blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi Activeren

Activeer Token Launch Standards

door Collin MyersDecember 11, 2019Geplaatst op december 11, 2019

LaunchStandards blogafbeelding


Bevordering van normen voor de volgende generatie netwerklanceringen

Onze principes

Met Activeren we streven naar een op standaarden gebaseerde aanpak om robuuste en inclusieve token-ecosystemen te creëren in de blockchain-native Web 3.0-economie. Onze normen worden gedreven door kernprincipes die als een poolster dienen bij het lanceren, ondersteunen en mogelijk maken van gedecentraliseerde netwerken:

  1. Breng eerlijke, verantwoordelijke en transparante praktijken tot stand

  2. Stel de netwerken van morgen in staat om te decentraliseren

  3. Bevorder innovatie in de distributiemechanismen van tokens

  4. Verhoog de deelname om netwerkeffecten te versnellen 

Het Brooklyn-project

In november 2017 kondigde het Brooklyn Project een open-sourceinitiatief aan dat een community van meer dan 1.000 leden mobiliseerde om het Consumer Token Framework. Het raamwerk was een eerste stap in de richting van het vaststellen van wereldwijde standaarden voor utility-tokens. Utility-tokens zijn digitale representaties van toegangs-, participatie- en ruilrechten in een gedecentraliseerde tokeneconomie. 

The Brooklyn Project heeft zijn aandacht gericht op de verkoop- en distributiemethoden die bij deze tokens horen om mogelijke marktfalen aan te pakken, evenals de juridische en regelgevende ambiguïteit die gedecentraliseerde projecten met zich meebrengen.. 

Voortbouwend op het geweldige werk van het Brooklyn Project, heeft Activate zijn eigen set Token Launch Standards ontwikkeld om te dienen als een aanpasbaar raamwerk dat de recente vorderingen in de ruimte weerspiegelt. 

Op wie zijn deze normen van toepassing?

Er zijn verschillende actoren betrokken bij een Token Launch, die allemaal een reeks individuele standaarden hebben die zijn afgestemd op de Activate-kernprincipes.

  • Activeer Platform – We zetten ons in voor transparante gedragscodes die participatie, innovatie en educatie voor de wereldwijde blockchain-gemeenschap actief bevorderen.

  • Start deelnemers – Gebruikers die actief gebruik van hun tokens in een gedecentraliseerd netwerk willen kopen, claimen en demonstreren.

  • Start Partners – “Gescreende” gedecentraliseerde netwerken die gepassioneerd zijn over deelname en die hun native token op een gedistribueerde, eerlijke en verantwoorde manier willen lanceren bij de lancering van het mainnet. 

Het beoogde doel van onze Token Launch Standards is ervoor te zorgen dat gekwalificeerde netwerken op een transparante en eerlijke manier worden gelanceerd en toegankelijk zijn. Dit zal de wereldwijde acceptatie van blockchain versnellen en de deelnemers aan de gedecentraliseerde economie van morgen opleiden.

Frame 7.png

Activeer platformstandaarden

Lanceringspartners moeten het Ethereum-ecosysteem ondersteunen

Het Activate Platform ondersteunt alleen partners die netwerken bouwen om de ontwikkeling van het Ethereum-ecosysteem te bevorderen.

Lanceringspartners zijn onderworpen aan due diligence

Alvorens een netwerkpartner te ondersteunen, voert Activate een zorgvuldigheidsproces uit dat een grondige evaluatie omvat van de volwassenheid van de onderliggende netwerktechnologie, de ervaring van het kernontwikkelingsteam, het ontwerp van stimuleringsmechanismen, netwerkbeheer en de reputatie van protocollen in de branche..

Registratie staat open voor iedereen 

Iedereen die met succes zijn ID heeft geverifieerd en een protocolspecifieke vragenlijst heeft ingevuld, kan zich registreren om deel te nemen aan een netwerklancering.  

Tokens moeten op een eerlijke en uniforme manier worden verdeeld

Alle netwerklanceringen omvatten een uniforme en billijke benadering van tokenverdeling en prijsstelling (indien van toepassing) tussen deelnemers, ongeacht hun status of bijdragerniveau. 

Elke netwerklancering moet een ‘bewijs van gebruik’ bevatten

Bewijs van gebruik is een programmeerbaar distributiemechanisme, dat vereist dat alle gebruikers die tokens kopen of claimen via Activate, deze actief op het live mainnet van het netwerk moeten gebruiken voordat ze ze voor alternatieve doeleinden kunnen gebruiken. Het is vereist dat alle tokens ‘niet-overdraagbaar’ of ‘niet-inwisselbaar’ zijn totdat aan de vereisten voor het bewijs van gebruik is voldaan.

Tokens moeten worden ‘vergrendeld tot mainnet’

Na succesvolle voltooiing van een netwerkstart, blijven tokens vergrendeld totdat ze nutfunctionaliteit hebben op Mainnet.

Lancering van deelnemersstandaarden

Startdeelnemers moeten ID-verificatie voltooien

Alle deelnemers aan de lancering moeten een ID-verificatieproces voltooien voordat ze zich registreren voor een netwerklancering. Het ID-verificatieproces omvat het uploaden van een identiteitsbewijs met foto of paspoort, evenals het uploaden of maken van een persoonlijke foto (ook wel een ‘selfie’ genoemd).

Deelnemers aan de lancering moeten een protocolspecifieke zelfstudie doorlopen

De deelnemers die het best gepositioneerd zijn om impactvolle bijdragen te leveren aan gedecentraliseerde netwerken, zijn degenen die het doel van het protocol begrijpen, hoe het onderliggende token wordt gebruikt, en van plan zijn het token voor dat doel te gebruiken. Deelnemers kunnen verwachten dat deze tutorial een beoordeling bevat van het doel en de bruikbaarheid van het netwerk van het oorspronkelijke token. 

Deelnemers aan de lancering moeten het ‘Bewijs van gebruik’ met succes voltooien

Alle Launch-deelnemers moeten hun gebruik bewijzen door een actieve deelnemer aan het netwerk te worden voordat tokens kunnen worden overgedragen vanaf het oorspronkelijke deelnameadres. De vereisten voor bewijs van gebruik variëren op basis van het respectieve netwerkontwerp van een lanceringspartner, maar zijn ontworpen om prikkels op elkaar af te stemmen tussen de lanceringspartners en deelnemers.

Lancering partnerstandaarden

Het netwerk moet door ontwerp gedecentraliseerd zijn

Launch Partners moeten netwerken bouwen die zijn ontworpen om open en zelfvoorzienend te zijn en ontworpen om “voldoende gedecentraliseerd” te worden. Dit omvat het bouwen van een open-source codebasis die afhankelijk is van een verscheidenheid aan partijen om het netwerk actief te gebruiken, ontwikkelen, onderhouden en / of beheren..

Netwerkprikkels moeten een robuuste tokeneconomie mogelijk maken

Launch Partners moeten een gezond economisch stimuleringsontwerp hebben dat participatie, netwerkbeveiliging en zelfredzaamheid op de lange termijn bevordert.

Startpartners moeten een minimaal levensvatbaar netwerk hebben

Potentiële Launch Partners moeten een werkend testnet van het protocol aantonen met een zekere mate van externe deelname (niet alleen een whitepaper).

Lanceringspartners moeten de lancering van token samenvallen met de lancering van Mainnet

Startpartners moeten mainnet lanceren binnen een redelijke tijdspanne na het tokenlanceringsevenement (bijv. 28 dagen).

Startpartners moeten antecedentenonderzoeken uitvoeren

Activeren vereist achtergrondcontroles en rapporten van slechte actoren over alle lanceringspartners om verdere toewijding te garanderen die verder gaat dan technische beoordeling.

Startpartners moeten aantonen dat de opbrengsten op de juiste manier worden gebruikt 

Activeren vereist, waar van toepassing, een redelijk gebruik van de opbrengsten, wat ontwikkelingsfinanciering zou moeten uitsluiten om een ​​volledig functionerende mainnet-release te bereiken.

Gevolgtrekking

Wij geloven dat de blockchain-native economie zal profiteren van robuuste netwerklanceringsnormen die zijn ontworpen om een ​​transparante, eerlijke en participatieve gedistribueerde toekomst te creëren..

De Activate Launch Standards zijn uiteraard aan verandering onderhevig, aangezien we samenwerken met regelgevende instanties, ondernemers en adviseurs om de beste praktijken verder te ontwikkelen. Nu we het volgende hoofdstuk van netwerklanceringen ingaan, moet de industrie worden beïnvloed door aanpasbare normen die zijn ontworpen om meer conforme en creatieve gedecentraliseerde netwerklanceringen mogelijk te maken, waardoor de drempels voor deelname worden verlaagd.. 

We hopen dat bestaande en toekomstige ecosysteemdeelnemers deze standaarden zullen gaan overnemen en ontwikkelen bij het lanceren van een gedecentraliseerd netwerk. 

Geschreven door Collin Myers, Mara Schmiedt en Ejaaz Ahamadeen

Opmerking: deelname aan een tokenlancering is onderworpen aan de jurisdictiewetgeving en sluit jurisdicties uit, waar de veiling en / of verhandeling van respectieve tokens in welke vorm dan ook verboden, beperkt of ongeautoriseerd is.

Meld u aan en ontdek meer over onze aanstaande netwerklancering op www.activate.codefi.network of neem direct contact met ons op via [e-mail beveiligd]

Gedecentraliseerde netwerken DeFiIndustry Insight Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me