blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEvenementen en conferenties

De 7 grootste trends in blockchain op dit moment

De cryptosfeer bloeit in de nasleep van NY Blockchain Week 2019.Dit is wat je moet weten. By ConsenSys17 mei 2019 Gepost op 17 mei 2019

trends


De cryptosfeer kreeg de afgelopen week weer een uitbarsting van energie toen ontwikkelaars, ondernemers, bedrijfsdierenartsen, beleidsmakers, artiesten en enthousiastelingen naar New York City kwamen voor de derde jaarlijkse Blockchain-week. De tweedaagse Ethereal Summit van ConsenSys begon de week bij Pioneer Works, een gerenoveerde spoorwegfabriek in Red Hook – een passende locatie voor de pioniers van Web3 om te beraadslagen en de toekomstige rails van het internet te ontwerpen.

Zo’n samenkomst is een zeldzame gebeurtenis voor een beweging die zo wereldwijd verspreid is. Geen verrassing, de week zat vol met productreleases, voorspellingen, concurrentieanalyses en meer dan een paar gewaagde beweringen over de toestand en toekomst van het blockchain-ecosysteem. Dit zijn wat we momenteel zien als de grootste trends in blockchain.

“Dit is als de Woodstock van blockchain.”

–David Chaum

Web3 zal worden gebouwd door open source ontwikkelaars. Maar niet gratis.

Hier zijn enkele duizelingwekkende cijfers: 78% van de bedrijven gebruikt open source software, maar de OpenSSL Software Foundation – wiens transportprotocollen de verbinding tussen servers en clients beveiligen en dat geruststellende hangslot in uw browserbalk plaatsen – werkt met een budget van minder dan $ 2.000 aan donaties en minder dan een miljoen dollar aan contractinkomsten per jaar (bron​Het gebrek aan prikkels bij open source-ontwikkeling brandt niet alleen zelfs de meest welwillende OS-hobbyisten uit, maar maakt onze gedeelde software ook ernstig kwetsbaar (zoals de beruchte Heartbleed-bug die een paar jaar geleden per ongeluk in de broncode-opslagplaats van OpenSSL werd geïntroduceerd).

Gitcoin-oprichter Kevin Owocki verwoordde het open source-probleem in grimmige termen: “65% van de open source-projecten heeft een truckfactor van minder dan twee” – dat wil zeggen, als twee open source-projectontwikkelaars worden geraakt door een vrachtwagen, gaat het hele project ook dood..

Er zijn serieuze inspanningen geleverd in de blockchain-ruimte – die was gebaseerd op het principe van open protocollen – om open source-ontwikkeling economisch duurzaam te maken voor codeerders. MolochDAO, een crowdsourced financieringsinitiatief om Ethereum-infrastructuurprojecten te ondersteunen, ontving een 4.000 ETH-donatie afgelopen week van Joe Lubin, Vitalik Buterin, verschillende leden van ConsenSys en de Ethereum Foundation. Van het ethische advertentieplatform Codefund tot het Patreon-achtige beurzenprogramma, Gitcoin is een van de meest opvallende en veelzijdige inspanningen om open source-beheerders in de blockchain-ruimte te ondersteunen. Owocki schreef onlangs ook EIP 1789, die voorstelt om open source-financiering rechtstreeks in het Ethereum-protocol te bakken.

De systemen van de toekomst zullen antifragiel zijn.

Bitcoin werd bedacht als een middel om het bestaande financiële systeem te veranderen, dat inefficiënt, politiek onverantwoordelijk en slecht uitgelijnd is in termen van het stimuleren van goed gedrag. Meer dan tien jaar later bestaat Bitcoin nog steeds om de slechte onderbouwing van onze monetaire en politieke systemen tegen te gaan.

Een opmerkelijk sentiment dat wordt gedeeld door de meeste mensen die de NY Blockchain Week bijwonen, is het concept van antifragiliteit. Dit concept kwam tot uiting in een boek geschreven door de gewaardeerde Nassim Taleb, waarin hij uitlegt: “Sommige dingen hebben baat bij schokken; ze gedijen en groeien wanneer ze worden blootgesteld aan vluchtigheid, willekeur, wanorde en stressfactoren en houden van avontuur, risico en onzekerheid. “

Travis Kling sprak ook over de kwetsbaarheid van bitcoin en andere crypto-activa en verklaarde: “Dit is een afdekking tegen onverantwoordelijkheid van regeringen en centrale bankiers … de wereld wordt wakker met de waarde van een afdekking tegen kwantitatieve versoepeling.”

Caitlin Long, een lid van de Wyoming Blockchain Task Force, droeg zelfs een “I am anti-fragility” -t-shirt. Op een meer betekenisvolle manier gaf ze haar mening over digitale assets door te zeggen: “Er is geen fouttolerantie in de digitale assets en dat is een functie, geen bug. Het zou jammer zijn als de evolutie van bitcoin de evolutie van de gevestigde markten zou volgen. “

Zero-kennissystemen zijn de toverstaf voor het oplossen van de privacyparadox van Ethereum.

Een vraag die we tijdens de Blockchain Week meer dan eens hoorden was: “Zijn er wiskundigen in de kamer?” Er is harde wiskunde nodig om de privacyparadox van Ethereum op te lossen – de uitdaging om de transparantie van de blockchain (voor het valideren van transacties) te verzoenen met de behoefte aan gegevensprivacy en vertrouwelijke transacties.

Hoewel Ethereum geen namen als Penn en Teller of Houdini kent, heeft het wel Aztec, Ernst & Young, PegaSys en andere baanbrekende startups die werken aan zero-knowledge proof technologie en het opbouwen van native privacy.

PegaSys biedt een uitgebreide reeks productiekwaliteitsaanbiedingen die het proces van het runnen van een Ethereum-client voor ondernemingen stroomlijnt. Pantheon implementeert Orion als privétransactiemanager en kan ook het efficiënte zero-knowledge privacyprotocol van AZTEC gebruiken voor privé transacties op een geautoriseerd netwerk.

Bij Ethereal besprak Tom Pocock, CEO van Aztec hoe ZK de komende twee weken toegankelijk zal zijn. Zijn presentatie bevatte ook dia’s met een thermometer die heter werd naarmate de wiskunde moeilijker werd – het was een teken voor mensen om hun telefoon eruit te halen als ze niet geïnteresseerd waren in de wiskunde. Het werd warm rond Boneh Boyen Signatures en Elliptic Curve-combinaties.

Het is duidelijk dat ZK-technologie zeer nuttig zal zijn bij het bankieren en financieren voor privébetalingen en andere vertrouwelijke transacties. De meeste ZK-bedrijven zullen helpen bij het maken van ‘Lego-kits’ voor individuen en bedrijven om naar eigen keuze aangepaste activa te bouwen zonder op de hoogte te zijn van de wiskundig complexe cryptografie die het systeem laat werken.

Over 10-20 jaar voorspelde Tom Pockock zelfs dat hij ZK-technologie zou gebruiken om een ​​’bewijs van inkomen’ te krijgen dat hij bij de bank zou gebruiken om een ​​hypotheek te krijgen. Ongeacht wanneer dat daadwerkelijk gebeurt, denken we dat we voor de meesten spreken en zeggen dat we graag zullen zien hoe het konijn uit de hoed wordt getrokken zonder echt te weten waar het vandaan kwam.

Er is gestage vooruitgang geboekt op het gebied van zero-knowledge proof-systemen, die protocoltechnici helpen bij het oplossen van het probleem van het controleren van een proef zonder deze te lezen. Olivier Bégassat, toegepast onderzoeker bij PegaSys, beschouwt de PCP-stelling – die de ZK-systemen ondersteunt – “verbluffend geweldig.

Gedecentraliseerde financiering is het leidende verhaal.

#Defi is van de grond gekomen als een van de meest klinkende verhalen binnen het crypto-ecosysteem en wordt voornamelijk aangestuurd door Ethereum. De meeste defi-use-cases zijn afkomstig van protocollen zoals Augur, UMA, MakerDAO, Compound en vele anderen, die allemaal bovenop Ethereum zijn gebouwd.

Ethereal presenteerde zelfs defi-applicaties met de branderportemonnee van Austin Griffith, die werd gebruikt om naadloos lunch te kopen.

De Web 3.0-mantra bestaat nog steeds in de visie van veel individuen op de toekomst van crypto, maar open financiering heeft het voortouw genomen nu nieuwe derivatenmarkten en leningsprotocollen op Ethereum zijn verschenen. Voor sommige individuen zou het bereiken van een dergelijk doel voldoende zijn. Ryan Selkis, beter bekend als TwoBitIdiot en oprichter van cryptoasset-onderzoeksbureau Messari, legde zijn proefschrift voor Ethereum uit:

“Ethereum is een afwikkelingslaag voor gedecentraliseerde financiering, waar bitcoin een afwikkelingslaag is voor een opslag van waarde. Ethereum wordt de gedecentraliseerde financieringsketen. Dat is het winnende resultaat en al het andere zal op zijn eigen keten staan ​​of interoperabel zijn. “

De tijd zal leren of Ryan’s stelling klopt, maar voor nu is gedecentraliseerde financiering een krachtig verhaal met waardevolle doelen waar veel van de beste en slimste naar streven..

Regelgevende instanties blijven deelnemen aan het gesprek.

Bij consensus is de Amerikaanse vertegenwoordiger Tom Emmer van plan om de veilige haven voor belastingbetalers met gesplitste activa opnieuw in te voeren, wat ten goede zou komen aan belastingbetalers die cryptocurrency bezitten als gevolg van blockchain-netwerksplitsingen of hard forks. Met name zou het wetsvoorstel voorkomen dat de IRS niet-gerapporteerde crypto-activa bestraft die zijn verkregen via hard forks totdat de IRS duidelijke richtlijnen geeft over hun regelgevende behandeling..

Caitlin Long was de hele week aanwezig op veel panels en deelde veel van haar gedachten over crypto-regulering. Ze wees er zelfs op hoeveel dubbele standaarden er bestaan ​​bij het onderzoeken van hoe toezichthouders niet-crypto-instellingen behandelen in vergelijking met crypto-instellingen.

Ron Paul verscheen ook op de NY blockchain-week. De voormalige congreslid en presidentskandidaat zijn van mening dat de oproep van Rep. Brad Sherman (D-Calif.) Om aankopen van cryptocurrency in de VS te verbieden, een vreselijk idee is. Andrew Yang, presidentskandidaat voor 2020, verscheen zelfs om zijn standpunten over cryptoassetregulering te delen, in de overtuiging dat toezichthouders hun richtlijnen moeten verduidelijken.

De blockchain-marktplaats voor bedrijven is open voor bedrijven.

Blockchain-aanbiedingen voor ondernemingen worden volledig gestapeld en bieden robuuste marktplaatsen die oplossingen implementeren voor ondernemingen van elke branche. Bijvoorbeeld, ConsenSys-backed Kaleido lanceerde tijdens de blockchain-week een nieuwe business-to-business (B2B) tech-stack met verschillende plug-and-play-functies, zoals activaregistratie, documentopslag en app-to-app-messenger, tokenuitgifte en meer. De Kaleido-marktplaats heeft meer dan 40 product- of serviceaanbiedingen voor bedrijven om aan hun zakelijke behoeften te voldoen.

Met name Microsoft leidt de aanklacht vanuit de legacy-wereld. Net voor de blockchain-week bracht Microsoft een blockchain-ontwikkelaarskit uit voor de openbare Ethereum-blockchain en Quorum. Met de ontwikkelaarskit kunnen gebruikers ook Solidity en Truffle gebruiken. Microsoft-klanten hebben nu de mogelijkheid om Microsoft Azure en de reeks blockchain-applicaties te gebruiken om de implementatie van blockchain te versnellen, kosten te verlagen en verbeterde governance-functies toe te voegen.

Tijdens de blockchain-week kondigde Microsoft een samenwerking aan met GE Aviation om motoronderdelen te traceren en de release van een gedecentraliseerde identiteit voor de web 3.0-wereld. Naarmate meer bedrijven de transformerende kracht van blockchain-technologie accepteren, zullen ze naar de bestaande spelers kijken om hen op de hoogte te houden en hun bestaande oplossingen te gebruiken.

Tokenization is het vlaggenschip van de blauwe oceaanmarkt van blockchain.

Terwijl we van ICO’s naar STO’s (beveiligingstokenaanbiedingen) gaan, overbrugt het ecosysteem open source-technologie met gereguleerd kapitaal. Dit is een positieve stap om transparantie te brengen in de bestaande financiële wereld. De volgende golf van financiële producten, zoals derivaten en aandelen en schuldbewijzen, zal de methode zijn waarmee blockchain uiteindelijk verder gaat dan de afwikkeling van betalingen.

Tokenization als geheel presenteert blue ocean-markten die een enorme waarde zullen creëren die het ecosysteem vooruit zal blijven drijven. Blue Ocean-markten zijn nieuwe, onbetwiste marktruimten die resulteren in een positief somspel, in tegenstelling tot zeer competitieve rode-oceaanmarkten die vaak zero-sum zijn (iemand moet verliezen om anderen te laten winnen). Hoewel de tokenisatie van effecten nieuwe en opwindende kansen biedt, zijn er nog steeds niet veel getokeniseerde effecten. Bedrijven voelen zich meer op hun gemak bij het verkennen van deze concepten en we zullen in 2019 en daarna getokeniseerde effecten blijven zien.

Wilt u meer weten over aankomende Ethereum-evenementen en -conferenties?

Abonneer u op de nieuwsbrieven van ConsenSys →

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me