Stroomlijn de uitgifte, service en administratie voor agentbanken

syn stroomlijnen

Het probleem

De uitvoering en administratie van gesyndiceerde leningen is inefficiënt en kostbaar en berust op een aantal tussenpersonen, op maat gemaakte eigen oplossingen en legacysystemen. De meeste deals worden geleid door leidende agentbanken, die de aansprakelijkheid dragen van KYC, recordbeheer, onderhoud en betalingen voor geldschieters en secundaire agenten. Er is veel mankracht nodig om ervoor te zorgen dat het documentatiewerk correct wordt uitgevoerd, wat tijd kost en het risico op menselijke fouten vergroot.

De oplossing

Digitale standaardisatie op Codefi tussen hoofdagenten, kredietverstrekkers en secundaire agenten kan het risico en de handmatige inspanningen die nodig zijn om cruciale componenten van een gesyndiceerde leningovereenkomst, zoals KYC, record- en documentbeheer, service en betalingen, drastisch verminderen. Een op blockchain gebaseerde digitale oplossing maakt gegevensintegriteit en -consistentie, beveiliging en lagere kosten mogelijk.

Automatiseer en faciliteer het stemmen over wijzigingen

syn automatiseren


Het probleem

Stemmen om de details van een gesyndiceerde leningovereenkomst te wijzigen, vereist het handmatig volgen en registreren van de stemmen van belanghebbenden om tot een definitief besluit te komen. Zodra een stemming is aangenomen, moeten documenten vervolgens handmatig worden bijgewerkt met nieuwe voorwaarden om consistentie tussen alle syndicaten te garanderen. 

De oplossing

Codefi pakt twee primaire problemen aan bij het stemmen via syndicaatsleningen door zowel het verzamelen van stemmen als het bewerken van documentatie te automatiseren. Stemmen voor amendementen kunnen op afstand worden verzameld en geverifieerd om de juistheid te bevestigen zonder aanzienlijke handmatige tijd. Bovendien kunnen de resultaten van een stemming een reeks slimme contracten in gang zetten die de getroffen voorwaarden van een gesyndiceerde lening uitvoeren, met het extra voordeel van een onveranderlijke tijdstempel die door alle partijen kan worden bekeken en geverifieerd.. 

Verbeter documentbeheer en beveiliging

syn-verbetering

Het probleem

In elke branche waar veel belanghebbenden bij betrokken zijn, is documentbeheer een hardnekkig probleem. Er bestaan ​​veel identieke en bijna identieke kopieën van documenten bij alle belanghebbenden, en de verificatie van de “waarheid” vereist gezamenlijk vertrouwen en consensus, die kunnen mislukken in transacties met een grotere of grotere inzet. Het afstemmen van gegevens vereist veel tijd en moeite, en vereist vaak de dure tussenkomst van advocaten en andere derde partijen. 

De oplossing

Met het documentbeheersysteem van Codefi kunnen belanghebbenden verzekerd zijn van de nieuwste versie van een document en de onveranderlijke geschiedenis van eerdere versies. De ‘single source of truth’-oplossing vermindert de tijd en kosten van gegevensafstemming tussen belanghebbenden en vermindert de afhankelijkheid van advocaten of derden.

Activeer bijna realtime verrekening en afwikkeling

syn activeren

Het probleem

In de bestaande markt voor gesyndiceerde leningen kunnen de afwikkelingstijden meer dan 20 dagen bedragen, wat aanzienlijke risico’s en risico’s met zich meebrengt voor de entiteiten die deel uitmaken van een leningsyndicaat. Deze entiteiten moeten bijgevolg het risico en de bijbehorende aansprakelijkheidskosten dragen van de kloof tussen levering en betaling. In de hele sector resulteert dit in hogere vergoedingen en verminderde winstgevendheid.

De oplossing

Oplossingen voor gesyndiceerde leningen die zijn gebouwd op basis van blockchaintechnologie, maken bijna realtime afwikkeling mogelijk, waardoor de inefficiënties, risico’s en kosten die gepaard gaan met lange afwikkelingstijden in de hedendaagse industrie effectief worden geëlimineerd. Codefi maakt deze afwikkelingsoplossingen mogelijk door veilige digitalisering en tokenisatie van activa, waardoor de overdracht van fondsen wordt versneld en zo de afwikkeling van gesyndiceerde leningen wordt geoptimaliseerd..

Voordelen van Blockchain bij gesyndiceerde leningen

Procesefficiëntie

Procesefficiëntie

Slimme contracten automatiseren leadagent-processen, waaronder KYC / AML, compliance, registeronderhoud, betalingsafwikkeling, transactiemonitoring en rapportage.

Lagere kosten

Lagere kosten

Procesautomatisering vermindert de behoefte aan handmatige bewerkingen en tussenpersonen van derden, wat resulteert in aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen.

Lagere risico's

Lagere risico’s

Kortere afwikkelingstijden, het volgen van de titelketen en de operationele kosten zorgen ervoor dat belanghebbenden minder risico lopen dan traditioneel noodzakelijk is, waardoor de bijbehorende kosten worden verlaagd.

Bijna realtime afwikkeling

Bijna realtime afwikkeling

Door de kloof tussen levering en betaling te dichten met bijna realtime afwikkeling, worden de aansprakelijkheid en de bijbehorende kosten in alle stadia van leningsyndicatie verminderd.

Toegankelijkheid van gegevens

Toegankelijkheid van gegevens

Netwerktransparantie en realtime informatie zorgen voor een betere coördinatie en uitvoering tussen belanghebbenden van syndicaatsleningen.

Document beheer

Document beheer

Een op blockchain gebaseerd documentbeheersysteem zorgt ervoor dat een enkele en verifieerbare bron van waarheid bekend is bij alle belanghebbenden.

codefi activa bg

ConsenSys Codefi

De complete blockchain-applicatiesuite voor digitaal activabeheer

Met Codefi kunnen vermogensbeheerders de levenscyclus van digitale activa, bijbehorende markten en digitale financiële instrumenten op geautoriseerde blockchain-netwerken creëren, uitgeven en beheren.

  • Maak financiële producten die momenteel niet zijn gesecuritiseerd, inclusief crediteuren, facturen en servicecontracten voor leveranciers. Bouw voort op de connectiviteit tussen volledig gedigitaliseerde activa om nieuwe financiële producten en diensten te vormen.
  • Beter voldoen aan de eisen van investeerders en markten door langzame afwikkelende financiële producten te herstructureren en de uitgifte van activa rechtstreeks aan te passen aan de specificaties van de investeerder.
  • Ontgrendel liquiditeit door snelle en veilige peer-to-peer-overdracht van activa mogelijk te maken om de kansen op de secundaire markt uit te breiden en meer investeerders naar uw netwerk te trekken.
  • Krijg toegang tot wereldwijde markten, verbreed uw investeerdersbasis, en het vergaren van meer gediversifieerde activa onder beheer met internationale distributiemogelijkheden.
  • Bereik optimaal operationele efficiëntie en kosten verlagen met geautomatiseerde processen en een gedistribueerde en gemeenschappelijke marktinfrastructuur.
Meer informatie over Codefi’s platform voor digitale activa →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me