blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

De staat van het Ethereum-netwerk – 2018

Statistieken van over het hele netwerk om een ​​momentopname te geven van de Ethereum-blockchain vandaag, het verleden en de routekaart voor de toekomst. Door ConsenSys 1 juni 2018 Gepost op 1 juni 2018

ConsenSys 400 blockchain-projecten die voortbouwen op ethereum hero


Blockchain-technologie – en Ethereum in het bijzonder – heeft internationale aandacht en grip gekregen sinds de release in 2015. Met name eind 2017 en begin 2018 zag een enorme toename van de populaire aandacht als gevolg van snelle prijsstijgingen in het hele crypto-asset-ecosysteem. In twee jaar tijd is het woord “Ethereum” opgenomen in meer dan 110 miljoen Google-zoekopdrachten. De hashtag #ethereum wordt gemiddeld 20.000 keer per dag getweet.

Maar wat heeft deze geleidelijke en acute toename van de aandacht betekend voor het Ethereum-netwerk als geheel? Als we het gordijn van de veelbesproken prijs van ether terugtrekken, wat gebeurt er dan op het Ethereum-netwerk? Laten we kijken.

Kijken naar de cijfers: Blockchain-activiteit

Sinds de oprichting heeft het netwerk bijna 240 miljoen transacties verwerkt. Op zijn hoogtepunt op 4 januari verwerkte het netwerk 1,3 miljoen transacties in 24 uur.

Ethereum-transactiegrafiek

Het netwerk is enorm en gedistribueerd. Tot op heden bestaan ​​er 35 miljoen unieke adressen op de Ethereum-blockchain. Op 4 januari 2018 overtrof het aantal actieve (d.w.z. transacterende) adressen op Ethereum voor het eerst 1 miljoen. Op 4 januari 2018 zijn er meer dan 350.000 nieuwe adressen aangemaakt – de meeste adressen die tot nu toe binnen een periode van 24 uur zijn gegenereerd. Ethernodes meldt iets minder dan 17.000 knooppunten die de Ethereum-blockchain op zes continenten draaien, waardoor het het meest gedecentraliseerde blockchain-platform is dat er bestaat.

Ethereum-knooppunten wereldwijd Ethereum unieke adresgroeigrafiek

De Ethereum-blockchain is zonder twijfel het meest actieve slimme contractplatform dat er bestaat. Van de top 100 tokens op basis van marktkapitalisatie, wordt 94% bovenop Ethereum gebouwd. Van de 800 beste tokens is 87% gebouwd op Ethereum. De meeste van deze tokens zijn ‘ERC-20-tokens’, die het grootste deel mogelijk maakten van de $ 5,5 miljard die in 2017 door tokenverkopen werd opgehaald en de $ 6,5 miljard die alleen in het eerste kwartaal van dit jaar werd opgehaald..

Achter de blockchain: de Ethereum-community

De ontwikkelaarsgemeenschap van Ethereum is met 250.000 naar schatting de grootste ter wereld. In oktober 2017, Truffel– een ontwikkelingsraamwerk voor Ethereum – meer dan 200.000 downloads. In minder dan een jaar zijn de downloads nu bijna 550.000. Github, dat open-source ontwikkelaars van over de hele wereld trekt, geeft een lijst van 14.000 repositories en 220.000 commits met betrekking tot Ethereum. MetaMask– een browserextensie waarmee gebruikers dApps kunnen uitvoeren zonder een volledig Ethereum-knooppunt te draaien – heeft meer dan 1 miljoen gebruikers bereikt.

Naast het gedecentraliseerde netwerk van Ethereum-ontwikkelaars zijn er georganiseerde consortia ontstaan ​​om de Ethereum-gemeenschap te ondersteunen en uit te breiden. De Ethereum Enterprise Alliance (EEA) opgericht in maart 2017 met 30 oprichtende leden die zich inzetten voor de integratie van blockchain-technologie met bedrijfsvestigingen. Nu, iets meer dan een jaar later, is de EER uitgegroeid tot meer dan 500 leden. Startups, bedrijven, stichtingen en organisaties zijn allemaal samengekomen om bij te dragen en te profiteren van de voortdurende ontwikkeling van het Ethereum-ecosysteem.

Ethereum verwelkomen: adoptie door de overheid

Hoewel een lang besproken toepassing van blockchain-technologie de herstructurering en zelfs ontbinding van de traditionele overheid is, hebben landen over de hele wereld manieren gevonden om blockchain-technologie te implementeren – met name Ethereum – ten voordele van hun burgers. Begin dit jaar heeft de regering van Brazilië kondigde zijn voornemen aan om petities en populaire stemmen naar Ethereum te verplaatsen. Canada test het gebruik van Ethereum om transparantie te bieden over het gebruik van overheidssubsidies om de zorgen van burgers over verduistering en corruptie weg te nemen. De stad Zug, Zwitserland – een oud cryptobastion – begon in 2017 met het aanbieden van digitale ID’s geregistreerd op Ethereum. Chili gebruikt Ethereum om de gegevens en financiën van het energienetwerk bij te houden, in de hoop corruptie en uitbuiting te bestrijden door middel van transparante, onveranderlijke gegevens die beschikbaar zijn voor elke burger om te zien. Dubai is in beweging om tegen 2020 een volledig geïntegreerde, door blockchain aangedreven stad te worden. Estland werd het affichekind van het gedistribueerde ecosysteem en groeide uit tot een ‘digitale republiek’ door veel van zijn nationale systemen naar de Ethereum-blockchain te verplaatsen.

Hoewel blockchain-technologie wordt aangehaald als een kans om de huidige wereldwijde politieke structuur met digitale grenzen en burgerschap opnieuw te definiëren, zijn de huidige systemen niet op hun hoede om het onveranderlijke, veilige grootboek te gebruiken om hun diensten uit te breiden. We zullen de acceptatie door de overheid van de Ethereum-blockchain blijven zien, aangezien het nut ervan wordt bewezen in de huidige voorbeelden.

Voortbouwend op Ethereum: gedecentraliseerde applicaties

Gedecentraliseerde applicaties (dApps) zijn het belangrijkste verkoopargument van de Ethereum-blockchain. Als een open-source, complete wereldcomputer, kan Ethereum door elke ontwikkelaar worden gebruikt om haar eigen reeks slimme contracten (d.w.z. een gedecentraliseerde applicatie) te bouwen. Een site die de ontwikkeling van dApp bijhoudt, vermeldt 1.552 gelanceerde dApps, maar er zijn er momenteel meer in ontwikkeling. DApps bestaan ​​uit alles, van voorspellingsmarkten tot gaming, en zullen sterker worden naarmate het netwerk wordt verbeterd.

The Elephant in the Room: Scaling Solutions

Schaaloplossingen voor het Ethereum-netwerk zijn talrijk en er wordt aan gewerkt door meerdere deelnemers in het netwerk. 2018 wordt een spannende tijd voor Ethereum, vooral met de geplande tests van Proof of Stake door de uitrol van het Casper-protocol. Veel actieve projecten zijn gericht op het bieden van laag 2-oplossingen, of ‘inter-blockchain-protocollen’. Deze initiatieven pakken het “trilemma” aan van het bereiken van schaalbaarheid, beveiliging en decentralisatie op een blockchain. Kosmos is een toestemmingsloos netwerk gebouwd voor ontwikkelaars dat blockchain-interoperabiliteit en schaalbaarheid mogelijk maakt. Weefgetouw netwerk heeft een Layer 2-platform ontwikkeld en gelanceerd bovenop Ethereum, waardoor gaming en sociale dApps kunnen worden geschaald terwijl ze nog steeds kunnen vertrouwen op de kernbeveiliging en decentralisatie van Ethereum. Het team is gelanceerd CryptoZombies, een live app waarmee iedereen kan leren slimme contracten te coderen op Ethereum (met meer dan 200.000 studenten). OmiseGo stelt gebruikers in staat om met behulp van plasma supersnelle betalingstransacties tussen entiteiten en over de grenzen heen te verzenden. Laag 2-schaaloplossingen, volgens Vitalik Buterin, “kunnen zo worden gebouwd dat ze voor prestaties afhankelijk zijn van het tweede niveau, maar niet voor veiligheid … Ze kunnen dan de prikkel hebben van reputatie en verwachte toekomstige inkomsten om hen ertoe aan te zetten goed te presteren. in het heden, en de negatieve kosten van een eventuele storing worden beperkt. “

Op zoek op de weg

Wat betekenen deze gegevens? Het blockchain-ecosysteem van Ethereum is divers, gedecentraliseerd, sterk en overspoeld met innovatie en activiteit. Sinds de lancering in 2015 belooft deze snel aangenomen en gewaardeerde technologie problemen op te lossen waarmee bijna elke gevestigde industrie op aarde te maken heeft. Over de hele wereld komen ontwikkelaars, denkers, innovators, leiders en creatievelingen samen om een ​​nieuwe manier van communiceren, transacties en organiseren te ontwikkelen. We zijn er voor Web 3.0. We zijn hier voor een gedecentraliseerde toekomst. We zijn hier voor Ethereum.

MetaMask Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me