juridische logo's 2

Gemaakt door ConsenSys Legal in samenwerking met Latham & Watkins LLP

Genereer

Genereer

Creëer binnen enkele minuten een op maat gemaakte Convertible Note. Gebouwd op OpenLaw.


Genereer hier →Evalueer

Evalueer

Bereken de impact op het eigen vermogen van de oprichters voor wanneer uw Notes worden geconverteerd.

Evalueer hier →Samenwerken

Samenwerken

Reacties op ons formulier? Ga naar de annotator van The Brooklyn Project om ons te helpen deze te verbeteren.

Werk hier samen →

De belangrijkste kenmerken van de geautomatiseerde converteerbare obligatie

Geautomatiseerd opstellen

Geautomatiseerd opstellen

Creëer een op maat gemaakte converteerbare obligatie, of u nu een emittent of een investeerder bent, in minuten, niet in uren.

Aanpasbare Market Standard-voorwaarden

Aanpasbare Market Standard-voorwaarden

Gebruik een eenvoudig formulier om de dingen te kiezen die voor u belangrijk zijn, wij zorgen voor de juiste juridische taal. Minimaliseer onderhandeling en woordsmeden, zodat u zich kunt concentreren op het creëren van waarde.

Token-bepalingen

Token-bepalingen

Heb je tokens? Voeg optionele beveiligingen toe om de uitgifte of distributie van digitale tokens aan te pakken.

MEER INFORMATIE OVER DE GEAUTOMATISEERDE CABRIO OPMERKING

Inhoud

  1. Intro
  2. Wat is een converteerbaar biljet?
  3. Wat is de automatische converteerbare notitie?
  4. Waarom hebben we het in elkaar gezet??
  5. Hoe werkt het?
  6. Hoe verschilt het van een typisch converteerbaar biljet?
  7. Hoe kan ik opmerkingen maken of wijzigingen voorstellen??
  8. Belangrijke disclaimers
  9. Over de bijdragers

Intro

Welkom bij de Automated Convertible Note van ConsenSys! We zijn verheugd om mee samen te werken Latham & Watkins LLP, een wereldwijd advocatenkantoor met een praktijk op het snijvlak van tokenisatie en blockchain-gerelateerde juridische, regelgevende en zakelijke kwesties – om deze bron te ontwikkelen en openbaar te maken. We willen ook 500 Startups bedanken voor hun samenwerking met ons aan het gebruik van het formulier KISS als basis voor de Automated Convertible Note. In dit artikel beginnen we met een korte introductie van traditionele converteerbare bankbiljetten en leggen we vervolgens uit wat de geautomatiseerde converteerbare bankbiljetten zijn, waarom we deze in elkaar hebben gezet en hoe deze werkt. We bespreken ook hoe ons bankbiljet verschilt van traditionele converteerbare bankbiljetten. Ten slotte hebben we manieren toegevoegd waarop u met ons team kunt samenwerken om de tool voor automatische converteerbare bankbiljetten en onze converteerbare vorm van bankbiljetten te verbeteren. We hopen dat je het leuk en nuttig vindt.

Wat is een converteerbaar biljet?

Bedrijven in een vroeg stadium besteden doorgaans een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan fondsenwerving. Afhankelijk van de fase waarin het bedrijf zich bevindt, het bedrijfsplan en de investeerders waarmee het praat, kan de kapitaalvorming de vorm aannemen van schuld of eigen vermogen, en in bepaalde gevallen een hybride van beide..

Een converteerbare obligatie, of converteerbare schuld, is een schuldbewijs dat onder bepaalde omstandigheden in aandelen van de emittent kan worden omgezet. Het is een populaire vorm van financieringsinstrument in de beginfase van durfkapitaalbedrijven en angel-investeerders die in startende bedrijven investeren. In dit artikel gaan we ervan uit dat u enige bekendheid heeft met converteerbare bankbiljetten, maar we raden u aan om een ​​kijkje te nemen hier (zie het gedeelte over converteerbare schulden) en hier voor een diepere duik in de structuur en hoe het werkt.

Zoals we in detail uitleggen in de sectie hieronder getiteld “Hoe verschilt het van een typische converteerbare obligatie”, hebben we een traditionele converteerbare obligatie genomen en mechanismen toegevoegd om de mogelijkheid aan te pakken dat de uitgever van converteerbare obligaties (dwz het bedrijf) ook digitale Munten. We denken dat deze veranderingen onze vorm converteerbare notitie geschikt maken om te investeren in startups die producten en netwerken bouwen voor de tokenized economie.

Wat is de automatische converteerbare notitie?

De Automated Convertible Note is een tool waarmee gebruikers snel en dynamisch op maat gemaakte versies van ons converteerbare formulier kunnen genereren door simpelweg een paar vragen te beantwoorden. Onze converteerbare obligatielening is gebaseerd op het 500 Startups-formulier KISS (“Keep it Simple Security”), een traditioneel Amerikaans financieringsinstrument voor startups dat vaak wordt gebruikt door durfkapitaalbedrijven en angel-investeerders. Dienovereenkomstig is het in wezen vergelijkbaar met andere openbaar beschikbare toelichtingen en zou het in het algemeen door de meeste beoefenaars van juridische beroepen gemakkelijk als “marktstandaard” moeten worden herkend. We hebben het echter aangepast met naar onze mening belangrijke wijzigingen om problemen met het aanbod van digitale tokens aan te pakken (zie de sectie ‘Waarin verschilt het van een typisch converteerbaar biljet?’ Hieronder).

Waarom hebben we het in elkaar gezet??

Bij ConsenSys investeren we in veel startups die producten, platforms of netwerken ontwikkelen die gebruikmaken van blockchain-technologie. Als onderdeel van het proces zijn we veel verschillende vormen van converteerbare obligaties en vroege investeringsinstrumenten tegengekomen, maar ze lijken allemaal iets te missen. Sommige wijken wezenlijk af van de commerciële marktvoorwaarden. Anderen verzuimen om problemen die worden veroorzaakt door de mogelijkheid (en soms zeer waarschijnlijkheid) dat de uitgevende instelling digitale tokens verspreidt voorafgaand aan de conversie of terugbetaling van dergelijke converteerbare obligaties, correct aan te pakken. Als gevolg hiervan hebben we ons eigen converteerbare biljet ontwikkeld, dat we doorgaans zowel gebruiken wanneer we zelf investeren als wanneer we externe financiering aannemen voor onze projecten. We hebben geconstateerd dat het automatiseren van de formulierovereenkomst aanzienlijke tijd en middelen bespaart voor ons interne juridische team en onze organisatie als geheel. We hopen dat door het delen van de Automated Convertible Note andere bedrijven ook de mogelijkheid zullen hebben om minder tijd en geld te besteden aan het fondsenwervingsproces, en in plaats daarvan zich te concentreren op BUIDLing. Op deze manier hopen we de groei in de nieuwe tokenized economie te helpen versnellen.

Hoe werkt het?

De Automated Convertible Note is gebouwd met OpenLaw, een ConsenSys-platform waarmee gebruikers dynamisch conceptovereenkomsten kunnen genereren op basis van de input die ze selecteren en de informatie die ze verstrekken. U hebt toegang tot het Geautomatiseerde converteerbare biljetgenerator. De Automated Convertible Note vraagt ​​u om relevante details te verstrekken (bv. Naam van het bedrijf en hoofdsom van de note) en te kiezen uit een aantal opties (bv. Disconteringsvoet en specifieke beleggersrechten) door middel van een korte vragenlijst. De Automated Convertible Note bevat instructies en begeleidende opmerkingen die zijn ontworpen om veel vragen te beantwoorden die u zou kunnen hebben. Na het invullen van de vragenlijst, kunt u met één klik op de knop een Word- of pdf-versie downloaden van een converteerbare notitie die is afgestemd op uw invoer..

Hoe verschilt het van een typisch converteerbaar biljet?

Het belangrijkste verschil tussen ons converteerbare biljet en een typisch converteerbaar biljet is dat ons converteerbare biljet de mogelijkheid aanpakt dat het uitgevende bedrijf digitale tokens kan distribueren. Wij zijn van mening dat hiermee een wezenlijke onvervulde behoefte wordt aangepakt, omdat de potentiële distributie van digitale tokens door bedrijven specifieke economische en regelgevende problemen met zich meebrengt die uitgevende instellingen en beleggers moeten aanpakken voordat ze een langdurige relatie aangaan..

Achtergrond

Vanuit economisch perspectief kunnen digitale tokens, afhankelijk van hoe ze zijn gestructureerd en worden gehouden door het bedrijf dat ze heeft gecreëerd en de oprichters ervan, waarde creëren die anders misschien niet zou worden vastgelegd in de aandelen die beleggers verwachten te ontvangen bij de conversie van hun notes. Deze waarde kan bijvoorbeeld in plaats daarvan worden gevonden in het netwerk dat is gemaakt en opgestart door het bedrijf en kan daarom worden vastgelegd in de digitale tokens die dat netwerk voeden. Gezien deze potentiële kloof tussen de waarde van de aandelen van een bedrijf en de waarde van zijn digitale tokens, vinden we het vaak nuttig om investeringen zo te structureren dat (1) de prikkels van de oprichters en de investeerders met betrekking tot waardecreatie via de allocatie van belangen in zowel aandelen als digitale tokens en (2) rekening houden met de potentiële waardebepaling die inherent is aan de digitale tokens die worden verdeeld door het bedrijf dat de investering ontvangt.

Vanuit regelgevend oogpunt is de distributie van digitale tokens beladen met regelgevingsrisico’s, met name in de Verenigde Staten, waar het regelgevingskader dat van toepassing is op digitale tokens zich blijft ontwikkelen. Als gevolg hiervan kunnen investeerders in blockchain-technologiebedrijven vrezen dat hun portefeuillebedrijven, al was het maar reputatieschaal, verwikkeld kunnen raken in regelgevende maatregelen die worden aangestuurd door slecht gestructureerde of uitgevoerde tokenverkopen. Vanwege dit regelgevingsrisico geven beleggers er vaak de voorkeur aan om voorafgaand aan de distributie van tokens te worden geraadpleegd door hun portefeuillebedrijven om ervoor te zorgen dat dergelijke digitale tokens correct worden gedistribueerd op een manier die voldoet aan alle toepasselijke voorschriften en best practices..

Token Sale Blocker

Ons converteerbare biljet lost de hierboven genoemde zorgen op een aantal verschillende manieren op. Ten eerste, in scenario’s waarin het bedrijf (a) het onwaarschijnlijk is dat het tokens zal uitgeven of (b) waarschijnlijk tokens zal uitgeven, maar dit van plan is om dit te doen in nauwe samenwerking met de investeerders, biedt ons converteerbare biljet de gebruiker de mogelijkheid om een ​​“ token blocker. ” Deze blocker vereist dat het bedrijf de toestemming van zijn investeerders verkrijgt voordat een symbolische verkoop wordt uitgevoerd, waardoor investeerders in de converteerbare obligatie de mogelijkheid krijgen om voorafgaand aan een dergelijke verkoop te worden geraadpleegd..

Conversiemechanisme voor tokenverkoop

Ten tweede, in scenario’s waarin het bedrijf al is begonnen met het structureren of formuleren van een mogelijke tokenverkoop op het moment van de financiering of waar de kans groter is dat een mogelijke tokenverkoop zal plaatsvinden, kan het voor de partijen geschikter zijn om het eens te worden over wat zou moeten gebeuren bij het plaatsvinden van een dergelijke symbolische verkoop. Ons converteerbare biljet bevat daarom mechanismen voor initiële tokenverkoopomzetting en initiële tokenverkoopbetalingsmechanismen. Bij voltooiing van een symbolische verkoop, zal de converteerbare obligatie ofwel (i) op ​​zijn plaats blijven, (ii) worden omgezet in aandelen van het bedrijf of (iii) worden terugbetaald (mogelijk met een premie) door het bedrijf. Laten we, om te illustreren hoe dit recht werkt, een eenvoudig voorbeeld bekijken: neem aan dat negen maanden na de financiering van een converteerbare obligatie, het bedrijf dat de obligaties heeft uitgegeven, zijn investeerders informeert dat het klaar is om een ​​symbolische verkoop te lanceren. Het bedrijf maakt de symbolische structuur en voorwaarden van de verkoop bekend aan de investeerders, op welk moment deze investeerders in staat moeten zijn om te beslissen of de verkoop in haar beste belang is als potentiële houder van aandelen, of dat het zijn investering in het bedrijf door te kiezen voor de terugbetaling. Als de investeerders het eigen vermogen van het bedrijf waarderen, kunnen ze ervoor kiezen om de converteerbare obligatie aan te houden (voor conversie in verband met een toekomstige aandelenronde) of ervoor te kiezen om te converteren naar aandelen op basis van een vooraf bepaalde formule in verband met de symbolische verkoop. Als alternatief, als de investeerders besluiten om te stoppen, kunnen ze hun recht uitoefenen om het bedrag van de initiële tokenverkoop te ontvangen door het bedrijf, welke betaling kan zijn tegen een overeengekomen veelvoud van de oorspronkelijke investering om de investeerder te compenseren voor het feit dat hij een vroege financier is. Met deze rechten moeten bedrijven en investeerders de initiële token-verkoopgebeurtenis beschouwen als enigszins analoog aan een fusie- of overnamegebeurtenis, waar we het concept van initiële tokenverkoopconversierechten en initiële tokenverkoopbetalingsrechten hebben overgenomen..

Token-aankoopoptie

Om de flexibiliteit te maximaliseren, bevat het converteerbare biljet ook een optionele tokenaankoopoptie voor de belegger in het geval van een symbolische verkoop. Deze optie voor het kopen van tokens stelt de belegger in staat om een ​​deel van de digitale tokens te kopen die bij een dergelijke tokenverkoop worden uitgegeven en biedt de belegger daarom de mogelijkheid om deelnemer te worden op het netwerk of platform van het bedrijf. Wij zijn van mening dat deze regeling wezenlijk verschilt van de tokenrechten van vergelijkbare instrumenten (zoals de SAFT) omdat (i) de converteerbare obligatie het bedrijf niet toestaat om vooraf akkoord te gaan met een distributie van digitale tokens, en de oorspronkelijke investering van de investeerder niet omzetten in dergelijke digitale tokens, (ii) de belegger moet nog steeds voldoen aan de relevante vereisten om de digitale tokens te kopen (bijv. voldoen aan alle toepasselijke wetten of voorwaarden in de verkoopvoorwaarden waarbij de koper het gebruik of verbruik van de tokens moet bewijzen ), (iii) een dergelijke aankoop van tokens zou afzonderlijk moeten worden gedocumenteerd en (iv) een dergelijke tokenverkoop zou vermoedelijk plaatsvinden nadat het bedrijf de opbrengsten van de investering van de investeerders in de notes al had gebruikt voor de ontwikkeling van de netwerktechnologie van het bedrijf.

Als de partijen besluiten om een ​​tokenaankoopoptie op te nemen, bevat de converteerbare obligatielening bepaalde beschermende bepalingen om regelgevingskwesties te verminderen die kunnen optreden als het digitale token of een distributie van het digitale token waarschijnlijk de toepassing van effectenwetgeving in gang zal zetten. Een belegger zou zijn symbolische aankoopoptie bijvoorbeeld een jaar kunnen uitstellen of tot het moment waarop aankopen door een dergelijke belegger geen complicaties op het gebied van regelgeving zouden veroorzaken, bv. als resultaat van de ontwikkeling en decentralisatie van het netwerk van de token-uitgever. Als deze regelgevingskwesties niet kunnen of waarschijnlijk worden opgelost, hebben de partijen de mogelijkheid om te onderhandelen en overeenstemming te bereiken over een alternatieve regeling om de rechten van de investeerder, economisch of anderszins, te behouden. Wij zijn van mening dat deze aanpak veel van de effectenrechtelijke problemen die projecten en investeerders hebben ondervonden, zou moeten verlichten, inclusief de complicaties waarmee token-projecten worden geconfronteerd die proberen tokens voor consumptiegoederen te lanceren nadat ze tokens direct of indirect aan pure, passieve investeerders hebben verkocht..

In verband daarmee bevat de converteerbare obligatielening ook bepalingen om mogelijke problemen op het gebied van de goederenwetgeving aan te pakken. Als de token-aankoopoptie zou worden beschouwd als een commodity-optie die onderhevig is aan regelgeving door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), kunnen het bedrijf en de belegger mogelijk profiteren van bepaalde vrijstellingen. De toepassing van de CFTC-regelgeving en de beschikbaarheid van een dergelijke vrijstelling moeten van geval tot geval worden geanalyseerd en we raden u aan om met een bevoegde raadsman te spreken..

Hoe kan ik opmerkingen maken of wijzigingen voorstellen??

We stellen uw feedback en suggesties op prijs. We hebben het formulier converteerbaar biljet beschikbaar gesteld op Het Brooklyn-project, waar u uw mening kunt delen via onze op maat gemaakte annotator. Wat betreft de Automated Convertible Note-tool zelf, stuur eventuele feedback naar [e-mail beveiligd]

Belangrijke disclaimers

Houd er rekening mee dat de Automated Convertible Note niet bedoeld is ter vervanging van bekwame adviseurs. Geen van de materialen die hierbij worden verstrekt, is bedoeld om te worden behandeld als juridisch advies of om een ​​relatie tussen advocaat en cliënt tot stand te brengen. Het materiaal op deze site geeft mogelijk niet alle huidige updates van de wet of toepasselijke interpretatieve richtlijnen weer en de Automated Convertible Note wijst elke verplichting af om de formulieren voortdurend in realtime bij te werken. We raden u ten zeerste aan om voor vragen of opmerkingen contact op te nemen met een gerenommeerde advocaat in uw rechtsgebied. Het gebruik van de converteerbare bankbiljettengenerator is onderworpen aan onze algemene voorwaarden.

Latham & Watkins Disclaimer: De uitnodiging om contact op te nemen is geen uitnodiging voor legaal werk volgens de wetten van enig rechtsgebied waarin Latham & De advocaten van Watkins zijn niet bevoegd om te oefenen.

Volgens de Code of Professional Responsibility van New York bevatten delen van deze mededeling advertenties voor advocaten. Eerdere resultaten garanderen geen vergelijkbaar resultaat. Resultaten zijn afhankelijk van een aantal factoren die uniek zijn voor elke vertegenwoordiging. Richt alle vragen over het gedrag van de advocaten van Latham en Watkins volgens de disciplinaire regels van New York aan Latham & Watkins LLP, 885 Third Avenue, New York, NY 10022-4834, Telefoon: +1.212.906.1200

500 STARTUPS DISCLAIMER: 500 STARTUPS GEEFT GEEN VERKLARING MET BETREKKING TOT DE NAUWKEURIGHEID VAN DE GEAUTOMATISEERDE CONVERTEERBARE NOTITIE EN ER KAN GEEN AANSPRAKELIJKHEID WORDEN AANVAARD VOOR ENIGE FOUT, WEGLATINGEN OF ENIGE GEVOLGEN VAN HET GEBRUIK VAN DE GEAUTOMATISEERDE CONVERTEERBARE NOTITIE. ONDER GEEN ENKELE OMSTANDIGHEDEN MAG DE GEAUTOMATISEERDE CONVERTEERBARE NOTITIE OF ENIGE GERELATEERDE INHOUD WORDEN OPGEBOUWD ALS INVESTERINGS-, JURIDISCH, BELASTING- OF ANDER ADVIES DOOR 500 STARTUPS OF EEN VAN HAAR GELIEERDE ONDERNEMINGEN. 500 STARTUPS BEVESTIGT EN IS NIET BETROKKEN BIJ EEN TOKEN-AANBIEDING MET GEBRUIK VAN DE GEAUTOMATISEERDE CONVERTEERBARE NOTITIE EN ONDER GEEN ENKELE OMSTANDIGHEID MOET EEN DERGELIJK AANBOD WORDEN GEÏNTERPRETEERD ALS EEN AANBIEDING TOT VERKOOP OF EEN VERZOEK OM BELANG TE KOPEN VOOR HET AANSCHAFFEN VAN EEN EFFECT 500 OF EEN INVESTERING. ENTITEIT.

OVER DE BIJDRAGEN

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me