Blockchain-innovatie in Europa versnellen

De uitdaging

De Europeese Unie erkent al lang het potentieel van blockchain om digitale innovatie te stimuleren ten voordele van het Europese bedrijfsleven en de samenleving in zowel de publieke als de private sector. Europa is ook zeer actief geweest met betrekking tot blockchain-exploratie, vanaf de Blockchain-resolutie van het Europees Parlement naar de Europees Blockchain-partnerschap (EBP), naar de nieuw aangekondigde Internationale vereniging van vertrouwde blockchain-applicaties (INATBA). Om nog maar te zwijgen van de aanzienlijke financiering die beschikbaar is gesteld voor blockchain-projecten via de Horizon 2020 programma.

Europese regeringsleiders beseffen dat robuust beleid gebaseerd moet zijn op gedegen informatie en inzicht. Gezien de ontluikende en snel veranderende aard van blockchain, hoe kunnen Europese beleidsmakers inzicht krijgen in de staat en ontwikkeling van blockchain-gebaseerde oplossingen in Europa? Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat ze de zorgen horen en synchroon blijven met de Europese blockchain-gemeenschap??

Het antwoord: The Blockchain-observatorium van de Europese Unie & Forum, een tweejarig project gelanceerd door de Europese Commissie met steun van de Europees parlement. Het EU Blockchain Observatory & Forum is ontworpen om analyse, discussie, educatie en zinvolle aanbevelingen te bieden om blockchain-innovatie in het Europese ecosysteem te bevorderen.

 

De bijdrage van ConsenSys


Het nemen van zinvolle blockchain-beleidsbeslissingen in Europa

De Europese Commissie heeft ConsenSys en haar academische partners uit een groep van 18 kandidaten geselecteerd als hoofdpartner van het EU Blockchain Observatory & Forum. Als hoofdaannemer werd ConsenSys gevraagd om het Observatoriumplatform op te zetten en een forum te bieden om ervoor te zorgen dat alle geïnteresseerde belanghebbenden in de Europese blockchaingemeenschap hun expertise en inzichten konden inbrengen in de discussie en de daaruit voortvloeiende aanbevelingen. Het observatorium & Forum is technologie-agnostisch en verwelkomt de meningen van beoefenaars van zowel publieke als private gedistribueerde grootboektechnologieën.

De doelstellingen van het Observatorium & Forum zijn als volgt:

 • Continu werken aan het identificeren en volgen van blockchain-trends en -initiatieven in Europa en de rest van de wereld
 • Om inzichten en expertise uit de beste Europese en wereldwijde bronnen te verzamelen en origineel onderzoek uit te voeren om uitgebreide, openbaar beschikbare bronnen van blockchain-kennis te produceren
 • Om een ​​aantrekkelijk en transparant forum te creëren waar alle Europese blockchain-belanghebbenden ervaringen kunnen delen, discussies kunnen voeren en kunnen nadenken over de toekomst van deze nieuwe technologie
 • Aanbevelingen doen over de rol van Europese lidstaten die de acceptatie en innovatie van blockchain willen versnellen

Om deze doelen te bereiken werkt ConsenSys nauw samen met het directoraat-generaal voor communicatienetwerken, inhoud en technologie van de Europese Commissie (DG CONNECT), evenals met vooraanstaande academische instellingen zoals de University of Southampton, het Knowledge Media Institute van de Open University, de Lucerne University of Applied Sciences, en University College London.

Terwijl ConsenSys en de academische partners een essentiële kern vormen, de EU Blockchain Observatory & Het forum is opgezet als een pan-Europese inspanning, waarbij actief wordt gezocht naar input van een breed scala aan belanghebbenden die op verschillende manieren aan het forum bijdragen:

 • De werkgroepen van het Forum, bestaande uit 60 Europese blockchain-opinieleiders, zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken van bestaande initiatieven en het identificeren van de mogelijke behoefte aan EU-actie.
 • Het forum vraagt ​​om input van meer dan 1000 beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en professionals uit de EU en buiten de EU die op ad-hocbasis bijdragen.
 • Het forum verwelkomt ook standpunten en meningen van het publiek via de #EUBlockchainCommunity online platform.

Input van deze belanghebbenden wordt beschikbaar gesteld via het Observatorium & De verschillende publieksgerichte activiteiten van het Forum. Waaronder:

 • In kaart brengen: Het observatorium & Forum is begonnen met een uitgebreide, dynamische mapping van honderden blockchain-initiatieven, evenementen en bronnen in Europa en de rest van de wereld.
 • Analyse en rapportage: Het observatorium & Forum houdt zich bezig met analyse en rapportage over een breed scala aan belangrijke blockchain-thema’s, gedreven door de prioriteiten van de Europese Commissie en op basis van input van haar werkgroepen en andere belanghebbenden.
 • Onderwijs en kennisdeling: Het observatorium & Forum biedt verschillende educatieve bronnen, waaronder openbare cursussen via webinars en vergelijkbare kanalen. Deze bronnen zijn beschikbaar op haar website. Het rapporteert continu over zijn voortgang en deelt nieuws en meningen via zijn nieuwsbrief, sociale media en andere communicatiekanalen.
 • Evenementen en interactieve discussie: Het observatorium & Forum organiseert een reeks thematische workshops en andere evenementen om een ​​gezond debat en de uitwisseling van ideeën mogelijk te maken.

“Ik zie blockchain als een game-wisselaar en ik wil dat Europa voorop loopt in zijn ontwikkeling. We moeten de juiste stimulerende omgeving creëren … Het EU Blockchain Observatory and Forum is een belangrijke stap in die richting. “

– Mariya Gabriel, commissaris voor digitale economie en samenleving

Resultaten behaald vanaf mei 2019

Workshops

 • In samenwerking met de Europese Commissie, haar academische partners en haar werkgroepen heeft het Forum tot dusver negen workshops georganiseerd en gehouden over de volgende sleutelthema’s van blockchain:
 • Het Forum en zijn partners zullen in totaal 18 workshops houden gedurende de levensduur van het Observatorium.
 • Analyse en rapportage

  • In samenwerking met de werkgroepen van het forum en andere geselecteerde experts op het gebied van onderwerpen, heeft het forum tot op heden vijf thematische rapporten onderzocht, geschreven en gepubliceerd:
 • Het forum werkt actief aan aanvullende thematische rapporten over de thema’s juridische erkenning, toeleveringsketen en convergentie, en zal 13 rapporten publiceren over de levensduur van het observatorium.
 • Het forum heeft ook samen met zijn academische partners een reeks speciaal in opdracht gegeven onderzoekspapers gepubliceerd, evenals andere bronnen, waaronder educatieve video’s, over dit onderwerp. Kennis bladzijde.
 • Communautaire activa

  Het EU Blockchain Observatory & Forum zal relevante kwesties blijven onderzoeken waarmee blockchain in Europa wordt geconfronteerd. De routekaart van het observatorium voor de toekomst omvat diepe duiken in blockchain en:

  • Digitale activa
  • Gezondheidszorg
  • Financiële diensten
  • Cyberbeveiliging – Privacy
  • Onderwijs
  • Sociale impact
  • Energie & Milieu

  Voor meer informatie en actueel nieuws over de EU Blockchain Observatory & Forum, kijk https://www.eublockchainforum.eu/

  ConsenSys-oplossingen

  Meld u aan voor een enterprise blockchain-consult

  ConsenSys Solutions brengt blockchain naar het bedrijfsleven. We helpen ondernemingen, overheden, non-profitorganisaties en startups over de hele wereld bij het bouwen, testen en implementeren van publieke en private blockchain-oplossingen.

  Maak contact met een blockchain-expertMeld u aan voor een enterprise blockchain-consult

  Onderzoekspartners

  logo kennis media instituutUniversiteit van LuzernLogo van University College LondonUni southamptom logo blauw

  Lees meer over het EU Blockchain Observatory & Forum

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me