blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain-ontwikkeling

Hoe u tijd kunt besparen op DevOps en uw Ethereum Dapp kunt opschalen met Infura

Leer de voor- en nadelen van het runnen van je eigen Ethereum-knooppunt en de verschillende manieren waarop dapp-teams Infura gebruiken om hun infrastructuur te schalen voor alles, van DeFi tot gaming. Door ConsenSys 30 april 2020 Gepost op 30 april 2020

De voor- en nadelen van het runnen van uw eigen node


Een van de krachtigste voorstellen van de Ethereum-blockchain is dat theoretisch iedereen een knooppunt kan uitvoeren, transacties kan valideren en kan bijdragen aan het netwerk. Als je een ervaren Ethereum-ontwikkelaar bent, was het opstarten en draaien van een node misschien wel een van de eerste dingen die je deed toen je deze ruimte betrad. 

Het synchroniseren van een Ethereum-knooppunt en het opslaan van de blockchain-gegevens kan echter tijdrovend (dagen), duur (500 GB opslag of meer) en lastig zijn (als u uw client niet goed afsluit, als uw schijf geen SSD is) , als uw internet wegvalt, enz.). Als u hoopt een populaire dapp te bouwen, moet u uw infrastructuur uiteindelijk schalen om nieuwe gebruikers en een hoger transactievolume te accommoderen. Dit betekent meer knooppunten, meer schijfruimte, fulltime infrastructuuringenieurs en uiteindelijk meer kosten. Als u gegevens op IPFS moet vastzetten, toegang moet krijgen tot volledige archiefgegevens van knooppunten of uw knooppunten moet upgraden om compatibel te blijven met netwerk-hardforks, wordt het onderhouden van de infrastructuur alleen maar complexer.

infura Webinar op aanvraag: leer hoe u uw eigen Ethereum-knooppunt kunt opzetten met Infura’s Chief Infrastructure Engineer. Kijk nu

Drie manieren om uw infrastructuur te vergroten 

Rol uw eigen oplossing

Als u over de middelen beschikt om een ​​ontwikkelingsteam samen te stellen en fulltime Site Reliability Engineers (SRE’s) in dienst te nemen, kunt u uw eigen infrastructuur opschalen door meer Ethereum-knooppunten intern op te zetten en te onderhouden.

Infrastructuur als een service

Als u nieuw bent bij Web3-ontwikkeling of niet de tijd of middelen heeft om een ​​infrastructuur op te zetten en uw eigen gesynchroniseerde Ethereum-knooppunt (en) te draaien, kunt u cloudgebaseerde knooppuntserviceproviders gebruiken, zoals Infura. Met de API-eindpunten van Infura kunt u uw dapp verbinden met Ethereum-testnets, mainnet en IPFS met een enkele regel code. Er is geen synchronisatie of complexe installatie vereist. Met de abonnementslagen van Infura kunt u uw service eenvoudig opschalen en blijft uw team gefocust op de ontwikkeling van kernproducten in plaats van op het onderhouden van een dure infrastructuur.

Hybride infrastructuur

Een hybride infrastructuurmodel is een goede oplossing als uw eigen knooppunt u goed van dienst is, maar u de flexibiliteit en gemoedsrust wilt om gebruik te kunnen maken van knooppuntserviceproviders. Een hybride oplossing is een mix van door uzelf gehoste cloudknooppunten met een failover naar een provider als Infura, waarmee u transacties aan uw kant kunt bevestigen en verifiëren en tegelijkertijd uw infrastructuur kunt diversifiëren om een ​​maximale netwerk-uptime te garanderen. Zoals we hieronder zullen bespreken, exploiteren een aantal populaire dapp-teams nog steeds zelfgehoste knooppunten in combinatie met Infura, zodat ze zelf transacties kunnen verifiëren en dubbel kunnen controleren of hun eigen knooppunten zijn gesynchroniseerd..

afbeelding 3

Hoe populaire Dapps Infura gebruiken om hun infrastructuur te versterken

Infura ondersteunt een breed scala aan applicaties in het Ethereum-ecosysteem, van dapp-ontwikkelingsplatforms tot DeFi-protocollen tot games van de volgende generatie. Hier ziet u hoe een paar opmerkelijke teams de API’s van Infura gebruiken om aan de vraag te voldoen tijdens deze ongekende tijden van netwerkactiviteit.  

Dapp-ontwikkeling
OpenZeppelin

De OpenZeppelin team voert een aantal door zichzelf gehoste knooppunten uit en neemt Infura op in hun starterskits, hen te helpen overhead te verminderen en Web3-onboarding te stroomlijnen voor beginnende ontwikkelaars die klaar zijn om hun dapps op mainnet te implementeren. OpenZeppelin’s Netwerk JS-tool versnelt de workflows van dapp-builders door hen in staat te stellen gemakkelijk terug te vallen op een openbaar Infura-knooppunt en verbinding te maken met het Ethereum-netwerk met één regel code.

MakerDAO

MakerDAOMet de toolkit kunnen ontwikkelaars ook terugvallen op Infura voor het geval ze geen actief knooppunt hebben en dat willen maak overal verbinding met Ethereum

“Vanuit het standpunt van onze dev-tools kan ik overal met Ethereum worden verbonden. Als ik thuis ben, heb ik een knooppunt, maar als ik reis, val ik terug op Infura, zodat ik altijd kan doen wat ik wil doen met het netwerk. “

Mariano Conti, hoofd Smart Contracts, MakerDAO

Microsoft Azure

De Blockchain Development Kit-extensie van Microsoft Azure voor VS Code ondersteunt native Infura, zodat u verbinding kunt maken met uw Infura-account en nieuwe projecten rechtstreeks in de VS Code-interface kunt maken. Hier is een handige doorloop van Infura in VS Code.

Gedecentraliseerde financiering (DeFi)
Samengesteld

De grootste uitdaging voor DeFi dapp-teams is simpelweg het bijhouden van het verkeer, vooral met recente marktschokken waarbij gebruikers het netwerk overspoelen. Samengesteld, de pool van rentedragende leningen, is een bijzonder populair protocol geworden dat kan worden aangesloten op een breed scala aan DeFi-platforms. Aanvankelijk draaide het Compound-team hun eigen Geth- en Parity-knooppunten op Kubernetes, maar de clients namen schijfruimte in beslag en het uitvoeren van basistaken zoals het ophalen van gebeurtenislogboeken vereiste aanzienlijke DevOps-tijd. Nu gebruikt het team de API-suite van Infura op verschillende manieren om hun infrastructuur te optimaliseren en een naadloze gebruikerservaring te garanderen:

  • Samengestelde interface leest rechtstreeks uit Infura. Zelfs als er een probleem is met Compound-servers, hebben DeFi-gebruikers nog steeds toegang tot het Compound-protocol via de interface en al hun accountgegevens. 
  • Infura pusht alle gebeurtenislogboekgegevens van Compound naar een streamprocessor. Dit vereenvoudigt de systemen aan de kant van Compound die vroeger gegevens consumeerden en presenteerden. 
  • Compound verenigt hun verzoeken in de keten om retourvluchten naar Infura te verminderen. Door verzoeken samen te voegen via een viewcontract, minimaliseert Compound de behoefte aan meerdere API-queries en stroomlijnt het hun Infura-gebruik.

Lees het volledige verhaal verder hoe Compound Infura gebruikt om een ​​efficiënte, rotsvaste DeFi-infrastructuur te runnen.

“Infura biedt onze gebruikers een oplossing met hoge beschikbaarheid om toegang te krijgen tot hun accountgegevens, zelfs in de meest gekke tijden in crypto.”

Geoffrey Hayes, CTO, Compound

Gnosis

Gnosis heeft een hybride benadering van hun infrastructuur om connectiviteit op schaal te garanderen. Infura helpt gebruikers verbinding te maken met Ethereum via de Gnosis multisig-portemonnee en geeft ook tokensaldi weer via de mobiele Gnosis-app. Het Gnosis-team beheert naast Infura hun eigen knooppunten voor complexe vragen en hebben dus de flexibiliteit om transacties zelf te verifiëren. Op deze manier kunnen ze de operationele kosten verlagen en er ook zeker van blijven dat hun infrastructuur gediversifieerd is.

“Het gebruik van Infura bespaart ons veel tijd bij devops en verlaagt onze kosten voor infrastructuur. We gebruiken nog steeds onze eigen knooppunten voor een aantal complexe zoekopdrachten, maar zelfs daar gebruiken we Infura om te controleren of onze eigen knooppunten zijn gesynchroniseerd. “

Stefan George, medeoprichter en CTO, Gnosis

Wilt u weten hoe Infura andere op blockchain gebaseerde financiële apps aandrijft? Bekijk onze succesverhalen van klanten van ZwembadSamen en Monerium.

afbeelding 1 1

Gamen
SkyWeaver

Na DeFi-applicaties behoren games tot de hoogste Ethereum-dapps in termen van transactievolume. Als de stijging van CryptoKitties een teken was in 2017, staan ​​op blockchain gebaseerde games klaar om steeds populairder te worden op onramps naar Web3. SkyWeaver, een Ethereum-gebaseerd ruilkaartspel ontwikkeld door Horizon, stelt spelers in staat om unieke verzamelkaarten te verhandelen die eigenlijk ERC-1155-tokens zijn, zodat gebruikers het eigendom op de blockchain gemakkelijk kunnen volgen en verifiëren. Infura samen met Horizon eerder dit jaar om de infrastructuur te helpen beheren terwijl SkyWeaver overgaat naar productie en blijft opschalen. 

Verken Infura’s klantrecensies om erachter te komen hoe andere Ethereum-apps de Infura API-suite gebruiken om analyseoplossingen, organisatorische platforms en meer te schalen.

Productinfrastructuur 529b48b9

Bent u klaar om uw infrastructuur te vereenvoudigen??

“We draaien al op Infura zolang ik me kan herinneren. Het is een van de pijlers van onze infrastructuur. Als onze nodes uitvallen of de Etherscan API faalt, kunnen we vertrouwen op Infura. “

Jordan Spence, CMO, MyCrypto

Hier is wanneer u een Ethereum-infrastructuurprovider zoals Infura zou moeten overwegen: 

  • Je bent nieuw bij Ethereum. Infura maakt uw leven gemakkelijker, zelfs als u zich alleen voor testnetten zoals Ropsten, Rinkeby, Kovan en Görli inzet. Onze kernservice is gratis voor maximaal 100.000 verzoeken per dag.
  • Je hebt weinig tijd. Infura-API’s bieden een directe verbinding met Ethereum en IPFS, zodat u en uw team zich kunnen concentreren op het bouwen van uw kernsoftware in plaats van op het synchroniseren, upgraden en onderhouden van knooppunten. 
  • Je hebt beperkte middelen. Het runnen van knooppunten en het opslaan van gegevens wordt duur, vooral wanneer u toegewijde technici nodig heeft om vertrouwen te houden in uw infrastructuur. 
  • Je moet schalen. Naadloze connectiviteit is hoe dapps het vertrouwen van gebruikers winnen, vooral in tijden van hoge transactievolumes. Toonaangevende dapps rekenen op Infura omdat onze responstijden voor verzoeken tot 20x sneller zijn dan een zelfgehoste infrastructuur. 
  • U heeft maximale betrouwbaarheid nodig. Wanneer back-upinfrastructuur en failover bedrijfskritisch zijn, is een oplossing van derden zoals Infura een logische keuze. 
  • Je hebt deskundige ondersteuning nodig. Infura biedt 24/7 toegang tot deskundige infrastructuurondersteuningsteams.

Als u meer wilt weten over hoe u via Infura kunt communiceren met de Ethereum- en IPFS-netwerken, ga dan naar infura.io/docs en bekijk onze documentatie, of bekijk onze stapsgewijze handleiding om aan de slag te gaan met Infura.

Klaar om uw app te verbinden met onze API’s voor directe toegang? Ga naar infura.io/register en ga vandaag nog gratis aan de slag.

Ontwikkel nu op Web3 met de Ethereum- en IPFS-API’s van Infura.

Ga gratis aan de slag Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoertWebinar

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoert

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwenWebinar

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwen

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkelingWebinar

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkeling

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me