blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Het Mainnet-initiatief van het EEA overbrugt toegestane en openbare blockchains

Wat de technische werkgroep van de EMA betekent voor blockchain, business en interoperabiliteit door ConsenSys 14 augustus 2019 Geplaatst op 14 augustus 2019

eea mainnet


Vorige week heeft de Enterprise Ethereum Alliance (EEA) kondigde de lancering aan van het Mainnet-initiatief, dat tot doel heeft de samenwerking tussen ondernemingen en de Ethereum-gemeenschap die aan het openbare mainnet werken, te versnellen. Het initiatief wordt geleid door een technische werkgroep en biedt een kanaal voor mainnet R&D-teams om meer te weten te komen over bedrijfsbehoeften en ondernemingen de kans te geven om de ontwikkeling van mainnet te beïnvloeden. Met de recente vooruitgang in Ethereum is toestemming gegeven en de belangstelling voor systeemintegratie, de werkgroep signaleert een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van technische afstemming en samenwerking tussen enterprise blockchain-netwerken en de Ethereum mainnet-gemeenschap.

“De snelle versnelling van technologische innovatie rond het Ethereum-mainnet verandert de manier waarop consumentgerichte industrieën waarde zullen leveren door middel van peer-to-peer transacties en diensten.”

Buiten de specificaties: het Ethereum-ecosysteem op één lijn brengen

Samenwerking en technische afstemming zijn essentieel om de acceptatie van blockchain te vergroten. Tot de oprichting van het Mainnet-initiatief hadden bedrijven die geïnteresseerd waren in mainnet-interactie en -ontwikkeling geen formele ruimte om samen te werken aan een technische roadmap. De Enterprise Ethereum Alliance, wiens werkgroep voor technische specificaties onlangs is uitgebracht V3 van een klantspecificatie om de acceptatie van Enterprise Ethereum te vergemakkelijken, hoopt het dat het Mainnet-initiatief een pad zal vrijmaken voor ondernemingen om rechtstreeks te communiceren en diegenen te beïnvloeden die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de volgende generatie van het Ethereum-mainnet.

Joseph Lubin, medeoprichter van Ethereum, oprichter van ConsenSys en bestuurslid van de EEA, ziet het initiatief als een nieuwe mijlpaal op weg naar interoperabiliteit: Ethereum-technologie door de onderneming. Er zijn met name tastbare en toegewijde inspanningen geleverd om Ethereum mainnet door de onderneming te gebruiken en om infrastructuur voor mainnet te bouwen die ook op de lange termijn zal dienen voor veel zakelijke gebruiksscenario’s. Grote organisaties van de grote vier en van de grote technologie tot de farmaceutische industrie, grote financiële dienstverleners, centrale banken en grote energiebedrijven besteden allemaal veel aandacht aan Ethereum. “

De kans in Mainnet-interoperabiliteit

In de afgelopen vijf jaar is het Ethereum-mainnet naar voren geschoven door een levendige, getalenteerde en enorme gemeenschap. Sinds de oprichting heeft het mainnet meer dan 500 miljoen transacties verwerkt, alleen al in 2019 meer dan 130 miljoen transacties. Het netwerkgebruik is redelijk stabiel gebleven met gemiddeld een kleine 90%. Er zijn meer dan 70 miljoen unieke adressen op Ethereum, waarvan er sinds het begin van het jaar 16 miljoen zijn gemaakt. Bovendien is de ontwikkelgemeenschap van Ethereum naar schatting 30x groter dan de volgende blockchain-gemeenschap en is deze de snelst groeiende – het aantal kernontwikkelaars van Ethereum is tussen 2018 en 2019 met meer dan 20% gegroeid..

Met dat gezegd zijnde, kan de ontwikkeling van mainnet niet los staan ​​van de huidige zakenwereld. Aangezien het Ethereum-ecosysteem tot doel heeft een revolutie teweeg te brengen in veel bedrijfsprocessen in verschillende bedrijfstakken en complexe netwerken te integreren, moet de mainnet-gemeenschap ernaar streven inclusief te zijn en samen te werken met zoveel mogelijk relevante belanghebbenden. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar door het vertrouwen te winnen en degenen te inspireren die veel van de huidige bedrijfsprocessen beheren, zal de legacy enterprise-wereld dichter bij deelname aan steeds meer gedistribueerde maar veilige wereldwijde netwerken komen..

Bedrijven, overheden en toonaangevende organisaties beginnen het Ethereum-mainnet als een kans te erkennen. Deze hernieuwde interesse is gekomen met de opkomst van technieken die profiteren van de unieke mogelijkheden van het mainnet zonder persoonlijke bedrijfsinformatie of vertrouwelijke bedrijfslogica aan het publiek of aan onbevoegde partijen bloot te stellen. Vorige maand is CapBridge Group, in samenwerking met ConsenSys, gelanceerd 1ruil, ‘s werelds eerste particuliere effectenbeurs op het Ethereum-mainnet. De beurs is gelicentieerd en gereguleerd door de Monetary Authority of Singapore en biedt bedrijven een veilige optie om private equity te noteren om toegang te krijgen tot wereldwijde liquiditeit, zonder de hoge kosten van conventionele exits zoals een IPO en M&EEN.

Veel blockchain-experts van bedrijven verwachten dat de toegang van geautoriseerde blockchain-netwerken tot het mainnet analoog zal zijn aan de toegang van een intranet tot internet van vandaag, waarin gebruikers achter beveiligingsfirewalls nog steeds toegang hebben tot alle of geselecteerde delen van het internet. In het geval van blockchain zouden bedrijfsnetwerken toegang hebben tot het Ethereum-mainnet via een brug, met de mogelijkheid om te kiezen met welke netwerken, knooppunten en accounts ze communiceren in de hoofdketen. Toegestane netwerkinteroperabiliteit met het Ethereum-mainnet zou gegevensopslag over de blockchain en privécloud mogelijk maken met aanpasbare privacy en schaalbaarheid. Door verbinding te maken met het mainnet is ook compatibiliteit met en toegang tot:

  • andere open source of zakelijke blockchain-netwerken
  • bredere markten en gebruikers
  • data of bestuurslogica
  • duizenden dapps

Privacy, toestemming en mainnet-compatibiliteit

Real-world implementaties van mainnet-compatibele enterprise blockchains zijn net om de hoek, en de tools zijn er al. Bijvoorbeeld, Pantheon is een Ethereum-client die private en geautoriseerde enterprise blockchain-consortia kan creëren die mainnet-compatibel zijn. Pantheon is al in gebruik door Liquidshare, een consortium van 9 leden, waaronder BNP Paribas en Société Générale voor afwikkeling na de handel op aandelenmarkten. Volgens Thibaud de Maintenant, CEO van LiquidShare: “De samenwerking met PegaSys toont de kracht van Pantheon, zijn zakelijke functies en de groeiende interesse in het gebruik van een Enterprise Ethereum dat is gebouwd voor mainnet-compatibiliteit.”

Door het Enterprise Mainnet Initiative te lanceren, hoopt het EMA een deur te openen voor duizenden gebruikers en bedrijfsprocessen die van nature passen in grotere, meer gedecentraliseerde netwerken. Ondernemingen en regeringen die het mainnet misschien als een zwarte doos hebben gezien, kunnen nu uit de eerste hand kijken naar het ontwikkelingsproces achter de openbare Ethereum-blockchain. Een groot deel van het handvest van de werkgroep zal bestaan ​​uit het produceren van technische documentatie van hoge kwaliteit, het promoten van EIP’s (Ethereum Improvement Proposals) die verband houden met de behoeften van de onderneming, en het ontwikkelen van de technische specificaties die het mogelijk maken dat bedrijfssystemen dieper met het mainnet samenwerken.

Wat is de volgende stap voor het Mainnet-initiatief?

Om zijn belofte waar te maken, moet Web3 een volledig gedecentraliseerd netwerk als kern hebben. Vanaf vandaag is het Ethereum-mainnet het meest uitgebreide en robuuste netwerk dat zou kunnen dienen als een maximaal gedecentraliseerde blockchain-afwikkelingslaag. De Ethereum-gemeenschap is momenteel geïnvesteerd in de volgende versie van het mainnet – Eth 2.0 – wat een ecosysteembrede inspanning is om ervoor te zorgen dat mainnet duizenden transacties per seconde kan ondersteunen en een energiezuiniger consensusmechanisme kan gebruiken. De nieuwe ontwikkelingen zullen naar verwachting in drie hoofdfasen worden uitgerold, te beginnen begin 2020.

Eth 2.0 kan voor mainnet doen wat Google Search heeft gedaan voor internet, in termen van het opschalen van een naadloos, flexibel en ontwikkelaarsvriendelijk platform. Dat maakt het des te belangrijker voor de Ethereum-gemeenschap om een ​​diverse reeks behoeften van belanghebbenden bij het proces te betrekken. Anders zou de Web3-inspanning kunnen uitmonden in een gefragmenteerde blockchain-wereld van eigen netwerken die de kans missen van een efficiënte, gedeelde IT-infrastructuur en gelaagde privacy..

In zijn recente artikel “Veiligheid zonder silo’s: waarom bedrijven zullen leren van openbare ethereum te houden”, John Wolpert, voorheen de wereldwijde productmanager voor IBM blockchain en nu bij ConsenSys, erkent het belang van nauwkeurig afgestelde controles op mainnet waarmee bedrijven veiligheid en privacy kunnen bereiken:

“Uiteindelijk is het zinvol om elke partij hun eigen privésystemen te laten beheren met hun eigen privégegevens, hun eigen beschermde functies te laten uitvoeren – maar ze zodanig te integreren dat ze waar nodig kunnen coördineren, problemen snel kunnen opsporen en zorg ervoor dat iedereen zich aan de regels houdt. “

Zodra de EEA Mainnet-werkgroep officieel van start gaat, zal het Ethereum-ecosysteem een ​​goed forum hebben om de mainnet- en bedrijfswereld met elkaar te verbinden. Werkgroepleiders zullen zowel uit de Ethereum-gemeenschap als uit de bedrijfswereld komen. Het Initiatief heeft deelnemers nodig die de zakelijke behoeften begrijpen, evenals de Web3-technologiestack. Het doel is niet om mainnet-ontwikkeling aan te passen aan specifieke bedrijfs- of sectorbehoeften, maar om elk bedrijf dat blockchain-use-cases evalueert, het Ethereum-mainnet te laten beschouwen als een onafscheidelijk en onmisbaar onderdeel van hun oplossing..

Wilt u meer weten over Enterprise Ethereum?

Ontdek gebruiksscenario’s en toepassingen in de sector →

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me