blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

ConsenSys verwerft het Quorum van J.P. Morgan om de acceptatie van Enterprise Blockchain te bevorderen

Zojuist aangekondigd, zal de open source codebase van JPM Quorum nu worden onderhouden door ConsenSys en compatibel worden gemaakt met andere zakelijke producten. Door ConsenSys25 augustus 2020Geplaatst op 25 augustus 2020

quorum druk 01

Wat is er gaande

Op 25 augustus 2020 maakten JP Morgan en ConsenSys bekend dat het Quorum open source-project zou worden overgenomen en beheerd door ConsenSys als onderdeel van een strategische investering door JPM. 

De overname is een belangrijke stap in de versnelling van de acceptatie door ondernemingen van blockchain-technologie en op Ethereum gebaseerde oplossingen. Door Quorum te gebruiken met het andere productaanbod van ConsenSys, kunnen bedrijven in hoge mate aanpasbare, veilige en performante oplossingen bouwen.

  • Lees het persbericht
  • Bezoek de nieuwe Quorum-website

Wat is ConsenSys Quorum?

Met deze aankondiging is ConsenSys verheugd haar nieuwe open source protocolaanbod, ConsenSys Quorum, aan te kondigen. ConsenSys Quorum is een open source protocollaag die als basis dient voor bedrijven om publieke of private Ethereum-gebaseerde bedrijfsoplossingen te bouwen. ConsenSys Quorum bestaat uit vier lagen open source codebase: clientsoftware, beheer van privétransacties, ondertekening van externe transacties en aanvullende tooling.

quorum lockup druk 03

Voor hulp bij de implementatie en het onderhoud van de open source-laag kunnen ontwikkelaars en bedrijven op abonnementen gebaseerde ondersteuning aanvragen bij ConsenSys Quorum Support. Ons ondersteuningsteam bestaat uit ontwikkelaars en deskundige medewerkers van alle open source-projecten onder ConsenSys Quorum.

Naast de open source-laag kunnen ontwikkelaars en bedrijven ook een reeks institutionele productfuncties inzetten die door ConsenSys zijn ontwikkeld om asset-tokenization en -beheer, betalingen, documentbeheer, workflowoptimalisatie, risiconaleving en meer mogelijk te maken..

consensys plexus pictogram rond Webinar van 16 september: Inleiding tot ConsenSys Quorum. Registreer nu


Wat de overname betekent voor bedrijven en ontwikkelaars

De overname van Quorum door ConsenSys markeert een belangrijke stap in de toewijding van het ecosysteem aan acceptatie en ontwikkeling door ondernemingen. Met Quorum zal ConsenSys zijn Enterprise Ethereum-aanbod op drie primaire manieren uitbreiden: 1) toewijding aan open source-ontwikkeling, 2) afgestemde evolutie en ontwikkeling voor zowel private als publieke enterprise-oplossingen, en 3) robuustere productiekwaliteitsfuncties bovenop open broncodebases.

Toewijding aan open source-ontwikkeling

Onder ConsenSys blijft ConsenSys Quorum een ​​open source codebase, beschikbaar voor iedereen om te beginnen met het bouwen van productiekwaliteitstoepassingen. Robuuste documentatie zal worden bijgehouden door het ConsenSys protocol engineering team. ConsenSys Quorum zal ConsenSys ‘lange geschiedenis van open source protocolontwikkeling voortzetten, met name met de voortdurende ontwikkeling van Hyperledger Besu, de mainnet-compatibele Ethereum-client.

ConsenSys biedt ook ondersteuningsabonnementen voor ConsenSys Quorum om de time-to-market te versnellen en vertrouwen te geven in productienetwerken. Het doel is om ervoor te zorgen dat de mogelijkheid om op blockchain gebaseerde oplossingen te bouwen zonder toestemming blijft, terwijl ook ondersteunende diensten worden geboden om de acceptatie te versnellen indien nodig.

Oplossingen voor particuliere en openbare ondernemingen

Tot op heden heeft ConsenSys Hyperledger Besu onderhouden, een mainnet-compatibele Enterprise Ethereum-client. Onder JPM heeft Quorum vele enterprise-grade oplossingen ondersteund op private Ethereum-gebaseerde netwerken. Met de overname zal ConsenSys Quorum de ontwikkeling van zowel particuliere als mainnet-compatibele bedrijfsoplossingen op één lijn brengen, waardoor een completere en robuustere evolutie van blockchain-technologie bij bedrijven mogelijk wordt. In de nabije toekomst zal ConsenSys eraan werken om GoQuorum interoperabel te maken met Hyperledger Besu, in lijn met de visie van ConsenSys om zowel private als publieke netwerkgebruikssituaties mogelijk te maken..

Functies en services van productiekwaliteit

Met de overname versnelt ConsenSys de ontwikkeling van een reeks producten die draaien op de open source protocollaag ConsenSys Quorum. Deze productmodules maken een configureerbare benadering van bedrijfstoepassingen mogelijk, waardoor bedrijven in verschillende bedrijfstakken sterk aangepaste oplossingen kunnen bouwen die aan specifieke behoeften voldoen. De bedoeling van deze productmodules – gecombineerd met het open source karakter van de ConsenSys Quorum codebases – is om de deuren te openen naar theoretisch grenzeloze zakelijke acceptatie. 

Al met al versterkt de overname van Quorum ConsenSys als dé bron voor ondernemingen die meer willen weten over, opties willen verkennen en uiteindelijk productiekwaliteit willen bouwen die passen bij hun zakelijke behoeften..

Een gedetailleerde kijk op ConsenSys Quorum: de complete open source blockchain-protocollaag voor bedrijven

Met de aankondiging van de overname hebben ontwikkelaars van ConsenSys Quorum de keuze uit twee open source-stacks om op voort te bouwen: Go-gebaseerde GoQuorum of Java-gebaseerde Hyperledger Besu. 

De op Go gebaseerde stack (voorheen bekend als “Quorum” onder JPM) omvat de GoQuorum-clientsoftware, de Tessera privétransactiebeheerder en de EthSigner privésleutelbeheerder. De op Java gebaseerde Hyperledger Besu-stack zal bestaan ​​uit dezelfde projecten die bekend zijn bij en worden gebruikt door ConsenSys, opnieuw gecategoriseerd onder ConsenSys Quorum. De Java-gebaseerde stack omvat de Hyperledger Besu-clientsoftware, de Orion private transactiebeheerder en de EthSigner externe transactieondertekenaar.

ConsenSys Quorum Open Source-laag

Met de aankondiging van de overname zullen Hyperledger Besu, Orion en EthSigner worden gebundeld in het aanbod van ConsenSys Quorum, samen met GoQuorum en Tessera. Zoals hierboven vermeld, geeft ConsenSys Quorum ontwikkelaars nu de mogelijkheid om te kiezen tussen de Go-gebaseerde GoQuorum- of Java-gebaseerde Hyperledger Besu-stacks. In de nabije toekomst zullen we extra functionaliteit aan Quorum toevoegen, waardoor de ontwikkelaarservaring wordt verbeterd en functionaliteit met toegevoegde waarde wordt toegevoegd..

PegaSys Orchestrate zal toetreden tot de Codefi-applicatiesuite als Codefi Orchestrate, een verzameling technische kerncomponenten voor elke blockchain-oplossing voor bedrijven. Codefi Orchestrate zal de uitgebreide mogelijkheden bevatten om de productie van enterprise blockchain-oplossingen te versnellen, ontwikkelingskosten te verlagen en de time-to-market te versnellen. Het zal een aantal Codefi-productmodules en -functies verbinden met de Quorum open source protocollaag.

PegaSys Plus wordt vervangen door ConsenSys Quorum Support, een op abonnementen gebaseerde ondersteuningsdienst die ontwikkelaars en bedrijven on-demand ondersteuning biedt voor de Quorum open source protocol-projecten. ConsenSys Quorum Support biedt ook plug-ins, die de Hyperledger Besu Ethereum-client uitbreiden en functionaliteit bieden om aan aanvullende zakelijke vereisten te voldoen.

PegaSys Teku en R&D gaat nergens heen. De komende maanden gaan ze elders binnen ConsenSys wonen, maar het werk gaat ononderbroken door. Voorlopig zijn ze nog te vinden op de PegaSys-site.

Evoluerende en versnelde acceptatie van ondernemingen met ConsenSys Quorum

ConsenSys bouwt een reeks producten die kunnen worden gebouwd op de ConsenSys Quorum open source protocollaag. Met deze productmodules kunnen bedrijven aanpasbare oplossingen bouwen die zijn geoptimaliseerd voor hun specifieke branchebehoeften. Deze functiemodules maken onder meer activatokenisatie en -beheer, betalingen, documentbeheer, workflowoptimalisatie en risiconaleving mogelijk..

De enterprise-productmodules zijn allemaal compatibel met de open source-laag Quorum via Codefi Orchestrate. Orchestrate stelt bedrijven in staat om door blockchain aangedreven applicaties te bouwen door de ontwikkeling en connectiviteit van bedrijfstoepassingen te vereenvoudigen met de Ethereum blockchain.

consensys plexus pictogram rond Ontdek onze Enterprise-productmodules Ontdek ConsenSys Quorum Enterprise Stack

Aan de slag met ConsenSys Quorum 

Alles wat je nodig hebt om met Quorum aan de slag te gaan als ontwikkelaar of als bedrijf, is te vinden op de ConsenSys Quorum-site. Onze ontwikkelaarspagina bevat meer informatie over de open source codebases en links naar onze documentatie. Onze productpagina legt de productmodules uit die beschikbaar zijn bovenop Quorum en contactgegevens om te beginnen met het bouwen van bedrijfstoepassingen bovenop Quorum. Als u een onderneming of ontwikkelaar bent die op zoek is naar praktische ondersteuning, neem dan hier contact met ons op.

consensys plexus pictogram rond Aan de slag met ConsenSys Quorum Aan de slag

Sluit je aan bij onze gemeenschap:

Productaankondiging Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me