activa mogelijk gemaakt die beter aanpasbaar zijn dan bestaande producten en diensten. Digitale activa en effecten zullen een nieuw tijdperk van financiële mechanismen en groei inluiden.   

Composable

Voor velen is Lego een favoriet speelgoed uit de kindertijd, waarmee wat je kunt bouwen alleen wordt beperkt door je verbeeldingskracht. Composability verwijst naar het concept dat iets kan worden geselecteerd en geassembleerd in meerdere combinaties (d.w.z. Legos). Ethereum heeft de waarde van composability aangetoond, omdat het al een protocol is geworden voor andere protocollen zoals Maker, UMA, Augur, Compound en nog veel meer. 

Criteria van een open financiële economie 

Elk financieel systeem heeft tal van eigenschappen nodig om een ​​economische motor te worden, maar eerst moeten we die criteria definiëren. Er zijn een paar algemeen aanvaarde kenmerken waaruit elk economisch systeem bestaat. 

Een functionerend financieel systeem omvat wereldwijde, efficiënte markten die het volgende mogelijk maken: 

  • De mogelijkheid voor leners en geldschieters om kapitaal over te dragen
  • Een proces van ruilen en verhandelen (d.w.z. derivaten) met de nodige liquiditeit
  • Middelen voor individuen / investeerders om kapitaal te verplaatsen, te sparen, te formuleren en toe te wijzen
  • Het vermogen om risico’s te compenseren en te beheren
  • En biedt wettelijke bescherming voor investeerders en individuen

Dus een nieuw financieel systeem dat open is, moet aan deze kenmerken voldoen, terwijl de typische tussenpersonen of gecentraliseerde controlepunten worden verwijderd. Laten we de bovenstaande kenmerken eens bekijken en bekijken hoe ze zich verhouden tot het Ethereum-ecosysteem. 

Lenen & Kredietverlening

Om een ​​financieel systeem te voorzien van geschikte marktliquiditeit voor kredietnemers, heeft het kredietverstrekkers nodig – en om kredietverstrekkers te krijgen heeft een systeem kredietnemers nodig. Kip, ontmoet het ei. Dit probleem wordt in eerste instantie opgelost via speculatie. Crypto, een speculatieve activaklasse, is erin geslaagd een paar interessante leen- en leenprotocollen te creëren. 

MakerDAO was het eerste protocol dat een middel creëerde waarmee individuen konden blijven speculeren door middel van onderpand. Hoewel MakerDAO-kluizen (voorheen CDP’s genoemd) gebruikers in staat hebben gesteld dai te lenen met ether als onderpand, domineerden nieuwe uitleen- en uitleenprotocollen een groot deel van het cryptoverhaal van 2019. Compound en Fulcrum creëren beide kapitaalpools waardoor gebruikers cryptoassets kunnen lenen of lenen, waaronder dai, USDC (de stablecoin van Coinbase), ether en meer..   

Dharma was oorspronkelijk een concurrent van Compound, maakt nu gebruik van het protocol van Compound om zijn klanten de best mogelijke rentevoet te bieden. Dharma bereikt dit via zijn ‘slimme portemonnee’ die automatisch geld van klanten in het Compound-protocol stort. 

Meest recentelijk werd de langverwachte upgrade van MakerDAO van single collateral dai (Sai) naar multi-collateral dai (MCD) met succes voltooid. De upgrade van het Maker-protocol kwam ook met een nieuwe dai-spaarquote (DSR), die interesse biedt aan personen die hun dai in het Maker-protocol houden. Op korte termijn is de DSR een slim contract dat in elke andere beurs kan worden geïntegreerd en mogelijk de basisrente voor de crypto DeFi-ruimte wordt.. 

Op de lange termijn en in de meest optimistische omstandigheden heeft de DSR het potentieel om een ​​vertrouwensvrije spaarquote te worden, vergelijkbaar met hoe schatkistpapier fungeert als de risicovrije rente. Het onderscheid tussen vertrouwenvrij en risicovrij is subtiel maar toch duidelijk. Hoewel het protocol van Maker wordt geleverd met elementen van risico, zoals slim contractrisico, vereist het geen vertrouwen van een enkele entiteit (het protocol wordt beheerd door MKR-tokenhouders). Het wegnemen van de afhankelijkheid van grote organisaties, waaronder de overheid, is een krachtig instrument om systeemrisico’s te verminderen. 

Deze verschillende protocollen laten de kracht van composability zien: 1) Dharma biedt een open platform door 2) gebruik te maken van het open protocol van Compound, 3) dat voornamelijk de dai stablecoin uitleent en leent die is gemaakt door MakerDAO’s protocol, 4) allemaal bovenop Ethereum. Boom. 

Uitwisseling en handel

Financiële systemen opereren via open markten en vereisen robuuste mechanismen voor het verhandelen en overdragen van waarde. Het handelslandschap van 2019 was in de eerste plaats gedomineerd door een paar grote spelers, voornamelijk Coinbase, Kraken, Gemini, Bitstamp, Bitfinex en Binance. 

Het afgelopen jaar zijn tentoongestelde crypto-uitwisselingen klaargemaakt om de gebruikersinterfaces te worden voor investeringen, handel en andere activiteiten. De meeste grote beurzen boden tientallen nieuwe handelsparen aan en ontwikkelden nieuwe producten of diensten zoals mobiele portemonnees, educatieve tools en tokenproducten. Net als bij Apple-productkleverigheid, zullen cryptoklanten waarschijnlijk loyaal blijven aan een of twee crypto-uitwisselingen vanwege het langdurige onboardingproces en de wens van mensen om activa op één locatie te bewaren. 

Met name besloten enkele uitwisselingen zich te concentreren op het aantrekken van institutionele klanten, het uitbouwen van bewaaroplossingen of verwerven de nodige infrastructuur. Hoewel gecentraliseerde handel alom populair (en winstgevend) is, is het niet helemaal de nieuwe financiële economie die de meeste cryptoliefhebbers en ondernemers hopen te bereiken. 

Uniswap kwam dit jaar naar voren als de go-to gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) voor het verhandelen van cryptocurrencies op een gedesintermedieerde manier. Uniswap gemeld handelsvolume van meer dan $ 8 miljoen in een periode van vierentwintig in november 2019. Uniswap momenteel omvat 33% van alle DEX-volumes die groter zijn dan IDEX en Kyber. Nog een gedecentraliseerde uitwisseling dYdX een platform ontwikkeld dat handelen, lenen en uitlenen combineert. De dYdX DEX verzamelt spotprijzen en leent liquiditeit over meerdere beurzen voor zijn gebruikers. Met name biedt Binance klanten ook kredietmogelijkheden op zijn gecentraliseerde beurs. 

Eerste ruilaanbod (IEO’s) waren ongelooflijk populair in de eerste helft van 2019, waar een gecentraliseerde beurs diende als platform voor de verkoop van tokens. In wezen fungeert een uitwisseling als de poortwachter voor deze tokenverkopen en mogen alleen geverifieerde klanten deelnemen. De tokenverkopen werden meestal uitgevoerd met behulp van het token van een exchange, zoals Binance Coin (BNB), dat lagere handelskosten biedt en aandelen zoals terugkoopacties waarin ze tokens verbranden om de prijs voor houders effectief te verhogen. EEN verslag doen van door Token Insights halverwege 2019 onthulde de eerste hype van IEO’s gedurende de eerste paar maanden van 2019 voordat deze langzaam in populariteit afnam. Hoewel IEO’s, ICO’s en STO’s (security token offerings) behoorlijk wat oplichting en misbruik hebben gehad, is de mogelijkheid om kapitaal aan te trekken een noodzakelijke tool voor elk financieel systeem. 

Investeren en toewijzen van kapitaal

In de definitie die in het begin werd uiteengezet, was ook het vermogen om kapitaal te formuleren en geld te verplaatsen aanwezig. Ethereum heeft deze twee problemen grotendeels opgelost door eerst native door de mogelijkheid om ether over te dragen en ten tweede door beveiligings- of token-aanbiedingen zoals hierboven vermeld. 

Investeren in cryptoassets is zeker in 2019 geëvolueerd en zal de komende jaren blijven groeien. Speculatie blijft de meest prominente use case voor cryptocurrencies, maar veel individuen beschouwen deze eigenschap als volledig negatief. Instrumenten en mechanismen voor speculatie zijn een essentieel onderdeel van elke nieuwe activaklasse, vooral activa die de basis willen zijn van een open financieel systeem. Een van de belangrijkste en vervolgens moeilijkste aspecten van het creëren van een nieuw financieel systeem is het genereren van de nodige liquiditeit die nodig is voor efficiënt beleggen. 

Liquiditeit is het vermogen van een investeerder om activa snel in contanten om te zetten. De term verwijst ook naar het vermogen van een persoon om een ​​financieel instrument te kopen of verkopen zonder de prijs van het actief te beïnvloeden. Dit is natuurlijk ongelooflijk moeilijk wanneer de waarde van de hele crypto-economie minder waard is dan 200 miljard dollar ten tijde van dit essay. Zeer liquide activa zijn samengesteld uit biljoenen dollars in totale waarde, waardoor het gemakkelijk is om een ​​bepaald activum te kopen of te verkopen. De zes grootste bedrijven ter wereld hebben een marktwaarde drie keer zo groot dan de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies. 

Wat dacht je van andere activa

  • Goud: 7 biljoen. 
  • Aandelenmarkten: 70 biljoen. 
  • Wereldwijde schuld: meer dan 200 biljoen. 

En de heilige graal, derivaten: meer dan 550 biljoen. Futures, opties, swaps en andere contracten tussen individuen op basis van de prestaties van een actief, index of entiteit. 

Dus, hoe trekt een nieuwe activaklasse liquiditeit aan? Door iedereen toe te staan ​​activa te maken en te verhandelen die nergens anders worden verhandeld. Het beste is dat Ethereum letterlijk entiteiten of individuen in staat stelt om nieuwe financiële instrumenten en producten te bouwen, wat een van de grootste financiële explosies in ons leven zal zijn. 

Een cruciaal aspect is dat deze protocollen open zijn. UMA creëert een derivatenplatform met gestandaardiseerde contracten voor financiële producten. Synthetix is een protocol dat het creëren en uitgeven van synthetische activa mogelijk maakt, zoals cryptocurrencies, fiatvaluta’s en grondstoffen. Synthetische activa en derivaten die worden geleverd door open-sourceprotocollen zullen waarde genereren voor beleggers die zich willen indekken tegen risico’s, de kapitaaltoewijzing willen diversifiëren en mechanismen willen vinden om het rendement op investeringen te verhogen. De soorten derivaten zijn eindeloos voor traditionele en crypto-activa. Er zijn al meer dan een dozijn variaties van bestaande Dai die zijn gemaakt door andere DeFi-protocollen. 

Uitzetten

Uitzetten wordt steeds meer een methode om kapitaal in te zetten. Het concept van staking is ontstaan ​​naast de groei van cryptonetworks, met name het bewijs van blockchains in de ring. Uitzetten is een brede term, maar verwijst vaak naar een mechanisme waarmee individuen hun veroordeling van een actie met kapitaal moeten ondersteunen. Het aandelenvoorspellingstoernooi van Numerai vereist dat datawetenschappers hun voorspellingen inzetten met hun kapitaal (NMR-tokens). De datawetenschappers worden vervolgens beloond op basis van de nauwkeurigheid van hun voorspellingen en de hoeveelheid kapitaal die ze hebben ingezet. Hoe meer overtuiging, hoe meer een individu bereid is in te zetten. 

Andere staking-modellen voor blockchain-netwerken zoals Ethereum vereisen 32 ETH om deel te nemen aan blokvalidatie. Als een persoon te kwader trouw handelt, wordt zijn ingezette kapitaal door het protocol in beslag genomen. Verschillende proof of stake blockchains zoals Cosmos en Tezos hebben andere staking-modellen met unieke eigenschappen, waaronder governance (bijvoorbeeld stemmen) en beloningen. 

Met de toenemende populariteit van krediet- en uitzetprotocollen, willen bedrijven individuen helpen bij het beheren van hun kapitaal en uitzetactiviteiten. Coinbase zet Tezos in namens klanten en stort de beloningen rechtstreeks op klantenrekeningen. Veel beurzen zijn begonnen met het aanbieden van vergelijkbare producten of zullen dat in de nabije toekomst doen.

Een andere benadering om investeringen uit te zetten is via niet-beursbewaarders, zoals Uitgezet en Atlas die inzetten als een service voor individuen. Hoewel gecentraliseerde beurzen de mogelijkheid hebben om deze functie aan hun bestaande gebruikers aan te bieden, kunnen gespecialiseerde services mogelijk een percentage van het marktaandeel veroveren als individuen meer geïnteresseerd zijn in het actieve beheer van een bepaald crypto-netwerk dan alleen maar beloningen verdienen. Het is mogelijk dat protocollen voor lenen en lenen, zoals Compound, uiteindelijk functies voor staking als een service bieden. Meer uitwisselingen en applicaties zullen staking-services bieden in 2020 vanwege de verschuiving van Ethereum naar proof of stake en de lancering van verschillende PoS-blockchains. 

Risicobeheer en wettelijke bescherming

Risicobeheer en wettelijke bescherming zijn weliswaar minder robuust dan de vorige categorieën binnen Ethereum en crypto als geheel. Over het algemeen vermindert Ethereum native enkele van de risicofactoren van het huidige financiële systeem die voortkomen uit ondoorzichtige informatie, tussenpersonen, bedrijfseigen systemen en minder effectieve sociale coördinatie (bijv. Vertrouwen). Ethereum wordt momenteel echter geleverd met zijn eigen reeks afwegingen die het gevolg zijn van snel ontwikkelende technologie, zoals slimme contracten die kunnen worden ontworpen met fouten of kunnen worden gemanipuleerd als ze niet correct zijn gemaakt. Verder maken verzekeringsrisico’s, liquiditeitsrisico’s en meer genuanceerde kenmerken van crypto-netwerken open financiering complex vanuit het oogpunt van risicobeheer. 

ConsenSys De DeFi-score van Codefi heeft veel van deze risicofactoren dieper geschetst. DeFi is een snelgroeiende ruimte in Ethereum en het afgelopen jaar bracht veel van deze problemen onder de aandacht, nu bedrijven, individuen en ontwikkelaars deze risicofactoren proberen te minimaliseren. Natuurlijk zullen oplossingen en nieuwe bedrijfsmodellen helpen om sommige van deze problemen te elimineren of op zijn minst te verminderen, hoewel het enige tijd kan duren. 

Van de regelgevende kant worden de zaken beter, maar het is vooral afwachten wat de SEC, CFTC en andere wereldwijde regelgevende instanties zeggen over cryptoassets. In 2019 is de duidelijkheid over de regelgeving voor crypto-activa met betrekking tot handel, uitgifte en gebruik verbeterd en meer gedefinieerd. Er zijn echter nog steeds honderden genuanceerde vragen die beantwoord moeten worden, en vervolgens zijn er tientallen wetten die nodig zullen zijn voordat brede acceptatie mogelijk is. De vluchtige prijzen van crypto en de intrede van grote multinationale bedrijven zoals Facebook brengen cryptoasset-regulering consequent centraal.. 

Nieuwe categorieën voor de nieuwe financiële economie 

Innovatieve technologieën creëren nieuwe of veranderen bestaande bedrijfsmodellen voor het genereren van winst en investeringen. Het internet zorgde voor efficiëntere crowdfunding via sites als GoFundMe, Kickstarter en Indiegogo. StockX creëerde een robuuste marktplaats voor sneakerheads die de liquiditeit en waarde voor verzamelaars vergroot. 

Nieuwe markten 

Hoewel dit geen noodzakelijke vereiste is voor een financieel systeem, openen nieuwe markten het potentieel om soorten risico’s verder te beheren en af ​​te dekken. Voorspellingsmarkten en informatiemarkten zijn een voorbeeld waar duizenden individuen hun kennis collectief of onafhankelijk kunnen inzetten. De voorspellingsmarkt van Augur wordt bijvoorbeeld gebruikt om te wedden op verkiezingsresultaten die in de loop van de tijd ongelooflijk waardevol kunnen blijken te zijn, aangezien organisaties over de hele wereld proberen de waarschijnlijkheid van politieke resultaten te begrijpen.. 

Numerai’s Wissen protocol biedt een datamarktplaats waar individuen hun specifieke kennis kunnen gebruiken om voorspellingen of informatie over de wereld te verkopen die transparant en contractueel afdwingbaar zijn. 

Een ander aspect van wedden is de loterij, waarvan we allemaal weten dat het niet de moeite waard is om te spelen. PoolTogether heeft echter een nieuwe “verliesvrije loterij” gecreëerd die gebruikmaakt van andere open financieringsprotocollen. Met PoolTogether kan bijvoorbeeld iedereen een loterijticket in dai kopen en vervolgens wordt de opbrengst gedurende een bepaalde periode (week, maand, jaar) in Compound vastgehouden (rente genereren). De winnaar van de loterij ontvangt de gecombineerde rente die is opgebouwd uit alle samengevoegde fondsen en alle anderen (de verliezers) krijgen hun oorspronkelijke geld terug. Interessante nieuwe gokmechanismen zoals deze kunnen de negatieve resultaten van de traditionele loterij verminderen. Wat nog belangrijker is, dit is opnieuw een perfect voorbeeld van hoe open protocollen en applicaties kunnen worden gebruikt om iets nieuws te creëren.  

Stabiele munten 

Stablecoins zijn crypto-activa die een stabiele waarde behouden ten opzichte van een richtprijs (bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar). Er zijn meerdere categorieën stablecoins die de afgelopen twee jaar zijn ontstaan. MakerDAO heeft Dai gemaakt. Facebook maakt zich op voor Weegschaal. Walmart bereidt zich voor op de Walmart-munt. Coinbase heeft USDC uitgegeven, dat beschikbaar is in meer dan 80 landen. Binance heeft onlangs Venus aangekondigd. JP Morgan creëerde een digitaal activum voor het afwikkelen van transacties tussen institutionele klanten. Het Internationaal Monetair Fonds heeft verklaard dat “Stablecoins een bedreiging vormen voor het bankwezen en contant geld.” 

Elk van deze organisaties volgt een specifieke route naar de acceptatie van stablecoin. MakerDAO wil het financiële systeem hervormen en een stabielere cryptocurrency creëren. Facebook streeft ernaar een betalingsbedrijf te worden met behulp van hun vaardigheden op het gebied van sociale media. JP Morgan en andere banken proberen de operationele efficiëntie te vergroten. USDC is gebruikt als handelspaar voor crypto-activa en meer recentelijk voor uitleen- en ontleenprotocollen. Walmart zal zijn stablecoin waarschijnlijk gebruiken als een upgrade naar loyaliteitspunten. Elk van deze paden naar reguliere acceptatie verschilt enigszins en het zal interessant zijn om te zien welke methode het meest effectief blijkt te zijn. 

Op korte termijn zullen stabiele munten met fiat-onderpand domineren omdat ze verschillende problemen met ons huidige systeem oplossen: kosten, bereik, snelheid en openheid. Stablecoins als digitale valuta bieden vrijwel onmiddellijke overboekingen tegen lagere kosten overal ter wereld. Digitale valuta’s kunnen worden geprogrammeerd, gevolgd en ingebed in digitale toepassingen. Door Fiat gedekte stablecoins kunnen inheems worden op sociale media en het potentieel hebben om miljoenen mensen te bereiken die nog nooit toegang hebben gehad tot traditionele financiële diensten. Deze beweging is al gekatalyseerd door Venmo, WeChat, Apple en andere bedrijven over de hele wereld. 

Niet-fiat collateralized stablecoins zullen waarschijnlijk langer duren voordat ze wijdverspreid worden geaccepteerd, omdat het een mentale verschuiving vereist naar het opnieuw bedenken van waarde. Nieuwe vormen van geld en de acceptatie daarvan zullen in hoge mate afhangen van het vermogen om te worden gebruikt als waardeopslag en als betaalmiddel / ruilmiddel. Ethereum is het defacto-onderpand geworden dat veel van de bestaande open financiële protocollen ondersteunt. Naarmate meer protocollen nieuwe derivaten en effecten uitgeven, kunnen ze ook proberen Ethereum als onderpand te gebruiken om Ethereum verder te versterken in het centrum van open financiering. 

Op weg naar 2020 

Het is duidelijk dat Ethereum zichzelf heeft gevestigd als het protocol dat de basis zal worden voor de nieuwe financiële economie. In 2020 zullen nieuwe en bestaande bedrijven zich ontwikkelen bovenop leen- en uitleenprotocollen die de efficiëntie verhogen en nieuwe producten bouwen. Sommige hiervan zijn al gemaakt, zoals Inactief en Staked’s robo-adviseur voor opbrengstgeneratie. In de loop van het volgende jaar zal er meer worden ontwikkeld.

Cryptobedrijven vergroten hun mogelijkheden om betere handel en nieuwe producten en diensten mogelijk te maken. Coinbase en Binance zullen hun snelle expansie voortzetten door acquisities en productreleases. Gedecentraliseerde uitwisselingen zullen hopelijk gemakkelijker worden voor de gemiddelde gebruiker en misschien zelfs voor mobiel native. 

Er zal een explosie zijn van synthetische activa en nieuwe derivaten die in 2020 tientallen miljoenen aan waarde zullen creëren en uiteindelijk miljarden aan waarde. Sommigen zullen zijn shit (letterlijk), terwijl andere nieuw en nieuw zullen zijn. Er worden voortdurend nieuwe financiële producten en instrumenten ontwikkeld die de liquiditeit en potentiële winsten voor investeerders zullen vergroten. 

Speculatie zal in 2020 blijven groeien naarmate crypto-activa evolueren met de toevoeging van nieuwere beleggingscategorieën zoals uitzetten, informatiemarkten en nog te bedenken ideeën zullen verder waarde creëren voor individuen, entiteiten en investeerders. Risicobeheer zal blijven verbeteren met een uitgebreidere analyse van het bijbehorende risico met open financiering door de natuurlijke uitbreiding van op veiligheid gerichte entiteiten zoals MythX en Quantstamp. Bovendien zal regelgevende begeleiding meer duidelijkheid krijgen, wat hopelijk ook gunstig zal zijn voor het voortdurende gebruik van cryptoassets en blockchain-netwerken.. 

De interoperabele, programmeerbare en samenstelbare aard van de open financiële stack die op Ethereum is gebouwd, vormt de basis voor een nieuwe financiële economie. Onthoud echter dat deze beweging niet alleen het oude financiële systeem weggooit, maar eerder integreert met het huidige systeem waar mogelijk en creëert waar nodig. Het nieuwe financiële systeem moet iedereen dienen, niet alleen de reeds geïnitieerde cryptovaluta. Ten slotte zal de oprichting van een nieuw financieel systeem tijd vergen. Terwijl in 2019 aanzienlijke vooruitgang werd geboekt in de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiering, lijkt 2020 een sprong voorwaarts te maken.

Wilt u meer lezen over gedecentraliseerde financiering en hoe Ethereum een ​​open financieel systeem bouwt?

Abonneer u op de nieuwsbrieven van ConsenSys →

CodefiDeFi Industry Insight Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me