Versnel het beheer van vastgoedinvesteringen met digitale activa

opnieuw accelereren

Het probleem

Vermogensbeheermaatschappijen hebben relatief hoge minimale investeringsbedragen nodig om de kosten van de onboarding van investeerders en het beheer van abonnementen te dekken. Dit belemmert deelname van kleinere investeerders en belemmert een snelle kapitaalopbouw.

De oplossing

Codefi stelt vermogensbeheerders in staat om het beheer van de levenscyclus van digitale activa, het beheer van de portefeuille en de relaties met investeerders te stroomlijnen. We faciliteren de aanpasbare uitgifte van activa, naleving van de regelgeving, versnelde onboarding en directe activadistributie. Dit maakt tijd- en kostenbesparingen mogelijk, waardoor bedrijven de minimale abonnementsbedragen kunnen verlagen. Snelle, aanpasbare uitgifte maakt het ook mogelijk om nauwkeuriger aan de eisen van beleggers te voldoen, waardoor het tegenpartijrisico wordt verminderd en het liquiditeitspotentieel wordt verbeterd.

Lees meer over het partnerschap van Mata Capital met Codefi om de minimale inschrijvingsbedragen voor investeerders te verlagen tot € 1 →


Ontgrendel toegang tot alternatieve financieringsmogelijkheden voor vastgoedontwikkeling

opnieuw ontgrendelen

Het probleem

Vastgoedontwikkelingsbedrijven staan ​​voor uitdagingen om de financiën voor nieuwe projecten op te halen. Het werken met enkele leningbronnen brengt hoge rentetarieven met zich mee, terwijl crowdfunding en leensyndicatie moeilijk te beheren zijn.

De oplossing

Codefi vereenvoudigt de toegang tot alternatieve financieringsmodellen door directe interactie tussen meerdere deelnemers in de financieringswaardeketen mogelijk te maken. We zorgen voor transparantie in het financierings- en leningssyndicatieproces met veilige, geautoriseerde uitwisseling van gegevens en documenten. Dit stroomlijnt het beleggersbeheer voor ontwikkelaars en zorgt voor transparantie van investeringen en continue ROI-tracking voor investeerders.

Een revolutie teweeg te brengen in de securitisatie van leningen en hypotheken

re revo

Het probleem

Goedkeuringen voor leningen en hypotheken blijven tijdrovend en onzeker met niet-gestandaardiseerde papieren processen. Beslissingen worden vaak genomen op basis van verouderde informatie, en afstemming van contanten leidt vaak tot vertragingen bij de afwikkeling, wat van invloed is op de kasstromen van investeerders.

De oplossing

Codefi biedt bankinstellingen een enkele versie van geverifieerde informatie, veilige gegevensuitwisseling, onveranderlijke transactiemonitoring en realtime betalingsafwikkeling. We zetten een lening om in een digitale beveiliging die is geprogrammeerd om relevante gegevens op te nemen, zoals eigendomsrechten en betalingsgeschiedenis van leningen, ter ondersteuning van beslissingen over vermogensbeheer. We gebruiken slimme contracten om betalingen te innen en te verdelen aan begunstigden, en om realtime rapportage aan toezichthouders te leveren. Dit maakt het levenscyclusbeheer van de lening of hypotheek veel efficiënter. Bovendien wekt nauwkeurig bewijs van de prestaties van activa vertrouwen in secundaire markten.

Activeer slim vastgoedbeheer

opnieuw activeren

Het probleem

Grootschalige vastgoedbeheerbedrijven hebben inefficiënt toezicht op hun wereldwijde portefeuilles.

De oplossing

Blockchain vergemakkelijkt het veilig delen van gegevens, stroomlijnt huurinzamelingen en betalingen aan eigenaren van onroerend goed, en biedt ook eersteklas due diligence voor de hele portefeuille. Dit verhoogt de operationele efficiëntie, verlaagt de overheadkosten en genereert aanzienlijk rijkere gegevens voor betere besluitvorming.

Maak kadasters veiliger, efficiënter en transparanter

opnieuw land

Het probleem

Landtitels blijven afhankelijk van papieren documentatie en zijn kwetsbaar voor verlies, fraude en wanbeheer. Bovendien vereisen eigendomsoverdrachten en vergunningen een veelvoud aan langdurige en kostbare juridische procedures, waarbij land soms onproductief wordt gebruikt..

De oplossing

Codefi elimineert de complexiteit van legacysystemen en biedt een veilig en onveranderlijk digitaal register, compleet met documentauthenticatie en transactietransparantie. Een vertrouwde activatitel en documentatieprocessen verbeteren het vertrouwen van investeerders, helpen bij het vergemakkelijken van markttransacties, maken toegang tot financiering mogelijk en bevorderen de ontwikkeling van de economische en sociale gemeenschap.

Lees meer over het partnerschap van HM Land Registry met Codefi om eigendomsrechten in het VK te tokeniseren →

Verhoog de betrokkenheid van de gemeenschap bij stadsplanning

opnieuw toenemen

Het probleem

Er is een gebrek aan vertrouwen vanuit de lokale gemeenschap met betrekking tot stedenbouw. Volgens een Onderzoek van 2019 door Grosvenor Group, slechts 2% van het publiek vertrouwt op projectontwikkelaars en slechts 7% vertrouwt erop dat lokale autoriteiten plannen maken voor grootschalige ontwikkeling.

De oplossing

Op blockchain gebaseerde planningsplatforms kunnen educatieve bronnen, op tokens gebaseerde participatieprikkels en een feedbacklus tussen belanghebbenden omvatten. Dit kan lokale gemeenschappen integreren in de waardeketen van vastgoedontwikkeling, hun vertrouwen vergroten en uw diensten verbeteren voor duurzaam succes.

Verbeter de productiviteit bij ontwikkeling en constructie

re impove

Het probleem

Grotere bouwprojecten zijn steeds moeilijker te beheren geworden door gefragmenteerde onderaannemings- en inkooppraktijken en een gebrek aan transparantie in de toeleveringsketen.

De oplossing

Blockchain-platforms vereenvoudigen inkoop, automatiseren contractbeheer, authenticeren productkwaliteit en stroomlijnen projectbeheer. Volledig beheer van de projectlevenscyclus minimaliseert knelpunten in het bouwproces, verbetert de transparantie van het proces en faciliteert audit trails voor realtime rapportage.

Voordelen van Blockchain in onroerend goed

Tokenisatie van activa

Tokenisatie van activa

Zodra onroerendgoedactiva zijn gedigitaliseerd, kunnen ze worden geprogrammeerd om te voldoen aan de vereisten van de emittent en kunnen ze worden aangepast aan de specificaties van investeerders. 

Procesefficiëntie

Procesefficiëntie

Slimme contracten kunnen processen in de vastgoedsector automatiseren, waaronder KYC / AML, compliance, registeronderhoud, betalingsafwikkeling, transactiemonitoring en rapportage.

Lagere kosten

Lagere kosten

Procesautomatisering vermindert de behoefte aan handmatige bewerkingen en tussenpersonen van derden, wat resulteert in aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen.

Lagere risico's

Lagere risico’s

Gefractioneerd eigendom, afstemming op de vraag van beleggers, wereldwijde distributie en de lagere uitgiftekosten zorgen ervoor dat betaalbare activa toegankelijk zijn voor grotere beleggerspools. 

Toegang tot kansen op de secundaire markt

Toegang tot kansen op de secundaire markt

Verhoogde connectiviteit tussen digitale activa en bijbehorende netwerken vergroot de kansen op de secundaire markt en verbetert het liquiditeitspotentieel.

Toegankelijkheid van gegevens

Toegankelijkheid van gegevens

Netwerktransparantie en realtime informatie zullen beter geïnformeerde vastgoedactiva en investeringsbeslissingen en verbeterd portefeuillebeheer mogelijk maken.

codefi activa bg

ConsenSys Codefi

De complete blockchain-applicatiesuite voor digitaal activabeheer

Met Codefi kunnen vermogensbeheerders de levenscyclus van digitale activa, bijbehorende markten en digitale financiële instrumenten op geautoriseerde blockchain-netwerken creëren, uitgeven en beheren.

  • Maak financiële producten die momenteel niet zijn gesecuritiseerd, inclusief crediteuren, facturen en servicecontracten voor leveranciers. Bouw voort op de connectiviteit tussen volledig gedigitaliseerde activa om nieuwe financiële producten en diensten te vormen.
  • Beter voldoen aan de eisen van investeerders en markten door langzame afwikkelende financiële producten te herstructureren en de uitgifte van activa rechtstreeks aan te passen aan de specificaties van de investeerder.
  • Ontgrendel liquiditeit door snelle en veilige peer-to-peer-overdracht van activa mogelijk te maken om de kansen op de secundaire markt uit te breiden en meer investeerders naar uw netwerk te trekken.
  • Krijg toegang tot wereldwijde markten, verbreed uw investeerdersbasis, en het vergaren van meer gediversifieerde activa onder beheer met internationale distributiemogelijkheden.
  • Bereik optimaal operationele efficiëntie en kosten verlagen met geautomatiseerde processen en een gedistribueerde en gemeenschappelijke marktinfrastructuur.
Meer informatie over Codefi’s platform voor digitale activa →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me