blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

Een gids voor de Eth2-producten van ConsenSys

Het maakt niet uit of u een hobbyist bent die uw eigen infrastructuur wil runnen of een instelling die staking-diensten aan klanten wil leveren, we hebben waarschijnlijk een oplossing voor u. Door James Beck21 november 2020Geplaatst op 21 november 2020

Eth2 productgids afbeelding


Als u op de hoogte blijft van Ethereum-nieuws, heeft u waarschijnlijk gezien dat het officiële Eth2-aanbetalingscontract nu aanbetalingen accepteert, die binnenrollen. Op het moment van schrijven (24 november 2020), 688.128 ETH is uitgezet uit de 524.288 ETH nodig om het baken ketting, die proof-of-stake in het netwerk introduceert. 

Naast het verbeteren van de snelheid van transacties op Ethereum, is een van de doelen van de Eth2-upgrade is altijd geweest om de manieren waarop mensen kunnen bijdragen aan de veiligheid van het netwerk te vergroten en te delen in de voordelen ervan. Er worden al een half dozijn clients gebouwd voor Ethereum 2.0, bedoeld om licht genoeg te zijn zodat validators kunnen deelnemen met een consumentenlaptop. Veel staking-as-a-service-providers komen ook op de markt, waardoor Ethereum-beveiliging toegankelijker wordt voor individuen die zelf geen validators kunnen uitvoeren of geen 32 ETH hebben. 

Onze protocol- en productteams zijn de afgelopen twee jaar bezig geweest met het bouwen van infrastructuur, het bijdragen aan onderzoek, het interviewen van gebruikers die van plan zijn om uit te zetten en het bouwen van applicaties om de immense inspanning om Ethereum te upgraden te ondersteunen. Het maakt niet uit of je een hobbyist bent die dat wil beheer uw eigen infrastructuur of een instelling die staking-services aan klanten wil leveren, hebben we waarschijnlijk een oplossing voor u.

Teku: Diversiteit van klanten is essentieel om Eth2 veerkrachtig te houden

De kern van de Ethereum 2.0-inspanningen van ConsenSys is Teku, een krachtige Ethereum 2.0-client die is gebouwd om te voldoen aan institutionele behoeften en beveiligingsvereisten. Wat is Teku

Ethereum-klanten maak verbinding met elkaar in een peer-to-peer-systeem, waarbij blokken en transactiegegevens worden geverifieerd. Klanten in verschillende talen laten schrijven is, zoals Matt Leising beschrijft in zijn nieuwe boek, Uit de ether, “Een soort verzekeringspolis: het vermijdt de mogelijkheid van een single point of failure en maakt het veel moeilijker voor ontwikkelaars om zich bijvoorbeeld rond C ++ te centraliseren.” Als een client wordt aangevallen, een bug heeft of offline gaat vanwege een consensusprobleem, zullen de rest van de clients nog steeds de laatste transactie bijhouden en gegevens blokkeren. De diversiteit van klanten is het bewijs van het belang van decentralisatie in Ethereum. 

Net als Ethereum zijn er momenteel verschillende implementaties van de specificatie geschreven in verschillende computertalen. De Teku-client van ConsenSys is geschreven in Java, een van de meest populaire computertalen die wordt gebruikt door ontwikkelaars die bedrijfstoepassingen bouwen en wordt beheerd door hetzelfde technische team achter Hyperledger Besu en ConsenSys Quorum. Lighthouse, Prysm en Nimbus zijn populaire Eth2-klanten die respectievelijk Rust, Go en Nim hebben geschreven. Elke klant heeft zijn eigen kenmerken, en Teku stelt bedrijven en instellingen in staat om op Eth2 in te zetten, met functies zoals extern sleutelbeheer en bescherming tegen insnijdingen. 

Codefi Activate: hoe meer validators, hoe sterker het netwerk

Codefi Activeren werkte samen met de Ethereum Foundation om het Eth2 lanceerplatform applicatie, die technische onboarding biedt voor de vereisten, verantwoordelijkheden en risico’s om een ​​Eth2-validator te worden. De stapsgewijze handleiding is bedoeld voor technisch bekwame Ethereum-ontwikkelaars om ETH naar het aanbetalingscontract te sturen en hun eigen validator-clients te starten. Elke validator vereist precies 32 ETH en individuen kunnen zoveel veelvouden van 32 ETH storten als ze willen.

De eerste pagina van het Launch Pad geeft een overzicht van de belangrijkste verantwoordelijkheden en concepten – zoals slashing, sleutelbeheer, ondertekeningssleutels, risico’s en de benodigde tijd. Nadat u de risico’s en vereisten heeft erkend, helpt de gids u bij het selecteren van een klant, het genereren van sleutels, het uploaden van een validator en het verbinden van uw portemonnee. 

Hoewel u bekend moet zijn met het gebruik van een opdrachtregelinterface, is het Launch Pad de ideale plek om uw uitzetreis te beginnen.  

Schermopname 2020 11 21 om 9 43 08 uur

Codefi Staking: ondersteunende applicaties die uitzetten aanbieden aan ETH-houders

Veel staking pools en staking-as-a-service providers komen op de markt. Gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase en Binance bieden al staking-services voor andere proof-of-stake blockchains en zullen naar verwachting staking-services aanbieden op Eth2. Ethereum-native uitzetpools zoals Rocket Pool stelt gebruikers in staat om slechts 0,01 ETH in te zetten en rETH te ontvangen, een tokenized staking deposit. LiquidStake, een nieuwe oplossing van DARMA Capital heeft geen minima om in te zetten en laat gebruikers ook een USDC-lening aangaan met hun ingezette ETH als onderpand. 

Elk van deze applicaties verbreedt de deelname aan Ethereum 2.0, maar moet nog steeds verbinding maken met de clients op het netwerk. Dit is waar de Codefi Staking-oplossing van pas komt. Codefi Staking is een white-label API (wat betekent dat je het niet als een eindgebruiker zult zien) voor bedrijven die willen inzetten op Ethereum 2.0. Met Codefi Staking kunnen bedrijven hun eigen ETH of de ETH van hun klanten inzetten zonder dat ze hun eigen validator-infrastructuur hoeven te draaien. Het resultaat is een verminderd technisch risico en verhoogde beloningen die worden gegenereerd door het Eth2-netwerk. 

In juni kondigde ConsenSys een cohort van bedrijven aan die deel uitmaken van het Codefi Staking “Pilot Program”, waaronder Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport en Trustology. Codefi Staking heeft tot doel de risico’s te verminderen die gepaard gaan met het runnen van uw eigen validator, inclusief diefstal of verlies van uitbetalingssleutels, onjuiste overboeking van geld naar het Eth2-depositocontract en storingen in hardware of internetconnectiviteit die resulteren in een verlies van validatorbeloningen. Met Codefi Staking worden validatorsleutels bewaard in een veilige kluis met online ondertekeningsmogelijkheid en meerdere lagen poortwachters die transacties valideren om ongeautoriseerd gebruik te voorkomen. Belangrijk is dat er 24/7 ondersteuning en een professioneel klantenserviceteam beschikbaar is. Codefi Staking gebruikt Teku als de klant bij uitstek 

Voor bedrijven die de concurrentie voor willen blijven met een laag risico en een laagdrempelige toegang tot de Codefi Staking-oplossing, is het Early Adopter-programma een goede optie. Het is ontworpen om onboarding voor geselecteerde instellingen en ondernemingen te vergemakkelijken voorafgaand aan de lancering van Ethereum 2.0, zodat ze de concurrentie voor kunnen blijven met directe communicatie van de Ethereum 2.0-teams die de klanten en het netwerk opbouwen.. 

Infura: meer betrouwbaarheid en tools voor het opvragen van Eth2-gegevens

Ethereum 2.0-fasen in de komende jaren zullen ETH-overdrachten en opnames mogelijk maken, shard chains volledig compatibel maken met slimme contracten, contractoproepen en uitvoeringsomgevingen voor schaalbare dApps, en meer. Hoewel bedrijven en ontwikkelaars die applicaties draaien op Ethereum 2.0 er nog steeds voor kunnen kiezen om hun eigen client- en knooppuntinfrastructuur te gebruiken, krijgen ze ook de mogelijkheid om verbinding te maken met de Eth2 Beacon Chain API van Infura (u kunt een verzoek indienen om toegang te krijgen tot hun privé-bèta). hier​. 

Op de korte termijn is een van de meest elementaire behoeften voor individuen die inzetten op Eth2 de mogelijkheid om validatiesaldi te controleren om te weten of ze de verwachte beloningen genereren. Hoewel er meerdere zijn blokkeer ontdekkingsreizigers beschikbaar waar u deze informatie kunt zien, maakt de ETH 2.0 Beacon Chain API van Infura het mogelijk vraag deze gegevens automatisch op zodat ontwikkelaars gemakkelijk actie kunnen ondernemen op de gegevens. U kunt bijvoorbeeld een programma schrijven dat de balans bewaakt en u een sms-bericht stuurt als het onverwachts wegvalt.

De ontwikkelaars van Infura ondersteunen ook Eth2-klantteams die werken aan compatibiliteit met de Eth2-specificatie. Ethereum-ontwikkelaars profiteren tegenwoordig van de uniformiteit van de Ethereum JSON-RPC API, waarmee ze Ethereum-clientimplementaties kunnen wisselen zonder code te breken. Infura beschouwt API-interoperabiliteit als een waardevol publiek goed voor Ethereum en open source een Apache 2.0-gelicentieerde tool voor het testen van client API-conformiteit, genaamd eth2-voldoen

Blijf deskundig

Als u nog steeds probeert uw hoofd rond Ethereum 2.0, proof-of-stake, de verschillende fasen en nieuwe terminologie te wikkelen, staat onze Ethereum 2.0 Knowledge Base vol met geweldige bronnen. En voor de updates van week tot week, Ben Edgington’s “Wat is er nieuw in de Eth2-nieuwsbrief”Wordt sterk aanbevolen.

Ethereum 2.0 Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me