Wanneer uw bedrijf een blockchain-oplossing nodig heeft

Blockchain-technologie is een essentieel onderdeel geworden van de bedrijfssoftwarestack voor organisaties die bedrijfsprocessen willen stroomlijnen en digitale activa willen uitgeven. Niet alle organisaties hebben een blockchain-oplossing nodig, maar voor degenen die dat wel doen, kan de technologie transformationeel zijn. Blockchains helpt bedrijven bij het oplossen van drie hoofdscenario’s:

1. U moet gegevens efficiënt verwerken. 

Een blockchain-platform dient als digitale laag voor de verwerking en coördinatie van informatie. De gedistribueerde architectuur en consensusmechanismen van blockchain-netwerken vergemakkelijken een efficiëntere gegevenscoördinatie dan op papier gebaseerde en gecentraliseerde systemen. Hoewel blockchain-technologie geavanceerde gegevenscoördinatie biedt, kunnen veel legacy-systemen worden geoptimaliseerd door een verbeterd ontwerp van gedistribueerde systemen. Blockchain-platforms zijn ontworpen voor volledig nieuwe zakelijke functionaliteiten die veel verder gaan dan informatieverwerking.

2. U hebt vertrouwde transacties en veilige bedrijfsnetwerken nodig. 

Blockchain-technologie is oorspronkelijk ontwikkeld om vertrouwen en overeenkomsten te digitaliseren, net zoals internettechnologieën informatie en de uitwisseling ervan hebben gedigitaliseerd. Het unieke ontwerp van een blockchain zorgt voor een onveranderlijk record van transacties die alle netwerkdeelnemers kunnen vertrouwen. Bovendien maken programmeerbare slimme contracten de automatisering van bedrijfslogica mogelijk, waardoor afstemming en afstemming tussen complexe bedrijfsnetwerken wordt vereenvoudigd. Een toenemend aantal Global 2000-bedrijven in grote industrieën zoals financiële dienstverlening en wereldhandel gebruiken al op blockchain gebaseerde platforms om bedrijfsconsortia te lanceren.


3. U moet digitale activa maken, uitgeven en beheren. 

De digitalisering van goederen en activa is naar voren gekomen als een van de meest opwindende zakelijke toepassingen van blockchain-technologie. De ingebouwde tokenisatiemogelijkheden van blockchain-netwerken zoals Ethereum stellen bedrijven in staat om digitale activa te creëren, uitgeven en beheren voor gebruiksscenario’s die zo breed zijn als de digitale valuta van de centrale bank en gefractioneerd onroerend goed. In de afgelopen jaren is een verscheidenheid aan open source en gepatenteerde blockchain- en gedistribueerde grootboektechnologieën ontwikkeld voor oplossingen voor digitale activa.

Infographic

Voordelen van Blockchain in de financiële dienstverlening

Van tokenisatie tot consortiumnetwerken, hier is een overzicht van hoe blockchain-technologie de operationele efficiëntie verbetert en het risico bij financiële dienstverlening verkleint.

Voordelen van Blockchain in de financiële dienstverlening

Blockchain versus gedistribueerde Ledger-technologieën

Een gedistribueerd grootboek is een database die over meerdere locaties wordt beheerd en die meerdere deelnemers ondersteunt. Een blockchain is een soort gedistribueerde grootboektechnologie met een unieke architectuur en aanvullende functionaliteiten. In tegenstelling tot traditionele DLT’s, gebruiken blockchains een ketting van cryptografisch beveiligde blokken om een ​​fraudebestendig record van transacties te creëren. De extra functionaliteiten van een zeer programmeerbare blockchain zoals Ethereum zijn onder meer: 

 • Creatie van digitale activa. Hoewel DLT’s een product in een digitaal formaat kunnen registreren, maken de native token-mogelijkheden van de Ethereum-blockchain de uitgifte en het beheer van volledig nieuwe en aanpasbare digitale activa en financiële instrumenten mogelijk..
 • Crypto-economische prikkels. DLT’s zijn oorspronkelijk niet ontworpen om cryptocurrencies op te nemen. Een blockchain maakt het mogelijk dat stimuleringsmechanismen in het protocol worden ingepast om positief netwerkgedrag te belonen en snode activiteiten te bestraffen.  
 • Interoperabiliteit. Omdat sommige DLT’s zijn gebouwd op eigen frameworks, kunnen gebruikers voor bepaalde functionaliteiten vendor lock-in ervaren. Met modulaire en open source blockchains zoals Ethereum kunnen bedrijven de technologie integreren in hun bestaande systemen en veilig communiceren via private en publieke blockchain-netwerken. 

Lees voor een volledige vergelijkende analyse onze tweedelige serie over blockchain vs. gedistribueerde grootboektechnologieën.  

Hoe Hyperledger en Ethereum integreren

Hyperledger is een wereldwijde en open source samenwerkingsinspanning die in 2015 is opgericht door The Linux Foundation om de ontwikkeling en implementatie van blockchain voor ondernemingen te ondersteunen. De Hyperledger-suite, ook wel bekend als de “broeikas”, omvat gedistribueerde grootboeken, bibliotheken en tools die allemaal open source zijn en gratis kunnen worden gedownload en gebruikt. De kas bestaat uit verschillende op Ethereum gebaseerde projecten, waaronder Hyperledger Besu, een geavanceerde Ethereum-client die werd bijgedragen door het protocoltechnische team van ConsenSys in 2019. Voor veel bedrijfsteams is Hyperledger een waardevolle omgeving voor actieve samenwerking, doorgelichte implementatieopties en best practices uit de branche.    

De Hyperledger-kas omvatte verschillende op Ethereum gebaseerde projecten Source https www hyperledger org-projectenDe Hyperledger-kas omvat verschillende op Ethereum gebaseerde projecten. Bron: https://www.hyperledger.org/projects

Belangrijkste factoren voor een succesvolle blockchain-oplossing

De ontwerpbeslissingen die u aan het begin van uw implementatielevenscyclus neemt, hebben verstrekkende gevolgen voor uw productietijd en de mogelijke impact van uw blockchain-oplossing. Voor een volledige lijst met de belangrijkste technische en niet-technische factoren voor uw platformkeuze, leest u 30 Blockchain Platform technische factoren en 30 Blockchain Platform Business Factors. Hier is een gedestilleerde lijst met de 10 belangrijkste overwegingen in uw ontdekkingsproces: 

 • ROI. Wat is het rendement op de investering van uw blockchain-use case??
 • Platform. Welk platform is gebouwd om aan uw specifieke functionele eisen te voldoen?
 • Eenvoudige integratie. Is de technologie compatibel met uw bestaande systemen??
 • Prestatie. Heeft het platform bewezen veilig op schaal te kunnen werken??
 • Netwerk toestemming. Moet u netwerktoegang configureren voor een bedrijfsconsortium met meerdere partijen?? 
 • Privétransacties. Heeft u privacymechanismen nodig om ervoor te zorgen dat transactiegegevens vertrouwelijk blijven?? 
 • Ondersteuning. Heeft u ondersteunende diensten en doorlopend onderhoud nodig??
 • Standaarden. Komt de technologiestack overeen met industriestandaarden en specificaties??
 • Ontwikkeling. Hoe stel je een blockchain-ontwikkelingsteam samen??
 • Tooling. Welke infrastructuur-, middleware- en applicatielaagtools moeten uw ontwikkelaars gebruiken?

ConsenSys Solutions is er om u te helpen bij het beantwoorden van deze belangrijke ontwerp- en ontwikkelingsbeslissingen terwijl u en uw organisatie aan uw blockchain-reis beginnen.

ConsenSys Insights

De complete gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Deze complete gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken is bedoeld voor ondernemingen die de bewezen voordelen van gedecentraliseerde netwerken voor zakelijk gebruik willen begrijpen.. 

Download de gidsDe complete gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Wat zijn de voordelen van Enterprise Ethereum?

Ethereum is een open source blockchain-platform en de meest actief ontwikkelde blockchain ter wereld. Enterprise Ethereum verwijst naar private, consortium- en hybride implementaties van de Ethereum-codebase voor zakelijke toepassingen. Vanwege zijn flexibiliteit en extreem veilige architectuur biedt Enterprise Ethereum unieke voordelen voor bedrijven die blockchain-oplossingen overwegen: 

 • Ongeëvenaarde programmeerbaarheid. De slimme contracten van Ethereum bieden grenzeloze indelingen om bedrijfslogica rechtstreeks in het protocol te coderen, waardoor bedrijven de afstemming, compliance, rapportage en meer kunnen automatiseren..
 • Geavanceerde privacy en toestemming. Ethereum-platforms zoals Hyperledger Besu en PegaSys Plus bieden geavanceerde beveiligingscontroles zodat bedrijven netwerktoegang kunnen configureren en vertrouwelijke transacties kunnen garanderen.   
 • Snelle tokenisatie. Met de native tokenization-mogelijkheden van Ethereum kunnen bedrijven eenvoudig grote activa fractionaliseren, hun productlijn uitbreiden en nieuwe stimuleringsmodellen ontgrendelen op zowel consumenten- als institutioneel niveau.
 • Voordelige, snelle implementatie. De open source codebase van Ethereum helpt bedrijven om een ​​goedkoop bedrijfsmodel te handhaven en vendor lock-in te voorkomen. Alles-in-één zakelijke platforms zoals PegaSys Plus versnellen de productietijd van maanden tot weken. 
 • Prestaties van productiekwaliteit. Geen enkel ander blockchain-netwerk heeft gepresteerd op het volume en de schaal van het Ethereum-netwerk. Private Ethereum-netwerken bieden aanpasbare toestemming, onmiddellijke finaliteit, schaalbaarheid en altijd beschikbare betrouwbaarheid, met de mogelijkheid om te communiceren met het openbare Ethereum-netwerk. 

Lees voor meer informatie over de bewezen voordelen van Ethereum voor ondernemingen 11 manieren waarop Ethereum van voordeel kan zijn voor ondernemingen en 5 redenen waarom Enterprise Ethereum meer is dan een DLT.

Aan de slag met ConsenSys

Ons wereldwijde Solutions-team helpt ondernemingen, overheden, non-profitorganisaties en startups bij het bouwen, testen en implementeren van publieke en private blockchain-oplossingen.

Maak contact met onze expertsAan de slag met ConsenSys

ConsenSys Enterprise Blockchain-producten

 • Codefi
  Codefi

  Optimaliseer bedrijfsprocessen en creëer digitale activa op ons end-to-end blockchain-besturingssysteem. 

 • IJver
  IJver

  Verhoog de slimme contractbeveiliging en vermijd kostbare fouten met onze toonaangevende beveiligingsservice. 

 • PegaSys
  PegaSys

  Run een blockchain-platform veilig op schaal met onze door de leverancier ondersteunde Ethereum-client.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me