Wat zijn de voordelen van blockchain in media en entertainment?

De muziekbusiness werkt nog steeds voornamelijk op verouderde systemen en bedrijfsmodellen die zijn ontstaan ​​toen nummers op papier werden gedistribueerd en niet via internet werden uitgebracht. Slechts een paar spelers hebben de digitalisering ingehaald en ze domineren de streamingmarkt en persen winst voor artiesten uit.

Door het open en gedecentraliseerde karakter van het openbare Ethereum-platform kunnen actoren in de entertainmentindustrie van de volgende voordelen profiteren:

  • Verminderde inbreuk op intellectuele eigendomsrechten
  • Gedesintermediate inhoud van tussenpersonen uit de industrie
  • Directe inkomsten genereren van alle copywritten activa via slimme contracten en p2p-microbetalingen

 

Hoe zal blockchain IP-inbreuk in media en entertainment verminderen??


Digitale piraterij, frauduleuze kopieën, geschonden studio intellectueel eigendom (IP) en duplicatie van digitale items kosten de Amerikaanse film- en tv-industrie naar schatting $ 71 miljard per jaar. Enterprise Ethereum stelt artiesten en makers in staat om de metadata van hun unieke inhoud te digitaliseren en IP-rechten te beheren en op te slaan in een tijdgestempeld, onveranderlijk grootboek. De alleen-append-structuur van een blockchain maakt het gemakkelijker voor videomakers om hun rechten legaal af te dwingen zodra er inbreuk plaatsvindt.

Hoe zorgt blockchain voor disintermediatie in media en entertainment??

De reclame- en media-industrie is vol met tussenpersonen. CitiGroup rapporteert dat hoewel de uitgaven van de Amerikaanse muziekindustrie op een historisch hoogtepunt van $ 43 miljard per jaar liggen; de kunstenaar neemt slechts $ 5 miljard, of ongeveer 12 procent, mee naar huis. On-demand streamingdiensten zoals YouTube, Spotify, Apple Music en Soundcloud zijn tussenpersonen en spelers uit de branche, zoals muziekopnames, muziekuitgevers, muziekmanagers en muziekdistributeurs.

Hoe zal blockchain microbetalingen in media en entertainment mogelijk maken??

Zodra een maker van inhoud zijn eigendom op een blockchain-platform heeft geregistreerd, registreert de blockchain elk gebruik van dat stuk inhoud. Deze tracking maakt realtime, flexibele en volledig transparante prijsmechanismen op basis van verbruik mogelijk, bijvoorbeeld facturering via een meter. Een slim contract kan worden gebruikt om automatische microbetalingen tussen de consument en de maker uit te voeren.

Handel & Casestudy over financiën

MythX: faciliteren van betalingen in cryptocurrency-abonnementen voor ondernemingen

Betalingen voor cryptocurrency-abonnementen met het product Codefi Payments, Daisy. Dit initiatief stelde MythX in staat om een ​​cryptocurrency-betalingsoplossing te integreren om een ​​gemakkelijk on-chain betalingsalternatief voor fiat-opties mogelijk te maken.

MythX Vergemakkelijken van betalingen in cryptocurrency-abonnementen voor ondernemingen

Wat zijn de blockchain-use cases in media & Vermaak?

Er zijn verschillende blockchain-applicaties in de advertenties & media-industrie. Hier zijn enkele van de belangrijkste gebruiksscenario’s die ConsenSys heeft geïdentificeerd:

  • Peer-to-peer verkoop en distributie van inhoud
  • Gestroomlijnde royaltybetalingen
  • Op gebruik gebaseerde factureringsmodellen

 

Hoe zal blockchain-technologie peer-to-peer-verkoop en contentdistributie in media en entertainment mogelijk maken??

Met behulp van Ethereum kunnen artiesten een groot deel van de zakelijke administratie rondom licenties, contracten en betalingen automatiseren. Zodra het contractuele werk, dat meestal vol zit met tussenpersonen, geautomatiseerd is en tegen een fractie van de kosten wordt uitgevoerd, kunnen videomakers hun werk rechtstreeks peer-to-peer verkopen. Op blockchain gebaseerde marktplaatsen voor digitale inhoud stellen makers en consumenten in staat om te communiceren zonder dure tussenpersonen.

Hoe zal blockchain-technologie royaltybetalingen stroomlijnen??

Op een blockchain-gebaseerd platform kunnen artiesten originele werken uploaden, in eigen beheer publiceren, licentie-opties beheren en distributies beheren. Royaltybetalingen kunnen worden geprogrammeerd in een slim contract voor elk stukje inhoud en kunnen bij gebruik automatisch aan de maker worden uitbetaald.

Hoe zal blockchain-technologie nieuwe prijsopties creëren voor betaalde inhoud??

Op dit moment betalen klanten content-aggregators om toegang te krijgen tot advertenties en media zoals YouTube, Hulu, Tidal, Amazon Prime en Netflix. Nu klanten worden gebombardeerd met overbelasting van streamingdiensten, doet zich een mogelijkheid voor voor op verbruik gebaseerde modellen. Blockchain-technologie heeft de mogelijkheid om een ​​ingewikkeld record van mediagebruiksgegevens vast te leggen en maakt efficiënte prijsmodellen voor microbetalingen mogelijk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me