Het aanpakken van niet-duurzame consumptiepraktijken in de luxe detailhandel

 

De uitdaging

Non-profitorganisaties staan ​​voor serieuze uitdagingen op het gebied van vertrouwen: ongeveer een derde van de Amerikanen vertrouwt liefdadigheidsgroepen niet om hun geld goed te besteden, en meer dan 60% van de mensen wereldwijd heeft er geen vertrouwen in dat groepen hun missies kunnen volbrengen.

Momenteel lijden non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen onder een gebrek aan transparantie over de manier waarop donaties worden toegewezen. Websites van derden die liefdadigheidsinstellingen en de kwaliteit van de transparantie van hun donaties volgen, zijn ontstaan ​​in een poging mensen gemoedsrust te bieden wanneer ze bijdragen aan een goed doel of een organisatie. Non-profitorganisaties met een bewezen transparantierecord gemiddeld 53% meer aan bijdragen het volgende jaar in vergelijking met organisaties die niet hetzelfde trackrecord hadden.

Hoe kan blockchain-technologie de transparantie van organisaties in de sociale sector verbeteren? Kan blockchain-technologie worden gebruikt om de waarde te volgen die is ontvangen via donaties in contanten en items, terwijl het vertrouwen bij het donateurpubliek wordt vergroot?  


 

De Ethereum-oplossing 

LUXARITY erkende de wens van donateurs om precies te verifiëren waar hun geld naartoe gaat en werkte samen met ConsenSys Social Impact om donaties te registreren en bij te houden van hun jaarlijkse geliefde luxe pop-upverkoop op de blockchain. 

Samen hebben de twee organisaties een op blockchain gebaseerd platform opgezet dat ongekende transparantie en verantwoording biedt bij het volgen van liefdadigheidsdonaties. Op het platform hebben klanten de mogelijkheid om te beslissen welk doel met hun donaties zou worden gefinancierd – inclusief educatie over ethische consumptie, milieuoorzaken en recyclinginspanningen.

LUXARITY is de social venture-tak van de Lane Crawford Joyce Group (LCJG), de belangrijkste Aziatische modedetailhandel en brandmanagementgroep. 

luxe 1

Nu Luxarity een vertrouwde sociale onderneming wordt met traceerbaarheid ingebouwd in de winkelervaring, moedigen ze een industriestandaard aan voor transparant schenken. Door blockchain-technologie te integreren, zet Luxarity de eerste stap naar het bouwen van een ecosysteem dat een circulaire gevende economie creëert.

Cristina Ventura

Uitvoerend directeur van LUXARITY

Hoe het werkt

Het proces voor het bijhouden van donaties

pictogrammen luxe

 1. Consument bezoekt de LUXARITY-pop-up om tweedehands luxegoederen te kopen.
 2. De consument selecteert items waarin hij geïnteresseerd is en de kassamedewerker verwerkt de aankoop van de consument met Shopify. De aankoop wordt opgeslagen op de blockchain waarbij de gebruikersidentiteit privé blijft.
 3. De webapplicatie houdt alle Shopify-verkopen van LUXARITY bij en houdt bij hoeveel er in elke transactie is uitgegeven. 
 4. De consument ontvangt een e-mail van LUXARITY met zijn ontvangstbewijs en een unieke pincode die op de pop-upwebsite kan worden gebruikt om de opbrengst van zijn verkoop toe te wijzen aan een doel naar keuze.
 5. De consument voert de pincode in op de pop-upwebsite.
 6. De consument kiest het doel waarvoor hij zijn geld wil verdelen. De selectie wordt opgeslagen op de blockchain.
 7. LUXARITY stuurt subsidiekapitaal naar goede doelen en ontvangt een bewijs van hun schenking. Het bewijs van donatie wordt geregistreerd op de blockchain.
 8. LUXARITY stuurt elke consument een gespecialiseerd rapport van hoeveel de consument heeft gegeven, aan welk percentage van de subsidie ​​de consument heeft bijgedragen en het totale bedrag dat voor de subsidie ​​is opgehaald..

Digitale portemonnee-extensies zoals MetaMask werden gebruikt in blockchaintoepassingen, wat een eenvoudige interactie met het donatieplatform garandeert. ConsenSys heeft de gedecentraliseerde applicatie en website van LUXARITY gebouwd:

 

LUXARITY Startpagina

luxe huis

luxe ondersteunt een doel

 

LUXARITY Oorzaak Selectie Pagina

luxe oorzaak selectie

 

LUXARITY Oorzaak Voortgangspagina

luxe veroorzaakt vooruitgang

 
De retail- en liefdadigheids-ecosystemen opnieuw uitvinden met blockchain-technologie

Door het partnerschap met ConsenSys Social Impact transformeert LUXARITY de ecosystemen voor retail en sociale impact op vier belangrijke manieren:

 1. In 2018 versterkte LUXARITY zijn liefdadigheidsactiviteiten met blockchain-technologie. Bij hun jaarlijkse ‘LUXARITY Preloved Pop-Up’-uitverkoop in Hong Kong werd elke donatie getokeniseerd en bijgehouden in hun blockchain-gebaseerde platform. Bovendien kregen klanten bij het scannen van een QR-code achtergrondinformatie te zien: wie de eigenaar was van elk item, waar het werd gedragen en de positieve impact op het milieu van de aankoop. De code onthulde ook een gedigitaliseerde handgeschreven notitie van de oorspronkelijke eigenaar van geselecteerde items. 
 2. De wereld van sociaal welzijn, impactbeleggen en donaties aan goede doelen is lange tijd een aantrekkelijke vorm van filantropie en drijvende kracht achter sociale verandering geweest. Inefficiënte coördinatie, onduidelijkheid over donaties en regelrechte corruptie zijn ongelukkige kwaliteiten van veel inspanningen en organisaties. De onveranderlijkheid, transparantie, directheid en openbare toegang van blockchain-technologie is uniek klaar om al deze zaken aan te pakken. De innovatieve acceptatie van blockchain-technologie door LUXARITY vertegenwoordigt het begin van een paradigmaverschuiving in de manier waarop bedrijven en individuen doneren.

 3. Buiten de detailhandel stelt LUXARITY een norm voor het volgen van fysieke goederen op een blockchain-gebaseerd platform. Met het succesvol volgen van tweedehands luxegoederen voor een sociaal doel op een blockchain-gebaseerd platform, dient LUXARITY als een model voor elk platform dat fysieke activa wil tokeniseren en volgen..

 4. Door blockchaintechnologie te integreren, zet LUXARITY de eerste stap naar het bouwen van een ecosysteem dat een circulaire gevende economie creëert en helpt bij het bereiken van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen 3 (gezondheid en welzijn), 4 (kwaliteitsonderwijs) en 12 (verantwoorde productie en consumptie). met de missie om een ​​gemeenschap op te bouwen die RAW-waarden deelt.

 

De rol van Ethereum

Door gebruik te maken van blockchain-technologie (in dit geval Ethereum’s Rinkeby Testnet), streeft Luxarity ernaar een systeem te creëren dat nieuwe mogelijkheden biedt om supporters te betrekken bij bewuste consumptie, transparante donaties en duurzame ecosysteemontwikkeling..  

 • Verhoogde transparantie

  LUXARITY-donaties (kledingdonaties die worden verkocht tijdens pop-upevenementen waarbij alle opbrengsten naar de educatieve beurzen gaan) geregistreerd op blockchain-systemen zullen 100% transparant zijn & traceerbaar. Donateurs zullen kunnen specificeren welke inkomsten uit subsidiemogelijkheden uit hun donatie zullen worden gefinancierd. Consumenten kunnen hun geld volgen en traceren vanaf hun portemonnee tot aan de begunstigde (n). 

 • Acceptatie van verschillende soorten activa

  Digitale, fysieke en immateriële activa kunnen allemaal op de blockchain worden vastgelegd. De toegevoegde waarde van de hele supply chain, evenals externe belanghebbenden, kan worden vastgelegd op de blockchain & voordelen kunnen gelijkelijk worden verdeeld.

 • Decentralisatie

  Blockchain-systemen stellen LUXARITY in staat om activa op een gemakkelijkere en goedkopere manier over de grenzen te verplaatsen. Activa (geliefde luxegoederen of capsuleproducten) zijn niet gebonden aan een bepaalde geografische locatie. Hierdoor kan LUXARITY uitbreiden buiten Hong Kong.

 

Doelen behaald

De proof-of-concept applicatie bood onderdak aan de volgende resultaten na het LUXARITY pop-up event van 2018: 

tafel 2

In totaal verzamelde de pop-up 586 bestellingen en bediende hij 452 unieke klanten om een ​​totaal van $ 586.532 HKD op te halen. 25% van de bestellingen werd toegewezen met behulp van het LUXARITY-platform, waardoor 33% ($ 196.017 HKD) van de totale omzet rechtstreeks door klanten werd toegewezen aan HKRITA Research, de SCAD HK Education Grant en de Parsons Educational Grant. Klanten die meer dan drie bestellingen hadden, hadden een veel grotere kans om naar de pop-upwebsite van LUXARITY te gaan en te kiezen waar ze hun orderopbrengst zouden toewijzen, in tegenstelling tot consumenten die slechts één of twee bestellingen hadden gedaan. De onderstaande tabel geeft een statistisch overzicht op hoog niveau van de prestaties van de pop-up.   

tafel 3

 

Volgende stappen

De LUXARITY Preloved Pop-Up 2018 is erin geslaagd te bewijzen dat blockchain-technologie naadloos inzetbaar is binnen een retailomgeving. De prototypetoepassing werkte goed tijdens live demonstraties en tijdens het hele pop-upevenement. Het totale foutenpercentage van de aanvraag was minder dan 1%. Hoewel slechts 33% van het totaal ingezamelde geld werd toegewezen aan doelen met behulp van de webapplicatie, zijn er nieuwe iteratiemogelijkheden voor gebruikerservaringen vastgesteld die proberen dat toewijzingspercentage met meer dan 200% te verhogen. 

De LUXARITY proof-of-concept kent het succes van media-fanfare en heeft gediend als het eerste succesvolle gebruik van blockchain-technologie binnen een retail-, luxemerkomgeving wereldwijd.   

Vooruitkijkend ziet LUXARITY een mogelijkheid om blockchain-technologie te blijven gebruiken voor transparantie van donoren, in de hoop deze te herhalen en te blijven testen in de winkels van Lane Crawford Joyce. Op schaal zou een platform als dit de Lane Crawford Joyce Group kunnen ontwikkelen tot de meest duurzame en innovatieve luxegroep ter wereld en transparantie, technologie en bewust leven kunnen inbrengen in de bredere lifestyle-industrie. ConsenSys ziet het toekomstige potentieel van toepassingen zoals deze die de mode-industrie op de volgende manieren beïnvloeden:

 • Peer-to-peer circulaire economie: Met LUXARITY kan LCJ de uitwisseling van hun producten tussen consumenten stimuleren met loyaliteitspunten, waardoor het milieu wordt beschermd en tegelijkertijd een gemeenschap wordt opgebouwd op basis van gedeelde waarden.
 • Transparantie van donaties: LUXARITY zal LCJ in staat stellen om volledige transparantie te brengen in haar filantropische inspanningen, en haar 450 verkooppunten om te vormen tot potentiële mogelijkheden voor productdonatie.
 • Digitalisering van merken: LUXARITY kan hyperspecifieke marketing gebruiken om verbindingen tussen merken en klanten op te bouwen. Elk item is een kans om een ​​unieke ervaring te creëren.

 

 

Over LUXARITEIT

LUXARITY is de social venture-tak van de Lane Crawford Joyce Group (LCJG), de belangrijkste Aziatische modedetailhandel en brandmanagementgroep. LUXARITY, gevestigd in Hong Kong, werd opgericht om sociale impact te creëren als reactie op recente wereldwijde modetrends die een toename hebben gezien van niet-duurzame en niet-ecologische consumptiepraktijken.

In 2018 begon LUXARITY aan een missie om luxegoederen te recyclen, donaties in te zamelen en kopers voor te lichten over duurzame consumptie – allemaal met de ondersteuning van blockchain-technologie. In samenwerking met ConsenSys Social Impact, had LUXARITY tot doel om opnieuw te definiëren hoe wij als consumenten omgaan met luxeproducten, modeartikelen en donaties met sociale impact. Het partnerschap heeft een openbare blockchain tot stand gebracht waarop geliefde luxeartikelen, contant geld en cryptocurrency-donaties kunnen worden gevolgd. 

ConsenSys-oplossingen

Meld u aan voor een blockchain-consult

ConsenSys Solutions brengt blockchain naar het bedrijfsleven. We werken samen met ondernemingen, overheden, non-profitorganisaties en startups over de hele wereld om publieke en private blockchain-oplossingen te bouwen, testen en implementeren.

Maak contact met een blockchain-expertMeld u aan voor een blockchain-consult

Meer informatie over luxariteit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me