Contents

Blockchain-grondbeginselen

Wat is een blockchain?

Een blockchain is een gedistribueerde, cryptografisch beveiligde databasestructuur waarmee netwerkdeelnemers een vertrouwd en onveranderlijk record van transactiegegevens kunnen opbouwen zonder tussenpersonen. Een blockchain kan naast het afwikkelen van transacties een verscheidenheid aan functies uitvoeren, zoals slimme contracten. Slimme contracten zijn digitale overeenkomsten die zijn ingebed in code en die onbeperkte formaten en voorwaarden kunnen hebben. Blockchains hebben zichzelf bewezen als superieure oplossingen voor het veilig coördineren van gegevens, maar ze zijn in staat tot veel meer, waaronder tokenisatie, incentive-ontwerp, aanvalsbestendigheid en het verminderen van het tegenpartijrisico. De allereerste blockchain was de Bitcoin-blockchain, die zelf een hoogtepunt was van meer dan een eeuw vooruitgang in cryptografie en databasetechnologie.. 

Wat is blockchain-software?

Blockchain-software is net als elke andere software. De eerste in zijn soort was Bitcoin, die werd uitgebracht als open source-software, waardoor het voor iedereen beschikbaar was om te gebruiken of te wijzigen. Er is een breed scala aan inspanningen in het blockchain-ecosysteem om de originele software van Bitcoin te verbeteren. Ethereum heeft zijn eigen open source blockchain-software. Sommige blockchain-software is eigendom en niet beschikbaar voor het publiek. 

Wat is een blockchain-database?

Historisch gezien hebben databases een gecentraliseerde client-server-architectuur opgenomen, waarin een enkele autoriteit de centrale server bestuurt. Dit ontwerp betekent dat gegevensbeveiliging, wijziging en verwijdering berust op één enkel storingspunt. De gedecentraliseerde architectuur van blockchain-databases kwam naar voren als een oplossing voor veel van de zwakke punten van gecentraliseerde database-architectuur. Een blockchain-netwerk bestaat uit een groot aantal gedistribueerde knooppunten – vrijwillige deelnemers die consensus moeten bereiken en samen één transactierecord moeten bijhouden. 


Wat is een blockchain-systeem?

Een blockchain-systeem verwijst naar alle aspecten en functies die in een bepaalde blockchain terechtkomen, van het consensusalgoritme tot de toestandsmachine tot cryptografische functies. Zoals Andreas Antonopoulus en Gavin Wood opmerken Ethereum beheersen, er is “een enorme verscheidenheid aan blockchains met verschillende eigenschappen” – kwalificaties “helpen ons de kenmerken van de blockchain in kwestie te begrijpen, zoals open, openbaar, gedecentraliseerd, neutraal, en censuurbestendig.

Hoe werkt een blockchain?

Wanneer een digitale transactie plaatsvindt in een blockchain-netwerk, wordt deze gegroepeerd in een cryptografisch beveiligd “blok” met andere transacties die in hetzelfde tijdsbestek hebben plaatsgevonden. Het blok wordt vervolgens naar het netwerk uitgezonden. Een blockchain-netwerk bestaat uit knooppunten of deelnemers die transactie-informatie valideren en doorgeven. Het transactieblok wordt geverifieerd door deelnemers die miners worden genoemd en die rekenkracht gebruiken om een ​​cryptografische puzzel op te lossen en het transactieblok te valideren. De eerste miner die het blok oplost en valideert, wordt beloond. Elk geverifieerd blok is verbonden met het eerder geverifieerde blok, waardoor een reeks blokken ontstaat. Een belangrijke cryptografische onderbouwing van blockchains is de hash-functie. Hashing wijst een vaste waarde toe aan een string die in het systeem wordt ingevoerd. De hashingkracht van blockchain resulteert in een deterministisch, snel berekenbaar en voorbeeldbestendig systeem. Verken onze kennisbank om meer te weten te komen over hoe een blockchain werkt.

Wat is een blockchain-applicatie?

Blockchain-applicaties zijn vergelijkbaar met conventionele softwareapplicaties, behalve dat ze een gedecentraliseerde architectuur en crypto-economische systemen implementeren om de beveiliging te vergroten, vertrouwen te bevorderen, activa te tokeniseren en nieuwe netwerkprikkels te ontwerpen. Hier zijn meer dan 90 Ethereum-apps die momenteel worden gebruikt in het Ethereum-blockchain-ecosysteem, van voorspellingsmarkten tot slimme juridische overeenkomsten. 

Wat zijn de voordelen van blockchain-technologie?

Blockchain-technologie heeft een breed scala aan voordelen, zowel voor internationale ondernemingen als voor lokale gemeenschappen. De meest genoemde voordelen van een blockchain zijn vertrouwde gegevenscoördinatie, aanvalsbestendigheid, gedeelde IT-infrastructuur, tokenisatie en ingebouwde stimulering.. 

Wat is de blockchain-revolutie?

Blockchain wordt beschouwd als een ontwrichtende technologie vanwege het vermogen om persoonlijke informatie te beschermen, tussenpersonen te verminderen, digitale activa te ontgrendelen en mogelijk de wereldeconomie open te stellen voor miljoenen andere deelnemers. Blockchain-technologie, ook wel de Trust Machine genoemd, zorgt voor transparantie en veiligheid voor digitale netwerken in talloze industrieën. In veel opzichten kan de blockchain-revolutie worden beschouwd als een revolutie in vertrouwen. 

Wat is gedecentraliseerde financiering (DeFi)?

Gedecentraliseerde financiering – vaak DeFi of open financiering genoemd – verwijst naar de economische paradigmaverschuiving die mogelijk wordt gemaakt door gedecentraliseerde technologieën, met name blockchain-netwerken. DeFi signaleert de verschuiving van een historisch gecentraliseerd en gesloten financieel systeem naar een universeel toegankelijke economie die is gebaseerd op open protocollen die interoperabel, programmeerbaar en samenstelbaar zijn. Van gestroomlijnde en veilige betalingsnetwerken tot geautomatiseerde leningen tot aan USD gekoppelde stablecoins, gedecentraliseerde financiering is naar voren gekomen als een van de meest actieve sectoren in de blockchain-ruimte. Enkele van de bepalende factoren van een DeFi-applicatie zijn architectuur zonder toestemming (iedereen kan deelnemen), transparante en controleerbare code en interoperabiliteit met andere DeFi-producten. DeFi-score biedt een enkele, consistent vergelijkbare waarde voor het meten van het DeFi-platformrisico.

Wat is een blok in een blockchain?

Het “blok” in een blockchain verwijst naar een blok transacties dat naar het netwerk is uitgezonden. De “ketting” verwijst naar een reeks van deze blokken. Wanneer een nieuw transactieblok door het netwerk wordt gevalideerd, wordt het aan het einde van een bestaande keten vastgemaakt. Deze keten van blokken is een steeds groter wordend grootboek van transacties die het netwerk heeft gevalideerd. We noemen deze enkele, overeengekomen transactiegeschiedenis een blockchain. Er kan slechts één blok bestaan ​​op een bepaalde kettinghoogte. Er zijn verschillende manieren om nieuwe blokken aan een bestaande ketting toe te voegen. Deze worden vaak ‘bewijzen’ genoemd, d.w.z. Proof of Work (PoW), Proof of Stake (PoS) en Proof of Authority (PoA). Ze bevatten allemaal cryptografische algoritmen met een verschillende mate van complexiteit. 

Wat is bloktijd?

Afhankelijk van hoe een bepaald blockchain-protocol is ontwikkeld, kan de tijd die het kost om een ​​blok aan de canonieke keten toe te voegen, sterk variëren. Een blockchain is een lineaire constructie in die zin dat elk nieuw blok op een later tijdstip plaatsvindt dan het voorafgaande en niet ongedaan kan worden gemaakt. De lineariteit van een blockchain dient als een ideale vorm van validatie. Volgens ethstats.io Vanaf juli 2019 worden voor de Ethereum-blockchain ongeveer elke 14 seconden nieuwe blokken toegevoegd.

Wat is gedistribueerde grootboektechnologie?

Gedistribueerde grootboektechnologie is een brede categorie die blockchaintechnologie omvat. Een gedistribueerd grootboek is precies wat de naam aangeeft. In plaats van gegevens via één gecentraliseerde computer te administreren, gebruikt gedistribueerde grootboektechnologie veel deelnemers in een netwerk om een ​​digitaal dossier bij te houden. Blockchain-technologie vult een gedistribueerd grootboek aan met cryptografische functies en een consensusalgoritme om een ​​beter ontwerp, beveiliging, verantwoording, samenwerking en vertrouwen mogelijk te maken. 

Wat is een blockchain-portemonnee?

Een blockchain-portemonnee bevat de openbare sleutel voor anderen om cryptocurrency naar uw adres over te dragen en de privésleutel, zodat u veilig toegang hebt tot uw eigen digitale activa. Een blockchain-portemonnee vergezelt meestal node-hosting en slaat cryptocurrencies op uw computer op. De veiligste plek voor het opslaan van digitale activa is offline, wat vaak ‘koude opslag’ wordt genoemd. Lees “7 professionele tips om uw cryptovaluta veilig te houden” voor enkele best practices voor het beschermen van uw digitale activa. 

Wat is blockchain-programmeren?

Als een nieuwe technologie die gebruik maakt van wereldwijde digitale netwerken, is de behoefte aan blockchain-programmeurs enorm, en de afgelopen jaren zijn programmeurs massaal naar de blockchain-ruimte gekomen. Een belangrijk aspect dat blockchain-programmering onderscheidt van andere internetondernemingen, is de focus op beveiliging en cryptografie. Het Developer Program van ConsenSys Academy biedt programmeurs met elke achtergrond de kans om binnen enkele weken blockchain-expert te worden. Industrie-experts van over de hele wereld geven de cursus, die zich richt op de ontwikkeling van Ethereum-blockchain.

Wat is een blockchain-bedrijf?

Een blockchain-bedrijf is gewoon een bedrijf dat wordt geïnvesteerd in en / of de ontwikkeling van blockchain-technologie. Staat van de Dapps rangschikt op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde applicaties op basis van gebruikersactiviteit en Forbes heeft onlangs een rapport uitgebracht over de top 50 miljard dollar bedrijven die blockchain verkennen. 

Wat is een private blockchain?

Blockchains begonnen als open source, publieke inspanningen. Private blockchains werden ontwikkeld toen bedrijven en andere bestuursorganen de voordelen van gedistribueerde grootboektechnologie begonnen te beseffen, met name binnen systemen van een particuliere onderneming en bij het beheren van gevoelige transactiegegevens. Met steeds robuustere en modulaire privacy- en toestemmingsoplossingen verwachten experts uit de industrie dat private en publieke blockchain-netwerken zullen samenkomen. 

Wat zijn foutmeldingen voor zk-SNARKs?

zk-SNARK is een acryoniem voor nulkennis beknopt niet-interactief argument van kennis, een cryptografisch bewijssysteem waarmee een gebruiker een transactie kan verifiëren zonder de feitelijke gegevens van de transactie te onthullen en zonder interactie met de gebruiker die de transactie heeft gepubliceerd. In de context van een blockchain stellen zk-SNARKs gebruikers in staat om privétransacties te onderhouden, terwijl ze de transacties nog steeds valideren volgens het consensusalgoritme van het netwerk. Voor een technische walkthrough van zk-SNARKs, bekijk onze inleiding tot zk-SNARKs. 

Veelgestelde vragen over ConsenSys Blockchain 01

Ethereum Fundamentals

Opmerking: “Ethereum” verwijst naar de blockchain. “Ether” of het symbool “ETH” verwijst naar het oorspronkelijke token van de Ethereum-blockchain.

Wat is Ethereum?

 In 2015 werd de Ethereum-blockchain gelanceerd als een veel veelzijdiger versie van de onderliggende blockchain-technologie van het Bitcoin-betalingssysteem. Ethereum is een gedecentraliseerd, open source en gedistribueerd computerplatform waarmee slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties kunnen worden gemaakt, ook wel dapps genoemd. Slimme contracten zijn computerprotocollen die de onderhandeling en uitvoering van een soort overeenkomst vergemakkelijken, verifiëren of afdwingen. Ethereum bracht de eerste praktische oplossing voor slimme contracten naar de blockchain-ruimte. 

Hoe werkt Ethereum?

Net als de Bitcoin-blockchain gebruikt Ethereum knooppunten die vrijwillig worden beheerd om transacties in het netwerk te verifiëren. Knooppunten kunnen het geheel of een deel van de Ethereum-transactiegeschiedenis bevatten, de meest recente informatie over de staat van slimme contracten, de saldi van accounts en meer. Aan de basis van Ethereum ligt de Ethereum Virtual Machine (EVM), de uitvoerbare en betrouwbare omgeving voor slimme contracten: computerprotocollen die de onderhandeling en uitvoering van een soort digitale overeenkomst vergemakkelijken, verifiëren en afdwingen. De EVM voert een contract uit met de regels die de ontwikkelaar oorspronkelijk heeft geprogrammeerd, zoals het sturen van geld van Alice naar Bob. De EVM voert deze programma’s uit via een bytecodetaal. Ethereum-ontwikkelaars kunnen Ethereum-programmeertalen zoals Solidity en anderen gebruiken om slimme contracten te schrijven en gedecentraliseerde applicaties te bouwen. 

Wat is een Ethereum-blok?

Een “blok” in de Ethereum-blockchain verwijst naar een blok transacties dat naar het netwerk is uitgezonden. Het Ethereum-mainnet gebruikt momenteel het Proof of Work-consensusalgoritme om transactieblokken te verifiëren.

Wat is een slim contract van Ethereum??

Ethereum was een pionier op het gebied van praktische slimme contracten voor het blockchain-ecosysteem. Een smart contract is in wezen een programma dat is gecodeerd voor een specifiek doel. Op Ethereum gebaseerde slimme contracten hebben tal van toepassingen. In het bankwezen en de financiële sector kunnen slimme contracten helpen bij het automatiseren van claimverwerking en het in realtime afdwingen van wettelijke controlelimieten mogelijk maken. Bij supply chain management worden slimme contracten gebruikt om asset-trackingprocessen af ​​te dwingen en om compliance en rapportage te automatiseren. Slimme contracten hebben onbeperkte formaten om een ​​breed scala aan industrieën te ondersteunen.

Wat is een Ethereum-client?

Een Ethereum-client is een softwaretoepassing die de technische specificatie implementeert die is gedefinieerd in het Ethereum geel papier of de EER-specificatie (voor bedrijfstoepassingen) en verwijst naar elk knooppunt dat de blockchain, zijn slimme contracten of alles wat daarmee verband houdt, kan parseren en verifiëren. Open standaarden en interoperabiliteit stellen Ethereum-clients in staat om via het peer-to-peer-netwerk te communiceren met andere Ethereum-clients, wat betekent dat ze allemaal hetzelfde protocol ‘spreken’ en dezelfde regels volgen. Populaire Ethereum-klanten zijn onder meer Quorum van J.P. Morgan, Parity, Geth en Hyperledger Besu, die is gebouwd door het protocol engineering team van PegaSys. Hyperledger Besu, dat is ontwikkeld voor gebruik in ondernemingen, bevat een robuuste set van toestemmingsfuncties en opereert in zowel publieke als private ketens. PegaSys Plus, een commerciële distributie van Besu, heeft extra plug-in-functies en ondersteuning, waaronder versleuteling in rust, geavanceerde monitoring en het streamen van gebeurtenissen.

Waar wordt Ethereum door ondersteund?

Ethereum is een open source-project, wat betekent dat iedereen kan bijdragen aan de codebase en dat het netwerk openstaat voor iedereen die wil deelnemen. Daarom is Ethereum eigendom van niemand en iedereen. Er zijn veel inspanningen in het Ethereum-ecosysteem om open source-ontwikkeling economisch duurzaam te maken voor ontwikkelaars. MolochDAO is een crowdsourced financieringsinitiatief om Ethereum-infrastructuurprojecten te ondersteunen. Van zijn premiesverkenner tot zijn Patreon-achtige toelagenprogramma, Gitcoin is ook een van de meest opvallende en veelzijdige inspanningen om open source-beheerders in de blockchain-ruimte te ondersteunen. 

Wat is ether (ETH)?

Ether is het oorspronkelijke token van Ethereum en de brandstof die de Ethereum-blockchain aandrijft. Op Ethereum vereist elke bewerking (waarvan er vele kunnen worden gecombineerd om één uniek smart contract of transactie te creëren) een bepaalde hoeveelheid rekenkracht om uit te voeren. Omdat mijnwerkers energie moeten gebruiken om deze bewerkingen uit te voeren, is er een meeteenheid gecreëerd om mijnwerkers te controleren en te compenseren voor het werk dat ze besteden aan het uitvoeren van transacties en slimme contracten. Deze meeteenheid wordt gas genoemd. Gas is een meeteenheid die uniek is voor de Ethereum-blockchain en die het rekenwerk meet dat nodig is om transacties of slimme contracten binnen de EVM uit te voeren. Hoe meer energie er nodig is om een ​​operatie uit te voeren (d.w.z. een complexer stuk code), hoe meer gas er nodig is. De waarde van elke gaseenheid wordt uitgedrukt in ether. Ether biedt daarom een ​​stimulans voor miners om transactieblokken te valideren en voor ontwikkelaars om beknopte kwaliteitscode te schrijven. ETH is het symbool voor ether. Merk op dat “eth” ook een opdrachtregel is die wordt gebruikt voor het importeren van de Ethereum-portemonnee. 

Wat is een ETH-adres?

Alle cryptocurrencies hebben adressen of openbare identificatiegegevens nodig om geld te verzenden en te ontvangen. Een ETH-adres is specifiek voor de ethervaluta van Ethereum. Mijnwerkers moeten ook een “etherbase” opzetten, een vast adres dat inkomsten uit mijnbouw zal innen. “Hoe digitale activa op Ethereum op te slaan” is een handige oplossing voor het begrijpen van cryptocurrency-portefeuilles, seed-zinnen en best practices voor beveiliging voor het beheren van digitale activa.

Hoe kan ik ether (ETH) verdienen?

Er zijn verschillende manieren om ETH te verdienen, zowel binnen als buiten de Ethereum-blockchain. ETH is een van de meest verhandelde cryptocurrencies en is beschikbaar op de meeste beurzen. ETH wordt ook een steeds populairdere manier om freelancers te compenseren. Wereldwijde freelancemarkten zoals Bounties-netwerk stelt ontwikkelaars, ontwerpers, vertalers en gebruikers uit verschillende disciplines in staat om ETH te verdienen voor het vervullen van taken. Ethereum minen en het netwerk ondersteunen is natuurlijk een manier om beloond te worden in ETH. 

Hoe lang duurt het om ether over te brengen?

Ethereum-bevestigingstijden variëren sterk, afhankelijk van de hoeveelheid gas die men bereid is te besteden, samen met andere marktfactoren. U kunt de mediane wachttijden bekijken op ethgasstation.info.

Wat is de gaslimiet in Ethereum?

De Ethereum-gaslimiet is een van de drie kernconcepten van ether. De andere zijn kosten en prijzen. Er worden limieten ingesteld als de maximale betaling die iemand bereid is te betalen om een ​​transactie te voltooien. Als een gaslimiet te laag is ingesteld, is het mogelijk dat de transactie mislukt. Dit komt omdat de mijnwerker die de transactie probeert, doorgaat en bewerkingen uitvoert totdat de gaslimiet is bereikt. Als er extra bewerkingen nodig zijn, houdt de mijnwerker het gas vast als vergoeding voor het uitgevoerde werk en registreert het systeem de transactie als ‘mislukt’. Gaslimieten zijn belangrijk omdat ze zowel gebruikers als mijnwerkers beschermen tegen foutieve codes en netwerkaanvallen. Ze zijn relevant omdat de dynamische aard van de Ethereum-blockchain bestaat uit verschillende operationele niveaus van slimme contracten. Niet alle transacties zijn hetzelfde en vereisen daarom verschillende hoeveelheden gas om hun activiteiten van brandstof te voorzien. 

Waar is Ethereum in gecodeerd?

Ethereum smart contracts kunnen worden gecodeerd in Solidity, Serpent, LLL en Mutan. Dit zijn contractgeoriënteerde talen van hoog niveau. Hun doel is om zich te richten op de Ethereum Virtual Machine (EVM) om een ​​middel te bieden voor slimme contracten. Het Ethereum-protocol is ontwikkeld met behulp van verschillende talen, van C ++ tot Python, Ruby, Go, Java, Rust en meer. 

Waar wordt Ethereum voor gebruikt?

Er is een breed scala aan Ethereum-gebruiksscenario’s en -toepassingen, van betalingsafwikkeling tot het volgen van de toeleveringsketen tot digitaal identiteitsbeheer. De flexibiliteit, modulariteit, behendigheid en schaalbaarheid van Ethereum hebben duizenden ontwikkelaars naar het ecosysteem getrokken, evenals internationale ondernemingen die geïnteresseerd zijn in het implementeren van blockchain-oplossingen om aan kritieke zakelijke behoeften te voldoen. 

Wat is de Enterprise Ethereum Alliance?

De Enterprise Ethereum Alliance (EEA) werd in 2017 opgericht om de acceptatie van Ethereum in bedrijfsinspanningen te versnellen en om wereldwijde standaarden te bieden voor de ontwikkeling van Enterprise Ethereum. De alliantie gebruikt een open architectuur voor testen en certificering en richt zich op het bieden van middelen voor vertrouwen, privacy en prestaties om een ​​gemeenschap te bevorderen die open source blockchain-oplossingen ondersteunt. De EEA heeft onlangs hun Enterprise Ethereum Client Specificatie V3. 

Veelgestelde vragen over ConsenSys Blockchain 01

Bitcoin versus Ethereum

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Ethereum??

Veel van de onderliggende principes van Bitcoin en Ethereum zijn hetzelfde. Ze delen veel cryptografische functies die de blockchain-technologie gemeen hebben, en beide blockchain-netwerken gebruiken momenteel een Proof of Work-consensusalgoritme. Ethereum is echter ontwikkeld om kansen aan te pakken die buiten het bereik van de Bitcoin-blockchain vallen. Het belangrijkste element dat Ethereum onderscheidt van Bitcoin zijn slimme contracten – overeenkomsten die zijn ingebed in code zodat ze automatisch kunnen worden uitgevoerd. Een van de andere fundamentele verschillen tussen Bitcoin en Ethereum zijn hun programmeertalen. Bitcoin gebruikt een stack-gebaseerde taal, terwijl Ethereum een ​​Turing-complete taal gebruikt. Hun bloktijden en hash-algoritmen zijn ook verschillend. De kernontwikkelaars van Ethereum zijn van mening dat het verplaatsen van Ethereum naar een Proof of Stake-systeem zijn slimme contractgebaseerde netwerk efficiënter en veiliger zal maken.. 

Wat is beter, Bitcoin of Ethereum?

Bitcoin en Ethereum bieden beide unieke voordelen. Bitcoin was de eerste blockchain en heeft daarom een ​​brede acceptatie gezien als een eerlijke oplossing voor het afwikkelen van betalingen. Ethereum is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften waar Bitcoin een vraag naar heeft gecreëerd nadat het de manier waarop digitale netwerken worden ontworpen en beheerd, heeft verstoord. De slimme contracten van Ethereum maken het veel meer dan een betalingsoplossing. Het heeft toepassingen in het volgen van de toeleveringsketen, energie en duurzaamheid, onroerend goed, de overheid en vele andere sectoren. Gezien de huidige staat van blockchain-systemen, lijkt de architectuur van Ethereum het meest op wat vereist is van een universele root chain die gedecentraliseerde en veilige basislaagafwikkeling kan bieden voor interoperabele blockchain-netwerken.. 

Veelgestelde vragen over ConsenSys Blockchain 01

Ethereum-routekaart

Wat is Byzantium Ethereum?

In oktober 2017 startte Ethereum een ​​hard fork voor zijn Byzantium-update. Byzantium maakte deel uit van de derde fase van Ethereum, genaamd Metropolis live. Byzantium bracht negen Ethereum Improvement Protocols (EIP’s) mee die de privacy, schaalbaarheid en beveiliging in het hele netwerk verbeterden. De Byzantium-upgrade werd gevolgd door de Constantinople-hardfork in februari 2019, die vijf EIP’s integreerde en de blokbeloning verminderde van 3 naar 2 ETH. 

Wat is Proof of Stake (PoS) Ethereum?

De Ethereum-blockchain gebruikt momenteel een Proof of Work (PoW) consensusalgoritme, vergelijkbaar met de Bitcoin-blockchain. Vanwege schaalbaarheid en andere problemen heeft Ethereum nu plannen om over te stappen op een Proof of Stake (PoS) -systeem. PoS lost problemen op met betrekking tot mijnbouw, overmatig energieverbruik, toegang tot mijnbouwhardware en gecentraliseerde mijnbouwpools. Vlad Zamfir, een hoofdontwikkelaar van Casper (de oorspronkelijke naam voor het PoS-systeem), heeft erop gewezen dat de 51% -aanval die blockchains-ontwikkelaars vrezen veel meer zou kosten bij mislukte pogingen omdat aanvallers hun eigen inzet moeten riskeren. 

Wat is de volgende stap voor Ethereum?

Serenity –– ook bekend als Ethereum 2.0 –– is de uiteindelijke en laatste iteratie in de evolutie van Ethereum. Het vindt plaats in meerdere fasen. Na Istanbul, de laatste geplande hard fork voor Ethereum, zal de Beacon Chain naar verwachting in 2019 worden uitgerold als de eerste zin van Serenity. De Beacon Chain is een Proof of Stake blockchain die naast de originele PoW-keten van Ethereum zal worden geplaatst om de continuïteit van de ketens te waarborgen. Lees ‘The Roadmap to Serenity’ voor een diepere duik in de aankomende stadia van de evolutie van Ethereum.

Veelgestelde vragen over ConsenSys Blockchain 01

Ethereum-mijnbouw

Wat is Ethereum-mijnbouw?

Op de Ethereum-blockchain gebruiken mijnwerkers momenteel een Proof of Work (PoW) -algoritme om transacties af te wikkelen. Ze worden financieel beloond voor hun inspanningen. Er zijn lopende plannen om van Ethereum een ​​Proof of Stake (PoS) -systeem te maken. Proof of Stake dicteert dat tweederde van de validators ETH in het volgende blok moet inzetten, wat betekent dat de financiële prikkel veel riskanter is voor potentiële kwaadwillende actoren. 

Hoe lang duurt het om Ethereum te ontginnen?

Ethereum wordt in blokken gewonnen. Volgens ethstats.io, de gemiddelde Ethereum-bloktijd vanaf juli 2019 is ongeveer 13 seconden.

Wat is de hashrate van Ethereum?

Hashrate verwijst naar de snelheid waarmee een Ethereum-mijnwerker werkt, met name het aantal geraden hashes per seconde voor het oplossen van de nonce van een blok transacties. Volgens ethstats.io, de gemiddelde hashrate van Ethereum-netwerken vanaf juli 2019 is 166,46 TH / s. 

Mag ik Ethereum mijnen??

Mijnbouw Ethereum wordt in de loop van de tijd steeds moeilijker. De meeste miners gebruiken een mining-pool, waarmee deelnemers hun hash-kracht kunnen bundelen. Momenteel is solo-mijnbouw erg moeilijk – het kan jaren duren om een ​​enkel blok te vinden. Mijnbouwpools hebben echter bewezen dat ze consistente winsten opleveren voor de deelnemers.

Kan mijn computer Ethereum minen??

Het vermogen van uw computer om Ethereum te minen, hangt af van uw GPU-vermogen. Hoewel speciale mijnbouwhardware vaak wordt aanbevolen, kunnen sommige krachtige computers bijdragen aan een mijnbouwpool. 

Wat is Ethereum-moeilijkheid?

Ethereum-moeilijkheid verwijst naar de hashing-functie van mijnwerkers en de moeilijkheid om een ​​nieuw blok te vinden. Bij hogere moeilijkheidsgraden is het voor mijnwerkers moeilijker om geldige blokken te vinden. Volgens ethstats.io, de gemiddelde moeilijkheidsgraad van het Ethereum-netwerk vanaf juli 2019 is 2,2075 PH.  

Wat heb je nodig om Ethereum te minen?

Hoewel er cloud-mining-applicaties zijn die mensen de mogelijkheid bieden om te delen in de winst van het minen van Ethereum, is het geen pure vorm van mining. Dit is meer een investering of huuroptie. Mijnbouw ETH alleen is momenteel onpraktisch, dus nemen de meeste mijnwerkers deel aan mijnbouwpools, wat over het algemeen winstgevender blijkt. Toegewijde mijnbouwhardware wordt zelfs geadviseerd om als onderdeel van een pool te minen. 

Kun je Ethereum minen op een laptop??

Ja, het is mogelijk om Ethereum te minen met een laptop. U moet specifieke software voor uw besturingssysteem installeren. Het minen van Ethereum op een personal computer is momenteel echter onpraktisch. Veel producten zijn beschikbaar met speciale hardware, specifiek voor mijnbouw. Ze zijn gemaakt om efficiënt te werken, zodat mijnwerkers hun winst kunnen maximaliseren. 

Kun je Ethereum minen op een Mac?

Ethereum minen op een Mac is mogelijk. De meeste miners gebruiken echter speciale hardware. 

Hoeveel Ethereum kan ik op een dag minen??

De beloning voor het minen van Ethereum is afhankelijk van verschillende factoren: uw apparatuur, of u deelneemt aan een miningpool en de staat van de blockchain. Volgens Alethio’s onderzoeksrapport uit 2018 over mining pools, ontvingen mijnwerkers in de top vier van mining pools ongeveer 0,04% uitbetaling. Deze uitbetaling is lucratiever dan het lijkt, gezien het feit dat de top vijf pools 84% ​​van alle nieuw gevonden blokken bleken te minen. Ethermine, de beste mijnbouwpool voor de gemeten week, vond bijvoorbeeld 11.235 blokken.

Opmerking: de bovenstaande vragen zijn gebaseerd op het zoekvolume van Google in de VS..

ConsenSys

Blockchain-kennisbank

Introducties van blockchain-technologie, Ethereum, cryptocurrency, gedistribueerde grootboeken, slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties.

Verken de Knowledge BaseBlockchain-kennisbankConsenSys Academie

Blockchain onderwijs en training

Wij zijn de educatieve kern van de Ethereum-beweging. We bieden online en persoonlijke blockchain-trainingsprogramma’s voor ontwikkelaars, bedrijfsleiders en enthousiastelingen.

Ontdek ConsenSys AcademyBlockchain onderwijs en trainingOntwikkelaars

Ethereum Developer Portal

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met ontwikkelen op Ethereum.

Verken de Developer PortalEthereum Developer Portal

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me