blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogQuorum

Een jaaroverzicht: ConsenSys Quorum Hoogtepunten

door ConsenSysDecember 17, 2020Geplaatst op 17 december 2020

Schermopname 2020 12 16 om 3 25 00 uur


De updates, wijzigingen en verbeteringen aan Hyperledger Besu en GoQuorum in 2020.

Het is veilig om te zeggen dat dit jaar allesbehalve normaal is geweest. Gelukkig was het werk van het ConsenSys Quorum-team uitzonderlijk, zelfs met de uitdagingen van 2020. Vandaag belichten we onze prestaties van het afgelopen jaar. 

Schermopname 2020 12 16 om 3 25 00 uurDe ConsenSys Quorum-stack – december 2020

De ConsenSys Quorum-stack biedt de eindgebruiker een groot aantal handige functies, waaronder 

  • knooppunt allow-listing 
  • account toestaan-vermelding
  • toestemming voor API’s
  • privé transacties
  • flexibele privacygroepen
  • toezicht houden
  • evenement streaming
  • plug-ins en plug-in API’s

Hoe zijn we op dit punt gekomen? In 2020 hebben we nieuwe producten gelanceerd, onze community uitgebreid en bijgedragen aan leiderschap op het gebied van enterprise blockchain. Dit zijn onze belangrijkste mijlpalen voor het jaar en hoe ze de ervaring van onze gebruikers verbeteren.

Schermopname 2020 12 16 om 4 27 55 uur

Februari 2020

GoQuorum Remix-plug-in maakt gebruikersinterface voor privétransacties mogelijk binnen Remix

Remix is ​​een ontwikkelomgeving in de browser om slimme contracten op te bouwen. Met de Remix GoQuorum-plug-in kun je slimme contracten samenstellen met meer maatwerk, zoals een ‘privateFor’-weergave van je nodes. De plug-in voegt een expliciet selectievakje voor privétransacties toe om de gebruikersinterface op te schonen en verschillende mogelijke privéstatussen af ​​te stemmen.

Wil je het uitproberen? Ga naar Remix en activeer de plug-in “Quorum Network” in de lijst met plug-ins.

Bekijk de volledige release-opmerkingen hier.

Hackathon-teams B.uild op GoQuorum bij ETHDenver! 

Een geautoriseerde e-mail op Ethereum, een veilige medische toeleveringsketen en een platform voor particuliere sponsoring van onderzoeksjournalistiek – allemaal gebouwd op GoQuorum. 

Maart 2020 

Hyperledger Besu krijgt ‘actieve status’, waarmee het de kwaliteit van het project en de gemeenschap aan ontwikkelaars en bijdragers signaleert.

In maart 2020, De technische stuurgroep van Hyperledger stemde om de actieve status van Hyperledger Besu goed te keuren, waardoor Besu het 5e project is om deze mijlpaal te bereiken. Actieve status geeft aan dat Besu voldoet aan alle Criteria voor het verlaten van de incubatie, inclusief wettelijke vereisten, hoogwaardige documentatie, consistent gebruik van gereedschappen en diversiteit aan gemeenschapsvereisten. Elk van deze vereisten toont aan dat een project een veilige, gastvrije en levendige ruimte is voor leden van de gemeenschap om mee te doen en bij te dragen. 

GoQuorum v2.5.0 Ondersteuning voor plug-ins toegevoegd

Met deze update kon de gemeenschap de GoQuorum-client verbeteren met hun eigen innovatieve implementaties van ondersteunde pluggable componenten. Hierdoor zijn nieuwe GoQuorum-specifieke functies losgekoppeld van core geth. De kernontwikkelingsteams hebben een vereenvoudigd proces van het samenvoegen van stroomopwaartse wijzigingen van core-geth, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan het bouwen van de functies die ze nodig hebben.

Bekijk de documenten hier.

Cakeshop v0.11.0 introduceert het Node Manager-scherm, privacyverbeteringen en UI-verbeteringen.

Verbeteringen waren onder meer het tabblad Node Manager, een widget om methoden aan te roepen vanaf het tabblad Contracten, een betere gebruikersinterface voor het vooraf invullen van openbare sleutels vanuit Tessara en meer privacy.

Bekijk de volledige release-opmerkingen hier.

April 2020

Quorum-tovenaar Uitgebracht: een opdrachtregelhulpprogramma waarmee gebruikers in minder dan 2 minuten een GoQuorum-ontwikkelingsnetwerk op hun lokale computer kunnen opzetten.

Met Quorum Wizard kunnen ontwikkelaars een lokaal GoQuorum-netwerk genereren dat wordt uitgevoerd met docker-compose- of bash-scripts. Creëer een eenvoudig netwerk waarin u het aantal knooppunten kiest, welke consensusmodus en welke componenten u wilt opnemen (GoQuorum, Tessera, Cakeshop). Nadat u uw geselecteerde implementatie heeft uitgevoerd, genereert u een volledig aangepast netwerk met gegenereerde sleutels, aangepaste poorten en meer.

Bekijk de documenten hier.

Hyperledger Besu Fast Sync uitgebracht, een snellere methode voor een knooppunt om lid te worden van Mainnet

Snelle synchronisatie stelt uw Hyperledger Besu-client in staat om te synchroniseren met het Ethereum-mainnet zonder dat een volledige synchronisatie vereist is. Met snelle synchronisatie kan een gebruiker online gaan zonder een volledige synchronisatie uit te voeren, en op een later tijdstip kan de gebruiker nog steeds de wereldstatus valideren. Snelle synchronisatie werkt via een door uzelf gehoste node of elke cloudprovider die uw node host.

Hyperledger Besu 1.4 introduceert verbeteringen op het gebied van architectuur, privacy en aanpassing 

De introductie van multi-tenancy stelt meerdere deelnemers in een privénetwerk in staat om hetzelfde Besu- of Orion-knooppunt te gebruiken. Hierdoor kan een organisatie infrastructuurbronnen optimaliseren bij het opzetten van een privénetwerk. Privacygroepen nodes met Hyperledger Besu-clients met een bijbehorend Orion-knooppunt toestaan ​​om privétransacties onder elkaar te verzenden terwijl ze een verbinding onderhouden met het Ethereum-mainnet (of elk openbaar netwerk met een niet-definitief consensusmechanisme). Transport Layer Security (TLS) ondersteuning biedt veilige client- en servercommunicatie, waardoor TLS mogelijk is tussen Besu, Orion, EthSigner en geïmplementeerde dApps. De Plug-ins API geeft gebruikers de mogelijkheid om Besu uit te breiden door gegevens en diensten aan de eindgebruiker bloot te stellen, en kan worden gebruikt om integraties te bouwen met applicaties van derden.

Mei 2020

GoQuorum v2.6.0 brengt prestatie-optimalisatie van account en opslag Trie-toegangspatronen over blokken, EVM Opcode-optimalisatie en synchronisatieprocesoptimalisatie

We hebben ook optimalisatie van transactiepools toegevoegd voor een betere doorvoer en hebben native GraphQL-queryfuncties gelanceerd voor flexibele query’s.

Qubernetes v0.1.1 werd ook uitgebracht, met de mogelijkheid om inkomende K8s-bronnen te genereren, netwerkbeleid te genereren, optionele annotaties & storageclass naar PVC, waardoor de docker-opslagplaats optioneel configureerbaar is.

Zie de volledige release-opmerkingen hier (GoQuorum v2.6.0) en hier (Qubernetes v.0.1.1)

Juni 2020

ConsenSys lanceerde het ConsenSys-partnerprogramma, Hyperledger Besu en Orion maken deel uit van het partnerklare productaanbod. 

Met het partnerprogramma kunnen systeemintegratoren, adviesbureaus en onafhankelijke softwareleveranciers Hyperledger Besu en Orion (en nu de volledige ConsenSys Quorum-stack) gebruiken door toegang te verlenen tot het testen en gebruiken van onze producten voor hun oplossingen.

Qubernetes v0.1.2 en Quorum Wizard v1.1.0 bieden GoQuorum 2.6.0-ondersteuning en verhogen de snelheid en het gemak van installatie en implementatie.

Bekijk de volledige release-opmerkingen hier (Qubernetes v0.1.2) en hier (Quorum Wizard v1.1.0)

Juli 2020

Met GoQuorum v2.7.0 kunnen nieuwe leden worden toegevoegd aan Private Smart Contracts en Account Management-functies en Tessera v.10.6 introduceert verbeteringen in logboekregistratie

We hebben ondersteuning toegevoegd voor het toevoegen van nieuwe leden aan slimme privécontracten, accountbeheer via HashiCorp Vault en JSON RPC API Oauth / autorisatie. Het accountbeheer en API Oauth / authz werken via externe plug-ins die we ook openen met hun respectievelijke SDK’s.

Tessera-functies, waaronder ‘bootstrap’-modus, ondersteunt CUSTOM-coderingstype met Unbound’s UKC als pilotimplementatie en andere kleine reparaties. Dit maakt logboekverbeteringen mogelijk, herkent localhost-peers met IP of hostnaam bij het updaten van partyinfo, staat toe dat er geen Q2T-servers worden gespecificeerd om de bootstrap-node-setup te ondersteunen, en meer. 

Bekijk de volledige release hier (voor GoQuorom v2.7) en hier (voor Tessera v10.6)

Quorum Wizard v1.2.0 ondersteunt implementaties voor lokaal op Kubernetes gebaseerd Quorum-netwerk

Bekijk de volledige release-opmerkingen hier.

Augustus 2020

Hyperledger Besu 1.5 Release introduceert prestatieverbeteringen die transacties per seconde (TPS) verhogen

Het Hyperledger Besu-team aangekondigde prestatieverbeteringen op vele fronten, inclusief het toevoegen van ondersteuning voor native encryptiebibliotheken om de EVM-uitvoeringscode af te stemmen, te experimenteren met verschillende JVM’s en een robuustere benchmarking-infrastructuur te bouwen. Dit resulteerde in prestatieverbeteringen voor synchronisatietijden, transacties per seconde en verzoeken per seconde.

ConsenSys verwerft quorum

JP Morgan en ConsenSys kondigden aan dat het Quorum open source-project zou worden overgenomen en beheerd door ConsenSys als onderdeel van een strategische investering door JPM. U kunt het volledige persbericht hier lezen en het webinar “Introducing ConsenSys Quorum” bekijken. Het open source-protocolaanbod van ConsenSys werd omgedoopt tot ConsenSys Quorum. ConsenSys Quorum bestaat uit vier lagen open source codebase: clientsoftware, beheer van privétransacties, ondertekening van externe transacties en aanvullende tooling.

Bovenop de open source-laag kunnen ontwikkelaars en bedrijven ook een reeks institutionele productfuncties implementeren via Codefi, ontwikkeld door ConsenSys om asset-tokenisatie en -beheer, betalingen, documentbeheer, workflowoptimalisatie, risiconaleving en meer mogelijk te maken..

ConsenSys Quorum Quickstart verbetert de ontwikkelaarservaring

Navigeer naar het Developers-pagina en klik op de knop “Aan de slag” om het npx-commando te zien om ConsenSys Quorum te installeren, samen met systeemvereisten, documentatielinks en contactinformatie voor ConsenSys Quorum.

Aan de slag met Quorum-webinar (demonstreert de Quickstart)

Ga nu aan de slag met Quorum

Verbeteringen in de monitoring met de release van Qubernetes v0.1.3 en Quorum Wizard v1.2.2  

Cakeshop kan worden ingezet op Qubernetes met Kubernetes. Bovendien kan prometheus geth / quorum metrische verzameling nu worden ingeschakeld en is er een docker-compose grafana dashboard die optioneel kunnen worden ingezet voor monitoring.

Quorum Wizard geïntroduceerd Splunk met Quorum, voor monitoring van ketenanalyses, als een optionele tool van derden. 

Bekijk de volledige release-opmerkingen hier (Qubernetes v0.1.3) en hier (Quorum Wizard v1.2.2)

Oktober 2020

ConsenSys Quorum is verhuisd naar Calendar Versioning 

Alle ConsenSys Quorum-projecten, inclusief GoQuorum, Hyperledger Besu, Orion, Tessera en EthSigner, stapten weg van het oorspronkelijke versieschema om kalenderversiebeheer te volgen (CalVer​Het team koos ervoor om over te stappen naar CalVer om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om de nieuwste grote releases te herkennen en om te bepalen welke versies van de componenten van de Quorum-bundel uitgebreid met elkaar zijn getest.. 

GoQuorum v20.10.0, Tessera v1.0.0 en v20.10.0 introduceren privacyverbeteringen

We hebben een nieuwe ‘privacyFlag’-parameter geïntroduceerd voor’ sendTransaction’-API’s waarmee we de modus kunnen definiëren voor het uitvoeren van een privétransactie. 

Bekijk de release-opmerkingen hier (GoQuorum v.20.10.0)

Tessera ondersteunt nu privacyverbeteringen, bijv. tegenpartijbescherming en validering van de particuliere staat. Deze verbeteringen omvatten ook verbeterde prestaties op peer-to-peer transactie `push` door parallellisatie en andere kleine reparaties. Er zijn ook privacyverbeteringen aangebracht in Tessera voor ondersteuning van PSV (Private State Validation) hier.

Bekijk de release-opmerkingen hier (Tessera v1.0.0) en hier (Tessera v20.10.0)

Qubernetes v0.2.0 Command line Tool toegevoegd 

Opdrachtregelprogramma toegevoegd voor het initialiseren, wijzigen en interactie met het netwerk.

Binaries beschikbaar als bijlage bij de release: Mac, linux. Bekijk de release-opmerkingen hier.

Quorumprofilering en quorumrapportage

Quorum Profiling is een toolset die is ontwikkeld om stresstests uit te voeren op netwerken die op Quorum draaien en om de TPS en andere benchmarkparameters op netwerkniveau te bewaken. 

Quorumrapportage als een tool die blokkeringen en transacties in een GoQuorum-netwerk indexeert en rapporten genereert om gebruikers inzicht te geven in wat er met hun contracten gebeurt. 

Lees de documenten hier (Quorumprofilering) en hier (Quorumrapportage)

November 2020

De eerste gebundelde release van ConsenSys Quorum zorgt voor een snellere installatie

Deze bundels bevatten binaire bestanden voor de projecten, zodat ontwikkelaars de projecten allemaal tegelijk kunnen opstarten en zo veel sneller kunnen beginnen met het bouwen van hun applicaties. Dit wordt toegevoegd aan de Quickstart

GoQuorum Wizard 1.3.0 (nieuwste) voegt ondersteuning toe voor Quorum / Tessera 20.10.0

We hebben ondersteuning toegevoegd voor GoQuorum / Tessera 20.10.0, die verbeterde privacyfuncties mogelijk maakt bij het gebruik van GoQuorum 20.10.0+, en voegt GoQuorum Reporting Tool (Beta) toe aan optionele tools die naast het netwerk kunnen worden geïmplementeerd.

Bekijk de volledige release-opmerkingen en update-instructies hier.

December 2020 – 2021+

ConsenSys Quorum-ondersteuning beschikbaar voor particulieren en ondernemingen

Het ondersteuningscontactformulier en de ConsenSys Quorum Enterprise-webpagina zijn aangepast om contact op te nemen met het team voor ondersteuningsabonnementen.

Vraag nu ondersteuning aan

Lopende werkzaamheden aan Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559, een update van het monetaire beleid van Ethereum dat de voorspelbaarheid van de gasprijs verbetert

Hoewel deze functie niet compleet is, hebben we er veel tijd aan besteed ter voorbereiding op EIP-1559. Updates zijn opgenomen in ConsenSys Quorum Release 20.10.0 en Besu 1.5 release. Lees een overzicht van EIP-1559 en community outreach rapport voor EIP-1559

Dit is voor ons allemaal een wilde rit geweest. Met al het belangrijke werk dat in 2020 is gedaan, is het ConsenSys Quorum-team meer dan klaar voor wat er in het eerste kwartaal van 2021 zal volgen. Nu we meer interoperabiliteit, uitgebreide technische ondersteuning en ecosysteemontwikkeling zien door middel van inspanningen van de gemeenschap, zijn we verheugd om Enterprise Ethereum naar meer gebruiksscenario’s in de industrie. 

Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan: 

Onenigheid

Slap (GoQuorum-specifiek)

RocketChat (Besu-specifiek)

Twitter

Linkedin

Enterprise Ethereum Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me