blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Forbes-releases "Top 50 miljard dollar bedrijven die Blockchain verkennen"

Amazon, Google, Samsung, Facebook: de race is begonnen voor ‘s werelds toonaangevende bedrijven om blockchain te implementeren. By ConsenSys17 april 2019Geplaatst op 17 april 2019

ketting


Forbes heeft onlangs een nieuwe lijst vrijgegeven met 50 bedrijven – met een minimumomzet of waardering van $ 1 miljard en Amerikaanse activiteiten – die blockchaintechnologie onderzoeken of integreren in hun activiteiten. De nieuwe Forbes-lijst zal uiteindelijk bestaan ​​uit 100 bedrijven, maar tot nu toe zijn slechts de eerste 50 vrijgegeven. We hebben al genoeg informatie om te beginnen met het extrapoleren van bevindingen uit hun onderzoek die een aantal zeer bemoedigende signalen geven voor de ontwikkeling van Ethereum en blockchain-technologie als geheel..

Bedrijven investeren in blockchain-technologie

Een rapport van International Data Corp verklaarde dat de uitgaven van bedrijven en overheden aan blockchain-technologie met 89% zijn gestegen in vergelijking met vorig jaar, en ingesteld op $ 2,9 miljard in 2019. Tegen 2022 meldt het bedrijf dat de totale blockchain-uitgaven 12,4 miljard dollar zullen bedragen. In een enquête van Deloitte gaf 95% van de respondenten aan dat hun bedrijven dit jaar van plan zijn te investeren in blockchaintechnologie. Evenzo voerde PwC een ander onderzoek onder 600 leidinggevenden waarin 84% aangaf dat hun bedrijven al betrokken zijn bij gedistribueerde grootboektechnologie.

Achter de cijfers van “Forbes Billion-Dollar Blockchain Babies”

Van veel van de bedrijven wordt gezegd dat ze meerdere blockchains verkennen of gebruiken. Sommige bedrijven, zoals JP Morgan, zijn waarschijnlijk verder in het ontwikkelingsproces, omdat ze al publiekelijk hebben verklaard dat ze Ethereum gebruiken voor hun Amerikaanse digitale token. Andere organisaties testen misschien verschillende blockchains en ontwikkelen proof of concepts die kunnen worden geïmplementeerd in hun onderliggende digitale infrastructuur.

Van de vijftig bedrijven bouwen er 32 op van Ethereum of Enterprise Ethereum afgeleide blockchains-platforms. Hoewel het Forbes-artikel geen commentaar bevat, is het waarschijnlijk dat de grote ontwikkelaarsgemeenschap bestaande standaarden ontwikkeld door de Enterprise Ethereum Alliance, en openbare compatibiliteit drijven een deel van de gerapporteerde dominantie van Enterprise Ethereum aan.

Ethereum is de meest voorkomende blockchain die bedrijven onderzoeken en integreren in hun bestaande activiteiten. In totaal gebruiken vierentwintig van de vijftig genoemde bedrijven de Ethereum-blockchain.

Welke bedrijven gebruiken Ethereum voor zakelijke gebruiksscenario’s?

Er zijn verschillende gevallen van gebruik van blockchain, daarom is de lijst met bedrijven die blockchain-technologie implementeren breed en omvat deze veel industrieën.

Toeleveringsketen en detailhandel
Consumptiegoederen en dranken
Bank- en financiële diensten
Energie
Gezondheidszorg en verzekeringen
Fintech
Software en informatietechnologie
Telecommunicatie
Elektronica fabricage

Van Enterprise Ethereum afgeleide blockchains

Tien bedrijven ontwikkelen of verkennen Quorum, een van Ethereum afgeleide blockchain, en drie onderzoeken de Sawtooth Ethereum-blockchain van Hyperledger. Sawtooth-Ethereum – of Seth – is ook compatibel met de Ethereum Virtual Machine.

Ter vergelijking: Hyperledger Fabric heeft achttien bedrijven die de toegestane blockchain onderzoeken, waarvan er achtentwintig de blockchain-versies van IBM gebruiken, zoals Fabric, Burrow, Sawtooth en Indy..

Andere opmerkelijke aspecten van de lijst zijn onder meer Facebook als het enige bedrijf waarvan het blockchain-platform als onbekend wordt vermeld. Bovendien experimenteert Google naar verluidt met verschillende cryptocurrencies, hoewel Ethereum het enige slimme contractplatform is..

Steeds meer bedrijven gebruiken blockchain-technologie en implementeren deze in hun bestaande infrastructuurstack. Aangezien bedrijven onvermijdelijk meer tijd en moeite investeren in blockchain-oplossingen, zullen ze beginnen te beslissen welke platforms het meest geschikt zijn voor hun zakelijke en technologische behoeften. Als de bestaande lijst een indicatie is van het geprefereerde enterprise blockchain-netwerk, lijkt het erop dat Ethereum verreweg de leiding heeft.

Wilt u meer weten over Enterprise Ethereum?

Ontdek gebruiksscenario’s en toepassingen in de sector →

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me