• Wat is Ethereum 2.0?

  Ethereum 2.0, ook wel Eth2 of “Serenity” genoemd, is de volgende upgrade naar de Ethereum-blockchain. Ethereum 2.0 wordt uitgebracht in meerdere “fasen”, te beginnen in 2020 met fase 0. Elke fase zal de functionaliteit en prestaties van Ethereum op verschillende manieren verbeteren.

  Meer informatie over Ethereum 2.0: Wat is Ethereum 2.0? & De Ethereum 2.0-woordenlijst

 • Wat is het verschil tussen Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0?

  Er zijn twee primaire verbeteringen geïntroduceerd door Ethereum 2.0 die niet bestaan ​​in Ethereum 1.0: Proof of Stake en Shard Chains.

  Bewijs van inzet: Momenteel draait Ethereum 1.0 op een consensusmechanisme dat bekend staat als Proof of Work (PoW). PoW vertrouwt op fysieke rekenkracht (mijnwerkers) en elektriciteit (werk) om blokken op de blockchain te bouwen. Proof of Stake (PoS) is een upgrade die verbeterde beveiliging, schaalbaarheid en energie-efficiëntie mogelijk maakt. In plaats van te vertrouwen op fysieke mijnwerkers en elektriciteit, vertrouwt PoS op validators (virtuele mijnwerkers) en afzettingen van ether. Zie de veelgestelde vragen over ‘Wat is een bewijs van inzet’ voor meer informatie.


  Shard ketens: Shard chains zijn een schaalbaarheidsmechanisme dat de doorvoer van de Ethereum blockchain drastisch verbetert. Momenteel is het hebben van een enkele ketting die bestaat uit opeenvolgende blokken ongelooflijk veilig en maakt het gemakkelijk om informatie te verifiëren. Als elk volledig knooppunt echter elke transactie in opeenvolgende blokken moet verwerken en valideren, kan dit van invloed zijn op de mogelijkheid om transacties snel te verwerken, vooral in tijden van hoge mainnet-activiteit. Shard chains zijn een mechanisme waardoor de Ethereum-blockchain wordt “gesplitst” – waardoor de verantwoordelijkheid voor gegevensverwerking over veel knooppunten wordt verdeeld. Hierdoor kunnen transacties parallel worden verwerkt in plaats van opeenvolgend. Elke scherfketting is als het toevoegen van een andere rijstrook om Ethereum te upgraden van een enkele rijstrook naar een snelweg met meerdere rijstroken. Meer banen en parallelle verwerking leidt tot een veel hogere doorvoer. Shard-ketens zullen naar verwachting worden uitgerold in fase 1 van Ethereum 2.0.

  Meer informatie over Proof of Stake & Shard ketens: Wat is Ethereum 2.0? & Wat is een bewijs van inzet?

 • Wat is de roadmap van Ethereum 2.0? Wat zijn de fasen van Ethereum 2.0?

  Ethereum 2.0 is gepland om in ten minste drie fasen te worden uitgerold: Fase 0, 1 en 2. Fase 0 is gepland voor lancering in 2020, met fase 1 en 2 in de volgende jaren.

  Fase 0: In de eerste fase van Ethereum 2.0 wordt de “Beacon Chain” geïmplementeerd. De Beacon Chain bewaart en beheert het register van validators en implementeert het Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme voor Ethereum 2.0. De originele Ethereum PoW-keten blijft naast de nieuwe Ethereum PoS-keten draaien, zodat er geen onderbreking is in de datacontinuïteit.

  Fase 1: De tweede fase van Ethereum 2.0 zal waarschijnlijk in 2021 worden uitgerold. De belangrijkste verbetering van fase 1 is de integratie van shard chains. Shard-ketens zijn een schaalbaarheidsmechanisme waarin de Ethereum-blockchain wordt “opgesplitst” in 64 verschillende ketens, wat parallelle transacties, opslag en verwerking van informatie mogelijk maakt. Op zijn meest conservatieve schatting zal het 64 keer meer doorvoer mogelijk maken dan Ethereum 1.0, maar het is ontworpen om honderden keren meer gegevens te kunnen verwerken dan Ethereum 1.0.

  Fase 2: De derde fase van Ethereum 2.0 zal waarschijnlijk in 2021 of 2022 worden gelanceerd. Deze fase is momenteel minder duidelijk gedefinieerd dan de bovenstaande twee fasen, maar omvat het toevoegen van etheraccounts en het mogelijk maken van overdrachten en opnames, het implementeren van cross-shard overdrachten en contractoproepen, het opbouwen van uitvoeringsomgevingen zodat schaalbare applicaties bovenop Ethereum 2.0 kunnen worden gebouwd en de Ethereum 1.0-keten in Ethereum 2.0 kan worden gebracht zodat Proof of Work eindelijk kan worden uitgeschakeld.

  Veel verdere verbeteringen zijn gepland voor onderzoek en ontwikkeling nadat fase 2 is voltooid. Vitalik geeft hierin inzicht in enkele van deze verbeteringen gemakkelijk te verteren diagram.

  Meer informatie over de Ethereum 2.0-roadmap: Een korte geschiedenis van Ethereum & Wat is Ethereum 2.0?

 • Wat verandert er als Ethereum 2.0 is voltooid? Wat betekenen de verbeteringen??

  Ethereum 2.0 komt voornamelijk ten goede aan de schaalbaarheid, doorvoer, en veiligheid van het openbare Ethereum-mainnet. Ethereum 2.0 verwijdert geen enkele gegevenshistorie, transactierecords of eigendom van activa van de Ethereum 1.0-keten. De Beacon Chain – die de ruggengraat van Ethereum 2.0 zal zijn – zal volledig functioneel zijn met de bestaande 1.0-keten, waardoor continuïteit wordt gegarandeerd. Een nuttige analogie om het onderscheid tussen Eth1 en Eth2 te begrijpen, komt van Joseph Chow, die beschrijft het onderscheid als een weg versus een snelweg.

  Meer informatie over het onderscheid tussen 1.0 en 2.0: Wat is Ethereum 2.0?

 • Wat gebeurt er met de huidige Ethereum “1.0” -keten?

  Het huidige plan is dat de Ethereum 1.0-keten effectief de eerste scherf op Ethereum 2.0 wordt wanneer Phase 1 wordt gelanceerd. Tot die tijd zal de Ethereum 1.0-keten doorgaan zoals hij nu is en zal hij verbeteringen ondergaan om het uiteindelijk mogelijk te maken om een ​​Ethereum 2.0-scherf te worden.

  Meer informatie over de toekomst van de huidige keten van Ethereum: Eth1 naar Eth 2 Transition Metafoor

 • Wat is de releasedatum van Ethereum 2.0?

  Fase 0 van Ethereum 2.0 wordt gelanceerd in 2020. Fase 1 wordt verwacht in 2021. Fase 2 en daarna worden verwacht voor 2021 of later.

  Meer informatie over de lancering van Ethereum 2.0: Wat is Ethereum 2.0?

 • Wat is Ethereum Proof of Stake?

  Proof of Stake (PoS) is een upgrade van het huidige Proof of Work-consensusmodel van Ethereum 1.0 en zorgt voor verbeterde beveiliging en schaalbaarheid. PoS is een consensusmechanisme dat afhankelijk is van validators en uitgezet ETH voor de voortzetting van blokken op de blockchain, en is noodzakelijk voor sharding. Validators zijn mensen die ervoor kiezen om de blockchain voort te zetten door 32 ETH in het depositocontract te storten (of “uit te zetten”). Op continue basis worden validators willekeurig geselecteerd uit de pool van alle validators om de kans te krijgen om het volgende blok te creëren. Als een validator een blok met succes valideert, ontvangen ze een ETH-beloning. Als een validator probeert de waarheidsgetrouwe voortzetting van de blockchain in gevaar te brengen, wordt zijn aanbetaling ‘gesneden’ – wat betekent dat ze een deel of alle van hun 32 ingezette ETH verliezen.

  Een Proof of Stake-mechanisme biedt meer crypto-economische veiligheid in vergelijking met de meer abstracte ontmoediging om de kosten van elektriciteit te verliezen. In plaats van te investeren in een enorme mijnbouwfaciliteit om de elektriciteitskosten voor het minen van blokken in PoW te bekostigen, is voor het inzetten op Ethereum 2.0 alleen een consumentenlaptop nodig (sommige softwareclients willen licht genoeg zijn om op een mobiele telefoon te werken, waardoor de barrière wordt verkleind. toegang tot deelname aan het consensusproces, waardoor de decentralisatie van het netwerk toeneemt). Proof of Stake gaat live in fase 0 van Ethereum 2.0.

  Meer informatie over de lancering van Ethereum 2.0: Wat is een bewijs van inzet? & Veelgestelde vragen over het bewijs van inzet

 • Kan ik Ethereum 2.0 ether “kopen”?

  Er is geen manier om Ethereum 2.0-ether te kopen, omdat er geen nieuw type ETH-token zal zijn. In plaats daarvan zullen gebruikers ETH storten in het Ethereum 2.0-aanbetalingscontract. Op dit moment is het de bedoeling dat dit een eenrichtingstransactie is die niet onomkeerbaar is.

  Er zijn twee manieren waarop ETH-houders kunnen deelnemen en beloningen kunnen verdienen voor het inzetten op Ethereum 2.0. Ten eerste kan een ETH-houder zijn eigen validator (s) uitvoeren door ETH in stappen van 32 op het netwerk uit te zetten. Het runnen van uw eigen validatorknooppunt betekent dat u de verantwoordelijkheid hebt om blokken te valideren en te organiseren – als u dit niet doet, kan dit resulteren in een boete van ETH (zie FAQ “Staking Rewards”). Een andere optie voor ETH-houders is om hun beloningen in te zetten via een staking provider of om lid te worden van een staking pool met kleinere bedragen aan ETH, waardoor iedereen een klein bedrag aan ETH kan inzetten en toch beloningen ontvangt die evenredig zijn met hun bijdrage.

  Meer informatie over uitzetten op Ethereum 2.0: Wat gebeurt er met mijn ETH op Ethereum 2.0?

 • Hoe kan ik validator worden voor Ethereum 2.0??

  Fase 0 is de eerste stap om het consensusmechanisme van Ethereum te veranderen van proof-of-work naar proof-of-stake. Met proof-of-stake leggen validators een inzet vast en voeren ze software uit om de Ethereum 2.0-keten te beveiligen. Fase 0 van Ethereum 2.0 zal de bakenketen lanceren, die het proof-of-stake consensusmechanisme tot stand brengt en onderhoudt. Om een ​​validator op Ethereum 2.0 te worden, zullen validators 32 ether storten in het officiële Ethereum 2.0-aanbetalingscontract, dat is ontwikkeld en vrijgegeven door de Ethereum Foundation. 

  Meer technische gebruikers kunnen hun eigen validatorknooppunt draaien en hun eigen ETH inzetten. Codefi Activeren werkte met de Ethereum Foundation om het Launchpad-app, om technische onboarding te bieden voor de vereisten, verantwoordelijkheden en risico’s om een ​​Eth2-validator te worden. Bezoek het lanceerplatform voor meer informatie over hoe u validator kunt worden op Phase 0 mainnet.

  Een andere optie is om uw ETH in te zetten met behulp van een staking provider, waarvan er een aantal waarschijnlijk in de weken en maanden voor de lancering op de markt zal komen. Er zullen zowel bewarende als niet-bewarende uitzetdiensten worden aangeboden.

  Ga naar voor meer informatie over het uitvoeren van uw eigen validators op Ethereum 2.0 Codefi Activeren.

 • Hoe wordt u beloond voor het uitzetten op Ethereum 2.0?

  Als validator op Ethereum 2.0 wordt u beloond voor het voorstellen en bevestigen van het volgende blok in de keten. U ontvangt beloningen in ETH voor het doen van geldige voorstellen en attesten.

  Beloningen worden dynamisch berekend op basis van de status van het netwerk na voltooiing van het epoch. Uitgiftepercentages van beloningen op netwerkniveau zijn een functie van het totale aantal ingezette ETH en het gemiddelde% online van validator (s). De beloningspercentages van individuele validators zijn afhankelijk van het aantal uitgevoerde validators en de% uptime van de validator.

  Beloningen minus boetes worden elk tijdperk overgedragen aan validators (384 seconden ~ 6,5 minuten). Als gevolg hiervan kan de beloning die u verwacht te ontvangen wanneer u willekeurig wordt geselecteerd om een ​​validator te zijn, anders zijn dan wat een validator daadwerkelijk ontvangt. Bekijk de Ethereum 2.0-rekenmachine voor een idee van de soorten beloningen voor staking op Ethereum 2.0.

  Meer informatie over beloningen op Ethereum 2.0: Wat is een bewijs van inzet? & De Eth2-calculator

 • Wat is het officiële adres van het Ethereum 2.0-aanbetalingscontract??

  Fase 0 van Ethereum 2.0 zal de bakenketen lanceren, die het proof-of-stake consensusmechanisme tot stand brengt en onderhoudt. Als u uw validator op Ethereum 2.0 wilt gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat u over de nodige hardwarevereisten en technische expertise beschikt en stapsgewijze instructies volgen met behulp van de officiële Ethereum Launchpad

  Met de langverwachte lancering van de eerste fase van Eth2 verwachten we pogingen om gebruikers op te lichten om ETH op nepadressen te deponeren. Om die reden raden we aan om het adres op deze pagina te controleren met andere betrouwbare bronnen, zoals de Ethereum Foundation, Etherscan, en ConsenSys. 

  Stortingscontractadres​ 0x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa

  WAARSCHUWING: STUUR GEEN ETH NAAR DIT CONTRACT. Het verzenden van Eth naar dit contractadres zal resulteren in een mislukte transactie en betekent niet dat u op Eth2 uitzet.

 • Wat zijn de risico’s van het uitzetten van ETH en het worden van een validator op Ethereum 2.0?

  Een voordeel van deelname als validator is dat u beloningen van ETH kunt verdienen. Het risico bestaat echter dat u geld verliest door de ‘slashing’ van de ETH die u op het netwerk hebt ingezet. Met een kleine hoeveelheid zorg is dit risico verwaarloosbaar. De eerste manier waarop een validator geld kan verliezen, is door offline te zijn en zijn taken niet correct uit te voeren. Dit levert een relatief milde straf op: ongeveer hetzelfde als de beloning die je had kunnen verdienen. Zolang u momenteel voor ten minste 50% van de tijd deelneemt, verliest u uw inzet niet. De andere manier waarop een validator geld kan verliezen, is door tegenstrijdige informatie over de keten te publiceren. In dit geval wordt de validator doorgesneden en uit het systeem geworpen. Het bedrag dat wordt verlaagd, ligt tussen 1 ETH en het volledige inzetbedrag, afhankelijk van andere factoren. Ingesneden worden is gemakkelijk te beschermen tegen en mag nooit gebeuren, tenzij een validator opzettelijk kwaadwillig handelt.

  Meer informatie over risicovolle prikkels op Ethereum 2.0: Wat is een bewijs van inzet?

 • Hoe word ik geselecteerd om een ​​nieuw blok op de Beacon Chain voor te stellen en te bevestigen??

  Nadat u uw 32 ETH-inzet in het depositocontract heeft geregistreerd en uw validator actief is geworden, krijgt deze van tijd tot tijd taken toegewezen door de Beacon Chain. Validators zullen worden opgeroepen om elke 6,4 minuten (eenmaal per epoch) te getuigen van blokken op de Beacon Chain, en willekeurig geselecteerd uit de hele validatorset om periodiek blokken voor te stellen. Als er in totaal 100.000 validators zijn, wordt uw validator gemiddeld eens in de twee weken gevraagd om een ​​blokkering voor te stellen. Dit is allemaal volledig automatisch en volledig afgehandeld door de validatorsoftware.

  Meer informatie over het attesteren van blokken op de Beacon Chain: Wat is Ethereum 2.0?

 • Hoeveel ETH is er nodig om de Beacon Chain te lanceren?

  Om de Beacon Chain te lanceren, zijn ten minste 16.384 validators nodig, wat neerkomt op 524.288 ETH ingezet. Uitzetbeloningen worden pas verdeeld als de Beacon Chain de genesisdrempel heeft bereikt.

 • Wat gebeurt er met de ETH die ik nu bezit??

  Het is niet nodig om iets speciaals te doen met de ETH die u momenteel bezit. Het blijft volledig bruikbaar in de Ethereum 1.0-keten. Op een gegeven moment wordt de Ethereum 1.0-keten onderdeel van Ethereum 2.0 en blijft uw ETH functioneren zoals nu, zonder dat u iets hoeft te doen..

  Voor degenen die willen deelnemen aan staking, kunt u ervoor kiezen om een ​​validator te worden in de Ethereum 2.0-bakenketen door uw ETH te storten in het validator-aanbetalingscontract op de Ethereum 1.0-keten. Het wordt dan een validatorbalans op de Ethereum 2.0-bakenketen. Dit proces is onomkeerbaar. Overdrachten zijn uitgeschakeld tijdens fase 0, dus validators zullen moeten wachten tot fase 2 totdat terugtrekking naar een specifieke shard mogelijk is, op welk moment je ETH-inzet en de opgebouwde beloningen volledig bruikbaar zijn binnen Ethereum 2.0.

  Meer informatie over ETH: Wat gebeurt er met mijn ETH op Ethereum 2.0?

 • Wie ontwikkelt Ethereum 2.0?

  Honderden mensen! Het werk wordt grotendeels geleid en gecoördineerd door het onderzoeksteam van de Ethereum Foundation, maar veel andere onderzoeks- en implementatieteams leveren substantiële bijdragen. Het belangrijkste werk is om samen te werken aan het definiëren van de specificatie voor Ethereum 2.0, die wordt onderhouden op het Ethereum Foundation GitHub-pagina’s. Zeven onafhankelijke teams bouwen Ethereum 2.0-clients in een verscheidenheid aan verschillende programmeertalen voor verschillende gebruiksscenario’s en voeren voortdurend terug naar het ontwerp en de specificaties.

  Meer informatie over de mensen achter Ethereum 2.0: Wat is er nieuw in Eth2?

 • Wat vindt Vitalik Buterin van de huidige Ethereum 2.0-vooruitgang??

  Vitalik tweette onlangs zijn mening over de voortgang en roadmap van Ethereum 2.0. Zie zijn gedachten over de komende 5-10 jaar Ethereum. 

 • Waar kan ik meer leren over Ethereum 2.0?

  Er zijn talloze bronnen voor zowel technische als niet-technische mensen die geïnteresseerd zijn in het bijhouden van Ethereum 2.0-ontwikkelingen. 

  Als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan naar De Ethereum 2.0-kennisbank van ConsenSys – een complete bibliotheek met bronnen en productinformatie over Eth2, Proof of Stake en staking-services.

  Om op de hoogte te blijven van regelmatige updates met betrekking tot Ethereum 2.0, zijn enkele goede algemene bronnen: Wat is er nieuw in Eth2, EthResear.ch en EthHub.

 • Wat is de geschiedenis van upgrades naar de Ethereum-blockchain?

  Ethereum heeft vier geplande upgrades ondergaan sinds de lancering van het openbare mainnet in juli 2015 (genaamd “Homestead”). De vier upgrades waren: Homestead (maart 2016), Metropolis Byzantium (oktober 2017), Metropolis Constantinopel (februari 2019) en Istanbul (december 2019). Samen verbeterden deze upgrades de functionaliteit van de Ethereum 1.0-keten terwijl ze de weg vrijmaakten voor Ethereum 2.0

  Meer informatie over de mensen achter Ethereum 2.0: Een korte geschiedenis van Ethereum

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me