Wat zijn de voordelen van blockchain in retailmode & Luxe?  

Enterprise Ethereum biedt retailers, fabrikanten en eindgebruikers ongekende transparantie, traceerbaarheid en verhandelbaarheid in detailhandel en luxe supply chain management. 

Transparantie

Hierdoor kunnen bedrijven verifieerbare claims met hun consumenten delen om de authenticiteit te verbeteren en het consumentenvertrouwen te vergroten.

Traceerbaarheid

Hierdoor kunnen bedrijven de volledige herkomst van hun producten en hun onderliggende elementen van bron tot verkoop volgen.


Verhandelbaarheid

Dit stelt klanten in staat om niet-vervangbare activa te tokeniseren die op elk moment en overal kunnen worden gehouden, gekocht, geruild en verhandeld.

Deze kerncapaciteiten bieden verdere voordelen voor belanghebbenden in de hele branche:

 

Hoe ondersteunt blockchain duurzame praktijken??

Blockchain heeft de mogelijkheid om elk digitaal of fysiek product gedurende zijn levenscyclus te volgen. Transparantie bij het volgen van de toeleveringsketen geeft producenten een panoramisch overzicht van hun waardeketen, waardoor ze de juiste overdracht van goederen van derden en de etikettering van het eindproduct kunnen garanderen. Blockchain kan de voortgang van activa volgen, de informatie registreren en eerdere activarecords weergeven. Het heeft het potentieel om de duurzame en ethische productie en consumptie van elk product op wereldschaal uit te breiden. 

Lees meer over blockchain in supply chain management →
Hoe herdefinieert blockchain de klantervaring??

Duurzaamheid is van een ‘nice-to-have’ uitgegroeid tot een bijna absolute noodzaak. Nielsen meldt dat 66% van de wereldwijde consumenten en 73% van de millennials zijn bereid meer te betalen voor duurzame goederen. Door fysieke activa te tokeniseren en consumenten in staat te stellen te zien waar hun items vandaan komen, gebruiken retailers blockchain-technologie om luxe en klantervaring opnieuw te definiëren.

LUXARITY organiseert bijvoorbeeld een jaarlijkse Preloved Pop-Up-uitverkoop voor voorzichtig gebruikte luxe winkelartikelen. Wanneer klanten de QR-code van een artikel scannen, krijgen ze achtergrondinformatie over het artikel te zien: wie de eigenaar was, waar het werd gedragen en de positieve impact op het milieu van de aankoop. De code onthult ook een gedigitaliseerde handgeschreven notitie van de oorspronkelijke eigenaar van geselecteerde items. Klanten kunnen onder meer beslissen welke liefdadigheidsinstelling hun donatie ontvangt en bijhouden hoe hun donatie transparant op de blockchain is besteed..

Casestudy over detailhandel en sociale impact

Luxariteit: aanpak van niet-duurzame consumptiepraktijken in de luxe detailhandel

Blockchain voor duurzame mode en detailhandel. Een initiatief van Lane Crawford Joyce Group en ConsenSys om luxegoederen te recyclen, donaties in te zamelen en kopers te informeren over duurzame consumptie met behulp van blockchain-technologie.

Luxariteit Het aanpakken van niet-duurzame consumptiepraktijken in de luxeretail

Hoe brengt blockchain authenticiteit in mode en luxe in de detailhandel??

Blockchain-technologie stelt merken in staat om niet-vervangbare activa te tokeniseren, waardoor elk activum gemakkelijk kan worden vastgehouden, gekocht, geruild en verhandeld. Klanten kunnen inloggen op de website van een merk om eigendom van een luxe item te creëren en te bewijzen dat kan worden geverifieerd en later aan een andere partij kan worden overgedragen.

Luxe retailartikelen kunnen worden geëtiketteerd met een één-op-één-functie voor vervalsing en worden gevolgd via digitale tweelingtechnologie, die de fysieke wereld met de digitale wereld verbindt. Treum biedt een verscheidenheid aan oplossingen, bijvoorbeeld RFID en machine learning-oplossingen voor beeldherkenning, om u op uw reis te begeleiden.

Luxe casestudy

AURA: authenticiteit bewijzen voor luxeproducten

AURA is een consortium blockchain ontwikkeld door de LVMH Group om luxegoederen te volgen en te traceren – van grondstoffen tot het verkooppunt tot tweedehandsmarkten – om consumenten te verzekeren van de productgeschiedenis en het bewijs van authenticiteit.

AURA Authenticiteit bewijzen voor luxeproducten

Hoe vergroot blockchain het vertrouwen van de consument??

De gemiddelde transparantiescore in de top 200 van meest prominente modemerken en retailers is slechts 21%. Met behulp van blockchain kunnen merken de volledige levenscyclus van een luxeartikel digitaliseren, volgen en traceren. Met blockchain kunnen merken een onveranderlijk record maken van alle stappen in de toeleveringsketen, specifieke datapunten vastleggen, zoals duurzaamheidscertificeringen en claims, en open toegang tot deze data openbaar maken.

Merkvertrouwen staat bovenaan de lijst van duurzaamheidsfactoren die van invloed zijn op de inkoop voor bijna twee van de drie (62%) consumenten wereldwijd. Transparantie in de toeleveringsketen verhoogt de vertrouwensscores van de klant, wat de klantervaring verbetert en de merkconnectiviteit versterkt. Verhoogde vertrouwensscores van klanten vertalen zich in een grotere klantloyaliteit en levenslange waarde. 

Casestudy over de toeleveringsketen

Verified Organic: voedsel waarop u kunt vertrouwen

Verified Organic is een op Ethereum gebaseerde blockchain-applicatie die is ontworpen om transparantie en verantwoording te brengen in het biologische voedselproductieproces van boer tot bord. Ontwikkeld in samenwerking met Treum van ConsenSys.

Verified Organic Food waarop u kunt vertrouwen

Hoe verbetert blockchain datamanagement??

Het beheren van gegevens in silo’s leidt tot suboptimale processen en kritische afstemmingsproblemen. Kritieke informatie kan eenvoudig aan een blockchain worden toegevoegd en veilig worden gedeeld tussen bedrijfsonderdelen, operaties en partners. Blockchain is de go-to-technologie voor het delen van informatie wanneer vertrouwen in het geding is. 

Hoe verlaagt blockchain de kosten??

Blockchain-technologie kan de bedrijfskosten in mode en luxe in de detailhandel aanzienlijk verlagen door betere tools voor gegevensbeheer te bieden, het beheer van de toeleveringsketen te verbeteren en het risico van namaak- en grijze markten te verminderen. Hoewel vorderingen in de supply chain en productauthenticiteit hierboven worden behandeld, leiden verbeteringen in gegevensbeheer tot kostenbesparingen door nieuwe soorten Just-In-Time-voorraadbeheer en meer vertrouwen in outsourcing. Blockchain biedt een lichtgewicht en eenvoudig te integreren laag voor gegevensafstemming tussen servicelijnen en bewerkingen. 

1v235472

Wat zijn de blockchain-use cases in retailmode en luxe?

  • Digital Twins: het fysieke aan het digitale koppelen
  • Traceerbaarheid van grondstoffen en producten gedurende de hele levenscyclus
  • Loyaliteitsprogramma’s
Welke invloed heeft de digitalisering van activa op retailmode en luxe??

Vervalsingen ter waarde van $ 590 miljard per jaar maakten 3,3% uit van de wereldhandel in 2016. Door fysieke objecten te labelen met IoT, RFID-tags, fotografie of QR-codes, kan een “digitale tweeling” op de blockchain worden gecreëerd. Hiermee kunnen merken de risico’s van namaak verkleinen door producten digitaal te volgen in de toeleveringsketen en na het verkooppunt. Deze digitale weergave van het product op de blockchain, ook wel tokenisatie genoemd, geeft belanghebbenden toegang tot de trackinggegevens en kunnen in realtime transacties uitvoeren zonder gevoelige informatie in gevaar te brengen.

Hoe beïnvloedt blockchain de traceerbaarheid van producten??

De wereldwijde luxemarkt zal tegen 2025 € 1,3 biljoen (~ $ 1,5 biljoen) bereiken, met millennials die 50% van de totale markt vertegenwoordigen. Als millennials en generatie Z-consumenten zorgen voor 85% van de wereldwijde groei van de luxeverkoop, de verwachting dat luxemerken zich zullen aanpassen aan hun waarden wordt steeds belangrijker. Gedistribueerde grootboektechnologie stelt merken in staat om hun supply chain-processen, van grondstof tot eindverbruiker, beter te beheren en grote datasets op een efficiëntere en transparantere manier te beheren. Merken die blockchain-technologie willen gebruiken om dit informatieniveau aan de consumenten te laten zien, zullen een enorm concurrentievoordeel hebben.

Welke invloed heeft blockchain op loyaliteitsprogramma’s??

80% van de luxe verkoop vandaag worden “digitaal beïnvloed” van over de hele wereld, maar de waarde van loyaliteitsprogramma’s is over het algemeen vergrendeld binnen beperkte rechtsgebieden. Naarmate klanten een wereldwijde levensstijl omarmen, nemen hun verwachtingen voor naadloze wereldwijde transacties toe. Tokenization ontgrendelt een nieuw loyaliteitsprogramma-paradigma, waardoor luxe shoppers transacties kunnen doen met verschillende partners buiten het merk.

 

Mode en lifestyle bij ConsenSys

ConsenSys Solutions omvat een wereldwijde praktijk die meerdere dimensies van de levensstijl van de consument omvat. Ons team streeft ernaar de snelle ontwikkeling van de digitalisering van activa te stimuleren en de grenzen van nieuwe klantervaringen te verleggen. We helpen onze klanten blockchain-oplossingen te structureren om belangrijke problemen op te lossen en nieuwe zakelijke kansen te creëren in de lifestyle- en mode-industrie. Onze ervaring omvat, maar is niet beperkt tot, projecten in de volgende industriesegmenten:

  • Kleding
  • Mode
  • Cosmetica en parfums
  • Accommodatie en reizen
  • Wijn en sterke drank
  • Onroerend goed
  • Kunst
Meer informatie over ConsenSys-oplossingen →

De ConsenSys mode- en lifestyle-stack

Loyaliteitsprogramma’s

ConsenSys Solutions kan de ervaring van loyaliteitspunten verbeteren door interoperabiliteit te smeden tussen meer merken, programma’s en regio’s. We maken gebruik van blockchain om de klantervaring te stroomlijnen en een uniek en onmiddellijk eigendom van beloningen te stimuleren.

Grondstof- en producttracering

We helpen u bij het volgen van de herkomst van mode- en luxeartikelen, en bewijzen ook de authenticiteit van producten. We stellen merken in staat om hun producten te traceren van grondstof tot verkooppunt en verder tot markten voor gebruikte goederen. Dit vermindert het risico op namaak en verbetert de transparantie en waarde voor tweedehandsmarkten.

Transparantie en duurzaamheid van de toeleveringsketen

We helpen merken de zwakke schakels in hun supply chain-activiteiten te identificeren en op te lossen. We helpen ook om duurzame praktijken te verbeteren.

Verbeteringen in de klantervaring en merkconnectiviteit

We helpen merken bij te houden & traceren hun producten gedurende hun hele levenscyclus. Dit maakt aanzienlijk verbeterde after-sales services mogelijk, waaronder uitdrukkelijke garantie, onderhoud, reparatie, retourneren, ruilen, inruilen, recycling, herfabricage en nog veel meer – wat resulteert in een nieuw assortiment exclusieve en premium productpakketten.

Product in de schijnwerpers

ConsenSys Codefi

Codefi is het blockchain-besturingssysteem voor wereldwijde handel en financiën, gebouwd om bedrijfsprocessen te optimaliseren, digitale financiële instrumenten te activeren en productieklare blockchain-oplossingen te implementeren.

ConsenSys Codefi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me