blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

De toekomst van vermogensbeheer op blockchain

Een samenvatting van de uitdagingen waarmee vermogensbeheerders worden geconfronteerd en de bijbehorende kansen die worden geboden door blockchaintechnologie door Lex Sokolin, CMO en Global Lead of Fintech bij ConsenSys. Door Nicole Adarme 28 januari 2021 Geplaatst op 28 januari 2021

WTVR Blockchain I Consen Sys Feature Aankondiging 2


In de afgelopen twee decennia is de waardepropositie van vermogensbeheer verschoven van toegang en ondersteuning naar partnerschap en advies. Toegang tot traditionele investeringsverpakkingen, vertegenwoordigd door de wereldwijde activaspreiding geïndexeerd aan marktbèta’s, is in waarde uitgehold en commoditized geworden. Golven van technologische innovatie hebben het verpakken en verhandelen van de ETF, de algoritmische handel en het opnieuw in evenwicht brengen van de gecombineerde portefeuille, de alfa afgeleid van alfa voor het oogsten van belastingverliezen en de prestatierapportagemogelijkheden van particuliere banken geautomatiseerd. Tegenwoordig staan ​​we met vermogensbeheer netjes verpakt in onze telefoon, biljoenen activa klaar om in het goedkoopste vermogensbeheerproduct te worden gestort.

In deze context hebben vermogensbeheerders verschillende differentiatie-assen. Een daarvan is om de menselijke relatie te versterken met bredere soorten advies, waarbij wordt overgegaan van louter investeringsaanbeveling naar financiële planning, belastingstructurering en de bredere categorie van diensten en levensplanning. In dit opzicht worden adviseurs de financiële therapeuten die hun cliënten nodig hebben om geen gedragsfouten te maken. Een ander pad is om alpha te verdelen in vermogensbeheer. Hoewel alternatieve activaklassen zoals hedgefondsen, dakfondsen of private equity in het verleden aanleiding hebben gegeven tot gedifferentieerde rendementen, zijn ze niet geïndexeerd op basis van de belangrijkste motor van de menselijke reis door de tijd: innovatie en technologie..

En dus is het tijd om te kijken naar digitale en crypto-activa en de operationele infrastructuur waarop ze reizen. Nieuwigheid is een gespreksaanzet en een manier voor financiële adviseurs om een ​​nieuw perspectief te bieden aan iets waar veel particuliere klanten nu om geven. Retailbezit van crypto-native activa zoals Bitcoin en Ether staat nu in de dubbele cijfers, en bepaalde instellingen en schenkingen hebben stappen ondernomen om correct verpakte en gereguleerde producten op te nemen in hun bredere activatoewijzingen. De waardeketen van bewaring, uitwisseling, afwikkeling en digitale portemonnee is gebouwd, getest en staat aan de vooravond van een bredere lancering door zwaargewichten uit de industrie, zoals NASDAQ, de Intercontinental Exchange en Fidelity..

Vermogensbeheerders zijn stroomafwaarts van de productfabrikanten op de kapitaalmarkt. Ze vereisen vertrouwde permutaties en productstructuren die aansluiten op vertrouwde technologie, investeringsbeheer en klantrapportageplatforms. Dit heeft de vermogensbeheerder afgeschermd van het aangaan van een beleggingscategorie waaraan hun klanten al zijn blootgesteld en die ze dus in hun portefeuilles hebben. Meerdere jaren wachten is echter geen optie. Bedrijven zoals Coinbase hebben meer dan 40 miljoen gebruikers en meer dan $ 90 miljard aan activa onder een of andere vorm van bewaring of beheer. Investeringssoftware afgeleid van roboadvisors en geïmplementeerd op openbare blockchains bevat nu meer dan $ 20 miljard aan kasequivalenten en $ 25 miljard aan door onderpand gedekte verplichtingen. Vraag is er, als je weet hoe je moet omgaan met de opkomende wereldorde en waarde voor je klanten ontdekt.

Laten we twee belangrijke kwesties onderscheiden. De eerste is de crypto-activaklasse zelf, en zijn nieuwe rendementskenmerken, gecorreleerd met generatiefilosofieën en technologische evolutie. De tweede is de financiële infrastructuur waarop dergelijke activa reizen – het definiëren van wat een aandeel, een geld of een lening is. In tegenstelling tot traditionele systemen, die eigendom van activa behandelen als een abstractie met een claim op een andere partij in een waardeketen (bijv. Een CUSIP of een ticker in een custodian-systeem dat is gekoppeld aan een CSD), implementeren blockchainsystemen feitelijke digitale eigendomsrechten met betrekking tot het betreffende activum. Dergelijke rechten maken onmiddellijke economische activiteit, mondiale gedecentraliseerde markten, overneming van leningen door derden of margehandel mogelijk, en toegang tot op maat gemaakte renteproducten die alleen toegankelijk zijn op openbare netwerken.

Een dergelijke nieuwe en krachtige infrastructuur impliceert grote efficiëntieverbeteringen en innovaties in de functie van investeringsbeheerder. Alternatieven en gespecialiseerde financieringsinvesteringen, zoals onroerend goed, private equity en financiering van kleine bedrijven, kunnen net zo soepel worden beheerd als openbaar verhandelde aandelen en obligaties. Vandaag, krachtige software maakt het mogelijk om dergelijke activa op een toegankelijke en herhaalbare manier te tokeniseren – in wezen om papier om te zetten in fractionele, digitale alternatieven. Het opbouwen van een zelfherstellende portefeuille die bestaat uit nieuwe investeringsmogelijkheden met toegang tot opkomende secundaire markten is de beloning van deelname aan dit ecosysteem. 

Ontdek Codefi Assets

Hoewel er de afgelopen jaren een verhaal is verschenen over naleving en regelgevend toezicht in de ruimte, is de waarheid veel genuanceerder. Zoals in elke snel evoluerende industrie die overspoeld wordt met investeringskapitaal, kan de menselijke natuur naar de donkere kant gaan. Toch bieden blockchains ons controleerbare, transparante records van de feitelijke transacties en geldstromen die hebben plaatsgevonden sinds het begin van het netwerk, terwijl pseudonomie voor de gebruiker behouden blijft. Veel projecten hebben ook privacy en toestemming geïmplementeerd die in overeenstemming zijn met de normen van onze branche. Dit alles om te zeggen dat op blockchain gebaseerde financiële infrastructuur waarschijnlijk een beter gereguleerde, compliantere financiële sector zal creëren dan voorheen mogelijk was..

Vermogensbeheer gaat over het helpen van mensen om hun beste financiële leven te leiden en positieve persoonlijke resultaten te behalen. Digitale activa en gedecentraliseerde financiering trekken miljoenen gebruikers naar een nieuw soort financiële ervaring, een die veel van de middleware en inefficiëntie van de 20e eeuw achter zich laat.. De ondernemende financieel adviseur zal diep ingaan op de belofte van de toekomst en tegelijkertijd geworteld blijven in de tijdloze principes van verstandig geldbeheer en diversificatie. Wie niet waagt die niet wint!

Lees meer over blockchain-oplossingen voor activabeheer

ConsenSys heeft de ConsenSys Codefi-productsuite ontwikkeld om vermogensbeheerders, family offices en privébanken te helpen toegang te krijgen tot de innovatie die plaatsvindt op het gebied van blockchain-gebaseerde financiën en digitale activa. Codefi is een aanwinst voor commercie en gedecentraliseerde financiën, en is bedoeld om het voor adviseurs gemakkelijker te maken om opkomende activaklassen te verkennen, te experimenteren en te integreren. De suite is modulair en omvat functionaliteit van de uitgifte en distributie van digitale activa tot software voor handel in opkomende digitale markten, compliance en KYC-vereisten en gegevens-, risico- en analyse-overlays..

Vermogensbeheerders zijn mogelijk geïnteresseerd in het helpen van hun klanten bij het bezitten van (1) crypto-native activa, zoals Bitcoin en Ether, of (2) alternatieve effecten die zijn gestructureerd in een getokeniseerde vorm. Een token is een digitale weergave van wat een activaklasse zou kunnen zijn, van traditionele aandelen en vastrentende waarden tot private equity, onroerend goed en gespecialiseerde financiering. Een toenemend aantal vermogensbeheerders en primaire emittenten gebruiken tokenisatie op Ethereum om het beheer van activa en belanghebbenden te stroomlijnen, de kosten van gegevensafstemming te verlagen, moderne marktinfrastructuur te ondersteunen en verbinding te maken met een wereldwijde groep van handelaren en investeerders. Vermogensbeheerders die op zoek zijn naar nieuwe klanten en op maat gemaakte investeringsmogelijkheden kunnen met deze tegenpartijen samenwerken in het voordeel van hun klanten via onze softwareproducten.

Lees het volledige vermogensbeheerrapport van The Wealth Mosaic hier.

Nieuwsbrief Asset Management Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me