blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

Hoe ingepakte tokens meer liquiditeit naar DeFi brengen

Meer dan $ 5,5 miljard aan Bitcoin wordt nu gebruikt op Ethereum DeFi-applicaties. In dit bericht bespreken we ingepakte tokens, leren we je hoe Bitcoin kan worden gebruikt op Ethereum en een inkomen genererend actief te worden, en bespreken we de manieren waarop ingepakte tokens meer liquiditeit brengen in het DeFi-ecosysteem van Ethereum. door James Beck 29 januari 2021 Geplaatst op 29 januari 2021

Bitcoin op Ethereum-afbeelding Download Rapport


Dit maakt deel uit van een serie artikelen uit ConsenSys Codefi’s Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Download het volledige rapport voor meer informatie over tokenstandaarden voor activa en betalingen, NFT-marktplaatsen, sociale en communitytokens, DAO’s, flitsleningen, ingepakte Bitcoin en Filecoin, uitleenprojecten en meer.

Ethereum trekt steeds meer digitale activa aan van andere blockchain-protocollen. Met nieuwe ontwerppatronen is het nu mogelijk om digitale activa zoals Bitcoin of Filecoin op Ethereum te plaatsen, zodat ze kunnen communiceren met DeFi-applicaties. In het vierde kwartaal van 2020 zagen we een exponentiële instroom van waarde tokenized op Ethereum, en naarmate de netwerkeffecten van het DeFi-ecosysteem blijven groeien, voorspellen we dat aanvullende protocollen verpakte versies van hun tokens op Ethereum in 2021 zullen lanceren..

In dit bericht bespreken we ingepakte tokens, leren we je hoe Bitcoin kan worden gebruikt op Ethereum en een inkomen genererend actief te worden, en bespreken we de manieren waarop ingepakte tokens meer liquiditeit brengen in het DeFi-ecosysteem van Ethereum..  

Wat zijn verpakte jetons? 

Wrapping-tokens op Ethereum beschrijft het proces voor het transformeren van een bestaand crypto-activum in een ERC-20-token. ERC-20-tokens blijven de meest gebruikte standaard voor het ontwerpen van tokens en zorgen ervoor dat de regels van slimme contracten compatibel blijven met toepassingen zoals gedecentraliseerde uitwisselingen of uitleenprotocollen. 

De introductie van ingepakte tokens begon eigenlijk met ETH zelf, aangezien de ERC-20 token-standaard kwam nadat de attributen voor het verzenden en opslaan van ether waren vastgesteld. Wrapped ETH (of WETH) transformeert ETH in een ERC-20, die alle functionaliteit en overdraagbaarheid van een ERC-20-token biedt. Om een ​​token in te pakken, “vergrendelt” een gebruiker meestal het originele token in een smart contract, dat vervolgens een equivalent aantal ingepakte tokens pepert. Dit is analoog aan een traditionele gestructureerde notitie, uitgegeven door een DeFi-robot. Om uw originele tokens te ontgrendelen, ruilt u eenvoudig uw ingepakte tokens terug in het slimme contract. “Inpakken” lijkt een verkeerde benaming, aangezien u eigenlijk slechts één token inruilt voor een ERC-20-token van gelijke waarde. Maar deze eenvoudige actie heeft krachtige gevolgen, zoals blijkt uit de 5,5 miljoen ETH die tegen het einde van Q4 2020 in WETH is omgevormd..

Levering van WETH op Ethereum. Bron: CoinMetrics

Zoals besproken in het ConsenSys Codefi Q3 DeFi-rapport, was een van de belangrijkste trends in het midden van 2020 de opkomst van gedecentraliseerde uitwisselingen (DEXes). Het totale handelsvolume op DEXes in Q4 bedroeg meer dan $ 60 miljard, en een van de belangrijkste drijfveren van deze activiteit is dat WETH het eenvoudig maakt om ETH te ruilen voor een ander ERC-20-token.

Maandelijks handelsvolume door DEXen. Bron: Dune Analytics

De methode voor het inpakken van tokens is ook gegeneraliseerd naar andere soorten tokens en protocollen, waardoor de alomtegenwoordigheid van ERC-20-tokens verder wordt gekatalyseerd.. 

Bitcoin op Ethereum

Als u ETH in een ERC-20-token kunt veranderen, waarom verandert u Bitcoin dan niet in een token zodat het kan communiceren met slimme contracten en protocollen op Ethereum? Verpakte Bitcoin kreeg een aanzienlijk momentum in Q4 2020. Nu bestaan ​​er meer dan 159.991 BTC (ongeveer $ 5,5 miljard USD) op het Ethereum-netwerk, met WBTC en renBTC als de dominante verpakte Bitcoin. Uiteindelijk betekent dit dat Bitcoin-houders nu hun BTC kunnen gebruiken met op Ethereum gebaseerde wallets zoals MetaMask en toegang tot gedecentraliseerde financiële applicaties. 

Wrapped Bitcoin, gestart in januari 2019, is een samenwerkingsproject van BitGo, Ren, Dharma, Kyber, Compound, MakerDAO en Set Protocol. Het project wordt nu beheerd door een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) genaamd WBTC DAO, die de toevoeging en verwijdering van handelaren en bewaarders voor WBTC op Ethereum regelt via een contract met meerdere handtekeningen. WBTC heeft meer liquiditeit voor Bitcoin aan het Ethereum-ecosysteem gebracht, aangezien WBTC wordt gebruikt om te handelen op gedecentraliseerde beurzen, als onderpand voor lenen en uitlenen, of voor het verhandelen van derivaten. Bijvoorbeeld, Samengesteld stelt iedereen in staat om een ​​passief inkomen te verwerven door WBTC uit te lenen aan andere gebruikers in het netwerk. WBTC heeft ook geholpen het handelsvolume te verschuiven van gecentraliseerde beurzen naar DEX’en. 

Een andere methode voor het verpakken van BTC die in het vierde kwartaal van 2020 in een stroomversnelling kwam, is het gebruik van synthetische Bitcoin, waarbij een gebruiker zijn BTC vergrendelt in een slim contract en een synthetisch activum met gelijke waarde ontvangt. Synthetix, een derivatenhandelsplatform, pionierde deze techniek met de naam hun ingepakte Bitcoin sBTC. Hoewel het synthetische token niet rechtstreeks door BTC wordt ondersteund, ondersteunt Synthetix elke BTC met 800% van de waarde van BTC in SNX-tokens, die ook worden gebruikt voor governance en het verstrekken van liquiditeit. 

Al deze BTC op Ethereum levert een aantal interessante handelsproducten op. TokenSets, een DeFi-bedrijf dat strategieën voor portfoliobeheer automatiseert, introduceerde een Product die automatisch handelt tussen WBTC en ETH om winsten in beide activa te behalen door de samenstelling van ETH / WBTC opnieuw in evenwicht te brengen, afhankelijk van het relatieve prijsmomentum. 

Tegen het einde van Q4 2020 was er 141.322 BTC op Ethereum, wat ongeveer $ 4,2 miljard USD vertegenwoordigt. 

Verpakte Bitcoin op Ethereum. Bron: Dune Analytics

Filecoin op Ethereum

De lancering van Filecoin in Q4 was een van de meest verwachte lanceringen in de gedecentraliseerde protocolruimte. Op de Filecoin-netwerk, FIL is de eigen valuta die wordt gebruikt om te betalen voor gegevensopslag op een wereldwijd netwerk dat wordt onderhouden door opslagmijnen. (Filecoin is een aanvullend protocol voor IPFS; het verschil is dat Filecoin opslag stimuleert en daarom sterkere persistentiegaranties biedt.) 

In Q4 introduceerde ConsenSys Codefi DeFi Bridge om Filecoins FIL naar een ERC-20-token te converteren met behulp van de Ren-protocol, die ook BTC omhult. Eenmaal op Ethereum kunnen FIL-houders en mijnwerkers hun renFIL als onderpand deponeren op de DeFi-kredietmarkten om rente te verdienen, of meer FIL lenen dat nodig is voor opslagmijnactiviteiten. Zorgen voor een liquide aanvoer van FIL via kredietmarkten is een cruciaal element bij het uitbouwen van de opslagmarkt en het stimuleren van het netwerkgebruik van IPFS. De … gebruiken Door Codefi gebouwd platform, opslagminers kunnen op ETH gebaseerde activa als onderpand deponeren, ingepakte FIL lenen en deze converteren naar native FIL om gegevens op te slaan of contact te maken met het Filecoin-netwerk.

Sinds de lancering is er 48.575 renFIL uitgegeven, of ongeveer $ 1.020.075. Andere beurzen zoals Binance en Huobi lanceerden hun eigen versies van ingepakte FIL, met respectievelijk 33.000 BFIL en 59.999 HFIL uitgegeven. Alles bij elkaar zijn er 143.843 verpakte FIL op Ethereum, of meer dan $ 3 miljoen USD. 

renFIL op Ethereum. Bron: Dune Analytics

Hoe u een ingepakte Bitcoin kunt krijgen met MetaMask

Het kan dus zijn dat u onlangs door Elon Musk bent beïnvloed om Bitcoin te kopen. Nu u Bitcoin heeft, wat kunt u doen? Op de Bitcoin-blockchain, behalve HODLing, of het naar iemand anders sturen, niet veel. Maar als u verpakte Bitcoin koopt, wat BTC is in een ERC-20-verpakking, hebt u toegang tot een volledige reeks gedecentraliseerde financiële toepassingen. Uw wBTC uitlenen Aave en liquiditeitsvoorziening voor uw wBTC op Uniswap is net zo eenvoudig als het uitvoeren van die acties met ETH.

Dus, hoe koop je wat wBTC? Download eerst MetaMask, die beschikbaar is als browserextensie of op mobiel. Je hebt jezelf nu uitgerust met een sleutelkluis waartoe alleen jij toegang hebt, een veilige login, een portemonnee om je tokens te bekijken en een manier om tokens uit te wisselen of toegang te krijgen tot het gedecentraliseerde web. Zie het als een manier om uw geld, digitale activa, unieke kunst en identiteit te beheren terwijl u verschillende gedecentraliseerde financiële toepassingen gebruikt.

Eerst moet u wat ETH aan uw MetaMask-portemonnee toevoegen om transacties op het Ethereum-netwerk te betalen. U kunt ETH rechtstreeks op MetaMask kopen of op een beurs zoals Coinbase. Nadat u ETH heeft verkregen, kunt u die ETH inwisselen voor een wBTC.

afbeelding 3

Selecteer de hoeveelheid ETH die u naar een wBTC wilt converteren. U krijgt een schatting te zien, maar wanneer u “Offertes opvragen” selecteert, controleert MetaMask 7 verschillende gedecentraliseerde beurzen en Geautomatiseerde marktmakers (AMM’s) om u de beste handel tegen de laagste kosten aan te bieden.

Schermopname 2021 01 28 om 10 42 04 uur afbeelding 4

Als u tevreden bent met het tarief, klikt u op “swap” en wordt wBTC toegevoegd aan uw MetaMask-account. Hier is een video van het proces met een ander token. Natuurlijk moet u, in tegenstelling tot de gebruiker in het bovenstaande voorbeeld, genoeg hebben gas- om de transactie te betalen.

Uw nieuwe saldo van wBTC kan worden gebruikt voor elke financiële applicatie van Ethereum die u toestemming verleent. Het ruilen van ETH voor een wBTC is een geweldige manier om uw BTC aan het werk te zetten door middel van leningen en het verstrekken van liquiditeit. Zorg dat BTC voor u werkt met wBTC!

BitcoinDeFiFilecoinMetaMask SwapsQ4 2020 DeFi-rapportVerpakte tokensNieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me